Mistrzejowice nowe to Wisla i tylko Wisla gdzie ty tam cracovie widziales ? Chyba Ci sie to osiedle pomylilo z sasiednim Piastow ktore jest czescia dzielnicy MistrzejowiceMistrzejowice Nowe osiedle - Cracovia/ Wisła i nie pierd**cie, że jest inaczej

Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Sytuacja w Krakowie na przestrzeni ostatnich 30 lat
-
Nie byłbym przekonany co do dominacji Wisły na tym osiedlu. Od niedawna na murach większość to Cracovia. Najlepiej jakby sytuację opisał ktoś z Piastów lub MN bo tyle co tu piszecie to wie każdy.vvvvvvvvvv pisze:Mistrzejowice nowe to Wisla i tylko Wisla gdzie ty tam cracovie widziales ? Chyba Ci sie to osiedle pomylilo z sasiednim Piastow ktore jest czescia dzielnicy MistrzejowiceMistrzejowice Nowe osiedle - Cracovia/ Wisła i nie pierd**cie, że jest inaczej
-
Szklane Domy niby neutral mało kto tam się udziela,Centrum B mieszanka jest,z resztą się zgadzam.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
-
Być może masz rację, ale wydaje mi się, że generalnie ciężko tam będzie Wiśle utrzymać w ryzach to osiedle. Podobnie sytuacja wygląda z Gromadami - jak wyspa na morzu.gnuj pisze:Na Siemaszkach, albo XXX-lecia od kilku lat są momenty, że więcej na osiedlu jest napisów pro-wiślackich. Nie znaczy to, że tam pojawia się Wisła, tylko to efekty działalności PB. Przypuszczam, że podobnie jest na MN, otoczonym aktywnymi pasiastymi osiedlami.
Z kolei w drugą stronę - Przy Arce leżąc przy mocnym KZM będzie mieć ciężko być Pasiastym, jeśli jeszcze jest w ogóle. To moje subiektywne spostrzeżenia, sytuacji wewnątrz tych osiedli nie znam.
-
[link]
Psy chcą zdelegalizować SKWK i zamknąć restauracje U Wiślaków
Psy chcą zdelegalizować SKWK i zamknąć restauracje U Wiślaków
-
Na Centrum B tylko Hutnik.Kiedyś była tam Cracovia, ale się wykruszyła.nieobliczalnyTSW1906 pisze:Szklane Domy niby neutral mało kto tam się udziela,Centrum B mieszanka jest,z resztą się zgadzam.
Hutnik Nowa Huta
-
Nowohucianie1950 opisałbyś Centrum A,B,C,D i E, ale tak począwszy od początku lat 90-tych
-
Centrum A,B,C,D,E - rozkład sił: 45% Wisła, 45 % Cracovia, 10% Hutnik (tylko z racji niedalekiej odległości do Suchych Stawów) :lol
Przepraszam, ale nie wytrzymałem bo bardzo mnie irytuje jak ktoś z serca Nowej Huty i enklawy należącej od zawsze do Hutnika próbuje szukać dziury w całym i usiłuje wmówić, że rejony te są przejmowane przez TS lub KSC. Proponuje dla sprawdzenia przyodziać trzech śmiałków w barwy TS, KSC, HKS i wysłać na Plac Centralny :). Zresztą kto bywa w rejonach Placu Centralnego ten wie w jakich barwach ludzie tam chodzą :)
Uprzedzając bluzgi odpowiadam:
Tak jestem fanem Hutnika, choć obecnie można określić że emerytowanym. Nigdy nie byłem sportowcem, ale jestem lokalnym patriotom i zawsze będę się utożsamiał z Nową Hutą i Hutnikiem.
Przepraszam, ale nie wytrzymałem bo bardzo mnie irytuje jak ktoś z serca Nowej Huty i enklawy należącej od zawsze do Hutnika próbuje szukać dziury w całym i usiłuje wmówić, że rejony te są przejmowane przez TS lub KSC. Proponuje dla sprawdzenia przyodziać trzech śmiałków w barwy TS, KSC, HKS i wysłać na Plac Centralny :). Zresztą kto bywa w rejonach Placu Centralnego ten wie w jakich barwach ludzie tam chodzą :)
Tak jestem fanem Hutnika, choć obecnie można określić że emerytowanym. Nigdy nie byłem sportowcem, ale jestem lokalnym patriotom i zawsze będę się utożsamiał z Nową Hutą i Hutnikiem.
masz tu rower, masz tu buty i spierdalaj z Nowej Huty
-
Skąd ci się wzięło 45 % Wisły ?
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
-
Ironizował tylkonieobliczalnyTSW1906 pisze:Skąd ci się wzięło 45 % Wisły ?
-
Nie wygląda podobnie bo Gromady nie zostały "zdobyte" wczoraj, tylko były tą wyspą od zawsze, nawet w najgorszych latach 90 Cracovii nie udało się rozbić Gromad, a aktywnych (h) kibiców w każdym pokoleniu było po kilku. A lekko nie mieli.lllllllllll pisze:gnuj pisze:
Być może masz rację, ale wydaje mi się, że generalnie ciężko tam będzie Wiśle utrzymać w ryzach to osiedle. Podobnie sytuacja wygląda z Gromadami - jak wyspa na morzu.
W tej chwili to wręcz można powiedzieć, że chłopaki mają "z górki" w porównaniu z tym co było dawniej.
-
Mam nadzieje że to dobry temat w kwietniowym numerze Detektywa opisane jest o artykuł wojna kiboli chodzi oczywiście o nic innego jak zabicie Człowieka jak bd miał więcej czasu zeskanuje i wrzuce.
-
Mogę opisać jedynie od drugiej połowy lat 90tych bo wtedy zaczęła się moja przygoda z Hutnikiem.Davey777 pisze:Nowohucianie1950 opisałbyś Centrum A,B,C,D i E, ale tak począwszy od początku lat 90-tych
Generalnie wszystkie Centra były za Hutnikiem, najaktywniejsze były A i E.Jakoś w okolicach 2002/2003 grupa osób z Centrum B, która wcześniej deklarowała się jako kibice HKSu postanowiła przerzucić się na Cracovie.Generalnie to była w ogóle jakaś dziwna sytuacja z nimi.Wielu z nich było za Pasami, a w domu jeszcze na ścianie wisiały kalendarze Hutnika.Potem zresztą barwy na gwałt sprzedawali na osiedlu wszystko co związane z Hutnikiem.Siedzieli cicho, byli za Pasami,ale jakoś się nie wychylali.Z biegiem czasu zaczęli być bardziej śmiali pojawiały się napisy/vlepki na Centrum B, ale nigdy nie niszczyli naszych wrzutów itd,a w barwach wciąż nikogo od nich nie dało się uświadczyć.Na osiedlu wydaje mi się, że wciąż więcej było Hutnika, ale osoby związane z HKSem były mało aktywne.W końcu Pejsy poczuły się pewnie i zaczęli zakładać barwy,wozić się po osiedlu , ale w końcu chyba najwyżej postawiona od nich osoba N dostał po głowie za to i się uspokoili.Hutnik powoli się odrodził, N poszedł siedzieć, a jego "banda" się rozleciała.Niektórzy się przeprowadzili, część po prostu dała sobie spokój.Na ten moment na osiedlu jest tylko i wyłącznie Hutnik zarówno wśród młodych jak i starych, zresztą wystarczy wejść i zobaczyć w jakich barwach się tam przebywa i jakie okrzyki są wznoszone wieczorem.
Tak to wygląda i wyglądało z mojej perspektywy.
Hutnik Nowa Huta
-
skany z detektywa.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Pierre89 pisze:skany z detektywa.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
koleś który pisze w tym artykule pisze o Robercie W. haha jak to zostało wgl dopuszczone do druku? nie dość że robert w to jeszcze jakieś pierdoły typu co sobie "Robert w pomyslał w głowie " powiedział pod nosem " O KURW@"
A może to było O ja pier##ole? na bank widział twarze napastników zwłaszcza ze wszyscy mieli kominiarki większych bredni z zyciu nie czytałem
-
Nie wiem czy czytales Detektywa ale zawsze pod artykulem jest napisane ze imiona zostaly zmienione. A co do samego artykulu to wg mnie autor po prostu wszystko spisal z tefalenowskiego hitu Zabojcy z maczetami
-
Jest przynajmniej jeden kibic Wisły, który sobie na lajcie spaceruje po tych okolicach w barwach.rafi_nh pisze:Centrum A,B,C,D,E - rozkład sił: 45% Wisła, 45 % Cracovia, 10% Hutnik (tylko z racji niedalekiej odległości do Suchych Stawów) :lol
Przepraszam, ale nie wytrzymałem bo bardzo mnie irytuje jak ktoś z serca Nowej Huty i enklawy należącej od zawsze do Hutnika próbuje szukać dziury w całym i usiłuje wmówić, że rejony te są przejmowane przez TS lub KSC. [/b]Proponuje dla sprawdzenia przyodziać trzech śmiałków w barwy TS, KSC, HKS i wysłać na Plac Centralny :). Zresztą kto bywa w rejonach Placu Centralnego ten wie w jakich barwach ludzie tam chodzą :)[/b]
football casual girls
-
-
Komentdant, a raczej jego syn to na gnieździe na kałuży.rozkminiacz pisze:Komendant?
-
Jest przynajmniej jeden kibic Wisły, który sobie na lajcie spaceruje po tych okolicach w barwach.
tos dojebalKomentdant, a raczej jego syn to na gnieździe na kałuży.
""W ogóle ,w tamtych latach liczyła się tylko "Tarnovia" .Kibice tej drużyny byli w zdecydowanej większości.Późniejsze sukcesy Unii , sekcja żużlowa , napływ nowej ludności do Tarnowa, zanikanie tradycji mieszczańskich spowodowała że sytuacja się odwróciła .""
-
Ostatnia akcja na mieście,kosztowała wiele trudu i pracy ,malowane farbkami plakatowymi:

-
nie widzisz że to jakieś przypadkowe bałwany, jakieś laski itd?
każdy przecież może zrobić taki "trans"
każdy przecież może zrobić taki "trans"
-
Czy w Krakowie ,mozna spotkac wrzuty,tagi ŁKSu ? W Łodzi jest pare miejsc z przekreslona biala gwiazda itp.
Pozdro.
Pozdro.
-
witam Cracovia ma flage dolna abaddonia co to jest jakies osiedle czy dzielnica?
-
wystarczy użyć szukaj...szwadron97 pisze:witam Cracovia ma flage dolna abaddonia co to jest jakies osiedle czy dzielnica?
2mastercard w temacie Legendarni kibole pisze: Pytałem się już wcześniej o legendę Cracovii Abbadona nikt jak do tej pory nic na jego temat nie napisał. Bawiąc w ostatni weekend w Krakowie tak się złożyło, że w towarzystwie znaleźli się ludzie mieniący się dość kumatymi kibicami Pasów (ponad 20 - latkowie). Otórz o Metalu, Tycy, Sabrze alians "Marchewa group" wiedza prze bogata. Na pytanie o Abaddona wręcz odwrotnie. Jedyne co pojaśnili to, to że ów nie żyjący już kibic pochodził z dolnego Prokocimia (flaga Dolna Abbadonia), był metalem i że to nie ich czasy bo on działał w latach 90-tych i że większośc ludzi znająca go, czy też wiedząca coś więcej o nim nie udziela się już na Kałuży.
Mam pytanie więc, można coś więcej dowiedzieć się o Abaddonie. Bo z czystej logiki Sabra, Metal czy inni znani to też goście działający ostro w latach 90-tych, a o Abaddonie zupełna pustka(temat utajniony) nawet wśród fanów Cracovii no chyba, że Ci "Pasiacy" wiedzieli tyle co ich kumple się dowiedzieli od dowiadujących się...
-
Jak obecnie wygląda sytuacja na osiedlu Wieczysta i Ugorek ?
-
Wisła jak i cała dzielnica III Prądnik Czerwonyxwd pisze:Jak obecnie wygląda sytuacja na osiedlu Wieczysta i Ugorek ?
-
Kolejna mobilizacja pasiaków:

-
Czyżyny w sensie tereny od Al. JP II do Nowohuckiej bezapelacyjnie Hutnik poźniej na tej samej pozycji Cracovia (Centralna nowe bloki, Sołtysowska) i Wisła (Śliwkowa, Kamionka)
"Ta, zaraz ktos jeszcze napisze że u niego na imprezie to kogoś zabili albo rozdupcyli całą chałupę urządzając sobie dziką orgię. Widac kilku internetowych chuliganów na siłe chce pokazac w jakim to oni hardcorowym towarzystwie się nie obracają i jakich to kozackich akcji nie odwalają
"

-
a to już żałosne niech reszta Polski sama wyda sobie opinie na temat tego jak dwóch debili krzyczy Cracovia a następnie składa zeznania na policji że zostali pobici. Frajerstwo
[link]
[link]
-
W którym momencie to wyczytałeś, że zeznają ?
Tak na marginesie: Wszyscy oskarżeni, w toku prowadzonego śledztwa, przyznali się do popełnienia zarzucanego im czynu.Do zdarzenia doszło 20 maja 2013 roku. Oskarżeni to bracia B. - Krystian i Konrad. Po wypiciu paru głębszych szli ulicą po osiedlu Kurdwanów, znanym jako teren kibiców Wisły i wznosili okrzyki "Cracovia!". Na reakcję nie musieli długo czekać. Gdy minął ich Leszek W., również pijany, pokłócili się.
Nagle, do Leszka W. dołączyła grupa uzbrojonych w maczety chłopaków. Zaczęła się bójka (Leszek W. nie używał maczety, a tylko puszki po piwie). Najbardziej ucierpiał w niej Konrad B. - miał otwarte złamanie kości łokciowej, rany cięte reki i klatki piersiowej.
- Wszyscy oskarżeni, w toku prowadzonego śledztwa, przyznali się do popełnienia zarzucanego im czynu. Braciom B. grozi kara pozbawienia wolności do lat 3, a Leszkowi W. nawet do lat 4 i 6 miesięcy - opowiada rzecznik krakowskiej prokuratury Bogusława Marcinkowska.
Napastnicy, którzy atakowali braci B. z maczetami, będą osądzeni osobno, ich wątek wyłączono z tej sprawy.
-
mówcie co chcecie ale z tego zdjęcia to niezłą beka jest
"zabijemy was" no prosze....
"zabijemy was" no prosze....
-
co sie smiejesz , chłopaki chciały byc groźne ;)

-
prawdziwa błazenada, na początku myslalem ze to takie dla jaj, ale oni najwidocznie naprawde myślą że są grozni i straszni
-
-
Funkcjonariusze Biura Spraw Wewnętrznych krakowskiej policji zatrzymali Marcina Ż. 32-letni policjant miał współpracować z grupami przestępczymi związanymi z kibolami jednej z drużyn. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że chodzi o pseudokibiców Cracovii. Według śledczych, od półtora roku miał ostrzegać przestępców o planowanych akcjach przeciwko nim. Grozi mu 12 lat więzienia. Prokuratura nie udziela informacji w tej sprawie.
Policjanci Biura Spraw Wewnętrznych KGP zatrzymali funkcjonariusza Komendy Miejskiej Policji w Krakowie. Mężczyzna jest podejrzany o sprzedaż informacji grupom przestępczym - dowiedziała się w środę PAP w KGP. 32-letni Marcin Ż., funkcjonariusz pionu patrolowo–interwencyjnego, został zatrzymany w środę rano, a następnie doprowadzony do Prokuratury Okręgowej w Krakowie, gdzie usłyszał zarzuty.
Jest podejrzany m.in. o ujawnianie środowisku pseudokibiców informacji niejawnych o planowanych działaniach policji. Policjanci BSW (tzw. policja w policji) przez ponad rok pracowali nad tą sprawą. "Pierwsze informacje o przestępczej działalności Marcina Ż. BSW otrzymało od pracujących z nim policjantów, którzy zaczęli się obawiać o swoje bezpieczeństwo" - powiedział PAP rzecznik komendanta głównego policji insp. Mariusz Sokołowski. Materiały zgromadzone przez Biuro Spraw Wewnętrznych KGP doprowadziły do wszczęcia śledztwa przez prokuraturę. "W środowisku policyjnym tego typu przestępstwo jest postrzegane jako jedno z najgorszych i najniebezpieczniejszych, ponieważ nie tylko daje przestępcom przewagę i pozwala przygotować się na działania policji, ale przede wszystkim naraża życie i zdrowie policjantów biorących udział w akcjach" - podkreślił rzecznik KGP. Rzecznik małopolskiej policji Mariusz Ciarka potwierdził, że sygnał do BSW w sprawie policjanta wyszedł z samej policji. "Jakiś czas temu zauważono sygnały, że policjant obraca się w środowisku, które nie przystoi policjantowi i z którym nie powinien on utrzymywać kontaktu. Nie było żadnych konkretnych podejrzeń, ale przekazaliśmy sygnał do wyjaśnienia" – powiedział Ciarka. Krakowska prokuratura potwierdza jedynie fakt zatrzymania i doprowadzenia funkcjonariusza Komendy Miejskiej Policji w Krakowie do prokuratury. "Z uwagi na trwające czynności z jego udziałem nie podajemy bliższych informacji w tej sprawie" – powiedział PAP prok. Janusz Hnatko. Prawdopodobnie w czwartek prokuratura przekaże bliższe informacje. Jak podała KGP, Marcinowi Ż. grozi nawet 12 lat pozbawienia wolności. Pracował w policji od 8 lat.
-
PTZR jak dla ciebie współpraca z psami jest czymś normalnym, to "fajnie" macie ;)))
-
bnm pisze:PTZR jak dla ciebie współpraca z psami jest czymś normalnym, to "fajnie" macie ;)))
Fajnie to masz Ty baranie w głowie,chyba każdy ogarnięty wie jak ta współpraca wyglądała.
To co piszę na forum jest tylko i wyłącznie moim osobistym zdaniem i nie jest oficjalnym stanowiskiem kibiców Polonii Warszawa.
-
jeb... policje na 99% bo wtyki maja szacunek
-
Nie chodzi o szacunek bo każdy ma wyjebane na takie sprzedajne łajzy tyle że jak jest okazja to trzeba korzystać. pzdr dla normalnych
To co piszę na forum jest tylko i wyłącznie moim osobistym zdaniem i nie jest oficjalnym stanowiskiem kibiców Polonii Warszawa.