mms pisze:Co do ciuchów zagranicznych ekip na naszych trybunach, to jednym z ostatnich był ŁKS. Parę lat temu (ekstraklasa lub 1 liga) przez chyba sezon sponsorem technicznym ich drużyny była firma umbro. Od razu zapanował u nich boom na ciuchy tej marki, zwłaszcza białe koszulki reprezentacji Anglii. Jak się widziało takiego typa na mieście i w tej koszulce, to na 99 % był to kibic drużyny zza miedzy ;)
Pochopnie tu gościowi ciśniesz a ma racje. Pewnie piszecie o dwóch różnych zdjęciach ale na derbach na Reymonta, bodajże przedostatnich, było robione foto o ktorym On pisze
Pytanie do Chemika Kędzieżyn Kożle czy wasza przygoda z KKS Kalisz skończyła się przez to że Raków nakazał wam zerwania wszelkich kontaktów z Kaliszem (Ma to do siebie że Raków w latach 90' wytępił wszystkich Widzewiaków z Częstochowy) Pytam się dlatego że między Chemikiem a Kaliszem była dość dobra relacja wspieranie się na meczach, turnieje kibiców itp.
Raczej chyba nie to było ich problemem. Tym bardziej że nie tak dawno, było chwilowe ocieplenie w kontaktach Rakowa z jedną z byłych zgód Widzewa. Ale ostatecznie nic z tego nie wyszło i dobrze.
Co do zdjęcia z poprzedniej strony, to chyba jednak stadion Lecha .
A tak pozostając w luźnym klimacie, to oprócz ciekawego zestawu Lech-Pogoń ktoś dopisał że szal Liverpoolu...obok gościa z tym szalem dwóch typów w koszulkach Evertonu , acz jeden już obczaja typa z Anfield :-)
Jak jest na linii Resovia - Stalowka/ Slyszalem ze Resovia juz nie trzyma ze Stalówką. Jesli tak to co bylo powodem zerwania zgody? jest ktos z Rzeszowa albo Stalowej Woli, kto moglby to potwierdzić?
saper8809 pisze:Jak jest na linii Resovia - Stalowka/ Slyszalem ze Resovia juz nie trzyma ze Stalówką. Jesli tak to co bylo powodem zerwania zgody? jest ktos z Rzeszowa albo Stalowej Woli, kto moglby to potwierdzić?
Zapewne za czasu gdy była jeszcze PO to Stalówka miała kontakty z Polonią Przemyśl i to był powód do zerwania zgody
Ale na wyjazd do Konina zabieracie około 20osób z RKS Radomsko i parę osób z Promień Żary dla towarzystwa. Nie ma co się dziwić że są takie pytania skup
Czy Pogoń Sztaszów jako fc Ruchu ma swoje zgody?...i jak wygląda sytuacja z punktu widzenia z waszej strony z np.fc Widzewa Lódź które znajdują się w waszym obrębie bądź gdybyście grali np z Ceramiką Opoczno bądź Starachowicami???
Siódemka pisze:Czy Pogoń Sztaszów jako fc Ruchu ma swoje zgody?...i jak wygląda sytuacja z punktu widzenia z waszej strony z np.fc Widzewa Lódź które znajdują się w waszym obrębie bądź gdybyście grali np z Ceramiką Opoczno bądź Starachowicami???
nie jestem ze Staszowa, ale odpowiem Ci. Staszów to fc Ruchu ale i Pogoń, nie mają żadnych zgód, jednakże łączy ich układ ze Stalą Rzeszów (chyba). Co do stosunków z Ceramiką czy Starachowicami, to raczej neutral.
logiczne że Staszowska Pogoń (fc Ruchu) ma neutral z Fc Widzewa (czytaj Ceramika Star Granat)
jednocześnie wiadomo że maja ich w du... bo polotu do Pogoni to te ekipki nie maja
a ich kontakty ze Stal Rz. to wiem że ani układ ani zgoda
Nie rób z Pogoni nie wiadomo jakiej ekipy bo zabrzmiało to jakbyś porównał ich do Legii czy Lecha.
Swego czasu Pogoń i Star mieli ze sobą kosę a byli już fc Ruchu i Widzewa.
pantadeusz1910 pisze:logiczne że Staszowska Pogoń (fc Ruchu) ma neutral z Fc Widzewa (czytaj Ceramika Star Granat)
jednocześnie wiadomo że maja ich w du... bo polotu do Pogoni to te ekipki nie maja
a ich kontakty ze Stal Rz. to wiem że ani układ ani zgoda
Tak?A po czym wnosisz ze nie mamy do nich polotu?Mozesz okreslic co masz na mysli bo brzmi to tak jakby fc Ruchu mial w d**** fc Widzewa!Jak niemasz o czyms pojecia to sie nie wypowiadaj!
Maciek2 pisze:Nie rób z Pogoni nie wiadomo jakiej ekipy bo zabrzmiało to jakbyś porównał ich do Legii czy Lecha.
Swego czasu Pogoń i Star mieli ze sobą kosę a byli już fc Ruchu i Widzewa.
Kosa bym tego nie nazwal,ale napewno nam bylo nie po drodze.Gdy powstala zgoda W&R sytuacja sie zmienila .Co tu rozkminiac oni Ruch my Widzew!!!
1910&1920
brunobannani pisze:jak jest obecnie na lini Slask-Karkonosze ?
Po spotkaniu z fanami Karkonoszy Jelenia Góra oficjalne stanowisko kibiców Śląska brzmi: Karkonosze Jelenia Góra nie są naszym oficjalnym FC, nie są również ani zgodą, ani układem. Na dzień dzisiejszy kibice Karkonosze mogą przyjeżdżać na mecze Śląska, zarówno do Wrocławia, jak i na wyjazdy gościnnie, jako kibice KSK i są na naszych meczach mile widziani...
śwlo pisze:Miedź Legnica - BKS STAL Bielsko-Biała nadal zgoda? jak widzę BKS raczej wspiera Zagłębie Sosnowiec i Legię Warszawa niż MKS. i Zagłębie S. to "AntyŚląsk" .. jak to wygląda dziś?
+ Chciałem się zapytać, Wisła Kraków ma jakieś bluzi i inné gadzety "AntyŚląsk" ??? kolega powiedział, że widział bluzy Wisły "anty wks" O-o jaka jest prawda ? dzięki panowie
Z Miedzianką nigdy nie łączyła nas zgoda, jedynie układ, który trwa nadal. Z mojej perspektywy wszystko odbywa się na tym samym poziomie jak do tej pory, może jakiś rachmistrz mnie zawstydzi :)
Co do drugiej części pytania, wybacz ale go nie zrozumiałem :) Możesz jaśniej? Bo jeśli dobrze interpretuję, to pytasz, czy Zagłębie dalej ma Anty Śląskie nastawienie, więc na bank coś pokręciłem :)
śwlo pisze:Chciałem się zapytać, Wisła Kraków ma jakieś bluzi i inné gadzety "AntyŚląsk" ??? kolega powiedział, że widział bluzy Wisły "anty wks" O-o jaka jest prawda ? dzięki panowie
Ja go rozumiem, zadał pytania o dwa Śląski i dwa Zagłębia na raz. Raz pyta o Zagłębie Sosnowiec i ich niechęć do Hanysów, a drugi raz ma na myśli Zagłębie Lubin i ich miłość do nas. Rozszyfrowałem go niczym Anglicy Enigme!