Puchar Polski 2013/2014

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

bialyrasizm.pl

Re: Puchar Polski 2013/2014

Post autor: bialyrasizm.pl » 02.05.2014, 22:24

Nie rozumiem tej grobowej atmosfery.
W zachodnich ligach finał krajowego pucharu to piłkarskie święto, bilety schodzą jak ciepłe bułeczki, a w dniu meczu na czarnym rynku kosztują wielokrotność ceny nominalnej.

Dzisiaj w Warszawie mieliśmy odwrotnie- darmowe bilety, darmowe autokary, a i tak pół stadionu puste. To ma być sukces? Wolne żarty. To była piłkarska stypa. Oczywiście powiązane z rządem media będą pisały co innego, ale czego się spodziewaliście?
Jeżeli kibole Zawiszy będą konsekwentni w swoim bojkocie, to jestem pewny że Osuch strzeli focha i rzuci zabawki jeszcze przed końcem roku kalendarzowego.

17 maja jest finał pucharu Nieniec, sami sobie porównacie gdzie było piłkarskie święto, a gdzie był wielki c***.

iparts.pl
Maciek2

Post autor: Maciek2 » 02.05.2014, 22:27

Sami sobie robimy smród.Po co wyjazdy ogłaszać miesiąc wcześniej jakieś mobilizacje nakręcanie się na jak największą liczbę ludzi a później każdy się dziwi że różnego rodzaju wynalazki pojawiają się na meczu.Organizować się we własnym gronie jeździć na wyjazdy ekipą i wtedy to będzie miało swój urok taka mała namiastka dawnych lat.

Stadionowy

Post autor: Stadionowy » 02.05.2014, 22:28

Jakiś czas temu już po meczach Legii w Wilnie,Bełchatowie (finał z Wisłą) i Bydgoszczy (finał z Lechem) też były głosy że Walter wygra tą wojnę z kibolami...

Ekipy z grupy mistrzowskiej nie mogą zapełnić stadionów na meczach ligowych, dziś Osuch funduje autokary, bilety za 15 zł, dogodny termin,kibice ciekawi jak wygląda narodowy, nie ma co panikować. Zawisza wygra ten konflikt potrzeba tylko czasu :)

fluor

Post autor: fluor » 02.05.2014, 23:05

To jest specyfika oglądania nowego stadionu, wycieczka bo za darmo. Przecież mecze gwiazd TVN też mają tylu widzów na trybunach, jakiś mecz footballu amerykanskiego na który nikt nie chodzi miał 20 tys. na tym stadionie. Będzie propaganda jak w każdej dziedzinie w tym kraju i co z tego. I tak dostaną baty w tych pucharach a Osuch kiedyś odejdzie, proste. Nie ma lig bez kiboli w piłce nożnej.

Frankie Edgar

Post autor: Frankie Edgar » 02.05.2014, 23:47

Pierdolicie głupoty. Jaki sukces? Zafundowali ludziom darmową rozrywkę w majówke to też dużo osób na stadonie się zjawiło, ale jak długo będzie się im to opłacało? Czy jeżeli rodzinom z dziećmi przyjdzie jechać w piątek, niedziele lub poniedziałek i do tego jeszcze płacić za bilet i przejazd to też tyle ich będzie? Czy będą przychodzić oglądać tą kopanine po czołach gdy stawka meczu nie będzie tak wysoka? Teraz przez jakiś czas będą trąbić w mediach o sukcesie i będą gnoić kiboli, ale co z tego? Nie przyzwyczailiście się jeszcze do tego? Oni swoje, a my i tak wiemy swoje.
To była walka na śmierć o biały honor i krew, o białą dume, celtycki krzyż...

schetyna

Post autor: schetyna » 03.05.2014, 00:42

ku*** ludzie napisze kilka słów prawdy.
Zrozumcie w końcu, że odpuszczanie meczów nigdy nie wyjdzie nam na dobre! NIGDY!
Tym razem wyszło podobnie.
osuch niestety wygrał, a najbardziej przegrało Zagłębie. Przegrało finał, mają problemy w Lubinie, kibice zaczynają sie dzielić, a wystarczyło w ramach solidarności pojechać na Narodowy i zrobić rozpierdol!
Czemu Zawisza nie pojechał z Zagłębiem i nie zrobili tam armagedonu dla osucha?
Myślicie, że bardziej zabolało go to, że nie pojawili się tam decyzyjni?
W d**** to miał!
Przy pomocy komentatorów i opłacanych dziennikarzy stanowskich i innych c**** nakrecili taki spektakl, że teraz kibole Zawiszy długo się nie otrząsną.
A już autokar (i te fotki) pajaca rostowskiego i mesowej, która gnębiła kiboli to już przegięcie!

Czy Wy poważnie myślicie, że ktoś się przejmie biadoleniem z kibice.net, że byli same pikniki i kibice jednego meczu?
Ludzie ku*** ogarnijcie się, to forum czytamy tylko my + kilku debili z milicji.
Nie wygramy wojny kibolskiej, dopóki nie zaczniemy się pojawiać na meczach!
To samo tyczy się reprezentacji, to samo tyczy się Zawiszy!
Zawisza musi pojechać na puchary (nie bojkotować wyjazd) i zrobić rozpierdol! Niech kutas osuch odczuje to w końcu!
To samo trzeba było zrobić na narodowym. Doping anty osuchowy, żeby ten kutas poczuł, że jest fiutem. A tymczasem on przybijał sobie piątki z bońkiem i jest jebanym zwycięzcom i teraz będzie udowadniał, jak to można bez kiboli żyć.
Cała kibicowska Polska jest w d**** bo nie potrafimy myśleć. Bo myślimy chwilą. Właśnie tak pomyślał Zawisza, bojkotujemy i c***!
A że przegramy i my kibole Zawiszy i kibole ZL to c*** w to. Podobnie sprawa się ma na kadrze. Dalej udajemy, że jest zajebiście, a pajace z wymalowanymi ryjami zastąpią nas na dobre.
Albo się ogarniamy i mówimy sobie w twarz jak jest, z zaangażowaniem OZSK, albo udajemy dalej, że jest okej, tylko nie dziwmy się za kilka lat, jak nas wyjebią ze stadionów bońki i inne osuchy. Wisła już wie jak to jest, Zawisza też. Teraz czas na kolejne kluby.
Jeśli nie zrozumiemy tego szybko co napisałem, spotkamy się za kilka lat, z zajebistymi protestami na całą Polskę, o których wiedzieć będą kumaci, a 90% społeczeństwa nie będzie mieć zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi!

Więc albo róbmy porządek już, każdy u siebie, nie przed TV a na stadionach, albo będziemy mieli „słynną” Anglię.

BOŻE CHROŃ FANATYKÓW !!!

sgfads

Post autor: sgfads » 03.05.2014, 00:43

Frankie Edgar pisze:Pierdolicie głupoty. Jaki sukces? .
Taki sukces, ze stadion byl jednak niezle wypelniony.Niektorzy sadzili , ze beda totalne pustki, Ja osobiscie sadzilem , ze bedzie cos kolo 20 tysiecy a tu masz grubo ponad 30 tysiecy. I to przy malo atrakcyjnych zespolach. Myslisz, ze ktos tam plakal za kibolami ?
Zdaje sie , ze po tym jak odpuszczono kadre glosy byly podobne a jaka jest sytuacja kazdy widzi.

19ZB46

Post autor: 19ZB46 » 03.05.2014, 00:47

FC Szubin ma inna flage. ta pewnie zrobili pikniki na ten mecz.

fluor

Post autor: fluor » 03.05.2014, 01:02

zagRanica pisze:prawda jest taka ze wielu osoba ten bojkot byl na reke. Robmy dalej protesty a bedzie druga Anglia bo procent fanatykow, kiboli jest na stadionach naprawde znikomy a kto mysli inaczej to gratuluje optymizmu.tyle odemnie
a jakby nie było bojkotu i coś się działo to znowu byłaby propaganda jak po Bydgoszczy i kolejne gadanie, że trzeba było bojkotować bo jest nagonka i represje. Ja pierdziele, ludzie - już mało kto pamięta co było na Euro, a będzie pamiętał o pucharze? Za rok kto inny tam trafi i znów będzie schiza z rozegraniem. Na super pucharze było pusto bo nikt nie rozdawał biletów i nie robił wycieczek i ktoś to do dziś przeżywa? Raz jest tak raz jest siak.
Nie było bojkotu takiego jak np. w Turcji przy wprowadzaniu kart kibica, że wyszli na ulice i zrobili dym w miastach w całym kraju. Nie było protestów jak w Niemczech wszystkich ekip ultrasowskich, tylko po troche dawało się po kolei przyzwolenie na wprowadzanie różnych rzeczy to teraz już sobie można podziękować. Mimo to nasza nędzna ekstraklasa ma niższą frekwencję niż przed rokiem, ile było kompletów na 240 meczów? ze 3? Wciąż jest do zbojkotowania, tylko nie tak beztrosko jak parę lat temu. Teraz są w miarę dobre stadiony i zdażają się mecze, które i tak przyciągną. Jednak chyba jest za późno i każdy musi radzić sobie sam. Inna sprawa, że wszelkie bojkoty są po tym jak jest jakaś rozróba, wystrzeliwanie rac, a nie ma żadnych akcji pro wtedy kiedy wszystko w danym klubie jest Ok. Nie ma ogólnopolskich akcji na stadionach o prawach obywatelskich, konstytucyjnych, wolności dla ultrasów, legalnego piro... nie ma takich demonstracji o wydźwięku pro, tylko zawsze anty.

Wizard.

Post autor: Wizard. » 03.05.2014, 01:13

jacy wy jestescie pojebani to szał c****

beda przykrecac srube ? co zrobia ? dadza po 1 ochroniarzu dla każdego. ku*** opanujcie sie,.

osuch wygrał ? co wygrał ? kto ma chodzic na Zawisze ten chodzi a kto ma to w d**** ten i tak nie pójdzie - proste jak jebanie

ps a protesty najbardziej rozpierdala taki płacz netowych oszołomów "ojej nie bojkotujmy bo Osuch wygrał, ojej"...
Xp

Myslowicka GieKSa

Post autor: Myslowicka GieKSa » 03.05.2014, 01:45

wydaje mi się, że niektórzy tutaj nakręcają się wraz z artykułami stanowskiego czy propagandy medialnej bońka. Ten finał to porażka pzpnu, porażka osucha tylko sprytnie obrócona w sukces - przecież nie trzeba dużo zastanawiać się że ten finał miał przynieść spore zyski a tak naprawdę trzeba było zainwestować grube pieniądze w darmowe wejściówki, darmowe autokary. Czy wy wierzycie, że chociaż 50% ludzi na stadionie przybyło z jakiegoś większego zainteresowania Zawiszą czy Zagłębiem? Boniek chciał pokazać, że stadiony bez nas mogą funkcjonować a że w pewnym momencie zobaczył, że nie ma racji to wejściówki lądowały zapewne wszędzie od struktur pzpn zaczynając (rodziny, znajomi itd). Patrząc dzisiaj na tą szopkę jestem zadowolony bo na stadionie był c*** nie doping, wyglądało to jak jakaś stypa. Kartoniada śmiech na sali, poziomo piłkarski tak samo - czy myślicie, że na dłuższą metę taki produkt sprzeda się? Według mnie nie ma szans a propaganda ryżego na współe z pinokio jak za najlepszych czasów PRL

Zawisza trzymajcie się

schetyna

Post autor: schetyna » 03.05.2014, 02:17

Myslowicka GieKSa pisze:wydaje mi się, że niektórzy tutaj nakręcają się wraz z artykułami stanowskiego czy propagandy medialnej bońka. Ten finał to porażka pzpnu, porażka osucha tylko sprytnie obrócona w sukces - przecież nie trzeba dużo zastanawiać się że ten finał miał przynieść spore zyski a tak naprawdę trzeba było zainwestować grube pieniądze w darmowe wejściówki, darmowe autokary. Czy wy wierzycie, że chociaż 50% ludzi na stadionie przybyło z jakiegoś większego zainteresowania Zawiszą czy Zagłębiem? Boniek chciał pokazać, że stadiony bez nas mogą funkcjonować a że w pewnym momencie zobaczył, że nie ma racji to wejściówki lądowały zapewne wszędzie od struktur pzpn zaczynając (rodziny, znajomi itd). Patrząc dzisiaj na tą szopkę jestem zadowolony bo na stadionie był c*** nie doping, wyglądało to jak jakaś stypa. Kartoniada śmiech na sali, poziomo piłkarski tak samo - czy myślicie, że na dłuższą metę taki produkt sprzeda się? Według mnie nie ma szans a propaganda ryżego na współe z pinokio jak za najlepszych czasów PRL

Zawisza trzymajcie się
No i co z tego?
Myślisz, że społeczeństwo o tym wie?
Ok możemy udawać, że nieważne jest społeczeństwo, najważniejsi jesteśmy my, kumaci.
Tylko, że co nam z tego, jak większość stadionu zapełniają zawsze pikole.
Jak większośc przeczyta idiotę stanowskiego czy oglądnie mecz w TV i łyknie komentarze kupionych dziennikarzy.
I co dalej? Będziemy się cieszyć, że to przecież i tak my mamy rację, my kumaci w liczbie 5-10%.
Co nam to da, jak dalej będziemy w d****, czy to w lidze czy to w reprezentacji?
Zrozumcie to do kurwej nędzy, że jak nie zaczniemy robić porządku na trybunach w postaci ciśnięcia w coklwiek, czy to w jakiegoś prezesika, czy to w kwestii PIRO, to nasze bojkoty gówno dadzą. Obudzimy się za kilka lat i będziemy głęboko w d****.
A tych co namawiają do kolejnych bojkotów przy pustych trybunach namawiam, spytajcie tych co to przeżyli, a oni powiedzą Wam, że niebycie na stadionie gówno daje. Więcej daje bycie i bluzgi albo rpozpierdol niż nic-nierobienie,

Myslowicka GieKSa

Post autor: Myslowicka GieKSa » 03.05.2014, 02:56

Po części masz racje bo nic nie robienie też jest błędem. Zawisza zapewne jest nadal aktywny i nie wierze, że chłopaki tam nie angażują się kibicowsko. Na ponowną aktywność na stadionie też pewnie przyjdzie czas choć tutaj to już wewnętrzna sprawa Zawiszy. Jednak nie dajmy się zwariować tym jednym meczem na Narodowym! Przecież z ekonomicznego punktu widzenia jeśli produkt będzie chujowy (a jest i to mega chujowy) to wiecznie do interesu, który nie ma rokowań (na mój gust nie ma przez najbliższe 10 lat) biznesmeni, TV czy nawet sam pzpn nie będzie wiecznie dokładał jak to zrobili wczoraj w Warszawie. Kluby też nie wytrzymają długo jeśli do biznesu będą tylko dokładać, kwestia czasu i zaczną włodarze przeglądać na oczy lub po prostu uciekać z tonących okrętów.

Jednak dla jasności mojej i twojej - nie mówię tu o kibicowskiej bierności bo wiadomo, że takowa doprowadzi do samozniszczenia

Sebastia19n88

Post autor: Sebastia19n88 » 03.05.2014, 08:51

Najwięcej do powiedzenia mają Ci co c**** wiedzą i swoje teorie jakieś wylewają. Czytać nie które posty to nie wiem czy debil to pisał czy też sam rudy z pinokiem :) Nie no zajebisty finał normalnie brak słów... :)

Wizard.

Post autor: Wizard. » 03.05.2014, 09:53

lepsze samopoczucie z rana jak sie poczyta takie pierdoły :)
Macie racje nastapił przełom w ruchu kibicowkim i kibice zostana wyparci przez piknikow.
macie racje Osuch wygrał i chłopaki z SK podkulą ogon i wróca w obawie o to, ze kibice Osucha na zawsze opanuja trybuny.
:D
ku*** skad sie tacy ludzie biora :) pzpn rozdał tysiące biletów bo pies z kulawa noga by nie przyszedł.
Osuch juz jest sporo hajsu w plecy a dopiero pozna smak wydatków jak przyjdzie mu leciec 2 x z rzedu na jakies wypizdowo
Zawisza 2 mecze przegra i który super kibic bedzie pamietac o pp ?
Legia jak protestowała to były sukcesy a mimo to wygrali/

A wy dalej płaczcie podciepy osucha :)
Xp

Jarcar

Post autor: Jarcar » 03.05.2014, 09:58

To była paranoja, wyglądało to jak mecz TVNu z politykami. Jednak jak dla mnie nie doceniacie panowie pikników. Na mecze Zawiszy zaczną teraz przychodzić różnego rodzaju wynalazki i to kwestia czasu aż pojawią się jakieś pseudo flagi takie jak ta Szubina, a jest to przecież największy piłkarski sukces Zawiszy. Media, takie jak TVP, Polsat czy TVN będą wysławiać pod niebiosa piłkarzy, Osucha oraz ,,kibiców'' chodzących na meczę. Do tego propaganda sukcesu, tanie bilety i zobaczycie, że na Zawisze będzie w cholerę ludzi chodziło, którzy wcześniej stadion to widzieli w tv. Ja, braciom z Zetki życzę jak najlepiej, ale powinni może zmienić swoją taktykę, bo samo bojkotowanie meczów nie starczy.
Łódzki Klub Sportowy jedynym słusznym wyborem,
nigdy nie zejdę na złą stronę.

rzutkarny

Post autor: rzutkarny » 03.05.2014, 10:01

Nowa Huta 1906 pisze: Osuch na dzień dzisiejszy ma zagwarantowaną publiczność w granicach 6000
Na meczu z Jagiellonią w półfinale nie wiem czy 500 osób było, więc trzeba przyznać, że dobrze mu się to rozwija. Za niedługo na stałe się będą musieli na narodowy przenieść, bo stadion w Bydgoszczy ich nie pomieści.

Andrzej6117

Post autor: Andrzej6117 » 03.05.2014, 10:22

A propos atmosfery na meczu. Na swoim przykładzie podam, że jakby któryś z tych wczorajszych "kibiców" obejrzał - celowe słowo - mecz wśród fanatyków to więcej by na taki mecz nie przyszedł. Moja dziewczyna nie lubi piłki, ale zabrałem ją na kilka meczów Legii, przecież nie dla meczu :) Podobały jej się race i takie tam. Chciała zobaczyć Narodowy. Był mecz Polska - Szkocja, przełamałem się, bilety w miarę tanie, więc pytam czy chce iść. Chce. No dobra. Weszliśmy, obejrzała stadion. Rozpoczął się mecz, po 15 minutach słyszę, ale beznadzieja, wolę Legię, obejrzałam stadion możemy już iść. Odpowiedziałem tylko: nie wk... mnie, zapłaciłem to teraz cierp :) A po wczorajszym finale powiedziałem jej tylko: ciesz się, że na tym meczu nie byłaś :) JA KOCHAM LEGIE, p******* ITI, OSUCHA TEZ.

WhiteStarPower

Post autor: WhiteStarPower » 03.05.2014, 10:24

Ja to widze tak.

PZPN + Media miały misję. Na wieść o bojkocie stanęły przed faktem prawie dokonanym: Na prawie 60tys obiekcie może być kilka tys ludzi co będzie wyglądało dramatycznie i w świat pójdzie jasny przekaz - bojkot kiboli się udał, bez nich nie da rady, musimy się dogadać. Wyszła z tego kilkutygodniowa pozytywna (dla nich) propaganda finału. Jak w PRL rozdawanie biletów po zakładach, szkołach, w mediach ciągle materiały (szczególnie tych bezpośrednio związanych z finałem jak Orange Sport) jaki to będzie super finał (mimo, ze graja totalne średniaki ligowe), jak to modnie na nim być i że nie być na nim to wręcz faux pas! (co widać jak ten przekaz sie zajebiście udał po liczbie tzw "ryjów" na trybunach, celebrytów, byłych piłkarzy itd. Gdzie oni byli na poprzednich finałach?). Osuch robił laskę prezydentowi Bydgoszczy zeby ratował jego dupe no i mu sie udało.

Poprzednie finały, no moze oprocz tego z ostatniego roku gdzie sukces zagwarantowaly ekipy kibicowskie + pozycja druzyn w lidze dla pikoli, to byly wydarzenia medialnie bardziej lokalne niz ogólnokrajowe. Ten finał PP miał medialna oprawe i nagonke jak finał Ligi Europy - stad nakrecona frekwencja. Uważam, że NIE BYŁOBY TEGO gdyby nie bojkot. Frekwencja byłaby mniejsza. Nie byłoby darmowych biletów, nie byłoby ciągłego opowiadania jak to jest być cool bedac 2 maja na trybunach i tego ścigania sie o frekwencje. Byłby to normalny mecz, z ta roznica ze na Narodowym. Bojkot wjechal decyzyjnym w pilce na ambicje, ktorzy chcieli pokazac, ze nie rozpierodli im to planów. Stad kolega z Wisły ma troche racje, ze byc moze jakby byli fanatycy i nie byloby bojkotu to bylaby mniejsza frekwencja, ale dlatego, ze nie byloby takiej medialnej propagandy ani darmowych biletow.

Obiektywnie rzecz ujmując: Finał to sukces Bońka który nie dał sobie r******* swojego przedsiewziecia i watpie ze to ma cos wspolnego z jego sympatia/antypatia w stosunku do kiboli, gdzie w mediach bardzo unika potepiania kiboli Zawiszy, nawet czesto prowokowany przez dziennikarzy, mowi ze jest poza tym i sie nie wpierdala. Nie robi laski Osuchowi jak Stanowski. Udowodnil ze jest dobrym organizatorem (otoczka meczu, ceny biletow, dojebanie policji i strazy pozarnej zeby sie odpierdolili od meczow ligowych na Narodowym). Roznica z nim i Lato jest taka, ze Lato mial po prostu wyjebane. Życie sie toczy, a Lato wpierdala kiełbase i jest ok. Boniek chcial to upodobnic do lig zachodnich, zeby to miało odpowiedni prestiż i zainteresowanie. Ciezko miec mu za złe, ze nie chcial sobie pozwolic r******* swojego projektu przez bojkot niezalezny od niego. Mamy mózgi, na jego miejscu robilibyscie to samo. Ciezko mi go za to hejtować ze nie przenisol przez bojkot finalu do Wałbrzycha bo i tak nikt nie przyjdzie. Zejdzmy na ziemie. Przypomne sobie postulat OZSK z bodajze 2011r., albo wczesniej jak jeszcze byl jakis z****** Puchar Ekstraklasy na ktory nikt nie chodził - "Przywrócić prestiż i pozycję Pucharu Polski". Boniek to robi, a ze akurat trafilo na ekipy z problemami w finale - samo zycie, nie odwoła przez to meczu.

Czy finał to sukces Osucha? Niestety tak, chociaz wolalem zeby Zagłębie wygrało przez to, zeby ten wieśniak nie opowiadał znowu jak to on wszystko stworzyl za sucha kromke chleba bez wsparcia a kibole atakuja go bo chca kase. Obiektywne media by to potepily, jego parcie na szkło, wpierdalanie sie po medale, lizanie pucharu i ogolny brak klasy, ale niestety urasta na bohatera 1 zwycieskiego w walce z kibolami.

Nie bede udawał ultra kumatego i podpowiadał Zawiszakom co teraz robić, bo oni znaja lepiej sytuacje i swoje perspektywy niż my. Prawda, że na pewno z Zaglebiem nie przewidywali scenariusza 37 tys na finale i medialnego onanizmu, ale niestety tak sie stało.
Oczywiscie, ze nagle na Zawiszy nie bedzie 6000 8000, mecz z Lechem w poniedzialek nie pomoze we frekwencji, chociaz to Lech a Osuch zapowiedzial, ze kazdy kto ma bilet z finału dostaje 50% znizki na bilet z Lechem. Kuma ze teraz jest jego moment zeby to złapac i wygrac i tyle. Co Zawisza zrobi - zobaczymy.

Pozdro dla fanatyków!

WOB

Post autor: WOB » 03.05.2014, 10:25

Teraz Zawiszy skoczy na pewno frekwencja na fali zwycięstwa w pucharze ale jestem pewny że kilka słabszych meczy i publika stopnieje jak śnieg na wiosnę. Do tego kibice gości którzy będą po nich bluzgać i zostanie ich 1000 os. Chodź uważam że Zawisza ma trudniejszą sytuację teraz niż Wisła bo u Nas pikniki są przyzwyczajone do sukcesów, dobrej gry a jak tego niema to nie przychodzą. Do tego klub niema kasy nawet na prąd więc dla bednarza spadek frekwencji to duży problem, teraz jeszcze kasa się zgadza bo są karnety ale jak na następny sezon bednarz ich sprzeda tysiąc to nawet na piłki mieć nie będzie.
Ostatnio zmieniony 03.05.2014, 10:29 przez WOB, łącznie zmieniany 1 raz.

ISeeDeadHaters

Post autor: ISeeDeadHaters » 03.05.2014, 10:27

Skąd wy macie info ile ludzi z Bydzi przyjechało? Dajcie jakieś wiarygodne źródło bo tu co post to lepsze liczby
sHy! pisze:
Bączyński pisze:
Trochę o kpine zakrawa brak wyjazdu na dosyć nieodległy teren, biorąc pod uwagę poziom netonapinki na pobliskiego Chrobrego i Zagłębie
A co,Wielkie Zagłębie chciało zrobić zasadzkę?
Akurat co do Miedzi,to nie wiem skąd Twoje zdziwienie,przecież nie od dziś jedne wyjazdy traktują priorytetowo a inne odpuszczają.Taka ich specyfika.Niedawno byli w przyzwoitej liczbie w Grudziądzu także nie musisz bać o ich formę.
'jesteśmy zawsze tam' ;)

ax88

Post autor: ax88 » 03.05.2014, 10:39

OK, to dalej chodzcie na mecze i zgadzajcie sie na zamykanie trybun po odpaleniu jednej racy albo na zakazy zbiorowe, kiedy kibic który nawet nie był na meczu jest objety zakazem. Jak dla mnie, zeby to miało jakis sens cała Polska musi solidarnie zbojkotować przynajmniej jeden sezon, a jak bedzie trzeba to nawet dłuzej przy okazji bedąc aktywnym na rezerwach, nizszych ligach a nawet na reprezentacji, kiedy nas widzi cały świat i która jest jedynym atrakcyjnym piłkarsko produktem w tym kraju i warto by było odebrać tą rozrywke piknikom ... i nie mowice ze ciezko dostac bilet, bo ja nigdy nie miałem z tym problemow, a smieszna karta kibica nawet za te 30 zł to smiech. ... Ekstraklasa predzej czy pozniej i tak pierdolnie, juz płaczą w Gdansku ze dokładają do stadionu mimo ze chodzą tzw. kibole, wiec stadion to jest wabik ale na pierwsze pare kolejek. Darmowe bilety, propaganda to wszystko jest dobre na krotki okres czasu i dla ludzi niecierpliwych jak niektorzy z was... to wszystko jest robione w ramach prowokacji i wkurwienia, ale to minie szybciej niz sie spodziewacie.
prawda jest taka ze wielu osoba ten bojkot byl na reke. Robmy dalej protesty a bedzie druga Anglia bo procent fanatykow, kiboli jest na stadionach naprawde znikomy a kto mysli inaczej to gratuluje optymizmu.tyle odemnie
Nawet nie porownuj nas do Anglikow bo w kulturze piknikowego kibicowania nigdy ich nie doscigniemy ... W Anglii pozostali fanatycy i pasjonaci, tyle ze piłki a nie chuliganki... Wszyscy śmieją sie z tych Anglików, już widze jak nasze pikniki żywo reagują na boiskowe wydarzenia, płacą 600-800 zł za karnet na 3 ligowy klub, mając w sąsiedztwie ( patrz Londyn ) najlepsze kluby świata, a sredia frekwencja na nizszych ligach siega naszych najlepszych ekip. Do tego oblegane puby nawet podczas losowania pucharów, na 3-4 ligowych wyjazdach, a nawet sparingach po 1-2 tys kibicow. U nas model angielski nigdy nie przejdzie bo u nas nie ma zadnej kultury kibicowania, a poziom jest beznadziejny i to sie pewnie nigdy nie zmieni.

crmL

Post autor: crmL » 03.05.2014, 10:47

Ludzie ile tu lamentu można przeczytać to się w głowie nie mieści.

PZPN sprzedał na finał około 30tys biletów resztę rozdali za darmo. Skoro bilety były już po 7 zł to chyba normalne że tyle przyszło osób na Stadion Narodowy. W taką pogodę(10stopni) lepiej przyjść na stadion niż siedzieć przy grillu. Zdecydowanie taniej zabrać całą rodzinę na stadion 4x7zł =28zł niż do kina 4x30zł =120zł . Przecież takie wydarzenie plus Stadion Narodowy to magnez dla ludzi którzy nie chodzą na codzień na mecze.
Byłem na pierwszej połowie i atmosfera jak na typowym meczu reprezentacji w ostatnich miesiącach czyli krzyki, wrzaski i jaranie się kiedy piłkarz zbliżał się do pola karnego z piłką. Nic po za tym!
Przecież nikt z włodarzy czy piłkarzy nie powie tego na głos ale atmosfera ch.ja warta

Życie (czytaj:następna kolejka ligowa) zweryfikuje tych mega kibiców z Bydgoszczy już w ten weekend...
Zawisza dacie radę , my już to mamy za sobą.
Pozdro

ax88

Post autor: ax88 » 03.05.2014, 12:38

Marzy mi sie aby przyjechała jakas porządna ekipa w pucharach i zrobiła porządek ... w pucharach sektor gosci musi byc otwarty, tam nie ma takiego bezprawia jak w ekstraklasie

ŚW.11

Post autor: ŚW.11 » 03.05.2014, 13:08

Bydgoszczanie dzięki zwycięstwu zapewnili sobie udział w II rundzie eliminacyjnej Ligi Europy.

hymn1905

Post autor: hymn1905 » 03.05.2014, 13:12

Ludzie zastanowcie sie wczoraj bylo duzo osob bo majowka dlugi weekend ladna pogoda stadion w Warszawie robi wrazenie duzo soob jeszcze na nim nie bylo tak jak np dzieci co wczoraj byli dostali darmwe bilety to pojechali z rodzicami ale dla organizatorow meczu czyli PZPN to jest wielka wtopa bilety za darmo przejazd autokarem zamiast oni zarobic na biletach i na organizacji meczu to musieli oplacic swoich kibicow piknikowych ale uwiezcie mi ze jak mecz by byl w paitek srode i pogoda by byl deszcz to niewiem czy wgl by byla polowa stadionu dobrze robi Zawisza zobaczycie ze oni to jeszcze wygraja czasu potzerab ale wygraja to bo ile mysliscie ze tacy kibice sukcesu beda chodzic na mecze a jak jeszze bedzie brzydka poggoda to frekwecnja juz lepiej nei mowic :D

anty kretyn

Post autor: anty kretyn » 03.05.2014, 13:38

Ja znam 10 osób ,które były na meczu.Wszyscy byli przypadkowo,bo chcieli zobaczyć SN a nie Zawisze.Zrobili sobie wycieczkę połączoną z melanżem...I takich osób na wczorajszym meczu było bardzo dużo.

qqq11

Post autor: qqq11 » 03.05.2014, 14:26

Jak czytam wpisy to widać jacy tu ludzie charakterni i wytrwali, konsekwentni...

Zawisza miał protest grubo przed finałem, nie chodzili na ligę, nie jeździli na wyjazdy. Jakby na jeden mecz zawiesili protest to byłoby larum że Zawisza się sprzedał za puchar itd. A my co mieliśmy zrobić? Nasi bracia bojkotują, proszą nas żebyśmy nie jechali to mieliśmy ich sprzedać za puchar, pojechać i się tam bawić? Ludzie czy wy wiecie co to jest zgoda, charakter?

Jakiś typ tu z podpisem RTS się też śmieje że przegraliśmy itd. Jakby Ruch miał bojkot i by nie jeździli to Ty byś się wypiął na zgodowicza i byś pojechał? O czym tu gadka? Zmień forum, i wypowiadaj się na jakimś sportowym, piłkarskim bo nie żyjesz w naszym świecie.

Czy finał był sukcesem PZPN, Osucha i tym podobnych? Z propagandowego punktu widzenia na pewno tak. To prawda, że część społeczeństwa pomyśli że bez kiboli piłka w Polsce może zaistnieć. Tylko pamiętajcie, że na mecze ligowe chodzi w Bydgoszczy po 6 tyś ludzi. Zastanówcie się dlaczego do stolicy przyjechało tyle ludzi z Kuj.Pom. gdzie musieli przebyć ponad 200km, a mając Bydgoszcz pod nosem, albo mieszkając w niej samej przychodzi po 6 koła. Teraz była majówka, medialna nakrętka, bilety po 15, 20 zł (gdzie normalnie na zwykły mecz ligowy na sektor gosci są po 30), a część biletów została rozdana szkołom, klubom, okręgowym ZPN-om. Darmowe autokary. Przecież na inne mecze tego nie będzie.

Oczywiście, lepiej jakby na ten finał przyszło 15 tyś ludzi, i Zagłębie by wygrało, ale przecież to już od nas nie zależało, nie mieliśmy na to wpływu. Ale ani ja, ani ludzie nie żałują tej decyzji bo wybraliśmy zgodę niż pojechanie na ważny mecz.
Ci mówiący że powinniśmy pojechać i zrobić na meczu rozróbę... co by to dało? Na meczu i tak by było tyle ludzi ile teraz, a finał wygrałby Osuch. Tyle że w mediach popisanoby więcej o kibolach. Ale co byśmy osiągneli? Osuch odszedłby z Zawiszy, Boniek podałby się do dymisji? Bo nie za bardzo rozumiem cel ewentualnych zamieszek.

Prezesi, piłkarze przychodzą, odchodzą a MY zostajemy.

Ekwador

Post autor: Ekwador » 03.05.2014, 15:42

Abstrahując od słuszności bojkotu…

Odwiedziłem wczoraj stadion narodowy. Na meczu było spokojnie 15tys ludzi z Bydgoszczy. Co prawda na 120 minut może z 5 razy głośno coś ryknęli, ale jestem pewien, że gdyby nie było tego bojkotu i normalnie wszyscy z Zawiszy by przyjechali to te w sumie, powiedzmy 20tys z Bydgoszczy zrobiłoby prawdziwy rozpierdol. Taki, jakiego ten stadion jeszcze nie widział.

Szkoda.

Dla takiego klubu jak Zawisza to olbrzymi sukces sportowy. Kto wie, czy nie jedyny za życia obecnie bojkotujących. Gdyby wczoraj wszyscy przyjechali, to ten mecz wspominaliby przez całe życie. Raz, z powodu zwycięstwa, a dwa z powodu atmosfery. Atmosfery, która nie pozwoliłaby im zasnąć przez 2 kolejne noce pewnie. Pikniki piknikami, ale inna atmosfera jest jak 2tys drze ryja przez cały mecz, a inna, kiedy 20tys na obcym stadionie śpiewa dla swojej drużyny.

Był wczoraj potencjał.

A najbardziej szkoda Zagłębia, którego na stadionie w ogóle nie było widać i słychać. I, które jak widać zbojkotowało ten mecz lepiej niż ich przyjaciele.

flanker

Post autor: flanker » 03.05.2014, 16:45

pikniki atakują ale może przynajmniej się catering poprawi
[link]

KurzaW@gin@

Post autor: KurzaW@gin@ » 03.05.2014, 17:56

Wizard.

Post autor: Wizard. » 03.05.2014, 18:56

Czy możemy już zamknąć ten temat ?
Wiem że trochę fanów może popełnić sepuku bo nie będą mieli gdzie płakać, ale podejmijmy to ryzyko.
Xp

Basior

Post autor: Basior » 03.05.2014, 19:19

Na pewno była masa ludzi co pierwszy raz widziała stadion na oczy. I to nie podlega dyskusji. Darmowa majówka i tyle. Już kilka tygodni przed meczem, ludzie z ''branży'' (pseudo trenerzy, pijani piłkarze ligi polskiej lat 90, ich żony, dzieci, znajomi, znajomi znajomych i wszyscy inni na literę N), mieli w dystrybucji bilety które rozdawali na prawo i lewo.
ten typ tak ma

Wizard.

Post autor: Wizard. » 03.05.2014, 22:19

najlepsi są Ci co placza o pełnym stadionie
o nic nie wartych bojkotach
i po chwili okazuje się, że byli na meczu
co za kretynizm
Xp

Alu

Post autor: Alu » 04.05.2014, 00:11

KurzaW@gin@ pisze:Co trzeba mieć w bani, aby pozować do zdjęcia z kurwą co tylko podatki podnosiła przez ostatnie 7 lat, jego partia jako temat zastępczy wybrała - kibiców, a te łby jadą z nim na mecz pociągiem, a on ich wykorzystuje bo kandyduje do PE z Bydgoszczy nie wiedząc nawet jak się to miasto nazywa :/
Obrazek
Obrazek

Killimgo

Post autor: Killimgo » 04.05.2014, 00:30

Ja osobiście widziałem pod stadionem całą masę różnego rodzaju wynalazków. Ludzi z wymalowanymi mordami w barwach Zetki, w perukach na łbie i z trąbkami w łapach. Bardzo dużo dzieciaków, całych rodzin i wszelkich kapiszonów z wycieczek zakładowych. Jednak było też trochę osób wyglądających na normalnych vel kumatych. Miałem okazję pogadać z czterema typkami ubranymi na sportowo przy dworcu centralnym. Dziwne było słyszeć, że dobrze, że nie było kiboli bo było fajnie i bezpiecznie i jakby byli to było by dużo mniej ludzi. To byli chlopaki którzy ewidentnie nie wiedzą o co chodzi, a że wizualnie wyglądali... no cóż pozory mylą, sam się nabrałem, bo myślałem, że to ktoś ogarnięty dlatego zagadałem.
mag-pol pisze:
Racoholik pisze:Największym przegranym tego całego cyrku jest Zagłębie. Zagłębie praktycznie całkowicie zbojkotowało i odpuściło ten puchar. Jeśli to prawda że z Zawiszy było troche kumatych osób (FC itp.) to w c*** dziwna akcja..
Oj było było i to nie mało ....
Bzdura

ciekawski83

Post autor: ciekawski83 » 04.05.2014, 00:43

flanker pisze:pikniki atakują ale może przynajmniej się catering poprawi
[link]
skoro za darmo przywieźli, za darmo bilet to dlaczego hot-dog nie za darmo:D dobrze że na kolejki jeszcze nie narzekają

whitey

Post autor: whitey » 04.05.2014, 03:02

Ogarnijcie siem troche tutaj. Osuch, Bydgoszcz, PZPN, Rody zafundowali kilku tysiacom darmowa wycieczke do Warszawy, i tyle w temacie. Gratulacje dla Zawiszy i Wisly za wytrwalosc, bo frekwencja na meczach ligowych to okazuje. Finansowo te gamonie tego nie wytrzymaja. Respekt dla Zaglebia rowniez, za solidarnosc. Co by tam propaganda nie okreslila to ta nomenklatura stracila grube pieniadze na darmowym finale. Daleko mi to Zawiszy, ale nie watpie ze oni to przeczekaja i potem sie odbuduja bo na zadna mete nie da sie wspolpracowac z tlusta kvrvom ktofra masowo wydaje zakazy dla wlasnych kibicow.

serwis

Post autor: serwis » 04.05.2014, 10:48

O słuszności nie pojechania przez Zawiszę na finał P.P. niech świadczy również fakt, że piłkarze mieli wybór i stanęli po stronie osucha. Z tego co wiem mieli okazję być neutralni w tym konflikcie ale nie mieli jaj. Zagłębie potraktowało sprawę po prostu poważnie i to jest coś w dzisiejszych czasach!
Wytrwałości!

Michalek

Post autor: Michalek » 04.05.2014, 11:21

Kilka luznych uwag. Niektorym tu troche brakuje empatii. Pilkarze Zawiszy staneli za Osuchem bo to on im placi jakby nie patrzec. Nie sa to w wiekszosci ludzie nijak zwiazani z tym klubem i barwami, szczerze mowiac w ogole im sie nie dziwie, z ich perspektywy tylko idiota zrezygnowalby z wyplaty, dlatego ze jacys tam kibice maja problemy za wojenke z zarzadem i psami (pamietajcie zeby sprobowac wejsc w ich skore, a nie wszystko oceniac na zasadzie : to co my robimy: biale, to co robi reszta swiata:czarne). Odpuscilismy mecze reprezentacji, ktore przejely sobie pikniki i jakos stadion zapelniaja i generuja wieksze zyski (a o to chodzi takiemu PZPNowi) niz my ze swoimi racami, dopingiem i karami od UEFY. Teraz to samo Puchar Polski. Powinnismy zrozumiec ze dawno nie ponieslismy tak spektakularnej porazki jako "kibole" jak ten final i zastanowic sie jak zapobiec temu na przyszlosc, a nie pisac "nic sie nie stalo, udany protest" bo tak kiedys pisalismy o kadrze a teraz nie mamy na nia wstepu jako zorganizowane grupy czyz nie!?? 30 tysiecy ludzi w tym olbrzymia rzesza ludzi z Bydgoszczy oznacza (bez urazy dla ekipy Z ktora szanuje za cala wiosne i nie tylko), ze po prostu w Bydzi malo kto sie liczy z kibolskim zdaniem poza samymi "kibolami". Jakie sa tego przyczyny tego nie wiem, jak widac w Lubinie (moze z racji ze miasto male i wiecej osob sie zna, kojarzy, czy po prostu odczuwa jakas wieksza solidarnosc z prawdziwymi fanami Zaglebia) udalo sie "ogarnac" piknikow. I to wlasnie Zaglebie jest najwiekszym przegranym finalu, nie tylko pilkarsko ale i kibicowsko. Olali najwazniejszy mecz od wielu lat po to by zobaczyc bawiace sie 15 tysiecy ludzi, ktorzy mieli gleboko w .. nosie ich bydgoskich ziomali. Widac nie taki diabel straszny moglyby rzec te pikniki. Mozemy sie podniecac, ekscytowac, napawac tym jakze skutecznym protestem a PZPN ma juz teraz czarno na bialym ze ludzi na final PP i tak sobie zalatwi. Za rok te darmowe bilety beda po piataku, a te za siedem zlotych po pietnastaku i I TAK I TAK ZEJDA. Na kadrze tez na poczatku dawali bilety po smiesznych cenach i wyszedl nam raptem jeden protest na meczu ze Slowacja i to niestety tylko dlatego ze dolaczyly do niego pikniki. Nasze znaczenie na trybunach maleje z roku na rok i widac to bylo na tym finale. Przegralismy kolejna bitwe i wcale nie oznacza to ze wygramy wojne. Jeszcze kilka takich protestow i rzad i PZPN odbiora zasluzone pochwaly za pozbycie sie kiboli z trybun. Myslicie ze ktos wspomni poza nami samymi ze to sami sie z nich usunelismy? Nas i tak nikt nie slucha poza kilkoma politykami spragnionymi naszego poparcia jak kania ddzu bo poza nami nikt na nich nie zaglosuje. Tyle.

ODPOWIEDZ