18chłopaków Górnik Konin zawiniętych z materiałów dowodowych policji. 17chłopaków wyroki 3miesiące sankcje i jeden chłopaszek 1,7rok. Skończyło się jak skończyło wszyscy są już na wolności. A.C.A.Bpattaya man pisze:Sprawa chlopakow z Konina lejacych sie z milicja skonczyla sie wyrokami bezwzglednymi czy skonczylo sie na zawiasach i grzywnach?
Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
-
w 2002 lub 2003 Pogoń Szczecin wjechała na stadion Śląska zrywając flagę Lechii G. Jaki był dalszy los tej flagi? Pojechała do Szczecina? Wisiała później kiedykolwiek na płocie? Na początku krążyła legenda, że niby jakiś typ z Motoru ją odbił co dziś patrząc na wzajemne relacje brzmi to nieprawdopodobnie.
-
Pogoń tą flagę poszarpała i wyrzuciła,a ogólnie cały ten komitet Pogoni wpadł w łapska psiarni,która dość brutalnie się z nimi obeszła.
Tutaj masz filmik z tego zajścia.
https://www.youtube.com/watch?v=qKe_F_7-hMY
Tutaj masz filmik z tego zajścia.
https://www.youtube.com/watch?v=qKe_F_7-hMY
-
kiedy ostatni raz doszło do starcia Ruch Chorzów vs Polonia Bytom?
-
Kiedyś GKS Bełchatów zajebało fane CSKA Moskwa. Potem po dogadaniu się przed spotkaniem na liczby że jeśli CSKA wygra to Bełchatów odda im skrojona fane. Moje pytanie brzmi jak to możliwe że słaby GKS B. zgadza się na warunki ze strony CSKA. Dostają w pizde i oddają fane nie wiedzieli że CSKA to topowa ekipa w Rosji a GKS Bełchatów to 5liga chuligańska? Chodzi mi o to że w Polsce wszystkim odmawiają i raczej nie liczą się sportowo
-
A takie słowo jak Honor Ci coś mówi??!! dostali propozycje, skorzystali i dziękuję...taka "5liga" że z tego co pamiętam to walczyli ok 1min40sek jak się mylę to niech ktoś poprawi, także ujmy GKS Bełchatów to nie przynosi!mefistoo pisze:Kiedyś GKS Bełchatów zajebało fane CSKA Moskwa. Potem po dogadaniu się przed spotkaniem na liczby że jeśli CSKA wygra to Bełchatów odda im skrojona fane. Moje pytanie brzmi jak to możliwe że słaby GKS B. zgadza się na warunki ze strony CSKA. Dostają w pizde i oddają fane nie wiedzieli że CSKA to topowa ekipa w Rosji a GKS Bełchatów to 5liga chuligańska? Chodzi mi o to że w Polsce wszystkim odmawiają i raczej nie liczą się sportowo
-
O ile sie nie myle to też jednym z czynników o takiej decyzji było to że flaga nie została zdobyta w walce, tylko po prostu wyjebano torbe, nie wiedząc jaka flaga tam jestKibol_88 pisze:A takie słowo jak Honor Ci coś mówi??!! dostali propozycje, skorzystali i dziękuję...taka "5liga" że z tego co pamiętam to walczyli ok 1min40sek jak się mylę to niech ktoś poprawi, także ujmy GKS Bełchatów to nie przynosi!mefistoo pisze:Kiedyś GKS Bełchatów zajebało fane CSKA Moskwa. Potem po dogadaniu się przed spotkaniem na liczby że jeśli CSKA wygra to Bełchatów odda im skrojona fane. Moje pytanie brzmi jak to możliwe że słaby GKS B. zgadza się na warunki ze strony CSKA. Dostają w pizde i oddają fane nie wiedzieli że CSKA to topowa ekipa w Rosji a GKS Bełchatów to 5liga chuligańska? Chodzi mi o to że w Polsce wszystkim odmawiają i raczej nie liczą się sportowo
-
Polska i Ruscy, to podium hooliganki na wszystkich kontynentach.Ogarniacie nute?j**** cenzure pisze:O ile sie nie myle to też jednym z czynników o takiej decyzji było to że flaga nie została zdobyta w walce, tylko po prostu wyjebano torbe, nie wiedząc jaka flaga tam jestKibol_88 pisze:A takie słowo jak Honor Ci coś mówi??!! dostali propozycje, skorzystali i dziękuję...taka "5liga" że z tego co pamiętam to walczyli ok 1min40sek jak się mylę to niech ktoś poprawi, także ujmy GKS Bełchatów to nie przynosi!mefistoo pisze:Kiedyś GKS Bełchatów zajebało fane CSKA Moskwa. Potem po dogadaniu się przed spotkaniem na liczby że jeśli CSKA wygra to Bełchatów odda im skrojona fane. Moje pytanie brzmi jak to możliwe że słaby GKS B. zgadza się na warunki ze strony CSKA. Dostają w pizde i oddają fane nie wiedzieli że CSKA to topowa ekipa w Rosji a GKS Bełchatów to 5liga chuligańska? Chodzi mi o to że w Polsce wszystkim odmawiają i raczej nie liczą się sportowo
Top H na Globie:
1.Poland
2.Russia
3.Balkan...
...
reszta daleko...
...nigdy nas nie złamiecie...niezłomni kibice na trudne czasy.
-
"Jednocześnie byliśmy w kontakcie z chuliganami CSKA Moskwa, którzy żądali zwrotu flagi, twierdząc, iż została im po prostu ukradziona (w Rosji obyczaje chuligańskie były wówczas nieco inne niż w Polsce). Wobec tego zaproponowaliśmy im oddanie flagi, ale pod warunkiem przyjazdu do Polski i walki z nami po 10 osób młodymi składami do 21 lat. Wyrównana i twarda walka zakończyła się po 1 minucie i 40 sekundach zwycięstwem Yaroslavki, a co za tym idzie honorowym oddaniem zdobytych przez nas flag. Obserwatorami walki byli przedstawiciele Legii Warszawa, którzy przywieźli Rosjan na miejsce spotkania"j**** cenzure pisze:O ile sie nie myle to też jednym z czynników o takiej decyzji było to że flaga nie została zdobyta w walce, tylko po prostu wyjebano torbe, nie wiedząc jaka flaga tam jestKibol_88 pisze:A takie słowo jak Honor Ci coś mówi??!! dostali propozycje, skorzystali i dziękuję...taka "5liga" że z tego co pamiętam to walczyli ok 1min40sek jak się mylę to niech ktoś poprawi, także ujmy GKS Bełchatów to nie przynosi!mefistoo pisze:Kiedyś GKS Bełchatów zajebało fane CSKA Moskwa. Potem po dogadaniu się przed spotkaniem na liczby że jeśli CSKA wygra to Bełchatów odda im skrojona fane. Moje pytanie brzmi jak to możliwe że słaby GKS B. zgadza się na warunki ze strony CSKA. Dostają w pizde i oddają fane nie wiedzieli że CSKA to topowa ekipa w Rosji a GKS Bełchatów to 5liga chuligańska? Chodzi mi o to że w Polsce wszystkim odmawiają i raczej nie liczą się sportowo
-
Włókniarz Częstochowa - LwySinNombre pisze:Pytanko z tych "głupszych" ale może i ciekawszych. Jakie ekipy "h" czy ultras mają w nazwie lub kojarzone są ze zwierzętami? Tak jak np. Wisła Sharks.
Unia Tarnów - Jaskółki
Fazlubaz Z. Góra - Myszy, Motomyszy, Myszki Miki etc.
Unia Leszno - Byki
ROW Rybnik - Rekiny
Motor Lublin - Koziołki
Start Gniezno - Orły
Polonia Bydgoszcz - Gryfy
Stal Rzeszów - Żurawie
KSM Krosno - Wilki
Kolejarz Rawicz - NIedźwiedzie
-
Rekiny to bardziej żuzlowy RKM. a ROW sie od nich odcina od dluższego czasuGerd323 pisze:Włókniarz Częstochowa - LwySinNombre pisze:Pytanko z tych "głupszych" ale może i ciekawszych. Jakie ekipy "h" czy ultras mają w nazwie lub kojarzone są ze zwierzętami? Tak jak np. Wisła Sharks.
Unia Tarnów - Jaskółki
Fazlubaz Z. Góra - Myszy, Motomyszy, Myszki Miki etc.
Unia Leszno - Byki
ROW Rybnik - Rekiny
Motor Lublin - Koziołki
Start Gniezno - Orły
Polonia Bydgoszcz - Gryfy
Stal Rzeszów - Żurawie
KSM Krosno - Wilki
Kolejarz Rawicz - NIedźwiedzie
-
Czemu admin usunął moje pytanie? Za co mogę dostać bana? Jeśli jest pytanie od strony admina proszę o PW!Proszę nie zakrywać wiarygodnej prawdy jak pismaki to jest forum kibicowskie a nie gazeta wyborcza! Ponawiam moje pytanie bo myśle że powinno znać się prawdę?! Pytanie tylko i wyłącznie dla kibiców RUCHu CHORZÓW wolelibyście usiąść w sektorze Niemieckim czy Polskim podczas meczy czy w w ogóle nie ma tematu z żadnej stron? Myśle że to pytanie powinna znać cała kibicowska Polska po flagach oberschlesien i wygwizdaniu Polskiego hymnu. PROSZĘ O ODPOWIEDZ TYLKO KIBICA RUCHU CHORZÓW!!!
-
-
To zgoda Ruchu z Widzewem idealnie pasuje pod powyższe słowa ;)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
-
-
Dzięki za odpowiedz brunobannani krótko i na temat. KONIEC POLEMIKI NA TEN TEMAT JANUSZE Z WĄSEM
-
To ich sprawa jakie flagi wywieszają, i za jaki naród się wywieszają. A ty ochłoń i nie szukaj wszędzie antypolskich spisków.mefistoo pisze:Czemu admin usunął moje pytanie? Za co mogę dostać bana? Jeśli jest pytanie od strony admina proszę o PW!Proszę nie zakrywać wiarygodnej prawdy jak pismaki to jest forum kibicowskie a nie gazeta wyborcza! Ponawiam moje pytanie bo myśle że powinno znać się prawdę?! Pytanie tylko i wyłącznie dla kibiców RUCHu CHORZÓW wolelibyście usiąść w sektorze Niemieckim czy Polskim podczas meczy czy w w ogóle nie ma tematu z żadnej stron? Myśle że to pytanie powinna znać cała kibicowska Polska po flagach oberschlesien i wygwizdaniu Polskiego hymnu. PROSZĘ O ODPOWIEDZ TYLKO KIBICA RUCHU CHORZÓW!!!
-
Spoko mefistoo chuliganie, idź teraz powiedź kolegom z ławki, też na pewno strasznym chuliganom, że Ruch za Niemcami jest ;]

-
Mecz Polska-Niemcy to wiadomy wybór. Gorzej by było przy pojedynku Niemiec z Rosjanami, wtedy myślę, że kibice Ruchu by się podzielili mniej więcej po połowie z sympatiami.
-
Dwie osoby które sie tu zdeklarowaly, ze po stronie niemieckiej woleliby usiąść nie decyduja za ca caly Ruch wiec troche propaganda sie robi. Znam osobiscie kilku chlopaczkow z Ruchu i opowiadali mi ostatnio, ze mlodzi duzo zmieniaja. Pojawiaja sie koszulki patriotyczne a nawet i tatuaże w ekipie. Duzo mlodych utożsamia sie z Polskä, a w kim teraz sila i potencjal ? Wiec dlatego jest to akceptowe.
-
Najwazniejszy na Ruchu jest Gorny Slask i nikt tego nie zmieni.
-
Nawet nie używają herbu Górnego Śląska, tylko herbu prowincji pruskiej wymyślonego przez Niemców w 1919. Komedia.

-
To Odra Opole kiedyś ułożyła swastyke ze swoich ludzi na sektorze? :D To co, też są za Niemcami? :D
Reprezentuję siebie.
-
a co z Lechia , bo takich jaj to nawet na Ruchu nie było http://www.youtube.com/watch?v=gfAj9bLA ... u.be&t=30s :)
s
-
Można znaleźć różne wersje używanego przez nich godła, ale fakt jest faktem, i na np fladze Oberschlesien jest, tak jak mówisz, herb prowincji pruskiej z 1919 roku. Ewentualnie, zamiast niego, jest dzisiejszy herb województwa Śląskiego. Nigdy za to raczej nie zobaczysz zatwierdzonego herbu woj. Śląskiego z czasów II RP.Viclav pisze:Nawet nie używają herbu Górnego Śląska, tylko herbu prowincji pruskiej wymyślonego przez Niemców w 1919. Komedia.
Wnioski każdy sam wyciągnie.
Reprezentuję siebie.
-
Byla obrocona?Gorale na Podhalu uzywaja swast pewnie tez, sa Niemcami.prawoskretny88 pisze:To Odra Opole kiedyś ułożyła swastyke ze swoich ludzi na sektorze? :D To co, też są za Niemcami? :D
„Qui seminat inquitatem, meter mala”
-
Nie byla odwrocona. Byla typowa hitlerowska. Bytom tez machal hitlerowska flaga i o ile dobrze pamietam ustawial swastyke na Oporowskiej w 3 lidze.bort14 pisze:Byla obrocona?Gorale na Podhalu uzywaja swast pewnie tez, sa Niemcami.prawoskretny88 pisze:To Odra Opole kiedyś ułożyła swastyke ze swoich ludzi na sektorze? :D To co, też są za Niemcami? :D
Kazdy kto troche juz latek na trybunach sie kreci wie, ze byl okres kiedy hitlerowska symbolika byla popularna na stadionach...
"Naszym wzorem jest Rudolf Hess" Lechia , "Adolf Hitler KS Ruch" w Chorzowie itd... moznaby chyba kazda ekipe wymienic...
-
w twoich Gliwicach to może i są takie sympatie, wszak lwowskie korzenie, ale jak to ma sie do Ruchu to ja nie wiemDezerter pisze:Mecz Polska-Niemcy to wiadomy wybór. Gorzej by było przy pojedynku Niemiec z Rosjanami, wtedy myślę, że kibice Ruchu by się podzielili mniej więcej po połowie z sympatiami.
co jeden chce bardziej zabłysnąć a większego klauna z siebie robi
-
Ruchu się czepiacie:

-
zadałem pytanie - dostałem odpowiedz. A Ciebie co złapała kolka od chodzeniaBlood&Honor pisze:Spoko mefistoo chuliganie, idź teraz powiedź kolegom z ławki, też na pewno strasznym chuliganom, że Ruch za Niemcami jest ;]
-
Zadałem pytanie - dostałem odpowiedz. A ty chultaju już dostałeś kolki od chodzenia że przelewasz swoje żale. Na południu Polski rządzi nie podważalnie Ruch ChorzówBlood&Honor pisze:Spoko mefistoo chuliganie, idź teraz powiedź kolegom z ławki, też na pewno strasznym chuliganom, że Ruch za Niemcami jest ;]
-
Nie wiem, kto tam się czepia Ruchu, ale flaga kriegsmarine na sektorze Legii była na tym jedynym meczu w Poznaniu - nie do końca spotkania zresztą. HKS poza Chorzowem flagi, jeszcze wtedy, RFN zaprezentował po raz pierwszy w meczu o superpuchar z nami (Zamość '89) i, ogólnie rzecz biorąc, przez dekady był w swojej linii konsekwentny i radykalny. Nikt nie będzie udawał, że przy Łazienkowskiej przez lata nie było mocnej grupy nazi skins (z początkami jeszcze zanim w Polsce pojawili się NR, podobnie jak w Gdańsku, Wrocławiu, czy Opolu). Nigdy nie była to jednak polityka całej ekipy i jak czas pokazał w Warszawie wszystko już lata temu poszło trochę w inną stronę.j**** cenzure pisze:Ruchu się czepiacie:
Jednym słowem przykład prawie trafny.
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
czy pod koniec lat 90 (może wcześniej?) przypadkiem nie było u was małych "wojenek" pomiędzy nazi skins a pozostałymi grupami? Kiedyś znajomy Legionista wspominał o starcu na starej krytej pomiędzy skinami a inną bandą. Jeśli uważasz, że to nieodpowiednie miejsce na tego typu wywody to nie odpowiadaj :)Foxx pisze:Nie wiem, kto tam się czepia Ruchu, ale flaga kriegsmarine na sektorze Legii była na tym jedynym meczu w Poznaniu - nie do końca spotkania zresztą. HKS poza Chorzowem flagi, jeszcze wtedy, RFN zaprezentował po raz pierwszy w meczu o superpuchar z nami (Zamość '89) i, ogólnie rzecz biorąc, przez dekady był w swojej linii konsekwentny i radykalny. Nikt nie będzie udawał, że przy Łazienkowskiej przez lata nie było mocnej grupy nazi skins (z początkami jeszcze zanim w Polsce pojawili się NR, podobnie jak w Gdańsku, Wrocławiu, czy Opolu). Nigdy nie była to jednak polityka całej ekipy i jak czas pokazał w Warszawie wszystko już lata temu poszło trochę w inną stronę.j**** cenzure pisze:Ruchu się czepiacie:
Jednym słowem przykład prawie trafny.
-
te obydwa zdjęcia wyżej pochodzą z jednego meczu?
-
Legia nie gwiżdży na Hymn i nie niszczy patriotycznych grafów.j**** cenzure pisze:Ruchu się czepiacie:
-
Nie, pierwsze z meczu z Lechem, drugie z Widzewemż@bol pisze:te obydwa zdjęcia wyżej pochodzą z jednego meczu?
-
to zdecydujcie się, po Foxx twierdzi że na jednym tylkoBiały, pisze:Nie, pierwsze z meczu z Lechem, drugie z Widzewemż@bol pisze:te obydwa zdjęcia wyżej pochodzą z jednego meczu?
-
Swastyki i sympatyzowanie z Faszystowskimi Niemcami według mnie podchodzi pod zdradę ojczyzny, mam nadzieję że niektóre ekipy się ogarnęły, pokolenia wymieniły i żadna banda skinów na stadionach nie będzie rządzić, gorsza od tego syfu jest tylko lewacka propaganda ANTIFY, no ale tego by tu brakowało jeszcze, to nie zachód na całe szczęście.
-
modest - różnie bywało, ale akurat na tym tle u nas na trybunach nic się nie działo. Sytuacja, o której wspominasz była związana z polityką, ale... dotyczyła małego transparentu Solidarności. Na Krytej zasiadało trochę starszych wyjazdowców z jednej z warszawskich dzielnic, którzy byli zwolennikami apolityczności na trybunach. Jeden z nich spróbował zdjąć ten transparent... co spotkało się z reakcją ponad 100 osób - w tym nazi skins, ale ramię w ramię z innymi. Kontekst tej sytuacji był taki, że w połowie lat '90, gdy postkomuniści z hukiem wrócili do władzy próbowano im robić nachalną kampanię przy Łazienkowskiej (Kwaśniewskiemu, Woroninowi). To był moment, gdy polityka - pomijając subkultury - wróciła na Legię (przedtem, ostatni transparent Solidarności Mazowsze zawisł na finale PP '89 Legia - Jagiellonia w Olsztynie). "c*** w d*** temu, kto oddał głos Kwaśniewskiemu" ;)
Biały, j.c - faktycznie, zapomniałem o tym Widzewie (na którym zresztą chyba miały premierę pierwsze szaliki White Legion)
Biały, j.c - faktycznie, zapomniałem o tym Widzewie (na którym zresztą chyba miały premierę pierwsze szaliki White Legion)
A co tam w komentarzach na Onecie?
-
Nie zapominajmy o słynnym transparencie "Arbeit macht frei".Ale zrozumcie ze takie były czasy.U niektórych nawet race odpalali w kształt swastyki.Ale było minęło.
Wystarczy nazwać się Hess a wszyscy zapomną że jesteś żydem