Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
czy ktos wie jak obecnie wyglada sytuacja w mławie. kto wiedzie prym Legia czy Lechia, ktora ekipa jest lepsza ilosciowo i jakosciowo. czy Lechia dalej jezdzi na mlawianke?
-
Zupełnie Zielony.
Chyba jesteś bardzo młody że zadajesz takie pytania.ciekawski_kibic pisze:Ciekawi mnie sytuacja miedzy Wisłoką Dębica a Hetmanem Zamość czy kibice obu drużyn mieli kiedy kolwiek ze sobą styczność ??
Bezpośrednich meczy od 1990r było trzy, w tym jeden w 2007r. Za pierwszym razem nie było ani ich ani nas, za drugim zjawia sie ich ok?? 10u (pociągiem) + paru Ruch gdzie ci pierwsi tracą 3 flagi na PKP. Za drugim razem także nas zero.
Jesteśmy także na meczu Górnika Zabrze z Polonią Warszawa który był rozgrywany w Zamościu. W tym miescie nasza skromna delegcja + KSG bawi od rannych godzin http://images3.fotosik.pl/141/f4805627ff80de2bgen.jpg (w sieci jest zdjecie tez na tynpicu)
Tu masz nasz mecz u siebie http://youtu.be/JnfpYkUwT2s na rewanz także się zjawiamy.
Mieliśmy także z Hetmanem dwa razy spotkanie wizualne na Spartakusie Szarowola (niedaleko Zamościa). Raz będąc na meczu Siarki, raz na swoim gdzie byli skromna delegacją. W końcu ostatni raz "widzielismy sie" gdy zatrzymalismy się (z psiarnią) w lesie na lanie (zdaje sie po Tomasii Tomaszów Lubelski?) a oni akurat wtedy ustawiali się na Sandecję z która tego dnia grali.
No i osobiście się z nimi spotkałem (przypadkowo natknałem) :) ich ich wyjeździe życia pociągiem na Odre Opole (na trasie Biłgoraj - Dębica). To chyba tyle (pisze z głowy).
Tomasovii jak już
niby proste pytanie ale od x-lat nie widze sensownej odpowiedzi, do czego użytkownikom kibice.net potrzebne są liczby wyjazdowe/frekwencja na stadionie?
Do rankingu w Lidze Chuliganow!
A ja mam pytanie do forumowiczow z KSG. Co wy macie z tym wcinaniem slonecznika podczas meczu? Ogladam wlasnie kulisy meczu Gornik - Lech i troche mnie to smieszy :)
https://www.youtube.com/watch?v=f_5pvCjeEG0
od 2:40
https://www.youtube.com/watch?v=f_5pvCjeEG0
od 2:40
jest to tradycja całego regionu. Cos trzeba robic w czasie tej 90minutowej boiskowej nudy :)
Ja mam dwa pytania pierwsze odnośnie skrótu pod kratami na fladze Cracovia Criminals http://www.wikipasy.pl/images/b/b7/Crac ... %99cie.jpg
Drugie pytanie jest odnośnie Legii Warszawa, mógłby ktoś przybliżyć o co chodzi z tym herbem, że jest przyciemniany z jednej strony? Znajduje się na fladze White Legion.
Drugie pytanie jest odnośnie Legii Warszawa, mógłby ktoś przybliżyć o co chodzi z tym herbem, że jest przyciemniany z jednej strony? Znajduje się na fladze White Legion.
Henry14 pisze:Ja mam dwa pytania pierwsze odnośnie skrótu pod kratami na fladze Cracovia Criminals http://www.wikipasy.pl/images/b/b7/Crac ... %99cie.jpg
Z tego co się orientuje to używają ,,sportowcy" Legii.
-
pattaya man
Sprawa chlopakow z Konina lejacych sie z milicja skonczyla sie wyrokami bezwzglednymi czy skonczylo sie na zawiasach i grzywnach?
-
Blue Old Boy
zapewne do porównania tych liczb z rywalamiPSZYPAŁ pisze:niby proste pytanie ale od x-lat nie widze sensownej odpowiedzi, do czego użytkownikom kibice.net potrzebne są liczby wyjazdowe/frekwencja na stadionie?
-
nieobliczalnyTSW1906
Teddy Boys (Legia)
Młode Wilki (Pogoń Szczecin)
Dlaczego? Fajna ciekawostka. Polskie kluby mają nazwy pochodzące od rzek, które przepływają przez dane miasto, resortów, które kiedyś im patronowały, regionów geograficznych, dawnych władców, rycerzy itd. Co złego w przyjrzeniu się pod tym kątem kibicom?
Mogę dodać gdańskie Młode Orły.
... i Jastrzębie Hooligans ;)
Mogę dodać gdańskie Młode Orły.
... i Jastrzębie Hooligans ;)
-
FB produkcja
Takie pytanie męczy mnie od dawna....
Omerta Kraków są kibicami ? jeśli tak to którego klubu
Omerta Kraków są kibicami ? jeśli tak to którego klubu
-
prawoskretny88
Lwy Północy
Butchers - może nie od zwierząt ale od rzeźnika juz tak :D (tak się nie zwie czasem ekipa Hutnika?)
Butchers - może nie od zwierząt ale od rzeźnika juz tak :D (tak się nie zwie czasem ekipa Hutnika?)
Bardzo dobre pytanie. Nie wiem czemu juz zostało wysmiane przez jednego kumatego. Tak jak angielskie kluby maja przydomki Wilki, Sroki , Czarne koty, Koguty to polskie ekipy tez mają jakies przydomki
Nie wiem co ma wspólnego nazwa Teddy Boys ze zwierzętami :)
Teddy boys – subkultura młodzieżowa, która pojawiła się na początku lat 50. w Wielkiej Brytanii.
Członkowie tej subkultury wywodzili się z niższych klas społecznych, mimo to przeznaczali dużo środków na zakup długich do kolan, aksamitnych płaszczy, wzorzystych kamizelek i koszul z dużymi kołnierzami. Chłopcy w specyficzny sposób pomadowali półdługie włosy, zaś dziewczęta nosiły kucyki w amerykańskim stylu.
W 1958 roku, Teddy boys wzięli udział w rasistowskim ataku na czarnoskórych mieszkańców Londynu.
źródło: wikipedia
Prawoskrętny zgadza się Butchers 98 to starsza ekipa Hutnika NH.
Teddy boys – subkultura młodzieżowa, która pojawiła się na początku lat 50. w Wielkiej Brytanii.
Członkowie tej subkultury wywodzili się z niższych klas społecznych, mimo to przeznaczali dużo środków na zakup długich do kolan, aksamitnych płaszczy, wzorzystych kamizelek i koszul z dużymi kołnierzami. Chłopcy w specyficzny sposób pomadowali półdługie włosy, zaś dziewczęta nosiły kucyki w amerykańskim stylu.
W 1958 roku, Teddy boys wzięli udział w rasistowskim ataku na czarnoskórych mieszkańców Londynu.
źródło: wikipedia
Prawoskrętny zgadza się Butchers 98 to starsza ekipa Hutnika NH.
dzisiejsza młodzież gimnazjalna opiera wiedzę o Google'a; wisujesz teddy,wyskakuje miso :-)
-
nieobliczalnyTSW1906
rzeznikow niby pod to podpisujecie a co ma piernik do wiatraka ?
Przeciez jasne że to od subkultury musialo sie wziąć
wiadomo że od subkultury
ale jak ktoś zna jezyk angielski w stopniu lepszym niż komunikatywny to wie że Teddy to tez slangowe określenie Misia
ale jak ktoś zna jezyk angielski w stopniu lepszym niż komunikatywny to wie że Teddy to tez slangowe określenie Misia
Szukam chyba 10 minutowego filmiku z KSG, wydanego na jakąś rocznicę, chyba w 2008 roku. Zaczynał się od reklamy Nike, a w filmiku znajdowały się filmiki kibicowskie oraz piłkarskie, bardzo zależy mi na Nim.
18chłopaków Górnik Konin zawiniętych z materiałów dowodowych policji. 17chłopaków wyroki 3miesiące sankcje i jeden chłopaszek 1,7rok. Skończyło się jak skończyło wszyscy są już na wolności. A.C.A.Bpattaya man pisze:Sprawa chlopakow z Konina lejacych sie z milicja skonczyla sie wyrokami bezwzglednymi czy skonczylo sie na zawiasach i grzywnach?
w 2002 lub 2003 Pogoń Szczecin wjechała na stadion Śląska zrywając flagę Lechii G. Jaki był dalszy los tej flagi? Pojechała do Szczecina? Wisiała później kiedykolwiek na płocie? Na początku krążyła legenda, że niby jakiś typ z Motoru ją odbił co dziś patrząc na wzajemne relacje brzmi to nieprawdopodobnie.
-
dziecko armageddonu
kiedy ostatni raz doszło do starcia Ruch Chorzów vs Polonia Bytom?
Włókniarz Częstochowa - LwySinNombre pisze:Pytanko z tych "głupszych" ale może i ciekawszych. Jakie ekipy "h" czy ultras mają w nazwie lub kojarzone są ze zwierzętami? Tak jak np. Wisła Sharks.
Unia Tarnów - Jaskółki
Fazlubaz Z. Góra - Myszy, Motomyszy, Myszki Miki etc.
Unia Leszno - Byki
ROW Rybnik - Rekiny
Motor Lublin - Koziołki
Start Gniezno - Orły
Polonia Bydgoszcz - Gryfy
Stal Rzeszów - Żurawie
KSM Krosno - Wilki
Kolejarz Rawicz - NIedźwiedzie
Czemu admin usunął moje pytanie? Za co mogę dostać bana? Jeśli jest pytanie od strony admina proszę o PW!Proszę nie zakrywać wiarygodnej prawdy jak pismaki to jest forum kibicowskie a nie gazeta wyborcza! Ponawiam moje pytanie bo myśle że powinno znać się prawdę?! Pytanie tylko i wyłącznie dla kibiców RUCHu CHORZÓW wolelibyście usiąść w sektorze Niemieckim czy Polskim podczas meczy czy w w ogóle nie ma tematu z żadnej stron? Myśle że to pytanie powinna znać cała kibicowska Polska po flagach oberschlesien i wygwizdaniu Polskiego hymnu. PROSZĘ O ODPOWIEDZ TYLKO KIBICA RUCHU CHORZÓW!!!
-
brunobannani
po stronie niemiec oczywiscie
-
nieobliczalnyTSW1906
To zgoda Ruchu z Widzewem idealnie pasuje pod powyższe słowa ;)
-
brunobannani
tak jak wasza resortowa pula biletow na kadre:)
Dzięki za odpowiedz brunobannani krótko i na temat. KONIEC POLEMIKI NA TEN TEMAT JANUSZE Z WĄSEM
Mecz Polska-Niemcy to wiadomy wybór. Gorzej by było przy pojedynku Niemiec z Rosjanami, wtedy myślę, że kibice Ruchu by się podzielili mniej więcej po połowie z sympatiami.
-
#WhitepatrioT#
Dwie osoby które sie tu zdeklarowaly, ze po stronie niemieckiej woleliby usiąść nie decyduja za ca caly Ruch wiec troche propaganda sie robi. Znam osobiscie kilku chlopaczkow z Ruchu i opowiadali mi ostatnio, ze mlodzi duzo zmieniaja. Pojawiaja sie koszulki patriotyczne a nawet i tatuaże w ekipie. Duzo mlodych utożsamia sie z Polskä, a w kim teraz sila i potencjal ? Wiec dlatego jest to akceptowe.
-
mowie jak jest
Najwazniejszy na Ruchu jest Gorny Slask i nikt tego nie zmieni.
Nawet nie używają herbu Górnego Śląska, tylko herbu prowincji pruskiej wymyślonego przez Niemców w 1919. Komedia.
-
prawoskretny88
To Odra Opole kiedyś ułożyła swastyke ze swoich ludzi na sektorze? :D To co, też są za Niemcami? :D
-
brunobannani
a co z Lechia , bo takich jaj to nawet na Ruchu nie było http://www.youtube.com/watch?v=gfAj9bLA ... u.be&t=30s :)
-
prawoskretny88
Można znaleźć różne wersje używanego przez nich godła, ale fakt jest faktem, i na np fladze Oberschlesien jest, tak jak mówisz, herb prowincji pruskiej z 1919 roku. Ewentualnie, zamiast niego, jest dzisiejszy herb województwa Śląskiego. Nigdy za to raczej nie zobaczysz zatwierdzonego herbu woj. Śląskiego z czasów II RP.Viclav pisze:Nawet nie używają herbu Górnego Śląska, tylko herbu prowincji pruskiej wymyślonego przez Niemców w 1919. Komedia.
Wnioski każdy sam wyciągnie.
-
chiacyntjagoda
Nie byla odwrocona. Byla typowa hitlerowska. Bytom tez machal hitlerowska flaga i o ile dobrze pamietam ustawial swastyke na Oporowskiej w 3 lidze.bort14 pisze:Byla obrocona?Gorale na Podhalu uzywaja swast pewnie tez, sa Niemcami.prawoskretny88 pisze:To Odra Opole kiedyś ułożyła swastyke ze swoich ludzi na sektorze? :D To co, też są za Niemcami? :D
Kazdy kto troche juz latek na trybunach sie kreci wie, ze byl okres kiedy hitlerowska symbolika byla popularna na stadionach...
"Naszym wzorem jest Rudolf Hess" Lechia , "Adolf Hitler KS Ruch" w Chorzowie itd... moznaby chyba kazda ekipe wymienic...