Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

piternr84

Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)

Post autor: piternr84 »

czy ktos wie jak obecnie wyglada sytuacja w mławie. kto wiedzie prym Legia czy Lechia, ktora ekipa jest lepsza ilosciowo i jakosciowo. czy Lechia dalej jezdzi na mlawianke?
iparts.pl
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

ciekawski_kibic pisze:Ciekawi mnie sytuacja miedzy Wisłoką Dębica a Hetmanem Zamość czy kibice obu drużyn mieli kiedy kolwiek ze sobą styczność ??
Chyba jesteś bardzo młody że zadajesz takie pytania.
Bezpośrednich meczy od 1990r było trzy, w tym jeden w 2007r. Za pierwszym razem nie było ani ich ani nas, za drugim zjawia sie ich ok?? 10u (pociągiem) + paru Ruch gdzie ci pierwsi tracą 3 flagi na PKP. Za drugim razem także nas zero.
Jesteśmy także na meczu Górnika Zabrze z Polonią Warszawa który był rozgrywany w Zamościu. W tym miescie nasza skromna delegcja + KSG bawi od rannych godzin http://images3.fotosik.pl/141/f4805627ff80de2bgen.jpg (w sieci jest zdjecie tez na tynpicu)
Tu masz nasz mecz u siebie http://youtu.be/JnfpYkUwT2s na rewanz także się zjawiamy.
Mieliśmy także z Hetmanem dwa razy spotkanie wizualne na Spartakusie Szarowola (niedaleko Zamościa). Raz będąc na meczu Siarki, raz na swoim gdzie byli skromna delegacją. W końcu ostatni raz "widzielismy sie" gdy zatrzymalismy się (z psiarnią) w lesie na lanie (zdaje sie po Tomasii Tomaszów Lubelski?) a oni akurat wtedy ustawiali się na Sandecję z która tego dnia grali.
No i osobiście się z nimi spotkałem (przypadkowo natknałem) :) ich ich wyjeździe życia pociągiem na Odre Opole (na trasie Biłgoraj - Dębica). To chyba tyle (pisze z głowy).
.szakal.

Post autor: .szakal. »

Tomasovii jak już
PSZYPAŁ

Post autor: PSZYPAŁ »

niby proste pytanie ale od x-lat nie widze sensownej odpowiedzi, do czego użytkownikom kibice.net potrzebne są liczby wyjazdowe/frekwencja na stadionie?
asdasd

Post autor: asdasd »

Do rankingu w Lidze Chuliganow!
Bambi

Post autor: Bambi »

A ja mam pytanie do forumowiczow z KSG. Co wy macie z tym wcinaniem slonecznika podczas meczu? Ogladam wlasnie kulisy meczu Gornik - Lech i troche mnie to smieszy :)

https://www.youtube.com/watch?v=f_5pvCjeEG0
od 2:40
GŚ1920

Post autor: GŚ1920 »

jest to tradycja całego regionu. Cos trzeba robic w czasie tej 90minutowej boiskowej nudy :)
Henry14

Post autor: Henry14 »

Ja mam dwa pytania pierwsze odnośnie skrótu pod kratami na fladze Cracovia Criminals http://www.wikipasy.pl/images/b/b7/Crac ... %99cie.jpg
Drugie pytanie jest odnośnie Legii Warszawa, mógłby ktoś przybliżyć o co chodzi z tym herbem, że jest przyciemniany z jednej strony? Znajduje się na fladze White Legion.
wersu

Post autor: wersu »

Henry14 pisze:Ja mam dwa pytania pierwsze odnośnie skrótu pod kratami na fladze Cracovia Criminals http://www.wikipasy.pl/images/b/b7/Crac ... %99cie.jpg
Drugie pytanie jest odnośnie Legii Warszawa, mógłby ktoś przybliżyć o co chodzi z tym herbem, że jest przyciemniany z jednej strony? Znajduje się na fladze White Legion.

Z tego co się orientuje to używają ,,sportowcy" Legii.
pattaya man

Post autor: pattaya man »

Sprawa chlopakow z Konina lejacych sie z milicja skonczyla sie wyrokami bezwzglednymi czy skonczylo sie na zawiasach i grzywnach?
Blue Old Boy

Post autor: Blue Old Boy »

PSZYPAŁ pisze:niby proste pytanie ale od x-lat nie widze sensownej odpowiedzi, do czego użytkownikom kibice.net potrzebne są liczby wyjazdowe/frekwencja na stadionie?
zapewne do porównania tych liczb z rywalami
nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 »

Teddy Boys (Legia)
Hujtras

Post autor: Hujtras »

Młode Wilki (Pogoń Szczecin)
Jogi Babu

Post autor: Jogi Babu »

Dlaczego? Fajna ciekawostka. Polskie kluby mają nazwy pochodzące od rzek, które przepływają przez dane miasto, resortów, które kiedyś im patronowały, regionów geograficznych, dawnych władców, rycerzy itd. Co złego w przyjrzeniu się pod tym kątem kibicom?

Mogę dodać gdańskie Młode Orły.

... i Jastrzębie Hooligans ;)
FB produkcja

Post autor: FB produkcja »

Takie pytanie męczy mnie od dawna....

Omerta Kraków są kibicami ? jeśli tak to którego klubu
prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 »

Lwy Północy
Butchers - może nie od zwierząt ale od rzeźnika juz tak :D (tak się nie zwie czasem ekipa Hutnika?)
juni123

Post autor: juni123 »

Bardzo dobre pytanie. Nie wiem czemu juz zostało wysmiane przez jednego kumatego. Tak jak angielskie kluby maja przydomki Wilki, Sroki , Czarne koty, Koguty to polskie ekipy tez mają jakies przydomki
ffp

Post autor: ffp »

Nie wiem co ma wspólnego nazwa Teddy Boys ze zwierzętami :)

Teddy boys – subkultura młodzieżowa, która pojawiła się na początku lat 50. w Wielkiej Brytanii.

Członkowie tej subkultury wywodzili się z niższych klas społecznych, mimo to przeznaczali dużo środków na zakup długich do kolan, aksamitnych płaszczy, wzorzystych kamizelek i koszul z dużymi kołnierzami. Chłopcy w specyficzny sposób pomadowali półdługie włosy, zaś dziewczęta nosiły kucyki w amerykańskim stylu.

W 1958 roku, Teddy boys wzięli udział w rasistowskim ataku na czarnoskórych mieszkańców Londynu.

źródło: wikipedia

Prawoskrętny zgadza się Butchers 98 to starsza ekipa Hutnika NH.
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

dzisiejsza młodzież gimnazjalna opiera wiedzę o Google'a; wisujesz teddy,wyskakuje miso :-)
nieobliczalnyTSW1906

rzeznikow niby pod to podpisujecie a co ma piernik do wiatraka ?
nrth

Post autor: nrth »

Przeciez jasne że to od subkultury musialo sie wziąć
PSZYPAŁ

Post autor: PSZYPAŁ »

wiadomo że od subkultury

ale jak ktoś zna jezyk angielski w stopniu lepszym niż komunikatywny to wie że Teddy to tez slangowe określenie Misia
Silnoręki

Post autor: Silnoręki »

Szukam chyba 10 minutowego filmiku z KSG, wydanego na jakąś rocznicę, chyba w 2008 roku. Zaczynał się od reklamy Nike, a w filmiku znajdowały się filmiki kibicowskie oraz piłkarskie, bardzo zależy mi na Nim.
mefistoo

Post autor: mefistoo »

pattaya man pisze:Sprawa chlopakow z Konina lejacych sie z milicja skonczyla sie wyrokami bezwzglednymi czy skonczylo sie na zawiasach i grzywnach?
18chłopaków Górnik Konin zawiniętych z materiałów dowodowych policji. 17chłopaków wyroki 3miesiące sankcje i jeden chłopaszek 1,7rok. Skończyło się jak skończyło wszyscy są już na wolności. A.C.A.B
modest

Post autor: modest »

w 2002 lub 2003 Pogoń Szczecin wjechała na stadion Śląska zrywając flagę Lechii G. Jaki był dalszy los tej flagi? Pojechała do Szczecina? Wisiała później kiedykolwiek na płocie? Na początku krążyła legenda, że niby jakiś typ z Motoru ją odbił co dziś patrząc na wzajemne relacje brzmi to nieprawdopodobnie.
dziecko armageddonu

Post autor: dziecko armageddonu »

kiedy ostatni raz doszło do starcia Ruch Chorzów vs Polonia Bytom?
Gerd323

Post autor: Gerd323 »

SinNombre pisze:Pytanko z tych "głupszych" ale może i ciekawszych. Jakie ekipy "h" czy ultras mają w nazwie lub kojarzone są ze zwierzętami? Tak jak np. Wisła Sharks.
Włókniarz Częstochowa - Lwy
Unia Tarnów - Jaskółki
Fazlubaz Z. Góra - Myszy, Motomyszy, Myszki Miki etc.
Unia Leszno - Byki
ROW Rybnik - Rekiny
Motor Lublin - Koziołki
Start Gniezno - Orły
Polonia Bydgoszcz - Gryfy
Stal Rzeszów - Żurawie
KSM Krosno - Wilki
Kolejarz Rawicz - NIedźwiedzie
mefistoo

Czemu admin usunął moje pytanie? Za co mogę dostać bana? Jeśli jest pytanie od strony admina proszę o PW!Proszę nie zakrywać wiarygodnej prawdy jak pismaki to jest forum kibicowskie a nie gazeta wyborcza! Ponawiam moje pytanie bo myśle że powinno znać się prawdę?! Pytanie tylko i wyłącznie dla kibiców RUCHu CHORZÓW wolelibyście usiąść w sektorze Niemieckim czy Polskim podczas meczy czy w w ogóle nie ma tematu z żadnej stron? Myśle że to pytanie powinna znać cała kibicowska Polska po flagach oberschlesien i wygwizdaniu Polskiego hymnu. PROSZĘ O ODPOWIEDZ TYLKO KIBICA RUCHU CHORZÓW!!!
brunobannani

Post autor: brunobannani »

po stronie niemiec oczywiscie
nieobliczalnyTSW1906

To zgoda Ruchu z Widzewem idealnie pasuje pod powyższe słowa ;)
brunobannani

tak jak wasza resortowa pula biletow na kadre:)
mefistoo

Dzięki za odpowiedz brunobannani krótko i na temat. KONIEC POLEMIKI NA TEN TEMAT JANUSZE Z WĄSEM
Dezerter

Post autor: Dezerter »

Mecz Polska-Niemcy to wiadomy wybór. Gorzej by było przy pojedynku Niemiec z Rosjanami, wtedy myślę, że kibice Ruchu by się podzielili mniej więcej po połowie z sympatiami.
#WhitepatrioT#

Post autor: #WhitepatrioT# »

Dwie osoby które sie tu zdeklarowaly, ze po stronie niemieckiej woleliby usiąść nie decyduja za ca caly Ruch wiec troche propaganda sie robi. Znam osobiscie kilku chlopaczkow z Ruchu i opowiadali mi ostatnio, ze mlodzi duzo zmieniaja. Pojawiaja sie koszulki patriotyczne a nawet i tatuaże w ekipie. Duzo mlodych utożsamia sie z Polskä, a w kim teraz sila i potencjal ? Wiec dlatego jest to akceptowe.
mowie jak jest

Post autor: mowie jak jest »

Najwazniejszy na Ruchu jest Gorny Slask i nikt tego nie zmieni.
Viclav

Post autor: Viclav »

Nawet nie używają herbu Górnego Śląska, tylko herbu prowincji pruskiej wymyślonego przez Niemców w 1919. Komedia.
prawoskretny88

To Odra Opole kiedyś ułożyła swastyke ze swoich ludzi na sektorze? :D To co, też są za Niemcami? :D
brunobannani

a co z Lechia , bo takich jaj to nawet na Ruchu nie było http://www.youtube.com/watch?v=gfAj9bLA ... u.be&t=30s :)
prawoskretny88

Viclav pisze:Nawet nie używają herbu Górnego Śląska, tylko herbu prowincji pruskiej wymyślonego przez Niemców w 1919. Komedia.
Można znaleźć różne wersje używanego przez nich godła, ale fakt jest faktem, i na np fladze Oberschlesien jest, tak jak mówisz, herb prowincji pruskiej z 1919 roku. Ewentualnie, zamiast niego, jest dzisiejszy herb województwa Śląskiego. Nigdy za to raczej nie zobaczysz zatwierdzonego herbu woj. Śląskiego z czasów II RP.
Wnioski każdy sam wyciągnie.
chiacyntjagoda

Post autor: chiacyntjagoda »

bort14 pisze:
prawoskretny88 pisze:To Odra Opole kiedyś ułożyła swastyke ze swoich ludzi na sektorze? :D To co, też są za Niemcami? :D
Byla obrocona?Gorale na Podhalu uzywaja swast pewnie tez, sa Niemcami.
Nie byla odwrocona. Byla typowa hitlerowska. Bytom tez machal hitlerowska flaga i o ile dobrze pamietam ustawial swastyke na Oporowskiej w 3 lidze.

Kazdy kto troche juz latek na trybunach sie kreci wie, ze byl okres kiedy hitlerowska symbolika byla popularna na stadionach...

"Naszym wzorem jest Rudolf Hess" Lechia , "Adolf Hitler KS Ruch" w Chorzowie itd... moznaby chyba kazda ekipe wymienic...
ODPOWIEDZ