Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany
Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.
Jakie stosunki obecnie panują miedzy Falubazem a Spartą Wrocław i Wybrzeżem Gdańsk?
Pozdrawiam. Bez napinki.
Pozdrawiam. Bez napinki.
Jak wyglądają relacje na lini Arka - Apator? Ciekawi mnie to, bo coś ostatnio często widziani na Górce.
Kretyn.Przemoc pisze:Sztama.
-
FALUBAZ ULTRAS
Pozostały stare znajomości i tyle.michal86 pisze:Jakie stosunki obecnie panują miedzy Falubazem a Spartą Wrocław i Wybrzeżem Gdańsk?
Pozdrawiam. Bez napinki.
Jakie stosunku panuja na linii Zaglebie Sosnowiec - Slask Wroclaw ?
-
89piotrekski
Czy to prawda ,że Radomiak Radom jest fan clubem Legii Warszawa?
Neutralne, ekipy się szanują, choć nie tak dawno doszło do przypadkowego spotkania na trasie Moto-Jelcz Oława(gdzie parę osób ze Śląska też było) z Bks Bielsko(oczywiście Zagłębie też obecne) szybkie starcie na korzyść liczniejszych Bks-Zssabiii pisze:Jakie stosunku panuja na linii Zaglebie Sosnowiec - Slask Wroclaw ?
Kolega pewnie z Elany? :)Warwick pisze:Jak wyglądają relacje na lini Arka - Apator? Ciekawi mnie to, bo coś ostatnio często widziani na Górce.
-
prawoskretny88
Z komendy.White_man pisze:Kolega pewnie z Elany? :)Warwick pisze:Jak wyglądają relacje na lini Arka - Apator? Ciekawi mnie to, bo coś ostatnio często widziani na Górce.
-
PanHadziuk
Mógłby ktoś wyjaśnić, o co w tym chodzi? Dzięki z góry.
http://i58.tinypic.com/2zzuxpg.jpg
http://i58.tinypic.com/2zzuxpg.jpg
nie. Radomiak nigdy nie będzie niczyim fan clubem89piotrekski pisze:Czy to prawda ,że Radomiak Radom jest fan clubem Legii Warszawa?
Hutnik Krk. - Magdeburg + kontakty z Dynamem Kijów. Pogoń Szczecin jakieś pozytywne kontakty z Dynamem Berlin. Jakieś kontakty swego czasu miała (a może i nadal ma) GieKSa z Borussią, Ruch z Schalke chyba też coś było na rzeczyśwlo pisze:sa jakieś zgody między ekipami na linii: Polska - Ukraina / Polska - Niemcy ??
Nie można edytować ale jeszcze Beskid z Energie Cottbus
Resovia napewno miała dobre kontakty z Arminią, a Gieksa chyba z Dynamem Drezno
Lech - Jaga?
Wigry Suwałki - Legia?
Wigry Suwałki - Legia?
Z Dreznem to chyba połowa polskich ekip się wącha.
Wisła Sandomierz-Legia Warszawa (FC Sandomierz)?
Nie wchodzą sobie w drogę.Ciekawy1 pisze:Wisła Sandomierz-Legia Warszawa (FC Sandomierz)?
Może ktoś przybliżyć relację jakie panują na linii Czuwaj - Zagłębie S. ? Ostatnio często się wspomagają.
Lech z Schalke coś tam miał, Ruch - oficjalnie nigdy. GieKSa też z Borussią nic nie miała, po prostu emirganci z G.Sląska do Niemiec często smigają tam na mecze i powstawały rózne ciekawe szaliki (a nawet flagi) tyle że było one że tak powiem "samozwańcze"DiglettOi pisze:Ruch z Schalke chyba też coś było na rzeczy
-
natenczaswojski3
Kilkanaście lat temu, bez problemu można było ujrzeć typów w koszulkach Borussi na Bukowej, albo typów Shalke, na Cichej. Takie klimaty tamtych lat...Bolo85 pisze:Lech z Schalke coś tam miał, Ruch - oficjalnie nigdy. GieKSa też z Borussią nic nie miała, po prostu emirganci z G.Sląska do Niemiec często smigają tam na mecze i powstawały rózne ciekawe szaliki (a nawet flagi) tyle że było one że tak powiem "samozwańcze"DiglettOi pisze:Ruch z Schalke chyba też coś było na rzeczy
Dynamo Drezno od dawna nic nie ma wspólnego z GKS Katowice. Teraz Dynamo dosyć często gości na meczach Miedzi i Śląska, byli m.in. na derbach Dolnego Śląska.
Wydaje mi sie ze Ruch z Schalke to tylko sympatie poszczegolnych osob.Na górnym slasku czesto mozna bylo spotkac niemieckie flagi,szaliki i inne gadzety w latach 90. Kazda osoba wtedy mniej lub wiecej darzyla sympatia jakis niemiecki klub ( taki region) Na Ruchu padlo na Schalke pewnie ze wzgledu na te same barwy,widzialem nawet foty z Valhalli ze nie ktorzy z nich dalej maja dziarki Schalke,ciekawe jak teraz sie czuja te osoby bo chyba nie wiedza ze Schalke odwiedzilo pare razy Zabrze ;-)
Ruch z Schalke miał tyle samo wspólnego co Górnik z Bayernem i Borussia z GKS, wspólne barwy i to że Ci co wyjechali do Niemiec swoje sympatie kierowali względem sympatii w Polsce. Zdecydowanie najbardziej rozwinęło się to między Borussią a GKSem powstała nawet jakaś flaga ale zgodę tą głównie pielęgnowali emigranci z Niemiec, nie ma co roztrząsać tematów bo każdy z tych kontaktów był c**** warty.
Czyli jak opisujesz Ruch na Schalke wczesniej jezdzil od kibicow Gornika.Jak sie czuliscie i czujecie siedzac na jednym stadionie?Podajecie sobie rece?Andrew88 pisze:Wydaje mi sie ze Ruch z Schalke to tylko sympatie poszczegolnych osob.Na górnym slasku czesto mozna bylo spotkac niemieckie flagi,szaliki i inne gadzety w latach 90. Kazda osoba wtedy mniej lub wiecej darzyla sympatia jakis niemiecki klub ( taki region) Na Ruchu padlo na Schalke pewnie ze wzgledu na te same barwy,widzialem nawet foty z Valhalli ze nie ktorzy z nich dalej maja dziarki Schalke,ciekawe jak teraz sie czuja te osoby bo chyba nie wiedza ze Schalke odwiedzilo pare razy Zabrze ;-)
Nie nic takiego nie napisalem,po prostu napisalem ze kibice Ruchu 'wybrali' sobie Schalke ze wzgledu na barwy ;) Tak jak np GKSowi bylo blizej do Borussi. Niemieckie flagi,gadzety to byla normalnosc na górnym slasku z tego co widzialem na fotach czy filmikach. Chociaz szaliki Bayernu/Borussi bywaly takze na Ruchu czy Polonii. Taki tam klimat panowal. Nie ktorzy sympatie w strone Schalke mają do dzisiaj poprzez zrobienie dziary np.
Nic nie napisalem ze jestem z Gornika,wiec nie wiem po co ten tekst z podawaniem sobie dłoni.
P.S. Ruch az tak wczesniej jezdzil na Schalke ze na meczu Schalke - Atletico skroili jakies fanty od S04 ...
Nic nie napisalem ze jestem z Gornika,wiec nie wiem po co ten tekst z podawaniem sobie dłoni.
P.S. Ruch az tak wczesniej jezdzil na Schalke ze na meczu Schalke - Atletico skroili jakies fanty od S04 ...
Ogolnie, to na wiekszosc klubow Bundesligi jezdza kibice, ktorzy kiedys mieszkali na GS.
Ja zawsze mialem takie skojarzenia:
Borussia-Gieksa
Schalke-Ruch
Bayern-Gornik
Borussia-Gieksa
Schalke-Ruch
Bayern-Gornik
Schalke było w tym sezonie na kilku wyjazdach Górnika mają dobry kontakt z Torcidą Westfalen.
tak było w latach 90, Ruch czasami smigał też w szalach Bochum z tego co mi wiadomobort14 pisze:Ogolnie, to na wiekszosc klubow Bundesligi jezdza kibice, ktorzy kiedys mieszkali na GS.
Borussia-Gieksa
Schalke-Ruch
Bayern-Gornik
wiadomo że to przez barwy i przez to że na targowiskach wtedy był prawdziwy zalew szalików zagranicznych, a w niektorych miastach bezpieczniej po prostu było chodzić zimą w szaliku zagranicznym
-
prawoskretny88
W całej Polsce anie tylko na GŚ na wielu stadionach można było spotkać osoby w koszulkach czy z szalami zagranicznych klubów. Zazwyczaj chodziło o te same barwy. I nie chodzili w nich, tak jak dziś, oderwani od rzeczywistości Janusze tylko nierzadko kibole.
Polskie kluby nie wydawały wtedy swoich gadżetów, czy było ich mało skoro noszono szale zagranicznych ekip?
-
Aesthetic_Perfection
Odpowiedź jest zawarta w twoim pytaniu. Jeśli zgadzały się barwy brało się szalik i szło się na mecz. Czasami szale czy tam koszulki całkowicie odbiegały od klubowych barw ale nikt wtedy o to nie dbał, ważne że miało się czym machać w młynie. Takie fajne czasy wtedy były, "gadżety" często robiło się samemu, malowanie pomarańczowej strony fleyersów w klubowe napisy itp rzeczy były na porządku dziennym.
W mniejszych ekipach mozna bylo dopiero zobaczyc folklor. Szaliki roznych polskich klubow obok siebie :)
-
prawoskretny88
A szale robione na drutach? ;)
Arka dziś obecna w Toruniu to może ktoś bez owijania w bawełne napisać czy jest jakis układ Arki z Apatorem?
pytanie do kibiców Wisły Sandomierz, czy łączy was coś z Unią Oświęcim czy ich wsparcie na Sole to jednorazowy wybryk?
Jak na dzień dzisiejszy nic nie wiadomofakJu pisze:Arka dziś obecna w Toruniu to może ktoś bez owijania w bawełne napisać czy jest jakis układ Arki z Apatorem?
-
Obiektywny01
Jaka sytuacja panuje na linii Wisła Kraków - Resovia Rzeszów ?
Wisła została zaproszona na ostatni turniej kibicowski Sovii.Obiektywny01 pisze:Jaka sytuacja panuje na linii Wisła Kraków - Resovia Rzeszów ?
Poza tym obie ekipy łączyła kiedyś zgoda,tak więc są do siebie nastawieni pozytywnie.