Ruch Chorzów nie zagra w ekstraklasie!

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Zablokowany
19(R)20

Post autor: 19(R)20 » 19.07.2007, 08:19

to jest skandal jakiego dlugo w tym kraju nie było

oczywiście wszystko pod egidą prawa...

żygać się chce na myśl o tej całej polskiej piłce nożnej
serwis kibiców Ruchu Chorzów [link]

iparts.pl
tikwath

Post autor: tikwath » 19.07.2007, 09:01

Czym się kierowali łapówkarze z Miodowej wyrzucając Ruch?

Nie mogę tego ogarnąć.Zagłębie Sosnowiec dostaje licencję będąc zamieszane w afere korupcyjną.Polonia Bytom nie może znaleźć stadionu na którym będzie rozgrywać swoje mecze w Orange Ekstraklasie.

Czy ktoś jest mi to w stanie wytłumaczyć?

Head

Post autor: Head » 19.07.2007, 09:07

trzeba bylo ujebac 2 kluby a przy okazji skorzystala Wisla Plock
To nie nasza wina ze kilka klubów nie spełnia wymogów uprawniających do uzyskania licencji... :wink:
Petrochemia Płock

zzz LG

Post autor: zzz LG » 19.07.2007, 09:15

A. pisze:A ja mam pytanie dlaczego decyzje dopiero teraz ogłosili ? Do rozpoczęcia rozgrywek zostały dwa tygodnie a gdyby dali znac wczesniej np. kiedy Ruch miał pewny awans to byłoby łatwiej cos zadziałac w materii splacenia długu... Ja osobiscie współczuje kibicom Ruchu pomimo ze nie przepadam za nimi , Teraz chorzowscy kibice powinni zapanować nad emocjami i pomyslec nad taką manifestacją jaką przeprowadzili kibice Motoru bo wątpie zeby chcieli tą sprawe przemilczeć... [/b]
Słuszna uwaga. Może myśleli, że uda sie wcześniej "spuścić" Zaglębie S. lub Polonię B.?
zzz LG

Marek Mostowiak

Post autor: Marek Mostowiak » 19.07.2007, 09:28

Nieno juz rece mi opadają, co otworze forum to ku*** jakieś kwiatki :? i mam pytanie ku***, czy opłaca sie w tym kraju być uczciwym?? W koncu ludzie którzy chcą ratowac dany klub zobaczą ze jakby sie nie starali to i tak bedzie kibel :? Gratuluje tym jełopom z pzpnu podejscia, zajebcie wszystkie kluby bedzie fajnie :? brak mi słow ku***

Trzymajcie sie niebiescy :?
Obrazek

Stilonek

Post autor: Stilonek » 19.07.2007, 09:31

j**** w dupe cały PZPN !!! :!: <R> trzymajcie się :!:
19_ZKS STILON_47

CoZaDebilizm

Post autor: CoZaDebilizm » 19.07.2007, 09:39

psychopig pisze:
CoZaDebilizm pisze:
psychopig pisze: Dobra le to kazdemu po rowno.. vide Widzew 3 - 4 liga
Kiedyś chyba trzeba zacząć?
To samo z korupcją można napisać. Dlaczego Arka i Łęczna, a nie inni.
Kozioł ofiarny i tyle.
A wlasnie dlatego Arka i Łeczna bo na te dwa kluby byly dowody i przestancie juz pierdolic, a kare jaka dostala Arka to smiech na sali, decyzji na temat Ruchu nawet nie bede komentowal.
Dowody?
Człowieku w prokuraturze tylko są poruszane sprawy rozgrywek drugiej ligi i awansów do pierwszej. O ekstraklasie cicho.
Nie powiesz mi, że fryzjer golił tylko w niższych ligach.
Dowody są na każdy klub.Na Twoją ukochaną Wisłe też.
Chyba tylko dlatego , że ekstraklasa jest orange i canal pokazuje meczyki, wszyscy siedzą cicho. Za duże układy i nikt nie sypie.
Heh gdyby nie bylo dowodow na Arke i Leczna to by z ligi nie polecialy, udowodnili ze Arka kupowala mecze w II lidze, a Leczna chyba w kazdej. Myslisz ze na kazda druzyne sie cos znajdzie... jest to calkiem mozliwe, ale po co Wisla mialaby kupowac mecze majac taka druzyne? Po odejsciu kilku czolowych zawodnikow od razu duzo slabiej graja przez co drugi raz nie sa juz mistrzem Polski.
A z tym, ze fryzjer golil takze w I lidze sie zgodze jak najbardziej, choc jeszcze zadnych dowodow nikomu nie przedstawili, nie wiedzac czemu. Sam moglbym wskazac druzyne ktora bardzo mocno podejrzewam i to nie tylko przez pryzmat I ligi. Pozdro.
TYLKO WISŁA NASZ TS !!

gizd

Post autor: gizd » 19.07.2007, 09:49

"Ludzie! Zacznijcie w
końcu opisywać ten skandal! To jest przekręt na
Waszych oczach! Jak można dopuścić żeby panowie z
pzpnu niszczyli jeden z symboli polskiej pilki
noznej? W poprzednim sezonie z ligi miał spaść
Górnik Zabrze. Niestety wielki szok bo spada Wisła
Płock... Pojawiają sie informacje, że Wisla Płock
utrzyma sie kosztem Sosnowca lub Bytomia. I jest
wszystko dogadane w tym temacie. I nagle 2
tygodnie temu zaczynają sie komplikacje. Okazuje
sie ze Zagłębia Sosnowiec nie można z ligi spuścić
za korupcję ponieważ nadal są zbierane informacje
przez prokuraturę. Pewne jest że skala przekrętów
jest podobna jak w przypadku Arki, ale trzeba
dłużej czekać na dokumentacje z prokuratury.
Sosnowiec przynajmniej na razie pozostaje w grze,
tym bardziej że znaleziono rozwiązanie jeżeli
chodzi o stadion. Polonia Bytom przez wielu
skazywana na kandydata nr 1 na zastępstwo dla
Płocka okazała się zaskoczeniem. Nie tylko
potrafiła przedstawić wiarygodne dokumenty
finansowe to jej praktycznie jedyny problem -
stadion, rozwiazał sie poprzez przychylność (o
dziwo) działaczy z Chorzowa. W Wisle Płock panika.
Zaczynają się nieformalne spotkania na lini pzpn -
działacz Wisły. Postanowione. Ruch nie otrzymuje
licencji na gre w lidze. Powód? Oczywiscie długi
(lub, jak ktoś woli ekspertyza przedstawionych
dokumentów przez ludzi pzpnu) Wszystko wygląda
ładnie i pięknie. Nasuwaja sie jednak pytania?
Dlaczego organ pierwszej instancji nie wykazał
zaniepokojenia rzekomym brakiem spłaty zobowiazań
przez klub Ruch Chorzów? Linia obrony klubu jest
jednoznaczna. Podczas kierowania klubem Pan
Mariusz Klimek potrafił zawrzeć ugody z
wierzycielami i po raz pierwszy od kilkunastu lat
klub wprowadził realny i skuteczny program
naprawczy. Skala obecnego zadłużenia Ruchu to
około 3-3,5 mln PLN. Osoby posiadające wiedzę na
temat dawnego zadłużenia wiedzą z pewnością, że w
porównaniu z zadłużeniem sprzed kilku lat jest to
poprawa niebagatelna. Powołując się na
,,ekspertow,, pzpn wypowiada sie na temat braku
spłaty długów. Eksperci Ruchu mogą poświadczyć, iż
wszystko jest jednoznaczne na korzyść
chorzowskiego klubu. Dlaczego PZPN nie ujawni
jakie chorzowski klub miał warunki spłaty
zadłużenia i jak sie z nich wywiązywał? Kto
potrafi mi wyjasnić tegoroczny budżet Wisły Płock,
praktycznie nienaruszoną kadrę i co najważniejsze
PRZYGOTOWANY WCZEŚNIEJ wniosek licencyjny na 1
ligę? Kibice z Chorzowa, i o dziwo nie tylko (min.
Łódź, Wrocław, Bytom, Poznań, Gdańsk, Kraków) nie
zostawią tej sprawy. Mogę obiecać, że jeżeli tego
skandalu sie nie da odkręcić to nie będzie
spokojnie..."

Browarski

Post autor: Browarski » 19.07.2007, 10:27

To jest całkowity upadek sensu piłki nożnej, sportu, rywalizacji :!: ... po co walczyć przez cały rok jak później i tak wszystko odbywa się przy zielonym stoliku...ja się nie dziwie piłkarzom że grają jak grają, no bo i po co sie starać jak jeden pan powie "niet" i koniec. Inną sprawą jest postawa działaczy Ruchu...mogli wcześniej zacząć załatwiać sprawy związane z zadłużeniem. I to im się należy porządny łomot!!!
No a te teksty w stosunku do Wisły Płock są żenujące... :?
Ostatnio zmieniony 19.07.2007, 10:28 przez Browarski, łącznie zmieniany 1 raz.
POLONIA WARSZAWA

Polonista1920

Post autor: Polonista1920 » 19.07.2007, 10:27

OE DLA RUCHU!! A NIE DLA WIOSKI Z PŁOCKA!!!

rutaz
ban

Post autor: rutaz » 19.07.2007, 10:34

Polonista1920 pisze:OE DLA RUCHU!! A NIE DLA WIOSKI Z PŁOCKA!!!
wioski z Płocka ?- rozpędziłeś się trochę.
Ruch został wyciulany, nie od dziś wiadomo, że w Warszawie ten klub nie ma żadnego przebicia. Może jeszcze coś da się zrobić i faktycznie to błędy księgowe zawyżyły. Trzymam kciuki

AWH

Post autor: AWH » 19.07.2007, 10:36

Polonista1920 pisze:OE DLA RUCHU!! A NIE DLA WIOSKI Z PŁOCKA!!!
Odezwał się mieszkaniec metropolii z której w ciągu 10 lat uciekło 50 tys osób. Takie tam eldorado:)

Chudy/R

Post autor: Chudy/R » 19.07.2007, 10:38

Metropolia liczy 4 mln ludzi chyba wiecej niz ten Płock . Trzeba zrobić niebieskie miasteczko na miodowej ,wziąść siekiery i nie bedzie odpierdalania
/R\

I'm_R
ban

Post autor: I'm_R » 19.07.2007, 10:51

a mialo byc tak pieknie..............................................

walek na walku

zgnoć, skurwić, stłamsić, zaszczuć - j**** PZPN
anty_szczewa

zzz LG

Post autor: zzz LG » 19.07.2007, 11:04

widze, że licytacja leci na całego. Gdzie wiocha a gdzie nie. W tym wszystkim to jest akurat najmniej istotne.

Chodzi o to, że:
- Degraduje się klub kóry był w minionych rozgrywkach bezsprzecznie najlepszy w 2 lidze, który ma plany (realizowane) wyjścia z długów.
- Stawia się na równi (wymiar kary) z innymi klubami, które kupowaly mecze przez kilka lat.
- Przymyka się oczy na inne kluby z długami.

Widac sa równi i równiejsi w Polskim piekiełku.
zzz LG

AWH

Post autor: AWH » 19.07.2007, 11:08

Chudy/R pisze:Metropolia liczy 4 mln ludzi chyba wiecej niz ten Płock . Trzeba zrobić niebieskie miasteczko na miodowej ,wziąść siekiery i nie bedzie odpierdalania
ooo tak, najlepiej 6 mln, po co się ograniczać.albo i 8. New York dosłownie:) Ale faktu że co roku dyla stamtąd daje kilkadziesiąt tysięcy ludzi w sumie to już nie wspomnisz.

AWH

Post autor: AWH » 19.07.2007, 11:09

zzz LG pisze: Chodzi o to, że:
- Degraduje się klub kóry był w minionych rozgrywkach bezsprzecznie najlepszy w 2 lidze, który ma plany (realizowane) wyjścia z długów.
- Stawia się na równi (wymiar kary) z innymi klubami, które kupowaly mecze przez kilka lat.
- Przymyka się oczy na inne kluby z długami.

Widac sa równi i równiejsi w Polskim piekiełku.
dodaj do tego jeszcze jeden punkt:
-Miesza się z błotem klub który nijak w tej sprawie nie zawinił,no chyba że jego "winą" było 15 miejsce w tabeli w zeszłym sezonie.

Ave Tarnów

Post autor: Ave Tarnów » 19.07.2007, 11:21

Pierdolić te wszystkie licencje! Kto wywalczył awans ten ma grać! To sprawa klubu czy sobie poradzi czy nie finansowo! :twisted:
Się zaczyna to samo co w innych dyscyplinach, gdzie liczy się tylko kasa, a drużyny grają w ekstraklasie m.in. dzięki "dzikim kartom" :x

j**** j**** PZPN!
Piłka nożna.. i wszystko jasne
Tarnowskie Jaskółki

defacto

Post autor: defacto » 19.07.2007, 11:28

Żal mi osób które piszą: "Chorzów ma więcej kibiców a Wisła to wiocha"

-Na pewno w PZPN też tak mówili i dlatego chorzów nie dostał licencji...

Żal mi osób które piszą: "Jedziemy do PZPNu nie może tak być"

-I co im powiesz ? haha

Żal mi osób które piszą: "Wisła zapłaciła i została..."

-Wisła gdybyś sie interesował po zawodnikach przygotowywała się do 2ligi czy kupowali by takie osoby które chcą grac w 2giej lidze czy rozmawiali z 1wszo ligowymi bo i tak wiedzieli ze zostaną ?

Po za tym jak takie czepianie się kibiców z Płocka to większość się cieszyła że na nowe wyjazdy się pojedzie w 2giej lidze bo sie nudzą stadiony z 1wszej. I nikt z nas się do 1wszej ligi nie pchał więc jeżeli już jedziecie to jedźcie po PZPN bo to że Wisła zostaje nie podejmowała decyzji sama tylko PZPN...

A kto piszę "o ku*** jak tak można było zrobić, 1wszy raz nie dano licencji" to raczej jest z klubów które licencje uzyskiwały fartem bo może w następnym sezonie spadnie ich klub...

A jeszcze gdyby to Wisła została w 2giej a weszła Lechia to by było że jechanie po Lechii tak jakby też ona wybrała że sobie wejdzie.

Jedyny klub który jest winien do Ruch że nie uregulował długów dzięki temu i rozpatrzeniu sprawy tak a nie inaczej przez PZPN pocieszyła się Wisła.

ZKS

Post autor: ZKS » 19.07.2007, 11:33

Cieszę się niezwykle z poziomu agresji na temat mojego klubu, jest on niezmiernie dowartościujący. Po ich przeczytaniu w zasadzie nie powinieniem nic w temacie nie dodawać, bo i po co, ale ponieważ w dyskusji pojawiło się kilka głosów umiarkowanych, ale zarazem krytycznych to chciałbym się do nich odnieść.
Po pierwsze: decyzja została ogłoszona na 8 dni przez rozpoczęciem rozgrywek. Sytuacja kadrowa jest nie do pozazdroszczenia. Odszedł cały szkielet drużyny - środkowi pomocnicy - Gedeon, Rachwał, z obrony pozostał jeden zawodnik. Na ich miejsce ściągnięto albo młodych zawodników drugoligowych albo bardzo doświadczonych niemogących znaleźć miejsca w kadrach zespołów pierwszoligowych. W ten sposób trafił także jedyny nowy napastnik- 34 - letni Piotr Bania, a wiadomo, że to brak napastników po odejściu Ireneusza Jelenia był największą bolączką Nafciarzy. Pytam się więc, na jakiej podstawie stwierdza się na tym forum, że Wisła Płock jest klubem doskonale przygotowanym do rozgrywek pierwszoligowych?
Pragnę zauważyć, że od dnia 16 kwietnia 2007r. Prezesem Wisły Płock S.S.A. nie jest już Krzysztof Dmoszyński. Od tej pory, ani w Zarządzie Klubu, ani na żadnym stanowisku nie znajduje się żadna osoba kojarzona z "towarzystwem okołoPeZetPeNowym", ani osoba wpływowa. Efekt był natychmiastowy. Szybko zmieniono regulamin rozgrywek, gdzie zamiast jednej drużyny grającej baraż, spadały do II ligi bezpośrednio dwie ekipy (poza Arką i Górnikiem Ł.) W efekcie na 16 drużyn aż 4 opuszczały OE (25%). I jakże pięknie i solennie tłumaczono powody zmiany decyzji - "z uwagi na protesty, które się pojawiły po wydaniu poprzedniej decyzji" - bo oni się tam pewnie zawsze liczą ze zdaniem kibiców. To była końcówka sezonu... W konsekwencji dodatkowo dwie drużyny II ligi dostawały bonus w postaci awansu. I jakoś wówczas nikt nie był oburzony, że Jagiellonia czy Polonia B mają układy, dostając awans na tacy. Nic nie sugeruję i nie chcę sugerować, stosuję tylko dla przykładu podobny tok rozumowania, jaki został przeprowadzony przez większość wypowiadającą się w tym temacie. Chcę zaapelować o zachowanie pewnej równawagi umysłowej i niewyciąganie zbyt daleko idących wniosków krzywdzących.
Jestem przekonany, iż zdecydowana większość kibiców WP wolałaby zapewnić sobie utrzymanie na boisku. W planach sezon spędzony w II lidze miał posłużyć jako skonsolidowanie starych kibiców i przyciągnięcie nowych na kanwie walki o awans. Natomiast decyzję o pozostaniu w OE przyjmujemy z "dobrodziejstwem inwentarza" i mobilizujemy się, aby jak najlepiej pokazać ponownie na stadionach w najwyższej klasie rozgrywkowej...
Ostatnio zmieniony 19.07.2007, 13:03 przez ZKS, łącznie zmieniany 1 raz.

Polonista1920

Post autor: Polonista1920 » 19.07.2007, 11:34

defacto pisze:Żal mi osób które piszą: "Chorzów ma więcej kibiców a Wisła to wiocha"

-Na pewno w PZPN też tak mówili i dlatego chorzów nie dostał licencji...

Żal mi osób które piszą: "Jedziemy do PZPNu nie może tak być"

-I co im powiesz ? haha

Żal mi osób które piszą: "Wisła zapłaciła i została..."

-Wisła gdybyś sie interesował po zawodnikach przygotowywała się do 2ligi czy kupowali by takie osoby które chcą grac w 2giej lidze czy rozmawiali z 1wszo ligowymi bo i tak wiedzieli ze zostaną ?

Po za tym jak takie czepianie się kibiców z Płocka to większość się cieszyła że na nowe wyjazdy się pojedzie w 2giej lidze bo sie nudzą stadiony z 1wszej. I nikt z nas się do 1wszej ligi nie pchał więc jeżeli już jedziecie to jedźcie po PZPN bo to że Wisła zostaje nie podejmowała decyzji sama tylko PZPN...

A kto piszę "o ku*** jak tak można było zrobić, 1wszy raz nie dano licencji" to raczej jest z klubów które licencje uzyskiwały fartem bo może w następnym sezonie spadnie ich klub...

A jeszcze gdyby to Wisła została w 2giej a weszła Lechia to by było że jechanie po Lechii tak jakby też ona wybrała że sobie wejdzie.

Jedyny klub który jest winien do Ruch że nie uregulował długów dzięki temu i rozpatrzeniu sprawy tak a nie inaczej przez PZPN pocieszyła się Wisła.

Tutaj juz nie chodzi o aspekty pilkarskie tylko czysto kibicowskie!!!!!!!!!! Wy w porownaniu z Ruchem nie prezentujecie NIC!!

Dlatego 90% Polskich kibiców woli w OE Ruch niz Wisłe z Płocka!
Ostatnio zmieniony 19.07.2007, 11:36 przez Polonista1920, łącznie zmieniany 1 raz.

AWH

Post autor: AWH » 19.07.2007, 11:36

Polonista1920 pisze:
Tutaj juz nie chodzi o aspekty pilkarskie tylko czysto kibicowskie!!!!!!!!!! Wy w porownaniu z Ruchem nie prezentujecie NIC!!
No i co z tego głąbie, czy my na siłę się pchaliśmy do tej pieprzonej OE?

Rondel
Post autor: Rondel » 19.07.2007, 11:39

to nie jest temat o Plocku!
szczerze ja mam w d**** czy na nasze miejsce wejdzie Wisla czy ks pierdziszewo.
Ktokolwiek to bedzie to i tak bedzie za lapowki!

NaRa!
Never underestimate the predictability of stupidity

defacto

Post autor: defacto » 19.07.2007, 11:40

Polonista1920 pisze:
Dlatego 90% Polskich kibiców woli w OE Ruch niz Wisłe z Płocka!
No i co, Pojedziecie i powiecie to w PZPN ?
Może powiedz od razu "Mamo nie chce sie bawić z Krzysiem bo go nie lubię zawołaj Piotrusia"...

Jedźcie, w końcu coś śmiesznego będzie w telewizji...

Polonista1920

Post autor: Polonista1920 » 19.07.2007, 11:41

Takie określenia wsadź sobie w dupe.. Głabem moze jestes Ty, a wyjebane mam na to czy pchaliscie sie do OE czy nie.. Takie jest moje zdanie i tyle po to jest to forum zeby wypisywac swoje opinie a moja jest taka ze OE dla Ruchu nie dla Wisły Płock! Powod czysto kibicowski jest to duzo atrakcyjniejszy rywal..

Head

Post autor: Head » 19.07.2007, 11:55

Opanuj sie,bo robisz przypal swoiej grupie...
Petrochemia Płock

Browarski

Post autor: Browarski » 19.07.2007, 12:00

Head pisze:Opanuj sie,bo robisz przypal swoiej grupie...
przedszkolaków...
POLONIA WARSZAWA

amfre

Post autor: amfre » 19.07.2007, 12:03

Powie tak:
1. Nie szanuje Ruchu za szwabskie zapędy (-).
2. Miałem wielką ochotę żeby w końcu odwiedzić Chorzów (+).

To tytułem wstępu, żeby nie było, że nie jestem obiektywny. Moje zdanie natomiast w temacie jest takie:

- żal kibiców,
- żal piłkarzy,

ale pretensje miejcie do zarządu klubu! Są pewne wytyczne, akurat w miare sensowne i trzeba sie ich trzymac. Chcecie porzadek w pilce, wysoki poziom, triumfy reprezentacji, brak korupcji i zajebiste stadiony? OD TEGO TRZEBA ZACZAC, nie mozna dopuscic klubu do gry w OE, ktory wisi tu i tam hajs, to jest niepowazne.

Zdaje sobie sprawe, ze to i tak nic nie zmieni w w/w kwestiach, ale patrzac na sprawe obiektywnie... nie można mieć innego zdania.
cracovia 1906 krakow pisze:Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.

Polonista1920

Post autor: Polonista1920 » 19.07.2007, 12:06

Browarski pisze:
Head pisze:Opanuj sie,bo robisz przypal swoiej grupie...
przedszkolaków...

masz jakies kompleksy ?? takie teksty zostaw dla siebie, a jak nie to zapraszam na pw :arrow:

Blaise KSG

Post autor: Blaise KSG » 19.07.2007, 12:07

Jeśli PZPN popełnił błąd to Ruch będzie w OE, bo poskutkuje odwołanie do FIFA.

Jeśli zarząd Ruchu ma burdel w papierach i nie zna procedur to Ruch w OE nie zagra.

Takie moje zdanie i ani Petra, ani też Polonia Wa-wa nic z tym wspólnego nie mają. Posłuchajcie jak tłumaczy się pani prezes Ruchu, wygląda to jakby sama nie wiedziała jakie dokumenty trzeba było do Warszafki zawiezc. (oglądałem 3 wywiady w ciągu 4 dni)
nie reprezentuję oficjalnego stanowiska Kibiców Górnika Zabrze, a jedynie swoje własne, prywatne poglądy.

slash

Post autor: slash » 19.07.2007, 12:15

Polonista1920 przestań się napinać i wadzić!
Szykuj sie lepiej na wyjazd do Łodzi bo tam będzie Cię Polonia potrzebować.

gizd

Post autor: gizd » 19.07.2007, 12:21

Mam wrażenie, że niektórzy tutaj są upośledzeni albo ślepo wierzą w słowa koźminskiego.

Komisja licencyjna nie dopatrzyła się nieprawidłowości w spłacaniu długu, odwoławcza już tak. M.in dlatego przy odwołaniu klub się już tym nie zajmował. Kto tu ma burdel w szeregach?! Jestem pewien, że gdyby licencyjna się do tego przyczepiła, Klimek wyzionął by ducha, żeby to uzupełnić, czy dopłacić przed posiedzeniem odwoławczej.

I nie piszcie o długach bo z 20mln zrobiły się 2, w 4 lata i jak juz pisałem conajmniej jeden klub w OE ma większe, widocznie ma też większe plecy. Ale w Polsce lepiej wyjebać wszystkich wierzycieli i ogłosić upadłość niż spłacać.

ymmoT

Post autor: ymmoT » 19.07.2007, 12:23

krótko mówiąc Ruch został wyruchany...a szkoda mam nadzieje ze jednak zagra w 1 lidze a te k**** z PZPN-u niech wkoncu przestana podkladac nogi biednym klubom tymbardziej ze Ruch wolno (ale) splaca swoje dlugi a gra w OE dala by okazje na zwiekszenie na to środkow CHWDPZPN
Ostatnio zmieniony 19.07.2007, 12:25 przez ymmoT, łącznie zmieniany 1 raz.

-J-

Post autor: -J- » 19.07.2007, 12:25

Wypada tylko przytoczyć pewne słowa:
"pzpn-największy burdel w IV RP"

Polonista1920

Post autor: Polonista1920 » 19.07.2007, 12:26

Doskonały tekst:
[link]
DLA TYCH CO NIE UMIEJA PODANA STRONKA OTWORZYC

STOP draniom z Miodowej !!

AWANSE zdobywa się na boisku ligowym. Nie lobbystom z Petrodraniozy
Nie daliśmy się złodziejom z Hydrobudowy, nie dajmy akcyzom Petrodraniozy !!!
Ja, oszukany kibic Ruchu Chorzów, jak okradziony po raz kolejny ze złudzeń i ideałów sportowych przez pracowników gniazda korupcji i ostatniej ostoi komunizmu w RP. Oszukany przez organizację trafnie zwaną Przestępcy Zrzeszeni Przeciwko Nam.
Apeluję, Proszę
Dziennikarzy i „dziennikarzy”, prasowych, radiowych, telewizyjnych i internetowych o chwilę zastanowienia, zanim niczym na watykański dogmat, powołają się na słowa tak skompromitowanych osób jak Koźmiński, Kolator czy jeszcze jakiś inny pracownik „wiarygodnego” PZPN. Dlaczego bez jednej refleksji, bez jednego zająknięcia cytujecie ich słowa jako jedynie, słuszne i prawdziwe. Czy nie zastanowiło żadnego z Was, że taki Mariusz Klimek, człowiek, który od zera zbudował firmę wielkości Reportera, w opinii „ekspertów” PZPN nie potrafi przygotować zestawienia finansowego. Czy takie ukręcenie sprawie łba choć trochę was nie zastanawia. Czy rzeczywiście wieczni „spadochroniarze”, niszczący polską piłkę, kluby. Dobrzy znajomi takich „dobrodziejów” jak Gondor, Ptak czy Koźmiński – junior, są dla was aż tak wiarygodni, by do porządku dziennego przejść nad lakonicznym, cynicznym stwierdzeniem „bałagan w dokumentach” i koniec. Czy ani trochę niewydajne wam się podejrzane błyskawiczne wręcz oświadczanie Wisły Płock zamieszczone na portalu [link] i zatytułowane: „Płocczanie nie lobowali w PZPN”. Czyż na złodzieju czapka nie gore ? Czy to nie aż nazbyt oczywiste. Tym bardzie w połączeniu z jednoznacznymi oświadczeniami Koźmińskiego seniora. Czy ani trochę nie wzbudza dziennikarskich podejrzeń fakt, że Wisła Płock, miała od razu gotowy wniosek licencyjny na ekstraklasę ? Czy wg. Was nie ma nic skandalicznego w wypowiedzi p. Janickiego dla „Dziennika”: „Słychać głosy, że to jeszcze nie koniec walki działaczy ze Śląska - ale przecież nie jest to powód, by Wisła Płock rezygnowała z awansu”. Jaki awans ? Gdzie go „wywalczyli” i gdzie nadal zamierzają o niego „walczyć”. W salonach p. Koźmińskiego i Sadowskiego ? Czy naprawdę jesteście aż tak znudzeni swoją pracą, że beznamiętnie postawicie znak równości pomiędzy stwierdzeniami „nie spłacanie długów”, a „ekspertyza dokumentów przez ludzi PZPN”. Kim są ci „eksperci”, jakie są ich kompetencje i umiejętności po za zamianą lub permanentnym trzymaniem się stołka i koryta. Po za łapówkarstwem, nepotyzmem i totalną indolencją na polu reformowania polskiej piłki nożnej. Jakim trzeba być cynicznym draniem by stwierdzić: „Ruch przez ostatni rok nie zrobił niczego albo bardzo mało, żeby zmniejszyć swoje długi” gdy cała Polska wie, że sam jeden Ćwielong przeszedł do Wisły w zamian za ponad 800tysięczny dług. A dziennikarze sportowi połykają kolejny kit jakby zdarzenie sprzed dwóch tygodni w ogóle nie miało miejsca, cóż za amnezja. Panowie dziennikarze czasami wasze gazety i brukowce potrafią wypisywać eseje o kotach zatrzaśniętych w windach czy chorobach korników patagońskich, więc może ruszcie wystraszone ? tyłki i pogrzebcie trochę w tych papierach, a nóż widelec, zasłużycie na nagrodę prokuratury wrocławskiej. Żal patrzeć jak na dzień dzisiejszy wszystkie większe portale podkuliły ogony i serwują nam głównej zastępcze tematy sportowe w stylu: „Heidfeld podniecony”,
Kibiców kochających Ruch, tych którym ten Ruch jest zupełnie obojętny, a także tych nienawidzących Ruchu, jako zwykły oszukany człowiek, proszę, o bojkot meczów z udziałem Wisły Płock (Orlenu, Petrochemii czy jak zwał tak zwał). Niech nie reagujący na nic, milczący sponsor tych rozgrywek – Canal+ przekazuje „atrakcyjne” widowiska z pustych stadionów, na których poziom sportowy „podnoszony” jest przy zielonym stoliku. Niech tytularny i równie milczący sponsor „Orange”, podczas meczu z udziałem „drużyny spektakularnego awansu”, promuje swoje usługi i markę pustym krzesełkom i ławkom. Podobnie jak i ci sponsorzy czekający podobno w gotowości by sponsorować draństwo (czytaj. Orlen w ekstraklasie) Zbojkotujcie to draństwo, proszę. Już raz dzięki wysiłkowi i solidarności wszystkich udało się jedną patologię wyplenić (Zawisza SA). Spróbujmy jeszcze raz. Wierzę, że się uda. Wszyscy przecież chcemy, by mistrzostwa, awanse i spadki były pochodną boiska, nie stolików i kieszeni ostatnich pomiotów Stalina.
Do wszystkich ludzi nie interesujących się piłką apeluję – jeśli tylko macie możliwość omijajcie szerokim łukiem stacje benzynowe i produkty firmy Orlen, firmy która sponsoruje PATOLOGIE w polskim sporcie.
Do wszystkich autorytetów jak p. Miodek, p. Kilar, p. Buzek p. Piechniczek apeluję o nagłośnienie i zdyskredytowanie tego skandalu w mediach i we wszystkich miejscach i pośród wszystkich ludzi dla których wasz autorytet coś znaczy, a znaczy dla wielu.
Do wszystkich prezesów, szczególnie właścicieli klubów sportowych, którzy awanse i tytuły zdobywały na boisku, a nie za biurkami na Miodowej. Szczególnie do panów Drzymały, Klickiego, Filipiaka, Waltera, Cupiała, (jeśli kogoś ze zdenerwowania pominąłem przepraszam),. A więc ludzi, którzy nie z klucza politycznego są prezesami (właścicielami) klubu, tylko podobnie jak p. Klimek własną ciężką pracą doszli do tego cos dziś posiadają, o solidarność z „dymanym” w tej chwili p. Klimkiem, „dymanym” i okradanym przez bandziorów z PZPN tylko za to, że zamiast dać im w łapę i wyłgać się od nie swoich długów, wolno, bo wolno ale systematycznie i uczciwie je spłaca.
Apeluje by w ramach tej solidarności z oszukanymi zawodnikami i kibicami Ruchu zabronili swej drużynie rozgrywania meczów z drużyną Wisły Płock, na jakimkolwiek szczeblu, w jakichkolwiek rozgrywkach łącznie ze sparingami. O to samo chcę prosić wszystkich zawodników drużyn OE i nie tylko. W dawnych, uczciwych czasach, pewnym ludziom się nie stawało boi nie byli tego godni. Nie stawajcie naprzeciwko drużyny z Płocka. Przecież jako zawodnicy wiecie jak smakuje, spadek, awans wywalczony na boisku, dziś wy milcząco zgodzicie się na skręcenie innych, jutro was może to spotkać. Zdaję sobie sprawę jak trudnej rzeczy się dopraszam ale jeśli naprawdę solidarność środowiska byłaby maksymalna, to nie wyobrażam sobie, by nawet człowiek tak cyniczny (cyniczny..…. bo wszystkie inne słowa w języku kulturalnych ludzi są za słabe, a wulgaryzmów nie chcę propagować), tak cyniczny jak Koźmiński, ośmieszy się wręczeniem trofeum z okazji zdobycia mistrzostwa Polski, drużynie, która ma 30 walkowerów, a nie rozegrała ani jednego spotkania. Mam nadzieję, że już po jednej rundzie byłby skandal przynajmniej na skalę Europy.
Podsumowując proszę: BOJKOTUJMY ORLEN !!!!
Precz z lobbingiem w sporcie !!!! Dość robionym awansom i mistrzostwom !!!
Oszukany

każdy kto chce niech kopiuje, wkleja gdzie chce, dopisuje, dokłada obrazki, na pohybel skorumpowanemu PZPN !!!
Ostatnio zmieniony 19.07.2007, 12:32 przez Polonista1920, łącznie zmieniany 1 raz.

ymmoT

Post autor: ymmoT » 19.07.2007, 12:31

No nie grajmy z plockiem Płock Mistrzem bedzie z kompletem zapisze sie w histori

defens

Post autor: defens » 19.07.2007, 12:48

to tylko w poslce moglo sie zadzyc......masakra,ja chce RUCH W 1 LIDZE:) i wierze ze dacie rade niebiescy i zobaczymy sie na meczach:) a moim skromnym zdaniem na miejscu Plocka nieczulbym sie super bo to nie jest wywalczone gra sportowa i marzyloby mi sie by jakis prezes z plocka "nieprzyjalby" tego "zaproszenia do ekstraklasy" ....taka mala sprawa honoru!
LECH MOIM KLUBEM
POZNAN MOIM MIASTEM

art

Post autor: art » 19.07.2007, 12:51

hej Amica cicho siedz :lol:

Globson

Post autor: Globson » 19.07.2007, 12:53

Nie no fakt to jest wina Płocka ,że zarząd Ruchu nie otzymał licencji fakt! Co do pustych stadionów to każda drużyna przeżywa kiedyś kryzys a Płocki stadion wcale nie jest pusty! Robicie tylko trzode! Chcecie żeby Polska piłka była na poziomie? bez korupcji i fair play? To właśnie trzeba zacząć od takich spraw jak zadłużenie Ruchu , widocznie są jasne przepisy co do tej sprawy i tak ma pozostać! Z drugiej strony na waszym miejscu czuł bym się rozczarowany fakt! Ale Płock też się cieszył kilka miesięcy temu jak okazało się ,że z ligi spada tylko Górnik Łęczna i Arka Gdynia , wtedy właśnie odszedł od nas prezes Dmoszyński i tak jakoś nagle zmieniono decyzje że spadają 2 ostatnie drużyny + Arka i Górnik też czuliśmy się oszukani ale takie jest życie , i tak II-ligowcy dostali w bonusie dodatkowe 2 miejsca na wejscie do OE niech się z tego cieszą a nie ubolewają.

Prosiłbym bez żadnych napinek i nie stosownych wypowiedzi.

PS. I wcale nie jestem zadowolony że mamy grać w OE nie przez czysto wywalczony awans czy utrzymanie
19 Panewniki 20 pisze:Tylko zauwaz ze Ruch awansowal z 1 miejsca :!: :evil:
Może nie to że nie jestem zadowolony ale czuje pewien niesmak a akurat nie chodziło mi o Ruch w tym zdaniu co zacytowałeś bo widziałem tu komentarze kibiców właśnie tych drużyn co dostali miejsca w bonusie.
Ostatnio zmieniony 19.07.2007, 13:04 przez Globson, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany