Województwo Pomorskie

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

pomorze

Re: Województwo Pomorskie

Post autor: pomorze »

Arka siedziała z Polonią, bo to ich zgoda i co tu rozkminiać.

A ten misz-masz na trybunach przez to, że niektórzy chodzą i na Arkę i na Gryfa.
Sama sytuacja w Gryfie też się ostatnio zmieniła.
Z tego co się ostatnio dowiedziałem, ultrasi wrócili na trybuny ale bez starego "szefa", do którego mają pretensje.
iparts.pl
maroslaw11

Post autor: maroslaw11 »

Mógłby ktoś opisać sytuacje w Tczewie?? Jest to ciekawe miasto (kibice dwóch ekip). Jak wygląda sytuacja na dziś. Kto i na jakim osiedlu ma przewage?? Czy jest ostra kosa między ekipami, czy z racji małego miasta wszyscy się znają i akceptują??
Jack Sparrow_UT1922

Post autor: Jack Sparrow_UT1922 »

maroslaw11 pisze:Mógłby ktoś opisać sytuacje w Tczewie?? Jest to ciekawe miasto (kibice dwóch ekip). Jak wygląda sytuacja na dziś. Kto i na jakim osiedlu ma przewage?? Czy jest ostra kosa między ekipami, czy z racji małego miasta wszyscy się znają i akceptują??
Nudni jesteście z tym Tczewem, co jakiś czas ktoś się pyta, tyle było już różnych opisów, wystarczy poszukać...

W skrócie - bez zmian. Przewaga rywali, powiedzmy 35-65 %
Różnicę robi przede wszystkim osiedle Suchostrzygi, gdzie są praktycznie same blokowiska i w zasadzie z pokolenia na pokolenie żółto-niebiska opcja. Osiedle to prawie połowa całego Tczewa wielkościowo (Tczew ma jakieś 60 tys., a Suche prawie 30). Są oczywiście i nasi przedstawiciele, zresztą jak na każdej dzielnicy są ludzie z obu stron. Nasze dzielnice to Stare Miasto i Kozen.

Kosa oczywiście jest, choć osobiście uważam, że kilka lat wcześniej więcej się działo, co nie oznacza oczywiście, że teraz nie dzieje się nic. A pojęcie "ostra kosa" było wręcz dosłowne, o czym niestety przekonało się kilku chłopaków od nas.
TenZeWschodu

Post autor: TenZeWschodu »

Jaka sytuacja w Łebie?
Marcin Plichta

Post autor: Marcin Plichta »

Z przymrozeniem oka mapka sezonowa
Obrazek
jedynywolnynick

Post autor: jedynywolnynick »

Jaka sytuacja w Lęborku? I jak u Bałtyku trzyma ktoś jeszcze z nimi?
AngryBird

Post autor: AngryBird »

W Lęborku jest miejscowa Pogoń i też FC Lechii, niewielki ale jest. Miasto jest zdominowane przez Pogoń co nie podlega dyskusji co by się zaraz jakiś pacan nie zaczął tu spinać.
jedynywolnynick

Post autor: jedynywolnynick »

A jak pod względem chuliganki na Pogoni? Bo jakiś spadek mają widać stracone flagi, nic nie działają
Atlantic

Post autor: Atlantic »

Jest fc Lechi zgadzam sie ale jest tez i Arka znam kilku chlopakow co jezdza +mosty . Same mury tez o czyms swiadcza w rkznych rejonach Leborka. Ogolnie dominacja Pogoni. A jak z huliganka hmm... powiem tyle ze jak wpadla Lechia z Gryfem zostaly 4 osoby reszta po uciekala.
maroslaw11

Post autor: maroslaw11 »

Jakie relacje miedzy Czarnymi i Gryfem Słupsk?
To jest jedna ekipa?
morax1

Post autor: morax1 »

Atlantic pisze:Jest fc Lechi zgadzam sie ale jest tez i Arka znam kilku chlopakow co jezdza +mosty . Same mury tez o czyms swiadcza w rkznych rejonach Leborka. Ogolnie dominacja Pogoni. A jak z huliganka hmm... powiem tyle ze jak wpadla Lechia z Gryfem zostaly 4 osoby reszta po uciekala.
Naucz się pisać nazwy klubów poprawnie, to raz. A dwa, to w tamtych rejonach nikt nawet nie słyszał o Arce, nie mówiąc już o kimś kto na nią jeździ. Farmazony to wy macie we krwi...
maroslaw11 pisze:Jakie relacje miedzy Czarnymi i Gryfem Słupsk? To jest jedna ekipa?
Nie, to różne osoby.
Atlantic

Post autor: Atlantic »

Zapomnailem ze wedlug was lechia jest w kazdym miescie i wszedzie jej pelno szkoda ze na stadionie tego nie widac :) po drugie uwierz mi ze w Leborku mam bardzo duzo znajomych nigdy nikogo nie spotkalem i nie widzialem a nawet nie slyszalem o lechii dobrze wiem jaka jest tam sytuacja. A jeslu wasz kolega zza krat ktory rozprowadza maryche to cale fc lechi to nie mam pytan. Boli was to ze Arka jest praktycznie na calym pomorzu i dobrze.
HeadhunterCFC

Post autor: HeadhunterCFC »

Atlantic pisze:Zapomnailem ze wedlug was lechia jest w kazdym miescie i wszedzie jej pelno szkoda ze na stadionie tego nie widac :) po drugie uwierz mi ze w Leborku mam bardzo duzo znajomych nigdy nikogo nie spotkalem i nie widzialem a nawet nie slyszalem o lechii dobrze wiem jaka jest tam sytuacja. A jeslu wasz kolega zza krat ktory rozprowadza maryche to cale fc lechi to nie mam pytan. Boli was to ze Arka jest praktycznie na calym pomorzu i dobrze.
Napinka wzorowa :) Wejherowo, Rumia, Reda, Władysławowo to nie całe pomorze, no chyba że czegos nie wiem :) To areczka jest w dołku i to od dłuższego czasu.. I DOBRZE :)
piter1945

Post autor: piter1945 »

Atlantic pisze:Zapomnailem ze wedlug was lechia jest w kazdym miescie i wszedzie jej pelno szkoda ze na stadionie tego nie widac :) po drugie uwierz mi ze w Leborku mam bardzo duzo znajomych nigdy nikogo nie spotkalem i nie widzialem a nawet nie slyszalem o lechii dobrze wiem jaka jest tam sytuacja. A jeslu wasz kolega zza krat ktory rozprowadza maryche to cale fc lechi to nie mam pytan. Boli was to ze Arka jest praktycznie na calym pomorzu i dobrze.
http://www.lwypolnocy.pl/Kibice/Ranking ... 02011.aspx masz liczby wyjazdowe FC Lębork np. 8 ich było w Poznaniu i 7 w Chorzowie gdzie nasza liczba nie była duża.Na wszystkich wyjazdach obecni. Sytuacji na mieście nie znam bo tam nie mieszkam. Masz też inne FC jak Cię interesują. Sezon 2010 -2011.
AngryBird

Post autor: AngryBird »

Nie karmcie trolla
(C)artusianie

Post autor: (C)artusianie »

Zaległa relacja
Chemik Police-CARTUSIA KARTUZY
Na sektorze gości w odległych o ponad 300kilometrów Policach meldujemy się w 30osób z dwiema flagami. Przez cały mecz prowadzimy dobry i głośny doping jak na naszą liczbę. Gospodarze nie wystawiają młyna lecz na 5 minut przed zakończeniem spotkania na sektorach gospodarzy pojawiła sie około 10osobowa grupa(w tym kilka dziewczyn) Świtu Skolwin prawdopodobnie wracającego z swojego wyjazdu z Wolina,kilkakrotnie zaznaczają swoją obecność. Podróż w obie strony z dużym wahadłem i bez przygód. W Kartuzach odpalamy pirotechnikę z którą nie udało się wejść na stadion, kończy się to mandatami....
Ogólnie wyjazd należy zaliczyć do tych udanych CARTUSIA!
czajnik_widzew

Post autor: czajnik_widzew »

wiedziałem, że Pruszcz jest mocny, ale żeby Sopot był dopiero na 3cim miejscu ?
DFLG

Post autor: DFLG »

Ranking sprzed kilku lat, z sezonu 2010/2011. Zawierał zamówienia grupowe i to, co podawali ludzie, a wielu nie podawało w ogóle, szczególnie, gdy ktoś zapisywał kilka osób. W przypadku Pruszcza i Sopotu bardzo dużo osób zapisuje się indywidualnie. Później zaprzestaliśmy robić ranking, bo zawierał sporo nieścisłości, właśnie w kontekście przynależności danej osoby do dzielnicy/fc.
Siódemka

Post autor: Siódemka »

Pytanko do kibiców ze Słupska...swego czsu byli w waszym mieście kibice Widzewa z flagą...ile osób liczył fc Widzewa i czy wymarł on śmiercią naturalną czy zostali wytępieni przez was...dzięki z góry i pozdro
Luty

Post autor: Luty »

Ma ktoś jakieś zdjęcia z mecz Pogoń Szczecin II Gwardia Koszalin... ?
Minetnik z Talesu

Post autor: Minetnik z Talesu »

Jak sytuacja w Czersku? Przejeżdżając widziłem dużo wrzutek Arki i Lechii oraz... Zawiszy co mnie zdziwiło!
Pustynia?
Darłoviak

Post autor: Darłoviak »

Luty pisze:Ma ktoś jakieś zdjęcia z mecz Pogoń Szczecin II Gwardia Koszalin... ?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Minetnik z Talesu pisze:Jak sytuacja w Czersku? Przejeżdżając widziłem dużo wrzutek Arki i Lechii oraz... Zawiszy co mnie zdziwiło!
Pustynia?
Z tego co się orientuje to w Czersku jest fc Chojniczanki.Jak aktywnie działają niech ktoś z Chojnic się wypowie.
DFLG

Post autor: DFLG »

W Czersku jest nasz FC. Chłopaki jeżdżą również na Chojnę. Arkowców też znajdziesz.
oba ma

Post autor: oba ma »

Czyli w czersku osoby które tworza fc Lechii i Chojniczanki to inne osoby? W chojnicach pojawia/pojawiala sie flaga fc czerska Chojniczanka, wiec pytam bez spiny.
CzL

Post autor: CzL »

Osoby, które tworzyły FC Lechii i Chojniczanki to różne osoby. Lechia jednak na pierwszym miejscu, ale gdy tylko można wspieramy Chojniczankę razem. Z tą drugą "siłą" w mieście jest już naprawdę bardzo słabiutko.
oba ma

Czyli te same osoby tworza 2 fc, tylko ze jeden jest wazniejszy od drugiego hm ciekawe.
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

Taka specyfika małych miast, nic strasznie nadzwyczajnego.
Najciekawiej teraz w Wałczu.
tenTYPhe

Post autor: tenTYPhe »

Są osoby które od początku jeździły na Lechię z Chojnicami nie zawsze nasz kontakt był pozytywny ;) część osób załapała z Chojnicami dobry kontakt i wyszło tak że staliśmy się ich FC . Dla nie których osób w Czersku ważniejsza Lechia dla innych Chojna jeszcze inni traktują to równo i jeżdżą na ważniejsze mecze oby dwu drużyn :) w Czersku 1 była Lechia dlatego kolega wyżej napisał że wiele osób wybiera właśnie Lechię . Jednym bardziej pasują wyjazdy tysiącami setkami z Lechią inni wolą klimatyczne wyjazdy z Chojniczanką ;)
oba ma

Dzieki za odpowiedz, tyle chcialem wiedziec. Wracajac do tego Wałcza, to co tam takiego sie dzieje?
Peoes
Kontakt:

Post autor: Peoes »

oba ma pisze:Dzieki za odpowiedz, tyle chcialem wiedziec. Wracajac do tego Wałcza, to co tam takiego sie dzieje?
Jest tam grupa, która deklarowała bycie fan-clubem zarówno Pogoni jak i Legii, bez stawiania wyżej żadnego z tych klubów. Przy obecnej sytuacji zrobiło się dość specyficznie. Nie mój cyrk, nie moje małpy, ale że jest to ciekawa sytuacja to chyba nikt nie zaprzeczy, ciężko przejść koło tego obojętnie. Ciekaw jestem jak to się u nich teraz potoczy, bo otwarcie nic nie chcą deklarować i zbywają obecnie śmiechem pytania o tę sytuację.
czajnik_widzew

Post autor: czajnik_widzew »

To chyba nie jest jedyny wspólny FC Legii i Pogoni z tamtego regionu, ale tamten miał się chyba określić po zerwaniu zgody ? (Choszczno czy Szczecinek ?).
TadzioNorek

Post autor: TadzioNorek »

Wszystko jest określone i jasne.
Szczecinek- Legia.
Choszczno- Pogoń. / Choć też paru Legionistów się znajdzie.
Ogólnie to tylko w Szczecinku była taka sytuacja z wybraniem między Pogonią i Legią. Zostało po staremu czyli Legia.
Tricolores

Post autor: Tricolores »

Siódemka pisze:Pytanko do kibiców ze Słupska...swego czsu byli w waszym mieście kibice Widzewa z flagą...ile osób liczył fc Widzewa i czy wymarł on śmiercią naturalną czy zostali wytępieni przez was...dzięki z góry i pozdro
W Słupsku nie było, nie ma i nie będzie żadnego FC Widzewa ani innego czegokolwiek. Flaga była parówy z podsłupskiej miejscowości, który bezproblemowo wskazuje paluchami milicji na napastników, więc nie ma o czym rozmawiać.
Dan Henderson

Post autor: Dan Henderson »

Zolpidem pisze:Jak wygląda kibicowsko Wałcz? Jeśli było to sory ;)
Jak spytasz w odpowiednim temacie to może ktoś Ci odpowie...
N'08

Post autor: N'08 »

Czy Bałtyk Gdynia posiada jakieś "młode pokolenie" aktywnie działających kibiców, czy ich aktywni fani to tylko goście +/- czterdzieści lat na karku?
Bez Ciśnień

Post autor: Bez Ciśnień »

N'08 pisze:Czy Bałtyk Gdynia posiada jakieś "młode pokolenie" aktywnie działających kibiców, czy ich aktywni fani to tylko goście +/- czterdzieści lat na karku?
Podbijam.
Super_Mario

Post autor: Super_Mario »

okolice Kamienia Pomorskiego to Pogoń?
N'08

Post autor: N'08 »

Super_Mario pisze:okolice Kamienia Pomorskiego to Pogoń?
Kamień Pomorski nie leży w woj. pomorskim, a zachodniopomorskim. Także pytanie nie w temacie.
N'08 pisze:Czy Bałtyk Gdynia posiada jakieś "młode pokolenie" aktywnie działających kibiców, czy ich aktywni fani to tylko goście +/- czterdzieści lat na karku?
Rozumiem, że żaden z forumowych tuzów w temacie Pomorza nie posiada informacji w tym temacie?
Dan Henderson

Post autor: Dan Henderson »

Super_Mario pisze:okolice Kamienia Pomorskiego to Pogoń?
Oczywiście! Tylko Kamień jak napisał kolega wyżej nie leży w woj. pomorskim.
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

N'08 pisze:Rozumiem, że żaden z forumowych tuzów w temacie Pomorza nie posiada informacji w tym temacie?
specyfika województwa- życie toczy się głównie poza internetem:)na poparcie tych słów porównaj sobie ilość wpisów w innych tematach dotyczących regionów Polski.
jeśli działanie lub nie, młodzieży na Bałtyku to sprawa dla Ciebie niecierpiąca zwłoki,wyklikaj forum Bałtyku,spokojnie znajdziesz kontakt do "decyzyjnych" i może zaspokoją Twoją ciekawość.
ODPOWIEDZ