Województwo Opolskie - Kibicowsko

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

driver4400

Re: Województwo Opolskie - Kibicowsko

Post autor: driver4400 »

Szymon99 pisze:A co do mapy to Pokój,Murów,Kolonowskie,Zawadzkie należy do Odry.
Kolonowskie to ok. 8 ludzi z OKSu. Ale jest kilka z KSG, tuż obok są Staniszcze, mimo iż mniejsza wieś to kilkunastu aktywnych żaboli. Dziwna sytuacja, dużo mniejsza wieś kibicowsko bije na łeb 2 razy większe miasto. Zawadzkie ok. 5 OKSiaków, kilkanaście żaboli, ogromna liczba wrzut z Górnika. Do tego 2 liczne sołectwa Kielcza i Żędowice z których licznie się jeździ do Zabrza. Zdecydowanie TrÓJKOLOROWA GMINA!
iparts.pl
strzybnica

Post autor: strzybnica »

driver4400 pisze: Zawadzkie ok. 5 OKSiaków, kilkanaście żaboli, ogromna liczba wrzut z Górnika.
strzybnica pisze:Z Opolskiego jezdza z rozna aktywnoscia niezorganizowane jednostki na Ruch jak Zawadzkie i okolice...
duajkamieniaa

Post autor: duajkamieniaa »

driver4400 pisze:Fajna mapka, ale Głogówek to Górnik, Murów też (nawet mają szaliki), Głubczyce jednostki - Ruch, Odra W. i O., ale najwięcej Górnika (sporo wrzut też widocznych). Kolonowskie to oficjalnie Odra, ale jest ich niewielu, jednostki KSG a także kilkanaście żab w Staniszczach.
Paczków to oczywiście WKS, Otmuchów chyba też.
Strzelce Op. bardzo dobry fc OKSu, kilkadziesiąt mają kibiców, ale KSG też jest, kilkunastu, kiedyś na mieście nawet były spotykane pojedyńcze wrzuty.
Start Namysłów to prawdopodobnie fc Śląska, ale pewności nie mam.
MKS Kluczbork ma jakieś niezrozumiałe powiązanie z WKSem, nieraz widoczne wspólnie grafy i wlepy tych ekip. Może ktoś wytłumaczy co łączy tych kibiców.
możesz napisać coś wiecej? pierwszy raz o jakiś szalikach słysze ,a mieszkam niedaleko. Murów to raczej pustynia poza paroma małolatami którzy pojadą na Odrę od wielkiego dzwonu. Dodatkowo w Murowie kibicują miejscowej Uni ,ale to raczej taki folklor.
Szymon99

Post autor: Szymon99 »

duajkamieniaa pisze:
driver4400 pisze:Fajna mapka, ale Głogówek to Górnik, Murów też (nawet mają szaliki), Głubczyce jednostki - Ruch, Odra W. i O., ale najwięcej Górnika (sporo wrzut też widocznych). Kolonowskie to oficjalnie Odra, ale jest ich niewielu, jednostki KSG a także kilkanaście żab w Staniszczach.
Strzelce Op. bardzo dobry fc OKSu, kilkadziesiąt mają kibiców, ale KSG też jest, kilkunastu, kiedyś na mieście nawet były spotykane pojedyńcze wrzuty.
MKS Kluczbork ma jakieś niezrozumiałe powiązanie z WKSem, nieraz widoczne wspólnie grafy i wlepy tych ekip. Może ktoś wytłumaczy co łączy tych kibiców.
możesz napisać coś wiecej? pierwszy raz o jakiś szalikach słysze ,a mieszkam niedaleko. Murów to raczej pustynia poza paroma małolatami którzy pojadą na Odrę od wielkiego dzwonu. Dodatkowo w Murowie kibicują miejscowej Uni ,ale to raczej taki folklor.
Fakt,szaliki są http://iv.pl/images/77362372763430448091.jpg lecz żadnego Górnika tam nie ma.
Kibol_88

Post autor: Kibol_88 »

W najnowszym TMK jako powód zerwania zgody między Ruchem Zdzieszowice a Unią Krapkowice podano ze dla pierwszych najważniejszy jest Ruch Chorzów a dla drugich Górnik Zabrze. Co mają Zdzieszowice do Ruchu Chorzów? błąd redakcji TMK?!
Szymon99

Kibol_88 pisze:W najnowszym TMK jako powód zerwania zgody między Ruchem Zdzieszowice a Unią Krapkowice podano ze dla pierwszych najważniejszy jest Ruch Chorzów a dla drugich Górnik Zabrze. Co mają Zdzieszowice do Ruchu Chorzów? błąd redakcji TMK?!
Chodziło chyba o to że dla Ruchu Zdzieszowice jest ważny " Ruch " Zdzieszowice a dla Uni Krapkowice Górnik .
asdasd

Post autor: asdasd »

Ale leb.
Kibol_88

Post autor: Kibol_88 »

Szymon99 pisze:
Kibol_88 pisze:W najnowszym TMK jako powód zerwania zgody między Ruchem Zdzieszowice a Unią Krapkowice podano ze dla pierwszych najważniejszy jest Ruch Chorzów a dla drugich Górnik Zabrze. Co mają Zdzieszowice do Ruchu Chorzów? błąd redakcji TMK?!
Chodziło chyba o to że dla Ruchu Zdzieszowice jest ważny " Ruch " Zdzieszowice a dla Uni Krapkowice Górnik .
No to ja się domyślam, że chodziło o Ruch Zdzieszowice, najlepiej niech się wypowie ktoś ze Zdzieszowic, bo są tu takie Osoby. Bo jak się czyta takie kwiatki w TMK to aż głowa boli, po to jest to forum żeby takie głupoty dementować...
prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 »

Czy Odra Opole spaliła w końcu flagę Śląska "Jelcz"? Ma ktoś zdjęcie tej flagi? Kiedyś pamiętam, znalazłem jedno ze stacji chyba PKP, ale nie jestem pewien, no ale wiem, ze takowe istnieje.
Ktoś pamięta, jak Odra ją przejęła i kiedy to dokładnie było?
kibic0

Post autor: kibic0 »

O ile mnie pamięć nie myli sytuacja była tego typu iż 3 fanów Odry Opole wspomagało Zagłebie Lubin na wyjeździe w Olsztynie. Podczas powrotu wysadzili Odrę we Wrocławiu która poszła na pociąg do Opola gdzie spotkała bodajże 3 fanów WKS-u z Jelcza którzy zabalowali we Wrocławiu po jakimś meczu. W wyniku tego nieoczekiwanego spotkania fani Odry weszli w posiadanie flagi Śląska "Jelcz Laskowice".
prawoskretny88

Ok, dzięki. Flaga o ile pamiętam była dosyć mała i na 99% był tam sam napis Jelcz. To chyba dosyć wczesne lata 90te były?
duajkamieniaa

Szymon99 pisze:
duajkamieniaa pisze:
Fakt,szaliki są http://iv.pl/images/77362372763430448091.jpg lecz żadnego Górnika tam nie ma.

Muszę przyznać ,ze jestem zaskoczony ,ale podejrzewam ,ze osoby związane z tymi szalikami nie mają za wiele wspólnego z fanatyzmem i byciem kibolem.
karion5

Post autor: karion5 »

Sprostowanie odnośnie informacji o zakończeniu zgody na linii Ruch Zdzieszowice - Unia Krapkowice, w numerze 151 "TMK". Podana przez was informacja odnośnie powodu zakończenia tej zgody jest wielką bzdurą. Kibice zdzieszowickiego HKS-u nie byli i nie są FC Ruchu Chorzów, ani jakiegokolwiek innego klubu, i tak już raczej pozostanie. Dla pierwszych oczywiście, że ważniejszy jest Ruch, ale RUCH ZDZIESZOWICE. Kibice z Krapkowic wybrali drogę FC, my działamy na swoje konto. Na drugi raz przeczytajcie info dokładnie! Tyle w temacie!
MłodyHKS

Post autor: MłodyHKS »

Sprawa wygląda tak: W Opolu było z nami kilkunastu kibiców Unii, którzy są także Żabolami, i to głównie oni się wyrwali. Jeden z naszych wyjazdowiczów miał na sobie bluzę Górnika, i przed wejściem na mecz kazaliśmy mu ją zakryć. Nie łączy nas nic z Górnikiem, ani też z Niebieskimi.
kibic0

Post autor: kibic0 »

Kiedyś +/- lata przedział 95-97 Miedź grała PP z Górnikiem Zabrze i zbobyła flagę Zdzieszowice w barwach Górnika która do góry kołami wisiała na meczu derbowym z nami. Moje bytanie brzmi : Czy w Zdzieszowicach są jeszcze fani Górnika Zabrze lub Odry Opole ? Pytam bo kiedyś gadałem z gościem ze Zdzieszowic i był zadeklarowanym fanem opolskiej drużyny.
BratB

Post autor: BratB »

kibic0 pisze:Kiedyś +/- lata przedział 95-97 Miedź grała PP z Górnikiem Zabrze i zbobyła flagę Zdzieszowice w barwach Górnika która do góry kołami wisiała na meczu derbowym z nami. Moje bytanie brzmi : Czy w Zdzieszowicach są jeszcze fani Górnika Zabrze lub Odry Opole ? Pytam bo kiedyś gadałem z gościem ze Zdzieszowic i był zadeklarowanym fanem opolskiej drużyny.

Jeżeli się nic nie zmieniło to w Zdzieszowicach są kibice Górnika Zabrze, Ruchu Zdzieszowice, którzy skupili się tylko i wyłącznie na swojej drużynie ale pomiędzy nimi nie dochodzi do żadnych krzywych sytuacji.
Słyszałem coś o tym, że jeszcze jest Chemik Kędzierzyn, ale to niech może napisze ktoś inny.
karion5

Post autor: karion5 »

W Zdzieszowicach nie ma Odry ani Chemika, jeżeli są to jednostki i nie uświadczysz nikogo w tych barwach na mieście.
tutenchamon

Post autor: tutenchamon »

prawoskretny88 pisze:Czy Odra Opole spaliła w końcu flagę Śląska "Jelcz"? Ma ktoś zdjęcie tej flagi? Kiedyś pamiętam, znalazłem jedno ze stacji chyba PKP, ale nie jestem pewien, no ale wiem, ze takowe istnieje.
Ktoś pamięta, jak Odra ją przejęła i kiedy to dokładnie było?
prawoskretny88 pisze:Ok, dzięki. Flaga o ile pamiętam była dosyć mała i na 99% był tam sam napis Jelcz. To chyba dosyć wczesne lata 90te były?
kibic0 pisze:O ile mnie pamięć nie myli sytuacja była tego typu iż 3 fanów Odry Opole wspomagało Zagłebie Lubin na wyjeździe w Olsztynie. Podczas powrotu wysadzili Odrę we Wrocławiu która poszła na pociąg do Opola gdzie spotkała bodajże 3 fanów WKS-u z Jelcza którzy zabalowali we Wrocławiu po jakimś meczu. W wyniku tego nieoczekiwanego spotkania fani Odry weszli w posiadanie flagi Śląska "Jelcz Laskowice".
Z nieistniejącej już strony Niebiesko-Czerwoni:
marca 2002.: Stomil Olsztyn - Zagłębie Lubin.
Opolanie wracając do Opola, na stacji Jelcz-Laskowice, trasa Wrocław-Opole, zdobyli flagę fan klubu Śląska Wrocław. Ośmiometrowa flaga z napisem Jelcz-Laskowice została skrojona trzem fanom WKS-u przez dwóch opolan (trzeci pilnował naszej flagi). Zostali oni złapani i mimo próby podjęcia walki stracili barwy.
28. kol.: 20. marca 2002., godz. 18.00.:
Odra Opole - Lech Poznań

W drugiej połowie Odra rozwiesiła flagę Aryjscy Chuligani oraz skrojoną fanę Śląska - Jelcz Laskowice. Zdobycz została wkrótce spalona, a rozpoczęty doping był naprawdę bardzo dobry.
prawoskretny88

Ok, dzięki wielkie.
Jeszcze by się przydało zdjęcie tej flagi, gdyby ktoś znalazł.
tutenchamon

Post autor: tutenchamon »

Obrazek
obiektywnyFAN

Post autor: obiektywnyFAN »

jak sytuacja w Nysie i Kluczborku ?
strzybnica

obiektywnyFAN pisze:jak sytuacja w Nysie i Kluczborku ?
Kluczbork - MKS daleko nic i mala grupka kibicow jezdzacych na Odre Opole i Slask Wroclaw.Podobno ktos bywal na Legi.
Nysa - Odra Opole i grupka kibicow Slaska Wroclaw.
Opolski Legionista

Post autor: Opolski Legionista »

w Opolskim jest wielu Legionistów którzy Działają pręznie i jeżdża na Legie w Kilkanascie osób :)
Nivek

Post autor: Nivek »

Opolski Legionista pisze:w Opolskim jest wielu Legionistów którzy Działają pręznie i jeżdża na Legie w Kilkanascie osób :)
Chłopie to był sen, idź spać dalej .
Opolski Legionista

Vlepki Swoje mamy Koszulki dzialamy w wielu regionach nawet 2 lata temu krazylo nasze zdjecie w sieci w ile osób bylismy na zakazie we Wrocku :)

http://oi43.tinypic.com/2yphf6d.jpg%20j Tutaj dowód wzór został zrobiony przez nas ogólnie powstało 7 wzorow z Naszymi Vlepkami :)
lukasz_GKS

Post autor: lukasz_GKS »

Co do Zdzieszowic to według mnie pustynia kibicowska. Na stadionie 0 jakichkolwiek kibiców na jednym z trzech meczów w sezonie z kibicami gośćmi (spodziewałem się, że wystawią chociaż jakiś młynek), w samym miasteczku to samo- chodziliśmy trochę w poszukiwaniu sklepu.
Opolski Legionista

Jezeli chodzi o Zdzieszowiece to te tereny przejął Chemik dlatego nie ma tam juz kibiców Ruchu :)
welnoak

Post autor: welnoak »

Opolski Legionista pisze:Jezeli chodzi o Zdzieszowiece to te tereny przejął Chemik dlatego nie ma tam juz kibiców Ruchu :)
No przejales Zdzieszowice w internecie :)
Opolski Legionista

Nie ma Ruchiu juz kiedys mieli nawet niezly mlyn i oprawy ale zaczely sie wizyty Chemicznych i dali se chlopaki spokój wiem bo mamy rozpoznanie w terenie Opolskim :)
puder1

Post autor: puder1 »

Bardzo ciekawa w Opolskim jest sytuacja Ruchu Chorzów, który w tym województwie ma naprawdę sporo kibiców, choć są rozsiani po całym obszarze i nie stanowią żadnej kibicowskiej siły.
duajkamieniaa

Opolski Legionista pisze:Vlepki Swoje mamy Koszulki dzialamy w wielu regionach nawet 2 lata temu krazylo nasze zdjecie w sieci w ile osób bylismy na zakazie we Wrocku :)

http://oi43.tinypic.com/2yphf6d.jpg%20j Tutaj dowód wzór został zrobiony przez nas ogólnie powstało 7 wzorow z Naszymi Vlepkami :)
zdjęcie robione przeze mnie, pare lat temu widywałem sporo tych wlepek w Opolu. Wydaje mi się ,że jednak ktoś z tej Legii może być w regionie bo zdarza mi się widywać ludzi w barwach L.
Opolski Legionista

tak w opolu i ogolnie nas wielu jest :) na finale pp bylismy w okolo 30 osób i to sama opolszczyzna :) dzialamy caly czas :)
independentfanatic

Post autor: independentfanatic »

Przeciez Legia to taki typowo polski Bayern Munchen, czyli najbardziej popularny i zarazem najbardziej znienawidzony klub w kraju. Do jakiego miasta czy miasteczka w kraju bys nie pojechal to zawsze sie te kilkanascie osob za L znajdzie.
Szymon99

Opolski Legionista pisze:tak w opolu i ogolnie nas wielu jest :) na finale pp bylismy w okolo 30 osób i to sama opolszczyzna :) dzialamy caly czas :)
Więcej Legi w Opolu niż w Warszawie :)
Jeżeli jest ktoś z Legi w Opolu to ogranicza się do rozklejania wlepek, tak jak na zdjęciu powyżej :)
Opolski Legionista

Szymon Vlepki Koszulki wlasne Wyjazdy na mecz i nie tylko :)
strzybnica

30 0sob na tak duzym obszar wojewodztwa, to jak kropla w morzu.
Odra Opole i mniejsze ekipki nie pozostawia tego w spokoju i beda pilnowaly swojego terenu.
Wiadomo Opolszczyzna, to specyficzna czesc Gornego Slaska z obszarami zamieszkalymi przez autochtonow niemieckich i slaskich, ktorym najblizej do klubow z GOP wrogo nastawione do warszawskiej cwe7ki.
Nalezy tez wspomniec o kibicach Slaska Wroclaw, ktorych wplywy siegaja zachodniej czesci wojewodztwa opolskiego, a za sLoikami tez nie przepadaja.
Ogolnie nie nazwalbym was kibicami, ale lepiej wybierac polskie kluby od zagranicznych.
plemplem81

Post autor: plemplem81 »

strzybnica pisze:Ogolnie nie nazwalbym was kibicami, ale lepiej wybierac polskie kluby od zagranicznych.
I na tym bym poprzestał, z delikatnym zastrzeżeniem, że wybór Legii, Lecha czy Widzewa z miejscowości nie związanych geograficznie z miastem danego klubu jest takim samym gównem jak wybór Bayernu, Realu czy Barcelony za swój "ukochany" klub.
Zawsze i do końca:

Obrazek
asdasd

Post autor: asdasd »

Ale brednie.
Opolski Legionista

czyli ak jestesmy z Innego województwa to nie powinnismy Kibicowac Legii tylko np Odrze Opole tak :) Dla ciebie to malo dla nas to duzo :)CO Do Ślaska to ich tereny to Brzeg i Okolice :)
Jano83

Post autor: Jano83 »

Ty OpolskiLegionista czemu nie śmigasz w barwach po Opolu :) ??? bo jakoś nie można was zlokalizować przestać siac Farmazony bo śmiech na sali :)
ODPOWIEDZ