Legendarni kibole
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
PierdemWdziub
Re: Legendarni kibole
zalosny ten Krakow, podchodzisz do fanatyka na Reymonta dajesz mu jakis profit i jest za Cracovia ? bo nie mowimy tu o jednostkach, jak sami Wislacy pisza, ze ich na biezaco podkupuje sasiadka
-
MosznaDoLna
Kamila Wybrańczyk - wybranka A.Szpilki :
https://www.facebook.com/kamila.wybranczykZGADZAM SIĘ TEŻ BYM TAK ZROBIŁA!!! Wybrał ludzi za którymi biegł w najgorsze bagno, nawet w najlepszych butach i którzy pobiegli by za nim... w sercu pozostanie żal ze kazali mu wybierać klub albo przyjaciele ... wybrał przyjaciół ale to nie znaczy że w sercu nie pozostaną wciąż te same barwy, a ludzie którzy stawiają kogoś przed takimi wyborami są dla mnie zwykłymi malutkimi tchórzami ... bawcie się dalej klockami lego, ale to taki mały paradoks - budować coś, co za chwilę runie... w życiu ciężko jest znaleźć osoby , którym będzie na nas zależało, ale gdy już takie się pojawią , trzeba o nie dbać, dbac o przyjaciół, o dobrych chłopaków którzy są w każdym klubie! A ci co się boją odezwać żyją ciągle starym wczoraj, bo na nowe jutro nie maja odwagi!!!! AMEN!
Haha. Szpilka wiedział jak ma na to odpowiedzieć, kulturalnie i bez napinki bo widział co by go za to czekało. A doskonale wie do czego zdolni są kibice Wisły, o nich można mówić wiele, ale oni się w tańcu nie p*******.Ale jego panna chyba nie zdanie sobie sprawy z kim chce "tańczyć"....
a czy Szpilka nie był czasem przerzutem z Cracovii na Wisłę?
Rozmowy o szpilce powinny być w temacie o znanych kibicach, a nie legendarnych. Bo mimo że daleko mi do Wisły, to jestem pewien że nikt go tam za legendarnego nie uważa i uważał nie będzie.
-
mlody_kibic
Sami napisali, że nie wiedzą skąd się wziął to jaka miałaby być z niego legenda?
Normalny chłop, przez każdą ekipę przewija się setki takich na przestrzeni lat. Pojawiają się, pobiegają i znikają. Ten wyróżnia się tylko tym, że został zawodowym bokserem i można go oglądać w TV. Rozkminka o nim, w temacie o legendach to nieporozumienie.
Nie martw sie o nas i odrób lekcje z historii, przede wszystkim ta o panu rzekomym T w czapce Arki. bo nie był to żaden pan T a chodzenie w czapce było zartem z ledwo co skrojonym fantem.
Ale tak jak napisalem twoj post w trosce o Wisłe przypomina mi walke lisa i olejnik o dobre imie koscioła w Polsce.
Daj Wisle prowadzic swoja polityke i nie zamartwiaj sie o nia
Ale tak jak napisalem twoj post w trosce o Wisłe przypomina mi walke lisa i olejnik o dobre imie koscioła w Polsce.
Daj Wisle prowadzic swoja polityke i nie zamartwiaj sie o nia
nie wierze pan nrth & rwd ten ktory mial juz dawno przejsc na zasluzona emeryture (nie udzielac sie w zadnym aspekcie) oj widze ze ciagnie wilka do lasu ale dobrze bo jeden z normalnych z WISLY na tym forum no ale polityka baletow pana M z SZ i to praktycznie sama gora z obu stron to troszku brzydko w stosunku do reszty ekipy coo jak myslisz nrth chyba ze inni nie maja nic do gadania
przejrzałem cały temat....i dziwie się Wiślakom ... że nie wspomnieli o Joli Jarek ... Cześć jej pamięci...
Dopisujesz sobie zbyt wiele rzeczy nie wiem skąd. Żeby ukrócic w tym temacie personalne wycieczki napiszę że nigdy nie napisze o zasłużonej emeryturze ani nigdy nie było mowy o jaichs enigmatycznych wszystkich aspektach. Gdy mnie trafiono i strasznie sie tm chwalono na rożnych forach napisałem prv do osoby z KSC ze nie kumam tej radosci na ogólnopolskich forach jakbyscie trafili jakąs wazna persone bo trafiliscie "emeryta". Reszta to nadinterpretacja. Swoja droga chcialbym zobaczyć statystyki wypowiadajacych sie tutaj osób: ilośc wyjazdów, ilośc lat na trybunahc, dokonania, stopien zaangazowania itp. Bo jak tylko coś napisze w newralgicznym temacie to sie zaczyna personalna jazda z powodu przeinaczonych jak widzę informacji. To chyba tyle, i tak za dużo w takim akurat temacie.shanti pisze:nie wierze pan nrth & rwd ten ktory mial juz dawno przejsc na zasluzona emeryture (nie udzielac sie w zadnym aspekcie) oj widze ze ciagnie wilka do lasu ale dobrze bo jeden z normalnych z WISLY na tym forum no ale polityka baletow pana M z SZ i to praktycznie sama gora z obu stron to troszku brzydko w stosunku do reszty ekipy coo jak myslisz nrth chyba ze inni nie maja nic do gadania
również podpinam się pod tego posta, czasem się słyszało od starszych wspominki i chętnie bym poczytał[M] pisze:Macie jakieś info o działalności braci Historyków z Motoru w jakich latach działali ??
-
lospantalones
również podpinam się pod tego posta, czasem się słyszało od starszych wspominki i chętnie bym poczytał[/quoteBajer pisze:[M] pisze:Macie jakieś info o działalności braci Historyków z Motoru w jakich latach działali ??
jeden nieżyje ,a drugi na codzień zajmuje sie innymi rzeczami
Miło poczytać te wpisy. przypomniałem sobie kilkunastu chłopaków niewidzianych od lat.
Nie wszystkich znałem ale o większości słyszałem. jeździłem po Polsce od 78 r. właściwie wszędzie
I tu ciekawostka : mimo przynależności klubowej (L)! kolegów mam tam gdzie wielkie wojny teraźniejsze. Ktoś niżej pytał o Czarnego z ŁKS-u . Mam z nim cały czas kontakt , przebywa na saksach u Hitlerowców i kibicuje Stutgartowi. Poznałem się z Darkiem w czasie awantury na dworcu PKP Katowice i tak zostało. Mieliśmy po 16-17 lat. Tak samo jak z Duffkiem z Lechii.
Jak mnie zobaczył kilkanaście lat temu w Nowy Dworze Maz to się zdziwił ,że tak się postarzałem.
Niestety było to nasze ostatnie spotkanie.
Wspominaliście Kibiców Arki- czy wiadomo coś o Pająku- pamiętam że był z niego numerant.
Pozdrawiam wszystkich 50 -latków z całej Polski . Tamte stare czasy już nie wrócą-niestety
Nie wszystkich znałem ale o większości słyszałem. jeździłem po Polsce od 78 r. właściwie wszędzie
I tu ciekawostka : mimo przynależności klubowej (L)! kolegów mam tam gdzie wielkie wojny teraźniejsze. Ktoś niżej pytał o Czarnego z ŁKS-u . Mam z nim cały czas kontakt , przebywa na saksach u Hitlerowców i kibicuje Stutgartowi. Poznałem się z Darkiem w czasie awantury na dworcu PKP Katowice i tak zostało. Mieliśmy po 16-17 lat. Tak samo jak z Duffkiem z Lechii.
Jak mnie zobaczył kilkanaście lat temu w Nowy Dworze Maz to się zdziwił ,że tak się postarzałem.
Niestety było to nasze ostatnie spotkanie.
Wspominaliście Kibiców Arki- czy wiadomo coś o Pająku- pamiętam że był z niego numerant.
Pozdrawiam wszystkich 50 -latków z całej Polski . Tamte stare czasy już nie wrócą-niestety
Jejku, Pajak... Raz gdzies kolo 81go, nie pamietam jaki to mecz ale napewno nie z Arka, wbil sie na srodek Zylety, pokazal robaczka i wypucowal sie kim byl. Siedzialem na tej samej lawce. Jedna z najwiekszych akcji kamikaze jaka widzialem, tym bardziej ze nie bylo czegos takiego jak ochrona wtedy. Troche go kontaktuje z Czestochowy tez. Charakter przez duze C.
Tak na marginesie, przelom lat 70/80 to bez zadnego wyjatku postacia numer 1 na szlaku byl wspominany tutaj Byku. Zreszta LKS najwiecej rozdawal i mial zgode z polowa Polski. Czy to nocny czy ranny, czy na Fabryczna, Niciarniana czy Kaliska, bez roznicy, zawsze mozna bylo sie spodziewac jego ekipy powitalnej minimum od Koluszek. Zwykle w tej kapocie zimowej ledwo sie miescil w przejsciach. Jeden taki moment szczegolnie pamietam, po meczu na Gwardii, male zamieszanie na przystanku, LKS ewakuluje sie to autobusu I Byku w drzwiach ostatni. Ten lancuch w jego reku byl zbyteczny, juz raczej mozna bylo tylko pomachac.
Tak na marginesie, przelom lat 70/80 to bez zadnego wyjatku postacia numer 1 na szlaku byl wspominany tutaj Byku. Zreszta LKS najwiecej rozdawal i mial zgode z polowa Polski. Czy to nocny czy ranny, czy na Fabryczna, Niciarniana czy Kaliska, bez roznicy, zawsze mozna bylo sie spodziewac jego ekipy powitalnej minimum od Koluszek. Zwykle w tej kapocie zimowej ledwo sie miescil w przejsciach. Jeden taki moment szczegolnie pamietam, po meczu na Gwardii, male zamieszanie na przystanku, LKS ewakuluje sie to autobusu I Byku w drzwiach ostatni. Ten lancuch w jego reku byl zbyteczny, juz raczej mozna bylo tylko pomachac.
Też pamiętam tą akcję z Pająkiem na Żylecie. Kilka tygodni później spotkaliśmy Go w pociągu do Opola na ligę. Co On robił i gdzie jechał nie pojmuję. Co do Byka to pamiętam to na Gwardii ale
oklep to dostali na hokeju - Byku też. W Częstochowie już Go znałem to pogadaliśmy sobie w przerwie. Co do tych zgód ŁKS-u to się trochę z nich śmiałem . Byku się chwalił że mają 13 zgód
w I lidze. Gadałem z Czarnym o tym kilkanaście lat później to też nie wiedział co powiedzieć.
Był przypadek że pojechałem do Łodzi na ŁKS- Lech bo już nie było przyjaźni.
oklep to dostali na hokeju - Byku też. W Częstochowie już Go znałem to pogadaliśmy sobie w przerwie. Co do tych zgód ŁKS-u to się trochę z nich śmiałem . Byku się chwalił że mają 13 zgód
w I lidze. Gadałem z Czarnym o tym kilkanaście lat później to też nie wiedział co powiedzieć.
Był przypadek że pojechałem do Łodzi na ŁKS- Lech bo już nie było przyjaźni.
-
jebać cenzure
troche lipa nie wiedzieć że pisze się "ze Stilonu"KorbaZKS pisze:Andrzej z Stilonu.
-
tigerodrawodzislaw
Poszukuje informacji o kibicu Odry wodzislaw ps Cipik zmarlym tragicznie w jednostce wojskowej w ustce na poczatku lat 90 .kibic ten posiadal duze kontaktow miedzy innymi w Gdynia I Bytomiu
Zmarł "Łysy", znana wśród kibiców Pasów osobowość, były prowadzący doping, który chyba większości będzie kojarzyć się ze starym stadionem i przyśpiewką "Ooooooooo Cracovio!".
Czy legendarna to postać - zależy pewnie dla kogo, ale na pewno znana i darzona przez znakomitą większość ogromną sympatią.
Spoczywaj w spokoju.
http://www.tylkocracovia.pl/component/k ... skorz-lysy
Czy legendarna to postać - zależy pewnie dla kogo, ale na pewno znana i darzona przez znakomitą większość ogromną sympatią.
Spoczywaj w spokoju.
http://www.tylkocracovia.pl/component/k ... skorz-lysy
Chodzilem z Historykami na mecze i powiem nic nadzwyczajnego potrafili pociagnac doping ale jezeli chodzi o inne kibicowskie aspekty to slabiutko do tego chlopacy nasmiewali sie z nich ze uprawiaja braterska milosc...Co do wariatow z Motoru to wtedy czyli lata 94-01 do najwiekszych nalezeli Siwy,Maxio,Flacha,Czajnik,Hitler i gosc ktory znokautowal Uszola na meczu reprezentacji w Zabrzu niepamietal jak sie nazywal wtedy to byl rok bodajze 95 Lech siedzial obok nas i byl spokoj az ktos od nas krzyknal Lech Kolejorz Pierdolniorz i sie zaczelo Lech ruszyl na nas ale od nas wariaci sie postawili i miedzy innymi byla powyzsza akcja z Uszolem do tego zostala podarta na strzepy jedna z flag Lecha.Piekne czasy.Maxia na pewno pamietaja kibice Lechii Gdansk wtedy czesto sie u nich pojawial.Bajer pisze:również podpinam się pod tego posta, czasem się słyszało od starszych wspominki i chętnie bym poczytał[M] pisze:Macie jakieś info o działalności braci Historyków z Motoru w jakich latach działali ??
Jakieś persony z ekipy Zagłębia Sosnowiec i Ruchu Chorzów?
Nie wiem czy juz było. Czy bracia Szamotulscy byli znaczyli coś na trybunach Lechii?? Pytam ponieważ skończyłem czytać książke Szamo i jest o nich wzmianka.
Czym takim zasłynął i czy udziela się dalej ? PozdrawiamJan Kowalski pisze:WOJTEK, udzielał się po internetach jako WOJTEK ZAGŁĘBIE. Konkretny zawodnik, przekocur.crunchips pisze:Jakieś persony z ekipy Zagłębia Sosnowiec?
-
brunobannani
chyba z "kontrowersyjnych pogladow"
"pozdrowienia od adofla hitlera" :)
Czy aby na pewno to osoba , którą można nazwać legendą? Bo juz nie wiem czy sobie zartujecie czy piszecie serio ;)brunobannani pisze:chyba z "kontrowersyjnych pogladow"
Tak, swego czasu mieli dużo do powiedzenia na Lechii.juni123 pisze:Nie wiem czy juz było. Czy bracia Szamotulscy byli znaczyli coś na trybunach Lechii?? Pytam ponieważ skończyłem czytać książke Szamo i jest o nich wzmianka.
-
brunobannani
ja pisalem powaznie kontrowersyjne poglady = lewactwo
druga czesc odnosi sie do pewnej sytuacji z Wojtkiem, chlopaki z Sosnowca powini wiedziec o co chodzi:)
druga czesc odnosi sie do pewnej sytuacji z Wojtkiem, chlopaki z Sosnowca powini wiedziec o co chodzi:)
Chodzi o Grzeska?Manuel pisze:Tak, swego czasu mieli dużo do powiedzenia na Lechii.juni123 pisze:Nie wiem czy juz było. Czy bracia Szamotulscy byli znaczyli coś na trybunach Lechii?? Pytam ponieważ skończyłem czytać książke Szamo i jest o nich wzmianka.
Niezagadkaa pisze:Chodzi o Grzeska?Manuel pisze:ak, swego czasu mieli dużo do powiedzenia na Lechii.juni123 pisze:Nie wiem czy juz było. Czy bracia Szamotulscy byli znaczyli coś na trybunach Lechii?? Pytam ponieważ skończyłem czytać książke Szamo i jest o nich wzmianka.
Pamiętam ,że na starym forum bractwo kręciło sobie z niego bekę ,a on myślał ,że traktują go na poważnie.W końcu po długim czasie dotarło to do niego i odpuścił sobie na tym forum.crunchips pisze:Czym takim zasłynął i czy udziela się dalej ? PozdrawiamJan Kowalski pisze:WOJTEK, udzielał się po internetach jako WOJTEK ZAGŁĘBIE. Konkretny zawodnik, przekocur.crunchips pisze:Jakieś persony z ekipy Zagłębia Sosnowiec?
W dodatku miał dosyć specyficzne nazwisko ktore razem z jego pogladami miało jakby to ująć - powiązanie... :D
tym bardziej ze na owych fanach matematyki nie pojawiały sie przypadkowe osoby (przynajmniej w pierwotnym założeniu tak było)
-
Gieksa J-no
Dodam jeszcze że 95% tego forum nie wie co to matematycy i botanicy :)
No i z kumatych jedynie Ty tutaj się uchowałeś :) Akurat tamte bekowe wymiany zdań między Wojtkiem , a innymi utkwiły mi w pamięci.Było to mniej więcej coś w stylu beki z opowiadań Romka andersena.Szkoda ,że nie ma tego w historii forum ,bo wtedy łatwo by można było to sprawdzić.R.E. Bells pisze: Bekę to można kręcić z Ciebie. Możesz takie baje wciskać dzieciakom w stylu Crunchips. Wojtek olał to forum i przeniósł się na matematyków w tym samym czasie co reszta konkretnych ludzi,
Cygan z GieKSy ?
Chomik z Pogoni ?
Frontal z Ruchu ?
Chomik z Pogoni ?
Frontal z Ruchu ?
Aż chciałoby się zapytać "który?".crunchips pisze:Cygan z GieKSy ?
tylko tyle i aż tyle musi wystarczyć, a jak nie zrozumiałeś,czemu akurat to zdjęcie to znaczy trybuny nie są dla Ciebiecrunchips pisze:Frontal z Ruchu ?