Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
Re: Trapi mnie to od dawna (KIBICOWSKO)
Mam pytanie odnośnie flagi Legii Teddy Boys. Dlaczego nie jest juz wywieszana i kiedy pojawila sie po raz ostatni?
-
KurzaW@gin@
może mi ktoś podrzucić lepsze wykonanie wideo całej przyśpiewki Górnika Zabrze: Serca płoną wciąż, dziś nasz Górnik gra...
-
chiacyntjagoda
Od biedy mozna pod to podciagnac tez Bytom...Polonia, Szombierki i majacy swoj stadion na terenie Bytomia Ruch Radzionkow (niegdys dzielnica Bytomia)Frankie Edgar pisze:Na taką skale to nie ma nigdzie, ale np w Częstochowie jest Raków, Włókniarz na żużlu, oraz AZS na siatkówce. Dodatkowo na pewno znajdą się jeszcze miasta w których oprócz ekip drużyn z miasta są też fc innych klubów, np Jaworzno.Slavia_ZSC pisze:W którym mieście oprócz Krakowa są 3 kluby które mają aktywnych kibiców? [Wisła, Craxa, Hutnik]
Chodzi mi o niezależne ekipy, w przeciwieństwie do Hutnika Wawa będącego ekipą Legii.
Czy w Krakowie inne kluby mają kibiców [np. co się dzieje na Garbarni]?
Co do drugiego pytania to nie ma innych poważnych ekip w Krakowie. Garbarnia ma kilku dziadków, którzy wieszają sobie flagi, ale nie ma co ich liczyć. Podobnie z Wandą Kraków gdzie jakieś wynalazki czasem nawet coś ultrasowali.
-
brunobannani
chyba kiedys Przemysl Czuwaj ,Polonia i Motor
moze nie pasuje ale chyba Lublin : Motor,Montex ,Lublinianka?
Mogby ktos napsiac o tej ekipie? Motor Przemysl jakies foto co kolwiek?
-
ulicznapsychologia
Mógłby mi ktoś opisać ekipę OSTROVII OSTRÓW WIELKOPOLSKI ?
Przewodzi bandzie Michał. Miły chłopak bez nałogów, absolwent zasadniczej szkoły zawodowej. Jego prawa ręka to Marek. Niestety obecny jest u niego problem z alkoholem, od zeszłego roku bezrobotny. Do powiedzenia w ekipie ma też dużo niejaki Jacek. Krępy blondyn, na którego chłopaki zawsze mogą liczyć. Od kiedy kupił jednak Play Station to rzadziej widziany w młynie.ulicznapsychologia pisze:Mógłby mi ktoś opisać ekipę OSTROVII OSTRÓW WIELKOPOLSKI ?
Mistrz. Pozwolę sobie "ukraść" do podpisu :)Pielgrzym pisze:Przewodzi bandzie Michał. Miły chłopak bez nałogów, absolwent zasadniczej szkoły zawodowej. Jego prawa ręka to Marek. Niestety obecny jest u niego problem z alkoholem, od zeszłego roku bezrobotny. Do powiedzenia w ekipie ma też dużo niejaki Jacek. Krępy blondyn, na którego chłopaki zawsze mogą liczyć. Od kiedy kupił jednak Play Station to rzadziej widziany w młynie.ulicznapsychologia pisze:Mógłby mi ktoś opisać ekipę OSTROVII OSTRÓW WIELKOPOLSKI ?
-
Krzysiek1946
- ban
Jest ktoś w stanie wymienić ekipy które skroiły flagi w barwach Polski , z jakimś tam emblematem swojej kosy . Oglądam teraz TMK i widzę zdjęcie Polonii Bytom a tam flaga Ruchu.R , swego czasu któryś fc Ruchu skroił też nam flagę w barwach Polski.
pierwsza z brzeguKrzysiek1946 pisze:Jest ktoś w stanie wymienić ekipy które skroiły flagi w barwach Polski , z jakimś tam emblematem swojej kosy . Oglądam teraz TMK i widzę zdjęcie Polonii Bytom a tam flaga Ruchu.R , swego czasu któryś fc Ruchu skroił też nam flagę w barwach Polski.

dla młodszych roczników małe info- stary stadion Legii,flaga- jakżeby inaczej w tej sytuacji- Jagiellonii
Poszukuje zdjec z dwumeczu Legia - Hajduk z 1994. Ilu Legionistow pojechalo wtedy do Splitu?
żyleta info:Bambi pisze:Poszukuje zdjec z dwumeczu Legia - Hajduk z 1994. Ilu Legionistow pojechalo wtedy do Splitu?
CWKS wybrał się w 56 os. plus 7 os. Pogoni. Klimat, jak przy wyjeździe na front (nomen omen) [wciąż jeszcze trwały walki w wojnie w obecnej byłej Jugosławii - Foxx]. Po warszawskich akcjach wiadomo było, czego się spodziewać. Skład osobowy i wyposażenie OK. Już w Rjece na rogatkach był napis „Legia korwa” (pisownia oryginalna), czekamy na was”. I… na napisie się skończyło. Tylko jedna z jadących samochodem ekip miała drobne przejścia w Zagrzebiu z fanami tamtejszej Croatii. Po drodze i na miejscu – nieporozumienia z rozmaitymi służbami (zaczęło się już w Cieszynie), alkohol non-stop. Kilka osób skręconych, w tym dwie z Pogoni. Mimo to wszyscy wrócili zadowoleni (pomijając wynik meczu oczywiście). Część pojechała bezpośrednio do Sosnowca. W kilka dni później nasza miłość gra z Katowicami.

Wielkie dzieki :)
-
Krzysiek1946
- ban
No coś w tą myśl mi chodziło , dzieki ale tutaj barwy Jagi , " tylko " godło Polski , swoją drogą w dzisiejszych czasach to akcje raczej nie do dopuszczenia żeby takie flagi wieszać .GtWładzię pisze:pierwsza z brzeguKrzysiek1946 pisze:Jest ktoś w stanie wymienić ekipy które skroiły flagi w barwach Polski , z jakimś tam emblematem swojej kosy . Oglądam teraz TMK i widzę zdjęcie Polonii Bytom a tam flaga Ruchu.R , swego czasu któryś fc Ruchu skroił też nam flagę w barwach Polski.
dla młodszych roczników małe info- stary stadion Legii,flaga- jakżeby inaczej w tej sytuacji- Jagiellonii
kiedyś była to norma więc nie szukajcie sensacji na siłę...
-
prawoskretny88
Ewentualnie z tego co pamiętam, zdarzało się wycinanie przed np spaleniem godła lub krzyży celtyckich itp.
-
Krzysiek1946
- ban
Nikt nie szuka sensacji , taki już temat , ktoś pisze o wycinaniu , zdaje się Jastrzębie kiedyś skroiło ŁKS Łomżę i "coś tam " wycięło. Nie wiem też czy to było normą czy nie z racji wieku więc chciałbym się dowiedzieć z czystej ciekawości ile takich flag na płotach wylądowało.Sensi_ pisze:kiedyś była to norma więc nie szukajcie sensacji na siłę...
-
gimbazanet
Pytanie do kibiców Górala Żywiec (jeżeli takowi tutaj zaglądają)
Wasza słowacka zgoda Zilina zawiesiła dziłalność?? Głośno na Slovanie i Spartaku a na Zilinie typowy piknik ze słonecznikiem w tle.
Może być pw
Wasza słowacka zgoda Zilina zawiesiła dziłalność?? Głośno na Slovanie i Spartaku a na Zilinie typowy piknik ze słonecznikiem w tle.
Może być pw
Kibice tych drużyn nie mają w Lublinie nawet najmniejszego terenu i nie da sie nikogo spotkać w barwach. O wiele większą siłe stanowią ekipy małych osiedlowych klubów na których działają też Motorowcy, chodzi mi np. o Sławin i Vrotcovie.brunobannani pisze:chyba kiedys Przemysl Czuwaj ,Polonia i Motor
Nurtuje mnie Zawiercie, odnośnie innych kibiców niż Ruchu Chorzów. Wiadomo że Ruch tam dominuje i na wschód od linii kolejowej to praktycznie 100% tereny Ruchu. Ale jak jest w innych częściach miasta? Kromołów, okolice cmentarza, okolice dworca, ul. Obrońców Pczty Gdańskiej, ul. Wojska Polskiego, ul. Mrzygłodzka? Gdzie są kibice Warty Zawiercie? Gdzie Zagłebia Sosnowiec? Czy w Zawierciu jest Wisła lub Cracovia? Górnik Zabrze miał wydany nawet szal "Zawiercie", gdzie oni są?
Dominacja Ruchu w Zawierciu jakościowo jest bezsprzeczna, ale jak to jest z tymi mniejszymi grupami tam.
Poproszę o w miare objektywny i dokładny opis miasta (dzielnice, osiedla, ulice).
Druga sprawa jest taka:
Warta Zawiercie działa samodzielnie czy jest powiązana z ZS jako fc? Jak wygląda życie kibicowskie na meczach Warty?
Dominacja Ruchu w Zawierciu jakościowo jest bezsprzeczna, ale jak to jest z tymi mniejszymi grupami tam.
Poproszę o w miare objektywny i dokładny opis miasta (dzielnice, osiedla, ulice).
Druga sprawa jest taka:
Warta Zawiercie działa samodzielnie czy jest powiązana z ZS jako fc? Jak wygląda życie kibicowskie na meczach Warty?
-
Frankie Edgar
Co się dzieje z tymi flagami? Wiszą one jeszcze na meczach Wisły bo ostatnio nie przypominam sobie bym je widział:

Oczywiście nie chodzi mi o szczegóły, tylko czy wiszą jeszcze, jak nie to od kiedy. Ponadto mógłby ktoś przybliżyć jakie flagi, na czyją korzyść, oraz kiedy straciła Wisła? Z góry dzięki.

Oczywiście nie chodzi mi o szczegóły, tylko czy wiszą jeszcze, jak nie to od kiedy. Ponadto mógłby ktoś przybliżyć jakie flagi, na czyją korzyść, oraz kiedy straciła Wisła? Z góry dzięki.
-
holendrowie i beldzy
Ruch wykroił z 10 lat temu ze dwie flagi Wiślakom.
Legia trafiła ich sektorówkę
Legia trafiła ich sektorówkę
-
Mirek Jowisz
Z tego co tutaj dosyć niedowano na forum czytałem flaga ABG nie wisi gdyż jest po prostu za długa, i zamiast nij wisi czasem flaga ''Armia Wisły''. Wierność widziałem na fotkach jak Wisła była w Warszawie chyba 2 sezony temu
-
brunobannani
[img]Nurtuje mnie Zawiercie, odnośnie innych kibiców niż Ruchu Chorzów. Wiadomo że Ruch tam dominuje i na wschód od linii kolejowej to praktycznie 100% tereny Ruchu. Ale jak jest w innych częściach miasta? Kromołów, okolice cmentarza, okolice dworca, ul. Obrońców Pczty Gdańskiej, ul. Wojska Polskiego, ul. Mrzygłodzka? Gdzie są kibice Warty Zawiercie? Gdzie Zagłebia Sosnowiec? Czy w Zawierciu jest Wisła lub Cracovia? Górnik Zabrze miał wydany nawet szal "Zawiercie", gdzie oni są?
Druga sprawa jest taka:
Warta Zawiercie działa samodzielnie czy jest powiązana z ZS jako fc? Jak wygląda życie kibicowskie na meczach Warty[/img]
Kibice klubów które wymieniłeś, to pojedyncze jednostki rozsiane po całym mieście, nigdzie nie stanowią większego skupiska i nie maja swoich osedli gdzie by mogli chodzic spokojnie w barwach. Kibice Ruchu w Zawierciu to głownie osiedla na dzielnicy żabki + ostatnio wieksza grupa pojawila sie na marszalkowskiej. Jesli ktos ma inna opinie na ten temat chetnie przeczytam
Druga sprawa jest taka:
Warta Zawiercie działa samodzielnie czy jest powiązana z ZS jako fc? Jak wygląda życie kibicowskie na meczach Warty[/img]
Kibice klubów które wymieniłeś, to pojedyncze jednostki rozsiane po całym mieście, nigdzie nie stanowią większego skupiska i nie maja swoich osedli gdzie by mogli chodzic spokojnie w barwach. Kibice Ruchu w Zawierciu to głownie osiedla na dzielnicy żabki + ostatnio wieksza grupa pojawila sie na marszalkowskiej. Jesli ktos ma inna opinie na ten temat chetnie przeczytam
23 luty tego roku,Kraków ,obok CHWM...Frankie Edgar pisze:Co się dzieje z tymi flagami? Wiszą one jeszcze na meczach Wisły bo ostatnio nie przypominam sobie bym je widział:

-
Franek1938
siema , chodzi mi o filmiki z wzajemnych wrzut na meczach cos jak popularny filmik Resovia - Radomiak
-
brunobannani
wpisz sobie Resovia-Rakow :)
-
Franek1938
dzieki , a jeszcze jakies ?
Kto jako pierwszy w Polsce zaśpiewał " Jesteśmy zawsze tam..." i skąd sie ona wzieła??
Legia jakoś w 2003 albo 2004. Bodajże w Białymstoku.juni123 pisze:Kto jako pierwszy w Polsce zaśpiewał " Jesteśmy zawsze tam..." i skąd sie ona wzieła??
-
ulicznapsychologia
Mógłby ktoś opisać ekipę OSTROVIA OSTRÓW WIELKOPOLSKI działają coś w sprawach (h) ?
Pytałeś wcześniej i otrzymałeś odpowiedź.ulicznapsychologia pisze:Mógłby ktoś opisać ekipę OSTROVIA OSTRÓW WIELKOPOLSKI działają coś w sprawach (h) ?
Sprawdź u mnie w podpisie.
Ps. Nie dziękuj.
-
dziesięćzłoty
del.
Ostatnio zmieniony 12.04.2014, 14:38 przez dziesięćzłoty, łącznie zmieniany 1 raz.
Ma ktoś relacje z tych meczów:
Man City - Lech 2010
Schalke - Wisła 2002
Barcelona - Wisła 2008
Man City - Lech 2010
Schalke - Wisła 2002
Barcelona - Wisła 2008
-
WiślakBSNT
Hujtras pisze:Ma ktoś relacje z tych meczów:
Schalke - Wisła 2002
http://historiawisly.pl/wiki/index.php? ... _2008/2009Wszystkie drogi prowadziły do Barcelony! Wysokie zwycięstwo nad Beitarem Jerozolima w Krakowie zagwarantowało nam pojedynek w kolejnej fazie eliminacji LM z Barceloną. W przeciągu 2 dni zorganizowano i zapełniono transport dla fanów krakowskiej Wisły chcących udać się do Hiszpanii. Tym razem poza autokarami, wynajęto także samolot czarterowy, którym 149 Wiślaków w środowy poranek odleciało w stronę Katalonii. Inni swoją podróż rozpoczęli już z soboty na niedzielę, a kolejne grupy kibiców wyruszyły z Krakowa autokarami, busami i samochodami w poniedziałek. Jechano różnymi trasami, ale wszystkie prowadziły do jednego celu do Barcelony. W stolicy Katalonii czerwono od wiślackich koszulek było szczególnie w Parku Guella, gdzie chyba każdy był pod wrażeniem dzieł Gaudiego, oraz pod La Sagrada Familia. Pod stadionem kibice zaczęli gromadzić się na długo przed pierwszym gwizdkiem. Wtedy też okazało się, że sprzedawane w jednej z kas bilety na nasz sektor skończyły się, a jeszcze wielu Wiślaków nie posiadało wejściówki na sektor. Z tego też powodu niektóre osoby musiały zakupić bilety na inne sektory, niektórym udało się z nimi przejść do Nas. Nasza liczba jest niezmiernie ciężka do oszacowania, min. ze względu na zamieszanie z biletami sprzedawanymi na miejscu. Z Krakowa do Barcelony przybyło na pewno ok. 2 tys. kibiców. Pojemność naszego sektora wynosiła 4,8 tys. miejsc, a został on wypełniony w całości. W dopingu uczestniczyła znaczna większość osób na sektorze. Jednak „Polonusi" i turyści rzucali się w oczy, nie zabrakło także kilku desperatów w koszulkach Barcelony, którzy zostali wyproszeni z sektora. Kilka osób miało problemy z wejściem mimo posiadania biletu. A, że Hiszpanie językiem angielskim nie władają porozumiewanie z osobami wpuszczającymi przez bramki było niezmiernie utrudnione.O wniesieniu na obiekt Barcelona bębna czy szczekaczki mogliśmy zapomnieć... Po pokonaniu kilkuset schodów i znalezieniu się na sektorze dało się odczuć, że na Camp Nou atmosfera jest iście piknikowa. Mimo tłumów na trybunach, hałasu na obiekcie nie było, a o jakimkolwiek dopingu dla gospodarzy nie ma, co wspominać. Hiszpańscy kibice praktycznie całe spotkanie przesiedzieli na swoich krzesełkach w ciszy, jedynie po bramkach i niewykorzystanych sytuacjach wydawali z siebie jakieś okrzyki. Raz pokusili się o meksykańską falę. Jakże odmienna atmosfera panowała w naszym sektorze świadczy to, że na swoich krzesełkach mało, kto siedział i mimo niekorzystnego wyniku doping z naszego sektora niósł z różnym natężeniem po stadionie. O nadgorliwości służb porządkowych na obiekcie Barcy przekonaliśmy się już na samym początku, oni też podobnie jak osoby wpuszczające na stadion słowa po angielsku nie rozumieją. Zresztą rozmawiać się z nimi zbytnio nie dało, ich interwencje polegały na kopaniu i spychaniu kibiców za sam fakt spojrzenia w kierunku mundurowych czy za przystanięcie na schodach. O wielkości piłkarskiej Barcelony wiele można mówić i pisać, o niedociągnięciach organizacyjnych na stadionie Camp Nou także... Mimo niekorzystnego wyniku zabawa i doping w naszym sektorze nie ustawały i z tego kibic krakowskiej Wisły mogą być dumni, po raz kolejny reprezentowaliśmy godnie Białą Gwiazdę za granicami naszego kraju.
[quote="Hujtras"Barcelona - Wisła 2008[/quote]

-
ciekawski_kibic
Ciekawi mnie sytuacja miedzy Wisłoką Dębica a Hetmanem Zamość czy kibice obu drużyn mieli kiedy kolwiek ze sobą styczność ??
Gdzie się podził filmik na yt polish holigans, który zaczynal sie chyba od wdś? Przy okazji czy Hetman Zamość ma jakieś zgody? jak tak to z kim?
O ten ci chodzi ?Tel pisze:Gdzie się podził filmik na yt polish holigans, który zaczynal sie chyba od wdś? Przy okazji czy Hetman Zamość ma jakieś zgody? jak tak to z kim?
https://www.youtube.com/watch?v=Ln-HDBSwU2I
pakolTV :)inTORwertyk pisze:Jak sie nazywal ten kanal na youtube co robil filmiki kibicowskie i hipopowe ? pameitacie moze ?
-
duchtrybun
Dar0s StudioinTORwertyk pisze:Jak sie nazywal ten kanal na youtube co robil filmiki kibicowskie i hipopowe ? pameitacie moze ?
https://www.youtube.com/channel/UCh6H6X ... nx8gpcYyAw