Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM, Zorientowany

Lew

Re: Zgody/Kosy/Układy reaktywacja.

Post autor: Lew »

Od dnia dzisiejszego nic już nie łączy Bałtyku Gdynia z Ferencvarosem Budapeszt. Bardzo słabe ostatnio kontakty na linii Fradi - Bałtyk stawiały pod znakiem zapytania tą zgodę. Szalę przeważyło powieszenie na płocie flagi Śląska Wrocław podczas derbów z Ujpestem. Rozstanie nastąpiło kulturalnie, niebawem do Polski Fradi odeślą flagę Bałtyku, którą posiadali. 10 lat trwało to wszystko, powodzenia na chuligańskim szlaku!
iparts.pl
TadzioNorek

Post autor: TadzioNorek »

Przemoc pisze:
juni123 pisze:Pogoń mnie zaskakuje i to pozytywnie. Od momentu kiedy nie jest juz zgodowiczem Legii to naprawde widac progres. Pytanie tylko czy to jest cheć pokazania, że Legia źle wybrała czy fakt że teraz działają na własną ręke i nikt nie neguje tego z kim i gdzie jeżdżą na mecze.
Akurat w stolicy Węgier zaplusowali jedynie na trybunach, bo na mieście dostali po nosie od Ferencvaros. Generalnie jednak Pogoń wyraźnie odżyła na każdym polu.

Kolego jak już piszesz to pisz wszystko. Pogoń+Ujpest vs Ferencvaros wygrana tych drugich. Nie była to wielka bijatyka, skromna wymiana ciosów ale to Ferencvaros był lepszy.
Andrus

Post autor: Andrus »

Jak już piszesz dokładne info to z Ferencvarosem był Śląsk.
Lew

Post autor: Lew »

Bzdura !!!!, Slask nie byl z Fradi podczas starcia !!!!
fdm

Post autor: fdm »

Ferencvaros ponoć był po prostu większą liczbą.
Andrus

Post autor: Andrus »

https://www.youtube.com/watch?v=jfM2K1y ... ce=message
krótki filmik podesłany przez Węgrów.
brunobannani

Post autor: brunobannani »

Lew pisze:Bzdura !!!!, Slask nie byl z Fradi podczas starcia !!!!
Slask to raczej oslabienie niz wzmocnienie w tych czasach::)
Zdzislaw Krecina

Post autor: Zdzislaw Krecina »

ponawiam pytanie o kontakty na linii Czuwaju i Zaglebia S.
prawoskretny88

Post autor: prawoskretny88 »

To jest temat Zgody/Układy/Kosy a nie internetowe porachunki klubów, więc japy i hajda w pole.
fanZL

Post autor: fanZL »

Przemoc to może Ty sobie sprawdz bo nigdy nigdzie jeśli chodzi o to wydarzenie Zagłębie nie mówiło o remisie i nikt z Was tego nie wmówi. Stanowisko co do wyniku było tylko jedno,- Śląsk zaczał palić wrotki jeszcze przed wjazdem psiarni. Wiecej nie pisze bo to jak ktoś już pisał nieodpowiedni temat
fanZL

Akurat byś sie ku*** zdziwił na temat mojego poinformowania, nikt nigdzie nikomu nie przyznał remisu jeśli chodzi o mecz z Lechią a skoro Ty jestes tak dobrze poinformowany to zapraszam na priw, napisz mi kto z kim rozmawiał z tej sprawie. Sami wiecie jak było wiec wymysliliscie remis i ze ktos od nas tak mowil co jest kompletna bzdurą, za jakiś czas bedzie ze ogolnie to wygraliscie.
fanZL

kropek priwa odbierz
polskipodróżnik

Post autor: polskipodróżnik »

Mam pytanie do Kibiców Ruchu i GKS-u Jastrzębie mianowicie zastanawia mnie wasza opinia na temat układu jaki łączy kibiców Jastrzębia a FC Radlin co na to kibice Ruchu z poza Niebieskiego Południa jak wy na ten temat spoglądacie i odwrotnie co GKS zrobi jak się spotka na trasie z Ruchem.Bez napinki
nbsiemce1920

Post autor: nbsiemce1920 »

polskipodróżnik pisze:Mam pytanie do Kibiców Ruchu i GKS-u Jastrzębie mianowicie zastanawia mnie wasza opinia na temat układu jaki łączy kibiców Jastrzębia a FC Radlin co na to kibice Ruchu z poza Niebieskiego Południa jak wy na ten temat spoglądacie i odwrotnie co GKS zrobi jak się spotka na trasie z Ruchem.Bez napinki
1.Różne są opinie :)
2.to samo co robi na turniejach Remi Cup.
mefistoo

Post autor: mefistoo »

Mnie osobiście ta sytuacja nie dziwi. Ma ktoś zdjęcia z sektorów gdy Legia jeszcze miała zgodę z Pogonią i razem w sektorze jest ZS? I czy ktoś posiada foty Wisła(Lechia)-Śląsk-Motor?
AngryBird

Post autor: AngryBird »

Poszukaj sobie fot z wyjazdów Śląska. Nie ma jakiegoś dzielenia na grupki, podobnie było gdy wspierano Wisłę a ta miała sztamę z Jagą. Wielokrotnie stałem obok chłopaków z Białegostoku czy Lublina, mimo kosy.
Blood&Honor

Post autor: Blood&Honor »

polskipodróżnik pisze:Mam pytanie do Kibiców Ruchu i GKS-u Jastrzębie mianowicie zastanawia mnie wasza opinia na temat układu jaki łączy kibiców Jastrzębia a FC Radlin co na to kibice Ruchu z poza Niebieskiego Południa jak wy na ten temat spoglądacie i odwrotnie co GKS zrobi jak się spotka na trasie z Ruchem.Bez napinki
Jak będzie pogoda to zaczną grillować i raczyć się zimnym piwem ;]
Mirek Jowisz

Post autor: Mirek Jowisz »

Nie rozumiem jednej rzeczy. Jak można jarac się tym, że przepędziło się ekipę z pod własnego stadionu bądź jego okolic? Gdyby to było miasto derbowe no to rozumiem jeszcze, ale przecież między Wrocławiem a Lubinem jest jakieś 70km. Która to już bójka w Lubinie w takim razie? Tutaj piszesz 2010, wyżej jest 2009 a ostatnio było 2013 więc wychodzi na to, że Śląsk już 2-3 dążył do konfrontacji na terenie Zagłębia..Jak dla mnie nie ma się czym jarać, że przegoniło się ekipę przyjezdną, bo to raczej powinien być obowiązek skoro chce się być nazywanym dobrą ekipę. Skoro Zagłębie jak sami twierdzą rządzi na Dolnym Śląsku no to czekam aż samo wjedzie pod stadion Śląska w takcie meczu podwyższonego ryzyka np z Widzewem i ich wydzowni by wyszli. Nie napinam się na Zagłębie tylko chce po prostu powiedzieć, że w mojej ocenie przepędzenie ekipy która wpada komuś pod stadion powinno być czymś naturalnym. Na pewno w mojej ocenie moralne zwycięztwo to to nie jest.
brunobannani

tylko ze Slask z potencjalem jaki posiada powiniene lac na akzym kroku Zaglebie sam wroclaw jest kilka razy wiekszy niz Lubin
htsk4

Post autor: htsk4 »

brunobannani pisze:tylko ze Slask z potencjalem jaki posiada powiniene lac na akzym kroku Zaglebie sam wroclaw jest kilka razy wiekszy niz Lubin
Gdyby brać pod uwagę tylko potencjał i liczbę mieszkańców- to idąc twoim tokiem rozumowania-taka Legia powinna lać całą Polskę.A jednak tak się nie dzieje:)
Oden2

Post autor: Oden2 »

AngryBird pisze:Poszukaj sobie fot z wyjazdów Śląska. Nie ma jakiegoś dzielenia na grupki, podobnie było gdy wspierano Wisłę a ta miała sztamę z Jagą. Wielokrotnie stałem obok chłopaków z Białegostoku czy Lublina, mimo kosy.
Obrazek
Leonidas1946

Post autor: Leonidas1946 »

Po prostu Śląsk ma kryzys, ale potencjał, który drzemie w nim na pewno kiedyś sie odrodzi. Kiedy to będzie to już oni sami najlepiej wiedzą czy idzie to w odpowiednią stronę.
FanaticZL

Post autor: FanaticZL »

Mirek Jowisz pisze:Nie rozumiem jednej rzeczy. Jak można jarac się tym, że przepędziło się ekipę z pod własnego stadionu bądź jego okolic? Gdyby to było miasto derbowe no to rozumiem jeszcze, ale przecież między Wrocławiem a Lubinem jest jakieś 70km. Która to już bójka w Lubinie w takim razie? Tutaj piszesz 2010, wyżej jest 2009 a ostatnio było 2013 więc wychodzi na to, że Śląsk już 2-3 dążył do konfrontacji na terenie Zagłębia..Jak dla mnie nie ma się czym jarać, że przegoniło się ekipę przyjezdną, bo to raczej powinien być obowiązek skoro chce się być nazywanym dobrą ekipę. Skoro Zagłębie jak sami twierdzą rządzi na Dolnym Śląsku no to czekam aż samo wjedzie pod stadion Śląska w takcie meczu podwyższonego ryzyka np z Widzewem i ich wydzowni by wyszli. Nie napinam się na Zagłębie tylko chce po prostu powiedzieć, że w mojej ocenie przepędzenie ekipy która wpada komuś pod stadion powinno być czymś naturalnym. Na pewno w mojej ocenie moralne zwycięztwo to to nie jest.
Kolega chyba nie zrozumiał sensu. Chodzi o to w jaki sposób kibica Śląska sieją propagandę w całą Polskę jak to oni przepędzili Zagłębie pod stadionem. A rzeczywistość okazuje się zupełnie inna, niż ta w jakiej oni żyją. Wspomniałeś o 2009 roku, nic się nie działo, widocznie autor tego postu nie pamięta wydarzeń z przed 4 lat, bo chodzi o 2010 rok. W zeszłym roku sytuacja powtórzyła się i tym razem kibice Śląska nie wymyślali bajek o wygranej lub remisie, tylko o policji. Czekamy co następnym razem wymyślą, może UFO ich napadnie..
Masz racje, przegonienie wroga z pod własnego stadionu nie jest powodem do wielkiego jarania, natomiast propaganda Śląska i ich Andersena i wykręcanie się na wszelkie sposoby od porażki jest sprawą śmieszną.
KrychaKS

Post autor: KrychaKS »

Goral Zywiec - Chrobry Głogów ?
Zagłębie L. - Polonia Bytom ?
brunobannani

o Panie Romanie od zawsze byla opinia ze to bajkopisarz , przynajmniej od czasu gdy wyszly jego ksiazki
Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. »

Opinie, opiniami, czesto jest tak że osoby "niejako publiczne" są oczerniane przez chorą zawiść z zasady. Jednak co do R. ze Śląska, w swoich wypocinach "książce" napisał 99% BZDUR na temat np mojej ekipy. jednak czemu się dziwic jak ktoś opisuje to czego nie był świadkiem!
prawoskretny88

Panowie, spokojnie. Kiedy RZ pisał swoje książki nie było internetu, fejsbukowych profili, gdzie każdy może być chuliganem i wszechobecnej napinki. Jak czasem ktoś wspomina, informacje bywały przekazywane listownie, później telefonicznie. Pomyślcie, w którym roku RZ napisał pierwszą książkę, a w którym roku zamontowano wam pierwszy telefon, gdzie numer się wykręcało a nie wybijało. Ten sposób przepływu informacji był niejednokrotnie spaczony, nieweryfikowalny i subiektywny. Teraz można szybko na forum zdementować, że ktoś wali farmazon, a wtedy? Jak uważano kogoś z danej ekipy za w miarę wiarygodnego to tak szło, i tyle. Nie liczcie, że ktoś z ekipy A, mający kosę z ekipą B, będzie pisał o niej w samych superlatywach, specjalnie zapominając o porażkach.
crunchips

Post autor: crunchips »

Widzew Łódź - GKS Jastrzębie ?
GKS Katowice - Pogoń Szczecin ?
Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok?
brunobannani

prawoskretny88 pisze:Panowie, spokojnie. Kiedy RZ pisał swoje książki nie było internetu, fejsbukowych profili, gdzie każdy może być chuliganem i wszechobecnej napinki. Jak czasem ktoś wspomina, informacje bywały przekazywane listownie, później telefonicznie. Pomyślcie, w którym roku RZ napisał pierwszą książkę, a w którym roku zamontowano wam pierwszy telefon, gdzie numer się wykręcało a nie wybijało. Ten sposób przepływu informacji był niejednokrotnie spaczony, nieweryfikowalny i subiektywny. Teraz można szybko na forum zdementować, że ktoś wali farmazon, a wtedy? Jak uważano kogoś z danej ekipy za w miarę wiarygodnego to tak szło, i tyle. Nie liczcie, że ktoś z ekipy A, mający kosę z ekipą B, będzie pisał o niej w samych superlatywach, specjalnie zapominając o porażkach.

wystaczy poprzegladac ziny z tamtych lat, szczegolnie te tak zwane klubowe
Cezar15

Post autor: Cezar15 »

Mógłby mi ktoś napisać zgody/układy i kosy Czuwaju Przemyśl oraz byłe zgody?
TenZeWschodu

Post autor: TenZeWschodu »

Legia Warszawa - Orlęta Radzyń Podlaski?

Orlęta są FC Legii?
mr_who

Post autor: mr_who »

TenZeWschodu pisze:Legia Warszawa - Orlęta Radzyń Podlaski?

Orlęta są FC Legii?
nic z tych rzeczy
Ronnie The Rocket

Post autor: Ronnie The Rocket »

mr_who pisze:
TenZeWschodu pisze:Legia Warszawa - Orlęta Radzyń Podlaski?

Orlęta są FC Legii?
nic z tych rzeczy
Może Ci się pomyliło z Orlętami Łuków, bo oni owszem są A Orlęta R.P coż Stalówka coś tam im próbowała narzucić, ale jak się skończyło to niech ktoś z tych drużyn się wypowie.
matrixx1988

Post autor: matrixx1988 »

Jakie kosy/zgody/układy ma obecnie Jeziorak Iława, Olimpia Elbląg i Mazur Ełk? Potrzebuje aktualnych danych
S.J.

Post autor: S.J. »

Jak jest teraz na linii Czuwaj Przemyśl - Cracovia ? Wiem ,że kiedyś kibice obydwu klubów darzyli się "sympatią".Teraz Wisła ma zgodę z Polonią ,dla tego pytam :)
Kibol_88

Post autor: Kibol_88 »

Ekipa Orląt Radzyń Podlaski mają zgodę z Dynamem Brześć od 2004 roku, także są ekipą niezależną, jak się mylę to proszę o poprawę...chyba nieprzypadkowo też ekipa Dynama była "gościnnie" na turnieju w Stalowej
krzysiek

Post autor: krzysiek »

S.J. pisze:Jak jest teraz na linii Czuwaj Przemyśl - Cracovia ? Wiem ,że kiedyś kibice obydwu klubów darzyli się "sympatią".Teraz Wisła ma zgodę z Polonią ,dla tego pytam :)
Jeśli dobrze pamietam to do Cracovii sympatię czuli kibice Motoru Przemyśl, ale mogę się mylić więc lepiej poczekać na odpowiedz samych zainteresowanych.
Jcoeww

Post autor: Jcoeww »

Motor Przemyśl to Fc Cracovii
prawoskretny88

Czuwaj Przemyśl obecny wg relacji w sile 2 głów z Sosnowcem i Legią w Kaliszu.
ODPOWIEDZ