Komentarze 28-31.03.14

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

Vanilia Ice
Kontakt:

Re: Komentarze 28-31.03.14

Post autor: Vanilia Ice »

zks1953 pisze:To nie jest żadne wypieranie się, na Olimpie chodzimy w barwach Olimpii i doping również składa się z przyśpiewek o Olimpii. Czuję tu chęć udowodnienia że to nie Olimpia była a Legia. Czyżby chęć podniesienia własnego morale ?
Kibic Mazura Ełk, który był jakiś czas temu na Waszym meczu relacjonował, że "Jagiellonii nie wyzywali ale na ostatnim meczu którym tam byłem (Olimpia Zambrów-Mazur Ełk)pożegnali nas okrzykami Legia Warszawa..."
Więc chyba nie do końca jesteście tylko za Olimpią.
iparts.pl
ATU

Post autor: ATU »

Vanilia Ice pisze:
zks1953 pisze:To nie jest żadne wypieranie się, na Olimpie chodzimy w barwach Olimpii i doping również składa się z przyśpiewek o Olimpii. Czuję tu chęć udowodnienia że to nie Olimpia była a Legia. Czyżby chęć podniesienia własnego morale ?
Kibic Mazura Ełk, który był jakiś czas temu na Waszym meczu relacjonował, że "Jagiellonii nie wyzywali ale na ostatnim meczu którym tam byłem (Olimpia Zambrów-Mazur Ełk)pożegnali nas okrzykami Legia Warszawa..."
Więc chyba nie do końca jesteście tylko za Olimpią.
Czy jeżeli na którymś meczu, na którym miałem okazję być Czarni Olecko stoją w młynie w barwach Jagi i co jakiś czas krzyczą "JK JKK Jagiellonia Jaga", to znaczy że to jest Jagiellonia? I jak ma się do tego obicie Czarnych przez Warmię Grajewo? To znaczy, że Jaga ma jakiś konflikt między swoimi fc?

Jak Kali ukraść to ok, jak Kalemu ukraść to już nie wolno. To forum naprawdę zaczyna się rządzić się jakimiś dziwnymi prawami. Tak jakby Warmia Grajewo czy Mazurk Ełk nie pozdrawiały na meczach Jagiellonii. Ale jak już walczą, to na swój rachunek. A tutaj atakując Olimpię Zambrów zaraz się dowiemy, że Jaga Legię atakowała. Co za czasy.
Łomżyca

Post autor: Łomżyca »

ATU pisze: Tak jakby Warmia Grajewo czy Mazurk Ełk nie pozdrawiały na meczach Jagiellonii. Ale jak już walczą, to na swój rachunek. A tutaj atakując Olimpię Zambrów zaraz się dowiemy, że Jaga Legię atakowała. Co za czasy.
Dobrze gada, polać mu ;). Plus dla Jagi, że wykręciła akcję na trasie. Co prawda robić takie proporcje na dzieci z Zambrowa...ale może nauczy to Bambrowiaków pokory i zrozumieją, że realne "kibicowanie" nie polega na internetowej napince.
Ja tylko przejazdem

Post autor: Ja tylko przejazdem »

Fotografią też nie można się sugerować. Przecież mogą to być wyrośnięte dzieci. Sam widziałem dzieciak 12 lat, a miał ponad 180 cm i około 100 kilo wagi.
ATU

Post autor: ATU »

nrth pisze:Skończcie juz pierdolić o jakichś dzieciach. Kłamstwo powtórzone 100 razy niby staje sie prawda ale bez przesady, jest foto
Ja tylko zwróciłem uwagę na formę przekazu informacji. W kontekście ataku na Olimpię Zambrów słowo Legia pada niemal w każdym poście, tak jakby to Legia rzeczywiście była. Mają swoje flagi, barwy, przyśpiewki. To, że miasto jest fc Legii nie oznacza, żeby teraz Jaga miała prawo wmawiać komuś, że zaatakowała fc Legii. Jakoś nie przypominam sobie, że Mazur walczył albo jeździł na wyjazdy i przy jakichkolwiek atrakcjach pisał o fc Ełk. Nie przypominam również sobie, żeby np taki Stomil obijając Sokółkę mówił coś o fc Sokółka - obił Sokoła Sokółka. I takie sytuacje można mnożyć (mówię też o tych in + dla tych ekip).

Pomimo tego, że Grajewo, Ełk, Sokółka, kiedyś Wysokie Mazowieckie to Jaga, to jakiekolwiek atrakcje miejscowych kiboli zawsze były pisane na ich osobiste konto, nie było tematu żadnych fc Jagi. A tutaj temat Olimpii Zambrów w kontekście fc Legii przewinął się kilkukrotnie.

Stosujmy takie same kryteria ocenne wobec każdego. Może wtedy normalniejsi użytkownicy przestaną je masowo odpuszczać.
KurzaW@gin@

Post autor: KurzaW@gin@ »

North jest ultrasem to co on może wiedzieć o hool's :/
Pozorymylą

Post autor: Pozorymylą »

ATU pisze:
nrth pisze:Skończcie juz pierdolić o jakichś dzieciach. Kłamstwo powtórzone 100 razy niby staje sie prawda ale bez przesady, jest foto
Ja tylko zwróciłem uwagę na formę przekazu informacji. W kontekście ataku na Olimpię Zambrów słowo Legia pada niemal w każdym poście, tak jakby to Legia rzeczywiście była. Mają swoje flagi, barwy, przyśpiewki. To, że miasto jest fc Legii nie oznacza, żeby teraz Jaga miała prawo wmawiać komuś, że zaatakowała fc Legii. Jakoś nie przypominam sobie, że Mazur walczył albo jeździł na wyjazdy i przy jakichkolwiek atrakcjach pisał o fc Ełk. Nie przypominam również sobie, żeby np taki Stomil obijając Sokółkę mówił coś o fc Sokółka - obił Sokoła Sokółka. I takie sytuacje można mnożyć (mówię też o tych in + dla tych ekip).

Pomimo tego, że Grajewo, Ełk, Sokółka, kiedyś Wysokie Mazowieckie to Jaga, to jakiekolwiek atrakcje miejscowych kiboli zawsze były pisane na ich osobiste konto, nie było tematu żadnych fc Jagi. A tutaj temat Olimpii Zambrów w kontekście fc Legii przewinął się kilkukrotnie.

Stosujmy takie same kryteria ocenne wobec każdego. Może wtedy normalniejsi użytkownicy przestaną je masowo odpuszczać.
Pełna zgoda. Kiedy Pogoń spotkała Chojniczankę, to nie było mowy, że był to FC Lechii z Chojnic, tylko że to właśnie Chojniczanka.
Dla mnie jest to taka sama sytuacja jak z Olimpią Zambrów. Szkoda, że Jaga w ten sposób poprawia sobie morale...
z_lasu

Post autor: z_lasu »

Jak dla mnie to czy FC czy jako Olimpia w ogóle nie istotne. Jaga jak sama zaznaczyła ustawiała się na kogoś innego, a że trafiła akurat Zambrów to przecież nie ich wina. Ktoś tu piszę, że tak podnoszą sobie morale, to co, mieli odpuścić ekipie prolegijnej tylko dlatego, że komuś na kibice.net to się nie spodoba? Akcja na plus i tyle.
Misza18

Post autor: Misza18 »

Młodzi czy nie, co za różnica? Spierdolili pod komendę i za to należy się solidna rozmowa moralizatorska a nie rozkmina na forum czy było ich 6 czy 15 czy mieli 25 lat czy 18, o czym ta rozmowa?
Pozorymylą

Post autor: Pozorymylą »

z_lasu pisze:Jak dla mnie to czy FC czy jako Olimpia w ogóle nie istotne. Jaga jak sama zaznaczyła ustawiała się na kogoś innego, a że trafiła akurat Zambrów to przecież nie ich wina. Ktoś tu piszę, że tak podnoszą sobie morale, to co, mieli odpuścić ekipie prolegijnej tylko dlatego, że komuś na kibice.net to się nie spodoba? Akcja na plus i tyle.
To niech napiszą, że chcieli najebać Olimpii Zambrów a nie FC Zambrów Legii. Nie widzisz różnicy ?
rek(S)io

Post autor: rek(S)io »

na ch..takie rozkminy. Do niczego nie doszło a polemika taka jakby napierd.. się Zenit ze Spartakiem
89piotrekski

Post autor: 89piotrekski »

HKS wracający z Tłuszcza ,ma z powrotem ''przejścia'' z Petrą.
Kamil1906

Post autor: Kamil1906 »

takie coś znalazłem :)

Bóbr Tłuszcz - Hutnik

Mecz w niedziele o godz. 11. Na mecz jedziemy furami, łącznie na sektorze gości melduje się 29 osób z dwoma flagami. Miejscowych w zorganizowanej grupie nie stwierdzono. Po meczu na trasie nasze 3 fury z melanżowym składem nie zatrzymują się na widok przeciwnika, który wybiega z lasu.
mefistoo

Post autor: mefistoo »

Kamil1906 pisze:takie coś znalazłem :)

Bóbr Tłuszcz - Hutnik

Mecz w niedziele o godz. 11. Na mecz jedziemy furami, łącznie na sektorze gości melduje się 29 osób z dwoma flagami. Miejscowych w zorganizowanej grupie nie stwierdzono. Po meczu na trasie nasze 3 fury z melanżowym składem nie zatrzymują się na widok przeciwnika, który wybiega z lasu.
Takie dzisiejsze czasy, że chuliganów trafić to jak szóstka w totka hehe pozdrawiam
Beha

Post autor: Beha »

@ altgr - powiedz to swoim kolegom po szalu, co ostanio autami po polach uciekali ;-)

Cieżko ta Legia ostanio ma, same bicia hehe

A tak poważnie:

Hutników zaskoczyli i tyle. Nie pierwszy, nie ostatni raz. Sami się przyznali, że ktoś i zaatakował i tyle.
A połowa pisarzy dorabia jakieś historie, tłumaczenia - a następnie pretensje.Jeden z drugim sie nakręcają.

Ekipy większości komentujących tu wolą "obstawione" wyjazdy autokarami, a sami pierwsi gardłują.
Dwa dni emocji o busika z kibicami Olimpii Zambrów, którego kierowac po przekopce uciekł pod komendę.
Milon takich sytuacji było.I pewnie nie raz będą.

Nrth - gwoli scisłości- sezon temu wasz bus w centrum stolicy też nie wykazał się odwagą.Honorem także.
Michał***24

Post autor: Michał***24 »

Tu też chodzi o to że nie raz w relacjach nie potrzeba dopisywać typu młodzieżowego skłądu ,melanżowego itp przecież te osoby wiedzą gdzie jadą A dwa sprawa flag jak ja słysze idzie chłopak z dziewczyną z flagami to ja się pytam kto na to pozwala czy to jest czyste lenistwo bo gramy z x miesjcowią i nuda wieje to nie idziemy bo nam sie nie chce i damy żeby zanieśli dla mnie nie oso by które straciły a które dały powinni byc zdyskwalifikowani dożywotnio na chodzenie na mecze.
nrth

Post autor: nrth »

Beha pisze: Nrth - gwoli scisłości- sezon temu wasz bus w centrum stolicy też nie wykazał się odwagą.Honorem także.
no i?
przy jakiej okazji?
89piotrekski

Post autor: 89piotrekski »

Jaga musi się starać aby mieć zgodę z Motorem Lublin. Ogólnie patrząc na to co się dzieje na linii Arka -Lech ,Lechia-Wrocław ,a nowymi znajomościami na linii Szczecin-Zabrze czy Jaga-Motor ,najbliższe lata będą ciekawe.
Ultra2012

Post autor: Ultra2012 »

89piotrekski pisze:Jaga musi się starać aby mieć zgodę z Motorem Lublin. Ogólnie patrząc na to co się dzieje na linii Arka -Lech ,Lechia-Wrocław ,a nowymi znajomościami na linii Szczecin-Zabrze czy Jaga-Motor ,najbliższe lata będą ciekawe.
A możesz uświadomić wszystkich co się dzieje na linii Lechia - Śląsk ?
tajskiboks

Post autor: tajskiboks »

Czy ekipa chcąca zrobić Hutnik pochwali się posiadanymi wtedy akcesoriami? :)
pee

Post autor: pee »

89piotrekski pisze:Jaga musi się starać aby mieć zgodę z Motorem Lublin. Ogólnie patrząc na to co się dzieje na linii Arka -Lech ,Lechia-Wrocław ,a nowymi znajomościami na linii Szczecin-Zabrze czy Jaga-Motor ,najbliższe lata będą ciekawe.
Tu koledze muszę przyznać rację.
Arka-Lech, tutaj trzeszczy już od dawna.
Lechia-Śląsk, chyba jednak nie jest tak źle, ale patrząc na to co wrobiła Wisła odstawiając Jagę dla Lechii to Lechia pewnie by chciała,żeby Sląsk tez się określił albo Motor albo Oni.
Jaga-Motor, tu już każdy nawet mniej ogarnięty wie,że coś się kroi:)
A najmniej dziwią mnie relację Pogoń-KSGGKS(nie samo Zabrze jak kolega napisał). Zapoczątkował to Pan konfident J z Jaworzna a teraz jest to tylko kontynuacja.

Tak więc naprawdę może być ciekawie. Zwłaszcza,że Legia z zerwie z Pogonią to nawet mało kto pomyślał u Nas w Zagłębiu.
Dlatego może się okazać,że parę tzn."nieśmiertelnych" zgód też nie przetrwa.
Na chwilę obecną najstabilniejsze wydaję się koalicję:
Ruch-Widzew
ŁKS-Zawisza-Tychy
Legia-Zagłębie-BKS-Olimpia
nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 »

Lechia-Wisła też śmiało można dopisać
kolaboracja_PL

Post autor: kolaboracja_PL »

pee pisze: Zwłaszcza,że Legia zerwie z Pogonią to nawet mało kto pomyślał u Nas w Zagłębiu.
Pewnie dlatego że to nie Legia "zerwała" z Pogonią, a została poproszona o dokonanie wyboru - bo dalej na tym wózeczku z powodu wielu różnych dziwnych sytuacji nie dało się już jeździć. To tak w gwoli wyjaśnienia a nie przekłamywania rzeczywistości.
holendrowie i beldzy

Post autor: holendrowie i beldzy »

kolaboracja_PL pisze:
pee pisze: Zwłaszcza,że Legia zerwie z Pogonią to nawet mało kto pomyślał u Nas w Zagłębiu.
Pewnie dlatego że to nie Legia "zerwała" z Pogonią, a została poproszona o dokonanie wyboru - bo dalej na tym wózeczku z powodu wielu różnych dziwnych sytuacji nie dało się już jeździć. To tak w gwoli wyjaśnienia a nie przekłamywania rzeczywistości.

zabawne
Nordfront

Post autor: Nordfront »

Znowu rozkminki.
na obecna sytuacje zgodowa ma wpływ bardzo dużo - głownie cash businness.
Powiem wiecej, gdyby patrzec pod tym kontem szykuje sie o wiele więcej zmian, ale o tym przekonacie sie z czasem. nie zaryzykuje pewnych wpisów bo zaraz pojawią sie mega kumacze typu death którzy stwierdza bez czytania postu, że zyje w necie ble ble ble.

Niestety taki mamy klimat.
kolaboracja_PL

Post autor: kolaboracja_PL »

holendrowie i beldzy pisze:
kolaboracja_PL pisze:
zabawne
Pyszne.
GtWładzię

Post autor: GtWładzię »

to chyba jakaś ukryta kamera,co nie?
co niektórzy tu wypisują, to ja pierdolę
nieobliczalnyTSW1906

Post autor: nieobliczalnyTSW1906 »

Jak niewiesz o co chodzi to po co się prujesz ?
APU

Post autor: APU »

Widac Jaga mocno chce zmazac plame atakujac fc Legii, na tyle wyceniaja swoje sily, kazdy orze jak może;). Wesolo bedzie jak przyjdzie czas na kolejna "karę" od L.
ja22

Post autor: ja22 »

na plus dla Jagi że robią cokolwiek ,a to że nie jest to ekipa na Legię to jest chyba jasne dla wszystkich
konsajoncy wonsz

Post autor: konsajoncy wonsz »

i bardzo dobrze ze Jaga coś robi, kilka FC/mniejszych ekip Legii zejdzie na ziemię i przestanie żyć kolorowymi gadżetami i historiami z przed kilku lat (Hutnik), a i Jagiellonia może powoli zacznie się podnosić.
Jest dobrze, a będzie ciekawiej.
WIELKI SZU

Post autor: WIELKI SZU »

To co się działo na linii Pogoń-Legia narastało już od bardzo dawna. Sosnowiec Sosnowcem, ale wielu kibiców Legii traktowała Pogoń z przymrużeniem oka. Tolerowali ją ze względu na ''przyzwyczajenie'', jak to się mówi Legia z Pogonią żyła jak stare małżeństwo. Zgoda trwała od wielu lat, jednak po rozmowach z wieloma osobami z Warszawy wiedziałem, że prędzej czy później to pierdolnie. Warszawie bliżej było od zawsze do Sosnowca. Kiedyś na reprze gadałem z chłopakami z Warszawy, przy alkoholu sami przyznali, że ''Tylko Legia i Zgłębie'', a Pogon tratowana była po macoszemu, była bo była. Potem doszedł konflikt na Linii Szczecin-Sosnowiec i to oczywiste było, że tak się skończy. Za niedługi czas pierdolnie też sztama Śląska z Lechią i nie pierdolcie, że nie!! Nic nie trwa wiecznie, wiem jak się trzymają chłopaki z Wrocławia z chłopakami z Motoru i wiem komu jest do kogo bliżej. Prędzej czy później padnie '' WYBIERAJCIE'' tak jak Wisła porzuciła Jagne. Na Linii Gdańsk-Lublin, tak samo Kraków-Lublin narastają coraz to mocniejsze konflikty. O tym się głośno nie mówi, ale na meczach Śląska szczególnie w Europejskich Pucharach dochodziło do ''spięć''. Szczególnie to narosło po dymie Motor-Lechia i tej koszulce gniazdowego. Pogoń w Eindhoven i Rzymie też miała spięcia z Sosnowcem. Nawet jak grała z Olimpią Elbląg to zaczęło się od pozdrowień Zagłębia,a potem obustronne bluzgi i to jest oczywiste że tak się skończy tylko pytanie było ''KIEDY'', teraz zgoda Legii i Pogoni przeszła do historii, na razie jest neutral, ale poczekajmy co się niedługo wydarzy z kim Pogoń zawiąże zgodę, a zawiąże na pewno z jakąś kosą Legii.

Jedno jest pewne najbliższe lata pokażą, że niedawne kosy stanął się w wielu ekipach zgodami jak choćby Lech-ŁKS, a niedawne zgody stanął się kosami.
WIELKI SZU

Post autor: WIELKI SZU »

SB, CB, Co to ku*** za pedalskie skróty?
naemigracji1948

Post autor: naemigracji1948 »

Dzisiejsze czasy są takie ze się kalkuluje kogo gdzie i kiedy ; akcje Jagii na plus i fajnie ze coś się dzieje
tajskiboks

Post autor: tajskiboks »

Widzę, że koledzy z J nie pochwalą się tym, że chcieli sobie "trochę" pomóc drewnianymi deskami.
bnm

Post autor: bnm »

po czym wnioskujesz? Po nicku? To forum to nic innego jak prowokatorzy, podszywanie się pod inne kluby, i sianie fermentu.
ziolo_lecznicze

Post autor: ziolo_lecznicze »

Teraz kibice mniejszych klubów Warszawskich i podwarszawskich muszą mieć się na baczności bo Jaga znalazła sobie przeciwników i grasuje.
BekazWas

Post autor: BekazWas »

ziolo_lecznicze pisze:Teraz kibice mniejszych klubów Warszawskich i podwarszawskich muszą mieć się na baczności bo Jaga znalazła sobie przeciwników i grasuje.

No i dalej to o czym mówiłem. Nie, ku*** powinny być nie ruszane, c*** z tym, że wszystkie razem to połowa stadionu Legii. Można ich atakować tylko i wyłącznie gdy jadą pod szyldem Legii. Tak jakby inne większe kluby nie atakowały FC lub ekipek jeżdżących do swoich kos.
Zablokowany