Ruch Chorzów nie zagra w ekstraklasie!
Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM
-
twojastara_to_twojstary
- ban
Ruch Chorzów nie zagra w ekstraklasie!
Komisja Odwoławcza PZPN-u negatywnie rozpatrzyła w środę odwołanie chorzowskiej drużyny i nie przyznała jej w środę licencję na grę w Orange Ekstraklasie. Miejsce chorzowian w OE zajmie Wisław Płock.
O decyzji komisji poinformował nas Zbigniew Koźmiński, rzecznik PZPN.
Ruch nie otrzymał licencji, ponieważ nie przedstawił planu restrukturyzacji długów. Komisji pokazał te same dokumenty co przed rokiem. Decyzja o nieprzyznaniu licencji jest ostateczna.
Decyzja komisji zastała piłkarzy Ruchu w autokakrze w drodze na sparing. - Nie wierzę! To do nas nie dociera. Nie wiem, co teraz będzie z drużyną - mówił Grażvydas Mikulenas, napastnik niebieskich.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4323317.html
O decyzji komisji poinformował nas Zbigniew Koźmiński, rzecznik PZPN.
Ruch nie otrzymał licencji, ponieważ nie przedstawił planu restrukturyzacji długów. Komisji pokazał te same dokumenty co przed rokiem. Decyzja o nieprzyznaniu licencji jest ostateczna.
Decyzja komisji zastała piłkarzy Ruchu w autokakrze w drodze na sparing. - Nie wierzę! To do nas nie dociera. Nie wiem, co teraz będzie z drużyną - mówił Grażvydas Mikulenas, napastnik niebieskich.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4323317.html
-
Fighting Dragon Tokyo
Ruch Chorzów nie otrzymał licencji na grę w I lidze. Decyzja Komisji Odwoławczej ds. Licencji jest ostateczna.
O braku licencji dla Ruchu zadecydowały nieuregulowane sprawy zadłużenia klubu z lat ubiegłych. Nie zdecydowano jeszcze, czy Ruch Chorzów będzie miał prawo do gry w przyszłym sezonie w II lidze, ani kto zastąpi Ruch w rozgrywkach Orange Ekstraklasy. Największe szanse na to ma Wisła Płock, która zajęła w ubiegłym sezonie 15. miejsce w rozgrywkach Orange Ekstraklasy.
Dziekujemy
O braku licencji dla Ruchu zadecydowały nieuregulowane sprawy zadłużenia klubu z lat ubiegłych. Nie zdecydowano jeszcze, czy Ruch Chorzów będzie miał prawo do gry w przyszłym sezonie w II lidze, ani kto zastąpi Ruch w rozgrywkach Orange Ekstraklasy. Największe szanse na to ma Wisła Płock, która zajęła w ubiegłym sezonie 15. miejsce w rozgrywkach Orange Ekstraklasy.
Dziekujemy
-
Fighting Dragon Tokyo
Jakby nie Zbigniew Boniek, to Widzew jedzie teraz na tym samym wózku z Ruchem i mi tutaj nie p******. Najbardziej żal kibiców, ale PZPN lubi być popularny "konsekwentnymi" decyzjami. Trochę śmiesznie porównywać tą sytuację do GieKSy, bo Katowiczanie spadli z 1 do 2 (bonus 4 liga) a Ruch awansował, więc w najgorszym razie "powtórka z rozrywki". PZPN na swojej stronie napisał, że Ruch przedstawił te same dokumenty co w tamtym roku, więc w 100% nie obwiniam PZPN-u, ale patrząc na inne zadłużone zespoły w Orange Ekstraklasa, to decyzja wydaje się być skandalem.
Przeciez w samej OE czesc klubow nie spelnia tych wymogow... A Slazacy chcieli ucziciwe - splacac dlugi za poprzednikow, nie wykrecac sie jakimis zmianami nazw, czy tez przeksztalceniami w dziwne spolki... Jak widac, nie oplacilo nam sie to...
Dla tych wszystkich, ktorzy pisza posty w stylu: "won, bo nie spelniacie wymogow" - splacamy dlugi, ale nie da sie w 4 sezony podniesc od zera, splacic 4 mln. dlugow. To jest w polskiej pilce nierealne, nawet z Klimkiem u steru!! Dramat tysiecy kibicow Ruchu na calym swiecie

Fighting Dragon Tokyo pisze:Jakby nie Zbigniew Boniek, to Widzew jedzie teraz na tym samym wózku z Ruchem i mi tutaj nie p******.
Już nie jedzie, jechał od lipca do wrzesnia 2004. Teraz klub Widzew nie ma żadnych długów. Nawet możesz poszukać osoby/instytucje/kluby, którym Widzew SSA Grajewskiego, Pawelca był winny pieniądze i spytać czy mają prawo ubiegac się o zwrot kasy od pierwszoligowego Widzewa
ponawiam pytanie tym razem w tym temacie :
a czy nie jest przypadkiem tak, że w przypadku niedopuszczenia Ruchu do rozgrywek, to awans otrzymuje druzyna ktora byla kolejno w tabeli II ligi do awansu (Lechia Gdańsk chyba w tym przypadku)
a nie Wisła Płock
jesli sie myle to mnie poprawcie i powiedzcie jak to sie ma w rzeczywistosci
a czy nie jest przypadkiem tak, że w przypadku niedopuszczenia Ruchu do rozgrywek, to awans otrzymuje druzyna ktora byla kolejno w tabeli II ligi do awansu (Lechia Gdańsk chyba w tym przypadku)
a nie Wisła Płock
jesli sie myle to mnie poprawcie i powiedzcie jak to sie ma w rzeczywistosci
-
kolega kolegi
-
Tricolores
Jeszcze wszystko sie może zdarzyć ,działacze Ruchu sie nie poddają . http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4323317.html
Życze powodzenia
Życze powodzenia
-
Bene Natus
Czyzby jakies kolejne akty wojny przewciwko Slaskiemu futbolowi? W ostatnich latach bylo kilka takich akcji, ale myslalem ze teraz jak juz tyle druzyn wywalczylo awansy to sie jakas sytuacja zmieni, ale jednak nie, nadal PZPN jest przeciwko Slaskowi..
Ostatnio zmieniony 18.07.2007, 19:22 przez Cropp009, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Maly Parowozik Joe
Nie no rzeczywiście jest to skandal!!!
Osobiście nienawidzę Ruchu, ale szkoda mi kibiców no i meczów w OE.
Szczerze mówiąc myślałem, że my nie dostaniemy licencji, ale że Ruch nawet mi to nie przeszło przez myśl.
Znam kilka osób z Rucha i wiem, że na pewno tego tak nie zostawią.
Jeżeli nie zagrają w OE to współczuję kibicom Polonii Bytom. Na pewno będą mieć gorąco na Cichej.
Pozdro dla Legii, BKS-u i Olimpii.
Osobiście nienawidzę Ruchu, ale szkoda mi kibiców no i meczów w OE.
Szczerze mówiąc myślałem, że my nie dostaniemy licencji, ale że Ruch nawet mi to nie przeszło przez myśl.
Znam kilka osób z Rucha i wiem, że na pewno tego tak nie zostawią.
Jeżeli nie zagrają w OE to współczuję kibicom Polonii Bytom. Na pewno będą mieć gorąco na Cichej.
Pozdro dla Legii, BKS-u i Olimpii.
-
Taki Jeden
A ja mam pytanie dlaczego decyzje dopiero teraz ogłosili ? Do rozpoczęcia rozgrywek zostały dwa tygodnie a gdyby dali znac wczesniej np. kiedy Ruch miał pewny awans to byłoby łatwiej cos zadziałac w materii splacenia długu... Ja osobiscie współczuje kibicom Ruchu pomimo ze nie przepadam za nimi , Teraz chorzowscy kibice powinni zapanować nad emocjami i pomyslec nad taką manifestacją jaką przeprowadzili kibice Motoru bo wątpie zeby chcieli tą sprawe przemilczeć... [/b]
Czyste Skurwysyństwo a tak sie cieszyliśmy http://www.youtube.com/watch?v=5IZMVgawKLQ
plakać mi sie chce
plakać mi sie chce