Kibicowska wyprawa rowerem przez Polskę

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
RobertOKS

Kibicowska wyprawa rowerem przez Polskę

Post autor: RobertOKS » 15.02.2014, 22:20

Cześć!

Mam na imię Robert.

Na lato 2014 roku planuję samotne przejechanie Polski rowerem, wyprawa ta będzie inna niż wszystkie… Będę pierwszą osobą, która zamierza przejechać Polskę "trasą kibicowską" (ponieważ pasjonuję się piłką nożną).
Pisząc „trasą kibicowską” mam na myśli zwiedzenie polskich stadionów ważniejszych drużyn piłkarskich, jak i tych mniejszych na trasie wyprawy, dzięki czemu nie tylko będę mógł poszerzyć swoją wiedzę, ale też wesprzeć Hospicjum Opolskie „Betania”, o czym w dalszej części wiadomości.

Tak, pisałem już o tym wcześniej w hyde park, ale chciałem napisać tutaj.

Cele wyprawy:
Pokazanie pozytywnego wizerunku kibica.
Podczas wyprawy celem będzie edukacja (zebranie konkretnych informacji, wiedzy w postaci bogatej dokumentacji takiej jak: zdjęcia z piłkarzami, rozmowy z mieszkańcami terenów, przez które przebiega trasa wyprawy) spopularyzowanie turystyki rowerowej oraz zdobywanie życiowego doświadczenia.
Celem, który pomógł mi zdecydować się na przygotowanie tej wyprawy jest pomoc Betanii. Dzięki podpisom zawodników na specjalnych okazjonalnych koszulkach i przeprowadzeniu aukcji internetowej zdobyte w ten sposób pieniądze można przekazać na materace przeciwodleżynowe.
Propagowanie sportowego trybu życia oraz przede wszystkim pokazanie problemów jakie dotyczą organizacje takie jak hospicja.

Termin wyprawy:
Wyprawa odbędzie w sierpniu 2014r.

Uczestnik wyprawy:

Robert Informatyk, piłkarz, kibic. Studiuję WF na Politechnice Opolskiej. Gram w piłkę i zwiedzam Polskę za swoją drużyną, a teraz chciałbym połączyć pasję z aktywnością fizyczną i tym samym pomóc hospicjum.

Link do profilu na fb:
https://www.facebook.com/wyprawarowerem

Co do patronów medialnych są to: Radio Opole, Stadionowi Oprawcy, To My Kibice, Radio Plus, Radio Kibicowskie oraz Ultras Polska, Polscy Kibice.
Na chwilę obecną mam za sobą 3 wizyty w radiu (Opole i Plus) oraz jedną wzmiankę w TVP Opole (http://www.youtube.com/watch?v=WV-24QNAu40)

Chciałbym Was zaprosić do śledzenia strony, kliknięcia "lubię to", do pisania wiadomości, promowania akcji. Jestem na etapie szukania sponsorów. Jako student nie na wszystko mogę sobie pozwolić, dlatego zwracam się do ogółu kibiców.

Z kibicowskim pozdrowieniem,
Robert.

iparts.pl
Khan

Re: Kibicowska wyprawa rowerem przez Polskę

Post autor: Khan » 15.02.2014, 22:54

RobertOKS pisze:Cześć!

Mam na imię Robert.

Na lato 2014 roku planuję samotne przejechanie Polski rowerem, wyprawa ta będzie inna niż wszystkie… Będę pierwszą osobą, która zamierza przejechać Polskę "trasą kibicowską" (ponieważ pasjonuję się piłką nożną).
Pisząc „trasą kibicowską” mam na myśli zwiedzenie polskich stadionów ważniejszych drużyn piłkarskich, jak i tych mniejszych na trasie wyprawy, dzięki czemu nie tylko będę mógł poszerzyć swoją wiedzę, ale też wesprzeć Hospicjum Opolskie „Betania”, o czym w dalszej części wiadomości.

Tak, pisałem już o tym wcześniej w hyde park, ale chciałem napisać tutaj.

Cele wyprawy:
Pokazanie pozytywnego wizerunku kibica.
Podczas wyprawy celem będzie edukacja (zebranie konkretnych informacji, wiedzy w postaci bogatej dokumentacji takiej jak: zdjęcia z piłkarzami, rozmowy z mieszkańcami terenów, przez które przebiega trasa wyprawy) spopularyzowanie turystyki rowerowej oraz zdobywanie życiowego doświadczenia.
Celem, który pomógł mi zdecydować się na przygotowanie tej wyprawy jest pomoc Betanii. Dzięki podpisom zawodników na specjalnych okazjonalnych koszulkach i przeprowadzeniu aukcji internetowej zdobyte w ten sposób pieniądze można przekazać na materace przeciwodleżynowe.
Propagowanie sportowego trybu życia oraz przede wszystkim pokazanie problemów jakie dotyczą organizacje takie jak hospicja.

Termin wyprawy:
Wyprawa odbędzie w sierpniu 2014r.

Uczestnik wyprawy:

Robert Informatyk, piłkarz, kibic. Studiuję WF na Politechnice Opolskiej. Gram w piłkę i zwiedzam Polskę za swoją drużyną, a teraz chciałbym połączyć pasję z aktywnością fizyczną i tym samym pomóc hospicjum.

Link do profilu na fb:
https://www.facebook.com/wyprawarowerem

Co do patronów medialnych są to: Radio Opole, Stadionowi Oprawcy, To My Kibice, Radio Plus, Radio Kibicowskie oraz Ultras Polska, Polscy Kibice.
Na chwilę obecną mam za sobą 3 wizyty w radiu (Opole i Plus) oraz jedną wzmiankę w TVP Opole (http://www.youtube.com/watch?v=WV-24QNAu40)

Chciałbym Was zaprosić do śledzenia strony, kliknięcia "lubię to", do pisania wiadomości, promowania akcji. Jestem na etapie szukania sponsorów. Jako student nie na wszystko mogę sobie pozwolić, dlatego zwracam się do ogółu kibiców.

Z kibicowskim pozdrowieniem,
Robert.
niestety zarobić i za własne zwiedzać a nie żerować na naiwności ludzi. każdy ino "daj daj daj" a od siebie nic , lewe rączki do roboty. potem kazdy celebryta i zapomina komu zawdzięcza swoj sukces

RobertOKS

Post autor: RobertOKS » 15.02.2014, 22:55

Kolego, coś Ci się pomyliło. Bo ja nie proszę nikogo o kasę, tylko o pomoc w szukaniu partnerów dla akcji. A to drobna różnica.
Studiuję, pracuję i trenuję. A pieniądze nie są z gumy, więc jak masz pisać takie rzeczy, to nie pisz w ogóle. Bo łatwo jest krytykować. Pomagać nie chce nikt. Nie zamierzam nikogo prosić o żadne pieniądze. Jeżeli jest firma, która chce pomóc przekazując sprzęt na poczet wyprawy, to ja zamierzam z tego korzystać.
I sorry, ale statusu gwiazdy mi nie przypniesz, bo jak kibice Jagi zbierali pieniądze na wózek dla dziecka i inne kluby robią coś dla dzieciaków, to robią to dla ludzi, nie dla fejmu.

Khan

Post autor: Khan » 15.02.2014, 23:10

dobra, przepraszam, zwracam honor , tak to zabrzmiało w tym zdaniu co podkreśliłem.

RobertOKS

Post autor: RobertOKS » 15.02.2014, 23:14

Nie no, chyba nic się nie stało.
Bałem się, że to może zostać tak odebrane. Ja tylko jadę. Całą akcję robimy MY. Kibice.
Bo ja tych koszulek nie kupię. Ja za nie kasy nie dostanę.

wersu

Post autor: wersu » 15.02.2014, 23:16

RobertOKS pisze:Kolego, coś Ci się pomyliło. Bo ja nie proszę nikogo o kasę, tylko o pomoc w szukaniu partnerów dla akcji. A to drobna różnica.
Studiuję, pracuję i trenuję. A pieniądze nie są z gumy, więc jak masz pisać takie rzeczy, to nie pisz w ogóle. Bo łatwo jest krytykować. Pomagać nie chce nikt. Nie zamierzam nikogo prosić o żadne pieniądze. Jeżeli jest firma, która chce pomóc przekazując sprzęt na poczet wyprawy, to ja zamierzam z tego korzystać.
I sorry, ale statusu gwiazdy mi nie przypniesz, bo jak kibice Jagi zbierali pieniądze na wózek dla dziecka i inne kluby robią coś dla dzieciaków, to robią to dla ludzi, nie dla fejmu.
Przygotuj się , że na tym forum będziesz atakowany dosłownie za wszystko, także proszę się nie zrażać:) ja mimo wszystko trzymam kciuki i gorąco dopinguję Cię w tej całej akcji.

Edit: kolega Khan się ,,wyglupił" jak widać i zrozumiał o co chodzi i zreflektowal czy jak to się zwie:)
Mam tak samo jak Ty...

Pierre89

Post autor: Pierre89 » 17.02.2014, 22:33

Ja może nieco zmienie temat co z tą laską z Widzewa co miała odwiedzic 100 meczy w 100 krajach wróciła?. Bo cicho się o niej nagle zrobiło.

RobertOKS

Post autor: RobertOKS » 19.02.2014, 18:00

http://www.youtube.com/watch?v=Qj_pUlRZ ... e=youtu.be
Tu mowa o patronacie kolorujeMY, o pomocy kibiców i o braku sponsorów i jest wyjaśnione to, co może być niejasne.

Marcin

Post autor: Marcin » 01.03.2014, 11:18

[link] z Robertem w serwisie Styl Kibica

RobertOKS

Post autor: RobertOKS » 21.03.2014, 21:00

Dla wszystkich zainteresowanych kontaktem podam adres e-mail: [email protected]

Ciekawe zdjęcia? Pomysły? Pytania? Propozycje? Sugestie?
Napisz! Pomoc zawsze się przyda :)

RobertOKS

Post autor: RobertOKS » 08.07.2015, 22:10

Cześć!

W tym roku ponownie ruszy Kibicowska wyprawa. Tym razem startuję z Chojnic 29.07 - 2500 km.
Zysk z zbiórki koszulek, które potem będą dostępne na allegro i internetowej zbiórki na portalu siepomaga.pl przeznaczony zostanie na rehabilitacje dzieciaków z porażeniem mózgowym.
Proszę Was o wsparcie!

[link]

ODPOWIEDZ