Relacje, Komentarze, Foto - 21-24.02

Moderatorzy: Automoderation, LechiaCHWM

tskrk

Re: Relacje, Komentarze, Foto - 21-24.02

Post autor: tskrk »

SkalbmierzRCK pisze:
WiślakBSNT pisze:
Jak wynika z naszych informacji, do Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego wpływają pisma z naciskami od fanów Cracovii, którzy żądają, by surowo ukarać Wisłę i zamknąć jej stadion.
Jakie jest źródło tego cytatu?
Stąd:

http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow ... wisci.html
iparts.pl
za Ruchem !

Post autor: za Ruchem ! »

aczytoważne? pisze:nie rozumiem spinania się odnośnie tego,że ktoś pisze na forum klubowym. Co do wypowiedzi tych osób podejrzewam,że około połowa z nich to osoby które nie ukończyły nawet 15 roku życia i nie wiem po co w ogóle wdawać się w dyskusje z nimi i ich cytować. Jednak mimo wszystko jest wg mnie interesująca sprawa czy będzie kara czy nie, a jak będzie to jaka- powód? Ostatnie derby na Cracovii należały chyba do jednych z najspokojniejszych i chyba wszyscy byli zszokowani takim sankcjami nałożonymi na klub- zamknięcie stadionu na 2 mecze co było bez wątpienia bardzo surową karą. Dla mnie osobiście i podejrzewam,że dla większości nie ma to znaczenia czy będzie kara czy nie bo nie interesuje mnie to co się dzieje na Wiśle, ale gdyby dostali to szkoda kibiców Ruchu i ciekaw bym był ich liczby na następnym meczu.
Co do flagi, 90% osób o nich mówiącej, to osoby z Wisły...
I taka moja ogólna dygresja... jeszcze kilka lat temu było mówienie, jak to Wisła ma gdzieś Cracovię,że są ponad to, zarzucanie,że doping i wszyscy z Cracovii są tylko Anty Wisła, a nie Cracovia...obecnie nie zauważając jak wygląda ta sytuacja u nich...coś się zmienilo? Nie oczekuję odpowiedzi i ode mnie tyle:) bez napinki...
My raczej też bez zakazu się nie obejdziemy.
Neo

Post autor: Neo »

Krótka zapowiedź głównego filmu z dopingiem.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GwD3CJRBaq4[/youtube]
SkalbmierzRCK

Post autor: SkalbmierzRCK »

Zródło gazeta wyborcza
PrawilnyCzlowiek

Post autor: PrawilnyCzlowiek »

Neo pisze:Krótka zapowiedź głównego filmu z dopingiem.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GwD3CJRBaq4[/youtube]

Jest pierdolniecie
bnm

Post autor: bnm »

Nie potrzeba żadnych źródeł, czy cytatów z GW. Macie źródło z samego źródła.

http://www.cracovia.krakow.pl/read.php? ... 96,page=35 - 5 stron nakłaniania do konfidenctwa na oficjalnym forum kibiców Cracovii.
SlaviaRudaSlaska

Post autor: SlaviaRudaSlaska »

Dezerter pisze:Z ciekawostek:

Na wyjazd do Wrocławia pojechało 593 kibiców z Niebieskiej Rudy Śląskiej.Któryś fan club może pochwalić się podobnym wynikiem na normalnym (a nie dwudziestokilumetrowym) wyjeździe?

Tu filmik ze zbiórki ekipy autokarowej:

http://www.youtube.com/watch?v=vgoD98e5RYI

Gdzie jest te prawie 600 osób? Domyślam się, że na zakupach w plazie i na zbiórce głównej w Chorzowie?;>
Walduś

Post autor: Walduś »

Spokojne te derby Krakowa, ale można się było tego spodziewać. Młyn Wisły nabity, sektor gości również, oprawa Wisły średnio mi się podoba,ale o gustach się nie dyskutuje. Flaga "Ubeccy Patrioci" budzi raczej mieszane uczucia, ja bym za taką flagą na pewno nie stał, ale to Kraków i dość specyficzne sposoby dojebania wrogowi...

Nie rozumiem przypierdalania się do liczby Ruchu. Pojechali w ponad dwa klocki,świetnie wypełnili sektor, z samej Rudy Śląskiej niemal 600 osób - naprawdę brawa za ten wyjazd.

Oby jak najszybciej kibice Zawiszy wygrali z okupantem Osuchem, nie ukrywam że od dawna czekałem na tą ekipę w ekstraklasie i szkoda że przez jakiegoś cepa trybuny w Bydgoszczy są puste, a kibice Zetki odpuszczą także mecze wyjazdowe...

Brawa również dla Pogoni, świetnie prezentował się ich młyn.
mowie jak jest

Post autor: mowie jak jest »

SlaviaRudaSlaska pisze:
Dezerter pisze:Z ciekawostek:

Na wyjazd do Wrocławia pojechało 593 kibiców z Niebieskiej Rudy Śląskiej.Któryś fan club może pochwalić się podobnym wynikiem na normalnym (a nie dwudziestokilumetrowym) wyjeździe?

Tu filmik ze zbiórki ekipy autokarowej:

http://www.youtube.com/watch?v=vgoD98e5RYI

Gdzie jest te prawie 600 osób? Domyślam się, że na zakupach w plazie i na zbiórce głównej w Chorzowie?;>
KMWTW.
puder1

Post autor: puder1 »

Slavia, nie ośmieszaj się, i Ty i ja dobrze wiemy, że to, że tylko widać 2 rzędy ludzi nie oznacza, iż tyle ich tam stoi , obaj wiemy z jakiej perspektywy było to kręcone i nie ma szans na uchwycenie większej ilości osób.

PS 1. NRŚL nie ma potrzeby zawyżania swoich liczb, jest to chyba najlepsze FC w Polsce, mimo posiadania mocnego rywala w mieście stanowią świetną bandę i trzon czołowej ekipy w Polsce.
PS 2. Listy wyjazdowe nie kłamią na mecz do Wrocławia pojechało ponad 500 osób z Rudy Śląskiej. (część pewnie nie była na liście).
UT'1928

Post autor: UT'1928 »

Kibiców "Jaskółek " na derbach w Krakowie minimum 120 osób z odrestaurowaną flagą "mafia", po meczu już w Tarnowie trwa pościg za pasiakami, którzy ratują się patrolem psiarni i proszą ich o eskortę do miejsca zamieszkania.

Obrazek
Edward1488

Post autor: Edward1488 »

Piękna frekwencja w Bydgoszczy, jak tak dalej pójdzie to Osuch po 4 kolejkach się przekręci.
Adam 1946
Kontakt:

Post autor: Adam 1946 »

Oby kolego oby !!!
Zgody 28

Post autor: Zgody 28 »

PF zmieniła właściciela...
Zgody 28

Prawda, każde podobne będzie tylko repliką
Zgody 28

PF na rzecz klubu któremu nikt by sie nie spodziewał....W podpisie
KurzaW@gin@

Post autor: KurzaW@gin@ »

i pomyśleć, że można było by zrobić ogólnopolski bojkot ekstraklasy i każdy stadion wyglądał tak jak wczoraj Zawiszy to mozna by coś ugrać .... Ekstraklasa SA musiał by przestać karac za piro bo takie stadiony bez kibiców bardzo obniżyły by reputacje tego "towaru" .....
FALUBAZ ULTRAS

Post autor: FALUBAZ ULTRAS »

Edward1488 pisze:Piękna frekwencja w Bydgoszczy, jak tak dalej pójdzie to Osuch po 4 kolejkach się przekręci.
Dokładnie i zakończy się miłość do klubu , miasta itp.... zacznie mocno dokładać to spierdzieli.

Powodzenia.
Neo

Post autor: Neo »

Doping Niebieskiej Szarańczy we Wrocławiu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=kQG7WF6RbdU[/youtube]
Czemps

Post autor: Czemps »

chyba właścicieli ;)
kibic75

Post autor: kibic75 »

mag-pol pisze:a kibice z Bydgoszczy mają jakąś alternatywę na Osucha ? Osuch odejdzie i co ? 3-4 liga ? dziwne to wszystko.
Z drugiej strony gdzieś wyczytałem że było 2500 kibiców więc jak na poniedziałkowy mecz nie ma tragedii , gdyby była sobota pewnie z 3500 by było a zdarzało się że w Bydgoszczy na extraklasie było już ok 4tys . ( bez bojkotu )

Pozdro !
Po przegranym meczu,następny raz będzie już połowa mniej,pytanie też ile na te 2,5 tys. zostało sprzedanych biletów,a ile rozdanych.
sdrcw

Post autor: sdrcw »

Pamiętajcie że wliczona jest ilość sprzedanych karnetów.
kosacki

Post autor: kosacki »

Wisła vs Cracovia, raport z sektora C:
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/5338-r ... -pany.html
hipopotam

Post autor: hipopotam »

Ciekawa oprawa Wisły. W prostocie siła.
Jakie liczby zgód po obu stronach w derbach Krakowa?
milusiński

Post autor: milusiński »

Kibicowskie relacje ze wszystkich meczów ekstraklasy - 23. kolejka

http://ekstraklasa.net/ekstra-trybuny-c ... cb177f8360
dratwa06

Post autor: dratwa06 »

ef powklejaj tutaj te rzekome donosy o których piszesz,bo nikt tutaj ,oprócz kiblonurka kosackiego, ci w te bajki nie uwierzy.
Killimgo

Post autor: Killimgo »

Na forach to każdy może sobie pisać co chce. Jeżeli tylko z takich miejscczerpiesz wiedzę to się nie osmieszaj. Twierdzisz, że sprzedają? Pokaż białko, a jak nie masz pewności to nie kręci lewej afery
dratwa06

Skoro ja jestem naiwniakiem to kim są ci zapisujący się do takiego stowarzyszenia?:)(po ukazaniu się tematu na forum Cracovii treść artykułu na stronie SKWK ,,lekko'' zmieniono.ale może ktoś wrzuci printscreena)
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?13,2017804
na trzeciej stronie tego tematu jest jeszcze jeden kwiatek czyli najlepsze życzenia powrotu do zdrowia dla policjanta pana kazia,które zdążyli usunąć,ale zachowały się w archiwum.
PCtsw

Post autor: PCtsw »

Żadne dane nie zostały udostępnione nikomu
dratwa06

Dwa tygodnie musiały minąć zanim do tego doszliście:))))

Fajna relacja z derbów kibica Legii:
Miałem okazję być wczoraj w środku krakowskich derby, na poziomie boiska. Pozwolę sobie na kilka refleksji, mam nadzieję, że nie zabrużdżę tego zacnego wątku.

Chodziłem sobie pod sektory z kibolami (X i goście) i jedno trzeba temu krakowskiemu, niedorobionemu stadionowi przyznać – mega akustyka. Na wyjeździe na Wiśle byłem 3 albo 4 razy i zawsze miałem wrażenie, że zajebiście śpiewamy (mówię tylko o nowej klatce, pod dachem). Wczoraj takie samo wrażenie miałem stojąc pod sektorem Cracovii, a wiadomo jak u nich z wokalem. Wniosek – konstrukcja trybun znakomicie wzmacnia tam doping.

Wisła z dość nudnym i monotonnym repertuarem, ale bardzo głośno przez cały mecz. Kartoniady mi zupełnie nie podeszły - nie dość że z oklepanym hasłem to i bardzo proste w realizacji. Na plus estetyka i dobre wykonanie. Pomysł i wykonanie z AJ natomiast świetne. Wracając do dopingu Wisły to ten ich gniazdowy słyszany jest chyba na Kopcu Kościuszki. Głowa pękała jak się stało za bramką pod X i go słuchało. Nie wyobrażam sobie żeby u nas tak działało nagłośnienie i z taką mocą przebijało się przez doping. W porównaniu z nami na sektorze zero zabawy, spontaniczności czy ułańskiej fantazji. Nawet piro nie rozbujało towarzystwa. Mnie zaś ucieszyła się micha na widok latających rac - wreszcie ktoś poza Legią pokazał, że ma cojones. Natomiast sama trybuna z dużym potencjałem dla celów ultras, wszyscy na jednym poziomie daje sporo fajnych możliwości – mocno wygląda „wszystkie ręce w górze” czy ściana szali. No i ten dach..., niczym na starym Wembley

Cracovia w fajnym angielskim stylu. Bardzo mało barw, jeszcze mniej lasek na sektorze, średnia wieku 30+. Odzywali się rzadko, głównie z pozdrowieniami dla Wisły. Jedno słowo, które najtrafniej ich opisywało w tym dniu to "banda". Jak bardzo Cracovii nie znoszę i nie rozumiem, tak trzeba im oddać, że mają swój unikatowy jak na Polskę styl. Chu*owy, bo chu*owy, ale własny . W mojej ocenie na sektorze w komplecie, choć podobno zbierali się na te derby w mega bólach. O ich dopingu czy atrakcjach ultras nie ma co pisać, bo wiadomo, że w tej materii to oni nawet nie podejmują rękawicy przy Wiśle.

Ponadto w oczy rzuciła mi się bardzo skromna liczba ochrony i psów zarówno na terenie stadionu jak i wokół. Zawsze miałem wyobrażenie, że z okazji derbów Krk mundurowi zjeżdżają się z całego regionu, a tymczasem jakoś tam mało niebiesko czy czarno było. Nie wiem, może po osiedlach było więcej psów, może to ze względu na porę dnia, ale mecz wyglądał dość sielankowo. No i jeszcze jeden widok dla mnie niezwykły – zarówno przed jak i po meczu masa kibiców w barwach Wisły spacerująca pod stadionem Cracovii. Ja wiem, że to bliziutko, że w zasadzie nie da się nie przejść obok stadionu KSC ale jak dla mnie dość niecodzienna sprawa.

Podsumowując: na przestrzeni lat, odkąd dane jest mi ich oglądać na żywo, widać spory postęp na Wiśle. Na podstawie przyjrzenia się trybunom (nie tylko młynowi) widać, że to ekipa ze sporym potencjałem - na X dużo małolatów, prężnie działający sektor dla dzieci z jakimiś oprawami czy malunkami, sporo dzieciaków na pozostałych trybunach. Młyn na derby bardzo głośny, choć ogólnie rzecz biorąc nudny. Cracovia w odwrotnym trendzie - ich przy życiu trzyma już chyba tylko nienawiść do Wisły, swoim klubem byli mało co zainteresowani. No, ale bratanie się z Polonią samo w sobie świadczy o tym, że to dziwaki, trochę inaczej pojmujące polską scenę kibicowską niż pozostałe ekipy.
Zawisza1946Bydg.

Post autor: Zawisza1946Bydg. »

FALUBAZ ULTRAS pisze:
Edward1488 pisze:Piękna frekwencja w Bydgoszczy, jak tak dalej pójdzie to Osuch po 4 kolejkach się przekręci.
Dokładnie i zakończy się miłość do klubu , miasta itp.... zacznie mocno dokładać to spierdzieli.

Powodzenia.
Osoch pinokio zwariowal poraz kolejny kibole zepsuli mu swieto paranoja jego koniec jest bliski http://ekstraklasa.net/europa/osuch-dzi ... 9b565208ec
Zawisza1946Bydg.

Post autor: Zawisza1946Bydg. »

Oglądałem mecz, pogratulować tym kibolom -hakerom, piłkarzy Zawiszy shackowali wręcz perfekcyjnie:)Przy okazji przez WiFi zaatakowali oczy Osucha, który dostrzegł 2,5 tysiąca kibiców więcej (czy aby to dlatego, że akurat tak mu pasowało?) Niedługo się dowiemy, że to przez kiboli zniknęły nagrania z monitoringu z meczu z Widzewem, kamery policyjne zostały skradzione przez kiboli [oczywiście drogą hakerską lub przy użyciu magii] (dlatego też nie ma nagrań z tych źródeł). Tak tak...
NoNameB

Post autor: NoNameB »

Z dedykacją dla dratwy:
"Policja zapowiedziała, że na podstawie nagrania z monitoringu stadionowego znajdzie tych, którzy rzucili na murawę race. Do urzędu wojewódzkiego natomiast od poniedziałku wpływają pisma od sympatyków Cracovii, którzy domagają się równie surowych sankcji wobec Wisły, jakie zastosowano w stosunku do klubu "Pasów" jesienią ubiegłego roku (wówczas na stadionie przy ul. Kałuży zapłonęło kilkadziesiąt rac, a wojewoda zamknął stadion na dwa mecze).
"
abg

Post autor: abg »

Jakie liczby zgód po stronie Cracovii ?
Lech - 100,Sandecja ponad 50
ile Tyskich,Arki,Tarnovii,Polonii Warszawa?
SkalbmierzRCK

NoNameB pisze:Z dedykacją dla dratwy:
"Policja zapowiedziała, że na podstawie nagrania z monitoringu stadionowego znajdzie tych, którzy rzucili na murawę race. Do urzędu wojewódzkiego natomiast od poniedziałku wpływają pisma od sympatyków Cracovii, którzy domagają się równie surowych sankcji wobec Wisły, jakie zastosowano w stosunku do klubu "Pasów" jesienią ubiegłego roku (wówczas na stadionie przy ul. Kałuży zapłonęło kilkadziesiąt rac, a wojewoda zamknął stadion na dwa mecze).
"
Prosze podac zrodlo cytatu.

Post autor: *** »

Cracovia w fajnym angielskim stylu. Bardzo mało barw, jeszcze mniej lasek na sektorze, średnia wieku 30+
http://oi60.tinypic.com/2v99gm1.jpg
W związku ze specyfiką meczu derbowego, otwarte zapisy nie dotyczą kobiet i dzieci poniżej 15. roku życia.
dratwa06

*** fajna fota,szkoda,ze tym razem wyjątkowo pomijacie nas w swoich fotorelacjach,ale to pewnie przez Lecha,który swoją ilością i gabarytami zasłonił cały sektor;)
Arka-70 osób
Lech-60
Sandecja-40
GKS Tychy-35
Tarnovia-20
SkalbmierzRCK

protektormalopolska pisze:http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,155 ... wisci.html

Chcesz kolejne zródła ?? podaje Ci link do waszego forum na którym wszyscy trzymają kciuki żeby nam zamknęli stadion i chłopaki mobilizują się w składaniu donosów do wojewody.

http://www.cracovia.krakow.pl/read.php? ... 96,page=38
Moim pytaniem chcialem potwierdzic zrodlo cytatu. Jest to gazeta wyborcza. Nie podawanie miejsca publikacji mozna odbierac dwuznacznie. Kolejne zrodla mnie nie interesuja. Jaki masz stosunek do gw jako kibic Wisly? Nie odpowiadaj pytaniem na pytanie.
dratwa06

Cracovia odpala race na poprzednich derbach i jest wniosek policji o zamknięcie stadionu do końca sezonu. Wojewoda łaskawie zamyka cały stadion ,,tylko'' na dwa mecze.
Wisła odpala race i rzuca na murawę. Milicja w swoim raporcie jest zachwycona atmosferą na trybunach,a wojewoda głośno zastanawia się jak uniknąć zamknięcia stadionu.
Towarzystwo jawnie układa się z milicjantami,a wy wyszukujecie w sieci posty wkurwionych ta całą sytuacja anonimowych januszy z Cracovii:)

PCtsw-to nie nasza wina ,ze znów byliśmy u was lepszą ekipą, niz wy u nas na pierwszym meczu.Pozostaje ci dalej zyc nadzieją,ze moze za rok się uda tego dokonać:).
Ostatnio zmieniony 26.02.2014, 12:25 przez dratwa06, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany