Eliminacje ME 2016
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Eliminacje ME 2016
Tematu nie widać, a tu już po losowaniu:
1) Niemcy
2) Irlandia
3)Polska
4) Szkocja
5) Gruzja
6) Gibraltar
Losowanie bardzo ciekawe moim skromnym zdaniem, szczególnie z punktu widzenia naszej emigracji no i oczywiście spotkań z Niemcami.
1) Niemcy
2) Irlandia
3)Polska
4) Szkocja
5) Gruzja
6) Gibraltar
Losowanie bardzo ciekawe moim skromnym zdaniem, szczególnie z punktu widzenia naszej emigracji no i oczywiście spotkań z Niemcami.
-
Re: Eliminacje ME 2016
Wiadomo kiedy terminarz bedzie znany?
-
Grupa B: Bośnia i Hercegowina, Belgia, Izrael, Walia, Cypr, Andora.
ku*** ale grupa...
Co do naszej raczej szans na awans nie widze ;) gibraltar - fajna opcja ;)
ku*** ale grupa...
Co do naszej raczej szans na awans nie widze ;) gibraltar - fajna opcja ;)
-
Swietna grupa.
Finansowo super - miasta bede teraz zabiegac o te mecze bo Szkoci, Niemcy i Irlandczycy zostawia w hotelach, restauracjach pubach kupe kasy.
Kibicowkso tez imigranci tacy jak my bede mieli para krokow na wyjazd.
Finansowo super - miasta bede teraz zabiegac o te mecze bo Szkoci, Niemcy i Irlandczycy zostawia w hotelach, restauracjach pubach kupe kasy.
Kibicowkso tez imigranci tacy jak my bede mieli para krokow na wyjazd.
-
Ciekawa grupa
Może być fajna wycieczka na Gibraltar
Może być fajna wycieczka na Gibraltar
-
Terminarz będzie znany o 16:30 komputer wylosuje.Kiedyś było uzgadnianie między federacjami,a tym razem "zdecyduje" komputer :)telewidz pisze:Wiadomo kiedy terminarz bedzie znany?
-
Super, że mamy Niemców, choć liczyłem na Ruskich.
-
Inwazja na Niemcy, klimatyczny wyjazd na Gibraltar i ciekawa wycieczka na zadupie do Gruzji :). Jedynie obawiam się meczów w Irlandii i Szkocji, bo zapewne będzie tam pełno pikników, januszy i innych wynalazków.
-
Niemcy dobry wyjazd się szykuje ciekawe w jakim stopniu nam w nim przeszkodzą.
Zamiast Irlandii liczyłem na Węgry, świetny mecz na trybunach by był:)
Zamiast Irlandii liczyłem na Węgry, świetny mecz na trybunach by był:)
-
Przecież wszystkie mecze o stawkę w Polsce rozgrywane będą w Warszawie na Stadionie Narodowym.BMHLondyn pisze:Finansowo super - miasta bede teraz zabiegac o te mecze bo Szkoci, Niemcy i Irlandczycy zostawia w hotelach, restauracjach pubach kupe kasy.
-
Gibraltar nie ma stadionu i swoje mecze rozgrywać będzie w Portugalii
-
Mam nadzieje ze nie i PZPN pomysli???.. Dlaczego k*rwa zawsze ma byc Warszawka.adi138 pisze:Przecież wszystkie mecze o stawkę w Polsce rozgrywane będą w Warszawie na Stadionie Narodowym.BMHLondyn pisze:Finansowo super - miasta bede teraz zabiegac o te mecze bo Szkoci, Niemcy i Irlandczycy zostawia w hotelach, restauracjach pubach kupe kasy.
Prezydenci/radni miast Poznan, Wroclaw, Gdansk, Krakow musza zawalczyc z Warszawska klika .
-
Temu, ze stadion Narodowy to oczko w glowie rzadzacych, musza stwarzac pozory, ze jego wybudowanie mialo sens.
-
- ostatnie ostrzeżenie
Miejmy nadzieje, ze na mecze z Niemcami gdzie wszyscy beda pchali sie po bilety bedzie pula przeznaczona na sektor kibolski, czy to na meczu u nas czy tez wyjezdzie.
-
Mają stadion [link]obserwator82 pisze:Gibraltar nie ma stadionu i swoje mecze rozgrywać będzie w Portugalii
-
Ale tam nie grają...
-
Niemcy - szykuje się najazd na Niemcy. U Niemców klimat kibicowski w ostatnich latach nabrał kolorytu - sporo piro na trybunach i sporo awantur okołostadionowych. Także szykuje się dobry mecz kibicowsko.
Irlandia - dobry meczyk dla licznej emigracji ale nie tylko. Mam nadzieje, że nasi wykupią bilety na sektory miejscowych także tak jak to mialo miejsce ostatnio na Anglia - Polska.
Szkocja - to samo co Irlandia.
Gruzja i Gibraltar - ciekawe wyjazdy głównie turystycznie choć w przypadku Gruzji może być różnie (mam na myśli ruskich). Gibraltar to pełna egzotyka, pierwszy raz startują w eliminacjach.
Generalnie grupa ciekawa, choć szkoda, że nie trafiliśmy nikogo z Bałkanów. Tak jak ktoś wyżej zauważył, zamiast Irlandii szkoda, że nie trafiliśmy Węgrów. Byłby fajny kibicowski mecz na trybunach w wykonaniu kibiców z obydwu krajów.
Irlandia - dobry meczyk dla licznej emigracji ale nie tylko. Mam nadzieje, że nasi wykupią bilety na sektory miejscowych także tak jak to mialo miejsce ostatnio na Anglia - Polska.
Szkocja - to samo co Irlandia.
Gruzja i Gibraltar - ciekawe wyjazdy głównie turystycznie choć w przypadku Gruzji może być różnie (mam na myśli ruskich). Gibraltar to pełna egzotyka, pierwszy raz startują w eliminacjach.
Generalnie grupa ciekawa, choć szkoda, że nie trafiliśmy nikogo z Bałkanów. Tak jak ktoś wyżej zauważył, zamiast Irlandii szkoda, że nie trafiliśmy Węgrów. Byłby fajny kibicowski mecz na trybunach w wykonaniu kibiców z obydwu krajów.
-
Ruscy w Gruzji?
W Gruzji będzie jeden wielki melanż i wyrazy przyjaźni większe niż gralibyśmy na Węgrzech. No chyba, że nasza patologia dość szybko zniechęci Gruzinów do naszego narodu ;]
Świetne losowanie. Kiedy terminarz?
W Gruzji będzie jeden wielki melanż i wyrazy przyjaźni większe niż gralibyśmy na Węgrzech. No chyba, że nasza patologia dość szybko zniechęci Gruzinów do naszego narodu ;]
Świetne losowanie. Kiedy terminarz?
Stowarzyszenie Kibiców GKS-u Katowice "SK 1964"
[link]
[link]
-
Co do Węgrów, to myślę ,że i oni są dość zadowoleni po losowaniu - zagrają znów z Rumunami. A co się działo na meczach tych reprezentacji każdy wie.
Co do naszej grupy, powiem ze całkiem przyjemnie trafiliśmy. Niemcy - szykuję się niezły wyjazd ,ale sraczka wiadomych służb na obu meczach pewna.
Szkocja - na co ich stać na wyjazdach będziemy mieli okazję się przekonać już niedługo,wyjazdowo gratka dla emigrantów z Wysp,polaczenia z ziemią Wallace'a również łatwe.
Irlandia - dużo z nimi gramy, ostatnio towarzysko,więc mecz o punkty może mieć lepszy klimat. Spodziewać się wiemy czego, wyjazdowo podobnie jak Szkotami. Bardziej liczyłem z tego koszyka na Węgrów.
Gruzja - wyjazd dla wytrwałych,ciekawe jak do nas podejdą miejscowi.
Gibraltar - taki wyjazd typu San Marino ,choć mecze na razie grają w Portugalii ?
Terminarz chyba jeszcze dzisiaj.
Piłkarsko jakieś szanse na awans na pewno są......
Co do naszej grupy, powiem ze całkiem przyjemnie trafiliśmy. Niemcy - szykuję się niezły wyjazd ,ale sraczka wiadomych służb na obu meczach pewna.
Szkocja - na co ich stać na wyjazdach będziemy mieli okazję się przekonać już niedługo,wyjazdowo gratka dla emigrantów z Wysp,polaczenia z ziemią Wallace'a również łatwe.
Irlandia - dużo z nimi gramy, ostatnio towarzysko,więc mecz o punkty może mieć lepszy klimat. Spodziewać się wiemy czego, wyjazdowo podobnie jak Szkotami. Bardziej liczyłem z tego koszyka na Węgrów.
Gruzja - wyjazd dla wytrwałych,ciekawe jak do nas podejdą miejscowi.
Gibraltar - taki wyjazd typu San Marino ,choć mecze na razie grają w Portugalii ?
Terminarz chyba jeszcze dzisiaj.
Piłkarsko jakieś szanse na awans na pewno są......
-
Moi Koledzy byli w Gruzji rok temu na urlopie i Polacy maja u nich ogromny szacunek. Dla nich to bedzie mecz przyjazni.
-
Byłem na wakacjach w Gruzji. Gruzini bardzo lubią Polaków, także antypatii tam żadnej nie będzie. Nienawidzą natomiast Ruskich. Losowanie ma być dzisiaj o 16:30
Biali ludzie, czarne charaktery!
-
zazdroszczę Węgrom i Serbom, bo kibicowsko trafiły im się zajebiste mecze...
HUTNIK&MAZOVIA
-
Niemcy- zajebisty wyjazd się szykuje.
Szkocja i Irlandia pewnie będą meczami z masą januszy.
Gruzja i Gibraltar- fajne wyprawy, w Gruzji do tego jak się nie mylę coś się dzieje na reprezentacji kibicowsko.
Osobiście jestem ciekaw ilu Polaków pojedzie na Rumunia-Węgry.
Szkocja i Irlandia pewnie będą meczami z masą januszy.
Gruzja i Gibraltar- fajne wyprawy, w Gruzji do tego jak się nie mylę coś się dzieje na reprezentacji kibicowsko.
Osobiście jestem ciekaw ilu Polaków pojedzie na Rumunia-Węgry.
-
Losowanie chujowe i tyle. Liczyłem na coś lepszego niż jebane wyspy (Mecze pod emigracje, o drogo i daleko w c***), Gibraltar który gra w Portualii - też daleko i drogo, albo Gruzja, chujowizna....
Jedynie dobry mecz z Niemcami...
Jedynie dobry mecz z Niemcami...
-
Gibraltar - Polska - 7 września, 20:45
Polska - Niemcy - 11 października, 20:45
Polska - Szkocja - 14 października, 20:45
Gruzja - Polska - 14 listopada, 18:00
Irlandia - Polska - 29 marca, 20:45
Polska - Gruzja - 13 czerwca, 18:00
Niemcy - Polska - 4 września, 20:45
Polska - Gibraltar - 7 września, 20:45
Szkocja - Polska - 8 października, 20:45
Polska - Irlandia - 11 października, 20:45
Polska - Niemcy - 11 października, 20:45
Polska - Szkocja - 14 października, 20:45
Gruzja - Polska - 14 listopada, 18:00
Irlandia - Polska - 29 marca, 20:45
Polska - Gruzja - 13 czerwca, 18:00
Niemcy - Polska - 4 września, 20:45
Polska - Gibraltar - 7 września, 20:45
Szkocja - Polska - 8 października, 20:45
Polska - Irlandia - 11 października, 20:45
-
szkoda, że nie 3 dni szybciej ...slonecznazks pisze:Niemcy - Polska - 4 września, 20:45
-
Jak dla mnie super losowanie, szkoda, że Gibraltar nie gra u siebie.
Dla każdego coś dobrego
Niemcy, Irlandia i Szkocja duże wsparcie Polonii i oby tylko udało się dobrze zorganizować.
Gruzja - byłem wielokrotnie i pod względem turystycznym i podejściem ludzi do Polaków zajebisty kraj, ...oczywiście też trzeba się umieć zachować, bo jak nie to można dostać w mordę jak wszędzie
No i Gibraltar - pierwszy raz szansa i od razu ich mamy, szkoda jeżeli rzeczywiście nie grają u siebie, hołd gen. Sikorskiemu.
Dla wyjazdowiczów bardzo dobre zestawienie
Dla każdego coś dobrego
Niemcy, Irlandia i Szkocja duże wsparcie Polonii i oby tylko udało się dobrze zorganizować.
Gruzja - byłem wielokrotnie i pod względem turystycznym i podejściem ludzi do Polaków zajebisty kraj, ...oczywiście też trzeba się umieć zachować, bo jak nie to można dostać w mordę jak wszędzie
No i Gibraltar - pierwszy raz szansa i od razu ich mamy, szkoda jeżeli rzeczywiście nie grają u siebie, hołd gen. Sikorskiemu.
Dla wyjazdowiczów bardzo dobre zestawienie
-
dla nas to i tak grupa śmierci ;)
komuna w Polsce powraca, juz nie musze pytac rodzicow jak bylo w tamtych czasach
-
Węgrzy wyjazd do Rumunii, mają tego samego dnia, co my wyjazd do Niemiec.
-
Kilkadziesiąt minut temu kolesie z Dynama Drezno odwieżli mnie do granicy (prywatne kontakty ).Rzuciłem hasło że na boisku wygrają Niemcy,na ulicy My :-) Głosów przeciwnych nie było,nos niżej i bez napinki przyznali mi rację.Oczywiście w żadnym wypadku nie można ich lekceważyć !
-
Jedni zbieraja magnesy inni chodza do pubu a my lubimy...
I to sa eliminacje dla kazdego cos dobrego.
w tamtych eliminacjach udalo sie odwiedzic przy okazji meczy cmentarz we Lwowie ,Charkowie i Monte Cassino.
W tych eliminacjach chcielismy Gibraltar ktory przystapil do rozgrywek choc chyba mecze gra w portugalii ale i tak bedziemy w Gibraltarze by zloyc kwiaty i zapalic znicze W. Sikorskiemu Choc chwile byc w tym miejscu i pomyslec o Polsce masakra
Szkocje na odwiedzenie pomnika Wojtka .to samo co i Irlandia ona tanczy dla mnie no coz irish pub wciaga pewnie ciesza sie nasi wyspaiarze
Gruzja ładny kraj sporo ludzi tam jezdzi na wyprawy samochodowe ,bardzo nas tam lubia ale tak jak napisał Kosa pokazmy klase ale co mnie osobiscie boli to ze Polacy na wyspach tocza boje na kadrze jest mega napinka. I to ze ekipy topowe honorowe nie ogarniaja chłopakow na wyspach jak byłyby to 2 swiaty Szkoda ze tak jest moze to sie teraz zmieni zobaczymy Do zobaczenia CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE
I to sa eliminacje dla kazdego cos dobrego.
w tamtych eliminacjach udalo sie odwiedzic przy okazji meczy cmentarz we Lwowie ,Charkowie i Monte Cassino.
W tych eliminacjach chcielismy Gibraltar ktory przystapil do rozgrywek choc chyba mecze gra w portugalii ale i tak bedziemy w Gibraltarze by zloyc kwiaty i zapalic znicze W. Sikorskiemu Choc chwile byc w tym miejscu i pomyslec o Polsce masakra
Szkocje na odwiedzenie pomnika Wojtka .to samo co i Irlandia ona tanczy dla mnie no coz irish pub wciaga pewnie ciesza sie nasi wyspaiarze
Gruzja ładny kraj sporo ludzi tam jezdzi na wyprawy samochodowe ,bardzo nas tam lubia ale tak jak napisał Kosa pokazmy klase ale co mnie osobiscie boli to ze Polacy na wyspach tocza boje na kadrze jest mega napinka. I to ze ekipy topowe honorowe nie ogarniaja chłopakow na wyspach jak byłyby to 2 swiaty Szkoda ze tak jest moze to sie teraz zmieni zobaczymy Do zobaczenia CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE
-
WEGRY - RUMUNIA ten mecz mozna odwiedzic duza liczba,bo mecz Rumunia - WEGRY w tym samym czasie co my z Niemcami
-
najbardziej rozpoznawalne jest Dinamo TibilisiinTORwertyk pisze: Orientuje sie ktos jak wyglada sytuacja kibicowska w Gruzji ? Opisze ktos 2-3 dobre ekipy albo chociaz w paru zdaniach caloksztalt?
https://www.youtube.com/watch?v=UCKT9I3fl3k
https://www.facebook.com/GladiatorsOfficial
grupa Gladiators Tibilisi 98. Chodzą na mecze kadry, flagi widoczne.
Za czasów ZSRR był to dużo bardziej znaczący klub, a miewał frekwencję po 30 tys. widzów na mecz. Teraz nie wiele z tego pozostało poza stadionem na 53 tys. widzów ;)
Podobny młyn ma Torpedo Kutaisi, z drugiego co do wielkości miasta i to jest najlepszy mecz ligowy.
Tu właśnie na klasyku z Dinamo
https://www.youtube.com/watch?v=r3ClegeuO6g
Jak widać na obrazku stadion potężny jak na poziom tej ligi. Trudno jednak spodziewać się innej sytuacji kiedy przez lata Dinamo było jedynym liczącym się klubem a nagle po rozpadzie ZSRR przyszło rywalizować z innymi klubami w tak małym kraju, dodatkowo bez sukcesów piłkarskich.
Jednak frekwencja na kadrze jest całkiem niezła, stadion powinien być w miarę wypełniony. Prowadzą doping i coś tam ultrasują. To też przykład dla zdziwionych, że w Polsce zapełnia się stadion na kadrze... wszędzie się zapełnia, a na ligach jest zupełnie inna zabawa.
Węgrzy mają ciekawą grupę. Co ciekawe podczas losowania dwa zakazane przypadki się wylosowały i musieli przenosić rywali do następnej grupy... Hiszpania - Giblartar i Armenia - Azerbejdżan. Z tego co pamiętam to ta druga para już miała na siebie trafić w jakimś poprzednim losowaniu... los chce a oni nie pozwalają.
-
Stachollini, mega kumacz. Zna Dynamo Drezno. Mega. trza sie wpisac na kibice net. + 5pkt w lidze chuliganów. jak podobne hasło rzucisz babci +2pkt. Git.
Polak mały. +10 pkt. Patriotyzm mega. Zostałes moim wzorem.
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE.
Polak mały. +10 pkt. Patriotyzm mega. Zostałes moim wzorem.
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE.
-
A Niemieckie ekipy wogóle jeżdzą na wyjazdy ??? W Gdańsku było ich ok. 500, ostatnio na Wembley 1000. Jakos nie widac by kadra szczegolnie ich obchodziła. Jak dla mnie fana wyspiarskiej piłki fajna grupa, z drugiej strony widze, że niektórzy są kibicami drużyn gości bo na Rosje, Serbie i Węgry pójdą, a na piknikową Szkocje jak narazie narodowy pusty.
-
bo nie jest...są częścią Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytani tak samo jak Szkocja, Irlandia Płn. czy Walia. ;)inTORwertyk pisze:Przepraszam, czy mozecie laskawie przestac pierdolic o piknikach ? c*** zesz im w dupe po same jaja.Byli sa i beda, wiec nie ma sensu tego komentowac zawsze.
KTO MA BYC TEN BEDZIE, KTO MA KOGO TRAFIC TEN TRAFI :]
Najazd na szwaby zajebista opcja, w koncu jest okazja na dobry mecz z mobilizacja zapewne po obu stronach.
Szkocja i Irlandia - na pewno bedzie ciekawie :)
Gruzja i Gibaltar jak dla mnie egozytka.
Orientuje sie ktos jak wyglada sytuacja kibicowska w Gruzji ? Opisze ktos 2-3 dobre ekipy albo chociaz w paru zdaniach caloksztalt?
PS - Nie wiedzialem ze Gibaltar jest niezaleznym panstewkiem :) k.net uczy.
-
Plusem tego losowania jest na pewno pojemność stadionów na których zagramy. Jest jakiś stadion w Niemczech na którym ich kadra gra najczesciej ? najlepiej by było zagrać w Berlinie, ale ze strachu pewnie przesuną go najbardziej na zachód
-
co do tematu, gdzie zagramy z Niemcami u nich, to po 21.3 bedziemy wiedziec najpózniej
-
Polska scena rozpierdala mnie z dnia na dzień coraz bardziej.
Bo Natalia Lesz zagrała na urodzinach Saakaszwiliego ?
Nosz ku*** na jakiej podstawie to ma być mecz przyjaźni z tymi brudasami??Gruzja,to mecz przyjażni
Bo Natalia Lesz zagrała na urodzinach Saakaszwiliego ?