Kibicowska Wielkopolska

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Automoderation, Zorientowany, LechiaCHWM

MW LKS

Re: Kibicowska Wielkopolska

Post autor: MW LKS »

RockyMarciano pisze: Na pd. pograniczu trochę jednostek za Śląskiem Wrocław.
Reszta, to 100% Lech ;)
To zdanie jest w stylu, w Wrocławiu na Psim Polu, jest trochę Lecha, reszta to 100% Śląsk :)
Jakie miasta/wioski masz na myśli pisząc, że na pograniczu jest Śląsk, bo to bardzo ciekawe? Prędzej na pograniczu Dolnego Śląska z Wielkopolską, jest trochę jednostek z Lecha. Po sukcesach Śląska, znalazło się kilku takich, którym się nagle ubzdurało, że są kibicami Śląska, a skoro gra w europejskich pucharach, to trzeba jechać ;) Szkoda, że ta miłość trwała tylko z pół roku. Teraz znowu Polska liga c******, tylko manczestery, ale jak Lech zagra w europejskich pucharach, no to w drogę na Bułgarską ;) Tylko, że to nie są fanatycy i ich nie można brać na poważnie. Bo tacy fani to są w każdym mieście Polski, którzy kibicują aktualnemu mistrzowi kraju...
iparts.pl
becikpl

Post autor: becikpl »

Wągrowiec:
Działa tu porządne FC Lecha oraz malutka ekipa Nielby Wągrowiec która działa i na "łapie" i na "nodze", młoda ekipa, na wyjazdy jeżdżą regularnie w kilka osób, co jakiś czas pojada w max 30 osób.
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 2364_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 8274_n.jpg

Większość kibiców Nielby jest też za Kolejorzem :)
Temat Widzewa w Wągrowcu nie istnieje.
Yahoo
Kontakt:

Post autor: Yahoo »

Nikt z Unii Leszno się tu nie wypowiada więc proszę nie mylić wpisów jakiś ludzi którym wydaje się że coś wiedzą. Ci co mają wiedzieć wiedzą i koniec tematu Leszna i Unii.
RockyMarciano

Post autor: RockyMarciano »

Banti pisze:Tej Rocky, a skąd Ty jesteś, że tak "dobrze" znasz sytuację zarówno w Lesznie i Grodzisku?
Jasne... napisałem tu magisterium z dogłębną analizą na temat sytuacji w Lesznie, więc na bank trzeba było być do tego wielkim znawcą... Masz mnie...
Chyba rzeczywiście jestem z kosmosu, że się qrwa zalogowałem na to forum...
O samym Grodzisku słowem nie napisałem z wyjątkiem, że mają zgodę z Górnikiem Łęczyca i że nic ich nie łączy z Lechem. Podałem fc z czasów, gdy grali w ekstraklapie, za co sorki, ale to nie były farmazony, bo te fc kiedyś rzeczywiście działały. Od tego jest forum, że ktoś sprostował i napisał jak jest obecnie i o to chodzi. Proste...
Banti pisze:Znowu przedstawiciel handlowy czy masz wszędzie babcie do których jeździsz na wakacje?
Babcia... to chyba Tobie na drutach szalik zrobiła. Zresztą szkoda się zniżać do tego poziomu forumowego kozaczenia. Może Ciebie to rajcuje, ale to tylko wirtualny świat, więc nie ma co się podniecać.
Banti pisze:...informacjami z pierwszej ręki.
Rzuciłem kilka ogólników na temat Leszna, a tu qrwa reakcja jak za Kopernika, kiedy powiedział, że Ziemia się kręci wokół Słońca hahaha ;)
leszczynianin pisze:Wynalazek to teraz Twój post. Rocky w paru zdaniach w 100% opisał sytuację w Lesznie i taka jest rzeczywistość, czy Ci (Wam) się to podoba czy nie. Nawet informacje o Legii są prawdziwe. Jednak flaga "Leszno" odnosiła się do miejscowości Leszno, ale tej pod Warszawą. Nie zmienia to faktu, że wielu leszczynian w mniejszym lub większym stopniu z Legią sympatyzuje.
Dzięki leszczynianin, bo w tym wątku nie ma żadnej rzeczowej dyskusji tylko słabe epitety nie poparte argumentami...
Banti pisze:Przecież ja w zadnym swoim poście nie zaprzeczyłem stwierdzeniu, że macie kisiel w gaciach na samą myśl o tym co może was spotkać jak zaczniecie za dużo fikać. Spotkajmy się, jak to ująłeś ty albo twój kolega z "ekipy" w waszych mc donaldach, wy gryzonie leszczyńskie hłehłehłe.
Oficjalne Unia Leszno nie ma żadnej zgody i układu. Działają sobie na żużlu, robią swoje, więc o co Ci chodzi? Masz pretensje do ekipy z około 70 tys. miasta, że nie chce konfliktu z większym sąsiadem? Dla nich liczy się Unia i na tym się skupiają. Niejedno miasto podobnej wielkości mogłoby im pozazdrościć, a już historii klubu to na pewno (najwięcej mistrzostw Polski) :)
MW LKS pisze:Jakie miasta/wioski masz na myśli pisząc, że na pograniczu jest Śląsk, bo to bardzo ciekawe?
Żadne i nie wiem, co Ty masz na myśli, o ile w ogóle coś...
Wlkp jest właściwie jednolita kibicowsko, prawie sam Lech, więc wymieniłem kilka miejscowości, gdzie są też kibice innych klubów. Żeby oddać to w miarę dokładnie, napisałem, że w miejscowościach Wielkopolski blisko Wrocławia są nieujawniające się JEDNOSTKI kibicujące Śląskowi. Najczęściej osoby studiujące we Wrocławiu lub związane z tym miastem przez pracę, znajomych itp. Zwykli sympatycy (pewnie nie warci wspomnienia), a nie fanatycy. Wyjaśniam skoro to nie jest oczywiste...
Sprostowanie:
Nie napisałem o Starcie Gniezno i Astrze Krotoszyn, bo nie jestem pewien jak tam jest. Na pewno w obu miastach działają mocne fc Lecha.
W Turku popełniłem faux pas, bo napisałem o Lechu i Widzewie (w mniejszości, żeby znowu nie było awantury ;), a zapomniałem o Turze, który działa/ł na własny rachunek.
Yahoo pisze:Nikt z Unii Leszno się tu nie wypowiada więc proszę nie mylić wpisów jakiś ludzi którym wydaje się że coś wiedzą.
Nikt tu oficjalnego stanowiska kibiców Unii Leszno nie przedstawiał, to wolne forum i ja wypowiadam się i reprezentuję wyłącznie swoje opinie. To chyba jest jasne...
StartGniezno

Post autor: StartGniezno »

Start Gniezno, a FC Lecha to zupełnie inne ekipy już było pisane nie raz. W młynie Startu nie uświadczysz nikogo działającego w FC. Może na Samym stadionie znajdą się kibice Lecha, ale raczej takie, które nie działają aktywnie kibicowsko. Start Gniezno działa na swój rachunek.
Aldona51

Post autor: Aldona51 »

Jeśli to dwie inne ekipy to jakie są relacje między Wami kosa czy raczej neutral?
RockyMarciano

Post autor: RockyMarciano »

Słowem nie napisałem o sytuacji w Piotrkowie kłamco, bo mało o niej wiem. Jest tam typowa forumowa spina, w której nie brałem udziału, wręcz przeciwnie... Jedyne dłuższe posty w swej karierze napisałem tutaj. Rozumiem, że chciałbyś zamknięcia tematu, bo 4 zdania, to już dla Ciebie elaborat i masz z tym trudności... Ja już się nie będę udzielał, żeby Ci pomóc ;) Prośba tylko na koniec taka, że jak coś komuś zarzucasz, to trzymaj się faktów, no chyba że nie rozumiesz sensu czytanych zdań. Wtedy sam się zamknij. Bez odbioru :)
TYLKO DYSKOBOLIA

Post autor: TYLKO DYSKOBOLIA »

Jedyne miejsce na ziemi, które możemy określić mianem naszego FC to malutkie Kąkolewo. Są oczywiście kibice z innych miejscowości, ale nie będziemy pajacować i określać jednostek mianem FC.

Nie ma już czegoś takiego jak FC: Rakoniewice, Opalenica, Pogoń Świebodzin, Obra Zbąszyń, Nietkowice itd.

Po skrojeniu flagi w Wolsztynie (były plotki, że frajer który ją stracił po prostu ją oddał żeby mieć spokój na "dzielnicy") i spadku z ekstraklasy wykruszyły się parówki (z tego co mi wiadomo kilka tych parów odnalazło się na Gromie Wolsztyn). Zostało kilku chłopaków, ale o żadnym FC nie ma mowy.

Sporo osób pro-Dyskobolia jest też w Granowie i Kamieńcu
Drago3030

Post autor: Drago3030 »

Co do sytuacji w Gnieźnie to Start postrzegany jest wśród ekip żużlowych jako ekipa młodych chłopaczków w bluzach JP napinających się za płotu. Może w przyszłości będą stanowic coś w mieście, na dzień dzisiejszy raczej nie mają żadnego startu do przodującego tam Lecha. Zresztą jak zaczną się wychylac to wątpię, żeby Lech im na to na mieście pozwolił, aczkolwiek liczę, że z tych młodych chłopaków coś wyrośnie i stworzą dobra bandę.
StartGniezno

Start postrzegany jako ekipa młodych chłopaczków w bluzach JP? To chyba pomyliły Ci się osoby,grupy... widocznie dużo się zmieniło od Twojej ostatniej wizyty.
FALUBAZ ULTRAS

Post autor: FALUBAZ ULTRAS »

Nic mu sie nie pomyliło !!
Tak dokładnie jest. Pokazaliście to z nami , nawet na forum nie wiadomo kto sie od Was wypowiada oficjalnie. Pospinaliście sie na meczu z nami , póżniej tu na forum aby osoba decyzyjna ,,wyjaśniła - przeprosiła,, za te spiny.
No chyba ze wszystko sie zmianiło w trakcie sezonu.
Jeżeli chodzi o Lecha to też ciekaw jestem stosunków bo podczas meczu pełno ludzi widziałem w barwach Kolejorza.
trzecigarnitur

Post autor: trzecigarnitur »

barwy Lecha na stadionie w Gnieznie to oczywista oczywistosc.A takze na wyjazdach zdarza sie ujrzec kibica Lecha w barwach(np koszulka)w sektorze Startu.Oczywiscie zaraz napadna mnie netchuligani ze to ''nikt z ekipy'',''pikniki''-nic poza stwierdzeniem wyzej nie napisalem,wiec nie bede sie wdawal w polemike..
Dodam takze ze jest ochrona na meczach w Gnieznie (Bokser?) gdzie na czele stoi kilku milych panow z dziarami Lecha i w smyczach.Ochrona ta jest bardzo spieta a najbardziej spinaja sie(a moze spinali,bo nie wiem czy jeszcze stoja) i zawijaja kibicow gosci wlasnie ow osobniki z emlematami i dziarami Lecha.
StartGniezno

Więc wyjaśnie w skrócie. Co do propozycji, nie miała miejsca żadna odmowa ze strony Falubazu. Co do barw Lecha na stadionie w Gnieźnie tak jak napisałem wcześniej barwy Lecha na stadionie Startu się zdarzają, ale nie w młynie!
Do trzecigarnitur: tutaj się mylisz.
Co do Ochrony (Bokser) z tymi dziarami, smyczkami Lecha to mnie ubawiłeś :) Potwierdzam w pełni Twoje słowa dotyczące spinania się ochrony.

Co do bluz JP i innych wynalzków to powiem wam tak w każdym mieście znajdują się takie wynalazki, raczej nikt normalny tak się nie zachowuje, a z drugiej strony co do naszej ekipy to KMWTW :)
NapiFCW

Post autor: NapiFCW »

[quote="TYLKO DYSKOBOLIA"]

Po skrojeniu flagi w Wolsztynie (były plotki, że frajer który ją stracił po prostu ją oddał żeby mieć spokój na "dzielnicy") i spadku z ekstraklasy wykruszyły się parówki (z tego co mi wiadomo kilka tych parów odnalazło się na Gromie Wolsztyn). Zostało kilku chłopaków, ale o żadnym FC nie ma mowy.

Tyle lat mineło a Wy dalej żyjecie plotkami jak ona została stracona ? Nie lepiej było zadzwonić do FCW i sie dowiedzieć w jaki sposób ją przejęli? Przecież tel na pewno mieliście a jak nie to żaden problem by było go uzyskać od tych paru wiernych waszemu klubowi... przecież chodziło o waszą flagę i o to jak się zachować wobec osoby która ją straciła.
NapiFCW

i zapewniam Cię, że nie było tak łatwo jak napisałeś w nawiasie.
laseroz

Post autor: laseroz »

Stało się i na pewno nikt dziś nie żyje domysłami czy wykroiliście typa z fany w proporcji 10/1, czy też wspomagając się koleżkami spoza Wolsztyna.
NapiFCW

jak widać wolicie żyć "domysłami" skoro do dzisiaj nie wiecie w jaki sposób WASZA flaga została stracona. Każdy może mieć inne podejście do barw. Natomiast nie piszcie na tym forum jakieś brednie czy jak to nazywacie plotki. Jak się czegoś nie wie to się nie pisze wcale. I zakończmy na tym bo nikomu nie zależy aby było pisane na tym forum o tym, a szczegolnie o czyms co miało miejsce pare lat temu.
kolaboracja_PL

Post autor: kolaboracja_PL »

@duchtrybun - gość z loginem "citizen" wyjaśnił Ci sprawę jak małemu dziecku a Ty nadal nic nie rozumiesz. Po prostu musisz się pogodzić że sprawy tam tak wyglądają i tyle. Nie ma co się denerwować niepotrzebnie.
FALUBAZ ULTRAS

Ze swojej kariery wyjazdowej pamiętam z lat 90 tych jak na meczach z nami sporo osób było w szalach Sląska.
Uosiu8484

Post autor: Uosiu8484 »

manto23 pisze:Co do Rawicza jak tam wygląda na obecną chwile? Ravia Rawicz to wymarła ekipa? Bo na miejscowym Kolejarzu nic się chyba nie dzieje. Jak wygląda w Środzie Wlkp.? Polonia coś działa? czy tylko Fc Środa Wlkp.
FC Rawicz Lecha dalej istnieje.

Na Ravii fajnie się działo dwa lata temu, przyszło do pewnego wyjazdu, paru kłótni w trasie i się posypało...

Na Kolejarzu Rawicz jakiś czas temu, kilkunastoosobowa grupa młodych chłopaczków próbowała coś działać ale w pewnym momencie chyba zabrakło im zapału...

Coś tu czytałem o pograniczu WLKP i Śląsku Wrocław. Rawicz jest tym pograniczem, jako że mieszkam w Rawiczu, znam w miarę dobrze też okoliczne wioski to powiem, że Śląska u nas nie ma. Ludzie ze Żmigrodu, którzy przyjeżdżają do szkół w Rawiczu jedynie co to vlepki rozklejają po dworcu, to wszystko. Na Unię jeżdżą raczej tylko 'pikniki', osoby które choćby troszkę były w temacie nie darzą sympatią leszczyńskich Byków. ;) Bojanowo można by powiedzieć, że jest pół na pół ale tak bardziej ku Lechowi zwrócone.

No i jednoosobowa rawicka chuliganka Widzewa Łódź... To chyba wsio o Rawiczu. ;)
Viclav

Post autor: Viclav »

Działo się coś kiedyś na Mieszku Gniezno albo Kotwicy Kórnik?
bobas

Post autor: bobas »

Działo się coś kiedyś na Mieszku Gniezno albo Kotwicy Kórnik?
Na Mieszko Gniezno był kręcony przez jakiś czas niewielki młynek.
MichalKF

Post autor: MichalKF »

Mieszko Gniezno w 2003 roku na pewno zaliczył wyjazd do Krotoszyna, w meczu barażowym o awans do III ligi. Byli wtedy z flagą z logo sponsora, wówczas występowali w rozgrywkach jako Mieszko Faber Gniezno. U siebie w meczu rewanżowym także wystawili kilkudziesięcioosobowy młyn.
Bambi

Post autor: Bambi »

Jak to było w Pniewach za czasów 1 ligi? Wiem że było tam sporo awantur ale młody wtedy byłem i moge się mylic. :)
kibic75

Post autor: kibic75 »

FALUBAZ ULTRAS pisze:Ze swojej kariery wyjazdowej pamiętam z lat 90 tych jak na meczach z nami sporo osób było w szalach Sląska.
A pamiętasz spotkanie z Lechem w Głogowie?;)
FALUBAZ ULTRAS

Heh pamiętam tylko z opisów i opowieści .
daniKSC

Post autor: daniKSC »

Zolpidem pisze:Temat sprowadził się do mitologii i wypisywaniu o jakichś dziadkach oglądających i wspominających stare czasy i piłkę Legii, oraz skutecznie bunkrującym się w Wlkp Widzewie aktywnym w regionie jak wchodzi raz na rok na sektor w Poznaniu i na tym kończy aktywność, chyba że opłaci baner reklamowy w mieście zza monitora przelewem, co za pierdoły po co tracić czas na takie wynalazki :)
przecież nikt na poważnie nie bierze tych rewelacji
beny33

Post autor: beny33 »

http://pl.tinypic.com/r/bhwyur/8

Na dole po prawej kibice w bluzach Lecha. Ale tutaj dalej będą się upierać, że Ovia i Lech to oddzielna ekipa.
Waluta

Post autor: Waluta »

Czy wam się podoba czy nie w Ostrowie jest Lech, a w Kaliszu Widzew. Niespełna 20km między tymi miastami.
WidzewRTS

Post autor: WidzewRTS »

Zolpidem pisze:Temat sprowadził się do mitologii i wypisywaniu o jakichś dziadkach oglądających i wspominających stare czasy i piłkę Legii, oraz skutecznie bunkrującym się w Wlkp Widzewie aktywnym w regionie jak wchodzi raz na rok na sektor w Poznaniu i na tym kończy aktywność, chyba że opłaci baner reklamowy w mieście zza monitora przelewem, co za pierdoły po co tracić czas na takie wynalazki :)
Bardzo mało wiesz kolego. Tym bardziej bardzo mało wiesz jak wszystko wyglądało przed tamtym meczem Lech - Widzew.
WidzewRTS

To nie jest kompleks i pod żadnym względem nie pisze o przejmowaniu Wielkopolski. Chcę tylko uświadomić, że nie z za ekranu komputera było wszystko załatwiane przed tamtym meczem z Lechem. Tym bardziej bilboard reklamowy :). Typ nie ma o tym pojęcia o piszę!
StartGniezno

1965033_224805544377286_1927001643_n.jpg
1965033_224805544377286_1927001643_n.jpg (118.72 KiB) Przejrzano 26998 razy
Dziś spotykamy się w 50 osób na trybunie krytej z powodu deszczu, a nie jak to miało mieć miejsce wcześniej na 10-tce. Wieszamy jedną flage. Celem spotkania jest trening dopingu oraz wspólna integracja. Rozwieszamy transparent z folii WSZYSCY DO GRUDZIĄDZA! oraz odpalamy piro.
maroslaw11

Post autor: maroslaw11 »

Czy Olimpia Poznań miała swoich fanatyków w czasach 1-ligowych??
Jak Lech odnosił się do Olimpii??
Był neutral jak w stosunku do Warty, czy kosa??
charlierinkle

Post autor: charlierinkle »

Brak kibiców, klub milicyjny. To tak samo jakby jakaś ekipa miala się odnieś do klubu gdzie przychodzą dziadki i rodziny zawodników.
kibic75

Post autor: kibic75 »

Próbowali działać na koszykówce pań.Olimpia w tej dyscyplinie zaliczała nawet sukcesy europejskie,ale po kilku nieprzyjemnych dla nich zdarzeniach odpuscili sobie.
Bambi

Post autor: Bambi »

WidzewRTS

Płacze? Nie dotyczy mnie? Jednak trochę tak bo piszecie takie bzdury jakich nie czytałem jeszcze. No ale niech będzie,że po cywilu ktoś przyjechał i nie przyznał się skąd jest i zamówił reklamę led na której nie powiedział co będzie. W szczególności pozdrawiam FC Kostrzyn ;)
PolnocnaStrona

Post autor: PolnocnaStrona »

Banti pamiętam jak ładnych parę lat temu jak mieliście podobną sytuację i zespół dołował to frekwencja w Poznaniu była jeszcze niższa niż obecna na Widzewie. A na meczach mobilizowaliście transparentami- dzisiaj czuje się sam czy coś takiego. Pamiętasz te czasy???
Cała organizacja i zarządzanie klubu kuluje od lat a nasz dobrodziej Cacek nie widzi problemu nie którzy ludzie nie chcą już na to patrzeć i dlatego frekwencja spadła chodź i tak przy tym co się obecnie dzieje nie ma tragedii a najmniej w tej rundzie to 5,3tys na ostatnim meczu z Zagłębiem.

Widzew jest dumny z wszystkich FC i tak zostanie ważne że jest jeszcze wiele osób które mimo przeciwności dalej jeżdżą i działają w swoich miastach. Co do Wielkopolskich fc to chyba nikt z RTSu nie twierdzi że są to prężne fc i rządzą w miastach ale chłopaki z WLKP pojawiają się na wyjazdach jak i meczach u siebie oprócz Kalisza nie są to miasta, miejscowości z wielką historią kibicowania RTS ale w ostatnich latach zrobili progres zwłaszcza po pamiętnych inwazjach gdzie było nas w Poznaniu 3.2tys i 4,2tys zaczęła się organizacja. Jeżdżą ludzie z Turka, Koźminka, Wronek, Trzcianki, Opatówka, Koła i jednostki z innych części województwa co w sumie daje niezłą liczbę fanów jak na takie tereny co nas cieszy. Nie wiem o jakim zaklinaniu rzeczywistości mowa. Każdy zna swoje miejsce w szeregu i tyle.
czajnik_widzew

Post autor: czajnik_widzew »

Prawie 20 lat temu na jednym z meczów na Bułgarskiej było co najmniej tyle samo policji, co kibiców gospodarzy. Wtedy Lech grał tak chujowo jak dziś Widzew, ale inny klub nie zajmował pół Poznania. Z jednej strony zarzucacie nam mitomanię, ale z drugiej jaką mamy sytuację sportowo-organizacyjną klubu. Nie każdy FC Widzewa musi być drugim Grudziądzem itp.
nikob2

Post autor: nikob2 »

Dyskutujecie tutaj o czymś, czego nie ma i nie będzie. Nikt normalnymi się tymi wywodami nie przejmuje, bo dobrze wie jak jest. Skończcie więc dyskusje, albo zamknijcie temat, bo niektórzy chyba zapomnieli jakiego regionu on dotyczy.
ODPOWIEDZ