Doktor P(r)awica pisze:A ja napiszę tak.
Gdy wy niektórzy tutaj się przekrzykujecie o jakieś liczby, telefony, kto komu odmówił i inne pierdoły ekipa AS Saint Etienne wjechałą z bramą na swój zamknięty za kare stadion i ze śpiewem na ustach i piro zakłócili i przerwali mecz.
To jest prawdziwa ultraska i w chuju mam wasze wyliczenia, kto sie jak po lesie bije, koalicje, ustawki telefoniczne i setne odmawiania jednych i drugich.
W takiej Danii gdzie są 4 ekipy na krzyż mają więcej ustawek w tym roku już zaliczonych niż cała Polska scena w roku poprzednim.
Już nie mówiąc o chociażby Szwecji czy paru ekipach z np własnie Francji (takie Nantes to chyba w tym roku już miało z 2-3 walki w lesie)
Pisze to tylko dlatego gdyż niejeden tu kozaczyna z forum pierdoli że lewaki, cieniasy, pedały także możecie spojrzeć. Te pedały frajery wjeżdżają na swój stadion z bramą na zakazie. A co robią polskie mega sztywne prawilne ekipy? Właśnie.
100% racji, dodałbym jeszcze groźne zapowiedzi przedmeczowe z racami, kominiarkami itd , potem jest wyjazd i c**** się dzieje. Tak samo z zakazami wyjazdowymi, kiedyś wiadomo było że pomimo zakazu ekipa może się pojawić i konkretnie namieszać, teraz? komendant, wojewoda, proboszcz zabroni przyjazdu i co? wiadomo że na 99% nikt się nie pojawi. Ale wiadomo, na spontanie nie ma zapisów, list wyjazdowych, okazjonalnych koszulek to i kasa by się nie zgadzała więc nie warto. Sprawa ostatnia, solidarność kibiców, mecz Górnik Zabrze - Zagłębie, kibice z Sosnowca przepychają się z ochroną w sektorze, Górnik coś tam niby śpiewa zawsze i wszędzie itd, w końcu ochrona wypierdala Zagłębie poza stadion, a co robi Górnik? już śpiewa swoje piosenki a to że kilkuset kibiców z Sosnowca cały mecz szarpie się z ochroną i psami już każdego j****. Zaraz ktoś napisze "a co mieli wyskoczyć i rozjebać ochrone?" Nie , mogli po prostu opuścić młyn i pokazać co o tym wszystkim myślą.
ps na meczu byłem jako postronny obserwator , a dałem akurat przykład Górnika ale myślę że obecnie na większości stadionów byłoby to samo.