Holandia - Kibicowsko
-
Re: Holandia - Kibicowsko
na 4 zdjęciu od końca robią "morze czerwone"?
-
heheh tak :)
Feyenoord - De Graafschap

Feyenoord - De Graafschap

-
Tak dla przypomnienia jaki kiedyś panował klimat na wyspachBarnet pisze:Co do Anglików, jestem tu od paru dobrych lat i akurat im braku fanatyzmu zarzucić nie można, mało tego, dalej według mnie znajdują się w światowej czołówce jeśli właśnie chodzi o fanatyzm i na prawdę ciężko im dorównać, więc kolego Sylwester proponuję się obudzić z głębokiego snu, albo po prostu zmienić dilera, bo trochę bredzisz.
http://www.youtube.com/watch?v=R9B26fXTj4c
Duma Pomorza i wszystko jasne
-
I jednolicie biało na trybunach widać.Arkona pisze:Tak dla przypomnienia jaki kiedyś panował klimat na wyspachBarnet pisze:Co do Anglików, jestem tu od paru dobrych lat i akurat im braku fanatyzmu zarzucić nie można, mało tego, dalej według mnie znajdują się w światowej czołówce jeśli właśnie chodzi o fanatyzm i na prawdę ciężko im dorównać, więc kolego Sylwester proponuję się obudzić z głębokiego snu, albo po prostu zmienić dilera, bo trochę bredzisz.
Tylko pod Krzyżem, tylko pod tym Znakiem Polska jest Polską, a Polak Polakiem!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
BÓG - HONOR - OJCZYZNA
Wielka Polska Katolicka
Krucjata Różańcowa za Ojczyznę! Codziennie odmawiajcie Różaniec o Polskę wierną Bogu, Krzyżowi i Ewangelii, o wypełnienie Jasnogórskich Ślubów Narodu!
-
To jest kosmiczne, wlasnie czegos takiego szukałem. Pozwole sobie to wrzucic do kibice w uk :)Arkona pisze:Tak dla przypomnienia jaki kiedyś panował klimat na wyspachBarnet pisze:Co do Anglików, jestem tu od paru dobrych lat i akurat im braku fanatyzmu zarzucić nie można, mało tego, dalej według mnie znajdują się w światowej czołówce jeśli właśnie chodzi o fanatyzm i na prawdę ciężko im dorównać, więc kolego Sylwester proponuję się obudzić z głębokiego snu, albo po prostu zmienić dilera, bo trochę bredzisz.
-
Jak wygląda sytuacja z biletami na mecze w Holandii? Trzeba mieć jakieś karty i takie bzdury czy np. można sobie przed meczem wyrobić kartę i wtedy zakupić bilet? Na każdym stadionie inaczej czy obowiązuje jakiś wspólny system? Z góry dzięki za odpowiedź.
"The army of assholes,the wankers in blue,all cops are bastards,fuck you!"
-
Kupujesz w kasie przed meczem bilet. Ja tak robiłem na Feyenoordzie, ADO i Ajaxie.
-
Nie na wszystkie mecze. Bez karty kupisz bilety, na mniej atrakcyjnych przeciwników, jak Grafschap, Willem II, NAC itp. Np na Feye- Ajax, ADO, Utrecht itp, musisz mieć kartę kibica, wolnej sprzedaży nie ma. System obowiązuje w całej Holandii ten sam.
-
Ok,dzięki. Ale takową kartę da się wyrobić przed meczem czy raczej nie?
"The army of assholes,the wankers in blue,all cops are bastards,fuck you!"
-
Ja właśnie na Feyenoord - Utrecht kupowałem w kasie bez żadnej karty.
-
Musiałes bardzo dawno kupować. [link]
Tu masz na jakie mecze obowiązuje karta a na jakie nie, w tym cytacie:
Voor thuiswedstrijden tegen FC Twente, PSV, FC Utrecht, FC Groningen, Ajax, ADO Den Haag en NAC Breda is er een clubkaartverplichting van kracht. Co do wyrobienia karty tu są informacje, [link] w skrócie nie da się wyrobić na miejscu karty, trwa to około trzech tygodni.
Tu masz na jakie mecze obowiązuje karta a na jakie nie, w tym cytacie:
Voor thuiswedstrijden tegen FC Twente, PSV, FC Utrecht, FC Groningen, Ajax, ADO Den Haag en NAC Breda is er een clubkaartverplichting van kracht. Co do wyrobienia karty tu są informacje, [link] w skrócie nie da się wyrobić na miejscu karty, trwa to około trzech tygodni.
-
Sierpień 2010, na pierwszy mecz w tym sezonie kupowałem normalnie w kasie przed meczem, może zrobili jakiś wyjątek bo zakupiłem na sektory pod sektorem gości za bramką i było tam sporo wolnych miejsc. Nie ma co ciągnąć tematu i robić zamieszania, na pewno na hitach karta kibica obowiązuje. To co dla mnie było ciekawe i pierwszy raz się spotkałem z tym to to że podjeżdżając specjalnym pociągiem z Rotterdam CS żeby dostać się z peronów w okolice stadionu trzeba przejść bramy, na których pokazujesz bilet z właśnie tego pociągu.
-
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/2 ... ation.html
Kolejna rocznica, tym razem ultrasów Twente. Dla przypomninienia, że jednak scena ultras istnieje w Holandii.
Kolejna rocznica, tym razem ultrasów Twente. Dla przypomninienia, że jednak scena ultras istnieje w Holandii.
-
Mógłby ktoś napisać ocb z tymi transami?
Nec
[link]
PSV
[link]
De Graafschap
[link]
FC Groningen
[link]
Zwolle
[link]
Heerenven
[link]
Nec
[link]
PSV
[link]
De Graafschap
[link]
FC Groningen
[link]
Zwolle
[link]
Heerenven
[link]
-
"Piłka nożna dla kibiców". Ogólnokrajowy protest przeciw polityce prowadzonej przez zarządy klubów.

-
Jak również KNVB, a w sumie głównie KNVB, bo kluby stosują się do ich wytycznych. Jedną z największych bzdur jest to, że kibice np Ajaxu czy Feyenoordu mieszkają w sporej odległosci od miast z których są ich kluby, i jadąc na wyjazd, nie mają innej możliwosci jak jechać zorganizowaną grupą, czyli np kibic Feye, mieszkający w Hoorn, musi jechać do Rotterdamu 150 km, potem z całą resztą jadą na wyjazd do Alkmaar, po meczu powrót do Rotterdamu, a dopiero potem Hoorn, które leży bliziutko Alkmaar.
-
jak wyglądają kary w Holandii? Np za użycie piro. Chodzi mi o kwestie finansowe czy są porównywalne z karami w naszej ekstraklasie
-
Dzisiaj dobry doping na Arenie.Pozdrowienia przez caly mecz dla Dyrektora generalnego Rik-iego van den Boog(Riki spierdalaj!) i domaganie sie,ustapienia miejsca na rzecz Johana Cruijff-a(chodz ten nie jest zainteresowany ta funkcja).Goscie na moje oko 250 osob(w drugiej polowie chwilke glosniej pokrzyczeli).Twente i PSV remisuja,takze Ajax jeszcze sie liczy w walce o mistrzostwo :D
-
Fajno, ale dwie kwestie:
primo: napisz najpierw, jak możesz, jakie mecze opisujesz (goście, czyli kto?)
secundo: nie pisz o wynikach kopaczy, bo nikogo to nie interesuje
primo: napisz najpierw, jak możesz, jakie mecze opisujesz (goście, czyli kto?)
secundo: nie pisz o wynikach kopaczy, bo nikogo to nie interesuje

-
Sorry,niewiem jak moglem pominac.
Goscie-F.C Groningen.
Przeciez nienapisalem 2 stron o wynikach...lekka wzmianka tylko.
Goscie-F.C Groningen.
Przeciez nienapisalem 2 stron o wynikach...lekka wzmianka tylko.
-
[link]
akcja typu against modern football
akcja typu against modern football
-
Na Final Pucharu Holandii w Rotterdamie(8maj),pojedzie ponad 12tys kibicow Ajaxu,a Twente 17,5tys.Twente wykorzystalo komplet.
-
SC Heerenveen - Ajax Amsterdam
[link]
[link]
PSV Eindhoven - Vitesse Arnhem
[link]
ADO Den Haag - FC Groningen
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Twente Enschede - Willem II Tilburg
[link]
[link]
[link]
[link]
PSV Eindhoven - Vitesse Arnhem
[link]
ADO Den Haag - FC Groningen
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Twente Enschede - Willem II Tilburg
[link]
[link]
-
czy tzn że Ajax dostał 12 tys biletów czy nie wykorzysta kompletu ?? chociaż wątpie że mogło by do tego dojśc ..AJAX AMSTERDAM pisze:Na Final Pucharu Holandii w Rotterdamie(8maj),pojedzie ponad 12tys kibicow Ajaxu,a Twente 17,5tys.Twente wykorzystalo komplet.
zapowiada się arcyciekawie wpierw fiinał pucharu a tydzień pozniej Ajax - Twente mecz o mistrza Holandii :)
-
Niewykorzystal.Chociaz jest mowa,o jakis dodatkowych dwoch pociagach.against modern pisze:czy tzn że Ajax dostał 12 tys biletów czy nie wykorzysta kompletu ?? chociaż wątpie że mogło by do tego dojśc ..AJAX AMSTERDAM pisze:Na Final Pucharu Holandii w Rotterdamie(8maj),pojedzie ponad 12tys kibicow Ajaxu,a Twente 17,5tys.Twente wykorzystalo komplet.
zapowiada się arcyciekawie wpierw fiinał pucharu a tydzień pozniej Ajax - Twente mecz o mistrza Holandii :)
-
Twente ma bliżej czy co? bo dziwne troche dla mnei ze wykorzystujac wiecej biletow niz Ajax....
-
W Holandii nie ma jakiś kosmicznych odleglości. Z Amsterdamu do Rotterdamu jest 70 km z hakiem. Z Enschede do Rotterdamu jest trochę więcej niż 160 km.dalin pisze:Twente ma bliżej czy co? bo dziwne troche dla mnei ze wykorzystujac wiecej biletow niz Ajax....
Duma Pomorza i wszystko jasne
-
Twente sprzedalo w 2dni 15tys.Niemam pojecia,dlaczego tak slabo z frekwencja Ajaxu.Napewno nie odleglosc,bo Twente ma,jeszcze raz tyle km do przejechania co Ajax.
-
Finał

pytanie do osób z Holandii, miejscowy Tusk zamknął za to czy nie?

pytanie do osób z Holandii, miejscowy Tusk zamknął za to czy nie?

-
-
Oczywiscie,ze NIE.Co do wyjazdu,byl zajebisty.Zabawa i spiewy,caly mecz.Piro odpalane przez 120 minut spotkania.
-
AJAX AMSTERDAM jak zapatrują się miejscowi na kontakty z Cracovią?
-
Ajax mistrzem Holandii!!
święto na mieście:
[link]
oprawy na stadionie
[link]
[link]
[link]
święto na mieście:
[link]
oprawy na stadionie
[link]
[link]
[link]
-
V.V. Ijsselmeervogels- SV Spakenburg Zaterdag Amateurs, Topklasse(3. Liga Holenderska)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
[link]
Ajax-Twente(Superpuchar).
Ajax-Twente(Superpuchar).
-
Co to ku*** za kwiat :)święto na mieście:
[link]
-
hahahahha Tinypic szalejekrzycho_ASR pisze:Co to ku*** za kwiat :)święto na mieście:
[link]
De Graafschap - Ajax Amsterdam
[link]
-
Ja mam pytanie co do Ajaxu Amsterdam.
Czy kibice Ajaxu są żydami ? czy Ajax jest klubem założonym przez żydów ?
Czy to jest tak jak na przykładzie Cracovii (dla beki) ?
KRYNICA MIASTEM CRACOVII !

-
Obejrzyj sobie Wojny na stadionach w Holandii tam wszystko jest wyjaśnione o największych klubach tego kraju pozdroKTH_Krynica pisze:Ja mam pytanie co do Ajaxu Amsterdam.