Europa Zachodnia (bez UK)
-
Re: Europa Zachodnia (bez UK)
A ja mam pytanie czy w Holandii wogóle może pozytywnie cos zakoczyć polskiego kibica? Jak wygląda sprawa z dopingiem, atrakcjami spod znaku H ? Pytam bo po meczach Wisły i Lecha z Feyeneordem zawiodłem sie bardzo na Holendrach.
-
Coś tam niby próbują robić, byłem na jednym meczu Excelsioru, jakiś tam mlynek tworzyli, ale widać było że większość towarzystwa piknikowego. Jak wiadomo Excelsior jest satelickim klubikiem Feye i to ma chyba tez jakiś swój wpływ.jms pisze:A jak Excelsior radzi sobie w Rotterdamie?
Nie wiem jak długo i czy w ogóle śledzisz scenę holenderską, ale chyba niedługo, po wydarzeniach z lat 90 tych i początku 2000 psiarnia ostro wzięła się za środowisko kibicowskie, jest pełna inwigilacja, zakaz można wyłapać praktycznie za nic, ale i tak "trochę" się tutaj dzieje, jak chociażby ostatnie awantury żydków przy okazji meczów Ligi Europejskiej.Frodo pisze:A ja mam pytanie czy w Holandii wogóle może pozytywnie cos zakoczyć polskiego kibica? Jak wygląda sprawa z dopingiem, atrakcjami spod znaku H ? Pytam bo po meczach Wisły i Lecha z Feyeneordem zawiodłem sie bardzo na Holendrach.
-
z tego co sie orientuje w Holandii nalozono 5 letni zakaz wyjazdowy pomiedzy klubami o najbardziej agresywnych grupach kibicow, szczegolow nie znam , na bank obowiazuje on na meczach Ajax-Feyenoord i Ajax-Den Haag
Den Haag- u nas znani ze zgody z Legia, a na Wyspach maja swietna zgode ze Swansea ( szczegolnie Swansea Riot Squad), zawsze obecni na meczach z Cardiff, bardzo aktywni, widzialem ostatnio dobra bande DH na meczu Newcastle-Swansea, poza tym odwiedzaja sie nawzajem z druga swoja zgoda FC Brugge
Twente- jak dzialaja w Holandii nie wiem za to na Wyspach podymili w tamtym roku na meczach przedsezonowych
Ajax- stare "F-Side" praktycznie wylaczone zakazami , mlodzi maja jakies kontakty z Newcastle
o reszcie za malo wiem zeby sie wypowiedziec pzdr
Den Haag- u nas znani ze zgody z Legia, a na Wyspach maja swietna zgode ze Swansea ( szczegolnie Swansea Riot Squad), zawsze obecni na meczach z Cardiff, bardzo aktywni, widzialem ostatnio dobra bande DH na meczu Newcastle-Swansea, poza tym odwiedzaja sie nawzajem z druga swoja zgoda FC Brugge
Twente- jak dzialaja w Holandii nie wiem za to na Wyspach podymili w tamtym roku na meczach przedsezonowych
Ajax- stare "F-Side" praktycznie wylaczone zakazami , mlodzi maja jakies kontakty z Newcastle
o reszcie za malo wiem zeby sie wypowiedziec pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Zgadza się, nie interesowałem sie wcześniej sceną w Holandii, ale powoli ten kraj staje się chyba drugą Anglią. Jeśli czołowa ekipa nie potrafi zagłuszyć przyjezdnych to cienko to widzę. Może kiedys powróca do swojej dawnej formy, ale narazie na meczach w swojej lidze to cienkie bolki niestety w porównaniu do chociażby Włochów czy niektórych francuskich ekip.
-
CelticBhoy,gialloblue i nisc-fajne info odnośnie Sparta Rotterdam-Feyenoord. Dziwi mnie tylko,że piszecie o właściwie neutralnych stosunkach,podczas gdy na głupim YouTube mnóstwo filmików Anty Feyenoord autorstwa kibiców Sparty,nie mówiąc już o komentarzach. Skądś ta niechęć musi się brać.
-
Martini, o obiektywnych stosunkach, pisałem na podstawie moich obserwacji, z tego co dzieje się w Rotterdamie, nieraz widziałem jak w lato dwóch typków mijało się, jeden w koszulce Sparty drugi w Feyenoordu i nawet jeden na drugiego nie spojrzał, czy teraz w zimie, widać na ulicach ludzi w szalach Feye i zdarza się widzieć w szalach Sparty.
-
taki mały EOT mam szalik tej grupy ultras na sprzedaz jakby ktos byl zainteresowany to PWfilipolos pisze:aikZKeSiak pisze:To ja może napiszę coś o Szwecji. Najlepszą sekcję gimnastyczną posiada IFK Göteborg (Wisemen). Styl podobny do Anglików, koneksję z Anglikami widać także poprzez to że np. Djurgarden posiada dobre kontakty z West Ham. Od czasu do czasu odwiedzając się wzajemnie. Czołowe ekipy to mniej więcej:
AIK- Firman Boys/Young Boys, Baby Boys/YYY Sthlm
DIF- DFG/DMG, DY Sthlm
Hammarby IF- KGB/BBS, BY Sthlm
IFK Göteborg - Wisemen/GYD
Helsingborg IF- Frontline/Hbg Yngre
Gais- GM/GY Gothenburg
Malmoe IF- True Rockers
Västerås- VSK Casuals (Division B or C)
IFK Norrköping- Peking Casuals
Największa umówiona walka w Szwecji odbyła między IFK(140) a AIK Sztokholm(120).
[link]
-
Ja opisze troche,wiecej o Holandii,ale teraz pije i niemam ochoty.
P.S-Twente rywalizuje z Ajaxem o miano najlepszych Ultras w Holandii.
-
Mozesz konkretniej opisac rywalizacje tych ekip?? (awantury, polityka itp.)AJAX AMSTERDAM pisze:Ja opisze troche,wiecej o Holandii,ale teraz pije i niemam ochoty.
-
Mógłby ktoś opisać Ultra Boys grupę Sportingu Gijon? Jedna z lepszych pod względem frekwencji na wyjazdach, a jak to wygląda w kwestii polityki, zgód itp.
-
Ultra Boys grupa powstała w 1981 roku, jest to jedna z lepszych Hiszpańskich ekip, jeśli nie najlepsza. Ekipa prawicowa zgody to Ligallo Fondo Norte i Yomus (być może ktos jeszcze), kosy to napewno Juventudes Verdiblancas i pewnie wszystkie ekipy zwrócone w lewą stronę (Biris Norte, Riazor Blues, Herri Norte Taldea, Indar Gorri) pzdr.
,,Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań" - Gilbert Keith Chesterton
-
W Hiszpanii z tymi wyjazdami jest straszna cienizna, jezeli juz to najczesciej wybierają się grupy Ultras, dlatego np: taki Real ma u siebie frekwencje 80 tys. a na wyjazdach 100-200 osob
-
wyjazdy w Hiszpanii to cienizna, zdezydowanie pod tym względem wyróżnia się właśnie Sporting Gijon tu fotka z ich wyjazdu do Valladolid (ponad 300km.) pod koniec zeszłego roku
[link]
tu na stadionie Tenerife ( z Gijon do Tenerife jest 2300 km!)
[link]
tu fotka z ostatniego wyjazdu Espanyolu do Valencii (blisko 400km.)
[link]
To takie lepsze w ostatnim czasie wyjazdy, a tak przeważnie to jeździ głównie sama ekipa z danego klubu tu np. Yomus Valencia w Jerez (800km.) [link]
pozdro
[link]
tu na stadionie Tenerife ( z Gijon do Tenerife jest 2300 km!)
[link]
tu fotka z ostatniego wyjazdu Espanyolu do Valencii (blisko 400km.)
[link]
To takie lepsze w ostatnim czasie wyjazdy, a tak przeważnie to jeździ głównie sama ekipa z danego klubu tu np. Yomus Valencia w Jerez (800km.) [link]
pozdro
-
Gijon w ogole nie podchodzi pod hiszpanskie standarty "olewania" wyjazdow, jezdza jak na tamte warunki w niesamowitych liczbach, pod tym wzgledem zdecydowany nr 1 w Hiszpanii pod innymi pozaboiskowymi zreszta takze niezmiennie scisla czolowka..
TYBET JEST SERBSKI
-
To jest to samo co Xerez, co teraz śmiga z Primera Division?neo12 pisze:w Jerez (800km.)
Pizgacz-Rozpierdalacz
-
To jest to samo co Xerez, co teraz śmiga z Primera Division?KellyCMI pisze:neo12 pisze:w Jerez (800km.)
to samo, maja ekipe s.h.a.r.p. pod nazwa Cockney Sherry Crew
TYBET JEST SERBSKI
-
Tak Xerez CD pochodzi z miasta Jerez de la Frontera w Andaluzji
-
kumają się o ile dobrze pamiętam z Biris Norte i Riazor Bluesnisc pisze:maja ekipe s.h.a.r.p. pod nazwa Cockney Sherry Crew
-
Mógłby ktoś napisać o kibicach AC Parma?
-
Główna grupa to “BOYS`77”, inne to “ULTRAS”, “SETTORE CROCIATO”, “MAT P`R AL PARMA`97”. Pierwsza duża grupa, jaka pojawiła się na stadionie Parmy to “C.U.S.” (Crusaders Ultras Supporters), z czasem została wyparta przez grupę “BOYS”. Apolityczni, nigdy nie byli zaliczani do głównych grup we Włoszech. Zgody to Spezia, Sampdoria, Empoli i Girondins Bordeaux, a kosy Reggiana, Bolonia, Juve, Cremonese, Modena, Genoa oraz Vicenza.
-
Jak jest na linii Atletico Madryt - Sporting Gijon?
Łks Łódź - Najmocniejsi, Najgłośniejsi, Najskromniejsi.
ŁKS Podgórna pisze:W 100% obrazuje NASZĄ moc
ŁKS Podgórna pisze:z naszym mega dopingiem
ŁKS Podgórna pisze:potrafimy sie zajebiście bawić
-
cos dla tych ktorzy nie wierza ze na zachodzie Niemiec "ultras" zupelnie stracili glowe...
[link]
[link]
TYBET JEST SERBSKI
-
Jeszcze o Hiszpanii Yomus po ostatnim meczu z Espanyolem z flagą Brigadas Blanquiazules [link]
-
Witam! Czy ktos zorientowany moglby przyblizyc troche scene kibicowska w szwecji i takze w innych krajach skandynawskich ? Chodzi mi o najlepsze ekipy chuliganskie,ultras,zgody i uklady i liczby wyjazdowe i ogolnie o caly klimat tam panujacy! z gory wielkie dzieki! Pozdrawiam!
-
Może ktoś szerzej opisać scenę holenderską? Dzieję się coś tam jeszcze spod znaku H? Tak jak pisałem dopingiem mnie zawiedli, a może na najważniejsze mecze potrafią się zmotywować?
-
Mam pytanie dot. Mediolanu. Który klub ma więcej kibiców w samym mieście?
Wrocław - stolica Śląska
-
Milan. Sytuacja podobna do tej w Rzymie(Roma w przewadze), Manchesteru(City w przewadze) czy Turynu(Torino rządzi w mieście)
BĘDZIEMY Z TOBĄ AŻ DO ŚMIERCI
-
jms pisze:Milan. Sytuacja podobna do tej w Rzymie(Roma w przewadze), Manchesteru(City w przewadze) czy Turynu(Torino rządzi w mieście)
Z tym Manchesterem to chyba pojechałeś...
-
Z Manchesterem wcale nie przesadził więcej City ale co do Medilolanu to sie nie zgodzę jest mniej wiecej po równo (ze wskazaniem na Inter, tak słyszałem od wielu osób(zarówno kibiców Interu, jak i Milanu)) trzeba oceniać mniej więcej 60%/40% dla Interu, nie wielka różnica ale jest
raczej Lazio w Rzymie w przewadze.jms pisze:Sytuacja podobna do tej w Rzymie(Roma w przewadze)
-
Co do Mediolanu się zgodze, ale Lazio w Rzymie jest dużo mniej niż Romy.neo12 pisze:Z Manchesterem wcale nie przesadził więcej City ale co do Medilolanu to sie nie zgodzę jest mniej wiecej po równo (ze wskazaniem na Inter, tak słyszałem od wielu osób(zarówno kibiców Interu, jak i Milanu)) trzeba oceniać mniej więcej 60%/40% dla Interu, nie wielka różnica ale jest
raczej Lazio w Rzymie w przewadze.jms pisze:Sytuacja podobna do tej w Rzymie(Roma w przewadze)
GOOD NIGHT left SIDE!
-
Co do Manchesteru...mój koleżka tam pracował 4 lata temu i tak mi to określił...porównał do Liverpoolu i Evertonu...MU jako klub popularniejszy w Manchesterze, Anglii, nie mówiąc już o całym globie...oczywiście było to przed "nalotem szejków" ale czy sytuacja przez to radykalnie się zmieniła...raczej wątpię...aha, w Rzymie też bym stawiał na Romę
-
Ja słyszałem ze Lazio to głównie przedmieścia Rzymu. Na mieście częściej można spotkać fanów Romy i chyba jednak oni maja lekką przewagę.
To zdobywca pucharu i superpucharu z tym zespołem.
-
l.d.z.o pisze:copa de la rey CELTA VIGO -ATLETICO frente okolo 50 osob dobrej bandy wtym 3 polakow na stadionie atak na Celte na gole lapy pare nokautow po str Celty jeden fanatyk Atletico zatrzyman y za czynna napasc na wiadomo kogo poza tym ciekawy wyjazd

Rayo Vallecano tez konkretnie sie prezentuje jak na Hiszpanie
[link]
[link]
-
Rayo razem z HNT jako jedyna ekipa w historii pokonalo UltraSur w Madrycie wyprzedzajac ich zasadzke ....
TYBET JEST SERBSKI
-
Nie zgodzę się z Tobą tym razem, w Rzymie jest nie znacznie więcej Lazio niż Romy (tak mi relacjonował kibic Lazio ale na 100% był obiektywny)ps. normalnych kibiców może jest wiecej Romy (to w wyniku sukcesów i słabej postawy Lazio) ale w Rzymie rządzi Lazio .Stary14 pisze: Lazio w Rzymie jest dużo mniej niż Romy.
Zgadza się pozdro.nisc pisze:Rayo razem z HNT jako jedyna ekipa w historii pokonalo UltraSur w Madrycie wyprzedzajac ich zasadzke ....
-
neo12 pisze:Nie zgodzę się z Tobą tym razem, w Rzymie jest nie znacznie więcej Lazio niż Romy (tak mi relacjonował kibic Lazio ale na 100% był obiektywny)ps. normalnych kibiców może jest wiecej Romy (to w wyniku sukcesów i słabej postawy Lazio) ale w Rzymie rządzi Lazio .Stary14 pisze: Lazio w Rzymie jest dużo mniej niż Romy.
Zgadza się pozdro.nisc pisze:Rayo razem z HNT jako jedyna ekipa w historii pokonalo UltraSur w Madrycie wyprzedzajac ich zasadzke ....
heh to żeś teraz dał do pieca ...w samym Rzymie znaczną przewagę zawsze miała i ma Roma, tifosi Lazio jest też dużo ale głównie poza miastem. Co do sukcesów to np od ok 97 roku przez kilka lat piłkarsko znacznie silniejsze było Lazio co i tak nie zmieniło sytuacji w Wiecznym Mieście i to fani Giallorossich mieli przewagę.
Lazio pod względem wyjazdów wypada na przestrzeni lat znacznie słabiej od ASR.
Chuligańsko raz jedni raz drudzy górą, ale wiadomo jaka ta włoska chuliganka jest w naszym tego słowa znaczeniu ... pzdr
-
@jms
co rozumiesz City w przewadze? Nie bede tutaj zacznal gadki na ten temat, po prostu chce znac twoj tok rozumowania... Lepsza ekipa? Wiecej mieszkancow za City czy lepsze wyjazdy? Glosniejszy doping czy jak?
co rozumiesz City w przewadze? Nie bede tutaj zacznal gadki na ten temat, po prostu chce znac twoj tok rozumowania... Lepsza ekipa? Wiecej mieszkancow za City czy lepsze wyjazdy? Glosniejszy doping czy jak?
-
against modern nie będe z tobą polemizował dla Ciebie Roma dla mnie i innych Lazio, ale pisanie że jest i zawsze była znaczna przewaga Romy nad Lazio to chyba lekka przesada mniej wiecej po równo jest, pzdr.
-
Prawda taka, że jeśli tam nie mieszkacie to nie macie co oceniać (słysząc coś od innego itd.)
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

-
KTo nie był niech nie ocenia ja byłem w Rzymie i wiem kogo się tam spotyka na ulicach w barwach i kto ma więcej do powiedzenia. Ale trzeba pamiętać że sytuacja jest tam inna niż np w takim Przemyślu/Krk/Łodzi itp i nie ma takiej styczności ale Roma ma dużo więcej argumentów za sobą.
Co do Manchesteru to wiem chyba tyle co wszyscy że główna ekipa ma w d**** ten klub i stworzyli sobie swój a na City od lat chodzi stała grupa która ma silną pozycję(jeśli można to tak nazwać) na mieście, zresztą to zupełnie inne realia tam kosa jest jedynie w dniu derbów. Jedynie prawdziwe kosy w Angli to między niektórymi klubami w Londynie no i chyba The Reds i The Blues. Oczywiście jeszcze w Glasgow
Co do Manchesteru to wiem chyba tyle co wszyscy że główna ekipa ma w d**** ten klub i stworzyli sobie swój a na City od lat chodzi stała grupa która ma silną pozycję(jeśli można to tak nazwać) na mieście, zresztą to zupełnie inne realia tam kosa jest jedynie w dniu derbów. Jedynie prawdziwe kosy w Angli to między niektórymi klubami w Londynie no i chyba The Reds i The Blues. Oczywiście jeszcze w Glasgow
BĘDZIEMY Z TOBĄ AŻ DO ŚMIERCI