http://pl.youtube.com/watch?v=oFNWqETVBvQ" target="_blank

Milan ma pakt z klubem z Calabrii...Reggina Calcio...jakas wielka zgoda to nie jest,ale pakt,uklad napewno,bo kibice z Reggio mowia,ze Reggina i Milan to sa kluby Gemmellate czyli blizniacze,zaprzyjaznione.wariat1973 pisze:Mam pytanie ale nie wiem czy tu mogę o to zapytać jakie ma zgody albo pakty bo tak to się chyba nazywa we Włoszech AC Milan
No to zacznijmy od tego, ze ten "wynalazek" jest zartem i do tego glupim! Cos takiego jak Wronki czy Pniewy.Hati pisze:Mógł by ktoś napisać coś odnośnie kibiców Klubu 1899 Hoffenheim aktualnego lidera Bundesligi z tego co wiem to klub z małego miasteczka chyba 3,500 mieszkańców.
Znalazłem takie coś http://pl.youtube.com/watch?v=jPNCp1Hvt ... re=related" target="_blank" target="_blank
jak na tak małą miejscowość całkiem ładnie się prezentują.
BFC Dynamo jest takim niemieckim Millwall'em; kopia 5-ta lige ale maja calkiem zgrabna nabojke, srednia wieku grubo powyzej 30-tki.Sektor E pisze:Wrocławianin
W Berlinie licza sie praktycznie tylko Union i Dynamo
o ile dobrze pamietam jest to (byl) sektor R6 kiedys (moze z 8 lat temu moze wiecej)pokazywali w tv na bodajze(tv7 teraz tvn7)reportaz o kibicach we francji i pkazywali mecz PSG-OM i wlasnie wspominali ze jest taki sektor gdzie tylko biali moga wejsc....swoja droga fajny reportaz,pokazywali np. ze jedna ekipa ostrzyla duze monety by byly "kanciate" by mogli rzucac w druga ekipe...to taka ciekawostka i maly OTGruby pisze:Nie mam jakiejś bardzo szczegółowej wiedzy, jak to wygląda obecnie, ale na PSG jest kilka młynów, dwa główne, na przeciwległych do siebie trybunach: Kup de Boulogne i Ateuill [ nie wiem czy pisownia dobra]. Na Boulogne "władze" sprawowała ekipa Boulogne Boys, która od pucharowego meczu z Lens, gdzie wywiesiła transparent obrażający mieszkańców północnej Francji ma problemy, została niby "zdelegalizowana". To była/jest grupa prawicowa, bardziej nastawiona na atrakcje pozasportowe niż na ultraske. Słynęła z tego, że na swoje sektory wpuszczała tylko białych. I tu mam wątpliwości, bo to nie dotyczyło chyba całej Boulogne tylko właśnie części trybuny, którą zajmowali członkowie grupy.
Z drugiej strony na Ateuill główną role odgrywają Tigris Mistic, ekipa raczej apolityczna, trudno ją nazwać chyba lewacką, bo to nie jest lewackość jak w Marsylii, że oprawy mają z Che, po prostu mniej radykalna. Nastawiona bardziej na utras. Tam może wejść każdy niezależnie od koloru skóry czy poglądów. Jeśli coś źle napisałem, albo za mało, to niech ktoś uzupełni.
Często takie rzeczy robiły ekipy w Anglii w latach 70 tych i 80 tych, więc to nic nowegodefens pisze:pokazywali np. ze jedna ekipa ostrzyla duze monety by byly "kanciate" by mogli rzucac w druga ekipe...to taka ciekawostka i maly OT
Tak. Liverpool nic nie łączy z Borussią. Kiedyś grali mecz pucharowy. Takie szaliki robi się przed meczem pucharowym dla zarobku i dla kolekcjonowaniaszczena_uns pisze:moze to nie zgodowy a łączony pamiatkowy z meczu , tam co jakich pucharowy mecz wychodza szale pamiatowe i takowy widzialem w knajpie kibicow liverpoolu
Czy zgode mozna okreslic stosunki na lini LFC-Borussia?tego nie wiem ,ale napewno kibice Borussi odwiedzaja Liverpool wtedy kiedy Bundesliga nie gra a Liga Angielska tak.Wilkowy pisze:Jakie zgody ma Liverpool ?? Trafiłem na allegro na ich szal zgodowy z Borussia Manchengladbach wie ktoś coś więcej na ten temat ???
raczej nie o to chodzi, jak sam napisałes są z prowincji i przez ludzi z duzy miast sa nazwyani wiesniakamiKaczmar pisze:jest taka bardzo znana piosenka Thank you got i am a white boy.
Mi sie wydaje ze to tak kmina ze sa chlopaki wlasnie z prowincji i takjak mowili poprzednicy pierdola ten caly system holenderski.
byłoaktywowany2 pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=GYlPTNeq5X4" target="_blank
masz tu gruszę![]()
![]()
a żeby nie rozmywać - ktoś mógłby pokrótce (mam nadzieję że nie było) opisać czeskie zgody, układy itp.?
Ja bym dodał Banik – Spartak Trnavahavamal pisze:byłoaktywowany2 pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=GYlPTNeq5X4" target="_blank
masz tu gruszę![]()
![]()
a żeby nie rozmywać - ktoś mógłby pokrótce (mam nadzieję że nie było) opisać czeskie zgody, układy itp.?
Banik Ostrava- GKS Katowice
SFC Opava- Slask Wroclaw
Sigma Olomuniec- z nikim
FC Zlin-z nikim
FC Brno- Slovan Bratyslawa, jakies uklady z Viktoria Pilzno
Sparta Praga- uklad z Viktoria Zizkov,dobre stosunki z FC Nitra,FC Koszyce /Slowacja/.
Slavia Praga- Gornik Walbrzych
Bohemians Praga- FK Pardubice,Senco Doubravka,Gornik Walbrzych,ekipa ultras ma dobre stosunki z St.Pauli
Viktoria Zizkov-uklad ze Sparta Praga,Cracovia Krakow
Slovan Liberec,FK Jablonec,Banik Most-wspolna zgoda. Poza tym Liberec ma uklad z KSZO Ostrowiec i Jablonec z Karkonoszami JG.
FK Teplice-dobre stosunki z Chrobrym Glogow
SK Hradec Kralove- Fk Mlada Boleslav i na odwrot
FK Kolín- FK Nachod i na odwrot
Union Cheb i Banik Haviřov- F-c Banika Ostrava
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości