EuroInfo

Informacje ze światowych trybun
ODPOWIEDZ
Inter

Re: EuroInfo

Post autor: Inter » 31.12.2008, 15:28

MCP nawijaj, nie obraze sie.

http://pl.youtube.com/watch?v=oFNWqETVBvQ" target="_blank

;)
http://slowfoot.pl/

iparts.pl
milan club polonia

Post autor: milan club polonia » 01.01.2009, 13:03

http://pl.youtube.com/watch?v=9phK0_FSUhQ" target="_blank cori anti Inter ;)
molti ci hanno visto nascere, nessuno ci vedra morire!!!
Liberta' per gli Ultras!!!

paralizator

Post autor: paralizator » 03.01.2009, 16:43

wariat1973 pisze:Mam pytanie ale nie wiem czy tu mogę o to zapytać jakie ma zgody albo pakty bo tak to się chyba nazywa we Włoszech AC Milan
Milan ma pakt z klubem z Calabrii...Reggina Calcio...jakas wielka zgoda to nie jest,ale pakt,uklad napewno,bo kibice z Reggio mowia,ze Reggina i Milan to sa kluby Gemmellate czyli blizniacze,zaprzyjaznione.
chociarz cala sytuacja np.w Reggio di Calabria wyglada smieszni,powiedzialbym,ze przypomina sytuacje z jakiegos miasta Polski gdzie nie ma silnego klubu i kazdy kibicuje temu komu chce:-)tak tak...widac to np.w barach....jeden bar ustrojony barwami Regginy,Milanu...a kilkadziesiat metrow dalej inny bar udekorowany w barwy Interu...tak tak to prawda....a poza tym ciekawe jeszcze jest jak sie oglada wraz z nimi transmisje z meczow ligowych....hehe oni sami nie wiedza zakim sa:-)
ZEBY POLSKA BYLA POLSKA STOSUJ SIE DO PONIZSZYCH PUNKTOW:
1.SLAW DUME Z BYCIA POLAKIEM GDZIEKOLWIEK BYS SIE NIEZNALAZL
2.BADZ OBECNY NA MECZACH POLSKIEJ REPREZENTACJI I BIERZ AKTYWNY UDZIAL W DOPINGU DLA NIEJ
3.BRON POLSKOSCI W ROZMOWACH Z OBCOKRAJOWCAMI NAWET JAKBY ZAMIAST SLOW PRZEMAWIAC MIALYBY PIESCI
4.KUPUJ POLSKIE PRODUKTY
5.NIE SPIEWAJ DRUGIEJ ZWROTKI POLSKIEGO HYMNU(...DAL NAM PRZYKLAD BONAPARTE JAK ZWYCIEZAC MAMY...)-POLACY SAMI SOBIE DALI WIELE PRZYKLADOW

havamal

Post autor: havamal » 03.01.2009, 18:06

http://www.youtube.com/watch?v=A6VSm3D0DJY" target="_blank

z RADu chcą zrobić nazistuff
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos

gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką

torca1950

Post autor: torca1950 » 03.01.2009, 18:08

Podobna sytuacja w Palermo. Niby w mieście liczy się tylko miejscowy klub, ale wszędzie da się wyczuć obecność pikników z Interu, Juve. Oglądając mecz w barze miałem wrażenie, że więcej ludzi kibicuje Juve (głównie przeróżni przybysze, w tym marokańczycy). Palermo wspierali jedynie rodowici sycylijczycy, nierzadko nawijający miejscową gwarą. Nie wspominam o nienawiści, czy nawet niechęci do rywala, bo coś takiego tam jest rzadkością.

Störtebeker

Post autor: Störtebeker » 03.01.2009, 19:07

Hati pisze:Mógł by ktoś napisać coś odnośnie kibiców Klubu 1899 Hoffenheim aktualnego lidera Bundesligi z tego co wiem to klub z małego miasteczka chyba 3,500 mieszkańców.

Znalazłem takie coś http://pl.youtube.com/watch?v=jPNCp1Hvt ... re=related" target="_blank" target="_blank
jak na tak małą miejscowość całkiem ładnie się prezentują.
No to zacznijmy od tego, ze ten "wynalazek" jest zartem i do tego glupim! Cos takiego jak Wronki czy Pniewy.
Za nim stoi pewien facet nazwiskiem Hopp (taki niemiecki B. Gates). Do tamtego roku klub nazywal sie TSG Hoffenheim, ale przed nowym sezonem dolozyli im to "1899", bo to przeciez tradycja :lol: (10 lat temu grali w 9-tej lidze)
Obecnie budowany jest nowy stadion ehm ehm tzn arena gdzies tam na wypizdowiu w okolicach Sinsheim, przepieknie polozona przy skrzyzowaniu autostrad :wink:
Obecnie graja w Mannheimie. Nie moze mi przejsc przez klawiature slowo "kibice", bo to jest naprawde smiech; pochodza z okolicznych wiosek i miasteczek; kibicowsko sa zerem! Na wyjazdy jezdza (prawdopodobnie sponsorowani przez wlasciciela) w niecala setke i sa cichutko ja mysz...
„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym” - A. Schopenhauer

Störtebeker

Post autor: Störtebeker » 03.01.2009, 19:14

Sektor E pisze:Wrocławianin

W Berlinie licza sie praktycznie tylko Union i Dynamo
BFC Dynamo jest takim niemieckim Millwall'em; kopia 5-ta lige ale maja calkiem zgrabna nabojke, srednia wieku grubo powyzej 30-tki.
1. FC Union to duma wschodniego Berlina, sredni ultrasi, srednie dymy, duzo piknikow.
Hertha BSC to dziwolag; na waznych meczach: komplet -> 80.000, calkiem niezle oprawy, troche nazioli, bardzo duzo piknikow. Na mniej waznych meczach nawet ponizej 15.000.
Tennis Borussia: tam chodzi berlinska inteligencja
„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym” - A. Schopenhauer

HSG

Post autor: HSG » 03.01.2009, 23:16

Włoskie klimaty to ogólnie są niepoważne.Jak byłem to się mocno zawiodłem ekipami włoskimi,a nie powiem bo liczyłem na wiele więcej.Kosa z kosą gra mecz,przed stadionem wszyscy wymieszani w barwach chodzą obok siebie,a na meczu się wyzywają :lol: O chuligance typowej nie ma mowy w tym kraju.Jedynie większe ekipy jak np.Napoli ,Inter itp.mają jakieś grupy,starszych typów "z miasta",którzy tak naprawdę wyjebane mają na wszystko.Ja to tak odbieram po tym co widziałem.

Stary14

Post autor: Stary14 » 04.01.2009, 12:39

Może ktoś potwierdzić to że do młynu PSG nie są wpszuczani czarni? Ciekawi mnie to choć słyszalem również że są tam 2 młyny, jeden prawicowy a drugi dla wszelkiej maści lewaków i brudasów.
GOOD NIGHT left SIDE!

Aktive

Post autor: Aktive » 04.01.2009, 12:47

Piszecie, że nie rozumiecie jak to jest w innych krajach, że na przykład przechodzą obok siedzie drużyny przeciwne, nic sobie nie robią a na stadionie się wyzywają. Dla nich to jest nie zrozumiałe, jak my widzimy osobę w szaliku innej drużyny, od razu uderzamy do gościa i zawijamy szal. W innych krajach mają inne nastawienie, a u innych inne. My mamy nastawienie bardziej chodzenie w dresach, pitt bulach, dobermansach, amstafach, a np w Anglii raczej tak kulturalniej można rzec. Koszulki w w kratki, sweterki, jeansy itd.
Obrazek

Gruby

Post autor: Gruby » 04.01.2009, 12:49

Nie mam jakiejś bardzo szczegółowej wiedzy, jak to wygląda obecnie, ale na PSG jest kilka młynów, dwa główne, na przeciwległych do siebie trybunach: Kup de Boulogne i Ateuill [ nie wiem czy pisownia dobra]. Na Boulogne "władze" sprawowała ekipa Boulogne Boys, która od pucharowego meczu z Lens, gdzie wywiesiła transparent obrażający mieszkańców północnej Francji ma problemy, została niby "zdelegalizowana". To była/jest grupa prawicowa, bardziej nastawiona na atrakcje pozasportowe niż na ultraske. Słynęła z tego, że na swoje sektory wpuszczała tylko białych. I tu mam wątpliwości, bo to nie dotyczyło chyba całej Boulogne tylko właśnie części trybuny, którą zajmowali członkowie grupy.
Z drugiej strony na Ateuill główną role odgrywają Tigris Mistic, ekipa raczej apolityczna, trudno ją nazwać chyba lewacką, bo to nie jest lewackość jak w Marsylii, że oprawy mają z Che, po prostu mniej radykalna. Nastawiona bardziej na utras. Tam może wejść każdy niezależnie od koloru skóry czy poglądów. Jeśli coś źle napisałem, albo za mało, to niech ktoś uzupełni.
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"

- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?

defens

Post autor: defens » 04.01.2009, 21:33

Gruby pisze:Nie mam jakiejś bardzo szczegółowej wiedzy, jak to wygląda obecnie, ale na PSG jest kilka młynów, dwa główne, na przeciwległych do siebie trybunach: Kup de Boulogne i Ateuill [ nie wiem czy pisownia dobra]. Na Boulogne "władze" sprawowała ekipa Boulogne Boys, która od pucharowego meczu z Lens, gdzie wywiesiła transparent obrażający mieszkańców północnej Francji ma problemy, została niby "zdelegalizowana". To była/jest grupa prawicowa, bardziej nastawiona na atrakcje pozasportowe niż na ultraske. Słynęła z tego, że na swoje sektory wpuszczała tylko białych. I tu mam wątpliwości, bo to nie dotyczyło chyba całej Boulogne tylko właśnie części trybuny, którą zajmowali członkowie grupy.
Z drugiej strony na Ateuill główną role odgrywają Tigris Mistic, ekipa raczej apolityczna, trudno ją nazwać chyba lewacką, bo to nie jest lewackość jak w Marsylii, że oprawy mają z Che, po prostu mniej radykalna. Nastawiona bardziej na utras. Tam może wejść każdy niezależnie od koloru skóry czy poglądów. Jeśli coś źle napisałem, albo za mało, to niech ktoś uzupełni.
o ile dobrze pamietam jest to (byl) sektor R6 kiedys (moze z 8 lat temu moze wiecej)pokazywali w tv na bodajze(tv7 teraz tvn7)reportaz o kibicach we francji i pkazywali mecz PSG-OM i wlasnie wspominali ze jest taki sektor gdzie tylko biali moga wejsc....swoja droga fajny reportaz,pokazywali np. ze jedna ekipa ostrzyla duze monety by byly "kanciate" by mogli rzucac w druga ekipe...to taka ciekawostka i maly OT
LECH MOIM KLUBEM
POZNAN MOIM MIASTEM

BobSwagger

Post autor: BobSwagger » 04.01.2009, 21:57

defens pisze:pokazywali np. ze jedna ekipa ostrzyla duze monety by byly "kanciate" by mogli rzucac w druga ekipe...to taka ciekawostka i maly OT
Często takie rzeczy robiły ekipy w Anglii w latach 70 tych i 80 tych, więc to nic nowego :D Sory za OT
Internet Hooligans Group '09

Wilkowy

Post autor: Wilkowy » 06.01.2009, 12:48

Jakie zgody ma Liverpool ?? Trafiłem na allegro na ich szal zgodowy z Borussia Manchengladbach wie ktoś coś więcej na ten temat ???
Obrazek

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 06.01.2009, 15:03

moze to nie zgodowy a łączony pamiatkowy z meczu , tam co jakich pucharowy mecz wychodza szale pamiatowe i takowy widzialem w knajpie kibicow liverpoolu
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

Aktive

Post autor: Aktive » 06.01.2009, 15:11

szczena_uns pisze:moze to nie zgodowy a łączony pamiatkowy z meczu , tam co jakich pucharowy mecz wychodza szale pamiatowe i takowy widzialem w knajpie kibicow liverpoolu
Tak. Liverpool nic nie łączy z Borussią. Kiedyś grali mecz pucharowy. Takie szaliki robi się przed meczem pucharowym dla zarobku i dla kolekcjonowania
Obrazek

Kaczmar

Post autor: Kaczmar » 06.01.2009, 15:14

[link]" target="_blank

czy mozliwe ze ta oprawa ma drugie dno??
dopiero za ktoryms razem zczailem ze tam jest country a nie white :wink:
obejscie "cenzury "czy przypadek?
8306370
[email protected]

MKS Kozienice.

havamal

Post autor: havamal » 06.01.2009, 15:26

a to juz nawet za zaby sie kary dostaje? :x

Tabasco

Post autor: Tabasco » 06.01.2009, 15:44

http://pl.youtube.com/watch?v=Cw1P5jYA4 ... re=related" target="_blank

chłopaki z US bawią się po jakimś zwycięstwie w Alicante. Swoją drogą pieski trochę szaleją. Akcja miała miejsce chyba w 2007 r. Tak na marginesie, to US dość często kręci awantury z policją, właśnie po wygranych meczach lub przy celebracji tytułów na Plaza de Cibeles w Madrycie (np. w 1998 r. kiedy Real zdobył Puchar Europy w zamieszkach rannych było ok. 100 osób, a przed półfinałem w LM w 2000 r. przed meczem z Barceloną palono samochody. Awantury przed lub po derbach Madrytu to standard).

Kaczmar

Post autor: Kaczmar » 06.01.2009, 16:20

chodzilo mie o to.Mozliwy takowy podtext w Holandii??
[link]" target="_blank
8306370
[email protected]

MKS Kozienice.

tede

Post autor: tede » 06.01.2009, 18:02

Wilkowy pisze:Jakie zgody ma Liverpool ?? Trafiłem na allegro na ich szal zgodowy z Borussia Manchengladbach wie ktoś coś więcej na ten temat ???
Czy zgode mozna okreslic stosunki na lini LFC-Borussia?tego nie wiem ,ale napewno kibice Borussi odwiedzaja Liverpool wtedy kiedy Bundesliga nie gra a Liga Angielska tak.
PS.znalazłem takie coś [link]" target="_blank Myśle ze cos Ci pomoglem

DOLNOSLAZAK

Post autor: DOLNOSLAZAK » 06.01.2009, 18:30

Z tego co się orientuje oprawa dotyczy tego, iż w mniejszych miejscowaściach w kraju tulipanów ludzie nie są tak liberalni w stosunku do pedalstwa,narkomanii itp. i podejrzewam, że to chcieli podkreslic fani z Holandii. Chyba, że ta oprawa miała jescze inne przesłanie...to chetnie się dowiem:)

Jan_Kowalski

Post autor: Jan_Kowalski » 06.01.2009, 19:01

Moze tak byc bo jak widac byl to mecz z Ajaxem czyli klubem chyba ze stolicy swiatowego liberalizmu -Amsterdamu.

Support28

Post autor: Support28 » 07.01.2009, 00:39

country - wieś, wieśniak co też symbolizuje postać na fladze.
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż

P.S

Post autor: P.S » 07.01.2009, 01:05

Kibice Groningen nazywani sa w Holandii "wiesniakami" wiec zapewne chcieli pokazac, ze dobrze im z tym :wink:

Kaczmar

Post autor: Kaczmar » 07.01.2009, 09:58

jest taka bardzo znana piosenka Thank you got i am a white boy.
Mi sie wydaje ze to tak kmina ze sa chlopaki wlasnie z prowincji i takjak mowili poprzednicy pierdola ten caly system holenderski.
8306370
[email protected]

MKS Kozienice.

Support28

Post autor: Support28 » 08.01.2009, 03:05

Kaczmar pisze:jest taka bardzo znana piosenka Thank you got i am a white boy.
Mi sie wydaje ze to tak kmina ze sa chlopaki wlasnie z prowincji i takjak mowili poprzednicy pierdola ten caly system holenderski.
raczej nie o to chodzi, jak sam napisałes są z prowincji i przez ludzi z duzy miast sa nazwyani wiesniakami
Wyklęci żołnierze, chłopcy twardzi jak stal
Ostatni patrioci wśród ruin i łgarstw
Wszystko dla Polski, dla siebie nic
Dziś dla was nasza pamięć
Dla was walecznych krzyż

BIC

Post autor: BIC » 08.01.2009, 08:48

Bylem w Holaandi i mi sie wydaje ze jest tak jak napisal Kaczmar. Ludzie tam na prowincji sa rzeczywiscie bardziej "porzadni", pozatym praktycznie nie widac tam afroholendrow... :lol: ...i raczej o to im chodzi :!:

torca1950

Post autor: torca1950 » 08.01.2009, 19:51

Wy żartujecie z tą niezgodą dla liberalizmu w tej oprawie? Country boy to wieśniak i tak nazywa się fanów Groningen. Grali z klubem ze stolicy, więc zamanifestowali swoje pochodzenie "ze wsi".

To tak jakby Pasy zrobił oprawę Jude boy i przedstawiony był żydek z pejsami, jarmułką i Torą w rękach.

Swoją drogą widzieliście co ten typ trzyma w rękach? I jeszcze piszecie bzdury, że to ma powiązanie z niezgodą dla liberalizmu.

BIC

Post autor: BIC » 08.01.2009, 21:54

Mysle ze holendrzy zaczynaja dostrzegac pewne minusy liberalizmu. Statystyki zdaja sie chyba to potwiertdzac. Holandia traci tozsamosc narodowa, zwlaszcza w duzych miastach. Na wsi jest troche inaczej pod tym wzgledem.
Mysle ze ta oprawa chcieli pokazac, ze nie wstydza sie tego kim sa. Wiec co mieli pokazac? Wojownika ku-klux-klanu? Mogli tez chciec pokazac, ze to ze sa ze wsi ma swoje zalety, np. w postaci tozsamosci narodowej.

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 08.01.2009, 23:31

mi te rozkminki zaczynają przypominać koncepcję "prasłowiańskiej gruszy chroniącej plebejskiego uciekiniera" :lol:

no panowie, nie bawmy się tu w 'nigdy więcej' /czyt. nie szukajmy pewnych rzeczy tam gdzie ich poprostu nie ma/...
Obrazek

BIC

Post autor: BIC » 09.01.2009, 01:13

:lol: Nie znam tej gruszy, ale chyba kapuje. Masz racje aktywowany2. Ale kto ma widziec ten widzi. :wink:

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 10.01.2009, 20:36

http://pl.youtube.com/watch?v=GYlPTNeq5X4" target="_blank
masz tu gruszę ;) 8)

a żeby nie rozmywać - ktoś mógłby pokrótce (mam nadzieję że nie było) opisać czeskie zgody, układy itp.?
Obrazek

SnikerS

Post autor: SnikerS » 12.01.2009, 14:42

Ma ktoś jakieś fotki z oprawy Juventusu z tego weekendu? W skrótach meczu na C+ widać było, że coś chyba związane ze zgodami mieli, widać było jakiś większy napis ADO Den Haag itp. Z góry dzięki.

havamal

Post autor: havamal » 12.01.2009, 22:11

aktywowany2 pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=GYlPTNeq5X4" target="_blank
masz tu gruszę ;) 8)

a żeby nie rozmywać - ktoś mógłby pokrótce (mam nadzieję że nie było) opisać czeskie zgody, układy itp.?
było

Banik Ostrava- GKS Katowice
SFC Opava- Slask Wroclaw
Sigma Olomuniec- z nikim
FC Zlin-z nikim
FC Brno- Slovan Bratyslawa, jakies uklady z Viktoria Pilzno
Sparta Praga- uklad z Viktoria Zizkov,dobre stosunki z FC Nitra,FC Koszyce /Slowacja/.
Slavia Praga- Gornik Walbrzych
Bohemians Praga- FK Pardubice,Senco Doubravka,Gornik Walbrzych,ekipa ultras ma dobre stosunki z St.Pauli
Viktoria Zizkov-uklad ze Sparta Praga,Cracovia Krakow
Slovan Liberec,FK Jablonec,Banik Most-wspolna zgoda. Poza tym Liberec ma uklad z KSZO Ostrowiec i Jablonec z Karkonoszami JG.
FK Teplice-dobre stosunki z Chrobrym Glogow
SK Hradec Kralove- Fk Mlada Boleslav i na odwrot
FK Kolín- FK Nachod i na odwrot
Union Cheb i Banik Haviřov- F-c Banika Ostrava

havamal

Post autor: havamal » 12.01.2009, 22:12

aa, Bohemians i Górnik Włabrzych oczywiście nieaktualne

Krzysiek1947

Post autor: Krzysiek1947 » 13.01.2009, 00:00

tak samo Cracovia jeżeli dobrze kojarze.
CHEMICAL BROTHERS

Żołnierz Południa

Post autor: Żołnierz Południa » 13.01.2009, 08:25

havamal pisze:
aktywowany2 pisze:http://pl.youtube.com/watch?v=GYlPTNeq5X4" target="_blank
masz tu gruszę ;) 8)

było

Banik Ostrava- GKS Katowice
SFC Opava- Slask Wroclaw
Sigma Olomuniec- z nikim
FC Zlin-z nikim
FC Brno- Slovan Bratyslawa, jakies uklady z Viktoria Pilzno
Sparta Praga- uklad z Viktoria Zizkov,dobre stosunki z FC Nitra,FC Koszyce /Slowacja/.
Slavia Praga- Gornik Walbrzych
Bohemians Praga- FK Pardubice,Senco Doubravka,Gornik Walbrzych,ekipa ultras ma dobre stosunki z St.Pauli
Viktoria Zizkov-uklad ze Sparta Praga,Cracovia Krakow
Slovan Liberec,FK Jablonec,Banik Most-wspolna zgoda. Poza tym Liberec ma uklad z KSZO Ostrowiec i Jablonec z Karkonoszami JG.
FK Teplice-dobre stosunki z Chrobrym Glogow
SK Hradec Kralove- Fk Mlada Boleslav i na odwrot
FK Kolín- FK Nachod i na odwrot
Union Cheb i Banik Haviřov- F-c Banika Ostrava
Ja bym dodał Banik – Spartak Trnava
Bohemians Praga układ grupy PIS-PIS KLAN - Bohemians Dublin, GREENS -Banska Bystrica.
Cracovia - Viktoria nieaktualne
Obrazek

martinio

Post autor: martinio » 13.01.2009, 08:38

Ja bym dodal Banik Ostrava-Spartak Trnava nieaktualne!
PERSONA NON GRATA&CHULIGANI Z BAZALU

martinio

Post autor: martinio » 13.01.2009, 09:01

Dobry wywiad ze Zoranem Timicem/Delije/niestety w jezyku czeskim [link]" target="_blank
PERSONA NON GRATA&CHULIGANI Z BAZALU

ODPOWIEDZ