Kibice w UK
-
Re: Kibice w UK
A Ci bardziej kumaci kibice w Anglii tez traktuję te mecze FA Cup czy wyjazdy na Carling Cup, gdzie zazwyczaj kluby wystawiają rezerwy jakos bardziej prestizowo ??? Juz o Manchesterze United było tu chyba napisane, ze jezdzą wszedzie na maksa, a jak z innymi klubami ??? Bo tak patrze ze podczas meczow w lidze mało co sie dzieje, a dojdzie do meczu w Carling Cup czy FA Cup i Manchester dymi w Barnsley, albo odpala race na derbach, a na lidze raczej mało co sie dzieje
-
@citizen
Ale widzisz, ja wlasnie nigdzie nie wspominalem ze City kupowalo barwy Rangersow... Bylo powiedziane, ze bylo sporo barw Man City na finale miedzy Rangersami, to napisalem to co sam widzialem. I jak mowilem wrzuce tutaj zdjecie jak sie nadazy okazja, ze kumpel znow bedzie w tej koszulce smigal i pokaze. Nawet nie chce mi sie googlowac, a pewnie bym znalazl to samo. Wiec jak ktos ma zamiar poganiac, to moze sobie odposcic.
Tylko ze Nisc sprostowal to w nastepnym poscie i tyle. Naprawde nie ma sensu tutaj robic glupiej pyskowki, bo to do niczego nie doprowadzi. Jasne ze Ty bedziesz mial swoje zdanie, ja swoje tak to juz jest. Ale trzymajmy sie raczej tego co bylo wczesniej a nie robmy tutaj szopek niczym z tematow opisujacych dana dzielnice w Krakowie czy Lodzi. Zreszta widze, ze sam jestes podobnego zdania i luzik.
Publika jaka jest taka jest... Niestety kluby sukcesu tak maja i tego niestety nie zmienimy... Zreszta zanim sie obrocisz, bedziesz mial u siebie to samo i taka jest prawda. Kasa robi swoje. Ja sie nie zgadzam z generalizowaniem ze na United tylko pakole i inne chinczyki, zreszta na wyjazdach to latwo zweryfikowac. Ale dla mnie to moze byc i tak... Naprawde czy ktos tutaj bedzie uwazal ze jest tak czy inaczej to mnie to ani ziebi ani grzeje. A ze turystow mnostwo i to takze bialych to niestety nic nie poradze.
@kiwa jako tako
Powiedzialbym ze tak, jezeli mowimy o klubach z top4, bo jednak mecz o puchar to mecz o puchar i sa te emocje ze sie odpada. No i okazja pojechac gdzies, gdzie sie dawno nie bylo. Mecze pucharowe u siebie w przypadku United, to jest ogolnie zlewka na calego. Zreszta odnosnie ostatnich derbow, to nie wiem czy City wyprzedalo stadion biorac pod uwage to co pisal Nisc, ale wygladal na nabity, ale tak jak gadalem to chyba maja troche wyjebane jedni i drudzy... Miedzy innymi dlatego tez zalapalem sie na bilet, gdzie na lige wyjazdowo moge sobie pomarzyc. A na OT chyba ciagle tez bilety dostepne na ten polfinal... United w tym sezonie ogolnie karnetow nie moglo sprzedac, przegieli z podwyzkami i ACS to ludzie zrezygnowali, bo jednak ogladanie meczu za takie pieniadze to juz jest niedorzecznosc.
Kluby mniejsze i z nizszych lig, to w pucharze graja jak o mistrza kazdy swoj mecz. Takze im nie ma sie co dziwic.
A jak traktuja mecze ekipy sportowe, to nie wiem.
Co do rac jeszcze, to jakies zdjecia z FC United. Nic specjlanego, ale i tak warto odnotowac, ze cos tam probuja. Sam zabiore jakas na FC, bo ani mnie nie zbanuja, ani chyba karac nie beda. Najwyzej wywala ze stadionu. Nigdy sie w to nie bawilem, to cos sprobuje, angole widzac jedna race juz szczaja w gacie :)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ale widzisz, ja wlasnie nigdzie nie wspominalem ze City kupowalo barwy Rangersow... Bylo powiedziane, ze bylo sporo barw Man City na finale miedzy Rangersami, to napisalem to co sam widzialem. I jak mowilem wrzuce tutaj zdjecie jak sie nadazy okazja, ze kumpel znow bedzie w tej koszulce smigal i pokaze. Nawet nie chce mi sie googlowac, a pewnie bym znalazl to samo. Wiec jak ktos ma zamiar poganiac, to moze sobie odposcic.
Tylko ze Nisc sprostowal to w nastepnym poscie i tyle. Naprawde nie ma sensu tutaj robic glupiej pyskowki, bo to do niczego nie doprowadzi. Jasne ze Ty bedziesz mial swoje zdanie, ja swoje tak to juz jest. Ale trzymajmy sie raczej tego co bylo wczesniej a nie robmy tutaj szopek niczym z tematow opisujacych dana dzielnice w Krakowie czy Lodzi. Zreszta widze, ze sam jestes podobnego zdania i luzik.
Publika jaka jest taka jest... Niestety kluby sukcesu tak maja i tego niestety nie zmienimy... Zreszta zanim sie obrocisz, bedziesz mial u siebie to samo i taka jest prawda. Kasa robi swoje. Ja sie nie zgadzam z generalizowaniem ze na United tylko pakole i inne chinczyki, zreszta na wyjazdach to latwo zweryfikowac. Ale dla mnie to moze byc i tak... Naprawde czy ktos tutaj bedzie uwazal ze jest tak czy inaczej to mnie to ani ziebi ani grzeje. A ze turystow mnostwo i to takze bialych to niestety nic nie poradze.
@kiwa jako tako
Powiedzialbym ze tak, jezeli mowimy o klubach z top4, bo jednak mecz o puchar to mecz o puchar i sa te emocje ze sie odpada. No i okazja pojechac gdzies, gdzie sie dawno nie bylo. Mecze pucharowe u siebie w przypadku United, to jest ogolnie zlewka na calego. Zreszta odnosnie ostatnich derbow, to nie wiem czy City wyprzedalo stadion biorac pod uwage to co pisal Nisc, ale wygladal na nabity, ale tak jak gadalem to chyba maja troche wyjebane jedni i drudzy... Miedzy innymi dlatego tez zalapalem sie na bilet, gdzie na lige wyjazdowo moge sobie pomarzyc. A na OT chyba ciagle tez bilety dostepne na ten polfinal... United w tym sezonie ogolnie karnetow nie moglo sprzedac, przegieli z podwyzkami i ACS to ludzie zrezygnowali, bo jednak ogladanie meczu za takie pieniadze to juz jest niedorzecznosc.
Kluby mniejsze i z nizszych lig, to w pucharze graja jak o mistrza kazdy swoj mecz. Takze im nie ma sie co dziwic.
A jak traktuja mecze ekipy sportowe, to nie wiem.
Co do rac jeszcze, to jakies zdjecia z FC United. Nic specjlanego, ale i tak warto odnotowac, ze cos tam probuja. Sam zabiore jakas na FC, bo ani mnie nie zbanuja, ani chyba karac nie beda. Najwyzej wywala ze stadionu. Nigdy sie w to nie bawilem, to cos sprobuje, angole widzac jedna race juz szczaja w gacie :)
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
Sorry za post pod postem
Citizen, znasz jakis konkretny powod dlaczego sie wyniesliscie z Main Road? Ogolnie stadion byl juz za maly i nie oplacalo sie rozbudowywac, czy jakis inny powod? I co sie stalo z Main Road potem? Zburzyli? Dla mnie to w ogole porazka, jak sie kluby wynosza ze swoich stadionow :/ Szkoda wielka w c***. Tak jak Arsenal, Highbury bylo jakie bylo pod wzgledem dopingu ostatnie swoje lata, ale mialo ten klimat. A tutaj widze juz nowi wlasciciele West Hamu, chca sie wyniesc na nowobudowany olimpijski, mimo ze nie bedzie on typowo pilkarskim :/ Lfc chce nowego stadionu a co gorsza, kibice chca :/ Odchodzi gdzies ta magia danego miejsca...
Citizen, znasz jakis konkretny powod dlaczego sie wyniesliscie z Main Road? Ogolnie stadion byl juz za maly i nie oplacalo sie rozbudowywac, czy jakis inny powod? I co sie stalo z Main Road potem? Zburzyli? Dla mnie to w ogole porazka, jak sie kluby wynosza ze swoich stadionow :/ Szkoda wielka w c***. Tak jak Arsenal, Highbury bylo jakie bylo pod wzgledem dopingu ostatnie swoje lata, ale mialo ten klimat. A tutaj widze juz nowi wlasciciele West Hamu, chca sie wyniesc na nowobudowany olimpijski, mimo ze nie bedzie on typowo pilkarskim :/ Lfc chce nowego stadionu a co gorsza, kibice chca :/ Odchodzi gdzies ta magia danego miejsca...
-
Everton, Tottenham też czytałem że chcą się "wynosić "... tylko ja się pytam po jaki c*** ?!
Ci kibice którzy tego chcą to pewnie pikniki podjarane Emirates Stadium i też by chcieli coś podobnego ... starzy angole i dobre chłopaki jestem pewien że za nic nie oddaliby swoich czy to Goodison Park czy to White Hart Lane itd .....
Ci kibice którzy tego chcą to pewnie pikniki podjarane Emirates Stadium i też by chcieli coś podobnego ... starzy angole i dobre chłopaki jestem pewien że za nic nie oddaliby swoich czy to Goodison Park czy to White Hart Lane itd .....
-
Tymbardziej ze w Polsce te nowe stadiony są pewnie mniej nowoczesne niz WHL czy Goodison ;D
Powiem tak, ze te stare chłopaki chcieliby pewnie te stare stadiony z lat 80 z miejscami stojącymi ;) Zawsze lubiłem jak w angielskich ksiazkach starzy kibole opisywali stadiony w stylu : Co weekend stalismy na sektorze, z dachu kapała woda itd :D albo w Grimsby waliło rybami hehe.
Niestety mi te nowe angielskie stadiony sie nie podobają. Na Emirates trybuny są daleko od murawy i to juz nie ten sam klimat. Juz nie bede mówił o Wembley, bo te Wembley juz nigdy nie przebije tamtego ;(
Powiem tak, ze te stare chłopaki chcieliby pewnie te stare stadiony z lat 80 z miejscami stojącymi ;) Zawsze lubiłem jak w angielskich ksiazkach starzy kibole opisywali stadiony w stylu : Co weekend stalismy na sektorze, z dachu kapała woda itd :D albo w Grimsby waliło rybami hehe.
Niestety mi te nowe angielskie stadiony sie nie podobają. Na Emirates trybuny są daleko od murawy i to juz nie ten sam klimat. Juz nie bede mówił o Wembley, bo te Wembley juz nigdy nie przebije tamtego ;(
-
Wiesz, np Goodison, zreszta to samo ma Parkhead, maja takie stare trybuny z filarami i mozna malo widziec bedac za nimi. Ale ku***, takiego klimatu wlasnie jak te stare trybuny nie zrobisz na nowoczesnym stadionie.
Akurat sam stadion City dosc ladny, ale jak widzialem pare zdjec i filmikow z Main Road i chyba Kippax? czy jak to sie zwalo tam, to nie ma co porownywac.
Wiesz nowe stadiony daja duzo wiecej kasy, Arsenal chyba 3 razy tyle zarabia... Stad tez pewnie Anfield chca przebudowac, bo meisci tylko 40 kilka tysiecy, a potencjalu pewnie do OT spokojnie.
A najgorsze co moze byc, to tak jak np na Stretford End, drugie pietro. Pierdoli to caly doping strasznie.
Male stadiony, stare stadiony w anglii maja zajebisty klimat. A to nie sa stadiony jak w Polsce na wale usypane. One sa dosc nowoczesne.
Ale po co Tottenham chce budowac nowy? Maja swoj bardzo ladny i przeciez dosc nowoczesny...
Akurat sam stadion City dosc ladny, ale jak widzialem pare zdjec i filmikow z Main Road i chyba Kippax? czy jak to sie zwalo tam, to nie ma co porownywac.
Wiesz nowe stadiony daja duzo wiecej kasy, Arsenal chyba 3 razy tyle zarabia... Stad tez pewnie Anfield chca przebudowac, bo meisci tylko 40 kilka tysiecy, a potencjalu pewnie do OT spokojnie.
A najgorsze co moze byc, to tak jak np na Stretford End, drugie pietro. Pierdoli to caly doping strasznie.
Male stadiony, stare stadiony w anglii maja zajebisty klimat. A to nie sa stadiony jak w Polsce na wale usypane. One sa dosc nowoczesne.
Ale po co Tottenham chce budowac nowy? Maja swoj bardzo ladny i przeciez dosc nowoczesny...
-
Moja opinia o nowych stadionach na Wyspach jest niejednoznaczna, z jednej strony wiadomo ze tradycja zobowiazuje heh, ale nie ma za bardzo do czego przyczepic sie w przypadku kilkunastu nowych stadionow, i nie sa to takie "biale slonie" na codzien wiejace pustka jak w Polsce Zaglebie Lubin czy Kszo...Mam tu na mysli takie obiekty jak Emirates Arsenalu, City of Manchester Stadium MCFC, nowe stadiony Derby County i Coventry, New Den Millwall czy New Meadow Shrewsbury. W niektorych przypadkach budowa nowych stadionow uratowala kluby takie jak Clyde czy Airdrie w Szkocji. Jest to sprawa kontrowersyjna bo atmosfery Highbury czy Maine Road sie nie odzyska ale funkcjonalnosci nowym stadionom odmowic nie mozna. taki Everton ( tu mowie pol zartem) powinien po prostu wrocic na swoj stary stadion czyli Anfield heh...pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Mogę wypowiedzieć, się tylko co do New Den i Ashburton Grove (Emirates S.) bo na nich byłem. Stadion Millwall niby nowy, ale jednak troszkę budowany na starą modłę, każda trybuna osobno, mam wrażenie, że jakiś tam klimat Anglii jednak pozostał, pewnie też trochę dzięki kibicom. Co do stadionu Arsenalu to typowa maszynka do robienia kasy. Wielka, betonowa miska, na której wpierdolenie zimnego hotdoga za 4,5 funta wydaje się ważniejsze co trzeciemu "kibicowi" niż wyczekanie do końca pierwszej połowy meczu. Zresztą podobną opinię mają starzy kibice Arsenalu, wiadomo, ze w grę też wchodzi sentyment do Highbury. Jak komuś chce się szukać wyżej mojego posta to szerzej opisałem swoje wrażenia z przygody z Arsenalem. A teraz jeszcze jedna anegdotka. Byłem tam kiedyś na meczu Pucharu Ligi z Sheffield Utd. wygranym przez "młode strzelby Arsene" 6-0. Goście 6-0 w d*** ale ich spora grupa kibiców bawi się w najlepsze i ciągnie doping niosący się po nudnych jak p**** sektorach gospodarzy na których siedziałem. Za mną dwóch, na oko w moim wieku (mam 26 lat) "kibiców", druga generacja Pakistan/Indie, czyli z ładnym angielskim akcentem puszcza do siebie kpiące komentarze: "A po co oni śpiewają?", "Przegrywają 6-0 i śpiewają, co za bezsens". Niektórzy pewnych rzeczy nigdy nie zrozumieją. ;)
P.S. Mancunian, po cichu liczę, że w latem w okresie przygotowawczym Wimbledon zagra na Giggs Lane i chętnie się wybiorę bo słyszę same superlatywy o kibicach FCUM a w kiblu na Kingsmeadow do dziś jest vlepa: Love United, Hate Glazer!
P.S. Mancunian, po cichu liczę, że w latem w okresie przygotowawczym Wimbledon zagra na Giggs Lane i chętnie się wybiorę bo słyszę same superlatywy o kibicach FCUM a w kiblu na Kingsmeadow do dziś jest vlepa: Love United, Hate Glazer!
[link]
-
Podobno miasto przyklepalo nam stadion... Czyli chyba troche zmiana planow. Nie za wlasna kase a miasto nam zrobi jakis malutki. Ale nawet nie mialem czasu sie zainteresowac bardziej. Tez licze na to, ze wpadniecie na Gigg Lane, to obczaje jak wy z kolei wygladacie.
-
Cardiff City miało baaardzo klimatyczny ten swój Ninian Park ... ale od tego sezonu przenieśli się na "Cardiff City Stadium" ...
-
Wczoraj przez przypadek znalazłem się na Liverpool FC vs Tottenham , stadion zapełniony praktycznie do końca , Kogutów też sporo zbytnio przez doping niemogli się przebić , The KOP robią dobrą atmosferę z bardzo dobrym dopingiem , przed meczem jak chyba zawsze duże flagi na kijach , sektorówka plus jak dla mnie szok - duży transparent Scouse Solidaronść , o co chodzi z tą akcją to niemam pojęcia może napisze ktoś kto się orientuje .
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
z tego co ja wiem Scouse Solidarnosc, to BARDZO stara flaga, ktora pojawia sie na The Kop systematycznie i regularnie. O co chodzi to szczerze nie wiem, chyba ich zwiazki zawodowe opowiedzialy sie swego czasu po stronie polskiej solidarnosci.
A flaga obecnie nie przypadkowo... Tak jak w United jest syf z wlasicielem i kibice United, co nie poszli za FC, sami teraz zaczynaja sie organizowac w protesty, tak scouserzy maja to samo u siebie. Troche na mniejsza skale problemy, ale emocji rownie duzo. Ostatnio grali piach, trybuny mieli straszne i gwizdali nawet na swoich. I w koncu sie ogarneli, bo to nie tedy droga. Mecz przed Tottenhamem mieli podobno ZAJEBISTY doping, na Spursach podobno tez (sam potwierdzasz, czyli mieli). Widocznie zauwazyli, ze w jednosci sila a druzyna potrzebuje w tym ciezkim okresie ich wsparcia.
A flaga obecnie nie przypadkowo... Tak jak w United jest syf z wlasicielem i kibice United, co nie poszli za FC, sami teraz zaczynaja sie organizowac w protesty, tak scouserzy maja to samo u siebie. Troche na mniejsza skale problemy, ale emocji rownie duzo. Ostatnio grali piach, trybuny mieli straszne i gwizdali nawet na swoich. I w koncu sie ogarneli, bo to nie tedy droga. Mecz przed Tottenhamem mieli podobno ZAJEBISTY doping, na Spursach podobno tez (sam potwierdzasz, czyli mieli). Widocznie zauwazyli, ze w jednosci sila a druzyna potrzebuje w tym ciezkim okresie ich wsparcia.
-
No ja nie pamietam kiedy ostatnio na Coventry był komplet. Zazwyczaj wiele wolnych miejsc i ogromny sektor gosci za jedną z bramek, ktorzy rzadko kiedy jest zapełniany ;)nisc pisze:Moja opinia o nowych stadionach na Wyspach jest niejednoznaczna, z jednej strony wiadomo ze tradycja zobowiazuje heh, ale nie ma za bardzo do czego przyczepic sie w przypadku kilkunastu nowych stadionow, i nie sa to takie "biale slonie" na codzien wiejace pustka jak w Polsce Zaglebie Lubin czy Kszo...Mam tu na mysli takie obiekty jak Emirates Arsenalu, City of Manchester Stadium MCFC, nowe stadiony Derby County i Coventry, New Den Millwall czy New Meadow Shrewsbury. W niektorych przypadkach budowa nowych stadionow uratowala kluby takie jak Clyde czy Airdrie w Szkocji. Jest to sprawa kontrowersyjna bo atmosfery Highbury czy Maine Road sie nie odzyska ale funkcjonalnosci nowym stadionom odmowic nie mozna. taki Everton ( tu mowie pol zartem) powinien po prostu wrocic na swoj stary stadion czyli Anfield heh...pzdr
-
kompletu nie ma fakt, z powodu tragicznej gry i polityki klubu, ale wtedy kiedy trzeba czyli na meczach z Derby, Leicester, Notts Forest czy klubami z Sheffield ani na frekwencje ani na atmosfere narzekac nie trzeba....pzdr
TYBET JEST SERBSKI
-
Co do nowego stadionu Spurs to maja budowac nowy dlatego ,ze WHL ma mala pojemnosc widzow ok.36tys.Cos tam jeszcze slyszalem ze kibice Spurs sa zrzeszeni i jest ich w tym zrzeszonym klubie 170tys.
[link]
Mam takie pytanie do mancunian czy kibice FC United chodza jeszcze na mecze Manchesteru?? Tak pytam bo z miesiac temu byl program wlasnie o kibicach United tylko calego nie ogladalem i byl wywiad z jednym gosciem z Fc United to mowi ze juz nie chodza na Manchester ,ale caly czas ten klub jest w ich sercu.
[link]
Mam takie pytanie do mancunian czy kibice FC United chodza jeszcze na mecze Manchesteru?? Tak pytam bo z miesiac temu byl program wlasnie o kibicach United tylko calego nie ogladalem i byl wywiad z jednym gosciem z Fc United to mowi ze juz nie chodza na Manchester ,ale caly czas ten klub jest w ich sercu.
-
swego czasu kilka godzin przegadalem w jednym z pubow na Govan z 2 ludzmi ze zwiazkow zawodowych nie istniejacej juz stoczni w Glasgow, kur...szczerze mowiac z lezka w oku sluchalo sie jak zbierali kase w trudnym i tutaj okresie poczatku lat 80-tych na paczki dla rodzin internowanych robotnikow w Polsce....poparcie dla Solidarnosci bylo jedynym pomostem laczacym zwiazki zawodowe w UK ze znienawidzonym rzadem Maggie Tatcher.mancunian pisze:z tego co ja wiem Scouse Solidarnosc, to BARDZO stara flaga, ktora pojawia sie na The Kop systematycznie i regularnie. O co chodzi to szczerze nie wiem, chyba ich zwiazki zawodowe opowiedzialy sie swego czasu po stronie polskiej solidarnosci.
kibice ktorzy opowiedzieli sie za pozostaniem przy Man Utd mimo Glaziera nie za bardzo toleruja fanow FCUM , tym bardziej ze tamci porobili pamiatki z tym zwoim innym herbem, wielu ma juz dziargi itp....wybrali inna droge, bardzo unikalna w UK ale dla majacych inna niz nasza mentalnosc fanow Man Utd sa oni po prostu kibicami innego klubu, przynajmniej dla miazdzacej wiekszosci....pzdrMavas12 pisze: czy kibice FC United chodza jeszcze na mecze Manchesteru?? Tak pytam bo z miesiac temu byl program wlasnie o kibicach United tylko calego nie ogladalem i byl wywiad z jednym gosciem z Fc United to mowi ze juz nie chodza na Manchester ,ale caly czas ten klub jest w ich sercu.
TYBET JEST SERBSKI
-
mancunian pisze:Sorry za post pod postem
Stadion za maly i popadl w ruine ,zreszta nie bylo czego tam rozbudowywac ,blaszana trybuna,prawda jest taka ze zeby cos z tym zrobic musiano by od podstaw go stawiac...Miasto znalazlo inny teren ,developerzy wykupili teren ,stadion stary zburzono,teraz sie tam domki stawia,nowe osiedle,czasem tamtedy przejezdzam obok ,smutne...Historii nie da sie zburzyc...Nie wiem czy wiesz ale wtedy na Maine Road padl rekord frekfencji meczu...United...Tak tak wypozyczali czasem stadion na mecze ,nie jestem pewien ale w meczu chyba z Arsenalem w latach 60 czy 70...Ponad 80 tys ludzi...
-
Generalnie to mozna ich podzielic na grupy. Sa tacy, ktorzy nie chodza na OT, bo sprzeciwiaja sie komercjalizacji futbolu i/lub ich po prostu nei stac. Ciagle w sercu maja United, ale chodza na FC.kibice ktorzy opowiedzieli sie za pozostaniem przy Man Utd mimo Glaziera nie za bardzo toleruja fanow FCUM , tym bardziej ze tamci porobili pamiatki z tym zwoim innym herbem, wielu ma juz dziargi itp....wybrali inna droge, bardzo unikalna w UK ale dla majacych inna niz nasza mentalnosc fanow Man Utd sa oni po prostu kibicami innego klubu, przynajmniej dla miazdzacej wiekszosci....pzdr
Sa tez tacy, ktorzy jezdza na wyjazdy, czy tez po europie za United. Inni od czasu do czasu wpadaja na OT. Po prostu staraja sie nie placic glazerowi. Fc jest forma sprzeciwu, jednak ciagle United maja w sercu. Zreszta ogrom flag jest MU FC UM, czy jak spiewamy 2 Uniteds but the soul is One!...
No i na koncu sa tacy, dla ktorych United juz nie istnieje... Nawet nie sledza wynikow, albo jedynie cos tam sobie sprawdza i sa w 100% oddani FC.
Szczerze, ostatniej postawy nie rozumiem, ale kazdy ma tam swoja droge. Dla mnie ciagle Man United znaczy bardzo wiele. FC United powstalo wlasnie z milosci do Man United i dla mnie niepojete jest odcinanie sie od nich.
Ogolnie na Fc czy sobie przyjdziesz w koszulce Man United, czy FC to jest jeden c***. Atmosfera jest calkowicie inna, nie ma takiego cisnienia. Bardzo taka rodzinna. Liczy sie doping i to ze maja swoj klub na ich zasadach i moga oddawac cala pasje w to. Cos jakby powrot do starych lat kiedy to nie bylo pieniedzy w futbolu takich.
Na OT generalnie ludzie maja wyjebane na FC. Nie podoba im sie, ze maja swoj drugi klub, ale maja wyjebane. Ale sa tez tacy, ktorzy sie oburzaja jak widza ludzi w barwach FC na OT. Nie jest ich az tak duzo, ale w zasadzie co czytam/slucham opowiesci o meczu na OT od fanow FC, to zawsze ktos im nad glowa jeczal o czapke czy koszulke. Nic ci nie grozi jak przyjdziesz w barwach FC, poza wlasnie faktem ze cie obrzuca fuckami niektorzy. Chyba ze juz naprawde mialbys pecha i jakis napierdolony gosc w zlym humorze...
Zwolennicy FC jednak poszli za FC i na OT nie zostalo ich sympatykow, moze conajwyzej sympatycy ktorzy w miare przychylnie sie odnosza, ale i tak nie zamierzaja rezygnowac z duzego United. Oczywiscie wszyscy jebia Glazera niezaleznie od tego czy poszli za FC czy nie.
Sporo osob po prostu nie chce placic glazerowi coraz to wiekszych pieniedzy i byc traktowanym jak smiec, jednoczesnie miec coraz wiekszy piknik na OT.
Osobiscie, to wolalbym zeby FC nigdy nie musialo powstac. Strata dla OT jest ogromna, bo to byli w wiekszosci Stretford Enders...
-
Citizen a moze przyblizysz dokladnie dzialalnosc kibicowska na Maine Road FC? bo poza slaba stronka internetowa tego klubu kibicow Man City niczego sie nie moge dokopac..dziex
TYBET JEST SERBSKI
-
No na takim ZL, czy Koronie, też kiedy trzeba jest komplet. Czyli na meczach z Lechem, Legią, Wisłą... :)nisc pisze:kompletu nie ma fakt, z powodu tragicznej gry i polityki klubu, ale wtedy kiedy trzeba czyli na meczach z Derby, Leicester, Notts Forest czy klubami z Sheffield ani na frekwencje ani na atmosfere narzekac nie trzeba....pzdr
-
Polecam film "Looking for Eric". Jest scena w knajpie gdy ManU gra mecz w LM i dochodzi do konfrontacji slownej pomiedzy kibicami MU a FCUM.Mavas12 pisze:
I przylaczam sie do prosby Nisca o przyblizenie dzialania Main Road FC, bo wyglada, ze w przeciwienstwie do AFCW i FCUM maja slabo rozwinety PR ;)
[link]
-
Nisc: z tego co wiem grono zapalencow z Rusholme (dzielnica Manchesteru) zalozylo klub jako Supporters Rusholme ,ktory pozniej zmienil sie w Maine Road...Fani - niewatpliwie grono zapalencow ,takich ktorzy City maja w sercu cos jak Fc United ,ktore powstalo pozniej jak wiadomo,jednak takich wkladow finansowych i publiki jak FCUM niema ,graja mecze w Vodka League (hehe),raz bylem na Brantingham ,kameralny stadionik ,ale jesli chcesz szersze informacje lukne w terminarz ,przejde sie i jakies foty wrzuce ,powiem szczerze raz bylem tylko zobaczyc i to jakis czas temu wiec informacji nie posiadam ,ale przejde sie niebawem zobacze co teraz tam slychac...Podobnie jak z FCUM sa ludzie ktorzy na City juz nie chodza ,uwazaja ze modern zabil prawdziwa rywalizacje w Manchesterze ,sa ludzie ktorzy kochaja City ale na stadion juz nie chodza wcale lub sporadycznie ,sa tacy ktorzy w sercu beda mieli City zawsze ale starcza im wyniki na sucho...Sytuacja przedstawia sie mniej wiecej tak jak z FCUM ,z tym ze "czerwonym" bylo latwiej ,mieli sukcesy ,wiecej fanow i to odbilo sie tez na zalozeniu klubu,skladkach,liczbie publiki...Mysle ze jesli dalej City bedzie szlo w kierunku komercjalizacji ,i na Maine Road sie cos ruszy bardziej,coraz wiecej ludzi ma dosyc syfu,cen biletow i ogladania zawodnikow ktorym placa po 120 kola tygodniowo pensji i kaze pic piwo za 4f na stadionie w butelce plastikowej 250 ml...Zreszta sam wiesz jak jest ,lepiej isc sobie do pubu i obejrzec mecz ,wypic kilka piw ,niz placic po 40f za bilet ,zeby zobaczyc nazelowane gwiazdeczki w akcji...Na poczatku staralem sie ogladac duzo meczy live,teraz jaram sie bardziej losowaniem FA czy Carling Cup niz potyczkami gwiazd za miliony funtow...
Poza tematem jutro ciekawe mecze w FA Cup (kanal ITV1 jesli sie nie myle):
Preston North End (1 mistrz Anglii :) ) - Chelsea o 12:45
a o 17:15 tez na ITV - Tottenham-Leeds :)
W niedziele City gra w Scunthorpe jeszcze sie waham czy jechac ,kumpel ma mi dac znac ,jestem jak najbardziej za ale na 100% jeszcze nie wiem.
Pozdro.
Poza tematem jutro ciekawe mecze w FA Cup (kanal ITV1 jesli sie nie myle):
Preston North End (1 mistrz Anglii :) ) - Chelsea o 12:45
a o 17:15 tez na ITV - Tottenham-Leeds :)
W niedziele City gra w Scunthorpe jeszcze sie waham czy jechac ,kumpel ma mi dac znac ,jestem jak najbardziej za ale na 100% jeszcze nie wiem.
Pozdro.
-
Zaczęło się :) Załóżcie temat Glasgow i tam problemy rozwiązujcie :)
To zdobywca pucharu i superpucharu z tym zespołem.
-
Swoja droga, to FC gralo z Main Road derbowe mecze 2 sezony :) Fajna atmosfera byla, prawie jak duze derby :)
-
[link]
-
ja pier**** ale ci angole panikują ....
-
rzeczywiscie , malo sie tam nie pozabijali :)
-
Preston North End vs Chelsea
[link] sektor przyjezdnych na meczu ponad 23 tysie
[link] sektor przyjezdnych na meczu ponad 23 tysie
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
Leeds uratowało powtórke w 95 min z karnego :)))
świetny doping gości, mile byłem też zaskoczonym dopingiem Yids, szczególnie kiedy baaardzo powoli i głośno ciągneli jedną przyśpiewke, może ktoś wie co to za pieśń??
wie ktoś ile Leeds dostało na ten mecz biletów i ile ich było??
świetny doping gości, mile byłem też zaskoczonym dopingiem Yids, szczególnie kiedy baaardzo powoli i głośno ciągneli jedną przyśpiewke, może ktoś wie co to za pieśń??
-
okolo 4500against modern pisze:Leeds uratowało powtórke w 95 min z karnego :)))
-
Ciekawe, ja słyszałem że prawie 6 tysięcy. Ale moje źródło (kumpel, który był na meczu) mogło być nierzetelne. ;)
[link]
-
info z oficjalnej strony Leeds. zakladam ze rzetelne :)maliniok pisze:Ciekawe, ja słyszałem że prawie 6 tysięcy. Ale moje źródło (kumpel, który był na meczu) mogło być nierzetelne. ;)
-
Aganist modern football
Byc moze ta piesn to jest Oh when the Yids go marchin in... Poczatek ma taki bardzo powolny a potem sie rozkreca... Cala anglia spiewa to ze swoimi slowami, ale wlasnie Spursi sobie to umilowali bardzo i robia to naprawde dobrze, a piesn jest taka ze nie tak latwo ja zgrac na sektorze... co innego w pubie :)
Meczu nie widzialem, ale po prostu mi sie skojarzylo.
Byc moze ta piesn to jest Oh when the Yids go marchin in... Poczatek ma taki bardzo powolny a potem sie rozkreca... Cala anglia spiewa to ze swoimi slowami, ale wlasnie Spursi sobie to umilowali bardzo i robia to naprawde dobrze, a piesn jest taka ze nie tak latwo ja zgrac na sektorze... co innego w pubie :)
Meczu nie widzialem, ale po prostu mi sie skojarzylo.
-
-
oddany fan Portsmouth :)
[link]
[link]
-
A na United zaczal sie protest. Kibice ubieraja zielone i zolte barwy (nawiazeni do peirwszych barw klubowych). Green and Gold, till club is sold!
Ciekawe kiedy turysci ogarna sie co to za barwy i o co chodzi :)
Ciekawe kiedy turysci ogarna sie co to za barwy i o co chodzi :)
-
Manucian, można gdzieś o tym więcej poczytać? Jakieś strony kibicowskie, fora?
[link]
-
W tym roku puchary b.emocjonujace pod wzgledem kibicowskim. oto chodzilo Ci against modern?? http://www.youtube.com/watch?v=IuMbrQ5oxJ8
-
dokładnie, dzięki :)
elegancko, Stoke wywaliło "chłopców Wengera" :D
fajnie też że dalej gra Cardiff :)) szkoda Burnley na rzecz niezaciekawego chyba kibicowsko Reading :/
elegancko, Stoke wywaliło "chłopców Wengera" :D
fajnie też że dalej gra Cardiff :)) szkoda Burnley na rzecz niezaciekawego chyba kibicowsko Reading :/
-
Southampton v Portsmouth powinno byc ciekawe derby, troche juz ze soba nie grali