pijzemna pisze:Lech gra za amice i nikt nic nie mowi... chociaz jak dla mnie jest to zwykle sprzedawanie sie - groclin zostanie przeniesiony do wawy i zastapi Polonie. tak samo bylo w przypadku Kujawiaka.
Co do Lecha to wydaje mi się ,że to Amica pierwsza przyszła do nich i stwierdzenie ,że się sprzedali według mnie jest nie na miejscu , ponieważ przychodzi sponsor idzie kasa i kramik się kręci oficjalnie nie można im nic zarzucić,nic na Amicę nie mają ,a właściciel wybiera sobie jaki klub kupi,gdzie JEGO grajki ,kopią się po czole {w przypadku Lecha wydaje mi się że z wyjątkiem kilku roboli nic nie zyskali np awans miejsce w tabeli gra w pucharach}chyba ,że się mylę to mnie poprawcie nie śledziłem tego tworu dokładnie - to jest jak z aukcjami na giełdzie <pomijając fakt ,że myślą tylko o kasie i przywiązanie itp. itd. nie ma dla nich znaczenia >
To są "biznesmeny"którzy o życiu, naszym życiu ,przywiązaniu do barw oraz honorze nie mają pojęcia
Reasumując , nie mam nic przeciwko temu że gość przychodzi z kasą i chce płacić trzeba to wykorzystać ,ALE bez korzyści kosztem innych czyt.miejsce w tabeli, awans ,gra w pucharach .
No i jest jeszcze sprawa co to jest za człowiek bo nie wyobrażam sobie Cupiała w Lechu Filipiaka w Wiśle a Klickiego w Ostrowcu
Ten teks traktujcie z dystansem i jest to tylko i wyłącznie moje zdanie