Baraże 14 czerwiec,relacje i foty
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Baraże 14 czerwiec,relacje i foty
Grupa zachodnia:
Polonia/Sparta Świdnica - Czarni Żagań
Zawisza Bydgoszcz - LZS Leśnica
GKS Tychy '71 - Górnik Konin
Zatoka Puck (2) - Pogoń Szczecin
Grupa wschodnia:
Unia Tarnów - Jeziorak Iława
Stal Niewiadów - Start Otwock
Ponidzie Nida Pińczów - Izolator Boguchwała
Supraślanka Supraśl - Stal Poniatowa
Polonia/Sparta Świdnica - Czarni Żagań
Zawisza Bydgoszcz - LZS Leśnica
GKS Tychy '71 - Górnik Konin
Zatoka Puck (2) - Pogoń Szczecin
Grupa wschodnia:
Unia Tarnów - Jeziorak Iława
Stal Niewiadów - Start Otwock
Ponidzie Nida Pińczów - Izolator Boguchwała
Supraślanka Supraśl - Stal Poniatowa
-
Mimo nakazu ze strony Polskiego Związku Piłki Nożnej kibice Pogoni Szczecin nie obejrzą pierwszego meczu barażowego o wejście do nowej II ligi piłki nożnej.
Zakaz wjazdu do Pucka fanów Dumy Pomorza wydała bowiem miejscowa Komenda Powiatowa Policji na podstawie decyzji Zarządu Starostwa Powiatowego. Mecz obejrzą więc tylko kibice Zatoki oraz … nasi dziennikarze, którym zezwolono na wjazd.
W piątek po południu Komendant Powiatowy Policji w Pucku poinformował, iż kibice Pogoni Szczecin nie zostaną dopuszczeni w rejon imprezy masowej. Dlatego też prosi za pośrednictwem środków masowego przekazu o powiadomienie sympatyków Dumy Pomorza, aby nie przyjeżdżali na mecz Zatoki z Pogonią. Miejscowe służby porządkowe zamierzają bowiem w dniu meczu ustawić blokady przy wjeździe do Pucka i kontrolować każdy pojazd przekraczający teren miasta. Uprzywilejowane będą tylko samochody szczecińskich dziennikarzy, których dane są już w posiadaniu organizatora.
Takie postępowanie zarówno Starostwa Powiatowego jak i Komendy Powiatowej Policji w Pucku nie jest akceptowane przez Wydział ds. Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich Polskiego Związku Piłki Nożnej w Warszawie. W piątek podtrzymał on swoją wcześniejszą decyzję dotyczącą zapewnienia 5% biletów dla grupy kibiców drużyny przyjezdnej. Zaznaczył w niej również, iż organizator (w przypadku jej naruszenia) poniesie konsekwencje dyscyplinarne przewidziane w Regulaminie Rozgrywek.
źródło: pogonszczecin.info
szkoda słów

-
-
Dopingują cały mecz momentami konkretnie mają jedną małą Flagę. Ale Niech sami określą swoją liczbę jak wrócą. Sporo Kibiców GieKSy no i parę jednostek z Częstochowy.fan pisze:GKP Gorzów Wielkopolski awansował do nowej I ligi. Piłkarze z Gorzowa Wielkopolskiego zremisowali w spotkaniu 30. kolejki z Rozwojem Katowice 1-1 (0-0). Kluczowym wynikiem pozwalającym GKP na awans była porażka Rakowa Częstochowa w Nowej Soli. Piłkarze z Częstochowy przegrali tam w dramatycznych okolicznościach 2-3, wygrywając do 88. minuty 2-1.
ale kopacze Rakowa dali ciała![]()
szkoda bo mimo wszystko Medaliki napewno by więcej wniosły do nowej 1 ligi niz Stilon.
Ile Stilonu na arcyważnym meczu w Katowicach?? i Rakowa w
Nowej Soli??
-
Stilonu na Rozwoju wg mnie 45 os.
Rakowa ponoć 250 (info telefoniczne
)
Po Stilon od początku głośno dopinguje, tylko po stracie bramki są trochę ciszej, w końcówce meczu dopingują bardzo głośno.
Po zakończeniu meczu skrajnym idiotyzmem popisuje się ochrona która nie pozwala piłkarzom z Gorzowa podejść bezpośrednio do klatki ze swymi kibicami.
Raków po raz kolejny w głupi sposób przegrywa walkę o awans tracac 2 bramki w końcówce, a Rozwój niewykorzystując karnego i 2 setek w końcówce spada o jedną klasę rozgrywkową.
Rakowa ponoć 250 (info telefoniczne

Po Stilon od początku głośno dopinguje, tylko po stracie bramki są trochę ciszej, w końcówce meczu dopingują bardzo głośno.
Po zakończeniu meczu skrajnym idiotyzmem popisuje się ochrona która nie pozwala piłkarzom z Gorzowa podejść bezpośrednio do klatki ze swymi kibicami.
Raków po raz kolejny w głupi sposób przegrywa walkę o awans tracac 2 bramki w końcówce, a Rozwój niewykorzystując karnego i 2 setek w końcówce spada o jedną klasę rozgrywkową.
Zalenzer Sportverein 1906 Zalenze (od 1924 KKS Górnik Katowice) + SC Eiche 1911 Domb (GKS Dąb Katowice) + Orzeł 1920 Wełnowiec + RKS 1920 Bogucice (Górnik 1920 Katowice) = GKS 1964 Katowice.
-
Więcej info nie masz?[P]ortowiec pisze:mmszczecin.pl pisze:Na stadionie pojawiła się 45-osobowa grupa kibiców Pogoni Szczecin.
[email protected]
FB - STORMstreetwear
FB - STORMstreetwear
-
NIDA PIŃCZÓW - Izolator Boguchwała
Nas na pierwszy gwizdek w młynie 60 osób. Po chwili dochodzi grupa ok. 20 osób, jednak nie zostają wpuszczeni na stadion. W przerwie część z nas podbija pod płot aby umożliwić reszcie wejście. Zbiega się liczna tego dnia ochrona i trochę się szarpiemy. 1 typ od nas zawinięty. Zwijamy flagi i wybijamy ze stadionu.
Gości kilku wąsów średnia wieku 50 lat
Nas na pierwszy gwizdek w młynie 60 osób. Po chwili dochodzi grupa ok. 20 osób, jednak nie zostają wpuszczeni na stadion. W przerwie część z nas podbija pod płot aby umożliwić reszcie wejście. Zbiega się liczna tego dnia ochrona i trochę się szarpiemy. 1 typ od nas zawinięty. Zwijamy flagi i wybijamy ze stadionu.
Gości kilku wąsów średnia wieku 50 lat
-
-
-
scipiomaior pisze:Rozwój - Stilon
Nas na sektorze około 60, z tego większość koleją. Bardzo słaby wynik, ale widać bardziej mobilizują nas wyjazdy ważniejsze kibicowsko niż piłkarsko vide Raków (80 osób) czy Miedź (180 osób). Szaleństwo na sektorze. W domu po 27 godzinach.
Dzięki za pomoc dla Polonii Bytom, GKS Katowice i Piasta Gliwice!
Rozwin to...
-
...
Ostatnio zmieniony 16.06.2008, 10:46 przez KS Przebój, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAPIERDALAĆ I TRENOWAĆ !!!
PRZEBÓJ W LIDZE MA PANOWAĆ !!!
PRZEBÓJ W LIDZE MA PANOWAĆ !!!
-
I co się spinaszkommpot pisze:no tak, dla Czarnych dajmy na to w takim Supraślu to zabrakłoby biletów normalnieN_ pisze:Mnie tam bardziej od liczby Tychów w Koninie ciekawi liczba Unii Tarnów w Iławie

Wyjazd mają dość ciekawy więc daruj sobie wycieczki w naszą stronę

http://www.youtube.com/user/czarni
-
po prostu jako moderator mógłbyś dawać lepszy przykład w temacie: relacje i fotyN_ pisze:I co się spinaszkommpot pisze:no tak, dla Czarnych dajmy na to w takim Supraślu to zabrakłoby biletów normalnieN_ pisze:Mnie tam bardziej od liczby Tychów w Koninie ciekawi liczba Unii Tarnów w Iławie![]()
Wyjazd mają dość ciekawy więc daruj sobie wycieczki w naszą stronę
-
Bydgoskich kibiców, wybierających się na Opolszczyznę na środowe rewanżowe spotkanie baraży o piłkarską II ligę, spotka spore rozczarowanie. Nie zostaną wpuszczeni na stadion. To samo czeka miejscowych fanów
Z taką decyzją nie zgadzają się działacze Stowarzyszenia Piłkarskiego Zawisza. - To niemożliwe. Przepisy są po naszej stronie. Zupełnie tego nie rozumiem. Przecież widowiska sportowe organizuje się dla kibiców - mówi Bogdan Pultyn, prezes SP Zawisza.
Jego opinia jest zbieżna z tą, wydaną przez Polski Związek Piłki Nożnej, którego przepisy jasno mówią, że gospodarz jest zobowiązany do wpuszczenia na stadion fanów drużyny przyjezdnej (ma ich być 5 proc. z całej pojemności stadionu).
- Takie są przepisy i nie ma mowy o ich zmianie. Każdy musi je respektować. Poinformowaliśmy o tym także klub z Leśnicy - mówi Andrzej Bińkowski z Wydziału Bezpieczeństwa PZPN.
Obiekt w mającej nieco ponad 3 tys. mieszkańców Leśnicy liczy 1500 miejsc. Działacze LZS, spodziewając się sporego zainteresowania środowym meczem, chcieli go zorganizować na innym boisku. - Prowadziliśmy rozmowy w Opolu, Kędzierzynie-Koźlu i Kluczborku. Wszędzie nam odmawiano. Policja nigdzie nie wyrażała zgody - mówi Piotr Bajor, prezes LZS.
Jeszcze kilka dni temu policja wstępnie zgodziła się, by spotkanie na stadionie w Leśnicy mogło obejrzeć najwyżej 300 fanów (w tym tylko 15 z Bydgoszczy). Tak było jednak do poniedziałku.
- Nawet z tego się wycofali. Dostali informację z komendy w Bydgoszczy, że kibice Zawiszy to grupa podwyższonego ryzyka i zmienili decyzję. Zostaliśmy postawieni pod ścianą. Nie możemy zorganizować spotkania z udziałem publiczności. Policja powiedziała, że jeśli wpuszczę kibiców na stadion, to grozi mi sąd grodzki. Jakie mam zatem wyjście? - pyta Bajor.
Pisma z taką informacją wysłane będą do centrali i klubu z Bydgoszczy.
- Na pewno tak tego nie zostawimy. Ten pan prowadzi chyba jakąś grę. Może, jak zobaczyli doping naszych fanów w Bydgoszczy, to się przestraszyli. To bardzo ważne spotkanie i dla nas, i dla nich. Bez sensu jest rozgrywać je bez publiczności. Jeśli ktoś nie jest w stanie zabezpieczyć spotkania, to po co w ogóle się pcha do II ligi - mówi prezes SP Zawisza.
Wiadomo, że jeśli mecz odbędzie się bez kibiców, to klub LZS spotka kara nałożona przez Wydział Dyscypliny PZPN.
- Mam tego świadomość. Ale do wyboru były tylko dwa rozwiązania. Albo ta kara, albo walkower. Zdecydowałem się na to pierwsze - dodaje Piotr Bajor.
Problem w tym, że do Leśnicy na jutrzejsze (początek o godz. 17) spotkanie wybiera się spora grupa fanów i wszystko wskazuje na to, że bez względu na decyzję władz LZS i tak będą chcieli pojawić się na meczu, by dopingować swoich piłkarzy.
- Nie wiem, czy tak będzie. Ale jeśli przyjadą, to raczej nie będą zadowoleni z tego, że nie wejdą na stadion. Więc policja i tak będzie miała sporo pracy - kończy szef klubu z Leśnicy.
Źródło: wyborcza Bydgoszcz
I odpowiedź na stronie zawiszafans.com:
Mimo absurdalnego pisma przysłanego dziś do naszego klubu o rozgrywaniu meczu bez udziału kibiców Zawiszy, informujemy:
Wszelkie ustalenia dotyczace wyjazdu pozostają bez zmian! Wyjeżdżamy w środę o 7:00 spod stadionu Zawiszy!
Leśnica będzie Niebiesko-Czarna, czy to się działaczom LZS podoba czy nie!

Z taką decyzją nie zgadzają się działacze Stowarzyszenia Piłkarskiego Zawisza. - To niemożliwe. Przepisy są po naszej stronie. Zupełnie tego nie rozumiem. Przecież widowiska sportowe organizuje się dla kibiców - mówi Bogdan Pultyn, prezes SP Zawisza.
Jego opinia jest zbieżna z tą, wydaną przez Polski Związek Piłki Nożnej, którego przepisy jasno mówią, że gospodarz jest zobowiązany do wpuszczenia na stadion fanów drużyny przyjezdnej (ma ich być 5 proc. z całej pojemności stadionu).
- Takie są przepisy i nie ma mowy o ich zmianie. Każdy musi je respektować. Poinformowaliśmy o tym także klub z Leśnicy - mówi Andrzej Bińkowski z Wydziału Bezpieczeństwa PZPN.
Obiekt w mającej nieco ponad 3 tys. mieszkańców Leśnicy liczy 1500 miejsc. Działacze LZS, spodziewając się sporego zainteresowania środowym meczem, chcieli go zorganizować na innym boisku. - Prowadziliśmy rozmowy w Opolu, Kędzierzynie-Koźlu i Kluczborku. Wszędzie nam odmawiano. Policja nigdzie nie wyrażała zgody - mówi Piotr Bajor, prezes LZS.
Jeszcze kilka dni temu policja wstępnie zgodziła się, by spotkanie na stadionie w Leśnicy mogło obejrzeć najwyżej 300 fanów (w tym tylko 15 z Bydgoszczy). Tak było jednak do poniedziałku.
- Nawet z tego się wycofali. Dostali informację z komendy w Bydgoszczy, że kibice Zawiszy to grupa podwyższonego ryzyka i zmienili decyzję. Zostaliśmy postawieni pod ścianą. Nie możemy zorganizować spotkania z udziałem publiczności. Policja powiedziała, że jeśli wpuszczę kibiców na stadion, to grozi mi sąd grodzki. Jakie mam zatem wyjście? - pyta Bajor.
Pisma z taką informacją wysłane będą do centrali i klubu z Bydgoszczy.
- Na pewno tak tego nie zostawimy. Ten pan prowadzi chyba jakąś grę. Może, jak zobaczyli doping naszych fanów w Bydgoszczy, to się przestraszyli. To bardzo ważne spotkanie i dla nas, i dla nich. Bez sensu jest rozgrywać je bez publiczności. Jeśli ktoś nie jest w stanie zabezpieczyć spotkania, to po co w ogóle się pcha do II ligi - mówi prezes SP Zawisza.
Wiadomo, że jeśli mecz odbędzie się bez kibiców, to klub LZS spotka kara nałożona przez Wydział Dyscypliny PZPN.
- Mam tego świadomość. Ale do wyboru były tylko dwa rozwiązania. Albo ta kara, albo walkower. Zdecydowałem się na to pierwsze - dodaje Piotr Bajor.
Problem w tym, że do Leśnicy na jutrzejsze (początek o godz. 17) spotkanie wybiera się spora grupa fanów i wszystko wskazuje na to, że bez względu na decyzję władz LZS i tak będą chcieli pojawić się na meczu, by dopingować swoich piłkarzy.
- Nie wiem, czy tak będzie. Ale jeśli przyjadą, to raczej nie będą zadowoleni z tego, że nie wejdą na stadion. Więc policja i tak będzie miała sporo pracy - kończy szef klubu z Leśnicy.
Źródło: wyborcza Bydgoszcz
I odpowiedź na stronie zawiszafans.com:
Mimo absurdalnego pisma przysłanego dziś do naszego klubu o rozgrywaniu meczu bez udziału kibiców Zawiszy, informujemy:
Wszelkie ustalenia dotyczace wyjazdu pozostają bez zmian! Wyjeżdżamy w środę o 7:00 spod stadionu Zawiszy!
Leśnica będzie Niebiesko-Czarna, czy to się działaczom LZS podoba czy nie!

-
No co chcesz - w końcu trzymają się przepisów i dali regulaminowe 5%Kielczanin pisze:jebaka_ pisze: Jeszcze kilka dni temu policja wstępnie zgodziła się, by spotkanie na stadionie w Leśnicy mogło obejrzeć najwyżej 300 fanów (w tym tylko 15 z Bydgoszczy).
kolejny przykład inteligencji polskich psów... śmiech na sali

A tak na serio po kiego **** do wyższej ligi pcha się klub bez zaplecza odpowiedniego? Jak oni sobie wyobrażali mecze w nowej II lidze? Wszystkie/większość bez kibiców?
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
-
-
-
WłaśnieWróciłem do domu Po meczu Górnika z GKS Tychy... Przed meczem Górnik wietrzył sektory swoje wspomagali sie dechami i pretami nie pomogły im... W trakcie meczu lekkie ganianki na około stadionu do spięcia nie doszło krzyki wrzaski ze strony Górnika napinka przez mostek
DO spięcia nie doszło .... dodam ze było to podczas gdy sami kierowcy przestawiali swoje auta reszta Imprezowiczów targała sie z Policją
Śmieszny motyw był w Momecie kiedy padło hasło Kto nie skacze ten z Konia i zaczoł skakac Młynek Górnika ogólenie IV liga ma swoje uroki jak by nie patrzeć takie imprezy w Ekstraklasie skonczyły by sie jakimiś chujowymi zakazami
NIGDY WIĘCEJ IV LIGI
GKS & ŁKS

Śmieszny motyw był w Momecie kiedy padło hasło Kto nie skacze ten z Konia i zaczoł skakac Młynek Górnika ogólenie IV liga ma swoje uroki jak by nie patrzeć takie imprezy w Ekstraklasie skonczyły by sie jakimiś chujowymi zakazami

NIGDY WIĘCEJ IV LIGI
GKS & ŁKS
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
Jeziorak Iława - Unia Tarnów (okiem kibica Legii
)
Na meczu pojawiłem się całkiem przypadkowo bedąc u rodziny w Brodnicy kuzyn rzucił pomysł aby udać się w strone Warmii i Mazur na ten baraż.Tak wiec chwila i bylismy na miejscu.
Widzów jakieś 2 tyś.Unia dojeżdża na mecz w przerwie.Na początku meczu było ich może 5-6 później dojeżdża autokar z główną grupą w asyście uwaga 10 suk
takiej eskorty dawno nie widziałem.Łącznie na sektorze jest ich ok.60 Z początku jadą z dobrym dopingiem później stosunkowo słabiej aby na rzuty karne zebrać się ponownie z niezłym efektem.Wywiesili 3 flagi.Ogólnie zaprezentowali się całkiem nieźle , często pozdrawiają zgody, trzeba przyznac że po tak długiej podróży ogólnie na ekipa na plus.
Gospodarze zebrali się w dobrej liczbie wspomagani przez Elanę Toruń.Nie ocenie dokładnie ich liczby młyna bo byłem dość daleko ale myśle że liczba 150-180 max. jest bliska prawdy.Jeziorak prezentował się dość dobrze.W 1 połowie doping jednak raczej średni.Gdy pojawili się goście widac było motywację i wtedy momentami było naprawdę głośno.Czasami do dopingu dołączała sie kryta i trybuna prosta co dawało dobry efekt (np. po golu czy przy rzutach karnych.) Jeziorak ponadto zaprezentował konfetti i po końcowym gwizdku jakąś pirotechnikę (kilka rac, jakieś fajerwerki).Spodziewałem się trochę więcej względem oprawy po gospodarzach.
Zastanawia mnie jeszcze dlaczego kibice Jezioraka nie wybrali się do Tarnowa.Fakt odległosć spora ale w 30-50 to chyba można było się wybrac Panowie
co ciekawe Unia na wstepie wypomina Jeziorakowi te 0 wyjazdowe.
Podsumowując mecz kończy się 1-0 a o awansie decyduja karne.Było bodajże 7 serii czyli 14 strzałów z czego bramkami zakończyło się...... 5
wynik końcowy 3-2 dla Jezioraka.
Gratuluje awansu i życze powodzenia w dalszych grach.Na pocieszenie dla Unii powiem że nie była zespołem gorszym ale niestety karne to loteria....

Na meczu pojawiłem się całkiem przypadkowo bedąc u rodziny w Brodnicy kuzyn rzucił pomysł aby udać się w strone Warmii i Mazur na ten baraż.Tak wiec chwila i bylismy na miejscu.
Widzów jakieś 2 tyś.Unia dojeżdża na mecz w przerwie.Na początku meczu było ich może 5-6 później dojeżdża autokar z główną grupą w asyście uwaga 10 suk

Gospodarze zebrali się w dobrej liczbie wspomagani przez Elanę Toruń.Nie ocenie dokładnie ich liczby młyna bo byłem dość daleko ale myśle że liczba 150-180 max. jest bliska prawdy.Jeziorak prezentował się dość dobrze.W 1 połowie doping jednak raczej średni.Gdy pojawili się goście widac było motywację i wtedy momentami było naprawdę głośno.Czasami do dopingu dołączała sie kryta i trybuna prosta co dawało dobry efekt (np. po golu czy przy rzutach karnych.) Jeziorak ponadto zaprezentował konfetti i po końcowym gwizdku jakąś pirotechnikę (kilka rac, jakieś fajerwerki).Spodziewałem się trochę więcej względem oprawy po gospodarzach.
Zastanawia mnie jeszcze dlaczego kibice Jezioraka nie wybrali się do Tarnowa.Fakt odległosć spora ale w 30-50 to chyba można było się wybrac Panowie

Podsumowując mecz kończy się 1-0 a o awansie decyduja karne.Było bodajże 7 serii czyli 14 strzałów z czego bramkami zakończyło się...... 5

Gratuluje awansu i życze powodzenia w dalszych grach.Na pocieszenie dla Unii powiem że nie była zespołem gorszym ale niestety karne to loteria....
LoveLechPoznań pisze:Hahahaha legia? ludzie bzdury klepiecie, nigdy na żywo niebyło się na meczu Lecha a już?? Potwierdza to Orange Fair Play i tyle wam powiem!
-
-