Adam Ledwoń ...
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
-
Często tak jest że najweselsi w towarzystwie, są w głębie serca najsmutniejszymi. Ot, taka maska.Z_Polski pisze:Może to ,że zamierza odebrać sobie życie.czytelnik pisze:niewerbalny pisze:szok, jeszcze niedawno byl w polsacie sport i nie dal po sobie poznac, ze cos jest nie tak...a co miał dać poznać ??
-
1925 pisze:Zapamietam go jako goscia który za obraze narodu chciał najebac Ivanschitzovi czy komus z kadry Austrii przed MŚ w 2006 !
Szkoda chlopa.Od zawsze byl hmmm dosc ekstrawagancki.Ponoc baba mu z domu uciekla stad te targniecie sie na zycie."Opinia publiczna w Austrii jest wstrząśnięta wypowiedziami Adama Ledwonia po meczu Sturmu z Mattersburg. Pomocnik na łamach polskiej prasy nawoływał, aby w sobotnim meczu któryś z reprezentantów naszego kraju złamał nos Dietmarowi Kuehbauerowi – czytamy w Przeglądzie Sportowym.
Wszystko zaczęło się w sobotę. Po ostatnim gwizdku przed kamerę zostali zaproszeni przedstawiciele obu drużyn - Kuehbauer i Ledwoń. - Nie będę stawał obok śmierdzącego Polaka - powiedział w pewnej chwili reprezentant Austrii. Ledwoń od razu rzucił się na niego z pięściami i doszło do przepychanki.
Komentując później całe zdarzenie na łamach polskiej prasy Ledwoń powiedział, że stawia piwo temu z reprezentantów Polski, który złamie nos Kuehbauerowi podczas sobotniego meczu eliminacji mistrzostw świata w Chorzowie. Całe zdarzenie odbiło się szerokim echem w obu krajach...
-
Bodajże ostatni wywiad Adama.
Nikt lepiej nie zna Austriaków niż Adam Ledwoń (34 l.), gra bowiem w Austrii od ośmiu lat. Do legendy przeszły jego starcia z Dietmarem Kuehbauerem, byłym obrońcą austriackiej reprezentacji, który po meczu ligowym SV Mattersburg - Sturm Graz odmówił wspólnego wywiadu telewizyjnego z Polakiem, twierdząc, że... śmierdzi Polską.
- Dostał potem kilka razy nauczkę na boisku i już - wspomina Ledwoń. - Ale ten facet miał jaja. Był chociaż zadziorny.
Adam grał w Austrii Wiedeń, Admirze Wacker, Sturmie Graz. Teraz występuje w Austrii Karnten. Zespół, z którym jutro o godz. 20.45 zmierzą się podopieczni Leo Beenhakkera, zna jak własną kieszeń.
- Ta drużyna nie ma przede mną tajemnic - mówi Ledwoń. - Znam wszystkich zawodników. I z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że nie ma tam asów. Nie mają chłopaki jaj. Gdy grał tam jeszcze Kuehbauer - to nadawał ton tej drużynie. Potrafił się kłócić z sędziami, rządził zespołem. Mimo że miałem z nim ścięcie, mam dla niego wiele szacunku.
Polacy, zdaniem Ledwonia, powinni sobie poradzić z tym rywalem bez problemu. Choć wiadomo, że jutro na Praterze będziemy mieli przeciwko sobie 11 zawodników i 50 tys. kibiców!
- Jak kibice rykną, może być różnie. Ale nie obawiałbym się tego - ocenia. - U nas grają charakterne chłopaki. Choć przyznam, że w meczu z Chorwatami Austriacy pokazali się z niezłej strony. W drugiej połowie fajnie prowadzili grę. Rozmawiałem teraz z Rolandem Linzem (napastnik reprezentacji Austrii - red.). Powiedział, że w meczu z nami od pierwszych minut rzucą się na nas, będą chcieli nas zmiażdżyć. Jak będziemy mądrze grali z kontry, powinniśmy wygrać.
-
-
ku*** mac!!! zatkalo mnie. i jeszcze ten cytat powyzej. nie czytuje wywiadow z zawodnikami w ogole lub rzadko
ale akurat ten przeczytalem wczoraj w calosci bo podobalo mi sie to w jaki sposob wypowiadal sie o grze kadry. za malo wscieklosci, agresji - bo to nie balet a futbol! a on byl wlasnie taki. ja p*******! gdy wchodzilem w ten temat myslalem, ze to o nim i jego wypowiedziach. no ku*** mac!!!
ale akurat ten przeczytalem wczoraj w calosci bo podobalo mi sie to w jaki sposob wypowiadal sie o grze kadry. za malo wscieklosci, agresji - bo to nie balet a futbol! a on byl wlasnie taki. ja p*******! gdy wchodzilem w ten temat myslalem, ze to o nim i jego wypowiedziach. no ku*** mac!!!
j****
-
-
Ja najbardziej Adama zapamietam ze spiecia z Dietmarem Kuhbauerem czy jak to sie to pisze oraz z bramki , ktora strzelil z rogu w meczu z Legia , pamietam ze bylo to za czasow , gdy TVP tramsmitowalo mecze ekstraklasy . Jesli to nie byl ten mecz to niech mnie ktos poprawi ale kojarze taka bramke .
Adam - ja pamietam
Adam - ja pamietam
I Am Energy !
-
-
-
dokładnie. 3-1 dla Legii i Ledwoń strzelił Szamotulskiemu właśnie z rogu. Nie jestem kibicem Legii a i tak ta bramka jakoś mi zapadła w pamięciHunteR pisze:Ja najbardziej Adama zapamietam ze spiecia z Dietmarem Kuhbauerem czy jak to sie to pisze oraz z bramki , ktora strzelil z rogu w meczu z Legia , pamietam ze bylo to za czasow , gdy TVP tramsmitowalo mecze ekstraklasy . Jesli to nie byl ten mecz to niech mnie ktos poprawi ale kojarze taka bramke .
Adam - ja pamietam

-
- ostatnie ostrzeżenie
-
Przegląd Sportowy | 2008-06-13 (08:50)
Austriacka policja w środę późnym popołudniem wpadła na nowy trop w sprawie Adama Ledwonia. W trakcie przeszukania w mieszkaniu tragicznie zmarłego piłkarza stróże prawa odkryli ślady mogące świadczyć o tym, że były reprezentant Polski został zamordowany.
Zarządzono wykonanie sekcji zwłok. Dziś z Grazu ma przyjechać koroner, który przeprowadzi wszystkie niezbędne czynności. Jeśli potwierdzi się ta wersja, znaczyć to będzie, że Polak został zabity, a później ktoś upozorował jego samobójstwo.
Nie jest wykluczone, że niebawem wersja o piłkarzu który na boisku rozpychał się łokciami, a w życiu prywatnym miał problemy, przestanie być aktualna. Jego znajomym zresztą trudno w nią uwierzyć.
"Przegląd Sportowy"
za wp.pl
Kupił ktoś przegląd ? Jakby ktoś skana wrzucił będę wdzięczny bo w pracy siedze do 17 i marne szanse, że gdziekolwiek dostane...
EDIT:
Dzięki.
Austriacka policja w środę późnym popołudniem wpadła na nowy trop w sprawie Adama Ledwonia. W trakcie przeszukania w mieszkaniu tragicznie zmarłego piłkarza stróże prawa odkryli ślady mogące świadczyć o tym, że były reprezentant Polski został zamordowany.
Zarządzono wykonanie sekcji zwłok. Dziś z Grazu ma przyjechać koroner, który przeprowadzi wszystkie niezbędne czynności. Jeśli potwierdzi się ta wersja, znaczyć to będzie, że Polak został zabity, a później ktoś upozorował jego samobójstwo.
Nie jest wykluczone, że niebawem wersja o piłkarzu który na boisku rozpychał się łokciami, a w życiu prywatnym miał problemy, przestanie być aktualna. Jego znajomym zresztą trudno w nią uwierzyć.
"Przegląd Sportowy"
za wp.pl
Kupił ktoś przegląd ? Jakby ktoś skana wrzucił będę wdzięczny bo w pracy siedze do 17 i marne szanse, że gdziekolwiek dostane...
EDIT:
Dzięki.
Ostatnio zmieniony 13.06.2008, 11:42 przez Savi AG, łącznie zmieniany 1 raz.
M.Z.K.S. ARKA GDYNIA
-
wlasnie najgorsza jest ta jedna nieszczesna chwila, jakis zly impuls i tyle. tak jak ludzie pisza- rano by wstal i juz tego nie zrobil.marius09 pisze:"Wielka szkoda. Facet miał charakter, jaja - bardzo brakuje mi teraz takich piłkarzy. "
Miał charakter i jaja ??? To chyba tylko na boisku jakby je miał naprawdę to by nie strzelił samobója.
j****
-
-
-
-
-
Iwan mocno przejęty całą sprawą, lekko trząsł się. Wspominali także o tym, że federacja austriacka na czele z trenerem reprezentacji śmierć Ledwonia uczciła minutą ciszy bodajże na konferencji prasowej. Borek & spółka zwrócili uwagę na czarne opaski u Chorwatów (śmierć kibica). Pzpn nic nie zrobił w tej sprawie, ma totalnie wylane. Możliwe, że cała stacja Polsat pociągnie ten temat i pojedzie z k******.
Strona klubu, którego piłkarzem był Ledwoń.
[link]
Strona klubu, którego piłkarzem był Ledwoń.
[link]
-
po 1 żeby się zabić trzeba mieć dużo odwagi - nie tchórzostwa (pierdzielenie)
sam spróbój to się przekonasz
po 2 to wielkie k**estwo że jebane ludki z PZPN'u nic nie zrobiły
nawet opasek na koszulkach - minutę ciszy z Austrią też by dało się załatwić
to pokazuje dobitnie jaki jest stosunek wspomnianych wyżej panów do piłkarzy i kibiców
tyle bo mnie krew zalewa
sam spróbój to się przekonasz
po 2 to wielkie k**estwo że jebane ludki z PZPN'u nic nie zrobiły
nawet opasek na koszulkach - minutę ciszy z Austrią też by dało się załatwić
to pokazuje dobitnie jaki jest stosunek wspomnianych wyżej panów do piłkarzy i kibiców
tyle bo mnie krew zalewa
ZAWISZA 4EVER