Wywieś flagę, nie bądź ch.. !!!
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Wywieś flagę, nie bądź ch.. !!!
Od poprzednich mistrzostw (pochłonęła też te mistrzostwa) nastała moda na wiesznie na balkonach, oknach samochodach flag dostarczanych jako dodatek do piwa bądź też gazety, a jedniczenie jako darmow reklama piwa Tyskie. Myślę, że my jako narówd polski posiadmay swoja flagę i warto właśnie taką wywiesić. I nie chodzi tu tylko o mistrzostwa, ale również o inne narodowe święta, choc akcja ta jak na razie tyczy się tylko i wyłącznie najbliższych mistrzostw. Pokazmy, całemu światu, całej POLSCE, wszystkim znajomym, i samemu sobie: POLSKA TO MY !!!
...bo Polacy nie gęsi i swą flagę mają !!!
PS. Myślę, że temat do przyklejenia, a i może warto okolicznościową stronę pod tym względem zrobić. Graficy i htmlowycy jak cos proszę na prv
...bo Polacy nie gęsi i swą flagę mają !!!
PS. Myślę, że temat do przyklejenia, a i może warto okolicznościową stronę pod tym względem zrobić. Graficy i htmlowycy jak cos proszę na prv
Praktycznie każdy mój post jest żartem, więc nie bierz go na poważnie
-
to ze4 flaga wisi w trakcie świąt państwowych to chyba logiczne.....a co do meczów reprezentacji to ja wywieszam zazwyczaj 2 jedna biało-czerwona na kiju a druga z tyskiego...jakoś mi ona nie razi jak innych ze to reklama......może i reklama ale biało czerwona z napisem Polska.......traktuje ja bardziej jako baner reprezentacyjny a nie reklamę.........
-
Re: Wywieś flagę, nie bądź ch.. !!!
index pisze: ...bo Polacy nie gęsi i swą flagę mają !!!
Edit:Mikołaj Rej, który jako pierwszy pisał wyłącznie w języku ojczystym, głosił powyższe słowa, dla podkreślenia konieczności zerwania z panującą nadal w okresie Renesansu modą pisania po łacinie. W cytacie tym wyraz "gęsi" bywa często fałszywie rozumiany jako rzeczownik oznaczający odnośny gatunek ptactwa domowego, przez co powstaje wrażenie, jakoby Rej twierdził, iż Polacy nie są gęśmi. Tymczasem jest to przymiotnik odnoszący się do rzeczownika "język". Rej mówi, że Polacy mają swój język i w związku z tym nie muszą się posługiwać językiem "gęsim", czyli łaciną, bo dźwięk tego języka kojarzył mu się właśnie z gęganiem.
Chyba jednak ja mam rację. Post nie jest po to, żeby się napiąć, tylko chciałem poprawić dość częsty błąd. Chill.

Ostatnio zmieniony 26.05.2008, 14:28 przez bjr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: Wywieś flagę, nie bądź ch.. !!!
Co Ty czlowieku wniosłes do tematu teraz? Bo nie rozumiem?bjr pisze:index pisze: ...bo Polacy nie gęsi i swą flagę mają !!!Mikołaj Rej, który jako pierwszy pisał wyłącznie w języku ojczystym, głosił powyższe słowa, dla podkreślenia konieczności zerwania z panującą nadal w okresie Renesansu modą pisania po łacinie. W cytacie tym wyraz "gęsi" bywa często fałszywie rozumiany jako rzeczownik oznaczający odnośny gatunek ptactwa domowego, przez co powstaje wrażenie, jakoby Rej twierdził, iż Polacy nie są gęśmi. Tymczasem jest to przymiotnik odnoszący się do rzeczownika "język". Rej mówi, że Polacy mają swój język i w związku z tym nie muszą się posługiwać językiem "gęsim", czyli łaciną, bo dźwięk tego języka kojarzył mu się właśnie z gęganiem.
Chłopak napisał prawidłowo, biorąc nawet pod uwagę Twoje pseudowyjasnienie. Pozjadałes rozumy - widać, ale udzielaj sie może na jakims forum polonistów, a nie tutaj.
EAST SIDE CITY
-
Jeśli ktos ma problemy z kupnem flagi buiało czerwonej to w Kauflandzie znajdzie takowa za niecał 10. A chyba nie aż tak żal odmówic sobie 3 piwek (w trakcie Euro i tak sporo ich pójdzie) i zakupić flagę.
PS. Dlaczego temat nie został przyklejony czyżby mody nie byli zwolennikami takich ideii
PS. Dlaczego temat nie został przyklejony czyżby mody nie byli zwolennikami takich ideii
-
Ja mieszkam w Londynie jak wiecie i tez mam Flage w oknie juz wywieszona.
Na aucie podobnie, jak bede mial fotki to dam.
P.S Obok mnie mieszka Anglik ktory swego czasu pracowal w Polsce(jakims menadzerem był w Polsce w Hotelach Marriota) i tez wywiesil Biało Czerwona Fane.
Ale to chyba przez wzgląd na żone rodowitą Polkę.
Na aucie podobnie, jak bede mial fotki to dam.
P.S Obok mnie mieszka Anglik ktory swego czasu pracowal w Polsce(jakims menadzerem był w Polsce w Hotelach Marriota) i tez wywiesil Biało Czerwona Fane.
Ale to chyba przez wzgląd na żone rodowitą Polkę.
Trzej Królowie Wielkich Miast
Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk
Nie Sądzcie a nie Bedziecie Sądzeni(...)Odmierza Wam Bowiem taką Miarą jaką Wy odmierzacie".
Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk
Nie Sądzcie a nie Bedziecie Sądzeni(...)Odmierza Wam Bowiem taką Miarą jaką Wy odmierzacie".
-
-
-
-
Przez takich bałwanów jak ty (celowo mala litera) całą akcję c*** strzela.Torfiorz pisze:Tak jak Tam_1947 mam wątpliwości co do wywieszania flagi. Po co wywieszać Biało-Czerwoną flagę skoro Polska Reprezentacja nie gra na EURO?
A czemu nie srałeś się jak Oli był Polskiem, bo co, bo po polsku umiał costam gadać, a jak przerzut ? Michalczewki walczy to też jarasz sie na maxa, no tak po pod flagą biało czerwoną, ale zapomniałeś o jego przeszłości
Zeby nie było, że jestem za rogerem, bo ch.. mu w d..., ale nie żebym dla jednego frajera odpuszczał to co cenniejsze w naszej historii
No tak u nas biega jeden brazylijczyk i juz nie repra Polski, w szwabach 2 pseudo POLAKÓW i 9 szwabów to już nasz. Weź człowieku j..... się w dekiel, albo skończ gimnazjum i zacznij dopiero coś tu z sensem pisać.RHP pisze:Jak to nie gra? A Podolski, Klose, Trochowski? Wywieśmy flagę Niemiec i kibicujmy naszym
aaaaa...sory zaraz powiesz ze masz 20 czy 30 lat i jestes kumaty, i co z tego skoro mózg masz na poziomie 6 klasy (to max co może z ciebie być).
PS.Baranów nie sieją - sami wchodza na kibice.net
-
Co do falagi to w tym roku Tyskie ma też duże flagi są w knajpach
Ma ktoś może info jak ją zdobyć - podoba mi się i lubię Tyskie
Wybieram się na Niemcy i Chorwację - ale na balkonie wisieć flaga musi
p.s. Jasiu Rogerski też mi się nie podoba "delikatnie" mówiąc,
bardziej mnie wqrwiają podolskie i klosety - ale Reprezentacja rzecz święta
Bezapelacyjnie do samego końca ...
Ma ktoś może info jak ją zdobyć - podoba mi się i lubię Tyskie

Wybieram się na Niemcy i Chorwację - ale na balkonie wisieć flaga musi
p.s. Jasiu Rogerski też mi się nie podoba "delikatnie" mówiąc,
bardziej mnie wqrwiają podolskie i klosety - ale Reprezentacja rzecz święta
Bezapelacyjnie do samego końca ...
ZAWISZA 4EVER
-
2 poprzednie posty - 100% racji
index - no, zwłaszcza tych nie czujących ironii
naprawdę, zajebiście cenna historycznie rzecz - pierwszy raz na ME w 'kadrze Polski' zagra ciapaty
index - no, zwłaszcza tych nie czujących ironii
naprawdę, zajebiście cenna historycznie rzecz - pierwszy raz na ME w 'kadrze Polski' zagra ciapaty

Ostatnio zmieniony 28.05.2008, 17:49 przez aktywowany2, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Wywiesił bym flagę gdyby grali w tej drużynie zawodnicy, których coś wiąże z krajem który reprezentują, a nie tacy dla których występ z Orłem na piersi jest tylko pomocą przy wybiciu się do lepszego klubuindex pisze: Przez takich bałwanów jak ty (celowo mala litera) całą akcję c*** strzela.
Również i wtedy kładłem lachę na mecze tego zespołu bo nie uważałem go za Polską Kadrę Narodowąindex pisze:A czemu nie srałeś się jak Oli był Polskiem, bo co, bo po polsku umiał costam gadać,
Co najcenniejsze w naszej historii? Występ 11 gości biegających po boisku dla kasy, a w śród nich naturalizowanego farbowańca?index pisze: Zeby nie było, że jestem za rogerem, bo ch.. mu w d..., ale nie żebym dla jednego frajera odpuszczał to co cenniejsze w naszej historii
P.S. Jedyne co sensowne napisałeś to to co masz w podpisie ...
[link]
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
Szycie flag na płot, sektorówek, machajek ...
Hafty, naszywki, poduszki, rękawiczki, bluzy, spodnie dresowe, czapki polarowe i rybaczki ...
-
Sam sie jebnij, jak nie umiesz pożartować, to pożal się modom żeby banowali za kręcenie beki. Skoro tu jesteś to znaczy że w świecie baranów dobrze się czujeszindex pisze: No tak u nas biega jeden brazylijczyk i juz nie repra Polski, w szwabach 2 pseudo POLAKÓW i 9 szwabów to już nasz. Weź człowieku j..... się w dekiel, albo skończ gimnazjum i zacznij dopiero coś tu z sensem pisać.
aaaaa...sory zaraz powiesz ze masz 20 czy 30 lat i jestes kumaty, i co z tego skoro mózg masz na poziomie 6 klasy (to max co może z ciebie być).
PS.Baranów nie sieją - sami wchodza na kibice.net

-
to po co ty jesteś kibicem, a no sorówka piłkarze GieKSy biegają po boisku dla rekraacji, a nie kasy, no i wśród nich sami wychowankowie mocno zwiazani z klubem, dla których występ pod szyldem GKS to zaszczyt i nie mają zamiaru zmieniać barw klubowych.Torfiorz pisze: Co najcenniejsze w naszej historii? Występ 11 gości biegających po boisku dla kasy, a w śród nich naturalizowanego farbowańca?
a kogo uważasz za kadrę w takim przypadku. Tych co grali w 74, jak tak to miej problem do swoich rodziców, a nie do mnieTorfiorz pisze: Również i wtedy kładłem lachę na mecze tego zespołu bo nie uważałem go za Polską Kadrę Narodową
do RHP - jeśli taką akcję uważasz za bekową to nie udzielaj się w tym temacie, a jeśli modowie też tak uważają to temat zamykamy, bo bez sensu polemizować i rozmywać, bo nie to było na celu tego tematu
-
A ja nie wywieszę!
Bo wk... mnie takie akcje - Narodowe Zrywy, a jeszcze bardziej kolesie, którzy nakręcają taką histerię. Widzę, że już nie tylko dziennikarze i ludzie od promocji mieszają ludziom w głowach.
Możecie sobie mnie nazywać chujem, ale ja za bardzo sobie cenię prawo do indywidualnego wyboru i na złość całej masie polskich lemingów żadnych flag wieszać nie będę.
Serdeczne pozdrowienia.
Bo wk... mnie takie akcje - Narodowe Zrywy, a jeszcze bardziej kolesie, którzy nakręcają taką histerię. Widzę, że już nie tylko dziennikarze i ludzie od promocji mieszają ludziom w głowach.
Możecie sobie mnie nazywać chujem, ale ja za bardzo sobie cenię prawo do indywidualnego wyboru i na złość całej masie polskich lemingów żadnych flag wieszać nie będę.
Serdeczne pozdrowienia.
-
Ja osobiście wywieszam flagę narodową i banner Tyskie. Uważam, że zrobili ciekawą akcję, dzięki której w ogóle dziś piszemy o jakimkolwiek wywieszaniu flag. Gdyby nie browar, to prawdopodobnie okres podczas EURO niczym nie róźnił by się od innych dni, a tak to przynajmniej jest choć trochę biało-czerwono. A mały podpis na dole flagi na pewno mi nie przszkadza.Tam_1947 pisze:I zastanówcie się czy wywieszacie flagę Polski, czy też gadżet promocyjny konernu piwowarskiego ... .
A no.
-
Z jednej skrajności w drugą. Rozumiem, że nie chcecie Rogera w kadrze (sam go nie chce), ale sprawą nadrzędną jest dobry występ Polski na Euro. Mimo ze nygasek wystąpi znaczna większość drużyny to jednak Polacy, nie ? Dość, ze wam trener zagraniczny nie przeszkadza i że Leo nie bojkotuje jeden z drugim. Pomijam kwestię jakie kto wywiesza flagi (mi sie opcja flag z Tyskiego nie podoba), ale odwracać sie od drużyny, bo politycy (i Leo, warto o tym pamiętać) dali możliwość gry w drużynie Polski czarnemu ? Dla mnie niepojęte. Niektórzy nie wiedzą kiedy powiedzieć 'dość' i brną za daleko.
ROBOTNICZE TOWARZYSTWO SPORTOWE
-
Nie uważam tego za "narodowy zryw", bo to pierwsze EURO w naszej historii.
Równie dobrze zrywem można nazwać 3 maja czy 11 listopada, bo każdy flagę wywiesza. Ja obstaję przy narodowych barwach, a nie fladze koncernu.
Nie mówię, że każdy ma wywiesić flagę, to kwestia gustu. Ale fajnie wypromować trochę piłkę nożną w Polsce, właśnie takim sposobem.
Za to chyba skrajnością jest gadanie, że "flagi nie wywieszę, bo oni jadą tam dla kasy i się promować" - to chyba logiczne, że taki polak chcę się pokazać ale nikt mi nie powie, że piłkarz ma w d**** barwy narodowe i nie napawa go duma, że reprezentuje swój kraj w tak historycznym momencie.
Równie dobrze zrywem można nazwać 3 maja czy 11 listopada, bo każdy flagę wywiesza. Ja obstaję przy narodowych barwach, a nie fladze koncernu.
Nie mówię, że każdy ma wywiesić flagę, to kwestia gustu. Ale fajnie wypromować trochę piłkę nożną w Polsce, właśnie takim sposobem.
Za to chyba skrajnością jest gadanie, że "flagi nie wywieszę, bo oni jadą tam dla kasy i się promować" - to chyba logiczne, że taki polak chcę się pokazać ale nikt mi nie powie, że piłkarz ma w d**** barwy narodowe i nie napawa go duma, że reprezentuje swój kraj w tak historycznym momencie.
-
-
Moja flaga już wisi. Tyskiego 2006 bo nie mam jak skolowac narodowej ani tej 2008.
Zgadzam się z niektórymi z Was poniekąd.
Jednak jest jedna rzecz, którą chciałbym poruszyć. Piłka Nożna i atmosfera Mistrzotw Europy jest niepowtarzalna. Szesnaście narodów walczy na boisku jak również kibice tych krajów uczestniczą żywo dopingując drużynę zarówno na trybunach jak i na ulicach miast całej Europy.
To działanie psychologiczne, że wszyscy na czas Mistrzostw jednoczą sie i wspierają swój kraj, wywieszają barwy narodowe i przebierają się w koszulki piłkarskie. Zachowanie takie ma na celu pomoc naszym piłkarzom. Dac im więcej wiary w siebie i poczucie własnej siły. Wsparcie fanów dodaje skrzydeł.
Zgadzam się z niektórymi z Was poniekąd.
Jednak jest jedna rzecz, którą chciałbym poruszyć. Piłka Nożna i atmosfera Mistrzotw Europy jest niepowtarzalna. Szesnaście narodów walczy na boisku jak również kibice tych krajów uczestniczą żywo dopingując drużynę zarówno na trybunach jak i na ulicach miast całej Europy.
To działanie psychologiczne, że wszyscy na czas Mistrzostw jednoczą sie i wspierają swój kraj, wywieszają barwy narodowe i przebierają się w koszulki piłkarskie. Zachowanie takie ma na celu pomoc naszym piłkarzom. Dac im więcej wiary w siebie i poczucie własnej siły. Wsparcie fanów dodaje skrzydeł.
24.07.2008 21:00 Kraków, Awaria
30.08.2008 18:00 Koło, Błonia, Koło Bluesa Festival 2008
[link] | [link]
30.08.2008 18:00 Koło, Błonia, Koło Bluesa Festival 2008
[link] | [link]
-
Pomsył na wywieszanie flag podczas Mistrzostw Europy jak najbardziej trafiony.
Jesli rażą was takie banery reklamowe Tyskiego, to wywieście normalne flagi narodowe.
Takie inicjatywy umacniają jednosć narodową, poczucie przynależności co uwazam za plus. Atmosfera dzieki temu się podnosi i robi się gorąca i tak ma byc przeciez o to tu chodzi.
A juz kompletnie nie rozumiem ludzi ktorzy beda bojkotować ME, czy nie wywieszą flagi przez Rogera. Jak mozna bojkotowac swoją reprezentacje, czyli niejako swój kraj, za to ze jakis Murzyn tam gra? Czyli teraz ta reprezentacja nie reprezentuje Waszego kraju?
To jest chyba dalej Wasz kraj? Czy juz nie?
Ja wywiesze narodową i jak dostane tą Tyskiego to tez ją gdzies wywiesze, do auta sobie chorągiewke wczepie.
Jesli rażą was takie banery reklamowe Tyskiego, to wywieście normalne flagi narodowe.
Takie inicjatywy umacniają jednosć narodową, poczucie przynależności co uwazam za plus. Atmosfera dzieki temu się podnosi i robi się gorąca i tak ma byc przeciez o to tu chodzi.
A juz kompletnie nie rozumiem ludzi ktorzy beda bojkotować ME, czy nie wywieszą flagi przez Rogera. Jak mozna bojkotowac swoją reprezentacje, czyli niejako swój kraj, za to ze jakis Murzyn tam gra? Czyli teraz ta reprezentacja nie reprezentuje Waszego kraju?
Ja wywiesze narodową i jak dostane tą Tyskiego to tez ją gdzies wywiesze, do auta sobie chorągiewke wczepie.
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?
-
Dziwne że nierozumiesz i chyba sam dokońca niewiesz co piszesz. Oczywiście że Polska to nasz kraj, ale z Rogerem w składzie to już nie reprezentacja naszego kraju. Każdy odbiera to na swój sposób. U mnie mecze eliminacyjne wywoływały olbrzymie emocje i elektryzowały bardzo, jednak jak tylko okazał się że zagra Roger jakoś ciśnienie całkowicie spadło, niebedę kibicował drużynie psełdokopaczy (nawet jak jest tylko jeden) którzy w d**** mają HONOR i AMBICJĘ i nie walczą o reprezentowanie własnej prawdziwej OJCZYZNY, a wiadomo że chodzi tylko o wypromowanie swojej osoby i kasę. Zagra kilka meczy, wyjedzie na zachód i gdzieś będzie miał to obywatelstwo.fcb pisze:(...)
-
To że flagi prze ME wiesza wiekszosc Polaków to fajna sprawa.
Natomiast skurwysynstwem typowym jest kradziez owych flag.
Przykład ?? ... wczoraj wieczorem w miejscowosci w ktorej obecnie mieszkam powiesilem na bramie wjazdowej duża flagę Polski z godłem....
Jakiez było moje zdziwienie gdy rano tej flagi poprostu nie było.
Generalnie słów mi zabrakło ....
Natomiast skurwysynstwem typowym jest kradziez owych flag.
Przykład ?? ... wczoraj wieczorem w miejscowosci w ktorej obecnie mieszkam powiesilem na bramie wjazdowej duża flagę Polski z godłem....
Jakiez było moje zdziwienie gdy rano tej flagi poprostu nie było.
Generalnie słów mi zabrakło ....

-
myslisz ze nasi reprezentanci grają tylko dla kasy i wypromowanie siebie?Radog78 pisze:
Dziwne że nierozumiesz i chyba sam dokońca niewiesz co piszesz. Oczywiście że Polska to nasz kraj, ale z Rogerem w składzie to już nie reprezentacja naszego kraju. Każdy odbiera to na swój sposób. U mnie mecze eliminacyjne wywoływały olbrzymie emocje i elektryzowały bardzo, jednak jak tylko okazał się że zagra Roger jakoś ciśnienie całkowicie spadło, niebedę kibicował drużynie psełdokopaczy (nawet jak jest tylko jeden) którzy w d**** mają HONOR i AMBICJĘ i nie walczą o reprezentowanie własnej prawdziwej OJCZYZNY, a wiadomo że chodzi tylko o wypromowanie swojej osoby i kasę. Zagra kilka meczy, wyjedzie na zachód i gdzieś będzie miał to obywatelstwo.
oni nie są oderwani od rzeczywistosci, grali w pilke jako mali chlopcy i nie jeden z nich byl Lubanskim czy Lato na boisku na podworku, MARZYLI zeby kiedys zagrac dla reprezentacji tak jak ich idole i nie wydaje mi sie zeby nie mieli ambicji grac dla Polski, jestem przekonany ze są z tego dumni, bo repra to nie klub.
kibicujesz ŁKS i uwazasz ze tam wszyscy grają z miłosci do tego klubu ?? własnie w klubach graja bardziej dla kasy.
p.s. własnie kto wie jak mozna zdobyc tą flage Tyskiego?
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?
-
Czepiłes sie szczegółu podkreslając kopaczy ale przeciez wiadomo ze chodzi o Rogera zrobil to dla hajsu i tyle nie urazajac tu nikomu ale bedzie z nim tak samo jak z Olisadebe,a potem wyjedzie za granice naszego kraju i bedzie grzal lawefcb pisze:myslisz ze nasi reprezentanci grają tylko dla kasy i wypromowanie siebie?Radog78 pisze:
Dziwne że nierozumiesz i chyba sam dokońca niewiesz co piszesz. Oczywiście że Polska to nasz kraj, ale z Rogerem w składzie to już nie reprezentacja naszego kraju. Każdy odbiera to na swój sposób. U mnie mecze eliminacyjne wywoływały olbrzymie emocje i elektryzowały bardzo, jednak jak tylko okazał się że zagra Roger jakoś ciśnienie całkowicie spadło, niebedę kibicował drużynie psełdokopaczy (nawet jak jest tylko jeden) którzy w d**** mają HONOR i AMBICJĘ i nie walczą o reprezentowanie własnej prawdziwej OJCZYZNY, a wiadomo że chodzi tylko o wypromowanie swojej osoby i kasę. Zagra kilka meczy, wyjedzie na zachód i gdzieś będzie miał to obywatelstwo.
oni nie są oderwani od rzeczywistosci, grali w pilke jako mali chlopcy i nie jeden z nich byl Lubanskim czy Lato na boisku na podworku, MARZYLI zeby kiedys zagrac dla reprezentacji tak jak ich idole i nie wydaje mi sie zeby nie mieli ambicji grac dla Polski, jestem przekonany ze są z tego dumni, bo repra to nie klub.
kibicujesz ŁKS i uwazasz ze tam wszyscy grają z miłosci do tego klubu ?? własnie w klubach graja bardziej dla kasy.
p.s. własnie kto wie jak mozna zdobyc tą flage Tyskiego?

MISS KIBICEK
ponio pisze:Szkoda,że jedno oko jej spierdala na prawo.
-
Primo jak już ktoś się skusi na allegro to chyba lepszym pomysłem będzie kupno biało-czerwonej flagi bez zbędnych ozdób. A jak ktoś kupuje packa piwa i dostanie flagę to nie rozumiem powodu dla którego nie miał by jej wywiesić.
OFF: orientuje się ktoś co stało się z flagą z godłem, jaka ekipa? ją aktualnie posiada?( patrz post wyżej).
OFF: orientuje się ktoś co stało się z flagą z godłem, jaka ekipa? ją aktualnie posiada?( patrz post wyżej).