AWANSE I SPADKI

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Bad User

Post autor: Bad User » 18.05.2008, 17:36

No to mamy Lechię w ekstraklasie. Znicz Pruszków zapewne też wejdzie i jak na moje oko trochę nie pasuje do tej elity. Nie chce tu nikogo urazić i wzbudzać jakiejkolwiek napinki.

iparts.pl
Pozytywny

Post autor: Pozytywny » 18.05.2008, 17:47

gratulacje dla ziomków z Lechii :wink:
Obrazek

R76-Grzyb

Post autor: R76-Grzyb » 18.05.2008, 18:05

Gratulacje dla Lechii, miejsce takich drużyn jest właśnie w ekstraklasie. Szkoda tylko, że 2 następne miejsca na razie zajmują Znicz i Piast (z całym szacunkiem dla kibiców tych drużyn), byłoby zdecydowanie lepiej gdyby weszła Arka i Śląsk. No ale jeszcze dwie kolejki więc jest szansa
Widzew - Śródmieście

SmileY ZL

.

Post autor: SmileY ZL » 18.05.2008, 18:18

R76-Grzyb pisze:Gratulacje dla Lechii, miejsce takich drużyn jest właśnie w ekstraklasie. Szkoda tylko, że 2 następne miejsca na razie zajmują Znicz i Piast (z całym szacunkiem dla kibiców tych drużyn), byłoby zdecydowanie lepiej gdyby weszła Arka i Śląsk. No ale jeszcze dwie kolejki więc jest szansa
Nie udawaj głupiego.
Śląsk przecież wejdzie tak czy siak --->>> [link] <<<--- 8)

Sercem życzę Arce awansu, choc szkoda bo w wypadku naszej ostatecznej degradacji - nie będzie okazji się z nimi spotkac.
LUBIN 1982

Siera

Post autor: Siera » 18.05.2008, 18:57

Najlepsze rozwiązanie, było by takie Lechia,Arka,Piast,Slask ( oby nie Znicz! )

Sztygar

Post autor: Sztygar » 18.05.2008, 19:26

powiem wszystkim tak ...
mój dziadek Piast w ekstraklasie nie zobaczył .. zmarł
ojciec też nie , ja mam nadzieje że za tydzień Piast poraz pierwszy w swojej histori wywalczy dla GLIWIC ekstraklase i ja to przeżyje ... Za te wszystkie wioski , za 3ligi smak na Ekstraklase przyszedł czas :wink:
Gratulacje dla Lechii licze że to tego grona dołączymy my i Śląsk , Znicz pewnie też awansuje , w tabeli jest bardzo ciasno więc wszystko sie jeszcze może zdarzyć .
Do nowej Iigi awansuje pewnie Raków co odpowiednio podniesie jej poziom a do nowej II ligi (obecna trzecia) awansuje GKS Tychy - bardzo bym sobie tego osobiście życzył 8) pozdro

szalikowcypl
Major

Post autor: szalikowcypl » 18.05.2008, 19:51

Ok, możemy załozyć że Piast i Znicz wejdą do pierwszej ligi, ale co z licencją uprawniającą do gry w niej ?

Czy Pruszków czy też Gliwice od zaraz przystosują się do wymogów ?

Czy znowu niektóre zespoły zaczną z pkt. na minusie ?

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 18.05.2008, 20:01

Sztygar pisze:Do nowej Iigi awansuje pewnie Raków
Mamy 1 pkt straty na 4 kolejki przed końcem więc nie wiem skąd Twoja pewność, chyba że wiesz coś więcej ;)
Sztygar pisze: dołączymy my i Śląsk , Znicz pewnie też awansuje , w tabeli jest bardzo ciasno więc wszystko sie jeszcze może zdarzyć .
awansują 3 zespoły więc ktoś z wymienonej przez Ciebie trójki nie wejdzie.

Ja osobiscie mam nadzieje że wejdzie Śląsk i Piast- Ci pierwsi żeby uniknąć ew. bojkotu chociaż i tak może do niego dojsc przez P.UEFA, ci drudzy jako nowość w ekstraklasie. Forumowicze mnie pewnie wykpią ale także nie mam nic przeciwko jeśli wejdzie...Znicz, dlaczego? A czemu małe miasto nie może dostać szasny pogrania chociaż rok wśród najlepszych? Z tego co mi wiaodmo MKS zalicza na miare swoich możliwosci wszystkie wyjazdy, ich wina że jest ich mało w miescie? A wole czasami mniejszych ale wiernych niż masę lanserów kręcących się zawsze wokół pewnych klubów, którym się wydaje że jak zaliczą 3 wyjazdy to już są niewiadomo jak kumaci...
Gratulacje dla Lechii, zasłuzyliscie na ten awans jak mało kto, a dedykowałbym go wszystkim wyznawcom doktryny "sukces najszybciej za wszelką cenę".
Pzdr

rafalrks

Post autor: rafalrks » 18.05.2008, 20:54

Il_Fanatico pisze:
Sztygar pisze:Do nowej Iigi awansuje pewnie Raków
Mamy 1 pkt straty na 4 kolejki przed końcem więc nie wiem skąd Twoja pewność, chyba że wiesz coś więcej ;)
Sztygar pisze: dołączymy my i Śląsk , Znicz pewnie też awansuje , w tabeli jest bardzo ciasno więc wszystko sie jeszcze może zdarzyć .
awansują 3 zespoły więc ktoś z wymienonej przez Ciebie trójki nie wejdzie.

Ja osobiscie mam nadzieje że wejdzie Śląsk i Piast- Ci pierwsi żeby uniknąć ew. bojkotu chociaż i tak może do niego dojsc przez P.UEFA, ci drudzy jako nowość w ekstraklasie. Forumowicze mnie pewnie wykpią ale także nie mam nic przeciwko jeśli wejdzie...Znicz, dlaczego? A czemu małe miasto nie może dostać szasny pogrania chociaż rok wśród najlepszych? Z tego co mi wiaodmo MKS zalicza na miare swoich możliwosci wszystkie wyjazdy, ich wina że jest ich mało w miescie? A wole czasami mniejszych ale wiernych niż masę lanserów kręcących się zawsze wokół pewnych klubów, którym się wydaje że jak zaliczą 3 wyjazdy to już są niewiadomo jak kumaci...
Gratulacje dla Lechii, zasłuzyliscie na ten awans jak mało kto, a dedykowałbym go wszystkim wyznawcom doktryny "sukces najszybciej za wszelką cenę".
Pzdr
A mi sie jednak wydaje ze mamy 1 pkt przewagi na 4 kolejki przed koncem, chyba że coś przeoczylem.
POZDRO

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 18.05.2008, 21:18

Nic nie przeoczyłeś Rafał gdyż jestem kibicem Stilonu ;) Pzdr

RRc1921

Post autor: RRc1921 » 18.05.2008, 22:35

Nie to zebym sie czepial,ale co taka ekipa jak Stilon wniesie do nowej 1 ligi swoim awansem?Gdzie wy jestescie w stanie pojechac?Do Lublina,Stalowej Woli,wystrczy rzucic okiem na wasze liczby z jesieni,teraz troche lepiej bo walczycie o awans,ale z koleji poza Częstochową,wszystkie wyjazdy gdzie byla jakas sensowna liczba mieliscie bliskie.Dla porownania ekipa Chrobrego ktora niestety spadla do nizszej ligi jezdzi o cale niebo lepiej od was.Z kibicowskiego punktu widzenia awans nie nalezy sie wam,awans dla Rakowa

aktywowany2

Post autor: aktywowany2 » 18.05.2008, 22:38

a tak swoją drogą nie wiem co się tego Pruszkowa czepiacie - blisko Warszawy, zapewne tego czegoś w Pruszkowie do rozgrywek nie dopuszczą więc zagrają może gdzieś w Warszawie, a pozatym Znicz to nie taka znowu cienka ekipka, jak na swoją liczbę to prezentują się wręcz imponująco 8)
Obrazek

Il_Fanatico

Post autor: Il_Fanatico » 18.05.2008, 23:28

RRc1921 pisze:Nie to zebym sie czepial,ale co taka ekipa jak Stilon wniesie do nowej 1 ligi swoim awansem?Gdzie wy jestescie w stanie pojechac?Do Lublina,Stalowej Woli,wystrczy rzucic okiem na wasze liczby z jesieni,teraz troche lepiej bo walczycie o awans,ale z koleji poza Częstochową,wszystkie wyjazdy gdzie byla jakas sensowna liczba mieliscie bliskie.Dla porownania ekipa Chrobrego ktora niestety spadla do nizszej ligi jezdzi o cale niebo lepiej od was.Z kibicowskiego punktu widzenia awans nie nalezy sie wam,awans dla Rakowa
Wszystko fajnie tylko dlaczego argumentujesz wyższosc kibicowską Rakowa nad Stilonem liczbami...Chrobrego ? ;) Nie chce tu się specjalnie rozwodzić gdyż dużo bardziej jestem zaangażowany w siatkarski Stilon i nie czuje się do końca upoważniony do dyskusji, ale chyba Raków też jakoś rewelacyjnie nie jeździ. Pzdr

RRc1921

Post autor: RRc1921 » 18.05.2008, 23:43

No my tez rewelacyjnie nie jezdzimy,ale sam powiedz ile wy bedziecie miec zer wyjazdowych,nam to raczej nie grozi;),Chrobrego podałem tylko jako przyklad,a wyzszosc Rakowa na Stilonem argumentowac nie musze niczym,bo jaka jest roznica miedzy nami,swego czasu wam udowodnilismy :!:

Gruby

Post autor: Gruby » 19.05.2008, 00:31

Zapominacie, że zdegradowana ma być również. Korona, więc miejsc się robi cztery. Czyli pierwsza czwórka 2. ligi gra w Ekstraklasie. Szanse, że miejsce w pierwszej czwórce zajmie Śląsk są duże. Jednocześnie nie wierze, że Drzymała się nie dogada z Wrocławiem. Czyli Śląsk zajmie miejsce obecnie zajmowane przez Dyskobolię. To znaczy, że do 1. ligi wejdzie o ile się nie myle kolejna drużyna z 2. ligi, czyli np. Arka z miejsca piątego.

Znicz raczej spełni wymogi licencyjne, bo z tego co słyszałem, miasto ma dołożyć kasy po awansie. Ale nie chcę w sprawie Znicza robić za eksperta.
"Warszawskie dzieci pójdziemy w bój, za każdy kamień Twój, Stolico, damy krew"

- Co można dostać tanio, łatwo i szybko?
- Tanio, łatwo i szybko można dostać....zakaz stadionowy?

szczena_uns

Post autor: szczena_uns » 19.05.2008, 01:50

w 4 lidze podkarpackiej dzisiaj zapewnił sobie awans i baraze o nowa 2 lige Izolator Boguchwała , na drugim miejscu Unia Nowa Sarzyna , Orzeł przeworsk , Siarka Tarnobrzeg , Karpaty Krosno , Stal Mielec

http://www.90minut.pl/liga.php?id=3254
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA

Przemek
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Przemek » 19.05.2008, 02:11

nie zachowując odrobiny skromności napiszę, że wielka Lechia wraca tam gdzie jej miejsce. Poza tym życzę awansu Śląskowi, Piastowi i Arce.

Ogólnie I liga przemienia się w taką, jaką byśmy chcieli widzieć, ale to jeszcze nie jest ta wymarzona ekstraklasa. Będzie brakowało Widzewa. Poza tym na wyższe ligi zasługują takie ekipy jak Zawisza, Hutnik, Gryf, Elana, GKS Tychy i wiele innych łącznie z silnymi ekipami z Podkarpacia.

Niestety o tym kto w jakiej lidze występuje decydują piłkarze, a my na to mamy znikomy wpływ. Pozdrawiam.

A.C.A.B HKS

Post autor: A.C.A.B HKS » 19.05.2008, 02:47

Przemek pisze:Poza tym na wyższe ligi zasługują takie ekipy jak Zawisza, Hutnik, Gryf, Elana, GKS Tychy i wiele innych łącznie z silnymi ekipami z Podkarpacia.
o Hutniku można już powiedzieć że jesteśmy ekipa 4 ligową czyli 3 ligową nową.Chyba że musiał by sie stać cud lub gwiazdorzy zajęli jak najlepsze miejsce czyli np 9 w lidze przy utrzymaniu Kmity Motoru Stalowej i jakaś wioska jak Stróże Wieliczka Wolbrom nie dostały licencji na granie w nowej 2 lidze z tego co wiem to Brzesko ma co roku problemy ze stadionem lecz ich warunkowo dopuszczają wiec przypuszczam że i tak będzie w tym przypadku że wszystkich dopuszczą.
Przez piłkarzy nieudolnych działaczy kibice kurwicy dostają.Czasami się zastanawiam czy nie lepiej było by zacząć wszystko od nowa w tym sęk że to nie takie łatwe :?

taki spadek może nam dać tylko odrodzenie się na nowo bo zostali już dawno Ci co byli na dobre i na złe.Siedzenie w x lidze i pierdolenie przez działaczy głupot co jest nie robione,jest to tylko wielkim pierdolony farmazonem

jedynie co pozostaje by Unia T. nie weszła wyżej lige :wink:
w zasadzie to jedyna ekipa na dzień dzieijszy która ma potencjał w tej lidze rozgrywkowej

jeszcze ciekawostka ale bardziej tyczy się ekstraklasy
[link]
Guilty for being the besT

19(W)47

Post autor: 19(W)47 » 19.05.2008, 08:29

Jeśli wierzyć PZPN-owskim dziadom,to kończą się czasy z warunkowymi licencjami,jednym słowem tam gdzie nie ma kasy i infrastruktury na licencyjnym poziomie,tam nie ma grania..Wobec tego problemy z grą w ekstraklasie mogą mieć kluby:

- Znicz (brak infrastruktury,nie wiem jak z kasą)
- Ruch (jeśli się nie mylę,to brak podgrzewanej murawy - no chyba,że zamierzają grać na Śląskim)
- ŁKS Łódź,Polonia Bytom (problemy z kasą)

Jeśli do tego awansowałyby Arka i Śląsk,to te kluby raczej problemów z licencją nie miałyby,nie wiem jakby było z Piastem.

Łupaszko

Post autor: Łupaszko » 19.05.2008, 08:52

I znowu jedziemy do Gdańska po sławę mołojecką. Tego brakowało. Amen
Rest in peace blue-red soldier, war is over!
Bamber 1957 - 2008
http://pl.youtube.com/watch?v=2k8D_t0fpx8
http://pl.youtube.com/watch?v=6TvGGAikh4o

TAZZ_STILON

Post autor: TAZZ_STILON » 19.05.2008, 12:23

RRc1921 akurat tej wiosny nasze liczby wyjazdowe sa bardzo dobre (150, 75, 152, 169 i zaliczony wyjazd do odleglego o 600 km Żywca w 7 osob). Zdarzaly nam sie zera wyjazdowe na jesien, ale wszedzie tam gdzie jawi sie ruch kibicowski sie pojawialismy, a miejsca gdzie kibicow brak takze zaczynamy konsekwentnie odwiedzac. O bliskich odleglosciach sie nie wypowiadaj, bo akurat z Czestochowy na pewno jest wszedzie blizej w naszej lidzy niz z Gorzowa. A jak chcesz byc tak skrupulatny to nasza liczba u Was byla 2 razy wyzsza niz wasza w GW. Wiec o nasze ewentualne wojaze po Polsce sie nie martw. I czy liczby wyjazdowe to jedyni wyznacznik tego czy ktos cos wniesie do 1 ligi? Chyba nie.

wojton

Post autor: wojton » 19.05.2008, 16:06

po ostatnim meczu Resovia praktycznie straciła szanse na awans do nowej 2 ligi. Pozostaje wierzyć tylko w to, że do żadnej reformy nie dojdzie :lol: :lol: 8)
Obrazek
[link]
Fotki Kibiców Resovii Rzeszów - Zapraszam!

RRc1921

Post autor: RRc1921 » 19.05.2008, 17:38

TAZZ,-akurat tej wiosny liczby macie nienajgorsze(bardzo dobrymi bym tego nie nazwal),ale tylko dlatego ze o awans walczycie,i co z tego ze bylo was 2 razy wiecej w Częstochowie niz nas w Gorzowie?
W Krzyżu tez was bylo wiecej od nas i jak sie skonczylo,chyba pamietasz,wiec musicie jeszcze nad soba popracowac zeby cos wniesc swoim awansem,w moim odczuciu( i nie tylko w moim) zle by bylo jakbyscie awansowali bo jestescie poprostu słabi,a swoja droga naprawde sie do Częstochowy nie dalo pociągiem przyjechac bez psów?My u was pociągiem bylismy 2 razy i jakos 2 razy nam sie to udalo.Lepiej dla was jezdzic dalej do Zielonej Gory,Słubic,niz do Katowic,Gdyni,Lublina,Stalowej Woli itd.
Jestescie zbyt niepowazni,o czym sie nawet ja sam przekonałem,a jesli to wy awansujecie,mysle ze dlugo nie trzeba bedzie czekac az gdzies wylapiecie :!:

bary.

Post autor: bary. » 19.05.2008, 19:49

Z czystej ciekawości, czy we Wrocławiu jest podgrzewana murawa?

nosnaw

Post autor: nosnaw » 19.05.2008, 21:57

bary. pisze:Z czystej ciekawości, czy we Wrocławiu jest podgrzewana murawa?
Podgrzewana murawa i tablica świetlna, na której nie uraczysz setnej minuty.. :wink:
fafarafa

TAZZ_STILON

Post autor: TAZZ_STILON » 19.05.2008, 23:40

RRc1921 sam zaczales wytykac nam nasze wyjazdy wiec tylko kontrargumentowalem. Bez psow przyjechalismy do was rok temu transportem kolowym. Zreszta wszystko zweryfikuja kopacze i to kto awansuje.

RRc1921

Post autor: RRc1921 » 20.05.2008, 06:44

Masz racje rok temu transportem kolowym przyjechaliscie bez psow,szkoda tylko ze czekalismy w innym miejscu i ze nie mozna bylo sie do was dodzwonic,do zobaczenia

moranka

Post autor: moranka » 21.05.2008, 06:33

na 20 maj wyglada to tak 1 liga i reszte mam tylko grupy zachodnio-pomorskie reszte jak znajde dopisze :wink:
prosze :
W przypadku lig okręgowych, A klas i B klas ZZPN zastrzega sobie prawo przesunięcia drużyn w ramach grup (co staraliśmy się uwzględnić). Także ewentualna fuzja Sląska i Groclinu może mieć wpływ na poniższą symulację.

Przy tworzeniu symulacji uwzględnialiśmy Regulamin Rozgrywek PZPN i Regulamin Rozgrywek ZZPN.

Scandic Bookmakers

Zreformowana I liga

1. Zagłębie Lubin (zdegradowane za korupcje)
2. Śląsk Wrocław (w przypadku fuzji Śląska z Groclinem - Tur Turek)
3. Arka Gdynia
4. Podbeskidzie Bielsko-Biała
5. Polonia Warszawa
6. Wisła Płock
7. GKS Katowice
8. GKS Jastrzębie
9. Stal Stalowa Wola
10. Motor Lublin
11. Odra Opole
12. Warta Poznań
13. Kmita Zabierzów
14. ŁKS Łomża

Mistrzowie III lig:
15. Dolcan Ząbki
16. Flota Świnoujście
17. Raków Częstochowa
18. Górnik Łęczna

Zreformowana II liga, grupa zachodnia

Liga ta liczyć będzie 18 zespołów. Zostanie utworzona z połączenia najlepszych zespołów obecnej III ligi grupy II i III, spadkowiczów z wyższych klas rozgrywkowych z ich regionów oraz 4 zwycięzców baraży, w których udział wezmą mistrzowie IV lig z 8 zachodnich województw.

1. Zagłębie Sosnowiec (spadkowicz z Orange Ekstraklasy zdegradowany za korupcję – jedyny już dzisiaj pewny uczestnik zreformowanej II ligi, gr zach.)
2. Tur Turek (spadkowicz z obecnej II ligi - w przypadku fuzji Śląska z Groclinem miejsce to zajmie: KP Police)

Drużyn z miejsc 2-7 obecnej III ligi grupy II:
3. Jarota Jarocin
4. Unia Janikowo
5. Kotwica Kołobrzeg
6. Nielba Wągrowiec
7. TKP Elana Toruń
8. Victoria Koronowo

Drużyny z miejsc 2-7 obecnej III ligi grupy III:
9. GKP Gorzów Wielkopolski
10. Miedź Legnica
11. MKS Kluczbork
12. Rozwój Katowice
13. Gawin Królewska Wola
14. Polonia Słubice
15. – 18. Zwycięzcy baraży, w których udział wezmą mistrzowie obecnych IV lig z województw zachodniopomorskiego (Pogoń Szczecin), kujawsko-pomorskiego (Zawisza Bydgoszcz), pomorskiego (Bałtyk Gdynia), wielkopolskiego (Aluminium Konin / Sparta Oborniki – w zależności od tego, kto wygra baraż wojewódzki), dolnośląskiego (Polonia/Sparta Świdnica), lubuskiego (Czarni Żagań), opolskiego (Ruch Zdzieszowice) i śląskiego (GKS Tychy '71 / Energetyk ROW Rybnik – w zależności od tego, kto wygra baraż wojewódzki).

Zreformowana III liga, grupa pomorsko-zachodniopomorska

Liga ta będzie liczyć 16 zespołów. Utworzą ją obecni III-ligowcy z województw pomorskiego i zachodniopomorskiego, którzy nie "załapią się" do zreformowanej II ligi, a stawkę uzupełnią najlepsi IV-ligowcy z tych województw.

1. KP Police (w przypadku fuzji Śląska z Groclinem ew. zwycięża meczu barażowego między najwyżej sklasyfikowanymi zespołami IV ligi, które nie uzyskały automatycznego awansu: ew. Pogoń Barlinek, Wybrzeże Rewalskie Rewal, Bytovia Bytów, Gryf Wejherowo)
2. Kaszubia Kościerzyna
3. Rodło Kwidzyn
4. Wierzyca Pelplin
5. Rega-Merida Trzebiatów
6. Cartusia Kartuzy

Pięć najlepszych drużyn z obecnej IV ligi zachodniopomorskiej:
7. Pogoń Szczecin (ew. Pogoń Barlinek – w zależności od wyników baraży o udział w zreformowanej II lidze)
8. Astra Ustronie Morskie
9. Sława Sławno
10. Dąb Dębno
11. Błękitni Stargard Szczeciński

Pięć najlepszych drużyn z obecnej IV ligi pomorskiej (nie biorę pod uwagę Lechii II Gdańsk, gdyż Lechia awansowała do Orange Ekstraklasy, a najprawdopodobniej jej rezerwy zostaną wycofane z rozgrywek ligowych i zgłoszone do Młodej Ekstraklasy): 12. Bałtyk Gdynia (ew. Bytovia Bytów – w zależności od wyników baraży o udział w zreformowanej II lidze)
13. Zatoka Puck
14. Orkan Rumia
15. Gryf 95 Słupsk
16. Orlęta Reda

Zreformowana IV liga, grupa zachodniopomorska

Liga ta będzie liczyć 16 zespołów. Składać się będzie z obecnych IV-ligowców, którzy nie awansują do zreformowanej III ligi (z wyjątkiem dwóch ostatnich drużyn, które spadają do V ligi). Jej skład uzupełniony zostanie najlepszymi drużynami z V ligi szczecińskiej i koszalińskiej.

1. Pogoń Barlinek (ew. w przypadku fuzji Śląska i Groclinu - Lech Czaplinek)
2. Wybrzeże Rewalskie Rewal
3. Darzbór Szczecinek
4. Stal Szczecin
5. Victoria 95 Przecław
6. Piast Choszczno
7. Leśnik/Rossa Manowo
8. Gryf Kamień Pomorski
9. Ina Goleniów
10. Energetyk Gryfino
11. Sokół Pyrzyce

Mistrz i wicemistrz V ligi szczecińskiej:

12. Hutnik Szczecin
13. Vineta Wolin

Mistrz i wicemistrz V ligi koszalińskiej:
14. Gwardia Koszalin
15. Orzeł Wałcz

Zwycięzca barażu o udział w zreformowanej IV lidze (drużyny z 3 miejsc V lig):
16. Piast Chociwel / Drawa Drawsko Pomorskie (w wypadku wygrania przez Pogoń Szczecin barażu o udział w zreformowanej II lidze Pogoń Barlinek grać będzie w zreformowanej III lidze, co oznacza, że powyższy baraż nie będzie konieczny i zarówno Piast, jak i Drawa, zagrają w zreformowanej IV lidze)

V liga szczecińska (16 zespołów):

1. Piast Chociwel (jeśli nie wygra barażu o zreformowaną IV ligę i Pogoń Szczecin przegra baraż o zreformowaną II ligę)

2. - 12. Drużyny z miejsc 4-14 obecnej V ligi szczecińskiej
2. Polonia Płoty
3. Orzeł Trzcińsko-Zdrój
4. Odra Chojna
5. Kłos Pełczyce
6. GKS Mierzyn
7. Świt Skolwin
8. Stal Lipiany
9. Mieszko Mieszkowice
10. KP II Police
11. Kluczevia Stargard
12. Sparta Gryfice

Mistrz i wicemistrz klasy okręgowej grupy Szczecin I:

13. Sparta Wegorzyno
14. Sarmata Dobra
Mistrz i wicemistrz klasy okręgowej grupy Szczecin II:

15. Woda Rzecko
16. Osadnik Myślibórz
W przypadku awansu Piasta Chociwel do zreformowanej IV ligi zostanie rozegrany baraż o awans do V ligi szczecińskiej pomiędzy drużynami z 3 miejsc w klasie okręgowej (Ehrle Polska Dobra Szczecińska - Unia Dolice)

V liga koszalińska (16 zespołów):

1. Lech Czaplinek (spadkowicz z obecnej IV ligi zachodniopomorskiej) (ew. w przypadku fuzji Śląska i Groclinu - Olimp Złocieniec)

2. Victoria Sianów (spadkowicz z obecnej IV ligi zachodniopomorskiej)
3. Drawa Drawsko Pomorskie (jeśli nie wygra barażu o zreformowaną IV ligę i Pogoń Szczecin przegra baraż o zreformowaną II ligę)

4. - 12. Drużyny z miejsc 4-12 obecnej V ligi koszalińskiej (Bo o dwa miejsca będzie mniej związku ze spadkiem Lecha Czaplinek i Victorii Sianów)

4. MKS Sokół Karlino
5. Darłovia Darłowo
6. Wiekowianka Wiekowo
7. Orzeł Łubowo
8. Gryf Polanów
9. Błonie Barwice
10. Żaki-94 Kołobrzeg
11. Pogoń Połczyn Zdrój
12. Głaz Tychowo

15. Mirstal Mirosławiec (mistrz klasy okręgowej grupy Koszalin /południe/)
16. Rasel Dygowo (mistrz klasy okręgowej grupy Koszalin /północ/)

W wypadku awansu Drawy Drawsko Pomorskie do zreformowanej IV ligi zostanie rozegrany baraż o awans do V ligi koszalińskiej pomiędzy wicemistrzami klas okręgowych (Drzewiarz Świerczyna - Zefir Wyszewo)

ruch1920
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: ruch1920 » 21.05.2008, 10:51

Lechia dobre liczby u siebie ale wyjazdy tragedia, mam nadzieje ze sie to zmieni i zaczna porządnie jezdzic

Goki

Post autor: Goki » 21.05.2008, 12:08

Tak tylko Lechia nie ma 15-20km do 3 drużyn tak jak Wy,a być może dojdzie 4. Pierwszy sezon po wejściu zawsze jest mobilizacja, później nieco fascynacja ligą spada. Lechia jak i Arka patrząc na ich odległości jeżdżą bardzo dobrze. Pewnie po wejściu do pierwszej ligi ekipie Lechii kibiców sukcesu przybędzie, a i niezdecydowani zaczną na wyjazdy jeździć. Miło byłoby zobaczyć również Arkę w 1 lidze.

Honky

Post autor: Honky » 21.05.2008, 12:33

Moim zdaniem w takim ułożeniu ta liga, będzie najsłabszą pod względem kibicowskim od kilku lat. Szkoda, że niektóre ekipy będą się męczyć.

1. Zagłębie Lubin
2. Tur Turek
3. Arka Gdynia
4. Podbeskidzie Bielsko-Biała
5. Polonia Warszawa
6. Wisła Płock
7. GKS Katowice
8. GKS Jastrzębie
9. Stal Stalowa Wola
10. Motor Lublin
11. Odra Opole
12. Warta Poznań
13. Kmita Zabierzów
14. ŁKS Łomża
15. Dolcan Ząbki
16. Flota Świnoujście
17. Raków Częstochowa
18. Górnik Łęczna

Olsztynianin
ostatnie ostrzeżenie

Post autor: Olsztynianin » 21.05.2008, 15:34

w Olsztynie jakos dzialacze nie pala sie do awansu do I ligi (przynajmniej tak bylo w tym sezonie, gdzie moglismy spokojnie powalczyc o nowa I lige) z powodu jak to bywa najczesciej pieniedzy

wiec gr. wschodnia nowej II ligi bedzie najprawdopodobniej wygladac tak (na ten moment):

1. Widzew Łódź - degradacja
2. Pelikan Łowicz - spadek

zespoly z miejsc 2-6 gr. I w obecnej III lidze

3. Ruch Wysokie Mazowieckie
4. Concordia Piotrków Trybunalski
5. Wigry Suwałki
6. Sokół Aleksandrów Łódzki
7. Stomil Olsztyn

zespoly z miejsc 2-8 gr. IV w obecnej III lidze

8. Przebój Wolbrom
9. Hetman Zamość
10. Kolejarz Stróże
11. Okocimski KS Brzesko
12. Górnik Wieliczka
13. KSZO Ostrowiec Świętokrzyski
14. Sandecja Nowy Sącz

+ 4 zespoly IV lig, ktore wygraja baraz (Jeziorak Iława, Supraślanka Supraśl, Start Otwock, Stal Niewiadów, Stal Poniatowa, Dalin Myślenice lub Unia Tarnow, Izolator Boguchwała, Ponidzie Nida Pińczów)

jak sie myle to niech ktos poprawi

P1945G

Post autor: P1945G » 21.05.2008, 15:43

W przypadku awansu Piasta do Ekstraklasy, największym problemem miałbyć stadion, którzy nie uprawnia do otrzymania licencji pierwszej ligi. Lecz jak nieoficjalnie dowiedział się serwis piastgliwice.eu, problemy z licencją mogą zniknąć! Gdy awans Piasta Gliwice do najwyższej klasy rozgrywkowej w Polsce stanie się faktem, firma Opel Polska ma sięgnąć głęboko do portfela, i wyłożyć pieniądze na gruntowną modernizację stadionu tak, aby można było grać na nim już jesienią! Wybudowanie dodatkowych zadaszonych trybun, oraz zainstalowanie podgrzewanej murawy to najważniejsze problemy obiektu w Gliwicach. Ponadto, Opel ma być głównym sponsorem Piasta w przyszłym sezonie, i jego logo ma widnieć na koszulkach piłkarzy. Jeśli te doniesienia potwierdziłby się, to już niedługo po zakończeniu obecnego sezonu, stadion przy ulicy Okrzei zamieni się w plac budowy.

Tak wiec ten tekst powinien na chwile wyjasnic nasza sytuacje z licencja w przypadku awansu.

plockier

Post autor: plockier » 21.05.2008, 19:33

poki co to wasz dzisiejszy wynik z Jastrzebiem rozwial watplliwosci co do awansu.
Petrochemia Płock

P1945G

Post autor: P1945G » 21.05.2008, 20:01

plockier pisze:poki co to wasz dzisiejszy wynik z Jastrzebiem rozwial watplliwosci co do awansu.
nic dodac - nic ujac.

Bati

Post autor: Bati » 21.05.2008, 20:24

P1945G pisze:
plockier pisze:poki co to wasz dzisiejszy wynik z Jastrzebiem rozwial watplliwosci co do awansu.
nic dodac - nic ujac.
Szanse jeszcze są ... chcieliśmy żeby decydował ostatni mecz to mamy :D

A może mi ktoś na 100% powiedzieć czy po sezonie Śląsk spada na ostatnie miejsce w 2 lidze ???
<<Jedno Miasto Jeden Klub - Piast Gliwice>>

czlowiek_z_twierdzy

Post autor: czlowiek_z_twierdzy » 21.05.2008, 21:29

nie Slask nie spada na ostanie miejsce w tabeli bo bedzie gral w 1 lidze na swojej licencji.

ACAB_

Post autor: ACAB_ » 21.05.2008, 21:35

Goki pisze:Tak tylko Lechia nie ma 15-20km do 3 drużyn tak jak Wy,a być może dojdzie 4. Pierwszy sezon po wejściu zawsze jest mobilizacja, później nieco fascynacja ligą spada. Lechia jak i Arka patrząc na ich odległości jeżdżą bardzo dobrze. Pewnie po wejściu do pierwszej ligi ekipie Lechii kibiców sukcesu przybędzie, a i niezdecydowani zaczną na wyjazdy jeździć. Miło byłoby zobaczyć również Arkę w 1 lidze.
odleglosci, odleglosciami, ale liczba 80 glow w Katowicach na taka marke jak Lechie jest wynikiem SLABYM (pomijam juz przyczyny tej liczby na Gieksie, bo mysle ze to nie temat na forum) :wink:

mlodyksg

Post autor: mlodyksg » 22.05.2008, 01:53

odleglosci, odleglosciami, ale liczba 80 glow w Katowicach na taka marke jak Lechie jest wynikiem SLABYM (pomijam juz przyczyny tej liczby na Gieksie, bo mysle ze to nie temat na forum) :wink:[/quote]

sam sobie odpowiedziales :roll:
GLIWICE ZAWSZE Z GÓRNIKIEM

ODPOWIEDZ