Komentarze Wszystkie Ligi (25-27.04)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Komentarze Wszystkie Ligi (25-27.04)
Jagiellonia Białystok - Odra Wodzisław Śląski 26.0418:00
Legia Warszawa - Wisła Kraków 27.04 17:00
Polonia Bytom - Ruch Chorzów 25.04 20:00
Zagłębie Sosnowiec - Zagłębie Lubin 26.0418:00
Górnik Zabrze - Korona Kielce 26.04 18:00
Cracovia - Lech Poznań 26.04 18:15
Łódzki KS - GKS Bełchatów 26.04 18:00
mecz bez udziału publiczności
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Widzew Łódź 26.04 18:00
Arka Gdynia - ŁKS Łomża 26.04 19:29
Stal Stalowa Wola - Tur Turek 25.04 16:00
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice 26.04 20:15
Znicz Pruszków - Wisła Płock 26.04 17:00
GKS Katowice - GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) 26.04 17:00
Kmita Zabierzów - Polonia Warszawa 2.04 15:00
Pelikan Łowicz - Odra Opole 27.04 11:15
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Motor Lublin 26.0417:00
Warta Poznań - Lechia Gdańsk 27.04 12:00
na Stadionie Miejskim
Legia Warszawa - Wisła Kraków 27.04 17:00
Polonia Bytom - Ruch Chorzów 25.04 20:00
Zagłębie Sosnowiec - Zagłębie Lubin 26.0418:00
Górnik Zabrze - Korona Kielce 26.04 18:00
Cracovia - Lech Poznań 26.04 18:15
Łódzki KS - GKS Bełchatów 26.04 18:00
mecz bez udziału publiczności
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Widzew Łódź 26.04 18:00
Arka Gdynia - ŁKS Łomża 26.04 19:29
Stal Stalowa Wola - Tur Turek 25.04 16:00
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice 26.04 20:15
Znicz Pruszków - Wisła Płock 26.04 17:00
GKS Katowice - GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) 26.04 17:00
Kmita Zabierzów - Polonia Warszawa 2.04 15:00
Pelikan Łowicz - Odra Opole 27.04 11:15
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Motor Lublin 26.0417:00
Warta Poznań - Lechia Gdańsk 27.04 12:00
na Stadionie Miejskim
-
-
-
stosunki miedzy kibicami POLONII a RUCHU nie zminily sie dla nas POLONIA nadal jest lokalnym rywalem a to ze dostalismy 2tys biletow to tylko z ich stromy dowod wdzięczności bo RUCHU jaki jedymy klub pomogł im w trudnym momencie!
z mojej strony powiem tyle szacunek za bilety oraz transparetn ktory zawisnoł na meczu
a zakompleksionym zabolom mowie juz dzis dobranoc
z mojej strony powiem tyle szacunek za bilety oraz transparetn ktory zawisnoł na meczu
a zakompleksionym zabolom mowie juz dzis dobranoc

...zawsze na zawsze...
RUCH 1920 CHORZOW
RUCH 1920 CHORZOW
-
-
-
pozwole sobie zacytowac tutaj kolege, mam nadzieje ze nie bedzie mial nic przeciwko...WiM pisze:falanga na meczu Ruchu Radzionków, co na to pan Radzionkowski ;> ???
"Na płocie zawisła tzw. 'Falanga'.
U nas w ekipie nie ma jak w innych druzynach (np. Chorzow) z gory narzucanych pogladow, ze wszyscy chca autonomii itp. Dla wszystkich Górny Śląsk jest ważny dla jednych bardziej (autonomia itp.), dla innych Śląsk uważany jest jako 'mała ojczyzna' jednak Polska jest najważniejsza. Wywieszenie Falangi bardziej symbolizuje prawicowe poglądy niż cokolwiek innego.
Swoja droga nie można mowic, ze nie podkreslamy swojej Śląskosci bo nawet na naszej biało-czerwonej fladze umieściliśmy herb Śląska, również na wielu gadżetach umieszczamy symbole Śląskie. Podczas meczy tez wielokrotnie spiewamy zwiazane cos ze Sląskiem. "
-
-
-
to i ja dorzuce kamyczek...
Oprawa Poloni bardzo ładna szczególnie " A żyć..."
Druga moim zdaniem trafiona chociaż łudząco przypomina mi pewną oprawą z meczu tych samych drużyn i o dziwo nawet tej samej drużyny - " Mówicie że niemieckie miasto mocie a z Żydami sie bratacie" czy jakoś tak;)
Odnośnie stadionu biletów czy bóg wie jeszcze czego sie nie odzywam bo to nie dotyczy tej kolejki
Oprawa Poloni bardzo ładna szczególnie " A żyć..."
Druga moim zdaniem trafiona chociaż łudząco przypomina mi pewną oprawą z meczu tych samych drużyn i o dziwo nawet tej samej drużyny - " Mówicie że niemieckie miasto mocie a z Żydami sie bratacie" czy jakoś tak;)
Odnośnie stadionu biletów czy bóg wie jeszcze czego sie nie odzywam bo to nie dotyczy tej kolejki
-
Co do derbow GieKSy z GKS-em... czyli Katowice vs Jastrzebie
bylem na tym meczu, choc jestem sympatykiem innego klubu, ale napisze pare slow
Derby zdecydowanie na korzysc Katowic, moim zdaniem jedyne co zaprezentowalo Jastrzebie to pokaz kompleksow (wiem, wyswiechtane slowko) i nienawisci do hmmm... do GieKSy, ale chyba w jeszcze wiekszym stopniu do Gornego Slaska i Slazakow.
Cala ich oprawa byla w istocie antyoprawa na GKS, najpierw sektorowka z "fuck-iem"
a potem chlopek sikajacy na napis "Bukowa"... Zaprezentowali tez jak dobrze idzie im trzesienie plotem i walenie piesciami w ogrodzenie sektora, co juz bylo po prostu komiczne. Standartowe ich przyspiewki to "zawsze polskie, nigdy slaskie, Jastrzebie", "smierc hanysom" oraz inwektywy pod adresem rywala...
W przerwie kibice z Jastrzebia spiewaja hymn Polski, ktory zreszta caly stadion kompletnie wygwizduje i calkiem zaglusza.
Po stronie GieKSy dwie oprawy, druga ciekawa, nawiazujaca do tego, ze ruch kibicowski w Katowicach byl wczesniej niz w Jastrzebiu i dlatego to oni maja prawo do przydomku "GieKSa" (tak to przynajmniej zinterpretowalem). Duzo elementow gornoslaskosci, widzialem co najmniej kilka flag "Provinz Oberschlesien", flagi G/S wydane przez Ruch Autonomii Slaska, co ciekawe kilka osob w szalach z napisem "Oberschlesien" po jednej ze stron (rowniez wydane przez RAS), chyba wreszcie GieKSiarze zaczynaja rozumiec, ze "O/S" to nazwa ich hajmatu w jedym z naturalnych jego jezykow, a nie jakies zakazane haselko ze stadionu Ruchu
I co najwazniejsze, jest na to pewne "przyzwolenie", a nie, ze za to nawet od swojego mozna dostac po zebach, bo tak to chyba do tej pory wygladalo. Koszulki G/S, flagi, flaga kibicow, po stronie Jastrzebia flaga bialo-czerwona... slowem mecz miedzynarodowy.
Generalnie podsumowujac, napisze ze jedyne co mozna zaliczyc na plus dla Jastrzebia to brak wiekszych przerw w dopingu (tudziez w antydopingu
), natomiast to co mozna zaliczyc na minus dla GieKSy to kompleksy wobec Ruchu, z ktorymi nawet nie probuja sie kryc (kto nie skacze ten za Ruchem, smierdziele, tak wychowano nas itp. - co ten mecz mial z Ruchem wspolnego?
).
Widzow ok. 8 tys. w tym z Jastrzebia ok. 600-800 na moje oko.

bylem na tym meczu, choc jestem sympatykiem innego klubu, ale napisze pare slow

Derby zdecydowanie na korzysc Katowic, moim zdaniem jedyne co zaprezentowalo Jastrzebie to pokaz kompleksow (wiem, wyswiechtane slowko) i nienawisci do hmmm... do GieKSy, ale chyba w jeszcze wiekszym stopniu do Gornego Slaska i Slazakow.
Cala ich oprawa byla w istocie antyoprawa na GKS, najpierw sektorowka z "fuck-iem"

W przerwie kibice z Jastrzebia spiewaja hymn Polski, ktory zreszta caly stadion kompletnie wygwizduje i calkiem zaglusza.
Po stronie GieKSy dwie oprawy, druga ciekawa, nawiazujaca do tego, ze ruch kibicowski w Katowicach byl wczesniej niz w Jastrzebiu i dlatego to oni maja prawo do przydomku "GieKSa" (tak to przynajmniej zinterpretowalem). Duzo elementow gornoslaskosci, widzialem co najmniej kilka flag "Provinz Oberschlesien", flagi G/S wydane przez Ruch Autonomii Slaska, co ciekawe kilka osob w szalach z napisem "Oberschlesien" po jednej ze stron (rowniez wydane przez RAS), chyba wreszcie GieKSiarze zaczynaja rozumiec, ze "O/S" to nazwa ich hajmatu w jedym z naturalnych jego jezykow, a nie jakies zakazane haselko ze stadionu Ruchu

Generalnie podsumowujac, napisze ze jedyne co mozna zaliczyc na plus dla Jastrzebia to brak wiekszych przerw w dopingu (tudziez w antydopingu

Widzow ok. 8 tys. w tym z Jastrzebia ok. 600-800 na moje oko.
-
- ostatnie ostrzeżenie
ad wyzej.
Chlopaku opis ok. Smieszy mnie troche to twoje przypierdalanie sie do bluzgania na wroga . Stary kilka lat temu bluzgi na rywala zza miedzy byly normalka , dzis to " KOMPLEKS" . Ludzie z roku na rok coraz bardziej wam sie w baniach przewraca.Niedlugo , bedzie wam wogole wstyd za slowo ku*** w okrzyku.
Sami sobie " anglie" robimy
Chlopaku opis ok. Smieszy mnie troche to twoje przypierdalanie sie do bluzgania na wroga . Stary kilka lat temu bluzgi na rywala zza miedzy byly normalka , dzis to " KOMPLEKS" . Ludzie z roku na rok coraz bardziej wam sie w baniach przewraca.Niedlugo , bedzie wam wogole wstyd za slowo ku*** w okrzyku.

Sami sobie " anglie" robimy

"ja zyje jak chce ja nic nie musze dlatego mam czysta dusze"
-
-
Zamotasupuany pisze:Polonia Bytom zabija kibica Ruchu Radzionków...
niech brak komentarza będzie moim komentarzem
Prosiłbym aby nikt z Polonii się nie udzielał w tym temacie. Sami jesteśmy w szoku i ustalamy kto i co zrobił. Osoba uprawniona do tego jeśli zajedzie taka potrzeba skomentuje to zdarzenie.
[*]
Ostatnio zmieniony 27.04.2008, 11:33 przez manolo_pb, łącznie zmieniany 1 raz.
Polonia Bytom - patologia zoorganizowana !
pisze:"nas nie interesuje, znaczy się, chodzi o to, że... bo policja w ogóle jest na stadionie, a oni będą w ogóle... ehhh... później będa rozkminiali w ogóle kto co był i... zresztą..."
-
-
Co Ty piszesz? Nikt nie powinien sie liczyc z tym, ze go zamorduje kibic drugiej druzyny! Mozna dostac po pizdzie ale sie powinno odpuscic w pewnym momencie. Ale teraz juz sie nie ma zasad - teraz sie katuje, biega z nozami, z rakietnicami. Polonia niestety u mnie dolaczyla do tego grona. I nie wazne, czy to byli kibice z osiedla, nie z ekipy itd. Nie ma tlumaczenia - z rak Polonistow zginal kibic RR 

-
Ta lać w kilku czy kilkunastu jednego typa to normalka.Polonista1920 pisze:[link]
[link]
Wiadomo nikt nie chcial pewnie zabic.. ale trudno trzeba sie liczyc z tym ze moze wyjsc taka sytuacja. Nie ma człowieka niezniszczalnego, moze to trafić na każdego z nas bawiacego sie w swiecie kibicowskim.
Mimo że nie znałem kolegi naprawde smutek mnie przepełnia szczególnie że był w tak młodym wieku.
-
postaralbym sie zrozumiec Twoj komentarz jesli bylbys przedstawicielem Polonii, ale w tym wypadku zupelnie tego nie rozumiem. Jestes Katowiczaninem, kibicujesz Ruchowi, zalezy Ci na dobrym imieniu Polonii Bytom. Spoko. Co by nie mowic zle sie stalo. Bardzo zle...19 kattowitz 20 pisze:przez poru ciuli Polonia straci swoja dobro opinia....
-
Niestety stało sie i nie odstanie Zginoł Jeden Z NAS a my uszanujmy to i nie pierdolmy wywodów teraz ! kto winien kto nie winien to nie czas i miejsce na takie rozkminy tym bardziej ze niebiescy węszą zapewne i tu dziś konkretnie !!
Świeć Panie nad Jego Duszą
Świeć Panie nad Jego Duszą
CALSBERG - PROBABLY THE BEST BEER IN THE WORLD
-
Podobno to był młynowy RR, każdy wiedział że RR ma ciężko z swoim rywalem PB, ale żeby zabić, w tym momencie staje w jednej linii z Górnikami z Zabrza !! smutna wiadomoś...mam nadzieje że sie to nie odbije na kibicach RR, a jedynie ich wzmocni !!
Dzisiaj jesteśmy Tymi , przed którymi ostrzegali nas rodzice