Filipiak zatrzymany
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Filipiak zatrzymany
[link]
Ciekawe czy sie wywinie z tego. Co o tym myslicie?
Ciekawe czy sie wywinie z tego. Co o tym myslicie?
Ostatnio zmieniony 13.04.2008, 11:39 przez Orzeł Dębno, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-
No no, tyle tylko ze jak Boniek w Cafe Futbol podal ze Korona jest umoczona to Klicki i cala reszta chciala Bonka po sadach ciagnac. Minal miesiac i wyszlo ze Boniek mial racje a Klicki rzucil wszystko w c***. Takze oficjalnie, czy nie wszystko jest tylko kwestia czasu...KSC&MZKS&KKS pisze:nieoficjalnie to wiesz co nam moga....
-
To się Pasiaku nie doczekasz.isaac pisze:mam nadziej ze nowe wladze dobiora sie takze do swientych krowek polskiej pilki czyli Legii i Wisly...
bo nie wierze ze sa bezkarne...
Przynajmniej jeśli chodzi o Wisłę

st.Marynarz pisze:Niema co juz pisac o nie pojawienu sie Wisły na rynku nie od dzisiaj wiadomo ze Wisła to Ultraska a Cracovia Bandytka i niema co pierdolic
-
w jedno jestem w stanie uwierzyc ze Wisla w paru ostatnich latach jest czysta - chyba jako jedyny klub - bo Cupial naprawde zbudowal jak na nasze ligowe warunki silny zespol... a w zasadzie zrobil to nawet dwa (moze 3 ) razy... i widac ze oparl to na solidnych pilkarzach itd... a mimo to zdazaja im sie wpadki i naprawde nie sadze zeby byl tak glupi zeby odjebac taki numer ktory nic mu nie daje...
natomiast widzac roozne mecze w lidze to poza Wisła (w ostatnich latach podkreslam bo wczesniej przed era Cupiala sie nie wypowiadam) naprawde sadze ze wiekszosc jesli nie wszystkie zespoly I i II ligi musialy w to wejsc zeby jako tako funkcjonowac w tym swiecie gdzie obie strony musialy zabiegac o zyczliwosc sedziow po to by sedziowal normalnie w sensie w miare obiektywnie...
zreszta jak dla mnie to rzad powinien cos zrobic z PZPNem bo np.: jesli Szymanski byl umoczony w Widzewie jako jedyny (nikomu nic wiecej nie udowodniono) i sie karze Widzew, tak samo jest w innych klubach to czemu nie ukarac PZPN w analogiczny sposob wlasnie za to ze czolowi przedstawiciele zwiazku stworzyli zwiazek o charakterze przestepczym de facto...
wszystko to jest mega popierdolone bo uwazam ze korupcje trzeba zwalczac ale jak widzimy na przykladzie Szczakowianki chociazby powinny to robic sady a nie dziady z pzpn ktore sami stworzyli ten chory system tak naprawde przymuszajacy kluby do placenia bo wszyscy placa... najgorsze ze wszystko zostanie po staremu pare klubow zostanie ukaranych bedzie abolicja dziady zamienia sie stolkami a korupcja bedzie dalej tylko wszystko bedzie drozej kosztowac bo i ryzyko wieksze... i znowu z nas kibicow zrobi sie baranow... tylko oficjalnie niby legalnie i przy szumie medialnym ze zniszczono korupcje... a my mozemy sobie na trybunach jak barany na lace beczec... bo nic nam oprocz tego nie zostalo...
natomiast widzac roozne mecze w lidze to poza Wisła (w ostatnich latach podkreslam bo wczesniej przed era Cupiala sie nie wypowiadam) naprawde sadze ze wiekszosc jesli nie wszystkie zespoly I i II ligi musialy w to wejsc zeby jako tako funkcjonowac w tym swiecie gdzie obie strony musialy zabiegac o zyczliwosc sedziow po to by sedziowal normalnie w sensie w miare obiektywnie...
zreszta jak dla mnie to rzad powinien cos zrobic z PZPNem bo np.: jesli Szymanski byl umoczony w Widzewie jako jedyny (nikomu nic wiecej nie udowodniono) i sie karze Widzew, tak samo jest w innych klubach to czemu nie ukarac PZPN w analogiczny sposob wlasnie za to ze czolowi przedstawiciele zwiazku stworzyli zwiazek o charakterze przestepczym de facto...
wszystko to jest mega popierdolone bo uwazam ze korupcje trzeba zwalczac ale jak widzimy na przykladzie Szczakowianki chociazby powinny to robic sady a nie dziady z pzpn ktore sami stworzyli ten chory system tak naprawde przymuszajacy kluby do placenia bo wszyscy placa... najgorsze ze wszystko zostanie po staremu pare klubow zostanie ukaranych bedzie abolicja dziady zamienia sie stolkami a korupcja bedzie dalej tylko wszystko bedzie drozej kosztowac bo i ryzyko wieksze... i znowu z nas kibicow zrobi sie baranow... tylko oficjalnie niby legalnie i przy szumie medialnym ze zniszczono korupcje... a my mozemy sobie na trybunach jak barany na lace beczec... bo nic nam oprocz tego nie zostalo...
-
poczekamy,zobaczymySzejk pisze:To się Pasiaku nie doczekasz.isaac pisze:mam nadziej ze nowe wladze dobiora sie takze do swientych krowek polskiej pilki czyli Legii i Wisly...
bo nie wierze ze sa bezkarne...
Przynajmniej jeśli chodzi o Wisłę

Juventus tez mial silny zespolMuRPhY pisze:w jedno jestem w stanie uwierzyc ze Wisla w paru ostatnich latach jest czysta - chyba jako jedyny klub - bo Cupial naprawde zbudowal jak na nasze ligowe warunki silny zespol... a w zasadzie zrobil to nawet dwa (moze 3 ) razy... i widac ze oparl to na solidnych pilkarzach itd... a mimo to zdazaja im sie wpadki i naprawde nie sadze zeby byl tak glupi zeby odjebac taki numer ktory nic mu nie daje...

-
A mnie sie wydaję że sprawa Filipiaka musi mieć jakieś drugie dno bo coś nie bardzo mi sie chcę wierzyć że organy ścigania urządziły taką szopkę z powodu fałszowania kilku papierków jakiegoś piłkarzyny. Całe te zamieszanie jest niewspółmierne do zarzutów i nie pasuję mi trochę no bo przecież ekipa Tuska to raczej wypuszcza niż łapie (i to za większe wały). Coś mi sie wydaję że była to tylko przygrywka, bo jeśli faktycznie nie chodzi o korupcje to być może w tle były jakieś grubsze wały na większą kasę.
Może to zabrzmi dość stronniczo i tendencyjnie, ale życzę Cracovii żeby wylecieli z wielkim hukiem z ekstraklasy, bo nie oszukujmy się, czystych rąk to oni nie mieli przy tych awansach. W pierwszej kolejności chcą uwalić Filipiaka bo do tej pory jego pieniądze i pzpr-owska przeszłość i układy chroniły to co sobie nakręcili w 2 i 3 lidze.
Może to zabrzmi dość stronniczo i tendencyjnie, ale życzę Cracovii żeby wylecieli z wielkim hukiem z ekstraklasy, bo nie oszukujmy się, czystych rąk to oni nie mieli przy tych awansach. W pierwszej kolejności chcą uwalić Filipiaka bo do tej pory jego pieniądze i pzpr-owska przeszłość i układy chroniły to co sobie nakręcili w 2 i 3 lidze.
-
-
krakowski - to czemu ku*** mac,nie zyczysz tego innym klubom ? Legia,Wisla,Belchatow,Ruch itp. przeciez te wszystkie (i inne) kluby sa zamieszane w ta sama afere...ale oczywiscie Cracovia jest bee,bo od 4 lat mowi sie o niej,ale dziwnym trafem nic na nia nie maja...
wkurwiaja mnie tacy ludzie jak ty,bo przez takie degradowanie cierpimy my - kibice...a myslalem ze istnieje jeszcze cos takiego jak "solidarnosc kibicowska" i nie zyczy sie przeciwnikowi spadku z ligi...
poczekamy jak cba "zapuka" do drzwi pana Cupiala i wtedy bedziemy gadac...
kumaty_kumacz - mylisz sie...Filipiak bedzie nadal prezesowal Cracovii...
wkurwiaja mnie tacy ludzie jak ty,bo przez takie degradowanie cierpimy my - kibice...a myslalem ze istnieje jeszcze cos takiego jak "solidarnosc kibicowska" i nie zyczy sie przeciwnikowi spadku z ligi...
kumaty_kumacz - mylisz sie...Filipiak bedzie nadal prezesowal Cracovii...
-
Po przeczytaniu książki "Mafia Fryzjera" opisującej całą tą przestępczą siatkę żadne zatrzymania mnie już nie zaskoczą. zacytuję jedno z ostatnich zdań książki.
"Kluczową osobą w tym procesie jest Ryszard F., który pozostaje również oskarżonym w innych śledztwach(dotyczących m.in. Górnika Polkowice, Zagłębia Lubin, Cracovii, Pogoni Szczecin)."
Postawienie zarzutów korupcyjnych działaczom Cracovii to mam nadzieję tylko kwestia czasu. żeby nie bylo, że jestem stronniczy czy cos to mam nadzieję, że udupią każdy jeden klub który w tym bagnie brał udział.
i jeszcze mały off topic w sprawie Listka. z w/w książki wynika, że Fryzjera dobrze znał i Fryzjer praleczki i lodóweczki Misiowi zawoził. a teraz ten sam Listek strasznie przeprasza za korupcję. mam największą nadzieję, że i na tego kłamcę znajdą kwitki.
"Kluczową osobą w tym procesie jest Ryszard F., który pozostaje również oskarżonym w innych śledztwach(dotyczących m.in. Górnika Polkowice, Zagłębia Lubin, Cracovii, Pogoni Szczecin)."
Postawienie zarzutów korupcyjnych działaczom Cracovii to mam nadzieję tylko kwestia czasu. żeby nie bylo, że jestem stronniczy czy cos to mam nadzieję, że udupią każdy jeden klub który w tym bagnie brał udział.
i jeszcze mały off topic w sprawie Listka. z w/w książki wynika, że Fryzjera dobrze znał i Fryzjer praleczki i lodóweczki Misiowi zawoził. a teraz ten sam Listek strasznie przeprasza za korupcję. mam największą nadzieję, że i na tego kłamcę znajdą kwitki.
-
-
-
Temat dotyczy Cracovii więc wypowiedziałem sie na jej temat. Ale żeby była jasność życzę tego każdemu klubowi który kupował mecze, bez względu czy to Cracovia czy Wisła czy jeszcze ktoś inny.isaac pisze:krakowski - to czemu ku*** mac,nie zyczysz tego innym klubom ? Legia,Wisla,Belchatow,Ruch itp. przeciez te wszystkie (i inne) kluby sa zamieszane w ta sama afere...ale oczywiscie Cracovia jest bee,bo od 4 lat mowi sie o niej,ale dziwnym trafem nic na nia nie maja...
-
.
No nie wiadomo nic jeszcze.JSC pisze:No ale Zagłębia nie degradują mimo wszystko, tak ?malutki pisze:"Kluczową osobą w tym procesie jest Ryszard F., który pozostaje również oskarżonym w innych śledztwach(dotyczących m.in. Górnika Polkowice, Zagłębia Lubin, Cracovii, Pogoni Szczecin)."
Oby nie ...

LUBIN 1982
-
tylko ze we Wloszech oprocz Juventusu jest jeszcze z 10 klubów ktore maja silne zespoly a w Polsce ?? nigdy nie palalem do Wisły jakas sympatia ale smiesza mnie niekiedy glosy ,ze to specjalnie przed derbami spokrewnione sily prokuratury policji i Wisłyisaac pisze:Juventus tez mial silny zespolMuRPhY pisze:w jedno jestem w stanie uwierzyc ze Wisla w paru ostatnich latach jest czysta - chyba jako jedyny klub - bo Cupial naprawde zbudowal jak na nasze ligowe warunki silny zespol... a w zasadzie zrobil to nawet dwa (moze 3 ) razy... i widac ze oparl to na solidnych pilkarzach itd... a mimo to zdazaja im sie wpadki i naprawde nie sadze zeby byl tak glupi zeby odjebac taki numer ktory nic mu nie daje...

NOWA HUTA WOLNE MIASTO
-
Nie ma co się kłócić, wszyscy dobrze wiemy że nasze kluby są w to zamieszane (każdy jeden). A nas nazywają pseudokibicami... chyba tylko dlatego że jedziemy nieraz całą Polske oglądać to bagno i jeszcze potrafimy zapłacić za bilet...
Swoją drogą miałem kiedyś znajomego ze szkoły który sędziował mecze w jakiejś młodzieżowej lidze (wiek trampkarzy mniej więcej wczesno-podstawówkowy). Mówił że czasami nawet za 70 zł sprzedawał wynik...
Zresztą skupiamy sie tutaj głównie na piłce nożnej bo coś tam powoli wycieka,
a w Polsce tyle dyscyplin sportu
Swoją drogą miałem kiedyś znajomego ze szkoły który sędziował mecze w jakiejś młodzieżowej lidze (wiek trampkarzy mniej więcej wczesno-podstawówkowy). Mówił że czasami nawet za 70 zł sprzedawał wynik...
Zresztą skupiamy sie tutaj głównie na piłce nożnej bo coś tam powoli wycieka,
a w Polsce tyle dyscyplin sportu