wyborcza i jej wymysły

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
Lewy

wyborcza i jej wymysły

Post autor: Lewy » 11.04.2008, 21:31

Wydanie wyborczej:

Obrazek

Nie ma to, jak dobre dziennikarstwo!!!!!

---------------

Oświadczenie naszego Stowarzyszenia Lwy Północy

"Oświadczenie

Stowarzyszenie Lwy Północy reprezentujące wszystkie grupy kibiców drużyny piłkarskiej Lechii Gdańsk wyraża swoje głębokie oburzenie i zaniepokojenie manipulacją prasową, która miała miejsce w dzisiejszym wydaniu Gazety Wyborczej.

Grzegorz Kubicki w artykule „Rasiści na trybunach w Gdańsku swoje tezy dotyczące rasistowskich zachowań „wszystkich” kibiców Lechii podpiera kilkoma wątłymi argumentami.

Pierwszy z nich to zdjęcie z podpisem: „Jeden z szalikowców Lechii podczas meczu z Legią. Obok neonazistowska flaga”. Tak się składa, że zamieszczone zdjęcie obejmuje sektor gości na co dobitnie wskazuje wiele zdjęć opublikowanych na forach z ewidentnym wskazaniem w którym sektorze owa flaga się znajdowała. Taki argument można jedynie określić jako wierutne kłamstwo i manipulację popartą zupełnie nietrafionym, infantylnie prymitywnym argumentem.

Drugi argument to uznanie, że skoro buczała grupa to znaczy że cały stadion i wszyscy zgromadzeni na meczu kibice są rasistami. Tak daleko posunięte uogólnienie jest bardzo krzywdzące dla większości sympatyków Lechii Gdańsk, którzy z takim zachowaniem nie mają i nie chcą mieć nic wspólnego.

Stowarzyszenie Lwy Północy stanowczo odcina się od tego rodzaju zachowań i postaw. Poprzez szereg działań zmierzających do poprawy wizerunku kibiców Lechii oraz konsolidacji środowiska kibicowskiego pragnie dać świadectwo, że takie zachowania są w głębokiej mniejszości i nie mogą być wyznacznikiem i elementem opiniotwórczym całej braci kibicowskiej."

----------------

Jak widać wyborcza znowu na wojnę z kibicami chce iść.

iparts.pl
havamal

Post autor: havamal » 11.04.2008, 22:00

symbol neonazistowski :(
a z tym zdjęciem to faktycznie dno po całej llinii :)
biały honor, biała duma, biały miś, biały nos

gdyby interesowała mnie piłka to zostałbym piłką

Terefere

Post autor: Terefere » 11.04.2008, 23:51

Tylko po co odcinać się od czegoś co jest normalne ?
„... Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w życiu, na wojnie – zawsze i wszędzie...”

SW.fc.M

Post autor: SW.fc.M » 12.04.2008, 02:17

wyborcza to ścierwo szukające okazji do zrobienia jakiegoś tematu-afery!Najgorszy brukowiec jaki jest.Ta gazeta to GÓWNO PRAWDA i tyle w temacie!
"Jedni zbieraja znaczki, drudzy chodza do kina a my lubimy kiedy nam skacze adrenalina"

HunteR

Post autor: HunteR » 12.04.2008, 07:31

Przepraszam , albo ja źle widze albo ten "neonazistowski" znak to krzyż celtycki ? Jeśli jednak dobrze widzę (jestem świeżo po imprezie) to proponuje naszym pismakom od czasu do czasu zajrzeć do historycznych książek , które mogły by im pomóc w zrozumieniu poszczególnych symboli . Sam mam szal Polski z celtą , ale nie spodziewałem się , że z tego powodu mógłbym zostać określony nazistą/neonazistą...
I Am Energy !

1968

Post autor: 1968 » 12.04.2008, 10:20

Dobry temat. W Toruniu Wyborcza, konkretnie jej jeden dziennikarz, nie wiadomo nawet do konca dlaczego, sa przeciwni powrotu do nazwy Elana. Piszą o tym, ze szalikowcy przejmują klub, oraz o tym jakoby firma Elana nie wiedziała nic o powrocie do nazwy. Na początku moze i bylo to smieszne, teraz jest to żałosne...

Szalikowcy biorą nazwę klubu od Karkosika

[link]

Elana już "reklamowana". Przez bijatyki

[link]
Toruńska Elana

M.O.W.

Post autor: M.O.W. » 12.04.2008, 15:05

W dzisiejszej wybiórczej sprostowanie do w/w artykułu: 2x3 cm na dole x strony z hasłem że się pomylili bo to rzeczywiście kibic Legii. :?

ODPOWIEDZ