Publikacje, książki
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Publikacje, książki
Czy w Polsce można zdobyć jakieś książki o zagranicznych kibicach ?? Najbardziej chodziło by mi o "Top Boys" Pennanta.
-
Ja posiadam niemieckie wydanie "Terrace Legends" (a to jest praktycznie "Top Boys") i nie ma sie czym podniecac - raczej takie chlastanie martwego konia, ale moze kogos zainteresuje 

„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym” - A. Schopenhauer
-
Osobiście mam Top Boysów i drugą książkę którą napisał na spółkę z Andym NIchollsem " 30 Years Of Hurt - The History Of England's Hooligan Army " gdzie nawet jest spory rozdział o wyjazdach do Polski , jeżeli masz znajomych w anglii to mogą tam kupić ci te książki w Amazonie za grosze , a jeżeli niemasz to pisz na pw to postaram się pomóc ci !!
W IMIÉ OJCA I SYNA UNIA NOWA SARZYNA
-
-
w polsce jak narazie to są chyba tylko 3 książki
- Liga Chuliganów
- Pamiętnik Kibica
- Nasza Historia Staje się Legendą - Łks
pozatym wiem że wyszła książka o kibicach Lechii Gdańsk ale z tego co usłyszałem od kumpla który ją przeczytał to większość materiałów jest o walce kibiców Lechii z milicją i czasach komunistycznych
- Liga Chuliganów
- Pamiętnik Kibica
- Nasza Historia Staje się Legendą - Łks
pozatym wiem że wyszła książka o kibicach Lechii Gdańsk ale z tego co usłyszałem od kumpla który ją przeczytał to większość materiałów jest o walce kibiców Lechii z milicją i czasach komunistycznych
-
Pamietaj, że pewnych rzeczy nie można, może bardziej niechce się umieszcać, a i tak zawsze autor wyjdzie na jakiegoś połgłubka ze swoimi teoriami. Dlatego szacunek dla tych co odwazylisię wydać, tak czy sieak (zależy dla kogo) napewno kontrowersyjne książkiStörtebeker pisze:Ja posiadam niemieckie wydanie "Terrace Legends" (a to jest praktycznie "Top Boys") i nie ma sie czym podniecac - raczej takie chlastanie martwego konia, ale moze kogos zainteresuje
-
Przez takich jak ty kibice niechcą wydawać książek poniewarz to się nieopłaca bo zamiast ją kupić i przeczytać to wolicie ją ściagnąć z neta i przeczytać !! dajcie zarobić chłopakom to może popchnie ich do napisania nastepnej książki , a zamówienie takiej książki na necie lub spacer do lokalnej księgarni i zamówienie jej tam niejest wielkim problemem !!MichałCK pisze:no dobra a ma ktoś jakieś pdfy, e-booki w .doc itp. ?
każdy chciałby aby wychodziło coraz więcej książek , zinów i tym podobnych wydawnictw ale mało kto to wspiera ( czyt. kupuje )
przykład możemy podać Tomka Smagacza z Jawora który wydawał dobre składanki z meczów lecz póżniej już mu się nieopłacało ponieważ każdy zaczoł kopiować i rozdawać , zamiast nakręcać mu interes i zachęcać do kolejnych wydawnictw na dvd
-
Z tej strony masz racje; jednak:index pisze:Pamietaj, że pewnych rzeczy nie można, może bardziej niechce się umieszcać, a i tak zawsze autor wyjdzie na jakiegoś połgłubka ze swoimi teoriami. Dlatego szacunek dla tych co odwazylisię wydać, tak czy sieak (zależy dla kogo) napewno kontrowersyjne książkiStörtebeker pisze:Ja posiadam niemieckie wydanie "Terrace Legends" (a to jest praktycznie "Top Boys") i nie ma sie czym podniecac - raczej takie chlastanie martwego konia, ale moze kogos zainteresuje
czy "Top Boys" czy "Terrace Legends" sa zbudowane tak samo, czyli pewien katalog pytan zostal zadany jakiejs ilosci "kibicow z przezyciami". I predzej czy pozniej dochodzi sie do wniosku, ze to nuda. Skoro ci kolesie byli tak wazni to niech biora sie za pisanie, ale moze brak im talentu, czy czasu, a moze wytrzymalosci

Pzdr
„Najtańszą odmianą dumy jest duma narodowa. Każdy żałosny głupiec, który nie ma na świecie nic, z czego mógłby być dumny, jako ostatniej deski ratunku czepia się narodu, tylko po to, by być z czegoś dumnym” - A. Schopenhauer