Zagłębie jednak w OE
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Zagłębie jednak w OE
Związkowy Trybunał Piłkarski postanowił uchylić karę degradacji dla Zagłębia Lubin. Sprawa została skierowana do ponownego rozpatrzenia przez Wydział Dyscypliny PZPN.
Poza degradacją aktualny mistrz Polski, miał rozpocząć przyszły sezon z 10 ujemnymi punktami. Klub miał ponadto zapłacić 100 tys. złotych kary.
Poza degradacją aktualny mistrz Polski, miał rozpocząć przyszły sezon z 10 ujemnymi punktami. Klub miał ponadto zapłacić 100 tys. złotych kary.
-
.
A może nie było wiarygodnych dowodów? Nie pluj jadem, zacznij myślec samodzielnie ...aqq08 pisze:kpina i naprawde szkoda sie wypowiadac ja jakbym był kibicem Zagłebie wstydziłbym sie chodzic na ten jeden wielki korupcyjny syf!! czemu niby oni zostaja a widzew leci ? smiech na sali
LUBIN 1982
-
Re: .
nie tłumaczmy niektórych rzeczy naokoło - jak już coś na kogoś wyciagnęli to znaczy że to było wiarygodne. A uniewinnienie to dla mnie następna korupcja, sory ...SmileY ZL pisze:A może nie było wiarygodnych dowodów? Nie pluj jadem, zacznij myślec samodzielnie ...aqq08 pisze:kpina i naprawde szkoda sie wypowiadac ja jakbym był kibicem Zagłebie wstydziłbym sie chodzic na ten jeden wielki korupcyjny syf!! czemu niby oni zostaja a widzew leci ? smiech na sali

-
-
A dla mnie takie to jest troche śmieszne, bo jakby mieli wywalić każdego kto kupywał mecze to by musieli chyba nowa rekrutacje zrobić...
Skala korupcji była wielka i nie ma sie tu co oszukiwać... więc dajcie na luz... niech się cieszą w Lubinie a inni niech nie narzekaja bo jakby sie dobrał do nich to by pewnie wyszło że nie są wcale lepsi. Wystarczy poczekać na to co nagadał W. i wtedy bedzie wesoło
Skala korupcji była wielka i nie ma sie tu co oszukiwać... więc dajcie na luz... niech się cieszą w Lubinie a inni niech nie narzekaja bo jakby sie dobrał do nich to by pewnie wyszło że nie są wcale lepsi. Wystarczy poczekać na to co nagadał W. i wtedy bedzie wesoło

-
przeciez kazdy w Lubinie wie ze meczy byly kupowane i bylo to swojaka normaJSC pisze:nie tłumaczmy niektórych rzeczy naokoło - jak już coś na kogoś wyciagnęli to znaczy że to było wiarygodne. A uniewinnienie to dla mnie następna korupcja, sory ...SmileY ZL pisze:A może nie było wiarygodnych dowodów? Nie pluj jadem, zacznij myślec samodzielnie ...aqq08 pisze:kpina i naprawde szkoda sie wypowiadac ja jakbym był kibicem Zagłebie wstydziłbym sie chodzic na ten jeden wielki korupcyjny syf!! czemu niby oni zostaja a widzew leci ? smiech na sali
sorry ale nie dla Zaglebia w przyszlym sezonie "czystym" zespolem to on napewno nie jest
-
A kto jestorwell pisze:przeciez kazdy w Lubinie wie ze meczy byly kupowane i bylo to swojaka normaJSC pisze:nie tłumaczmy niektórych rzeczy naokoło - jak już coś na kogoś wyciagnęli to znaczy że to było wiarygodne. A uniewinnienie to dla mnie następna korupcja, sory ...SmileY ZL pisze: A może nie było wiarygodnych dowodów? Nie pluj jadem, zacznij myślec samodzielnie ...
sorry ale nie dla Zaglebia w przyszlym sezonie "czystym" zespolem to on napewno nie jest

-
Zagłebie-polityczny klub sportowy
szkoda ze takie cos utzrymuje sie z naszych podatków jak wyjebali Kszo Arke Leczna Widzew ... Bedzie to naprawde bardzo nie sprawiedliwe w stosunku do kibiców i klubów ktore zostaly zdegradowane jak karac to wszystkich a nie ze ktos sie dalej trzyema bo ma uklady A i ktos napisal o skali korupcji ze nie mozna karac tak samo klubów za rozna sklae korupcji co to za roznica ze sie kupilo 8 czy 18
nawet gdyby 1 raz kupili mecz nalezy ich ukarac bo wystawili nas kibiców na ustawiony wczesniej nieczysty scenariusz

-
-
Odrazu napisze ze jestem za tym zeby karac wszystkich zamieszanych w ta aferekosmalskiP pisze:Zagłebie-polityczny klub sportowyszkoda ze takie cos utzrymuje sie z naszych podatków jak wyjebali Kszo Arke Leczna Widzew ... Bedzie to naprawde bardzo nie sprawiedliwe w stosunku do kibiców i klubów ktore zostaly zdegradowane jak karac to wszystkich a nie ze ktos sie dalej trzyema bo ma uklady A i ktos napisal o skali korupcji ze nie mozna karac tak samo klubów za rozna sklae korupcji co to za roznica ze sie kupilo 8 czy 18
nawet gdyby 1 raz kupili mecz nalezy ich ukarac bo wystawili nas kibiców na ustawiony wczesniej nieczysty scenariusz

Ostatnio zmieniony 02.04.2008, 23:41 przez ScoobyDoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Dla ogromnej większości z nas I liga, II liga czy III liga to jeden c***. Jeżdzić i tak będziemy, wyginąć nie wyginiemy, a nasi obecni kopacze i trener to dno i padlina.
Tak naprawdę to chyba tylko nieliczni z nas wierzyli, że odwołanie z PZPN coś przyniesie. Śmieszne to wszystko jest bo większość widzewskich argumentów została z tego co mi wiadomo zwyczajnie olana, natomiast uchyla się wyrok wobec Lubinian bo mocne dowody są na ileś z iluś tam meczy - wcale się nie zdziwię jak zaraz wejdzie jakaś abolicja i "zdąży" objąć Zagłębie.
Jak karać to według jasnych kryteriów i sprawiedliwie, a nie według widzi mi się i gierek pod stołem paru klocków z PZPN.
Show must go on
Tak naprawdę to chyba tylko nieliczni z nas wierzyli, że odwołanie z PZPN coś przyniesie. Śmieszne to wszystko jest bo większość widzewskich argumentów została z tego co mi wiadomo zwyczajnie olana, natomiast uchyla się wyrok wobec Lubinian bo mocne dowody są na ileś z iluś tam meczy - wcale się nie zdziwię jak zaraz wejdzie jakaś abolicja i "zdąży" objąć Zagłębie.
Jak karać to według jasnych kryteriów i sprawiedliwie, a nie według widzi mi się i gierek pod stołem paru klocków z PZPN.
Show must go on
Ostatnio zmieniony 02.04.2008, 23:45 przez White1910Pride, łącznie zmieniany 1 raz.
[link]
-
No niestety Zagłębie jest takim klubem wobec którego ciągnie się smród od zdobycia już pierwszego Majstra w ich karierze. I ta cudowna przemiana za czasów Wojno... Ostateczne miejsce w pucharach i mecz z AC Milan...
Ja jestem uczciwy. Zapłacili za 3:0 i będzie 3:0.Piotrek25krk pisze:wiec cala swoja tajemniczosc mozesz sobie wsadzic w dupe bo nikomu ona nie jest tu potrzebna, w miejscu ktore pod wzgledem farmazonow dawno juz przebilo bravo
Białe są chmury, zielone liście, jestem na Lechii, jest zajebiście!
-
Krótko mówiąc kibice Zagłębia bez zmian.Nadal na czarne będą mówic białe i cieszyc się z OE.I śpiewac "Wielkie Zagłębie Lubin".Swoim zakłamaniem popierają korupcję i przyczyniają się do tego , że my - prawdziwi kibice nadal będziemy robieni w c**** przez działaczy , kopaczy i sędziów.Od dziś nie jesteście dla mnie prawdziwymi kibicami , tylko marionetkami w rękach koncernu KGHM.SmileY ZL pisze:A może nie było wiarygodnych dowodów? Nie pluj jadem, zacznij myślec samodzielnie ...aqq08 pisze:kpina i naprawde szkoda sie wypowiadac ja jakbym był kibicem Zagłebie wstydziłbym sie chodzic na ten jeden wielki korupcyjny syf!! czemu niby oni zostaja a widzew leci ? smiech na sali
A mimo że jestem kibicem ŁKSu...jeśli zdegradują Widzew , zsoatwiając ZL to będzie to straszne skurwysyństwo
-
Jak niby kibice ZL przyczyniają się niby do korupcji w polskiej pilce? I wogóle jaki, choćby najmniejszy, mają wplyw na decyzje podejmowane w sprawie ich klubu?dno pisze:Krótko mówiąc kibice Zagłębia bez zmian.Nadal na czarne będą mówic białe i cieszyc się z OE.I śpiewac "Wielkie Zagłębie Lubin".Swoim zakłamaniem popierają korupcję i przyczyniają się do tego , że my - prawdziwi kibice nadal będziemy robieni w c**** przez działaczy , kopaczy i sędziów.Od dziś nie jesteście dla mnie prawdziwymi kibicami , tylko marionetkami w rękach koncernu KGHM.SmileY ZL pisze:A może nie było wiarygodnych dowodów? Nie pluj jadem, zacznij myślec samodzielnie ...aqq08 pisze:kpina i naprawde szkoda sie wypowiadac ja jakbym był kibicem Zagłebie wstydziłbym sie chodzic na ten jeden wielki korupcyjny syf!! czemu niby oni zostaja a widzew leci ? smiech na sali
A mimo że jestem kibicem ŁKSu...jeśli zdegradują Widzew , zsoatwiając ZL to będzie to straszne skurwysyństwo
Skoro kibicujesz ŁKSowi, to może teraz tu publicznie napiszesz, że nie uznajesz mistrzostwa zdobytego w 98 roku, bo jak przyznal Tomasz Cebula, w tym sezonie ŁKS kupowal mecze hurtowo.
Śmieszą mnie też tacy ludzie jak kolega z Gdańska, który twierdzi, że ZL jest od prawie 20 lat najbardziej skorumpowanym klubem. Skąd takie k... informacje? Bo ci się tak zawsze wydawało? Jak to ocenić? Każdy klub, który odnosił przez te wszystkie lata sukcesy, albo też bronił się przed spadkiem kupował na potęgę.
Kilka lat temu J.Wójcik powiedział, że w ostatnich kolejkach 7 na 9 meczów jest ustawionych. Potrafisz wyciągnąć z tego jakieś wnioski?
Afera zaczęła się od meczu Polar-Zagłębie, ale to nie znaczy, że akurat ZL jest najbardziej winne. Wszystkie degradacje i odejmowanie punktów powinno się rozpocząć, gdy juz zostanie zakończone śledztwo, a dowody na korupcję będzie można rozsądnie ocenić i zdecydować kto i które kluby były najbardziej winne i dowalić im odpowiednie kary.
Ja sobie też pospekuluję, jak kolega z Gdańska, co mi tam...
Które więc, ale tylko moim zdaniem, kluby był najbardziej zamieszane w korupcję w okresie powiedzmy ostatnich 20 lat? Ano te, które odnosiły największe sukcesy, bądź też często walczyły o utrzymanie w lidzę. I Zagłębie nie jest tutaj na pewno w czołówce listy takich klubów.
Pozdro
-
http://www.90minut.pl/news.php?id=703231
- W przypadku Zagłębia sprawa została skierowana do ponownego rozpatrzenia - wyjaśnił przewodniczący ZTP Krzysztof Malinowski. - Chodzi o to, że nie dziewięć, a tylko cztery mecze nie budzą wątpliwości, że doszło w ich przypadku do zachowań o charakterze korupcyjnym. Co do pięciu pozostałych spotkań, które objęte były postępowaniem dyscyplinarnym, tej pewności nie ma. Nie możemy uznać jednak, że tego przewinienia nie ma, zatem Wydział Dyscypliny musi przeprowadzić postępowanie uzupełniające. Jeżeli ponownie zostanie nałożona degradacja, wówczas Trybunał będzie rozważał, czy ta kara jest adekwatna do przewinienia.
jesli ktos nie widzi roznicy w tym ze ktos ustawil 40 meczow, a ktos 5 i mowi ze kara powinna byc w obu przypadkach taka sama to chyba nie wie co mowi.
jak okradniesz kiosk na 300 zl to dostaniesz mniejsza kare niz jak napadniesz na bank i ukradniesz 300 000 zl.
nie mowimy ze nie mamy dostac kary, ale traktowanie Zagłębia surowiej niz np. Arke, gdzie udowodniono im ze kupili prawie wszystkie mecze to troche niesprawiedliwe nie sądzicie?
wiecie dlaczego spadlismy do 2 ligi skad pochodza zarzuty na Zagłębie? spadlismy po barazach z Górnikiem Łęczna. po barazach ktore zostały kupione przez Łęczna.
to KGHM wplaca do Skarbu Panstwa ogromne pieniadze. tutaj w Lubinie ludzie ciezko pracuja, wiec tutaj sie inwestuje w sport. gdzie maja isc pieniadze? do Łodzi i sponsorowac ŁKS, czy moze do Zamoscia i sponsorowac Hetmana?
sponsorowanie Zagłebia to jest forma reklamy, na koszulkach jest logo KGHM.
no i przede wszystkim KGHM nie jest sponsorem ale WŁASCICIELEM Zagłębia
p.s. wypocin pana o nicku dno nie bede komentował nawet
- W przypadku Zagłębia sprawa została skierowana do ponownego rozpatrzenia - wyjaśnił przewodniczący ZTP Krzysztof Malinowski. - Chodzi o to, że nie dziewięć, a tylko cztery mecze nie budzą wątpliwości, że doszło w ich przypadku do zachowań o charakterze korupcyjnym. Co do pięciu pozostałych spotkań, które objęte były postępowaniem dyscyplinarnym, tej pewności nie ma. Nie możemy uznać jednak, że tego przewinienia nie ma, zatem Wydział Dyscypliny musi przeprowadzić postępowanie uzupełniające. Jeżeli ponownie zostanie nałożona degradacja, wówczas Trybunał będzie rozważał, czy ta kara jest adekwatna do przewinienia.
jesli ktos nie widzi roznicy w tym ze ktos ustawil 40 meczow, a ktos 5 i mowi ze kara powinna byc w obu przypadkach taka sama to chyba nie wie co mowi.
jak okradniesz kiosk na 300 zl to dostaniesz mniejsza kare niz jak napadniesz na bank i ukradniesz 300 000 zl.
nie mowimy ze nie mamy dostac kary, ale traktowanie Zagłębia surowiej niz np. Arke, gdzie udowodniono im ze kupili prawie wszystkie mecze to troche niesprawiedliwe nie sądzicie?
wiecie dlaczego spadlismy do 2 ligi skad pochodza zarzuty na Zagłębie? spadlismy po barazach z Górnikiem Łęczna. po barazach ktore zostały kupione przez Łęczna.
chlopie takie cos jak to napisales nie utrzymuje sie z Twoich podatkow, bo Skarb Panstwa nie doplaca do KGHM.kosmalskiP pisze:Zagłebie-polityczny klub sportowyszkoda ze takie cos utzrymuje sie z naszych podatków
to KGHM wplaca do Skarbu Panstwa ogromne pieniadze. tutaj w Lubinie ludzie ciezko pracuja, wiec tutaj sie inwestuje w sport. gdzie maja isc pieniadze? do Łodzi i sponsorowac ŁKS, czy moze do Zamoscia i sponsorowac Hetmana?
sponsorowanie Zagłebia to jest forma reklamy, na koszulkach jest logo KGHM.
no i przede wszystkim KGHM nie jest sponsorem ale WŁASCICIELEM Zagłębia
p.s. wypocin pana o nicku dno nie bede komentował nawet
Gdański cHarakter pisze:Czemu wielkie Zagłębie pali flagi Śląska w młynie? Bliżej się nie dało?
-
troche zagalopowales siedno pisze:Krótko mówiąc kibice Zagłębia bez zmian.Nadal na czarne będą mówic białe i cieszyc się z OE.I śpiewac "Wielkie Zagłębie Lubin".Swoim zakłamaniem popierają korupcję i przyczyniają się do tego , że my - prawdziwi kibice nadal będziemy robieni w c**** przez działaczy , kopaczy i sędziów.Od dziś nie jesteście dla mnie prawdziwymi kibicami , tylko marionetkami w rękach koncernu KGHM.SmileY ZL pisze:A może nie było wiarygodnych dowodów? Nie pluj jadem, zacznij myślec samodzielnie ...aqq08 pisze:kpina i naprawde szkoda sie wypowiadac ja jakbym był kibicem Zagłebie wstydziłbym sie chodzic na ten jeden wielki korupcyjny syf!! czemu niby oni zostaja a widzew leci ? smiech na sali
Co maja kibice ZL do spraw korupcji oni najwyzej moga czuc sie oszukani tak jak inni i wkurwieni.
Zeny niebylo ze bronie Zaglebie czy cos tylko ich kibicow bo co oni mogli na to poradzic?
Jestem za degradacja wszytkich co kupowali
Torcida
-
Dno wez sobie ten post do serca bo teraz jest na tapecie Zagłębie Korona Widzew, za tydzien moze byc Twoj ŁKS ktoremu przybija 5 meczy a dostanie kare wieksza niz Arka i ciekawe co wtedy bedziesz tu wypisywalMichałCK pisze:każdy mówi, żeby degradować bez litości dopóki to nie dotknie jego drużynytom pisze:kazdy klub co brał udział w aferze korupcyjnej powinien byc zdegradowany a nie ze teraz jeden spada a drugi zostaje bo cos tam...
potem gadka się odwraca

-
Mam takie oto przemyslenia:
Po 1: Zaglebie raczej nie zostanie w ekstraklasie, i tak poleci, pytanie tylko do ktorej ligi, ile punktow ujemnych beda mieli na starcie, jak wysoka bedzie kara finansowa. Mysle ze te sprawy moga sie zmienic, ale nie sadze aby pozostali w lidze, bo udowodniono korupcje.
Po 2: Wychodzi tutaj nasza Polska zawisc, jeden spadl to drugiego tez trzeba pociagnac. Kibicom powinno zalezec na tym aby jakis klub wygral z WD, niewazne czy bylby to Widzew, Zaglebie czy ktokolwiek inny. To bylby precedens i moze w przyszlosci moglby byc wykorzystywany przez inne kluby.
Swoja droga, jestem za karaniem ludzi odpowiedzialnych za ten syf a nie klub jako calosc.
Traca kibice, traca sponsorzy, traca uczciwi pilkarze, obniza sie poziom ligi, a tych kilku frajerow ktorzy sprzedali leja na wszystko, bo dostana albo wyroki w zawieszeniu albo kary finansowe. Przyszli do klubow, narobili smrodu, a potem maja wszystko w d****.
Najgorsze ze uczciwi ludzie na tym cierpia.
Po 1: Zaglebie raczej nie zostanie w ekstraklasie, i tak poleci, pytanie tylko do ktorej ligi, ile punktow ujemnych beda mieli na starcie, jak wysoka bedzie kara finansowa. Mysle ze te sprawy moga sie zmienic, ale nie sadze aby pozostali w lidze, bo udowodniono korupcje.
Po 2: Wychodzi tutaj nasza Polska zawisc, jeden spadl to drugiego tez trzeba pociagnac. Kibicom powinno zalezec na tym aby jakis klub wygral z WD, niewazne czy bylby to Widzew, Zaglebie czy ktokolwiek inny. To bylby precedens i moze w przyszlosci moglby byc wykorzystywany przez inne kluby.
Swoja droga, jestem za karaniem ludzi odpowiedzialnych za ten syf a nie klub jako calosc.
Traca kibice, traca sponsorzy, traca uczciwi pilkarze, obniza sie poziom ligi, a tych kilku frajerow ktorzy sprzedali leja na wszystko, bo dostana albo wyroki w zawieszeniu albo kary finansowe. Przyszli do klubow, narobili smrodu, a potem maja wszystko w d****.
Najgorsze ze uczciwi ludzie na tym cierpia.
-
Nie wiem dlaczego sprawa do nas wraca - powiedział chwilę po ogłoszeniu werdyktu wiceprzewodniczący WD Robert Zawłocki. - Dowiedziałem się, że chodzi o kwestie faktograficzne, ale nie wiem szczerze mówiąc, co to znaczy
Co to znaczy kwestie faktograficzne wie ktos ?
Bo nawet ci z WD niewiedza
Co to znaczy kwestie faktograficzne wie ktos ?
Bo nawet ci z WD niewiedza

Torcida
-
Kibice w tej sprawie dzielą się na 3 rodzaje:
- tych na których drużyny prokuratura nie ma jeszcze kwitów ("Kupowali to niech spierdalają, my jesteśmy uczciwi, nas to mało obchodzi")
- tych na których drużyny już są kwity, ale nie ma decyzji WD PZPN ("Nie karać wszystkich tak samo! niech kara będzie adekwatna do przewinienia!")
- tych, na których zespoły wyrok WD PZPN już jest ("Karać wszystkich jednakowo! Nie ważne czy jeden mecz czy trzydzieści! Wszyscy do II, III, V, 11 ligi etc niepotrzebne skreślić)
- tych na których drużyny prokuratura nie ma jeszcze kwitów ("Kupowali to niech spierdalają, my jesteśmy uczciwi, nas to mało obchodzi")
- tych na których drużyny już są kwity, ale nie ma decyzji WD PZPN ("Nie karać wszystkich tak samo! niech kara będzie adekwatna do przewinienia!")
- tych, na których zespoły wyrok WD PZPN już jest ("Karać wszystkich jednakowo! Nie ważne czy jeden mecz czy trzydzieści! Wszyscy do II, III, V, 11 ligi etc niepotrzebne skreślić)
Korona.
-
Widze ze niektorych bardzo boli to ze Zagłębie bedzie jednak w ekstraklasie grało. Nie mozna przecież tak samo karac np. Zagłebie czy Podbeskidzie ktorym udowodniono w przypadku tego pierwszego zespolu 4 mecze a Podbeskidziu 5,6? Z drugiej strony zespoly ktore kupowały hurtowo mecze jak np Gornik Polkowice, Zaglebie sosnowiec czy Arka Gdynia, to bylby bezsens. Prosty przyklad facet ktory zabija dostaje dozywocie a inny ktory kradnie tez dostaje dozywocie??
P.S pewnie wiekszosc ktorzy tak palacza tutaj jest z klubu ktory myslal ze dzieki degradacjom jego zespol zajmujac 4 lub 5 miejsce w 2 lidze
wejdzie do ekstraklasy
P.S pewnie wiekszosc ktorzy tak palacza tutaj jest z klubu ktory myslal ze dzieki degradacjom jego zespol zajmujac 4 lub 5 miejsce w 2 lidze

-
Inaczej będziesz mówił, kiedy okaże się, że twój klub także "awansował" poza boiskiem. A trochę tych awansów ostatnio było, prawda?Green LG pisze:No niestety Zagłębie jest takim klubem wobec którego ciągnie się smród od zdobycia już pierwszego Majstra w ich karierze. I ta cudowna przemiana za czasów Wojno... Ostateczne miejsce w pucharach i mecz z AC Milan...
-
czyli co? kupili 4 czy tam 5 waznych meczy to c*** podarujmy im albo ukarzmy, ale tak zeby nie bolalo, gdzie od razu tlumaczysz, ze w sumie Zaglebie niczego takiego zlego nie zrobilo! Stary kupili ? kupili .. zegnamy Lubin z OECała Polska J... pisze:Widze ze niektorych bardzo boli to ze Zagłębie bedzie jednak w ekstraklasie grało. Nie mozna przecież tak samo karac np. Zagłebie czy Podbeskidzie ktorym udowodniono w przypadku tego pierwszego zespolu 4 mecze a Podbeskidziu 5,6? Z drugiej strony zespoly ktore kupowały hurtowo mecze jak np Gornik Polkowice, Zaglebie sosnowiec czy Arka Gdynia, to bylby bezsens. Prosty przyklad facet ktory zabija dostaje dozywocie a inny ktory kradnie tez dostaje dozywocie??
P.S pewnie wiekszosc ktorzy tak palacza tutaj jest z klubu ktory myslal ze dzieki degradacjom jego zespol zajmujac 4 lub 5 miejsce w 2 lidzewejdzie do ekstraklasy
ps. i obyscie tylko nie jezdzili tak jak ostatnio bedac w II lidze

-
Powinienes raczej jako przyklad podac sytuacje w ktorej ktos zabija 6 osob a ktos inny 4 osoby, mysle zo oba przypadki spotkalyby sie z podobna kara.Cała Polska J... pisze:Widze ze niektorych bardzo boli to ze Zagłębie bedzie jednak w ekstraklasie grało. Nie mozna przecież tak samo karac np. Zagłebie czy Podbeskidzie ktorym udowodniono w przypadku tego pierwszego zespolu 4 mecze a Podbeskidziu 5,6? Z drugiej strony zespoly ktore kupowały hurtowo mecze jak np Gornik Polkowice, Zaglebie sosnowiec czy Arka Gdynia, to bylby bezsens. Prosty przyklad facet ktory zabija dostaje dozywocie a inny ktory kradnie tez dostaje dozywocie??
Zreszta bez sensu sa te dywagacje czy Zaglebie kupilo 4 czy 9 meczy. Za 4 leci sie tak samo jak za 9, kara finansowa byc moze bedzie mniejsza. A moze byc tez tak, ze zdegraduja ich nie da drugiej a do 3 tak jak Leczna(?) albo dorzuca wiecej ujemnych punktow.
T S W
-