Drzymala w Ślasku ?
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
A ja czytałem że we Wrocławiu bedzie drugi Bayern, a jeszcze czytałem że Kita i Kasperczak przejmują Śląsk, a jeszcze czytałem że Cymanek i Wójcik w rok wprowadzą Śląsk do Ligi Mistrzów i wogóle że Śląsk wygra mundial. Jakbym wierzył gazetom to bym juz dawno sobie piłkę nożną odpuścił. A właściwie co to ma do tego działu? Chyba tylko to że każdy wie jak konczą osoby próbujace mieszać w Śląsku...
Może być na pw... 

-
-
Mysle ze ten temat moze jednak pozostac w tym dziale,bo posrednio dotyczy kibiców.
Sponsorzy zauwazyli ze w małych miasteczkach nie da sie na dluzsza mete zrobic powaznej pilki.
Kibice Dyskobolii i tak dostali juz bardzo duzo,gdyby nie Drzymala to graliby w 4 moze 3 lidze ...i tam tez pewnie zawitaja bez jego wsparcia.
W Grodzisku pozostanie jednak cala infrastruktura,zmodernizowany stadionik,hotel,doskonala baza treningowa...jednak bez Drzymały ekstraklasa niegdy sie tam nie utrzyma.
Coz,sponsorzy budujac swoje male imperia w malych miejscowosciach,jak widac nie musza sie liczyc z kibicami,bo co to za kibicowska sila jest we Wronkach czy Grodzisku(choc akurat kibice Dyskobolii o kilka klas bija tych z wronek) i robia co chca.
Ich prawo,bez nich nie byloby tam nigdy powaznego futbolu,w wiekszych miastach mieliby trudniej,tam kibice sa juz sila z ktora rzeba sie liczyc.
Po ewentualnych przenosinach,w Grodzisku pewnie pozostanie jakas 4 liga.Czy bedzie mi szkoda tego klubu?Raczej nie,bo wlasnie taki kibicowski poziom reprezentuja(choc mieli chwile w ktorych prezentowali sie dobrze) i nie jest to ich wina,biorac pod uwage wielkosc Grodziska oraz bliskosc Lecha to i tak duze osiagniecie ze jakos jeszcze egzystują.
Sam mieszkam w ok 40 tysiecznym miasteczku i nigdy nie chcialbym aby zawitala do nas 2 czy 1 liga...pewnych spraw sie nie przeskoczy,sponsorzy pozno bo pozno,ale w koncu to zauwazyli...
Sponsorzy zauwazyli ze w małych miasteczkach nie da sie na dluzsza mete zrobic powaznej pilki.
Kibice Dyskobolii i tak dostali juz bardzo duzo,gdyby nie Drzymala to graliby w 4 moze 3 lidze ...i tam tez pewnie zawitaja bez jego wsparcia.
W Grodzisku pozostanie jednak cala infrastruktura,zmodernizowany stadionik,hotel,doskonala baza treningowa...jednak bez Drzymały ekstraklasa niegdy sie tam nie utrzyma.
Coz,sponsorzy budujac swoje male imperia w malych miejscowosciach,jak widac nie musza sie liczyc z kibicami,bo co to za kibicowska sila jest we Wronkach czy Grodzisku(choc akurat kibice Dyskobolii o kilka klas bija tych z wronek) i robia co chca.
Ich prawo,bez nich nie byloby tam nigdy powaznego futbolu,w wiekszych miastach mieliby trudniej,tam kibice sa juz sila z ktora rzeba sie liczyc.
Po ewentualnych przenosinach,w Grodzisku pewnie pozostanie jakas 4 liga.Czy bedzie mi szkoda tego klubu?Raczej nie,bo wlasnie taki kibicowski poziom reprezentuja(choc mieli chwile w ktorych prezentowali sie dobrze) i nie jest to ich wina,biorac pod uwage wielkosc Grodziska oraz bliskosc Lecha to i tak duze osiagniecie ze jakos jeszcze egzystują.
Sam mieszkam w ok 40 tysiecznym miasteczku i nigdy nie chcialbym aby zawitala do nas 2 czy 1 liga...pewnych spraw sie nie przeskoczy,sponsorzy pozno bo pozno,ale w koncu to zauwazyli...

-
chyba kazdy kibic w kraju poza nielicznymi wyjatkami z wielkopolskiego miasteczka i okolic wolalby w ekstraklasie i europejskich pucharach Slask Wroclaw niz Dyskobolie Grodzisk. dlaczego - pokazal chocby dwumecz z Crvena. jakos nie sadze by Slask dal sie przekrzyczec Serbom. niech wiec Drzymala jak najszybciej przenosi kapital i zawodnikow do Wroclawia, Katowic, Czestochowy czy innego miasta z potencjalem kibicowskim a nazwe i barwy pozostawi fanatykom Dyskobolii 

-
No dobra ale czy Drzymała zamierza zainwestować w Śląsk czy przefarbować Dyskobolię?
Bo jeśli to drugie to chyba raczej trudno mu będzie o akceptację wśród kibiców Śląska. Z tego co wyczytałem pokusą na przefarbowanie KSD może być awans Grodziszczan do Pucharu UEFA, oby tak nie było...
Wiadomo że najlepsze rozwiązanie to Śląsk wsparty przez Groclin jako inwestora i piłkarzy z obecnej Dyskobolii, a w Grodzisku zespół złożony z wychowanków i słabszych grajków który byłby pewnie pewnym kandydatem do spadku ale pozostałaby w Grodzisku jeszcze na rok OE a potem być może na dłużej II liga. Oby kibice KSD zostali pod tym względem lepiej potraktowani niż Amicowcy, ale jak wiemy różnie to w naszej piłce bywa.
Pzdr

Wiadomo że najlepsze rozwiązanie to Śląsk wsparty przez Groclin jako inwestora i piłkarzy z obecnej Dyskobolii, a w Grodzisku zespół złożony z wychowanków i słabszych grajków który byłby pewnie pewnym kandydatem do spadku ale pozostałaby w Grodzisku jeszcze na rok OE a potem być może na dłużej II liga. Oby kibice KSD zostali pod tym względem lepiej potraktowani niż Amicowcy, ale jak wiemy różnie to w naszej piłce bywa.
Pzdr
-
Widzisz,akurat Dyskobolia wszystkie sukcesy zawdziecza tylko i wylaczxnie jemu,kto by wiedzial cokolwiek o tym klubie gdyby nie Drzymała??Wizard pisze:S 2 wmozliwosc..
Jak Ślask wejdzie to przenosi caly burdel do Wrocka, jesli Ślask nie wejdzie to bedzie fuzja..
Ogolnie chodzi mi o sam fakt koles od lat cos buduje nagle uznaje ze mu sie to nie oplaca i znika z klubu spuszczajac go do entej klasy..
Co teraz ? wchodzi do laska dziala 2 - 3 <np> i znika i ze Ślaska..
Nawet jak zniknie,to pozostanie cala infrastruktura,a to juz jest bardzo duzo.
Mysle ze Drzymala to inny sort sponsora niz Ptak czy jakis Turek,ktorzy inwestowali w futbol liczac na jakies tereny itd.
Drzymala ma kase,takie rzeczy nie sa mu potrzebne.
Pytanie tylko czy Wrocław potrzebuje drzymały??Z tego co widac,to nawet bez niego najprawdopodobniej awansują...

-
W tym wszystkim chodzi o to,ze to czysty biznes a nie sport,akcje Inter Groclin Auto SA spadaja na leb na szyje,rekordowe straty pieniedzy liczone w dziesiadkach milionow zlotych,istnieje prawdopodobienstwo ze caly interes zostanie przeniesiony na Ukraine i to jest tragedia dla naszego miasta,a nie to czy Dyskobolia bedzie grala w PU czy w makroregionie,bo to akurat nam garstce najwierniejszych kibicow nie sprawi roznicy...Oczywiscie derby z Lechem to co innego niz derby z Gromem Urbanowo,a mecze z Legia,Widzewem czy innymi ekipami z gornej polki to dla nas zaszczyt...Swoje miejsce w szeregu znamy i do prawdy mozecie wierzyc albo nie - wiemy,ze pierwsza liga to nie jest zabawa dla nas...Tylko w tym calym zamieszaniu klub nie potrafi nam odpowiedziec na pytanie czy wogole dadza nam okazje rozwoju jakiejs druzyny w nizszej lidze,Drzymala posiada 100% prawa co do nazwy DYSKOBOLIA i samego DYSKOBOLA,stadion jest jego wlasnoscia i to jest kolejny problem wiekszy niz ten czy bedziemy grali z Legia czy Kopytkiem Czarna Wies...
Nawiazujac do watku sportowego - prawda jest taka ze cala Wielkopolska to Lech,na kazdej nawet najbardziej zabitej dechami wiosce sklep spozywczy obklejony jest facjata Reissa i jego kolegow do tego haslo "85 lat dumy i tradycji" to ludzi bardziej przyciaga niz marketing naszego klubu,ktory w tym kierunku nie robi praktycznie nic do tego prezes wszem i wobec potrafi powiedziec ludziom na "fecie" z okazji zdobycia pucharu ze w doslownym tlumaczeniu jego slang "sa c*** nie kibice"...
Jezeli Drzymala zdecyduje sie na Slask to zyczymy temu miastu,klubowi i przede wszystkim kibicom wszystkiego najlepszego z tej okazji,bo gosc ma kase a jezeli znajdziecie mu do tego odpowiednich ludzi bedziecie mieli klub o europejskim wymiarze...
A nam Chlepcom ze Wsi zycze,aby Dyskobolia i to jest jej wlasnoscia pozostalo na swoim miejscu,bo bez wzgledu na to jakimi jestesmy kibicami nalezy nam sie to jak najbardziej.
Nawiazujac do watku sportowego - prawda jest taka ze cala Wielkopolska to Lech,na kazdej nawet najbardziej zabitej dechami wiosce sklep spozywczy obklejony jest facjata Reissa i jego kolegow do tego haslo "85 lat dumy i tradycji" to ludzi bardziej przyciaga niz marketing naszego klubu,ktory w tym kierunku nie robi praktycznie nic do tego prezes wszem i wobec potrafi powiedziec ludziom na "fecie" z okazji zdobycia pucharu ze w doslownym tlumaczeniu jego slang "sa c*** nie kibice"...
Jezeli Drzymala zdecyduje sie na Slask to zyczymy temu miastu,klubowi i przede wszystkim kibicom wszystkiego najlepszego z tej okazji,bo gosc ma kase a jezeli znajdziecie mu do tego odpowiednich ludzi bedziecie mieli klub o europejskim wymiarze...
A nam Chlepcom ze Wsi zycze,aby Dyskobolia i to jest jej wlasnoscia pozostalo na swoim miejscu,bo bez wzgledu na to jakimi jestesmy kibicami nalezy nam sie to jak najbardziej.
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
Zdobywca Pucharu Polski 2005 ; 2007
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
Najlepszą sytuacją byłoby wejście do Śląska, przeniesienie zawodnikow, sztabu. Barwy pozostałyby takie same, herb i nazwa też. Drzymała i jego Groclin zostałby sponsorem i być może udziałowcem klubu.
A Dyskobolia powinna zostać przeniesiona do nowej 2 ligi i zostać klubem satelitarnym, co jak co ale posiadają kibiców, próbują na swoje możliwości, a mniejsze odległości moglyby zmotywować ekipe.
I jedno, i drugie wyszłoby na plus obu klubom. Śląsk grałby o puchary, a Dyskobolia znając swoje miejsce w szeregu grala z klubami posiadającymi juz jakichś kibiców.
PS Może wy też zauważyliście ze większośc klubów z kibicami pnie
sie w góre?
Edit: Dyskobolia mogłaby być także ośrodkiem na zgrupowania letnie, sparingi czy nawet mieć funkcję taką jak obecna Amica
A Dyskobolia powinna zostać przeniesiona do nowej 2 ligi i zostać klubem satelitarnym, co jak co ale posiadają kibiców, próbują na swoje możliwości, a mniejsze odległości moglyby zmotywować ekipe.
I jedno, i drugie wyszłoby na plus obu klubom. Śląsk grałby o puchary, a Dyskobolia znając swoje miejsce w szeregu grala z klubami posiadającymi juz jakichś kibiców.
PS Może wy też zauważyliście ze większośc klubów z kibicami pnie
sie w góre?
Edit: Dyskobolia mogłaby być także ośrodkiem na zgrupowania letnie, sparingi czy nawet mieć funkcję taką jak obecna Amica
-
Zobaczymy jak to wszystko sie rozwinie,najwazniejsze zebysmy my kibice na tym nie ucierpieli bo na zmiane herbu czy nazwy klubu napwno sie nie zgodzimy i o tym nikomy nie trzeba mowic.Ogolnie pomysl dobry wg mnie,troche smiesznie ze nasz nowy stadion bedzie znajdowac sie na ul Drzymaly ale to tylko zbieg okolicznosci
SWL

SWL
-
-
Bo nie jestes zwiazany emocjonalnie z zadna druzyna ze swojego miasta . Gdyby byla taka druzyna i jej bys kibicowal , a nie Widzewowi , to dla niej chcialbys najlepiej . W ogole dla mnie bezsensowny jest tok myslenia niektorych . To jest sport i kazda druzyna ma teoretyczne szanse wspiac sie na wyzyny i chyba o to w tym wszystkim chodzi . I w czym jest gorszy fan takiej Dyskoboli , ktory bylby na wszystkich meczach swojej druzyny ( i u siebie i na wyjezdzie ) od takiego samego kibica przykladowo Lecha . W mniejszych miejscowosciach wiadomo ze bedzie proporcjonalnie mniej fanatykow druzyny , ale oni maja takie samo prawo kibicowac i cieszyc sie sukcesem swojej druzyny , jak kibice zespolow ktore sa w kibicowskim TOPie . Nie wiem czy do konca udalo mi sie przekazac tutaj to , co mam na mysli .Kiju pisze:Sam mieszkam w ok 40 tysiecznym miasteczku i nigdy nie chcialbym aby zawitala do nas 2 czy 1 liga...pewnych spraw sie nie przeskoczy,sponsorzy pozno bo pozno,ale w koncu to zauwazyli...
-
Sympatycznie się czyta takie wiadomości jak sponsorzy pchają się aby sponsorować klub piłkarski
(w dodatku drugoligowy;na razie
)
Właściciel Polsatu także myśli o Śląsku
PRZEGLĄD SPORTOWY: Czy to prawda, że jest pan gotów przejąć władzę w piłkarskim Śląsku Wrocław?
ZYGMUNT SOLORZ-ŻAK (WŁAŚCICIEL POLSATU): Potwierdzam, że istnieje taka szansa. Jestem zainteresowany inwestowaniem w polski futbol. Mam takie możliwości i chcę je wykorzystać, choć niczego nie przesądzam.
[link]

(w dodatku drugoligowy;na razie

Właściciel Polsatu także myśli o Śląsku
PRZEGLĄD SPORTOWY: Czy to prawda, że jest pan gotów przejąć władzę w piłkarskim Śląsku Wrocław?
ZYGMUNT SOLORZ-ŻAK (WŁAŚCICIEL POLSATU): Potwierdzam, że istnieje taka szansa. Jestem zainteresowany inwestowaniem w polski futbol. Mam takie możliwości i chcę je wykorzystać, choć niczego nie przesądzam.
[link]
-
Trudno o akceptację kibiców ŚląskaIl_Fanatico pisze:No dobra ale czy Drzymała zamierza zainwestować w Śląsk czy przefarbować Dyskobolię?Bo jeśli to drugie to chyba raczej trudno mu będzie o akceptację wśród kibiców Śląska. Z tego co wyczytałem pokusą na przefarbowanie KSD może być awans Grodziszczan do Pucharu UEFA, oby tak nie było...
Pzdr

Szkoda kibiców Dyskobolii. Jeśli chodzi o powołanie nowego klubu w Grodzisku to może być różnie. We Wronkach obiecano zostawić III ligę, jednak gdy piłkarze zaczeli za dobrze grać, kazano im specjalnie przegrywać, a po sezonie zlikwidowano zespół całkowicie. Niestety we Wronkach jedynym stadionem na którym może grać klub jest stadion, który należy do fabryki sprzętu AGD Amica. Jest to przeszkodą dla kibiców w założeniu Amiki od nowa. Nie wiem jak jest w Grodzisku (czy stadion nalezy do miasta czy klubu?), być może, Pan Drzymała zachowa się bardziej honorowo niż potraktowano fanów Amiki i pozwoli aby kibice Dyskobolii mogli korzystać z obiektu bezpłatnie

MG '06
-
-
wybaczie czytać sie nie chce tych swarów powyżej koło całkiem podobno niezłego c**** mi to lata.przesądzimy?pogadać se można.poczekajmy sie okaże potem pogadamy.przykład niechlubny możnowładców w Legii uwidocznił jak sprawy mogą sie miewać..spokój..jesli mamy coś do powiedzenia to na pewno nie tuuuuuu
-
-
Ile lat tradycji ma Amica? 15? I tak mniej niż Błękitni Wronki, skoro już jesteśmy przy temacie tradycji.Amikowiec pisze:Niestety we Wronkach jedynym stadionem na którym może grać klub jest stadion, który należy do fabryki sprzętu AGD Amica. Jest to przeszkodą dla kibiców w założeniu Amiki od nowa.
"TYLKO DYSKOBOLIA" zdaje sobie sprawę, że ekstraklasa w Grodzisku to był prawdziwy prezent od losu, który trzymał się tylko na kaprysie obrażonego na Poznań Drzymały. Prawdę mówiąc od paru lat koniec tego pięknego snu to była tylko kwestia czasu i właśnie się to stało. "Szczunom z landu" zostaną doskonałe obiekty, wspomnienia przy piwie (niestety nie grodziskim) i prawdziwe derby z Nowym Tomyślem.
-
Stadion,nazwa klubu jak i jego herb naleza do Drzymaly...
Na goraco nie jestem w stanie nic napisac w kazdym razie podejmiemy walke o to co nasze - czy wygrana??choliper wie
Na goraco nie jestem w stanie nic napisac w kazdym razie podejmiemy walke o to co nasze - czy wygrana??choliper wie
Wice Mistrz Polski 2003 ; 2005
nieznajomy_89 pisze: co do Rakowa to z moich zródeł informacji na tym wyjeżdzie było 1/2 bądz 2/4 malolatów
-
-
Jutro bedziemy znac oficjalna wersje tego wejscia, inni mowia ze Śląsk będzie grał na własnej licencji, jeżeli nie to pewnie bedą ostre portesty podczas tej rundy. Mam nadzieje ze nie bedzie zle chociaz czarno to widac. Nasz nie intersuje jakis groclin, drzymala przychodzi tutaj tylko po to bo zweszyl kase na euro, ciekawe gdzie byl chociaz rok temu albo dwa. W kazdym badz razie moze to nie byc dla niego mile.kto tam pisze:wp.pl już ogłosiło, że Drzymała przenosi Groclin do Wrocławia...
smutne... szkoda, że nie inwestycja, a granie na licencji Dyskobolii.
Kibice Śląska jak Wy patrzycie na to?
Ciekawi mnie również głos "kochającego inaczej" czyli r.zielińskiego, który jest w 100% anty takim przenosinom, co pokazuje ciągle (Lecha nazywa Amicą, KSZO-Ceramiką, dawniej Pogoń - Piotrcovią - słusznie)
-
O to co wasze, czyli o co? Jeżeli on ma nawet nazwę w kieszeni, to nie możecie nawet startować od B-klasy z klubem np. "Dyskobolia 1922".TYLKO DYSKOBOLIA pisze:Stadion,nazwa klubu jak i jego herb naleza do Drzymaly...
Sadzę, że scenariusz jest taki: KSD walczy o miejsce pucharowe. Jeżeli się uda - Śląsk wywalczy awans, ale następny sezon zagra na licencji KSD i wystąpi w pucharach, a jeżeli KSD nie wywalczy pucharów, to Śląsk zagra na swojej licencji. Na otarcie łez Drzymała zostawi Grodziskowi licencję drugoligową albo zrobi fuzyjkę z jakims trzecioligowcem, żeby tak od razu nie spuszczać KSD do wiejskich lig.
-
Szczerze mówiąc to mało istotne w której lidze zagramy byle tylko móc zagrac w jakiejkolwiek.Musimy czekać do 12 wtedy dużo się wyjaśni.Andrzej pisze: Sadzę, że scenariusz jest taki: KSD walczy o miejsce pucharowe. Jeżeli się uda - Śląsk wywalczy awans, ale następny sezon zagra na licencji KSD i wystąpi w pucharach, a jeżeli KSD nie wywalczy pucharów, to Śląsk zagra na swojej licencji. Na otarcie łez Drzymała zostawi Grodziskowi licencję drugoligową albo zrobi fuzyjkę z jakims trzecioligowcem, żeby tak od razu nie spuszczać KSD do wiejskich lig.
-
Nie sądzę aby Groclin dostał licencję drugoligąwą (czyli tą po obecnym Śląsku) bo ta ma trafić (za mega ogromne pieniądze) do Zagłębia Lubin...to się kur..a porobiło w tej piłce. Każdy kręci swoje biznesy a kibiców tak jak mieli-tak mają w d****. Narazie nie ma co wierzyć w te medialne dywagacje, można w tym temacie rozmawiać dopiero po oficjalnym stanowisku, czyli już o 12
Może być na pw... 

-
to sobie wymysliliopeth pisze:Nie sądzę aby Groclin dostał licencję drugoligąwą (czyli tą po obecnym Śląsku) bo ta ma trafić (za mega ogromne pieniądze) do Zagłębia Lubin...to się kur..a porobiło w tej piłce. Każdy kręci swoje biznesy a kibiców tak jak mieli-tak mają w d****. Narazie nie ma co wierzyć w te medialne dywagacje, można w tym temacie rozmawiać dopiero po oficjalnym stanowisku, czyli już o 12

Ostatnio zmieniony 03.03.2008, 09:50 przez ScoobyDoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Dojdzie do fuzji Śląska z Dyskobolią
Umowę wstępną o połączeniu piłkarskich klubów Śląska Wrocław i Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski podpisali w poniedziałek prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, prezes Dyskobolii Zbigniew Drzymała oraz dotychczasowy współwłaściciel Śląska Andrzej Mazur.
W nowej spółce 80% udziałów przypadnie gminie Wrocław, natomiast Drzymała dzierżyć będzie w dłoni pakiet mniejszościowy. Nowy Śląsk, którego nazwa nie zmieni się nawet w najdrobniejszym szczególe, wystąpi o licencję do PZPN najprawdopodobniej na podstawie licencji Dyskobolii. Uzależnione jest to od wywalczenia przez Dyskobolię (bądź nie wywalczenia) miejsca premiowanego udziałem w europejskich pucharach. Kadrę zespołu stanowić będą zawodnicy obu klubów, a końcowym jej kształcie zadecyduje nowy trener, którego nazwisko poznamy po zakończeniu sezonu. Nie jest wykluczone, że będzie nim dalej Ryszard Tarasiewicz.
Umowa wstępna zakłada powstanie jednego klubu. - Ten byt, którego powstanie deklarujemy, zachowa nazwę, barwy i tradycję klubu Śląsk Wrocław - powiedział Dutkiewicz.
Podpisanie umowy ostatecznej nastąpi najprawdopodobniej w czerwcu. Zgodnie z zapisami preumowy, Drzymała zostanie nowym prezesem Śląska Wrocław.
źródło: slasknet.com / PAP
Umowę wstępną o połączeniu piłkarskich klubów Śląska Wrocław i Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski podpisali w poniedziałek prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, prezes Dyskobolii Zbigniew Drzymała oraz dotychczasowy współwłaściciel Śląska Andrzej Mazur.
W nowej spółce 80% udziałów przypadnie gminie Wrocław, natomiast Drzymała dzierżyć będzie w dłoni pakiet mniejszościowy. Nowy Śląsk, którego nazwa nie zmieni się nawet w najdrobniejszym szczególe, wystąpi o licencję do PZPN najprawdopodobniej na podstawie licencji Dyskobolii. Uzależnione jest to od wywalczenia przez Dyskobolię (bądź nie wywalczenia) miejsca premiowanego udziałem w europejskich pucharach. Kadrę zespołu stanowić będą zawodnicy obu klubów, a końcowym jej kształcie zadecyduje nowy trener, którego nazwisko poznamy po zakończeniu sezonu. Nie jest wykluczone, że będzie nim dalej Ryszard Tarasiewicz.
Umowa wstępna zakłada powstanie jednego klubu. - Ten byt, którego powstanie deklarujemy, zachowa nazwę, barwy i tradycję klubu Śląsk Wrocław - powiedział Dutkiewicz.
Podpisanie umowy ostatecznej nastąpi najprawdopodobniej w czerwcu. Zgodnie z zapisami preumowy, Drzymała zostanie nowym prezesem Śląska Wrocław.
źródło: slasknet.com / PAP
-
Tia.Osobiście życzę Śląskowi jak najlepiej,ale z dystansem podchodziłbym do tej "fuzji".Kiju pisze:ciekawe teraz co ze Slaskiem w 2 lidze,jezeli awansuje to bedzie jedna licencja do kupienia![]()
Dziwne to wszystko,zobaczymy jak sie cala akcja rozwinie

Złodzieje i pijacy są,kibice z Warszawy,złodziejsko przemytniczy klub,to Legia Warszawa
-
Ja jako kibic Cracovii,szczerze wspolczuje kibicom Dyskoboli...daze Wasz klub duzym szacunkiem...nie zapomne meczu z City,kiedy bylo Was na meczu 7.000 w 10.000 miasteczku...to tak jakby w Krakowie byl jeden klub i na mecz przyszlo 500.000 (nie no,zartuje)...mam nadzieje ze bedziecie mogli wystapic w drugiej lidze,pozniej zyskacie sponsora i wrocicie do ekstraklasy...nie zaslugujecie zeby grac w A,B czy C klasie...
ps.a Slaskowi nie zycze zmiany nazwy klubu(dodanie groclinu)...wiem co to znaczy bo mamy comarch w nazwie(hokej) i czasami w tv pisza comarch Krakow...pajace
KSD - trzymajcie sie !
ps.a Slaskowi nie zycze zmiany nazwy klubu(dodanie groclinu)...wiem co to znaczy bo mamy comarch w nazwie(hokej) i czasami w tv pisza comarch Krakow...pajace
KSD - trzymajcie sie !
-
Ogólnie jak dla mnie to najważniejsze jest by Śląsk awansował na boisku. Jeśli tak będzie i awansujemy dzięki premiowanemu miejscu w 2 lidze to gites. A czy w 1 lidze będziemy grać na licencji Śląska czy Dyskoboli to mam na to wyjebane. To tylko jakiś papier przyznawany przez i tak znienawidzony pzpn. Ważne żeby wszystko było fair.
a jak nie awansujemy normalnie to raczej większość kibiców Śląska nie przyjmie do wiadomości awans za miejsce Dyskobolii i oleje nowy twór.
Oczywiście jest to jedynie moja osobista opinia na temat. Stanowisko wszystkich zapewne przedstawi już wkrótce R.Z. na [link]
a jak nie awansujemy normalnie to raczej większość kibiców Śląska nie przyjmie do wiadomości awans za miejsce Dyskobolii i oleje nowy twór.
Oczywiście jest to jedynie moja osobista opinia na temat. Stanowisko wszystkich zapewne przedstawi już wkrótce R.Z. na [link]