Relacje między Nielbą Wągrowiec a Jarotą Jarocin
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Relacje między Nielbą Wągrowiec a Jarotą Jarocin
Cześć,
ostatnio odświeżałem sobie pamięć w sprawie relacji kibicowskiech w rodzimej mi Wielkopolsce i przypomniałem sobie o niechęci między kibicami Nielby Wągrowiec a Jarotą Jarocin. Jeszcze niedawno były przecież burdy na stadionie jak te dwie drużyny się ze sobą mierzyły. Ale z tego co kojarzę, to zarówno społeczność kibiców Nielby jak i Jaroty tworzą (a może tworzyli) kibice Lecha poza miastem. Jak to w końcu jest? Czy Nielba i Jarota to "fc Lecha" jak Górnik Konin oraz skąd ta niechęć?
Pozdrawiam i z góry dzięki za wyjaśnienie
ostatnio odświeżałem sobie pamięć w sprawie relacji kibicowskiech w rodzimej mi Wielkopolsce i przypomniałem sobie o niechęci między kibicami Nielby Wągrowiec a Jarotą Jarocin. Jeszcze niedawno były przecież burdy na stadionie jak te dwie drużyny się ze sobą mierzyły. Ale z tego co kojarzę, to zarówno społeczność kibiców Nielby jak i Jaroty tworzą (a może tworzyli) kibice Lecha poza miastem. Jak to w końcu jest? Czy Nielba i Jarota to "fc Lecha" jak Górnik Konin oraz skąd ta niechęć?
-
Re: Relacje między Nielbą Wągrowiec a Jarotą Jarocin
Nielba Wągrowiec działa na swoje konto. FC Wągrowiec ma na nich wyjebane wiec nie zbyt sa utożsamiani z Lechem(choc pewnie wielu z nich sympatyzuje za tym klubem). Gornik Konin tez juz dawno nie jest FC Lecha, ale z porównaniem do Nielby nie grabią sobie atakując Lechowe fan cluby jakim jest Jarota.
-
Jarota Jarocin, Nielba Wągrowiec i Gornik Konin to nie są FC Lecha tylko ekipy ktore od dluzszego czasu działają na własne konto, oczywiscie w kazdym tym miescie są tez FC Lecha ale nikt sobie tam nie wchodzi w drogę bo wiadomo jakby to sie skonczyło.kubis500 pisze: ↑23.07.2024, 01:05Cześć,
-
Aha ok rozumiem. W takim razie czy Lech ma jeszcze jakieś oficjalne fan cluby? Ostrovia? Astra Krotoszyn? W Gostyniu też przecież kiedyś był fc. Jestem trochę starszej daty dlatego mam nieodświeżone najnowsze relacje. Pozdrawiam Panowie
-
Lech w kazdym większym mieście w Wielkopolsce ma FC, bez sensu teraz wszystkie wymieniać, w tych 3 miastach przez ciebie wspomnianych takze ma.
-
Cała WLKP. to FC Lecha ,dlatego że poza Poznaniem nigdzie nie było dużej piłki. Jeszcze 10 lat temu min. Z Gostynia , Koła, Konina i wielu innych miast w WLKP. jeździła duża grupa zorganizowanych FC których żadna ekipa by się nie powstydziła.
Na dzień dzisiejszy większość tych miast staje się miasteczkami ,wymierają ,ludzie uciekają do większych aglomeracji albo za granice , młodzi już się nie jarają tak kopaną a Ci co zostali raczej wolą obejrzeć mecz przed TV.
Cały czas są FC ale to już nie ten poziom ,nie ta liczba ,i nie to zaangażowanie .
Ekipy które się wyróżnia ta Górnik Konin ale brakuje sukcesów piłkarskich i miasto dotykają wyżej wymienione problemy ,działają na własną rękę ale są w rodzinie Lecha sam ich układ z Włocławią który sympatyzuje z ŁKS-em świadczy o tym .
Jest jeszcze Start Gniezno i Unia Leszno gdzie żużel ciągle jest na fali i przyciąga ludzi więc pewnie tym ekipa lepiej działać ale myśle że Lech nigdy ich nie brał na poważnie .
Najsilniejszym FC było to z Piły ich fana kiedyś była niemal na każdym wyjeździe , mocna ekipa ,ale jak jest teraz to ktoś by musiał się wypowiedzieć z tamtego regionu.
Na dzień dzisiejszy większość tych miast staje się miasteczkami ,wymierają ,ludzie uciekają do większych aglomeracji albo za granice , młodzi już się nie jarają tak kopaną a Ci co zostali raczej wolą obejrzeć mecz przed TV.
Cały czas są FC ale to już nie ten poziom ,nie ta liczba ,i nie to zaangażowanie .
Ekipy które się wyróżnia ta Górnik Konin ale brakuje sukcesów piłkarskich i miasto dotykają wyżej wymienione problemy ,działają na własną rękę ale są w rodzinie Lecha sam ich układ z Włocławią który sympatyzuje z ŁKS-em świadczy o tym .
Jest jeszcze Start Gniezno i Unia Leszno gdzie żużel ciągle jest na fali i przyciąga ludzi więc pewnie tym ekipa lepiej działać ale myśle że Lech nigdy ich nie brał na poważnie .
Najsilniejszym FC było to z Piły ich fana kiedyś była niemal na każdym wyjeździe , mocna ekipa ,ale jak jest teraz to ktoś by musiał się wypowiedzieć z tamtego regionu.
-
Nielba działa na własne konto od zawsze i ma neutralne stosunki z lokalnym FC Lecha.kubis500 pisze: ↑23.07.2024, 01:05Cześć,