Stop ukrainizacji Polski
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Stop ukrainizacji Polski
To co się dzieje w Polsce to jakiś obłęd duda mowi ze nie mogą naciskać na ekshumacje bo śmieszna wojna tusk daje im wszystko za darmo naszym kosztem pod naszym nosem tworzy legiony ukraińskich nazistów i ich będzie szkolił na odsłonięciu pomnika oprócz konfederacji nie było nikogo z rządu w szkołach mali ukraincy będą się uczyć po swojemu o banderze czy nie widzicie do czego to wszystko doprowadzi czy brudasy na granicy zasłoniły wam oczy jako kibice mamy obowiązek cos z tym zrobić zanim będzie za późno!
-
Re: Stop ukrainizacji Polski
spierdylay z tymi swoimi mądrościami jełopie. Idź do działu politologia czy urojenia z internetu:/
-
Rozumiem że z wszystkimi kolegami na zarobkowej emigracji zerwaleś kontakt? Czy może Polska dla Polaków, ale Holandia dla Holendrów i Polaków?Rozsadnychultaj88 pisze: ↑21.07.2024, 17:24To co się dzieje w Polsce to jakiś obłęd duda mowi ze nie mogą naciskać na ekshumacje bo śmieszna wojna tusk daje im wszystko za darmo naszym kosztem pod naszym nosem tworzy legiony ukraińskich nazistów i ich będzie szkolił na odsłonięciu pomnika oprócz konfederacji nie było nikogo z rządu w szkołach mali ukraincy będą się uczyć po swojemu o banderze czy nie widzicie do czego to wszystko doprowadzi czy brudasy na granicy zasłoniły wam oczy jako kibice mamy obowiązek cos z tym zrobić zanim będzie za późno!
-
Ukrainski trollu trollu gdzie indziej co ty porównujesz wgl problem jest poważny więc idz prowokacja gdzie indziej chodzi o nacje ukraincow którym zalali nasz kraj tworzy się im tu armie która po wojnie pseudo u siebie zacznie czystki u nas wiec mi nie p****** o Polakach na emigracjiKibic_janusz pisze: ↑21.07.2024, 19:44Rozumiem że z wszystkimi kolegami na zarobkowej emigracji zerwaleś kontakt? Czy może Polska dla Polaków, ale Holandia dla Holendrów i Polaków?Rozsadnychultaj88 pisze: ↑21.07.2024, 17:24To co się dzieje w Polsce to jakiś obłęd duda mowi ze nie mogą naciskać na ekshumacje bo śmieszna wojna tusk daje im wszystko za darmo naszym kosztem pod naszym nosem tworzy legiony ukraińskich nazistów i ich będzie szkolił na odsłonięciu pomnika oprócz konfederacji nie było nikogo z rządu w szkołach mali ukraincy będą się uczyć po swojemu o banderze czy nie widzicie do czego to wszystko doprowadzi czy brudasy na granicy zasłoniły wam oczy jako kibice mamy obowiązek cos z tym zrobić zanim będzie za późno!
-
-
Zrozumcie tłuki, że dopóki Ukraina będzie walczyć i spuszczać w******* ruskim to Polska nie będzie celem kolejnego ataku. Dlatego Ukrainę trzeba wspierać na różne sposoby bo sami nie są w stanie walczyć jak równy z równym z siłami wroga, stąd właśnie ta pomoc militarna ale także pomoc zwykłym obywatelom, którzy dostają w Polsce pracę.
Piszecie tu jakieś farmazoniarskie teorie o tym jak to Ukraińcy będą w Polsce rządzić i napierdalać Polaków. Owszem zdarzają się incydenty ale czy nie ma takich incydentów z Polakami na emigracji? Czy to powód by cały naród wrzucać do jednego worka?
Ja nie mówię o tej swołoczy imigrantach, których chcą nam wcisnąć, bo to powinno się gonić na 4 wiatry ale nie rozumiem co wam Ukraińcy przeszkadzają, którzy są tu od lat i normalnie pracują, wydają pieniądze itd. Czym oni się różnią od Polaków pracujących w Niemczech, UK, Francji, Norwegii itd? W dużej firmie gdzie pracuję, na produkcji robi kilkunastu Ukraińców i normalnie uczciwie pracują, nawet nadgodziny chcą, żeby jak najwięcej zarobić. Jakby każdy miał takie wąskie myślenie jak wy to wszystkie granice byłyby zamknięte i nikt nie miałby szans wyjechać na zachód. Dajcie spokój i zajmijcie się czymś pożytecznym zamiast klepać w klawiaturę na tematy o których nie macie pojęcia.
Piszecie tu jakieś farmazoniarskie teorie o tym jak to Ukraińcy będą w Polsce rządzić i napierdalać Polaków. Owszem zdarzają się incydenty ale czy nie ma takich incydentów z Polakami na emigracji? Czy to powód by cały naród wrzucać do jednego worka?
Ja nie mówię o tej swołoczy imigrantach, których chcą nam wcisnąć, bo to powinno się gonić na 4 wiatry ale nie rozumiem co wam Ukraińcy przeszkadzają, którzy są tu od lat i normalnie pracują, wydają pieniądze itd. Czym oni się różnią od Polaków pracujących w Niemczech, UK, Francji, Norwegii itd? W dużej firmie gdzie pracuję, na produkcji robi kilkunastu Ukraińców i normalnie uczciwie pracują, nawet nadgodziny chcą, żeby jak najwięcej zarobić. Jakby każdy miał takie wąskie myślenie jak wy to wszystkie granice byłyby zamknięte i nikt nie miałby szans wyjechać na zachód. Dajcie spokój i zajmijcie się czymś pożytecznym zamiast klepać w klawiaturę na tematy o których nie macie pojęcia.
-
W 100 % popieram zdanie i poglądy założyciela tego tematu, natomiast nie wiem ilu normalnych chłopów zostało na tym forum. Pewnie te jeb... trolle rozwalą kolejny temat i żadna merytoryczna dyskusja się nie narodzi... Problem jest od dawna dostrzegalny, już nawet przez zwykłych ludzi. Wystarczy otworzyć temat ze zwykłą randomową osobą, jak kolega z pracy czy baba z kiosku. Gołym okiem widać jakie Polacy mają zdanie nt tej swołoczy. Wszędzie tych karaluchów pełno, wszędzie ich słychać...Wszystkie rekreacyjne miejsca są opanowane przez z nich. Do tego ta ich roszczeniowość. Przykładów z życia mógłbym wypisać tu mnóstwo, ale myślę, że większość z nas doświadczyła na własnej skórze. Oni już od dawna robią podwaliny, by czuć się tu jak u siebie. Na pewno między sobą rozmawiają jak obchodzić się z Polakami. Młodzi od nas mają w d**** wszystko, bo mają tik toka i e papierosy i nic ich nie obchodzi. Problemy zaczną się jak wrócą Ci co faktycznie walczyli na froncie, ale czy nie będzie wtedy za późno...
PS: Miałem kumpla z upadliny i serio traktowałem go ja równego sobie ( odkładając na bok trudną historie naszych państw ). Raz w rozmowie powiedziałem, że nie znam ukraińskiego, na co on odpowiedział " To zacznij się uczyć" . Dodam ,że nie żartował, do dziś pamiętam jego kaprawe oczka jak mówił to zdanie
PS: Miałem kumpla z upadliny i serio traktowałem go ja równego sobie ( odkładając na bok trudną historie naszych państw ). Raz w rozmowie powiedziałem, że nie znam ukraińskiego, na co on odpowiedział " To zacznij się uczyć" . Dodam ,że nie żartował, do dziś pamiętam jego kaprawe oczka jak mówił to zdanie
-
Ty to jestes typowym przykladem tego jak TV pierze ludzia glowie.Zapewne podczas pandemi pierwszy stales po preparat zeby nie zabic babci.Poszukaj sobie filmikow z ukrainskich plaz Jakie tam tlumy,i W**********.Wojna moze jest ale na pewno nie na taka skale jak w TV pokazuja.Prawo i pięść pisze: ↑21.07.2024, 21:06Zrozumcie tłuki, że dopóki Ukraina będzie walczyć i spuszczać w******* ruskim to Polska nie będzie celem kolejnego ataku. Dlatego Ukrainę trzeba wspierać na różne sposoby bo sami nie są w stanie walczyć jak równy z równym z siłami wroga, stąd właśnie ta pomoc militarna ale także pomoc zwykłym obywatelom, którzy dostają w Polsce pracę.
-
Ja ci napiszę czym się różnią. My nie zabijaliśmy ludzi na froncie a c*** wie jakie jeszcze rzeczy tam robią biorąc pod uwagę takie niewyjaśnione sprawy jak masakra w tej Buczy. Owszem wśród nas byli jacyś ukrywający się mordercy jak Kupiec który kanapki w dzień robił a w nocy włamy ale to był jeden łeb na 50 tys imigrantów. Można robić z jakimś gościem kto w bójce zabił kogoś przypadkowo albo żonę po pijanemu udusił co go zdradzała bo różne są sytuacje w życiu. Ale pracy z człowiekiem który strzelał do innych ludzi żeby zabić albo rzucał w nich granatami sobie nie wyobrażam, bo w momencie kiedy zabijanie staje się dla ciebie sportem i odpieprzyłeś 5,10 czy 100 ludzi to nie jesteś człowiekiem. A jeszcze jakbym miał dzieci chować wśród takich person albo żyć z żoną to raczej bym podziękował jak każdy normalny człowiek. Bo kto zabił 50 osób zabije i 51 dla niego to jest bez znaczenia.Prawo i pięść pisze: ↑21.07.2024, 21:06Czym oni się różnią od Polaków pracujących w Niemczech, UK, Francji, Norwegii itd? W dużej firmie gdzie pracuję, na produkcji robi kilkunastu Ukraińców i normalnie uczciwie pracują, nawet nadgodziny chcą, żeby jak najwięcej zarobić.
Jeżeli ty uważasz że Polacy wśród których byli alimenciarze, doliniarze czy jacyś uliczni karatecy po pijanemu są takimi samymi imigrantami jak ludzie zmuszani do zabijania to jesteś nienormalny.
-
Zawsze miałem cię za debila i trolla, ale tym postem potwierdziłeś, że jesteś mega debilem. Czyli Polacy, którzy zabijali wrogów podczas wojny, komuny, według ciebie nie mieli później prawa do normalnego funkcjonowania w społeczeństwie?
-
Zgadzam się z autorem tematu. Tylko debil albo agent nie widzi tego co się dzieje. Instalują nam banderowców na stałe, zobaczycie co będzie jak wrócą z frontu z ptsd i bronią. Będzie wesoło. Wszystko jest celowo tworzone by wykorzystać to przeciw Polakom.
Pejaci tak to rozgrywają że w końcu dojdzie do wołynia 2.0.
Pejaci tak to rozgrywają że w końcu dojdzie do wołynia 2.0.
-
Mieli prawo do funkcjonowania w Polsce tak jak Ukraińcy do funkcjonowania na Ukrainie a nie obarczania innych państw/narodów ludźmi ze skrzywioną psychiką. Poza tym to były inne czasy bo wojna była światowa i w każdym państwie byli ludzie z wieloma zabójstwami na koncie, w takim SS to 75% Europy służyło. Druga sprawa to czy ci Polacy przytoczeni przez ciebie byli normalni po powrocie z zabijania? Bo o tych co przyszli z LWP ciężko to powiedzieć czytając historie o zwyrodnialcach z UB, KBW czy MO. A właśnie ci frontowi mordercy tworzyli te formacje. Czy każdy chciał żyć wśród tych ludzi? To myślę że nie ale nie miał innego wyjścia.Prawo i pięść pisze: ↑21.07.2024, 21:33Zawsze miałem cię za debila i trolla, ale tym postem potwierdziłeś, że jesteś mega debilem. Czyli Polacy, którzy zabijali wrogów podczas wojny, komuny, według ciebie nie mieli później prawa do normalnego funkcjonowania w społeczeństwie?
Dziś w Polsce czy innych krajach UE nie ma wojny i nie każdy chce mieć za sąsiada mordercę z wojny w Syrii czy Ukrainy. Niech sobie siedzi u siebie i odbudowuje swój kraj który sobie wywalczył. Na tym polega chyba walka o swój kraj.
-
Tematy o których nie masz pojecia broniac tych wyznawców bandery szuchewycza i innych dewiantow rozumiem że jesteś jakimś niekumatym trolem i krzyczysz slava ukrainie na część mordercow Polskich kobiet ale problem jest większy o ile mogę zrozumiec jaakis zmanipulowanych starszych ludzi pomagającym biednym ukraincom bo w telewizji mówią przeraża mnie odrebu idiotow pewnych frakcji nacjonalistycznych człowiek jezdzil na marsze walczyl z lewactwem i psami a parę lat później niejacy szturmowcy bija i kroją goscia za spalenie flagi upadliny i okrzyki anty banderowskie i uznają za prowokatora wobec ich białych braci ze swobody i karpackiej Siczy jawnych banderowcow co więcej wrzucają w media jakis azovcow jako bohaterów zapraszają tych wrogów Polski na marsze a onr robi łączoną flage z ukraincami także mnie to przeraża że dalej ten banderowski czarny blok bierze udział w marszach wstyd także podejście i wiedzą mnie przeraża i nie dziwi wysyp ukraińskich trolli skoro organizacje z którymi szlo się ramię w ramię popiera ukraincow i lize im rowaPrawo i pięść pisze: ↑21.07.2024, 21:06Zrozumcie tłuki, że dopóki Ukraina będzie walczyć i spuszczać w******* ruskim to Polska nie będzie celem kolejnego ataku. Dlatego Ukrainę trzeba wspierać na różne sposoby bo sami nie są w stanie walczyć jak równy z równym z siłami wroga, stąd właśnie ta pomoc militarna ale także pomoc zwykłym obywatelom, którzy dostają w Polsce pracę.
-
Autor tematu do psychiatryka, po c*** zjebie zaśmiecasz dział kibicowski takimi wypocinami, masz hyde park tam sie produkuj.
-
To jest niesamowite, jak ludziom zainstalowano tę dziwną miłość do Ukrainy.
Zawisza 1946
-
Najpierw szczypawki teraz miłość do karaluchów z kijowa haha, pojebany naród
OoO Biały Honor Biała Duma
-
Czytając wypowiedzi osób które porównują Obecną Wojnę na Ukrainie do Naszej sytuacji w wojny czy też do pracy zarobkowej w Holandii czy Anglii to trzeba być....... Kilka ważny faktów.Rosja nie zaatakuje Polski... ponieważ nie ma w tym żadnego celu gospodarczego czy ekonomicznego.wojna na ukrainie to nic innego jak zarobek dla firm które mają w tym interes...przebieg działać wojennych jest jedynie we wschodniej części Ukrainy pół tego państwa jest bez działań wojennych.Do tej pory nie zostały np zniszczone linie kolejowe czy też drogi którymi np Ukraińcy dostają pomoc czy uzbrojenie a to jest przecież podstawa w działaniach wojennych.Pomoc jest ważna natomiast nie usługiwanie i robinie s Naszego państwa podannego dla tych ludzi.Nie mówi się o tym głośno ukraincy przywożą do nas mnóstwo chorób zakaźnych.Polacy pracujący za granicą pojechali tam do pracy a nie dlatego żeby mieć pierwszeństwo u lekarza czy dostać nowy PESEL.Temat Historyczny Wołyń gdzie do tej pory nie powiedzieli przepraszam to już jest dla Nas Polaków ostrzeżenie że ten naród nigdy nie będzie z nami się chciał pojednać.
-
Nie tłumaczcie debilom OCZYWISTYCH spraw. Jak po ponad dwóch latach nie skumali czym jest ta wojna i czemu ona służy to już nie skumają. Podobnie było z c-19, te jebane ameby pewnie dalej wierzą w bajki z telewizora, że trzeba się szczepić.
Ruskimi straszą od Smoleńska, czyli leci 14 rok. Dalej będą straszyć by LEMINGOZA nie miała nic przeciwko pomocy krainie U.
Ruskimi straszą od Smoleńska, czyli leci 14 rok. Dalej będą straszyć by LEMINGOZA nie miała nic przeciwko pomocy krainie U.
-
Wakacje ..... dzieci mają wolne... to se temat założyły .... popieprzycie tutaj troche swoich głupot tylko tyle wam zostało :)
-
oho już forumowa szuria się odpaliła, głupie zmanipulowane k**** łykające wszystkie bzdury jakie wam wcisną wariaci z internetu.
Zwycięstwo Ukrainy jest najkorzystniejszą geopolitycznie opcją dla Polski, w chuju mam sympatię do Ukraińców, jestem wobec nich jako ludzi neutralny, liczy się tylko i wyłącznie interes Polski wy głupie cwele. A potwierdzoną "teorią spiskową" jest to, że ich farmy trolli grają na polaryzacje społeczeństwa w Polsce. Dalej pierdolcie te swoje banialuki, patrioci od ku*** siedmiu boleści co się odpalają tylko jak jest rocznica ludobójstwa na Wołyniu lub 1 sierpnia.
Zwycięstwo Ukrainy jest najkorzystniejszą geopolitycznie opcją dla Polski, w chuju mam sympatię do Ukraińców, jestem wobec nich jako ludzi neutralny, liczy się tylko i wyłącznie interes Polski wy głupie cwele. A potwierdzoną "teorią spiskową" jest to, że ich farmy trolli grają na polaryzacje społeczeństwa w Polsce. Dalej pierdolcie te swoje banialuki, patrioci od ku*** siedmiu boleści co się odpalają tylko jak jest rocznica ludobójstwa na Wołyniu lub 1 sierpnia.
-
Zamknij pizde bękarcie ukraińskiej d**** i proboszcza, pięknie cie cwelu rozegraliBekazWas pisze: ↑22.07.2024, 19:37oho już forumowa szuria się odpaliła, głupie zmanipulowane k**** łykające wszystkie bzdury jakie wam wcisną wariaci z internetu.
OoO Biały Honor Biała Duma
-
A ty synu ukraińskiej prostytutki nie możesz przejść obojętnie, gdy ktoś naciśnie na banderowski łeb? Dwa lata pseudo wojny a ty dalej nie wiesz , że to tylko teatr dla gojów. Może wytłumaczysz tutaj wszystkim, jak to jest że dwa lata minęły a szlaki transportowe z polski na upadlinie ( tory , drogi ) ani razu nie zostały zaatakowane?
-
Putin to żyd - to proste
-
1 sierpnia to też rocznica ukraińskiego ludobójstwa na Polakach. Jakiekolwiek wyrazy czegokolwiek w rocznicę powstania dla Polaków od Ukrainy czy Żełeńskiego są wprost śmieszne. Bo jedni Ukraińcy mordowali kobiety i dzieci na Woli a drudzy stali za Wisłą i się przyglądali. Takie były dwie postawy ukraińskich pomocników Hitlera i pomocników Stalina. Wrogów i teoretycznie (nie praktycznie) sojuszników. Dziś te warszawskie debile rządowe wmawiają nam że oni są sojusznikami Polski i biją się o Polskę. Ale będąc sojusznikami już raz pozwolili wymordować całą Warszawę. Co było by dziś jakby naprawdę ruskie czołgi stały pod Warszawą? Jestem w 100% pewny że mieliby dokładnych informatorów wszystkich polskich pozycji, tysiące szpiegów z paszportami z Kijowa, sabotażystów jedni za dolary inni za hrywny czy ruble. I masz rację beka z was że klauny rządowe kaczorowo-donaldowe mają tylu pożytecznych idiotów i udało im się przepchać do wielu "tęgich" głów wasz nowy sojusz.
W 1939 r jako polscy obywatele poszli w dezercję i sabotaż dla Niemców, w 1943 r jako partyzantka wymordowali swoich polskich sąsiadów, w 1944 r jako oddziały pomocnicze SS wymordowali całą Wolę, w 1944 r. jako wojska sowieckie przyglądali się jak mordują warszawiaków. A w 2024 walczą za nas mimo że Polska nie prowadzi żadnej wojny? Sojusznicy z Ukrainy na których można polegać bo tak powiedzieli żydy z Nowego Jorku żydom z sejmu.
-
Mimo dużej nienawisci do upadlincow trzeba im przyznać że 2014 potrafili się zjednoczyć i walczyć z władza zginęło dużo ludzi nacjonalisci są tam mocni u nas niestety kończyło się na hasłach anty Tusk narodowe frakcje u nas nie mają tyle jaj i twierdziły ze siłowa rewolucja nic nie da i poszli do Sejmu tworząc konfederacje Bosak nosil maske i chodził w barwach ukrainy 11 mial być jakiś marsz anty rządowy nie dostali zgody i odpuszczono także sytuacja jest tragiczna juz dawno Polacy powinni zrobić to co te k**** ukrainskie zrobiły w 2014 ale jak to mówią za marzenia nie karaja ludzie tak nienawidzą pisu ze taka ku*** Tusk dla nich jest dobra nie widza innego wyjścia miejmy nadzieję że kiedyś nadejdzie ten dzień że Polacy wyjdą walczyć z rządem wszyscy postkomuniści i zdrajcy zostana ukarani a ukraincy i inne scierwa wygnani tak nam Dopomóż Bóg ludzie budzmy sie !
-
-
Przykro to stwierdzić, ale od ukrainizacji nie ma już odwrotu. Ten proces zaszedł za daleko. Oni przejęli media, polityków, więc są na z góry wygranej pozycji.
Znacie jakiś inny kraj na świecie, gdzie byli prezydenci noszą flagi
? Gdzie flagi
są wplecione w loga wszystkich największych portali? Gdzie ukraińska kosmetyczka jest asystentką premiera?
Z resztą - za chwilę czeka nas kolejny zalew milionów ukraińskich migrantów i wtedy można postawić krzyżyk na Polsce. Ale spokojnie - eksperci powiedzą: "skoro czekasz 2 lata na operację w szpitalu, to pół roku dłużej cię nie zbawi". I to wystarczy, żeby przekonać 80% Polaków. Dla tego kraju nie ma już przyszłości, poniekąd tak wyszło na własne życzenie.
[link]
Znacie jakiś inny kraj na świecie, gdzie byli prezydenci noszą flagi
Z resztą - za chwilę czeka nas kolejny zalew milionów ukraińskich migrantów i wtedy można postawić krzyżyk na Polsce. Ale spokojnie - eksperci powiedzą: "skoro czekasz 2 lata na operację w szpitalu, to pół roku dłużej cię nie zbawi". I to wystarczy, żeby przekonać 80% Polaków. Dla tego kraju nie ma już przyszłości, poniekąd tak wyszło na własne życzenie.
[link]
-
Polacy sami kręcą na siebie bata wybierając agentów obcych wpływów z PO-PISu i ich przystawek.
Polski już generalnie nie ma, powstaje ukropolin pod żydowsko/ukraińskim panowaniem. Za jakiś czas Polacy jak i reszta białych ludzi pójdą do piachu, taki jest plan światowego syjonizmu i wielka część Polaków wspiera ten plan głosując na ludzi którzy go realizują.
Ratunek jest tylko w Bogu ale naród się nie nawróci, może pojedyncze jednostki się uratują i przetrwają to co idzie bo skumają gdzie szukać ratunku i jak to zrobić, ale dla Narodu Polskiego już ratunku nie ma, Polacy wybrali anihilacje i tak się stanie. Pozdrawiam świadomych i mądrych ludzi którzy kumają to wszystko.
Polski już generalnie nie ma, powstaje ukropolin pod żydowsko/ukraińskim panowaniem. Za jakiś czas Polacy jak i reszta białych ludzi pójdą do piachu, taki jest plan światowego syjonizmu i wielka część Polaków wspiera ten plan głosując na ludzi którzy go realizują.
Ratunek jest tylko w Bogu ale naród się nie nawróci, może pojedyncze jednostki się uratują i przetrwają to co idzie bo skumają gdzie szukać ratunku i jak to zrobić, ale dla Narodu Polskiego już ratunku nie ma, Polacy wybrali anihilacje i tak się stanie. Pozdrawiam świadomych i mądrych ludzi którzy kumają to wszystko.
-
Czytanie Waszych wpisów pokazuje jak Nasz naród jest podzielony.Smiejemy się z ciapatych obrażamy ich a oni trzymają się razem w ważnych dla Siebie sprawach.Dla wszystkich których bronią ukrainy . W roku 1941 jak tylko Niemcy weszli na Ukraine witali ich kwiatami.1944 dywizje ukraińskie w czasie powstania Warszawskiego robiły rzeź na Polakach. Wołyń....i sprawa z ostatnich miesięcy..jak się im coś nie podoba tj ze zbożem kapują na nas do Unii chociaż do Unii nie należą.Po roku 89 Zachód robi wszystko aby mieć tam wpływy "pomarańczowa rewolucja" i robi to Wykorzystując Nasze Państwo te wszystkie pojednania wspólne Euro.Rosja gdyby tylko chciała ma możliwość wypuszczenia rakiet i dronow w naszą stronę czynią duże szkody przy naszej obronie przeciwrakietowej.Nasze społeczeństwie jest strasznie podzielone a takim społeczeństwem się łatwiej rządzi.Manipulacja Tv.... Zrobili z nas społeczeństwo które zatraca swoją świadomość.Za kilkanaście lat staniemy się Landem Niemiec wszystko do tego prowadzi już jest zamazywna historia W szkołach.Straszenie wojną z Rosją oczywiście działa na psychikę znowu można straszyć manipulować ale warto zadać pytanie jaki ma cel Rosja.To oni nam sprzedają gaz to oni mają tutaj wpływy czy lobbing.Przykaldem są Niemcy...w 39 roku im nie wyszło... dlatego jest Unia Europejska
-
I jeszcze jedno dla tych wszystkich obrońców urków.Obecnie w Polsce jest ich kilka milionów robią i zachowują jak chcą.Wczesniej czy później konflikt na ukrainie się skończy część z tych żołnierzy przyjedzie do nas ..to będą faceci którzy potrafią obsługiwać broń zabijali ludzi widzieli śmierć myślę że na pewno przyjadą do Polski pracować na Magazynie.A w ogóle nazywanie Tego czegoś wojną jest dość na wyros...to tak jakby na terenie Polski województwo podlaskie miało konflikt a w Poznaniu nigdy nie zobaczyli rakiety...a wszyscy uciekli by do Niemiec
-
ale to co piszesz się kłóci samo ze sobą. właśnie dlatego będziemy landem niemiec bo nie umiemy chłodno realizować własnych interesów. jedni kretyni chcą sie wypiąc ukrom i oddac im wszystko, a drudzy kretyni wypierdolić ich na pastwę ruskich, pozwolić ruskim na kolejną granicę, tym razem od południa bagien polesia i mieć odsłonięte dwa kierunki ataku jak w 1920, tylko na złość ukrom, którzy w dużej części nawet nie są świadomi co się działo w czasie II wś. postawa gdzie ktoś po prostu chciałby wyzyskać obecną sytuacje maksymalnie na tyle na ile się da dla nas, np zaprząc ukrów do roboty, dzieci uczyć polskiego i polskości i pokazywać im że ukrostwo jest gówno warte, koncesjonować nasze interesy w zamian za pomoc ukrom i dbać żeby się ruskim opierali bo lepiej mieć słabych ukrów za Przemyślem niż silnych ruskich - takich ludzi jest mały promil. większość to debile twojego pokroju.
-
W d**** mam Ukrainę, ale przypomnę Ci tylko, że sowiety były już na przedmieścia Kijowa, a że się nie udało, to trzeba prowadzić wojnę pod Charkowem, Zaporożem czy innym Mikołajowem, więc z d*** jest Twoje porównanie. I jest to wojna, a czasy blitzkrigu dawno minęły, niektórzy zatrzymali się chyba na ofensywach 2 wś.zgierska pisze: ↑25.07.2024, 09:51I jeszcze jedno dla tych wszystkich obrońców urków.Obecnie w Polsce jest ich kilka milionów robią i zachowują jak chcą.Wczesniej czy później konflikt na ukrainie się skończy część z tych żołnierzy przyjedzie do nas ..to będą faceci którzy potrafią obsługiwać broń zabijali ludzi widzieli śmierć myślę że na pewno przyjadą do Polski pracować na Magazynie.A w ogóle nazywanie Tego czegoś wojną jest dość na wyros...to tak jakby na terenie Polski województwo podlaskie miało konflikt a w Poznaniu nigdy nie zobaczyli rakiety...a wszyscy uciekli by do Niemiec
-
A Kijów gdzie leży:)?to inne pytanie.. dlaczego rosjanie nie niszczą komunikacji transportu na Ukrainie dlaczego od dwóch lat Ukraińcy mają dostawy broni i amunicji i jak do tej pory nie słyszeliśmy że np został zniszczony dany transport.Ta wojna ma tak wyglądać.... właśnie dlatego że nie umiemy dbać o swoje interesy tj jak w przypadku Ukrainy to Będziemy landem Niemiec i dla każdego co jeszcze nie myśli My już graniczymy z Rosją gdyby ktoś nie widział... może inaczej słuchanie ludzi że Ukraina walczy o Polskę to jest po prostu czysty populizm
-
Owszem, na wschodzie, ale gdyby zajęli Kijów i doszli do lini Dniepru to ile tej Ukrainy by zostało? Z Kijowa już niedaleko do Winnicy czy Żytomierza i dalej na zachód. Nie wiem, trzeba by zapytać rosjan, ja widziałem 3 sklady pociągowe które zostały zniszczone. Według Ciebie jest im na rękę żeby ta broń tam docierała i biła po ich pozycjach?zgierska pisze: ↑25.07.2024, 13:07A Kijów gdzie leży:)?to inne pytanie.. dlaczego rosjanie nie niszczą komunikacji transportu na Ukrainie dlaczego od dwóch lat Ukraińcy mają dostawy broni i amunicji i jak do tej pory nie słyszeliśmy że np został zniszczony dany transport.Ta wojna ma tak wyglądać.... właśnie dlatego że nie umiemy dbać o swoje interesy tj jak w przypadku Ukrainy to Będziemy landem Niemiec i dla każdego co jeszcze nie myśli My już graniczymy z Rosją gdyby ktoś nie widział... może inaczej słuchanie ludzi że Ukraina walczy o Polskę to jest po prostu czysty populizm
Co do tego, że nie potrafimy dbać o swoje interesy to pełna zgoda, ale to kwestia układu w Magdalence i nieprzeprowadzenia dekomunizacji, wciąż rządzi nami jedna klika.
Graniczymy z enklawą, którą można wykluczyć z gry, dodatkowe 500km jest nam na pewno nie potrzebne. Ukraina walczy za siebie, nie za nas, ale nam jest na rękę żeby te dwa kraje wykrwawiały się przez lata.
-
Widziałeś 3 składy pociągowe... gratulacje:)a widziałeś też jak Żeleński lata po świecie lub politycy przylatują do Kijowa i jakoś dziwnie w tych dniach nie ma ostrzału Kijowa.Moze kiedyś zrozumiesz.Covid trwał dwa lata kto miał zarobić zarobił a z ludzi zrobili idiotów.Wojna zaraz się skończy kto zarobi to zarobi...W Palestynie trwa rzeź ludzi cisza.Wymyslą coś innego i będę te same rozkminki.najlepsze jest to że został odsłonięty pomnik rzeźi Wołyńskiej w oczywiście najwięcej pretensji mają urki a Ktoś ich jeszcze broni... zresztą właśnie wprowadzają ustawę o mówię nienawiści więc nadal się kłóćmy między sobą
-
xD ale to trzeba być głąbem pod kamieniem chowanym, żeby nie rozumieć, że ruskim z zabicia jakiegoś przywódcy bombą w Kijowie, czy nawet z zabicia zełeńskiego nic dobrego by nie przyszło. na żadnej wojnie to się nie zdarza. niemcy nie zbombardowały pałacu buckingham w czasie ii wś. ja p*******, gość nie ma pojęcia o rzeczywistości, naoglądał się filmów, nasłuchaj jakiegoś oswojonego kołcza czy kogo tam w internecie i szpanuje że ma edgy poglądy bo ma wątpliwości w sprawie, którą normalni ludzie rozumieją. chłopie, ty jesteś po prostu takim głupim kmiotem co był w d**** i gówno widział. to że masz możliwość w internecie publicznie pisać swoje zdanie na ten temat, to nie znaczy że jest coś więcej warte niż najgorszego żula pod pierwszym lepszym sklepem. serio. po prostu nie masz pojęcia o rzeczywistości. łączysz jakieś hasła, jakieś frazesy i nijak to się nie ma do tego jak działa życie, na czym polega konflikt, co chce jedna i druga strona z tego konfliktu uzyskać. jakie to jest zabawne że tacy ludzie się mają za najmądrzejszych, a pół książki w życiu nie przeczytali
-
To jest właśnie rozmowa z idiotą...po pierwsze nie napisałem nic o zabiciu przywódców tylko i ironii tej całej wojny.W Twojej wypowiedzi nie ma żadnych argumentów tylko obrażanie co świadczy że nie jesteś chultaj tylko mały chujek
. a tak na marginesie właśnie poczytaj książki gdyż pałac był atakowany
-
argumenty miałeś wyżej w tym poście który ominąłeś żeby dalej pisać te swoje pierdy i przedstawiać że ktoś broni ukrów jak widać na argumenty nie reagujesz tylko na wyzwiska - typowy kmiot z wiedzą z internetu
-
Wczoraj twierdziłeś, że transporty nie były niszczone, jak Ci napisałem o 3 składach ( filmy są w internecie, rosjanie sami się tym chwalili) to zmieniasz temat. Widziałem, jest prezydentem, więc co Cie znów dziwi? Hmm, z tego co pamiętam był ostrzal Kijowa gdy była tam Polska delegacja, był ostrzal gdy był tam sekretarz ONZ, był ostrzal gdy byli tam delegaci z Afryki.zgierska pisze: ↑26.07.2024, 10:49Widziałeś 3 składy pociągowe... gratulacje:)a widziałeś też jak Żeleński lata po świecie lub politycy przylatują do Kijowa i jakoś dziwnie w tych dniach nie ma ostrzału Kijowa.Moze kiedyś zrozumiesz.Covid trwał dwa lata kto miał zarobić zarobił a z ludzi zrobili idiotów.Wojna zaraz się skończy kto zarobi to zarobi...W Palestynie trwa rzeź ludzi cisza.Wymyslą coś innego i będę te same rozkminki.najlepsze jest to że został odsłonięty pomnik rzeźi Wołyńskiej w oczywiście najwięcej pretensji mają urki a Ktoś ich jeszcze broni... zresztą właśnie wprowadzają ustawę o mówię nienawiści więc nadal się kłóćmy między sobą
Tak, covid był dla mnie jedną wielką szopką, ale co ma to do tematu? Jasnym jest, że wojna to zarobek, tak było od setek lat, i pewnie tak będzie dalej. Co do Palestyny, cisza jest w Polsce czy w USA gdzie jest silne lobby żydowskie, ale nie w Europie czy na świecie. Podkreślam kolejny raz, w d**** ich mam i nie bronię Ukraińców, dla mnie liczy się Polska i na pewno kolejne 500km granicy z sowietami nam w niczym nie pomoże. Myślę, że za dużo filmów z yt oglądasz, bo taką prowadzisz narrację.
-
Jeśli uważasz że w ciągu dwóch lat zniszczenie trzech transportów które widziałeś wpływa na Uzbrojenie Ukrainy to gratuluję.Moze inaczej . osoby z mojej rodziny pracują w wojsku jeżdżą tam np z amunicją Sprawa wygląda tak że odbierają ją osoby bez pokwitowania a w Polsce magazyny są puste.Taka już sprawa Marginalna auta sprzedawane z Polski na Ukraine bez cła to też forma walki z Rosją:):) Sprawa jest prosta Polska wbrew tym wszystkim głupotem nie ma nic do to tego konfliktu pieprzenie że Rosja nas zaatakuje i walczą za naszą wolność to brednie.A co do oglądania filmików to Sam to robisz pisząc o transportach... po prostu trzeba logicznie myśleć