Jak to jest w 100 % z Piastem Nowa Rudą
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Jak to jest w 100 % z Piastem Nowa Rudą
interesuje mnie jak wyglądają stosunki na dolnym śląsku bo o kosach z Górnikiem Polonią Ś. i Lechią Dzierżoniów to wiem. Zgodowiczów też wszystkich znam ale jak wygląda kwestia z Karkonoszami Jelenią Górą ? bo z tego co pamiętam x lat temu relacje były bardziej na nie niż na tak , Chrobry Głogów no i Miedź bo mimo iż są za Śląskiem przy pewnych okolicznościach też miłych słów się nie słyszało
-
Re: Jak to jest w 100 % z Piastem Nowa Rudą
Nie jestem z Piasta, ale z Karkonoszami to może być przez to, że Karki mieli długoletnią zgodę/fc z Górnikiem Wałbrzych, który jest bardzo nielubiany w tamtych rejonach przez wgląd na byłe województwo wałbrzyskie. Tak bym to sobie tłumaczył.
-
Co do tematu, to można, albo trzeba wspomnieć o tym, że Karkonosze skroiły flagę Piastowi w 2004 roku.
-
Kosą bym tego nie nazwał ale jakbyśmy się gdzieś spotkali to napewno na piwo byśmy nie poszliTomek19950307 pisze: ↑25.05.2019, 20:51interesuje mnie jak wyglądają stosunki na dolnym śląsku bo o kosach z Górnikiem Polonią Ś. i Lechią Dzierżoniów to wiem. Zgodowiczów też wszystkich znam ale jak wygląda kwestia z Karkonoszami Jelenią Górą ? bo z tego co pamiętam x lat temu relacje były bardziej na nie niż na tak , Chrobry Głogów no i Miedź bo mimo iż są za Śląskiem przy pewnych okolicznościach też miłych słów się nie słyszało
CHROBRY GŁOGÓW!