Najbardziej niebezpieczna dzielnica
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Najbardziej niebezpieczna dzielnica
Pamietam ze na starym forum byl taki temat i cieszył się dość dużą popularnością. Chodzi o to żeby każdy napisał jaka jego zdaniem jest najbardziej niebezpieczna dzielnica w jego mieście
Może ja zaczne w Łodzi gdzie często bywam to chyba Śródmieście a zwłaszcza ulice Włókiennicza, Wschodnia, Rewolucji 1905 oraz Stare Bałuty[/list]
Może ja zaczne w Łodzi gdzie często bywam to chyba Śródmieście a zwłaszcza ulice Włókiennicza, Wschodnia, Rewolucji 1905 oraz Stare Bałuty[/list]
-
Nowa Huta
ale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat

"Ta, zaraz ktos jeszcze napisze że u niego na imprezie to kogoś zabili albo rozdupcyli całą chałupę urządzając sobie dziką orgię. Widac kilku internetowych chuliganów na siłe chce pokazac w jakim to oni hardcorowym towarzystwie się nie obracają i jakich to kozackich akcji nie odwalają
"

-
-
Mimo wszystko nie wiem czy świetnością jest sytuacja, ze przez wiekszosc osiedli wieczorem w spokoju nie da sie przejsc.Malopolska_nh pisze:Nowa Huta ;) ale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat
Nowa Huta to czesc Krakowa, osiedla konkretniej bym podał: Oświecenia, Piastów, Kazimierzowskie, Strusia, [link]? Chyba coś w ten deseń.
cracovia 1906 krakow pisze:Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
W Krakowie wg. mnie Zabłocie, Groble. Czyli te biedne części miasta zamieszkane przez meneli. Kradną auta w blady dzień itd. Nowa Huta jest trochę przereklamowana, ale też wolałbym nie znaleźć się w środku jakiegoś osiedla o 1.20. Poza tym nutki strachu dodaje w Hucie fakt, iż niektóre osiedla [np. Górali] są otoczone blokami i właściwie wchodząc do środka nie masz dokąd spierdalać, bo czujesz się jak w zamkniętym pomieszczeniu.
-
A co z Lipinami? Gdzieś kiedyś czytałem, że to najbiedniejsza dzielnica najbiedniejszego miasta na Śląsku. Choc oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to równoznaczne z najbardziej niebezpieczną. Widok z autobusu realcji Gliwice - Katowice i tak robi wrażenie, że nie chciałbyś tam sie znaleźć po 22-giej.Wyb(R)aniec pisze:Świętochłowice - Chropaczow i Mijanka
Natomiast co do moich Gliwic to... poszechna opinia większości mieszkańców jest taka, że najmniej bezpiecznie jest na tzw. trójkacie bermudzkim. Jest to rejon ograniczony ulicami franciszkanską, czesława i hutniczą. Z racji tego, że mam tam rodzinę(mój ojciec się tam wychował), bywałem i bywam(juz zdecydowanie rzadziej), wiem coś na ten temat. Mimio, że nigdy nie dostałem, jak mawiają nasi politycy "w papę" to parę lat temu zdarzyło się, że jeden kolo przyłozył mi nóż do szyi. Wyszedłem z tego cało i nie chowam urazy

Przeczytałem na jakims gliwickim forum, że według policyjnych statystyk najgorzej jest jednak w rejonie kilku ulic(śliwki i jakiś nie pamiętam) na szobiszowicach.
Co do kibicowskich podtekstów w powyzszej sprawie to zarówno trójkąt jak i szobiszowice to okolice wybitnie piastowskie. Tak jak każdy, nawet ani trochę nie znający się na tym klimacie gliwiczanin wie, że Kopernik, Łabędy i Śośnica to dzielnice zabrskie i pokazywanie się tam w barwach Piasta jest, jak głosi nazwa tematu niebezpieczne.
Może ktoś coś napiszę o Katowickim Nikiszowcu. Ostatnio widziałem ciekawą wystawe zdjęc na tekat Nikisza. Magiczne miejsce z tego co wiem. I zdaje sie mało przyjazne dla "nietutejszych".
A tak ogolnie to jestem zdania, że jak ktoś bardzo chcę to po ryju mozna dostac i na zjezdzalini pod macdonaldem w centrum miasta w biały dzień.
-
dokładnie, statystyki policyjne z ostatnich lat wcale nie wskazują NH jako najniebezpieczniejszą dzielnice, co nie zmienia faktu że np. osiedla leżące na Mistrzejowicach (nowsza część NH) do bezpiecznych nie należą. Napewno NH nie jest az tak zła dzielnicą jak przedstawiają to media i krążące legendy.karolinka pisze:no nie wiem, wg raportów policyjnych NH to jedna z najbezpieczniejszych dzielnicMalopolska_nh pisze:Nowa Hutaale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat
![]()
w Krakowie to bym powiedziała Podgórze, Kazimierz...
Ogólnie cieżko powiedzieć jaka dzelnica jest najgorsza, jak ktoś szuka to w pałe dostanie wszedzie. Według mnie na każdym wiekszym blokowisku jest potencjalnie niebezpiecznie.
Co do złodziejstwa w Krakowie to jak już ktoś wsponiał Stare Podgórze i Groble wybitnie sie w tym specjalizują
-
Ja i tak stawiam na Nową Hutę nadal. Co do Podgórza, Grobli, dodałbym Kazimierz ale tu mowimy o zlodziejstwie, a to nie jest tozsame z najwyzszym stopniem niebezpieczenstwakrakowski pisze:dokładnie, statystyki policyjne z ostatnich lat wcale nie wskazują NH jako najniebezpieczniejszą dzielnice, co nie zmienia faktu że np. osiedla leżące na Mistrzejowicach (nowsza część NH) do bezpiecznych nie należą. Napewno NH nie jest az tak zła dzielnicą jak przedstawiają to media i krążące legendy.karolinka pisze:no nie wiem, wg raportów policyjnych NH to jedna z najbezpieczniejszych dzielnicMalopolska_nh pisze:Nowa Hutaale to juz nie ta swietnosc dzielnicy sprzed 2-3 lat
![]()
w Krakowie to bym powiedziała Podgórze, Kazimierz...
Ogólnie cieżko powiedzieć jaka dzelnica jest najgorsza, jak ktoś szuka to w pałe dostanie wszedzie. Według mnie na każdym wiekszym blokowisku jest potencjalnie niebezpiecznie.
Co do złodziejstwa w Krakowie to jak już ktoś wsponiał Stare Podgórze i Groble wybitnie sie w tym specjalizują

cracovia 1906 krakow pisze:Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
-
-
-
To tak Kraków:
Jednak NOWA HUTA. Staystyki policyjne swoja droga ale dlatego ze w Hucie duzo mniej ludzi zglasza jakies drobne przestepstwa bo sie boja potem wyjsc na osiedle, dlatego statystyki tak wygladaja. Pobicia sie zglasza duzo rzadziej niz wystepuja itd. Bo potem musisz zmieniac dzielnice zamieszkania. Takie sa realia.
Zgadzam sie 2,3 lata temu NH byla 'mocniejsza' niz teraz, ale to ciagle Huta.
Co do Kazimierza to sie nie zgadzam. Pracujac tam przemierzam cala dzielnice wzdloz i wszerz raz w tygodniu (nie, to nie jest patrol
) i widze wiecej psow niz potencjalnych troublemakerow. Odkad na Szerokiej jest posterunek policji to wszedzie tam zapieprzaja suki i patrole, ciezko cos na Kazku skrecic w ogole konkretnego.
Co do zlodziejstwa to fakt Zabiniec, Groble i takie zadupia. Rzulernia.
mam nadzieje ze bylem pomocny
pozdro
Jednak NOWA HUTA. Staystyki policyjne swoja droga ale dlatego ze w Hucie duzo mniej ludzi zglasza jakies drobne przestepstwa bo sie boja potem wyjsc na osiedle, dlatego statystyki tak wygladaja. Pobicia sie zglasza duzo rzadziej niz wystepuja itd. Bo potem musisz zmieniac dzielnice zamieszkania. Takie sa realia.
Zgadzam sie 2,3 lata temu NH byla 'mocniejsza' niz teraz, ale to ciagle Huta.
Co do Kazimierza to sie nie zgadzam. Pracujac tam przemierzam cala dzielnice wzdloz i wszerz raz w tygodniu (nie, to nie jest patrol

Co do zlodziejstwa to fakt Zabiniec, Groble i takie zadupia. Rzulernia.
mam nadzieje ze bylem pomocny

Chłodny komentator
-
-
Uzupełniając tą wypowiedz dodałbym Śródmieście(L)ictre pisze:hmm
Praga szczególnie okolice Wileniaka
Stary Mokotów
Grochów
Z Pragą jest różnie jedni mówią że południowa częśc jest gorsza inni ze północna myślę że prawda leży tu po środku.
LoveLechPoznań pisze:Hahahaha legia? ludzie bzdury klepiecie, nigdy na żywo niebyło się na meczu Lecha a już?? Potwierdza to Orange Fair Play i tyle wam powiem!
-
-
dokładnie zapomniałem o śródmiesciu a miałem dopisac(L)egion pisze:Uzupełniając tą wypowiedz dodałbym Śródmieście(L)ictre pisze:hmm
Praga szczególnie okolice Wileniaka
Stary Mokotów
Grochów
Z Pragą jest różnie jedni mówią że południowa częśc jest gorsza inni ze północna myślę że prawda leży tu po środku.

W Wielkim mieście Warszawa pyry na obiad sie zjada.
-