Pamiętnik wyjazdowicza
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Pamiętnik wyjazdowicza
Jakiś czas temu dodając kolejny wyjazd do Excela, pomyślałem sobie, że wszyscy zapisują gdzieś swoje wyjazdy na komputerach, w notatnikach czy telefonach, a fajnie byłoby mieć miejsce, które nie tylko przejrzyście zebrałoby to wszystko do kupy, ale też wyliczało różne statystyki na ich podstawie. W ten oto sposób powstało UltrasDiary. :)
Strona oprócz tego ile ma się wyjazdów wylicza między innymi:
- ile łącznie kilometrów przebyło się za swoją drużyną
- na meczach z jakimi rywalami pojawiało się najczęściej
- jakie były najliczniejsze wyjazdy na których się było
- jaka jest średnia osób na wyjeździe
- jakimi wynikami kończyły się najczęściej mecze
- jak czesto bywało się na meczach w poszczególnych latach/miesiącach/dniach tygodnia
Z resztą najłatwiej będzie jak zobaczycie sami jak to funkcjonuje na przykładzie mojego profilu, który ustawiłem jako publiczny:
[link]
Link: [link]
FB: https://www.facebook.com/UltrasDiary?fref=nf
Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane.
Strona oprócz tego ile ma się wyjazdów wylicza między innymi:
- ile łącznie kilometrów przebyło się za swoją drużyną
- na meczach z jakimi rywalami pojawiało się najczęściej
- jakie były najliczniejsze wyjazdy na których się było
- jaka jest średnia osób na wyjeździe
- jakimi wynikami kończyły się najczęściej mecze
- jak czesto bywało się na meczach w poszczególnych latach/miesiącach/dniach tygodnia
Z resztą najłatwiej będzie jak zobaczycie sami jak to funkcjonuje na przykładzie mojego profilu, który ustawiłem jako publiczny:
[link]
Link: [link]
FB: https://www.facebook.com/UltrasDiary?fref=nf
Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane.
Nieznani Sprawcy Ultras Legia Warszawa
-
Re: Pamiętnik wyjazdowicza
Ciekawy pomysł. Ja nie moge przeboleć tego że gdzieś w okolicach 1999/2000 przestałem odnotywywać mecze na których byłem, dziś już do tego nie dojdę, niby mam bilety ale czasami wchodziło się kombinacyjnie, czasami we 2 na jednym bilecie, czasami bilet w drodze powrotej poszedł się j****, wiadomo jak jest. Dziś wkurwiam się sam na siebie że zaniechałem dokładnego spisywania każdego meczu

-
Ja swego czasu też zaniedbałem spisywanie swoich wyjazdów, ale odtworzyłem je na podstawie galerii z meczów, starając się przypomnieć czy tam byłem. No, ale ja zacząłem jeździć w 2003 roku więc miałem sporo łatwiej.
-
Fajna opcja, tylko może warto byłoby dodać opcję wspierania zgód? Wtedy można zobaczyć, za którą zgodą przejechało się ile km :)
exitus acta probat.
-
ja p*******. against modern ultras :)
-
a skarb kibica ( ten piłkarski jako dodatek do gazet ogólnopolskich albo krajowych ) ?
do mniej więcej 2003 roku, jak tylko pojawiało się w kioskach to dziwactwo, siadaliśmy się nad takim terminarzem ( od 1 ligi do okręgówek ) i zakreślało przy danych meczach: W albo A ( wyjazd/ewentualna awantura )
Na upartego, gdyby mi ktoś dał takie roczniki byłbym w stanie odtworzyć gdzie, kto był.
Od 2002 do dziś mam już w miarę ogarnięte zdjęcia, więc z odtworzeniem miejsc, gdzie byłem w dany weekend, nie mam takiego problemu. zbieranie biletów też mnie nie pociąga,zresztą nie zawsze wszystkie "imprezy meczowe" są biletowane ;)
do mniej więcej 2003 roku, jak tylko pojawiało się w kioskach to dziwactwo, siadaliśmy się nad takim terminarzem ( od 1 ligi do okręgówek ) i zakreślało przy danych meczach: W albo A ( wyjazd/ewentualna awantura )
Na upartego, gdyby mi ktoś dał takie roczniki byłbym w stanie odtworzyć gdzie, kto był.
Od 2002 do dziś mam już w miarę ogarnięte zdjęcia, więc z odtworzeniem miejsc, gdzie byłem w dany weekend, nie mam takiego problemu. zbieranie biletów też mnie nie pociąga,zresztą nie zawsze wszystkie "imprezy meczowe" są biletowane ;)
-
jak ktoś zaczął jeździć w "nowoczesnych" czasach to ma łatwiej, ja też kilku wyjazdów nie jestem pewien, liga, puchar, puchar ligi, niekiedy jechało się do kogoś nawet 3 razy w sezonie.
no ale pomysł całkiem niezły
no ale pomysł całkiem niezły
-
Jeżeli dużo osób będzie sygnalizować potrzebę dodania takiej opcji, to niewykluczone, że pojawi się w przyszłości.Lari pisze:Fajna opcja, tylko może warto byłoby dodać opcję wspierania zgód? Wtedy można zobaczyć, za którą zgodą przejechało się ile km :)
-
Ja też należę do osób które już za skurwysyna nie dojdą ile tego mam i dokąd, ale pomysł muszę przyznać zajebisty ze stworzeniem tego, jednak nie wszystko co nowoczesne musi być spierdolone
-
W związku z licznym prośbami, dodałem możliwość zapisywania wyjazdów kibicom żużlowym.
-
jestem w szoku, że na tym forum są wyjazdowicze :D
-
No widzisz, mierzenie innych swoją miarą nie zawsze jest słuszneGieksa J-no pisze:jestem w szoku, że na tym forum są wyjazdowicze :D
Forum śledzi i ma tu konta wielu kibiców jeżdzących od lat, tyle że nie chce się im już tu udzielać, widząc gamoni wpisujących się tutaj po szkole
-
pierwszy wyjazd w 2004 roku też miałem ciężko zliczyć sobie wyjazdy więc przypominałem przy pomocy 90minut.pl plus otwierałem galerie z danego wyjazdu zawsze po zdjęciach jakiś szczegół w głowie został. wyjazdów mam 99 a więc setka nie długo
-
Strona została rozbudowana o Ranking Stadionów. Działa to w ten sposób, że przy dodawaniu wyjazdu każdy ocenia stadion w skali od 1 do 5 według czterech kategorii.
Stadion
(położenie, estetyka, nowoczesność, klimat)
Wejście na mecz
(czas oczekiwania, przepustowość bramek, kontrola osobista, nastawienie ochrony, organizacja depozytu)
Sektor gości
(pojemność, komfort oglądania meczu, przystosowanie do pogody, zaplecze sanitarne, udogodnienia)
Catering
(jakość jedzenia, ceny, różnorodność oferty, dostępność asortymentu, organizacja, obsługa)
Na podstawie tych ocen tworzony jest ranking. Można sprawdzić, który stadion jest najlepiej oceniany w każdej z kategorii (po kliknięciu w nazwę rubryki) oraz który jest najlepszych po ich zsumowaniu.
[link]
W rankingu biorą udział stadiony, które były odwiedzone przynajmniej 100 razy.
Stadion
(położenie, estetyka, nowoczesność, klimat)
Wejście na mecz
(czas oczekiwania, przepustowość bramek, kontrola osobista, nastawienie ochrony, organizacja depozytu)
Sektor gości
(pojemność, komfort oglądania meczu, przystosowanie do pogody, zaplecze sanitarne, udogodnienia)
Catering
(jakość jedzenia, ceny, różnorodność oferty, dostępność asortymentu, organizacja, obsługa)
Na podstawie tych ocen tworzony jest ranking. Można sprawdzić, który stadion jest najlepiej oceniany w każdej z kategorii (po kliknięciu w nazwę rubryki) oraz który jest najlepszych po ich zsumowaniu.
[link]
W rankingu biorą udział stadiony, które były odwiedzone przynajmniej 100 razy.
-
witam
Adiq odpuścił stronę? widzę że tutaj i na diary forum nie był dwa lata
Adiq odpuścił stronę? widzę że tutaj i na diary forum nie był dwa lata
-
powiedzcie mi, czy odległości naliczają się od lokalizacji klubu czy od wskazanej miejscowości startowej, która niekoniecznie jest miejscowością w której jest klub (FC)
i drugie pytanko, czy trzeba uzupełniać wszystkie informacje o wyjeździe (np. ocena) żeby się przeliczyło ?
i drugie pytanko, czy trzeba uzupełniać wszystkie informacje o wyjeździe (np. ocena) żeby się przeliczyło ?
-
Pierwszy wyjazd w 1981 roku.... Kto by miał pamięć je wszystkie policzyć i spamiętać...jak ja wszystkich miast nie pamiętam w których byłem. Kto jeździ ponad 30 lat to wie oczym ja pisze. Pozdrawiam "kilometrowcy"
http://www.youtube.com/watch?v=BsUjr1qqdVw
-
Mam problem z rejestracją i logowaniem kiedy podaje e-maila wyskakuje mi komunikat że adres jest już użytkowany. Założyłem nowy i dalej to samo. Kiedy chce się zalogować przez fejsa to na dole strony przez chwile jest pokazane miejsce do logowania lecz po 2 sekundach znika. W Operze i Chrome jest to samo. Ma ktoś podobnie ?
-
1987 min pierwszy wyjazd. 30 lat mija, szok jak ten czas leci.