Małopolska kibolska
Moderatorzy: LechiaCHWM, Zorientowany
-
Re: Małopolska kibolska
Wszyscy spierdalają z Tarnowa, miasto się wyludnia, ale na kibice.net zaroiło się od "obiektywnych obserwatorów" z różnych nieznanych ekip, którzy się tu zjechali z niejasnych powodów z całej Polski, żeby hobbystycznie infiltrować tarnowską kibolkę.
Chłopaki z ekip niech może w jakąś kibolską turystykę zainwestują. Przyjedziecie tu na przypadkowy mecz, to o derbach Belgradu zapomnicie.
Chłopaki z ekip niech może w jakąś kibolską turystykę zainwestują. Przyjedziecie tu na przypadkowy mecz, to o derbach Belgradu zapomnicie.
-
Na zdjęciu Unia Oświęcim w kominach(?) Widzewa.KSGKSW pisze: ↑05.02.2023, 15:49Tzn?tak tylko pytam pisze: ↑05.02.2023, 12:43https://zapodaj.net/5be7c6b7a8fda.jpg.html
j**** frajera, co obce barwy ubiera.
-
A czy kiedykolwiek ktoś zapytał skąd jestem ? Albo za kim ? Nie to nie wstyd ! Wręcz przeciwnie duma ! Jestem ze Śląska za Piastem ! Przeprowadziłem się w okolice Czchowa stąd moje zainteresowanie małopolskimi ekipami ! Chcesz cos jeszcze wiedzieć?Koko szaneLL pisze: ↑05.02.2023, 15:10DobreBarczysty pisze: ↑05.02.2023, 11:40My ??? Tzn kto ?Koko szaneLL pisze: ↑05.02.2023, 07:40Wy znaczycie zwłaszcza tu na necie, zrozumiałby wszystko ale damski się nie liczy charakterniaku z pod zajezdni
Za ten cały kurwidolek jesteście odpowiedzialni tylko wy i za to jesteście wy skończeni i nie ważny jest jest internet bo nie on o nim decyduje
Napisał byś raz prawdę do czego potrafi się człowiek zniżyć wiesz to najlepieja jak tak lubisz aferki internet to poczekaj chwilkę jeszcze na odpowiedni moment będziesz je miał
![]()
Bo jeżeli uważasz , że jestem z jakiej kolwiek ekipy z Małopolski to się grubo mylisz
![]()
ale looz
nie dziwię ci się że się wstydzisz przyznać skąd jesteś
![]()
-
DobreBarczysty pisze: ↑08.02.2023, 13:14A czy kiedykolwiek ktoś zapytał skąd jestem ? Albo za kim ? Nie to nie wstyd ! Wręcz przeciwnie duma ! Jestem ze Śląska za Piastem ! Przeprowadziłem się w okolice Czchowa stąd moje zainteresowanie małopolskimi ekipami ! Chcesz cos jeszcze wiedzieć?Koko szaneLL pisze: ↑05.02.2023, 15:10Dobreale looz
![]()
-
Wiesz tylko , że ja mam w czterech literach skąd Ty jesteśKoko szaneLL pisze: ↑08.02.2023, 14:18DobreBarczysty pisze: ↑08.02.2023, 13:14A czy kiedykolwiek ktoś zapytał skąd jestem ? Albo za kim ? Nie to nie wstyd ! Wręcz przeciwnie duma ! Jestem ze Śląska za Piastem ! Przeprowadziłem się w okolice Czchowa stąd moje zainteresowanie małopolskimi ekipami ! Chcesz cos jeszcze wiedzieć?Koko szaneLL pisze: ↑05.02.2023, 15:10
Dobreale looz
![]()
ja jestem z Chin
![]()
-
-
czyli wszystko wraca do normy:
- Okocimski sam jak przez zdecydowaną większość swojej historii,
- za to razem dwa najbardziej zgniłe kibicowsko miasta czyli Kraków i Tarnów
brawa dla starszyzny OKS bo jak mniemam to oni powiedzieli basta przymykaniu oka na frajerstwo
-
Tarnowianie to z kim trzymali najdłużej (nie licząc Wisły), bo z tego co kojarzę wszystkie ich ostatnie zgody i układy zbyt długo nie trwały? W tej chwili to oprócz Wisły jeszcze z kimś trzymają?Małopolska kibolska pisze: ↑16.02.2023, 15:43czyli wszystko wraca do normy:
- Okocimski sam jak przez zdecydowaną większość swojej historii,
- za to razem dwa najbardziej zgniłe kibicowsko miasta czyli Kraków i Tarnów
brawa dla starszyzny OKS bo jak mniemam to oni powiedzieli basta przymykaniu oka na frajerstwo
-
To Unia zerwała czy Okocimski ?
-
wygląda na to że Okocimski bo to od nich pierwszych wyszło info, profile Unii póki co milczą
nie porównywałbym tamtych lat do tego co obecnie się dzieje. to było ponad dekadę wstecz,
inni ludzie, inne zasady... choć Unia zawsze była z nimi na bakier to mimo wszystko wtedy prezentowała trochę wyższy ich poziom
-
"Stanowisko "Sportowe Mościce "
Dzisiejszego dnia do Historii przechodzi zgoda z Okocimskim Brzesko
Dziękujemy każdemu Piwoszowi za wspólne chwilę spędzone na kibicowskim szlaku i życzymy samych sukcesów w przyszłości .
Jednocześnie zawieszamy swoją działalność i nie chcemy być utożsamiani z internetową grupa Chuliganów oraz aferzystów z "utsc"

Dzisiejszego dnia do Historii przechodzi zgoda z Okocimskim Brzesko
Dziękujemy każdemu Piwoszowi za wspólne chwilę spędzone na kibicowskim szlaku i życzymy samych sukcesów w przyszłości .
Jednocześnie zawieszamy swoją działalność i nie chcemy być utożsamiani z internetową grupa Chuliganów oraz aferzystów z "utsc"

-
Ciekawie tam mają. Zamiast załatwić brudy za kulisami to piorą je na widoku całej Polski.
-
Dwie pro Wislackie ekipy się rozstają .... Wygląda na to , że na Wiśle dalej nie ciekawie że nie potrafią załatwić tematów w ,,ekipie,, majciarzy i teoretycznie swojego FC bo tak chyba jest Brzesko postrzegane .
-
Co by nie mówić to Unia to toksyczna ekipa. Nie znam szczegółów o co poszło ale serio niech ktoś tam się zastanowi co jest nie tak, że wszystkie ich zgody to są niewypały. Doraźne układy nie wiadomo po co Resovie, Sanoki, Igloopole, zrywanie z Glinikiem w momencie największej chemii nie wiadomo po co.
Okocimski i Wisła to rozumiem bo to ekipy idące w tym samym kierunku i mające tych samych wrogów - tu aż się prosi o synergie, ale nie, też nie wychodzi.
Niestety duża część zarzutów jest trafiona. Zawsze na Unii kręciła się żulerka, klawisze, ochrona, majciarze tylko nikomu to nie przeszkadzało. Nie ma co odbijać piłki, że w Tarnovii jakiś konfident się znalazł bo to żadne usprawiedliwienie. Nie trzymacie dyscypliny i tak to się kończy.
Z Brzeskiem 2x już zgoda padła to może wrócić do Karpat? No sorry chyba za bardzo już odjechali do przodu, a kiedyś to uniści tam najwięcej rozrabiali.
Od lat żadnej refleksji. Ja zawsze mówiłem, że Tarnovia to sieroty bo nikt ich nie chce nawet jak coś się dźwignęli ale w sumie teraz widzę, że po co ? Wieczna zgoda z Cracovią przetrzymana parę lat jak nawet nie było do kogo tu do Tarnowa przyjechać. Ale Pasy pasują do Pasów i ten wózek jedzie razem 30 lat. I przetrwa pewnie trzecią zgodą Unia-OkS za 5 lat.
Okocimski i Wisła to rozumiem bo to ekipy idące w tym samym kierunku i mające tych samych wrogów - tu aż się prosi o synergie, ale nie, też nie wychodzi.
Niestety duża część zarzutów jest trafiona. Zawsze na Unii kręciła się żulerka, klawisze, ochrona, majciarze tylko nikomu to nie przeszkadzało. Nie ma co odbijać piłki, że w Tarnovii jakiś konfident się znalazł bo to żadne usprawiedliwienie. Nie trzymacie dyscypliny i tak to się kończy.
Z Brzeskiem 2x już zgoda padła to może wrócić do Karpat? No sorry chyba za bardzo już odjechali do przodu, a kiedyś to uniści tam najwięcej rozrabiali.
Od lat żadnej refleksji. Ja zawsze mówiłem, że Tarnovia to sieroty bo nikt ich nie chce nawet jak coś się dźwignęli ale w sumie teraz widzę, że po co ? Wieczna zgoda z Cracovią przetrzymana parę lat jak nawet nie było do kogo tu do Tarnowa przyjechać. Ale Pasy pasują do Pasów i ten wózek jedzie razem 30 lat. I przetrwa pewnie trzecią zgodą Unia-OkS za 5 lat.
-
Widzę Unię regularnie od czasów turnieju kibicowskiego na Wiśle, kiedy podbito zgodę a było to...? Nie wiem, z 15-17 lat temu. Tam wiecznie są jakieś pojebane przetasowania.
Kilka razy pisał tu kibic UT, którego nick mi w tym momencie wyleciał z głowy, że w Tarnowie to jest zabawa na 1-2 sezony. I zgadzam się z tym całkiem.
Teraz tych chłopaków z UTSC jest faktycznie trochę więcej, przyjeżdżają i biegają razem z MF i widać, że fajnie to działa, ale czy na długo?
Za rok się okaże, że zostało ich pięciu albo się potną ze starymi i w ogóle nikt nie zostanie.
Nie rozumiem, żeby tak totalnie nie udawało się zbudować nic trwałego przez tyle już lat. W mniejszych miastach jakoś to idzie latami, nowe pokolenia przychodzą, ostatni przykład Jarosław a w tym Tarnowie wieczna pyta.
Kilka razy pisał tu kibic UT, którego nick mi w tym momencie wyleciał z głowy, że w Tarnowie to jest zabawa na 1-2 sezony. I zgadzam się z tym całkiem.
Teraz tych chłopaków z UTSC jest faktycznie trochę więcej, przyjeżdżają i biegają razem z MF i widać, że fajnie to działa, ale czy na długo?
Za rok się okaże, że zostało ich pięciu albo się potną ze starymi i w ogóle nikt nie zostanie.
Nie rozumiem, żeby tak totalnie nie udawało się zbudować nic trwałego przez tyle już lat. W mniejszych miastach jakoś to idzie latami, nowe pokolenia przychodzą, ostatni przykład Jarosław a w tym Tarnowie wieczna pyta.
-
To nie podkarpacie że każdy jest w jednym albo drugim obozie
w Małopolsce to bardziej animozje międzymiastowe i nawet "krakowskie sympatie" schodzą na dalszy plan
bo są ekipy którym wiadomo że bliżej do Wisły niż Cracovii ale nie pałają do siebie sympatią
np. Glinik można uznać za ekipę pro Wisła / WRWE ale jakie ma relacje z Okocimskim
w drugą stronę ekipy pro Cracovia: Sandecja - Tarnovia ale między sobą miłości nie ma
kupę lat temu był przecież głośny konflikt na linii Podhale Nowy Targ - Unia Oświęcim (coś koło 2006/07 więc wtedy jeszcze mocno pro Wisła)
Wisła to sobie może postrzegać każdego jako FC tylko przez to patrzenie z góry na innych później z tych miast jeżdżą na nich jakieś Janki i pikniki a ogarnięte typy właśnie z ekip Brzeska czy np. Oświęcimia mają na nich wyjebane
zresztą wczorajsze zerwanie zgody przez OKS to najlepsze tego świadectwo, młodzi z Brzeska mogliby i pewnie chętnie by się poprzez Unię waflowali z krakusami ale chyba ktoś starszy i ogarnięty powiedział basta
a nie jest przypadkiem tak że nie będą się mieli z kim pociąć? bo tych starych na Unii już nie ma? i stąd właśnie władzę w tej próżni wypełnili UTSC? i będą robić co im się podoba?
bo małopolskie ekipy można właśnie chyba podzielić na takie gdzie rządzą młodzi bo starym się już nie chciało i do takiej zaliczyłbym Unię
i na takie gdzie starzy i ich zasady jeszcze trzymają młodych za pysk i do tego grona zaliczyłbym właśnie Okocimski czy Beskid
myślę że w obu przypadkach 5 lat to zbyt optymistyczny scenariusz, dekada może albo nigdy
przecież z Karpatami to zaszło za daleko, w dodatku ta Stal Rz.
teoretycznie Unii znów najbliżej do Glinika ale trzymają z Karpatami
Okocimski co prawda nie nauczył się że "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" ale chyba nie będzie tak naiwny że "do trzech razy sztuka" ;)
-
Jakoś nie sądzę by Unia miała sie z Glinikiem poukładać i na odwrót.Małopolska kibolska pisze: teoretycznie Unii znów najbliżej do Glinika ale trzymają z Karpatami
Okocimski co prawda nie nauczył się że "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" ale chyba nie będzie tak naiwny że "do trzech razy sztuka" ;)
Byłby jeszcze jeden wariant. Mogła by Wisła ich wciągnąć do układanki pod wrwe , ale tutaj musieli by znacznie wiekszy poziom reprezentować. Podsumowując chyba chude lata przed nimi.
-
Od pewnego czasu w relacjach Unii brak podziękowań dla Górnika, coś się zmieniło?
-
W Niepołomicach podczas meczów Sandecji są wpuszczani kibice gości?
Moje wypowiedzi są oficjalnym stanowiskiem tylko i wyłącznie mojej osoby.
-
czyli na takim okocimskim maja większe jaja niż na Wisle bo w Krakowie widać majciarza z Tarnowa nikomu nie przeszkadza.
-
Czemu Unia Tarnów nie wiesza flag?
-
-
Ktoś gdzieś pisał , że ta druga strona skonfliktowana ma wszystkie flagi i nie chcą oddać tej która obecnie działa. Mam pytanie i serio bez napinki. Dzisiaj pojawiła się relacja z ,,szukania Tarnavii,,, tam jest cisniete jakiemuś pedofilowi to temu o którego jest cała afera na Unii ? Czy to kolejny ?
-
Dzis w Ketach mecz zgodowy Hejnal Kety Górnik Brzeszcze, obu ekip nie stwierdzono. Czyżby obie ekipy wymarłe?
-
Górnik to chyba tylko na sezon związany ze stuleciem się aktywował + trochę w odpowiedzi na zwiększona znowu aktywność Wisły w Brzeszczach. Natomiast Hejnał chyba dalej bojkotuje spotkania u siebie i jedynie na Unię lata.eldorado100 pisze: ↑26.03.2023, 21:04Dzis w Ketach mecz zgodowy Hejnal Kety Górnik Brzeszcze, obu ekip nie stwierdzono. Czyżby obie ekipy wymarłe?