FOTO/VIDEO 8-10.12.2012

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
StadionowiOprawcyNet

FOTO/VIDEO 8-10.12.2012

Post autor: StadionowiOprawcyNet » 05.12.2012, 21:20

Kolejka 15 - 8-9 grudnia

GKS Bełchatów - Piast Gliwice 8 grudnia, 13:30
Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk 8 grudnia, 18:00
Korona Kielce - Lech Poznań 9 grudnia, 17:00
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Widzew Łódź 9 grudnia, 14:30
Polonia Warszawa - Pogoń Szczecin 10 grudnia, 18:30
Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 7 grudnia, 18:00
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 7 grudnia, 20:45
Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 8 grudnia, 15:45

Oraz inne mecze

Obrazek

iparts.pl
PrzystojnyMike

Re: FOTO/VIDEO 8-10.12.2012

Post autor: PrzystojnyMike » 07.12.2012, 15:51

Futsal: Polska - Mołdawia z wczoraj

Obrazek

Łowca

Post autor: Łowca » 07.12.2012, 23:13

PrzystojnyMike pisze:Futsal: Polska - Mołdawia z wczoraj

Obrazek
ładnego babola krośnianie mają we fladze narodowej zróbcie z tym porządek bo aż bije po oczach wpływami komunizmu.

12zawodnik.pl-zaw

Post autor: 12zawodnik.pl-zaw » 08.12.2012, 00:45

Śląsk Wrocław - Legia Warszawa

Zapraszam do rejestracji i oglądania galerii.

http://www.12zawodnik.pl/galeria/slask- ... 27b1e1e29a
http://www.12zawodnik.pl/

wroclawianie*info

Post autor: wroclawianie*info » 08.12.2012, 02:02

Slask Wroclaw vs Legia Warszawa
ObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
www.wroclawianie.info

Schet

Post autor: Schet » 08.12.2012, 02:04

Śląsk Wrocław – Legia Warszawa

[link]

Obrazek Obrazek Obrazek

PrzystojnyMike

Post autor: PrzystojnyMike » 08.12.2012, 10:45

Obrazek

Obrazek
[link]
Obrazek

Neo

Post autor: Neo » 08.12.2012, 16:53

Obrazek Obrazek Obrazek

RUCH CHORZÓW - Jagiellonia Białystok
Widzów:
3500 (w tym około 40 Jagiellonii)
Więcej zdjęć: [link]
Filmy: [link]

TylkoFalubaz

Post autor: TylkoFalubaz » 08.12.2012, 22:37

_K_ pisze:
12zawodnik.pl-zaw pisze:Śląsk Wrocław - Legia Warszawa

po co mamy się rejestrować jak pod spodem jest w c*** zdjęć gdzie nie trzeba tego robić... ? szukaj frajerów gdzie indziej !
Dokładnie! Same ku*** reklamy tylko.
PAL GUMĘ KOLEŚ !
IHG 09

Stadionowy Zegar

Post autor: Stadionowy Zegar » 08.12.2012, 23:23

GKS Bełchatów - Piast Gliwice
Jedyny mecz z udziałem zorganizowanej grupy kibiców na sektorze gości

GALERIA: http://www.12zawodnik.pl/galeria/gks-be ... 3ba97e6cb0

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

http://www.12zawodnik.pl/galeria/gks-be ... 3ba97e6cb0

rightside

Post autor: rightside » 09.12.2012, 10:18

TylkoFalubaz pisze:
_K_ pisze:
12zawodnik.pl-zaw pisze:Śląsk Wrocław - Legia Warszawa

po co mamy się rejestrować jak pod spodem jest w c*** zdjęć gdzie nie trzeba tego robić... ? szukaj frajerów gdzie indziej !
Dokładnie! Same ku*** reklamy tylko.
PAL GUMĘ KOLEŚ !
Też uważam że ta rejestracja to lekka żenada. Że niby psy teraz nie maja dostępu do tych zdjęć, proszę cię :D zabawne!

Paiatzzo

Post autor: Paiatzzo » 09.12.2012, 13:35

Ja nie rozumiem w ogóle zasadności wklejania tutaj tych linków jeżeli zdjęć nie można przeglądać normalnie tj. bez rejestracji. Obsługa forum może by się tym zajęła?
HOLY SHIT

Schet

Post autor: Schet » 09.12.2012, 14:16

Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SuprP1Kc ... ture=share[/youtube]

Igor48

Post autor: Igor48 » 09.12.2012, 19:56

FOTRELACJA Z MECZU

GÓRNIK ZABRZE-LECHIA GDAŃSK

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://www.torcida.eu/2012/jesien/gorni ... /index.htm

Apennine

Post autor: Apennine » 09.12.2012, 23:48

Blokować tego gościa z portalu 12zawodnik!
"...Kipiąca z nich nienawiść i pewność szybko zmieniły się w strach, gdy okazało się, że dzieląca kibiców bramka jednak jest otwarta. Kilkudziesięciu fanów szybko wykorzystało sytuację w celu wyjaśnienia męczących gospodarzy kwestii, jednak tym prawdopodobnie przypomniało się włączone żelazko w domu..."

technics55

Post autor: technics55 » 10.12.2012, 16:21

PorucznikZzaFiranki

Post autor: PorucznikZzaFiranki » 10.12.2012, 16:58

Paiatzzo pisze:Ja nie rozumiem w ogóle zasadności wklejania tutaj tych linków jeżeli zdjęć nie można przeglądać normalnie tj. bez rejestracji. Obsługa forum może by się tym zajęła?
i co płaczesz?
http://www.12zawodnik.pl/publicystyka/r ... ab5838/s:1

rightside

Post autor: rightside » 10.12.2012, 21:26

Pojawiły się głosy że jesteśmy śmieszni i naiwni. Że niby po Nicku czy adresie email chcemy poznać kto jest z policji a kto nie. Że wąsaci i tak będą się rejestrować, itd. To wyjaśniam… że właśnie o to chodzi żeby się rejestrowali a takie wypowiedzi internautów mają dwojakie podłoże. Pierwsze z nich to po prostu brak logicznego myślenia i/lub zastanowienia się nad sposobem eliminacji osób niechcianych - dysponując ich kontem użytkownika. Internet nie jest anonimowy wbrew pozorom, a dostęp do IP instytucji publicznych w tym komisariatów jest niezwykle łatwy. Mając takie informacje możemy łatwo sprawdzić który z naszych użytkowników łączył się z danego IP(np. komendy), z jakiego jeszcze (np. domowego, komórki, tabeletu) i nagrodzenie go dożywotnim Banem! Bez rejestracji, bana można było by nakładać tylko na IP, bez użytkownika i jego pozostałych IP z których się łączył. Pierwsza weryfikacja użytkowników w czerwcu.
Widzę że macie policje za totalnych tępaków którzy nie potrafią ominąć jakiejś banalnej rejestracji. Przecież oni nie muszą nie rejestrować na komendzie, mogą to zrobić w domu, u cioci, w kafejce, czy cholera wie jeszcze gdzie. Psy mają dostęp do bardzo wielu nagrań zdjęć o których uszerom k.net się nawet nie śniło, ale nie! dostaną bana i już więcej rejestrować się nie będą;)

Apennine

Post autor: Apennine » 11.12.2012, 12:16

Wystarczy wchodzić przez co chwila inne proxy i sobie zrobią po 1000 kont jak będą chcieli. Rozwiązaniem jest nie wklejać nic z 12 zawodnik
"...Kipiąca z nich nienawiść i pewność szybko zmieniły się w strach, gdy okazało się, że dzieląca kibiców bramka jednak jest otwarta. Kilkudziesięciu fanów szybko wykorzystało sytuację w celu wyjaśnienia męczących gospodarzy kwestii, jednak tym prawdopodobnie przypomniało się włączone żelazko w domu..."

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 11.12.2012, 19:23

Apennine pisze:Wystarczy wchodzić przez co chwila inne proxy i sobie zrobią po 1000 kont jak będą chcieli. Rozwiązaniem jest nie wklejać nic z 12 zawodnik
Moderzy powinni wywalić go na zbity pysk, zreszta tak samo jak reszte tych którzy sumują co tydzień weekendowo fotki (gdize trzeba sie logowac czy przebrnąc przez 100 reklam) , jak widac ktos chyba ma w tym niezły interes.
Sam zajmuję się m.in. robieniem zdjęć na meczach i wkurza mnie to że potem moje fotki lądują na jakims 12. zawodniku czy innym zbiorowym fejs szajsie. Pół biedy jeśli jeszcze są z moimi namiarami (podpis na fotce) bo jakby nie patrzeć zawsze to wyróznienie dla fotografa oraz klubu który prezentuje, ale czasem zdarzało sie że prezentowali je usuwając je w paincie (...) jako "anonim". To samo zreszta tyczy sie (moim osobistym zdaniem) tendencyjnego i niezbyt obiektywnego tmk. Gdzie właściciel ma "wyjebane" na prywatność prezentując fotki które zostały wyraźnie nadpisane że są dopuszczone jedynie do obiegu na internecie!
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

bananlegia

Post autor: bananlegia » 12.12.2012, 12:07

Skoro tutaj pojawiło się rozwinięcie tematu strony 12 zawodnik to pozwole sobie dorzucic swoje 3 grosze na temat tej witryny.

Z postem użytkownika " Zupełnie Zielony. " nie ma co polemizować, bo to są fakty. Co do kradzieży fotek ( nazywajmy rzeczy po imieniu ) to jest jawne sku.... i świadczy tylko o osobie która tworzy tą strone że nie ma nic wspólnego z kibicowską bracią lub po prostu ma parcie na kase i " dorobi się " nie zważajac na wkład pracy którą ktoś włożył. Paragrafu co do kradziezy mienia intelektualnego ( wprost opisującego zasady użyczania / udostępniania niestety nie ma ) ale jak sie trafi nadgorliwiec to niech Pan uwierzy że wygra sprawe w sądzie za kradzież fotek / materiałów itd. Samo zamazywanie autorów fotek nic nie da. Co do " interesu " nie oszukujmy sie ale jest bardzo opłacalny tym bardziej że 3/4 materiałów na stronie pochodzi z podpierdalania je komuś ! czyli koszty podróży / hoteli / jedzenia nie są ponoszone przez autora strony. Co do reklam to różnica w wycenia jest bardzo duża , ale można przyjąć wartość od 50 gr w zwyż ( to zalezy od operatora i jak oczywiście autor strony jest dogadany z reklamodawcą )

Co do rejestracji. Panie Michale pisząc to że może pan blokować osoby mogące mieć " coś " wspólnego z komenda itd sprawił Pan że wybuchłem śmiechem. Moi współpracownicy w fiirmie zapytali sie czy czegoś nie jarałem bo nie mogłem sie opanować. Niestety nie jest to powód do śmiechu... Nie wiem czy Pan słyszałem o programie TOR BROWSER ? jeżeli nie już tłumacze: Program ten po każdorazowym włączeniu zmienia nam IP w taki niesamowity sposób że za kazdym razem mozna założyć konto z innego IP. W taki sposób Pana " podejrzany" może mieć 20 kont i codziennie logowac sie z innego IP i nawet Pan nie bedzie wiedział z jakiego zakątka kraju / świata bo sygnał jest tak rozdzielany że z tego samego komputera " ktoś " będzie wchodził nagle z Australii za 5 minut z Hiszpanii za 5 minut np z Norwegii. Wątpie żeby Pan miał dostęp do serwera i blokował IP od operatora ( na to trzeba mieć nakaz prokuratorski ) no ale może Pan napisać że stara się Pan zwalczyć osobniki które nie są mile widzane na Pańskiej stronie. Osoby z branży " nie chapną " Pana tłumaczeń i są wstanie obalić Pański mit. Pozdrawiam

12zawodnik.pl

Post autor: 12zawodnik.pl » 16.12.2012, 15:37

Wybaczcie że wpis w temacie FOTO/VIDEO. Odczekaliśmy kilka dni aby zdjęcia oraz materiały video zostały tu wrzucone aby tematu nie rozmywać. Sądzę też że osoby które miały ewentualne uwagi czy zażalenia odnośnie rejestracji w portalu 12zawodnik.pl też już je tutaj zdążyły wpisać.
Ostrzegano mnie przed poziomem wpisów niektórych użytkowników tego forum i niestety się to potwierdziło. Brak umiejętności logicznego myśleniu u niektórych jest wręcz przerażający.

Zanosi się na dłuższy wpis dlatego – szanując wasz czas, pozwólcie że pozostawię bez komentarza wpisy osób które podważają sensowność rejestracji nie przywołując żadnych argumentów a wpisują to na tym forum które jak wszyscy wiemy… wymaga rejestracji.

W kilku zdaniach postaram się odpowiedzieć pozostałym użytkownikom:

kolega _K_ pisze:
„oni nas mają za debili hahahaha "zarejestrujcie się a wtedy psy nie będą was mogły oglądać bo wszystkie komendy zbanujemy" hahahaha nie lepiej zrobić zdjęcia i zamazać twarze i udostępnic dla wszystkich a nie tylko dla zalogowanych? chyba że macie ekstra kaske za zalogowanych użytkowników... (pytanie retoryczne) ;)”

1. Do zbanowania komend nie potrzebna była by rejestracja.
2. Nie mamy ekstra kasy z zalogowanych użytkowników. O pieniądzach później.

kolega rightside pisze:
„Widzę że macie policje za totalnych tępaków którzy nie potrafią ominąć jakiejś banalnej rejestracji. Przecież oni nie muszą nie rejestrować na komendzie, mogą to zrobić w domu, u cioci, w kafejce, czy cholera wie jeszcze gdzie.”

Nie muszą rejestrować się na komendzie. Mogą także korzystać z innych adresów IP np. domowych, u cioci, w kafejkach, czy cholera wie gdzie jeszcze – jak piszesz. Nam chodzi o spottersów którzy zarejestrowali się a my możemy powiązać konkretnego użytkownika z historią numerów IP (np. komendy) z których się łączył w przeszłości lub połączy się wykonując swoje obowiązki. Jeśli uda nam się powiązać konkretnego użytkownika z IP z nazwijmy to – listy niepożądanych nr IP - zostanie zablokowany on i wszystkie pozostałe IP z których się łączył. Nie ma znaczenia czy będzie ich 5 czy 2 tysiące. Są do tego odpowiednie narzędzia.

kolega Apennine pisze:
„Wystarczy wchodzić przez co chwila inne proxy i sobie zrobią po 1000 kont jak będą chcieli”

Dokładnie tak. Kluczem w działaniu jest to że jeśli konkretnego użytkownika uda nam się powiązać z niechcianym IP to zablokowanie nawet 1000 kont nie będzie większym problemem.

kolega rightside pisze:
„Psy mają dostęp do bardzo wielu nagrań zdjęć o których uszerom k.net się nawet nie śniło”

Pełna zgoda. Ale następnym razem jak któryś do mnie zadzwoni w sprawie fotek będzie to ewidentne złamanie regulaminu którego formularz rejestracyjny jest integralną częścią portalu. Nie mam po prostu ochoty z nimi więcej rozmawiać.

kolega bananlegia pisze:
„Panie Michale pisząc to że może pan blokować osoby mogące mieć " coś " wspólnego z komenda itd sprawił Pan że wybuchłem śmiechem.”

Panie Bananie, używanie cudzysłowu oznacza że przytacza się czyjeś słowa. Sądzę że pan ma na myśli felieton do którego link któryś z użytkowników tego forum – wrzucił kilka postów wyżej. W felietonie tym nigdzie nie napisałem iż mogę blokować osoby mogące mieć „coś” wspólnego z komendą. Będziemy banować użytkowników co do których będziemy mieli pewność że choć raz połączyli się z niechcianego w portalu IP.

kolega bananlegia pisze:
„Nie wiem czy Pan słyszałem o programie TOR BROWSER ? jeżeli nie już tłumacze: Program ten po każdorazowym włączeniu zmienia nam IP w taki niesamowity sposób że za kazdym razem mozna założyć konto z innego IP. W taki sposób Pana " podejrzany" może mieć 20 kont i codziennie logowac sie z innego IP i nawet Pan nie bedzie wiedział z jakiego zakątka kraju / świata bo sygnał jest tak rozdzielany że z tego samego komputera " ktoś " będzie wchodził nagle z Australii za 5 minut z Hiszpanii za 5 minut np z Norwegii.”

Tak, ten program jest nam znany. Nie jest on doskonały. Jednak świetle tego co napisałem wyżej w odpowiedzi koledze Apennine, nie stanowi on żadnego problemu. Powtórzę: kluczem w działaniu jest to że jeśli konkretnego użytkownika uda nam się powiązać z niechcianym IP to zablokowanie 1000 kont nie będzie większym problemem.

kolega bananlegia pisze:
„Wątpie żeby Pan miał dostęp do serwera i blokował IP od operatora ( na to trzeba mieć nakaz prokuratorski ) no ale może Pan napisać że stara się Pan zwalczyć osobniki które nie są mile widzane na Pańskiej stronie. Osoby z branży " nie chapną " Pana tłumaczeń i są wstanie obalić Pański mit”.

W myśl przepisów obowiązujących na terenie naszego kraju można ograniczyć dostęp do np. portalu wyłącznie dla określonej grupy użytkowników. Tak działają chociażby zamknięte fora, czy witryny dla wyłącznie zarejestrowanych użytkowników. Portal 12zawodnik.pl jest firmą prywatną.

kolega bananlegia pisze:
„Z postem użytkownika " Zupełnie Zielony. " nie ma co polemizować, bo to są fakty. Co do kradzieży fotek ( nazywajmy rzeczy po imieniu ) to jest jawne sku.... i świadczy tylko o osobie która tworzy tą strone że nie ma nic wspólnego z kibicowską bracią lub po prostu ma parcie na kase i " dorobi się " nie zważajac na wkład pracy którą ktoś włożył”.

Z użytkownikiem ZupełnieZielony skontaktowałem się osobiście z prośbą o podesłanie linku do fotografii jego autorstwa które została opublikowana w portalu 12zawodnik.pl bez podania źródła lub autora. Odpowiedział iż taka sytuacja miała miejsce raz gdy dodatkowo podpis na fotografii został usunięty. Od połowy ostatniej rundy na łamach portalu ukazuje się fotopodsumowanie kolejki i domyślam się że taka sytuacja mogła mieć miejsce gdy fotografia kibiców Wisłoki została opublikowana w tym fotoreportażu a redaktor odpowiedzialny za tą właśnie galerię znalazł tą fotografię na którymś z for bądź portali kibicowskich – właśnie z wymazanym autorem i niepodpisaną. Jeśli taka sytuacja miała miejsce to użytkownika ZupełnieZielony przepraszam. Ja jednak takiej fotki w portalu nie znalazłem.

kolega bananlegia pisze:
„Paragrafu co do kradziezy mienia intelektualnego ( wprost opisującego zasady użyczania / udostępniania niestety nie ma )”

Jestem zdumiony. Panie Bananie, krytykuje pan Regulamin portalu 12zawodnik.pl który nawet nie chciało się panu… przeczytać. Ręce opadają same. Odsyłam do rozdział VII, sekcja B pkt 4. http://www.12zawodnik.pl/regulamin

kolega bananlegia pisze:
„Co do reklam to różnica w wycenia jest bardzo duża , ale można przyjąć wartość od 50 gr w zwyż ( to zalezy od operatora i jak oczywiście autor strony jest dogadany z reklamodawcą )”.

Tak. Ta kwota jest bliska prawdy. W naszym przypadku stosowany jest głównie model sprzedaży reklam CPM (Cost Per Mile / za 1000 odsłon), zaś średnia kwota przychodu z 1000 odsłon jest kilka % nawet wyższa. Ale zostańmy dla łatwego rachunku przy 50 gr. Oznacza to że jeśli gra liga, są fotorelacje a nam uda się uzyskać milion odsłon to możemy spodziewać się przychodu z reklam w wysokości 500 zł. To przecież ledwo starczy na ZUS i księgową! Gdzie reszta kosztów?
Na marginesie dodam że milion odsłon miesięcznie, w ostatniej rundzie udało nam się przekroczyć tylko dwukrotnie a dwa miliony tylko raz. Skąd wziąć pieniądze w pozostałe 5 miesięcy kiedy liga nie gra? Zachęcam do założenia własnego portalu.

Ponadto zamkniecie sekcji galeria tylko dla zarejestrowanych użytkowników spowoduje raczej zmniejszenie tych statystyk. Czyż nie?

kolega bananlegia pisze:
„Co do " interesu " nie oszukujmy sie ale jest bardzo opłacalny tym bardziej że 3/4 materiałów na stronie pochodzi z podpierdalania je komuś ! czyli koszty podróży / hoteli / jedzenia nie są ponoszone przez autora strony.”

W tej chwili uznałem mój czas poświęcony na odpowiedzi panu za stracony. Panie Bananie, nie przeczytał pan Regulaminu, nawet tego panu nie chciało się sprawdzić. Od startu portalu 1 kwietnia 2011 opublikowanych zostało prawie 450 fotogalerii z czego zdjęcia pochodzące ze źródeł zewnętrznych – inne portale(zawsze za ich zgodą wyrażoną mailem), fotoreporterzy nie wchodzący w skład redakcji 12zawodnik.pl(zawsze za ich zgodą wyrażoną mailem), zdjęcia w galeriach podsumowujących kolejkę w Polsce i na świecie (pobrane z for ogólnodostępnych z podaniem źródła) - to zaledwie 17 fotorelacji. To mniej niż 4%. Wszystkie pozostałe są własnością fotoreporterów którzy są członkami redakcji portalu 12zawodnik.pl.

Na koniec chciałbym się odnieść do wpisu kolegi ZupełnieZielony. Jest to jedyny sensowny wpis w powyższych postach - odnośnie poruszanych kwestii.

kolega ZupełnieZielony pisze:
„Moderzy powinni wywalić go na zbity pysk (fotoreportera który wkleił na tym forum link do galerii), zreszta tak samo jak reszte tych którzy sumują co tydzień weekendowo fotki (gdize trzeba sie logowac czy przebrnąc przez 100 reklam) , jak widac ktos chyba ma w tym niezły interes”.

W świetle powyższych wyjaśnień mam nadzieję że zmienisz zdanie co do „niezłego interesu”

kolega ZupełnieZielony pisze:
„Sam zajmuję się m.in. robieniem zdjęć na meczach i wkurza mnie to że potem moje fotki lądują na jakims 12. zawodniku czy innym zbiorowym fejs szajsie. Pół biedy jeśli jeszcze są z moimi namiarami (podpis na fotce) bo jakby nie patrzeć zawsze to wyróznienie dla fotografa oraz klubu który prezentuje, ale czasem zdarzało sie że prezentowali je usuwając je w paincie (...) jako "anonim".”

Widzę że mamy podobne podejście do sprawy. Kwestie publikacji Twojej fotografii w 12stym mamy wyjaśnioną kilka akapitów wyżej.
Nic tak mnie w życiu nie irytuje jak poczucie bezsilności. Działając z dotychczasowym rozmachem, publikując tak dużo fotorelacji jesteśmy najbardziej okradaną redakcją w polskim środowisku kibicowskim. Non stop słyszę w słuchawce telefonu złość fotoreporterów gdy natkną się na swoje fotki gdzieś w sieci. Pół biedy - jak piszesz – jeśli te namiary są. Choćby ten znak wodny nie przycięty…

Przykłady publikacji naszych zdjęć bez podania autora czy nawet źródła, ich obcinania ze znaku wodnego mógłbym dawać dziesiątki. Nie mamy siły na działania śledcze. Skupiamy się na robieniu portalu. Nie chcemy też wzorem innych oznaczać fotek przez środek jakimiś napisami identyfikującymi fotkę z naszym portalem.

Dlatego właśnie u nas w regulaminie jest że można publikować fotografię bezpłatnie z zaznaczeniem że należy podać autora i źródło. Walka ze złodziejstwem w sieci jest chyba na tą chwilę skazana na porażkę.

Tyle celem wyjaśnienia. Sorry że tak długi post ale nie chciałem pominąć elementarnych kwestii. Na koniec chcę z użytkownikami tego forum podzielić się refleksją jaka mnie naszła pisząc odpowiedzi...

Fotografie z meczy Legi, Lecha, Wisły czy Śląska Wrocław i innych dużych klubów znajdziemy w sieci czy będą istniały takie portale jak 12zawodnik.pl czy nie. Te kluby mają mnóstwo pasjonatów którzy będą robić dla nas wszystkich fotogalerie z ich meczy. Poświęciłem trochę czasu i sprawdziłem z jakich konkretnie – w szczególności mniejszych klubów - fotorelacji by nie było w sieci gdyby fotoreporter 12stego się nie pojawił na meczu. Krótko mówiąc był na konkretnym meczu jedynym kibicowskim fotoreporterem. Oto te kluby:

AKS Busko-Zdrój
Naprzód Jędrzejów (wielokrotnie)
Olimpia Grudziądz (wielokrotnie)
Warta Poznań
Bałtyk Gdynia (wielokrotnie)
Chrobry Głogów (wielokrotnie)
Górnik Wałbrzych
ROW Rybnik (wielokrotnie)
Beskid Andrychów
Unia Tarnów
BKS Stal Bielsko-Biała
Odra Opole
Przyszłość Rogów
Chojniczanka Chojnice (wielokrotnie)
Czarni Żagań
Raków Częstochowa (wielokrotnie)
Ruch Zdzieszowice (wielokrotnie)
MKS Kluczbork (wielokrotnie)
Miedź Legnica
Nielba Wągrowiec
Czarni Jasło
Czarni Kazimierz
Karpaty Krosno (wielokrotnie)
Polonia Przemyśl
Siarka Tarnobrzeg (wielokrotnie)
Wigry Suwałki
Resovia Rzeszów (wielokrotnie)
Unia Nowa Sarzyna
Broń Radom
Radomiak Radom
Elana Toruń (wielokrotnie)
Zagłębie Sosnowiec
Falubaz Zielona Góra
Sparta Wrocław (wielokrotnie)
Stal Gorzów
Unia Tarnów, Żużel
Ostrovia Ostrów Wlkp. Żużel
GKS Bełchatów
Korona Kielce
Piast Gliwice (wielokrotnie)
Podbeskidzie Bielsko-Biała (wielokrotnie)
GKS Tychy
Polonia Bytom (wielokrotnie)
GKS Jastrzębie
Góral Żywiec
GKM Grudziądz
Start Gniezno (wielokrotnie)
Górnik Konin
Ostrovia Ostrów Wlkp. Piłka
Sokół Kleczew
Granat Skarżysko Kamienna
Wisła Sandomierz (wielokrotnie)
Gwardia Koszalin
Gryf Słupsk
Stal Sanok
Hetman Włoszczowa
Izolator Boguchwała
Jarota Jarocin (wielokrotnie)
Stal Mielec
Kotwica Kołobrzeg
Gryf Wejherowo
Wanda Kraków
KSM Krosno
Moto-Jelcz Oława
Stal Stalowa Wola
Nida Pińczów
Odra Wodzisław Śląski
Start Namysłów
Chemik Kędzierzyn-Koźle
Wisła Płock
Pogoń Staszów
Stomil Olsztyn
Flota Świnoujście
Ruch Radzionków
Avia Świdnik
Apator Toruń
Olimpia Elbląg
Unia Leszno
Wybrzeże Gdańsk (wielokrotnie)
Polonia Bydgoszcz, żużel
Włókniarz Częstochowa
Walcowani Czechowice-Dziedzice
Kolejarz Rawicz
Alit Ożarów
Górnik Libiąż
Hutnik Nowa Huta

Fotorelacji z meczy dużych klubów za którymi jeżdżą fotoreporterzy a których czasami by brakowało, czy eskapad naszych pstrykaczy na wioski już mi się nie chce wymieniać.
Podsumowując: za w zdecydowanej większości pieniądze wykładane z własnej kieszeni - robimy portal dla środowiska. Działamy zgodnie z prawem i jako jedyni chyba podejmujemy walkę z osobami niepożądanymi w środowisku i w portalu.

Jest to jedyny i ostatni post w tym temacie. Argumenty przytoczone w felietonie na stronie 12zawodnik.pl dotyczący zmian w portalu oraz te w niniejszym poście, uważam za wystarczające które przekonają inteligentnych. Pozdrowienia.

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 16.12.2012, 16:35

12zawodnik.pl pisze: kolega ZupełnieZielony pisze:
„Moderzy powinni wywalić go na zbity pysk (fotoreportera który wkleił na tym forum link do galerii), zreszta tak samo jak reszte tych którzy sumują co tydzień weekendowo fotki (gdize trzeba sie logowac czy przebrnąc przez 100 reklam) , jak widac ktos chyba ma w tym niezły interes”.
Zacznijmy od tego że zmieniłeś mój cytat i całkiem zmienia postać tekstu (ten natłuszczony). Wcale tak nie myślę że powinno się wywalić jakiegoś... fotoreportera, bo albo jesteście poważni jako "12 zawodnik" albo jesteście wszyscy bandą złodzieji. Nie wnikam więc kto personalnie to zrobił a w moim cytacie zostało to DOPISANE. Jeśli już chciałeś o tym nadmienić to trzeba było wspomnieć o tym pod moim cytatem a nie go zmieniac.

Cyt. "12zawodnik.pl":
W świetle powyższych wyjaśnień mam nadzieję że zmienisz zdanie co do „niezłego interesu”

No to jesteś naiwny jeśli masz taką nadzieje. Kontekst jest dobry aby sumować wszystkie fotki w całość co rundę, jednak to całe logowania sranie w banie, przeciskanie się przez 100 reklam to nie jest normalne. Uważam także że każde zdjęcia (nie robione przez kogoś z "12 zawodnika" powinny byc dokładnie podpisane (skąd są) źródło oraz autor o ile nie jest podpisany w formie znaku wodnego. Kolejna sprawa (która osobiscie mi się nie podoba) to drastyczne zmniejszanie fotek autora. Wiem że chcecie "zaoszczędzić" ale nie tędy droga, bo albo prezentujecie coś w takiej formie jakiej przedstawił autor albo w ogóle!

ps. To o czym pisze nie dotyczy jedynie "12 zawodnika" ale innych nowo powstałych "portali" które zwęszyły w tym niezłą kasę i wpychają się z linkami w każdy niemal mozliwy temat!
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

WS8

Post autor: WS8 » 16.12.2012, 21:27

Turniej Mikołajkowy 14.12.2012 Suwałki http://www.youtube.com/watch?v=-CA2Wku7 ... e=youtu.be
www.facebook.com/szycieflag
Obrazek
Kontakt: [email protected], gg: 35111396
SKS WIGRY SUWAŁKI 1947

fluor

Post autor: fluor » 17.12.2012, 16:37

http://www.youtube.com/watch?v=OzjIkU34bxg

Unia Tarnów - turniej młodzików U-12

ODPOWIEDZ