Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?
Im bliżej Euro możemy spotkać na samochodach oraz balkonach coraz więcej biało czerwonych flag. Co myślicie o takich akcjach? Sam mam mieszane uczucia w tej kwestii. Z jednej strony wiadomo... "Fuck Euro" więc każda akcja poparcia mistrzostw jest źle odbierana. Większość z tych ludzi robi to też tylko i wyłącznie na pokaz i po pierwszej porażce flagi ściągną. Z drugiej strony może cieszyć identyfikowanie się zwykłych ludzi z symbolami narodowymi. Tworzy się takie poczucie solidarności i jedności narodowej. Sam więc nie wiem co o tym myśleć... Jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii?
-
Re: Flagi na autach i balkonach - Patriotyzm czy obciach?
Szczerze, to nie uważam flagi z Warki za symbole narodowe.

-
mnie się zawsze podobało, że Polacy solidaryzowali się w kibicowaniu naszym, flagi na autach i balkonach wyglądają spoko. Szczególnie było widać przywiązanie do barw i drużyny jak byłem w Anglii podczas ostatnich MŚ, co drugi dom, sklep, auto w barwach synów Albionu. Niestety obecnie w naszym kraju dla kogo wywieszać te flagi? Dla Perquisów czy innych Ojgenów? Dziękuję, to nie moja kadra
Co do flag Warki to wiadomo... tu nie ma co dyskutować. Chodzi mi o prawdziwe flagi. I nie chce tu rozwijać też dyskusji czy prawidłowa flaga to ta z Orzełkiem czy bez. Chodzi mi o sam fakt takiego eksponowania flag podczas mistrzostw.
-
przestan na sile reklamowac te swoja c****** strone.
-
Wysyp "patriotów" przed euro,mam na myśli te flagi.
-
Gdzie widzisz obciach w obnoszeniu się z barwami narodowymi ?
-
RBR pisze:Wysyp "patriotów" przed euro,mam na myśli te flagi.
Wybacz jestem patriotą ale na codzień nie przywykłem śmigać z polską flagą po ulicy.Skoro jest okazja by pokazać swoje przywiązanie do Ojczyzny (oczywiście każdy pokazuję je w różny sposób) to czemu tego nie uczynić ?
-
Pierdolenie.
Przed samym EURO sklepy wyhaczyły dobrą okazję do zarobku i sprzedają flagi na samochody, lusterka samochodowe. Dobrze, że nie wyprodukowali jeszcze majtek w barwach reprezentacji.
Pytanie za 100 punktów. Czy Ci wszyscy EURO-patrioci wywiesili flagi narodowe 1-3 maja? Jestem pewien, że 80% z nich nie. Więc to buractwo, nie patriotyzm.
Przed samym EURO sklepy wyhaczyły dobrą okazję do zarobku i sprzedają flagi na samochody, lusterka samochodowe. Dobrze, że nie wyprodukowali jeszcze majtek w barwach reprezentacji.
Pytanie za 100 punktów. Czy Ci wszyscy EURO-patrioci wywiesili flagi narodowe 1-3 maja? Jestem pewien, że 80% z nich nie. Więc to buractwo, nie patriotyzm.
-
Pokerface pisze: Dobrze, że nie wyprodukowali jeszcze majtek w barwach reprezentacji.

[link]
-

Nawet trzewik.
Biali ludzie, których znam zawsze będą walczyć z komunizmem.
-
Jak dla mnie zajebista sprawa, kupuje wszystko co tylko spotkam w Naszych kochanych barwach, zawsze i wszędzie, bo jestem Polakiem i jestem dumny ze swoich barw, godła i historii, jak dla was to obciach, tym bardziej w takich czasach w jakich teraz nam przyszło żyć, gdzie na około wszyscy nas oczerniają, to proponuje zrzec się obywatelstwa i poszukać sobie jakiegoś innego, takiego gdzie nie będziecie czuć obciachu nosząc swoje nowe barwy. Amen

-
Czasami niektórzy z tego forum chcą się przyjebać o byle co...jestem z Polski to z jaką flagą mam chodzić ??
-
Barnet przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem. Obciach to wywieszać flagę dlatego, że jest EURO a przy tym mieć w d**** święta narodowe.
Jeśli ktoś wywiesza flagę na 1-3 maja, 9 maja, 1 sierpnia, 11 listopada, lub chociaż w jednen z tych dni, spoko. Ale jeśli kogoś nie obchodzą te święta państwowe, spędza je na oglądaniu TV i flagi nawet w domu nie ma, to tak, jest to dla mnie buractwo.
Jeśli ktoś wywiesza flagę na 1-3 maja, 9 maja, 1 sierpnia, 11 listopada, lub chociaż w jednen z tych dni, spoko. Ale jeśli kogoś nie obchodzą te święta państwowe, spędza je na oglądaniu TV i flagi nawet w domu nie ma, to tak, jest to dla mnie buractwo.
-
to teraz mi powiedz jaka masz pewnosc ze ci ludzie, ktorych widzisz, nie wywieszaja flag w święta narodowe, pytasz sie kazdego z osobna, czy wyczytales to z jego twarzy, tylko z góry zakładasz ze zrobili to tylko teraz na euro i bezpodstawnie nazywasz Polaka z flagą Polski burakiemPokerface pisze:Barnet przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem. Obciach to wywieszać flagę dlatego, że jest EURO a przy tym mieć w d**** święta narodowe.

-
Nie nazywam każdego Polaka z flagą burakiem, co zresztą podkreśliłem w obu moich postach w tym temacie. Dasz głowę za to, że wszyscy ci z flagami na samochodach wywieszają flagi w święta państwowe, albo chociaż o tych świętach pamiętają? Ja jednak stawiam, że nie i to o nich piszę, że ich zachowanie dla mnie jest buractwem.
-
Dokładnie. Tym bardziej, że większość śmiga w pzpn-owskich gadżetach gdzie zgadzają się tylko barwy, na które naszywane są te śmieszne loga, bądź orzełek ma czarny dziób, obcięte pazury lub brak korony. j**** TO OJRO I TYCH KOPACZY ! POLSKA TO MYPokerface pisze:Ale jeśli kogoś nie obchodzą te święta państwowe, spędza je na oglądaniu TV i flagi nawet w domu nie ma, to tak, jest to dla mnie buractwo.
"I choć na głowie jest problemów sterta,
Do końca świata Polonia, Oderka."
Do końca świata Polonia, Oderka."
-
Niech każdy pilnuje siebie to będzie dobrze.
-
Osobiście wywieszam flagę w ważniejsze święta narodowe, także zauważyłem wysyp nagłych patriotów.. januszy, cieszy oko tyle flag ale ile z tych osób robi tak bo w tv napierdalają o tym cały czas..
-
Kumpel powiedział bardzo mądrze, poprosić takiego "patriotę" z flagami na samochodzie o wyrecytowanie 4 zwrotki Marszałka Dąrbowskiego. Dziękuję, dowidzenia 2/3 za c**** by nie znała.
-
Podejrzewam, że w czasie tego cyrku tvn24 też będzie miało ekran przyozdobiony na biało i czerwono. Dla mnie to jedna wielka szopka. Nagły wysyp pseudoekspertów, kibiców i znawców-rzygać się chce.gacm pisze:I Z drugiej strony może cieszyć identyfikowanie się zwykłych ludzi z symbolami narodowymi. Tworzy się takie poczucie solidarności i jedności narodowej
Co do samego tematu to patriotą jest się na co dzień a flagę wywiesza się wtedy kiedy trzeba i tu jest różnica bo obwieszenie flagami auta w tym czasie to zwykły lans i profanacja. Widziałem już kilka fur w Lublinie "przyozdobionych" takimi gadżetami niestety. 2/3 tych pajaców nie wywiesiło flagi w święto narodowe ale na euro to poślady sobie nawet pokolorują.
patrzac na dzisiejsza ''reprezentacje'' to jakos mnie mdli... wolalbym flagi na autach AMF
gdyby bylo..normalnie (szeroko rozumiane) to jak najbardziej, np w Irlandii MŚ '06 dobry klimat byl jak pol miasta smigalo na bialo-czerwono
gdyby bylo..normalnie (szeroko rozumiane) to jak najbardziej, np w Irlandii MŚ '06 dobry klimat byl jak pol miasta smigalo na bialo-czerwono
-
Zobaczymy ile flag będzie na autach po Euro :)
"...to melodie szarych ulic, to jest ze stadionu ryk..."
-
czy Wy jesteście normalni? flagi na autach wywieszacie dla Euro (gratulacje dla 100% Polaka który parę postów wyżej pisze Ojro) czy dla siebie żeby zademonstrować swoją polskość?
Przecież w czasie euro przyjedzie do nas wiele ludzi z innych krajów, wielu samochodami. Chcecie, żeby w Polsce było na ulicach na autach więcej flag rosyjskich niż polskich? To gratuluje.
A może tak ten ktoś kto nawet teraz pierwszy raz sobie flage na aucie powiesi, spodoba mu się, dotrze to do niego i następnym razem wywiesi flagę na 3 maja czy 11.11.
Zamiast promować barwy biało- czerwone dalej zniechęcajcie do tego.
Przecież w czasie euro przyjedzie do nas wiele ludzi z innych krajów, wielu samochodami. Chcecie, żeby w Polsce było na ulicach na autach więcej flag rosyjskich niż polskich? To gratuluje.
A może tak ten ktoś kto nawet teraz pierwszy raz sobie flage na aucie powiesi, spodoba mu się, dotrze to do niego i następnym razem wywiesi flagę na 3 maja czy 11.11.
Zamiast promować barwy biało- czerwone dalej zniechęcajcie do tego.
-
Ciekawy temat,też mnie to zastanawia gdy widze flage w samochodzie sąsiada lub poprostu przejeżdzające na ulicy...Z jednej strony cieszy,przywiązanie do barw,ale z drugiej...ciekaw jestem czy po przegranej z grekami ich nie zdejmią już.Dzięki temu można rozpoznać kto jest pikolem ;),szkoda że nie było jakies akcji wsród kibolskiej Polski,by wykonać jakieś małe flagi,np.z przekreślonym logo ojro i je do samochodów przyczepiać.

-
[link] a co myślicie o tym?nawet ogródek pomalowany w barwach Polski dla mnie porażka!
-
Jestem jak najbardziej za.Kazda okazja i sposób na pokazanie przywiazania do ojczyzny jest dobra.
-
Powiem tak, a jaką wartośc ma powieszenie na fladze auta przed ojro ludzi, którzy nie wieszają jej na 3 maja ( ba, niektórzy nie wiedza nawet co to za święto), nie wiedzą kiedy jest święto flagi i mają to w d**** ? DLa mnie nie ma żadnej wartosci ten "gest", może tylko taki, że w tv gadali, zeby wieszac flagi na auta wiec niedzielni patrioci żeby być trendi powiesili sobie flagi z warki, biedronki i tak dalej.

Samo wywieszanie flag nie jest złe. Obciach to wywieszanie flag spod marki 5 stadion tyskiego itd. i robienie z siebie albo balkonu jakiegoś straganu z gadżetami. Szkoda, że te osoby zapominają o wywieszeniu flag na święta narodowe. Ł. na DL słusznie nazwał to barowym patriotyzmem.
Nikomu patriotyzmu nie odmawiam, no ale krew mnie zalewa jak widzę jakiegoś typa w peruce czy innych podobnych ''gadżetach''. Fuck euro z mej strony tylko po części. Nie jaram się tym ale meczyki w wolnej chwili będę oglądał.
Nikomu patriotyzmu nie odmawiam, no ale krew mnie zalewa jak widzę jakiegoś typa w peruce czy innych podobnych ''gadżetach''. Fuck euro z mej strony tylko po części. Nie jaram się tym ale meczyki w wolnej chwili będę oglądał.
-
Tylko teraz jak rozkminić kto jest burak a kto patriota? heh
mnie śmieszą teksty tak jak ktoś tu już napisał że w angli pełno flag,co drugi dom i co drugi sklep a co drugi dom to arab a co drugi sklep to żyd.Poza tym w drużynie angli gra tyle bambusów że rdzenni anglicy nie mają już komu kibicować.To samo można dopierdolić Francji czy Niemiaszkom u których albo bambus,albo Polak,albo Turas dodajmy do tego Holendrów i już mamy komplecik zespołów które w ciągu ostatnich 50 lat się "pokolorowały".Kolorują się Czesi,Włosi,Hiszpanie...
U nas jeszcze nie jest tak zle.
mnie śmieszą teksty tak jak ktoś tu już napisał że w angli pełno flag,co drugi dom i co drugi sklep a co drugi dom to arab a co drugi sklep to żyd.Poza tym w drużynie angli gra tyle bambusów że rdzenni anglicy nie mają już komu kibicować.To samo można dopierdolić Francji czy Niemiaszkom u których albo bambus,albo Polak,albo Turas dodajmy do tego Holendrów i już mamy komplecik zespołów które w ciągu ostatnich 50 lat się "pokolorowały".Kolorują się Czesi,Włosi,Hiszpanie...
U nas jeszcze nie jest tak zle.
-
Ciekawe,gdzie byli Ci samochodowi flagowicze na początku maja?
Druga sprawa,ciekaw jestem ile osób w drugiej połowie czerwca będzie jeszcze miała na autach te swoje "barwy narodowe" kiedy to drużyna pzpnu odpadnie z ełro.
I najbardziej wkurwiająca rzecz-szczególnie dziś widoczna- oprócz flag na szybach,ciołki wieszają obklejają (?! ) lusterka w barwy; dziś lunęło i to ostro,nie trzeba mieć bujnej wyobraźni by wiedzieć,jak wyglądają te barwy na lusterkach- ochlapane,szaro czerwone...
Dramat ku***
Druga sprawa,ciekaw jestem ile osób w drugiej połowie czerwca będzie jeszcze miała na autach te swoje "barwy narodowe" kiedy to drużyna pzpnu odpadnie z ełro.
I najbardziej wkurwiająca rzecz-szczególnie dziś widoczna- oprócz flag na szybach,ciołki wieszają obklejają (?! ) lusterka w barwy; dziś lunęło i to ostro,nie trzeba mieć bujnej wyobraźni by wiedzieć,jak wyglądają te barwy na lusterkach- ochlapane,szaro czerwone...
Dramat ku***
-
Trafne podsumowanie :)Pokerface pisze:Pierdolenie.
-
Ja zawieszę flagę na balkonie.
Mnie o tyle się nie podobają te flagi na autach i lusterkach bo co druga jest ujebana, a lusterka są w komarach i nie prezentuje się to godnie jak powinno.
Mnie o tyle się nie podobają te flagi na autach i lusterkach bo co druga jest ujebana, a lusterka są w komarach i nie prezentuje się to godnie jak powinno.
-
Nie chce mi sie czytac waszych wszystkich wypocin bo to jest żałosne. Nie macie się juz do czego dopierdolic to sie dopierdalacie o nic.
-
jeśli przegramy pierwszy mecz to flagi znikną z większości samochodów czemu? bo jak ktoś by chciał dalej taka mieć to będzie wytykany palcem i wyśmiewany przez takich ludzi jak wy, że ma czelność obnosić się z barwami po przegranym meczu, ku*** panowie jaka by okazja nie była trzeba się cieszyć ze na ulicach jest biało czerwono, u angoli ani meczu ani euro, olimpiada dopiero za 1,5 miesiąca, a cala Anglia we flagach, wszędzie gdzie tyko sie da, ludzie dumni i uśmiechnięci a tylko dlatego ze królowa obchodzi 60 lecie ponawiania, barwy narodowe trzeba pielęgnować i byc z nich dumnym, a nie wytykać i śmiać sie bo ten zakłada na euro a nie na 3 maja

Jak dla mnie nagły wysyp "patriotów" to jest po prostu na pokaz. Wkurwia mnie takie zachowanie, że przed ojro 2012 nagle ludzie przypomnieli sobie, że mieszkają w Polsce (z drugiej strony może lepiej późno niż wcale). Lecz patrząc jeszcze z innej strony (mieszkam na dość dużym osiedlu) na całe osiedle, na każde święto narodowe wieszam flagę i jest to jedyna flaga na całe osiedle (nie licząc tych co wiesza miasto)! Ciekawi mnie po prostu czy po ojro zostanie tendencja wieszania flag na ważne dla Polski wydarzenia (osobiście ojro mam w d****, flaga Polski również za oknem nie powiewa, bo dla kogo? Perkisów, Ojgenów, Beniszów?), przede wszystkim święta narodowe... w co wątpię.
-
Dokładnie to samo mnie irytuje,owszem cieszy widok flag w Naszych barwach,ale gdyby ci wszyscy co je teraz wywieszają,wywiesili podczas jakiegoś Świeta,a nie teraz jak namawia do tego telewizja tylko i wyłącznie w kontekscie euro.Oni wywieszają je tylko dlatego że będą kibicować kadrze pzpn-u w trakcie tego zasranego euro,gdyby kadra miała barwy zielono niebieskie to by takie flagi wywieszali,ten ich ,,patriotyzm''jest na pokaz.W każdym roku jest kilka okazji do okazania partiotyzmu,a tam tych co teraz wywieszają flagi w większości nie ma,o to nam chodzi i dla mnie nie jest do dopierdalanie się na siłe,poprostu niel ubimy stuczności,patriotyzm niech pokażą np.11-ego Listopada.

-
Czy was juz popierdolilo calkiem? Dlaczego mam nie jezdzic z flagami Polski na samochodzie? bo co bo euro? moze flage rosyjska mam zalozyc? Niektorym to sie juz calkiem w glowie popierdolilo, narcyzami jestescie czy jestescie pedalami i lubicie kolorowo? A moze juz nie mieszkam w Polsce... przypomnijcie sobie jaka byla mobilizacja 4 lata temu na Euro (ktore nie bylo w Polsce)!! Byl temat AKCJA WYWIES FLAGE!! Temat sie rozwinal na paranascie stron, zdjecia blokowisk calych przybrane w bialo czerwone barwy byly wklejane itd itp. Wiem ze wiekszosc dzieci tu piszacych go nie pamieta a najelpiej to niech nie wypowiadaja o czyms o czym nie moja pojecia. A jak nie to wypierdlaalc do ruskich
-
Też już co poniektórzy mnie tutaj wkurwiają...z jaka do c**** flaga mam chodzić podczas takiej imprezy... z rumuńską ?? chyba to powinno być jasne graja POLACY wiec chodzę w BIAŁO CZERWONYCH barwach...
-
Porażką to jestes ty! I zmien ten nick bo nie pasuje do Ciebie zabardzo! a co powiesz na to?? Porażka w c*** nie?Polska24 pisze:[link] a co myślicie o tym?nawet ogródek pomalowany w barwach Polski dla mnie porażka!
[link]
[link]
[link]