Manifestacja Kraków: Wartości rodzinne TAK, dewiacje NIE !

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
football.fan

Manifestacja Kraków: Wartości rodzinne TAK, dewiacje NIE !

Post autor: football.fan » 07.05.2012, 20:34

Obrazek

W dniu 19 maja (sobota) o godz. 13:00 w Krakowie Narodowe Odrodzenie Polski organizuje coroczną akcję w obronie wartości tradycyjnych, przeciwko promocji zboczeń. Zapraszamy!

Film promujący manifestację:

http://www.youtube.com/watch?v=YTjT2t2D ... e=g-user-u

Wydarzenie na facebooku:

http://www.facebook.com/events/113827955420071/

Nasz Kraj - Nasze Zasady !

PS: W tym samym czasie ma się odbywać Marsz Zboczeńców- także atrakcje przewidziane :-)

iparts.pl
olek765

Re: Manifestacja Kraków: Wartości rodzinne TAK, dewiacje NIE

Post autor: olek765 » 09.05.2012, 09:08

Podwieście temat

Fedelta

Post autor: Fedelta » 10.05.2012, 12:14

Dobra inicjatywa! Oby tylko frekwencja dopisała.

Jak wyglądała frekwencja w poprzednich latach?
Obrazek
ODZIEŻ DLA KIBICÓW:
[link]

KSC-JG

Post autor: KSC-JG » 11.05.2012, 00:38

Fedelta pisze:Dobra inicjatywa! Oby tylko frekwencja dopisała.

Jak wyglądała frekwencja w poprzednich latach?
W zeszłym roku manifestacja NOP zgromadziła około 200-250 osób,pedałów trochę więcej.Zawinęli chyba około 15 osób z tego co pamiętam.

football.fan

Post autor: football.fan » 11.05.2012, 17:18

Kto z Małopolski niech wkleja info na swoim forum klubowym- niech o manifestacji przeczyta jak najwięcej osób to będzie nas w tym roku więcej- zbierajcie znajomych i całą ekipą w sobotę 19 kwietnia meldować się w Krakowie :-)

KSC-JG

Post autor: KSC-JG » 13.05.2012, 00:55

Chyba jednak chodzi Ci o 19 maja.

Ciśnienie jest spore zwłaszcza za to co odjebała Antifa 2 maja we Wrocławiu.

football.fan

Post autor: football.fan » 13.05.2012, 11:27

No tak, 19 maja :-) godz. 13:00 zbieramy się pod pomnikiem A. Mickiewicza na Rynku, manifestacja będzie legalna.

unklefuckyourselve

Post autor: unklefuckyourselve » 13.05.2012, 12:01

2 czerwca szykuje się podobna manifa w stolicy. Link do FB: http://www.facebook.com/events/428591723819405/

football.fan

Post autor: football.fan » 14.05.2012, 16:38

Nasz Festiwal Normalności jest odpowiedzią na Queerowy Maj. Czy chcesz aby maj w Krakowie kojarzył się z tęczową paradą ?

Obrazek

DrDukeNaJewtubiePL

Post autor: DrDukeNaJewtubiePL » 14.05.2012, 17:55

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x3h_L2j9-HA[/youtube]

Zatrzymac zboczencow i ich sponsorow
[link]
http://www.youtube.com/user/DavidDukePLTV#p/u
http://niszczsyjonizm.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/DavidDukePL2
http://www.polskawalczaca.com

Jak

Post autor: Jak » 17.05.2012, 16:41

Sorry, że nie na temat ale macie najbliżej.
Jeśli ktoś może pomóc małej, to niżej podaje link: POMOC Dla NINY - Dawca
[link]

football.fan

Post autor: football.fan » 18.05.2012, 13:46

MANIFESTACJA JUŻ JUTRO - WSZYSCY SPOTYKAMY SIĘ NA RYNKU OKOŁO GODZ. 13:00 - 14:00 !

football.fan

Post autor: football.fan » 18.05.2012, 17:21

PS: Kto nie zdąży na zbiórkę pod Barbakanem albo będzie trochę później niech idzie od razu na Rynek Główny.

mastiNowy

Post autor: mastiNowy » 19.05.2012, 20:49

Siema, przy okazji chciałem się przywitać , jestem nowy na [link], ale bez obaw ;) Od kilku lat czytam to forum , a nie jestem jakimś gówniarzem żeby sie napinać przez neta ;)
Chciałem zaznaczyć że daleko mi do krakowskich ekip, więc można powiedzieć że jestem w miarę obiektywny. Byłem w Krakowie całkiem przypadkiem i stwierdziłem że warto się wybrac także i na kontrmanifestacje.
Co mnie zaskoczyło ? Z widocznych barw kibicowskich :
- w duzej ilosci Wisła
- kilka typów w koszulkach Slaska Wrocław. (ale mysle ze to osoby z Krakowa)
- jeden młody chłopaczek w chuście Resovii.
(nie piszę tu o smyczkach, bo innych niż Wisły Sląska i Lechii nie widziałem [oprócz gościa ze smyczką Zagłębia Sosnowiec]).
Zaskoczyło mnie to, że nie było widocznych żadnych barw Cracovii. W miarę sie interesuje klimatem Krakowa i wiem że miasto jest podzielone mniej więcej po połowie dla obu ekip, a Rynek znajduje się w bliskej odległości od potęg pasiastych typu Kazimierz. Może mi to ktoś wytłumaczyc ? (oczywiscie bez napinki)
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze na takich wydarzeniach nie idzie sie pokazywac barw, i że pewnie kilka osob z KSC było, ale jednak coś jest nie tak ...
Z Wisły tak jak mówiłem sporo widocznych barw, w szczególności u małolatów, co potwierdza teze że małolaci w Krakowie to Wisła.
Na placu szczepańskim dochodzi do starć z milicją. W ich wyniku powiniętych jest kilka osób. Nie wiecie co im moga wjebac i jakie konsekwencje beda miec ?
Na koniec parę zdjęć : (gazetakrakowska.pl)

Kod: Zaznacz cały

http://d.polskatimes.pl/k/r/3/b5/52/4fb7be5639295_p.jpg?1337444744
http://d.polskatimes.pl/k/r/13/68/12/4fb7bf04a681c_p.jpg?1337444744
http://d.polskatimes.pl/k/r/16/2e/3b/4fb7ba324aade_p.jpg?1337453331
pozdrawiam

TELEGAZETA

Post autor: TELEGAZETA » 19.05.2012, 21:26

A to już Ci wytłumaczę kolego ;-) ( z drugiej strony Błoń , nie wiem czy się wstydzisz czy jakieś inne argumenty Tobą kierowały nie przyznając się do klubu )
Kontrmanifestacji w Krakowie było kilkanaście na przestrzeni wielu wielu lat . Można powiedzieć że na pierwszej z nich można było spotkać kogokolwiek w barwach klubowych. Pózniej przez wiele wiele lat nie uświadczyłeś na niej barw ani Wisły ani Cracovii czy też Hutnika. Tym razem Wisła postanowiła zaszaleć i się zebraliście w większej liczbie ( nie wiem czy to aż tak wielki wyczyn że musiałeś się zarejestrować na forum by się tym faktem pochwalić/nie mnie to oceniać tu i teraz ) i to by było na tyle.

Nie wiem też jak wpadłeś na pomysł widząc młodych na takim zgromadzeniu że skoro mieli barwy Wisły to od razu młodzież w mieście kibicuje Wiśle. Może od dziesiątek lat w mieście było tak że młodzi w każdej dzielnicy kibicują temu komu kibicują ich starsi koledzy? Zrozumiałbym Twoją tezę gdybyś był w dzielnicach Cracovii lub Hutnika a tam zobaczył małolatów w barwach Wisły ale to co zasugerowałeś jest co najmniej nie do rzeczne !!!

A jeśli pijesz do Kazimierza ( sugerujesz że skoro była Wisła to może powinni się zebrać ? pomyśl jednak jak to zrobić skoro na 500 uczestników przemarszów OBSTAWIAŁO ICH ...500 mundurowych? Myślisz że poza napinką można było cokolwiek zrobić? Chcesz zaszaleć / pokazać przyjedz z kolegami w barwach / poimprezuj na Kazimierzu godzinę dwie / i jeśli nic się nie stanie napisz że Kazimierz to faje i będzie jasne kto ma władzę w danej dzielnicy...

more dead cops

Post autor: more dead cops » 19.05.2012, 21:37

patrzac na te zdjecia sobie mysle ze anglicy faktycznie nie wymyslili casualu tak sobie , zaloze sie ze na tego typu ' imprezach' psy maja wytyczne zeby zawijac w szczegolnosci tych w kangurkach, szalikach, koszulkach czy jakis innych z emblematami klubowymi. warto o tym pamietac przed euro szczegolnie , bo nastaly takie czasy ze klubowy emblemat gdziekolwiek gdzie działają psy to czysty przypał , tym bardziej jak nie musza miec dowodow zeby kogos upierdolic i wystarczy zeby jeden z drugim psem cos poswiadczyly
FREKWENCJA , WYNIKI , c*** NAS TO OBCHODZI
JESTEŚMY OSIEDLOWYM ELEMENTEM ŁODZI !

Frugo

Post autor: Frugo » 19.05.2012, 21:53

TELEGAZETA pisze:A to już Ci wytłumaczę kolego ;-) ( z drugiej strony Błoń , nie wiem czy się wstydzisz czy jakieś inne argumenty Tobą kierowały nie przyznając się do klubu )
Kontrmanifestacji w Krakowie było kilkanaście na przestrzeni wielu wielu lat . Można powiedzieć że na pierwszej z nich można było spotkać kogokolwiek w barwach klubowych. Pózniej przez wiele wiele lat nie uświadczyłeś na niej barw ani Wisły ani Cracovii czy też Hutnika. Tym razem Wisła postanowiła zaszaleć i się zebraliście w większej liczbie ( nie wiem czy to aż tak wielki wyczyn że musiałeś się zarejestrować na forum by się tym faktem pochwalić/nie mnie to oceniać tu i teraz ) i to by było na tyle.

Nie wiem też jak wpadłeś na pomysł widząc młodych na takim zgromadzeniu że skoro mieli barwy Wisły to od razu młodzież w mieście kibicuje Wiśle. Może od dziesiątek lat w mieście było tak że młodzi w każdej dzielnicy kibicują temu komu kibicują ich starsi koledzy? Zrozumiałbym Twoją tezę gdybyś był w dzielnicach Cracovii lub Hutnika a tam zobaczył małolatów w barwach Wisły ale to co zasugerowałeś jest co najmniej nie do rzeczne !!!

A jeśli pijesz do Kazimierza ( sugerujesz że skoro była Wisła to może powinni się zebrać ? pomyśl jednak jak to zrobić skoro na 500 uczestników przemarszów OBSTAWIAŁO ICH ...500 mundurowych? Myślisz że poza napinką można było cokolwiek zrobić? Chcesz zaszaleć / pokazać przyjedz z kolegami w barwach / poimprezuj na Kazimierzu godzinę dwie / i jeśli nic się nie stanie napisz że Kazimierz to faje i będzie jasne kto ma władzę w danej dzielnicy...
Może po to by pokazać ludziom, że nie ma miejsca w Krakowie dla pedałów.
Jesteśmy tym o co walczymy.

BIG AL

Post autor: BIG AL » 19.05.2012, 22:06

mastiNowy pisze: Zaskoczyło mnie to, że nie było widocznych żadnych barw Cracovii. W miarę sie interesuje klimatem Krakowa i wiem że miasto jest podzielone mniej więcej po połowie dla obu ekip, a Rynek znajduje się w bliskej odległości od potęg pasiastych typu Kazimierz. Może mi to ktoś wytłumaczyc ? (oczywiscie bez napinki)
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze na takich wydarzeniach nie idzie sie pokazywac barw, i że pewnie kilka osob z KSC było, ale jednak coś jest nie tak ...
Może dlatego...
[link]
[link]
\/
[link]

;)

Corpse

Post autor: Corpse » 19.05.2012, 22:20

Frugo pisze:
TELEGAZETA pisze:pomyśl jednak jak to zrobić skoro na 500 uczestników przemarszów OBSTAWIAŁO ICH ...500 mundurowych? Myślisz że poza napinką można było cokolwiek zrobić? C
Frugo jak juz sie czyta to powinno sie czytac ze zrozumieniem. Telegazeta pisal o teoretycznej konfrontacji Wisla - Cracovia, nie o starciu kolorowi - kontrmanifestacja. Do tego drugiego zreszta doszlo o czym donosza TVN24 i gazeta ;)
No chyba, ze to ja czegos nie zrozumialem i Twoje "pedaly" to napinka na Cracovie...

TerazKurczakMy

Post autor: TerazKurczakMy » 19.05.2012, 22:26

A może dlatego ich nie było bo byli po przeciwnej stronie wraz ze "swoimi" dziewczynami ?

Obrazek

Te dwie dzielne niewiasty zbierają pieniądze na oprawy na stadionie przy Kałuży :)

more dead cops

Post autor: more dead cops » 19.05.2012, 22:31

no i c***, zazdroscisz , czy cie odpaliła ktoras z nich haha ;D widac ze to maloletnie to najebane w glowie maja jeszcze, swoja droga niech ktos wrzuci zdjecie do tematu o kibickach jak ma jakies inne jeszcze tych jude ladies
FREKWENCJA , WYNIKI , c*** NAS TO OBCHODZI
JESTEŚMY OSIEDLOWYM ELEMENTEM ŁODZI !

Frugo

Post autor: Frugo » 19.05.2012, 22:44

Corpse pisze:
Frugo pisze:
TELEGAZETA pisze:pomyśl jednak jak to zrobić skoro na 500 uczestników przemarszów OBSTAWIAŁO ICH ...500 mundurowych? Myślisz że poza napinką można było cokolwiek zrobić? C
Frugo jak juz sie czyta to powinno sie czytac ze zrozumieniem. Telegazeta pisal o teoretycznej konfrontacji Wisla - Cracovia, nie o starciu kolorowi - kontrmanifestacja. Do tego drugiego zreszta doszlo o czym donosza TVN24 i gazeta ;)
No chyba, ze to ja czegos nie zrozumialem i Twoje "pedaly" to napinka na Cracovie...
A mi się wydaje jednak że pisał o tym że nie było sensu przychodzić na kontrmanifestację ponieważ kolorowych ochraniało 500 mundurowych i nie szło nic wykręcić. Zapewniam Cię że w Krakowie są lepsze miejsca na konfrontacje Wisła-Cracovia niż Rynek i okolice i to akurat w dzień marszu pedałów. W tym dniu chyba powinniśmy być jednak po jednej stronie barykady, no chyba że niektórzy mają inne ideały.

VetoKSC

Post autor: VetoKSC » 19.05.2012, 22:52

Ludzie. Czy wy nawet w tak ważnej sprawie, nie umiecie odłożyć klubów na boczny tor. To była manifestacja w obronie praw rodzinnych a nie mecz.

MarchewaNH

Post autor: MarchewaNH » 20.05.2012, 00:23

Pomimo dzisiejszego meczu o awans, paru kibiców Hutnika pojawiło się na marszu. Z perspektywy Hutnika jedyne rzucające się w oczy barwy to te Wisły i Śląska. Cracovia faktycznie bez barw, ale sami oceńcie czy idąc na tego rodzaju manifestacje lepiej ubrać barwy klubowe czy narodowe? Po co prowokować do sporów pomiędzy sobą skoro w takiej sytuacji powinniśmy być zgodni i stać po jednej stronie? Noszenie barw klubowych w tak ciekawym kibicowsko mieście jak Kraków, prowokuje do lania się po ryjach, a podczas takiej manifestacji powinniśmy tego unikać wśród swoich szeregów. Do niczego nie doszło, może z tego względu że Cracovia była niewidoczna, ale wątpię w to żeby na barwy wroga w Krakowie przymykano oko tak jak to było na Marszu w Warszawie.

nieznajomy05

Post autor: nieznajomy05 » 20.05.2012, 19:07

Duzo osob powinietych?
Obrazek

[link]

Lolo555

Post autor: Lolo555 » 20.05.2012, 20:23

Oficjalnie 7.

Co do Cracovii to ich mało i nie chodzi ze nie mieli barw, ich góra ma na to wyjebane( nie żeby z Wisły nie wiadomo jaka ekipa była obecna) a Ci z "dołu" nie potrafią się zorganizować i tak to wygląda.

Lolo555

Post autor: Lolo555 » 20.05.2012, 20:24

Błąd w zdaniu.
Co do Cracovii to ich mało i nie chodzi o to że nie mieli barw - tak miało być ;)

Jak

Post autor: Jak » 23.05.2012, 09:06

Jakby ktoś chciał pójść za ciosem, to proponuję:

Zaproszenie na uroczystość poświęconą

pamięci Gen. Leopolda Okulickiego

i żołnierzom Polski Walczącej
27 maja 2012
Patriotyczny Park Jordana w Krakowie

[link]

Fedelta