Fanatyk - magazyn zapalonego kibica

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

bungar

Re: Fanatyk - magazyn zapalonego kibica

Post autor: bungar » 27.03.2012, 17:16

Bardzo fajnie że takie cos powstało, a nie jakiś tvnowski reportaż. Poza tym dobra okazja żeby pokazać zwykłym ludziom, którzy mają wyrobione o nas zdaniu, że to dla nas całe życie. Ja zawołałem starych do oglądania i o dziwo im się spodobało i dowiedzieli się kilka ciekawych rzeczy.Polecam
A juz jutro kolejny odcinek ;)

iparts.pl
normalny48

Post autor: normalny48 » 27.03.2012, 17:19

Dobry przekaz dla niedzielnego kibica i ogólnie szeroki zakres. Na duży plus, że w komercyjnej telewizji.
Kiedy kolejny odcinek ?
www.startowcy1948.ubf.pl - Serwis Kibiców Startu Radziejów !!!

normalny48

Post autor: normalny48 » 27.03.2012, 17:20

Sorry, że post pod postem, ale nie ma opcji edycji. Nie zauważyłem postu użytkownika 'bungar'. Pozdro !
www.startowcy1948.ubf.pl - Serwis Kibiców Startu Radziejów !!!

dmn

Post autor: dmn » 27.03.2012, 17:52

BKS1920BKS1920 pisze:Jak dla mnie bardzo fajny odcinek. Powiedzieli o fanatykach o całym życiu o oprawach i o piro ! Czekamy na kolejne odcinki.
No właśnie wszystko powiedziane w pierwszym odcinku. Ciekawe co dalej będą pokazywać.
Żaba pisze:
Chuliganzr pisze:Czy to prawda, że wśród ekip w Warszawie, był Ruch Chorzów, który ogólnie jak wszyscy wiemy na reprze się nie udziela?
Tak byli, grali w makao z Niemcami.

lewap

Post autor: lewap » 27.03.2012, 20:32

No właśnie,może tak zrobili by czasem "ktoś" tego nie oglądnął(wiadomo więcej ludzi ma Polsat niż Polsat Play).
Ceramed Bielsko!

Możesz chodzić drogą rasta , lecz po końcu świata spytasz Boga : Była to dobra droga? Bóg odpowie NIE I BASTA!

NPN

Post autor: NPN » 27.03.2012, 21:29

Jedna sprawa, kolejny program-film o kibicach (mam na myśli m.in. "Kibol") gdzie główną rolę odgrywają kibice Legii, a dziwnym trafem o Widzewie nie jest praktycznie nic wspomniane (jedynie pokazana oprawa anty Zawiszy), nawet zdjęcia jakieś oprawy - racowiska. Po prostu żenada.

jatar

Post autor: jatar » 27.03.2012, 21:45

A Widzew jest tak zajebisty czy co?
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

Obrazek

more dead cops

Post autor: more dead cops » 27.03.2012, 21:52

ważne że jest ŁKS i nasz porywający doping ;)
FREKWENCJA , WYNIKI , c*** NAS TO OBCHODZI
JESTEŚMY OSIEDLOWYM ELEMENTEM ŁODZI !

NPN

Post autor: NPN » 27.03.2012, 22:23

jatar pisze:A Widzew jest tak zajebisty czy co?
Nie faktycznie, Legia to jest potęga i trzeba w każdym programie srać o niej jego połowę, dojebać kawałek o ŁKS-ie bo w końcu druga potęga trzęsąca Łodzią i woj. Łódzkim i mająca jeżdżące fan-cluby w każdym miejscu Polski i jeszcze, jeszcze... ku*** ślepy jesteś, czy nie chcesz widzieć jaką ekipą w Polsce jest Widzew? Podesłać fotki opraw? Liczby wyjazdowe? Faktycznie, sorry Widzew jest nikim bo od 1.10.2010 zawsze wykorzystywał pełną pulę biletów na wyjazdach i w Lubinie akurat się nie udało. Już nie chodzi mi o to, żeby o Nas srali jak o Legii i żeby każdy mógł podziwiać jaką wielką ekipą jesteśmy, tu chodzi o obiektywne pokazanie polskiego świata kibicowskiego, a nie, że jest Legia i daleko, daleko dziura, potem Śląsk i Lech i dalej przepaść...

Stadionowy Artysta

Post autor: Stadionowy Artysta » 27.03.2012, 22:43

Fajnie, że coś takiego powstało, ale jest to moim zdaniem za bardzo robione pod publiczkę. Wiem, że może coraz to nowsze osoby zajarają się ruchem kibicowskim, że zwykły szarak zobaczy w nas coś więcej niż bezmyślne bydło, ale jak już jest program o kibicowaniu to niech będzie o WSZYSTKICH jego aspektach.
Wiadomo- nic co robimy nie jest ani czarne ani białe, ale warto pokazać to co jest czarne dla zwykłego człowieka z naszej perspektywy. Ja nie mówię, żeby promować przemoc, żaden ze mnie chuligan, ale pokazać ludziom skąd się biorą niektóre kibicowskie zachowania, skąd agresja wobec odwiecznych rywali, jak wyglądają podziały wśród kibiców oraz kilka słów o polityce na trybunach, a nie w nieskończoność wybielać się przed kamerami i robić z siebie pokrzywdzonych.
Obrazek

unklefuckyourselve

Post autor: unklefuckyourselve » 28.03.2012, 02:15

Stadionowy Artysta pisze:Fajnie, że coś takiego powstało, ale jest to moim zdaniem za bardzo robione pod publiczkę. Wiem, że może coraz to nowsze osoby zajarają się ruchem kibicowskim, że zwykły szarak zobaczy w nas coś więcej niż bezmyślne bydło, ale jak już jest program o kibicowaniu to niech będzie o WSZYSTKICH jego aspektach.
Wiadomo- nic co robimy nie jest ani czarne ani białe, ale warto pokazać to co jest czarne dla zwykłego człowieka z naszej perspektywy. Ja nie mówię, żeby promować przemoc, żaden ze mnie chuligan, ale pokazać ludziom skąd się biorą niektóre kibicowskie zachowania, skąd agresja wobec odwiecznych rywali, jak wyglądają podziały wśród kibiców oraz kilka słów o polityce na trybunach, a nie w nieskończoność wybielać się przed kamerami i robić z siebie [link].
Podbijam. Pokażą, jaka to nie jest fajna sprawa i na trybunach pojawi się pełno ludzi w ogóle nie związanych ze środowiskiem kibicowskim i nie mających pojęcia o tym jaki wszystko ma przebieg.

A co do wielce oburzonych fanów Widzewa. Spokojnie, pewnie w którymś z przyszłych odcinków jeszcze Was pokażą. ;)

johny walkeR

Post autor: johny walkeR » 28.03.2012, 08:32

unklefuckyourselve pisze:
Stadionowy Artysta pisze:Fajnie, że coś takiego powstało, ale jest to moim zdaniem za bardzo robione pod publiczkę. Wiem, że może coraz to nowsze osoby zajarają się ruchem kibicowskim, że zwykły szarak zobaczy w nas coś więcej niż bezmyślne bydło, ale jak już jest program o kibicowaniu to niech będzie o WSZYSTKICH jego aspektach.
Wiadomo- nic co robimy nie jest ani czarne ani białe, ale warto pokazać to co jest czarne dla zwykłego człowieka z naszej perspektywy. Ja nie mówię, żeby promować przemoc, żaden ze mnie chuligan, ale pokazać ludziom skąd się biorą niektóre kibicowskie zachowania, skąd agresja wobec odwiecznych rywali, jak wyglądają podziały wśród kibiców oraz kilka słów o polityce na trybunach, a nie w nieskończoność wybielać się przed kamerami i robić z siebie pokrzywdzonych.
Podbijam. Pokażą, jaka to nie jest fajna sprawa i na trybunach pojawi się pełno ludzi w ogóle nie związanych ze środowiskiem kibicowskim i nie mających pojęcia o tym jaki wszystko ma przebieg.

A co do wielce oburzonych fanów Widzewa. Spokojnie, pewnie w którymś z przyszłych odcinków jeszcze Was pokażą. ;)
chłopie zluzuj gacie, jeden chłopek sie posrał, a Ty juz piszesz jakby stowarzyszenie Widzewa wydało oficjalne zażalenie:-)

Ogólnie program fajny, ciekawi mnie co pokażą w kolejnych odcinkach
W życiu piękne są tylko szpile

plemplem81

Post autor: plemplem81 » 28.03.2012, 09:05

Może w dalszych odcinkach pokażą o tych innych aspektach kibicowania. Na jednym odcinku to się chyba nie skończyło, co?
Obrazek

czajnik

Post autor: czajnik » 28.03.2012, 09:57

my robimy swoje i tyle, a to czy dostrzegają nas autorzy tego typu programów to druga sprawa. To nie pierwszy program, gdzie nas pominięto. Może gdybyśmy mieli nowoczesny stadionik z miejskiej kasy to by nas pokazali, a tak z takim kurnikiem źle by wyszło w TV ;-)
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 28.03.2012, 12:16

Filmik choc nie jest zły to jednak twórcy zapomnieli o czymś najważniejszym:
To nie ma być filmik "o nas dla nas"! Tylko dla zwykłego Kowalskiego który ma z reguły przeprany mózg przez tefałeny i inne gówna. Wszystko powinno byc wytumaczone od podstaw- kim jesteśmy i jaki mamy cel w życiu. Niestety odnoszę wrażenie że w tym odcinku skupiono sie tylko na jednym... na pirotechnice. Tak jakby nie było ważniejszych cech w byciu kibicem- choćby WYJAZDY!
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

Biały1

Post autor: Biały1 » 28.03.2012, 14:15

Dokładnie, też mi przyszło to do głowy, że słowem nie wspomnieli o wyjazdach, ale zrobią o tym osobny odcinek.

Body Language

Post autor: Body Language » 28.03.2012, 14:55

dzisiaj jest nowy odcinek na Polsat Play

Fanatyk82

Post autor: Fanatyk82 » 28.03.2012, 17:46

Można gdzieś oglądnąć online ?

ft.

Post autor: ft. » 28.03.2012, 18:31

Trochę zjebali dzis. Magazyn zapalonego kibica a pokazuja piknikow z Narodowego, ktorzy sie wypowiadaja na temat stadionow. I hit... kibol Mezo hehe
mówię zdrówko, chociaż wiem że nie pójdzie na zdrowie.

Grandzik

Post autor: Grandzik » 28.03.2012, 20:59

Jeśli ktoś nie miał możliwości obejrzenia w terminach nadawania na Polsat Play nic straconego, 2 odcinki które dotychczas emitowano może pobrać stąd:

[link]

wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS » 28.03.2012, 21:35

da się pobrać bez rejestracji? co z tego masz kolego jak Ci się ludzie porejestrują?

Grandzik

Post autor: Grandzik » 28.03.2012, 21:48

wielki CWKS pisze:da się pobrać bez rejestracji? co z tego masz kolego jak Ci się ludzie porejestrują?
Tłumaczyłem to już setki razy, zrobie to po raz kolejny i ostatni więc słuchać uważnie: NIE MAM K-U-R-W-A ANI GROSZA ZA WASZE REJESTRACJE, ktoś chce pobrać z fajnych serwerów - zarejestruje się i będzie korzystał w najlepsze, ktoś nie chcę - nikogo nie zmuszam. Gdyby nie to że co chwile mi linki usuwają to uwierz nie wprowadzał bym obowiązku rejestracji. Dotychczas nie uzyskaliśmy z forum ani grosza, wręcz odwrotnie , forum nie tak dawno przeżywało kryzys i jego los wisiał na włosku, a Ty zamiast to docenić to tylko potrafisz narzekać. Spójrz na konkurencyjne fora, idea wzajemnego dzielenia się plikami pomału wymiera, większość wrzuca na hostingi które płacą za pobrania - i przychodzi Ci bez konta premium pobierać 50 kb/s, skoro Cie to satysfakcjonuje to szukaj tam swojego miejsca.

W forum włożyłem wiele pracy i nie jestem w stanie sobie ot tak pozwolić by z dnia na dzień jej ubywało, bo jacyś nadgorliwcy zgłaszają mi masowo linki.

wielki CWKS

Post autor: wielki CWKS » 28.03.2012, 22:35

gdzie widzisz moje narzekanie? zadałem po prostu normalne pytanie. Po prostu wrzucasz linki do pobrania ale tu trzeba się zarejestrować na Twoje forum. Zapytałem po prostu jakie czerpiesz z tego korzyści i to wszystko. A żeby linki nie znikały to wystarczyło wrzucić film na youtube i zapodać linki tutaj. Byłoby szybko, bezboleśnie i bez uciążliwych rejestracji

OldSchoolFans

Post autor: OldSchoolFans » 28.03.2012, 22:38

Macie i nie płakac już

[link]
[link]

johny walkeR

Post autor: johny walkeR » 28.03.2012, 23:09

hasło byś podał
W życiu piękne są tylko szpile

warczka

Post autor: warczka » 28.03.2012, 23:39

[link]

pelargnia

Post autor: pelargnia » 29.03.2012, 11:23

johny walkeR pisze:hasło byś podał

Kod: Zaznacz cały

free4y.pl

Stadionowy Artysta

Post autor: Stadionowy Artysta » 29.03.2012, 14:29

Mezo wygląda jak żul w tym filmie.
Obrazek

szczęściarz

Post autor: szczęściarz » 29.03.2012, 16:00

Odcinek dobry, lecz minus jest pokazanie paziów pod Narodowym..

Wesoły Człowiek

Post autor: Wesoły Człowiek » 29.03.2012, 18:25

Ten helmut też wkurzający
Obrazek

jatar

Post autor: jatar » 29.03.2012, 20:24

czajnik pisze:my robimy swoje i tyle, a to czy dostrzegają nas autorzy tego typu programów to druga sprawa. To nie pierwszy program, gdzie nas pominięto. Może gdybyśmy mieli nowoczesny stadionik z miejskiej kasy to by nas pokazali, a tak z takim kurnikiem źle by wyszło w TV ;-)
Tacy "Against Modern Ultras" a problemy, że pominięto ich w programie :-D
FOTOFANTICS.EU NA FACEBOOK'U ! !
POLUB NAS: https://www.facebook.com/FotoFanatics.eu

Obrazek

Zupełnie Zielony.

Post autor: Zupełnie Zielony. » 29.03.2012, 22:52

Właśnie oglądnałem drugi odcinek i powiem że mi się podobał. W końcu coś co byc może dotrze do przeciętnego Kowalskiego.
Minusy:
-po cholere wypowiedzi pikników z narodowego? Co oni mają z nami wspólnego- NIC
-po ch* ten hip hop w tle???
Za stary już jestem na internetowych bajarzy tworzących alternatywną rzeczywistość!
Spadam z tego forum!
Adminów proszę o usunięcie tego konta!

BezimiennyCzłek

Post autor: BezimiennyCzłek » 29.03.2012, 23:53

Jest Zupełnie Zielony , więc musi być jakaś spinka w kierunku rapu .
Żeby nie rozmywać - szczerze mówiąc magazyn mi się nie podoba , jest zrobiony bardzo sztywno . Dla kumatych nie ma w nim nic ciekawego , ale może przeciętny Kowalski coś z niego wyciągnie . Bardziej przekonał mnie "Kibol" niż "Fanatyk" . Bezsensem jest również , jak ktoś już prędzej wspomniał wybielanie nas , robienie na siłę grzecznych chłopców .
Takie jest moje zdanie , pozdrawiam .
c*** z podpisem

geloMOTOR

Post autor: geloMOTOR » 30.03.2012, 00:39

Nie rozumiecie o co chodzi? Nabudowali stadionów i teraz zaczynają mądrzę przyciągać Januszy na nie, takimi programami. Przy okazji wykorzystując nas, by potem nas, z tych wielkich stadionów wyprzeć i zrobić drugą siatkówkę, ewentualnie to nad czym płacze ten szwab, drugi zachód. Wierzycie w to, że właśnie akurat polsat telewizja, która jeszcze nie dawno wypuściła do emisji 4 już interwencję. Gdzie w ciągu tych 4 odcinków, zdążyła zrobić ze złodzieja, oszusta i pijaka (naszego byłego prezesa) bohatera, a z kibiców bez których ten klub by dawno nie istniał, prawie że grupę mafijną, do tego jeszcze wiele innych rzeczy. Od tak się nawróciła?

czajnik

Post autor: czajnik » 30.03.2012, 11:35

jatar pisze:
czajnik pisze:my robimy swoje i tyle, a to czy dostrzegają nas autorzy tego typu programów to druga sprawa. To nie pierwszy program, gdzie nas pominięto. Może gdybyśmy mieli nowoczesny stadionik z miejskiej kasy to by nas pokazali, a tak z takim kurnikiem źle by wyszło w TV ;-)
jeśli to program o kwestiach kibicowskich to powinni nas pokazać, bo jesteśmy w czołówce. Jeśli mowa o AMU to mogli pokazać racowiska Widzewa z 2011 r. w Poznaniu albo w Warszawie, a nie jak zawsze Legia Warszawa, w dodatku ich racowisko sprzed 10 lat, gdzie można było robić wszystko ...
Nasze są miasta, miasteczka, wsie i osady !!! Widzew Łódź

Stary14

Post autor: Stary14 » 30.03.2012, 16:19

czajnik pisze:
jatar pisze:
jeśli to program o kwestiach kibicowskich to powinni nas pokazać, bo jesteśmy w czołówce. Jeśli mowa o AMU to mogli pokazać racowiska Widzewa z 2011 r. w Poznaniu albo w Warszawie, a nie jak zawsze Legia Warszawa, w dodatku ich racowisko sprzed 10 lat, gdzie można było robić wszystko ...
Wy tymi racami z Poznania to będziecie się już chyba do końca życia chwalić i 1 dzień dłużej :)
GOOD NIGHT left SIDE!

Nowohucianie1950

Post autor: Nowohucianie1950 » 30.03.2012, 17:17

geloMOTOR pisze:Nie rozumiecie o co chodzi? Nabudowali stadionów i teraz zaczynają mądrzę przyciągać Januszy na nie, takimi programami. Przy okazji wykorzystując nas, by potem nas, z tych wielkich stadionów wyprzeć i zrobić drugą siatkówkę, ewentualnie to nad czym płacze ten szwab, drugi zachód. Wierzycie w to, że właśnie akurat polsat telewizja, która jeszcze nie dawno wypuściła do emisji 4 już interwencję. Gdzie w ciągu tych 4 odcinków, zdążyła zrobić ze złodzieja, oszusta i pijaka (naszego byłego prezesa) bohatera, a z kibiców bez których ten klub by dawno nie istniał, prawie że grupę mafijną, do tego jeszcze wiele innych rzeczy. Od tak się nawróciła?
Możesz mieć rację, aczkolwiek powiem szczerze, że już od dłuższego czasu zauważyłem pozytywne zmiany w tej telewizji.Po Marszu Niepodległości na wszystkich stacjach 24/7 krytyka marszu, zaś na polsat info dość obiektywne przedstawienie sytuacji,uznanie, że głównym powodem zamieszek był przyjazd antify z niemiec.Poza tym często do ich programu zapraszany był m.in Bosak czy Korwin.Do tego zawsze gdy transmitują mecz jakiejś polskiej drużyny w europejskich pucharach mocno chwalili naszych kibiców vide Sparta-Lech,Dunde-Śląsk itd
Hutnik Nowa Huta

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 31.03.2012, 09:31

geloMOTOR pisze:Nie rozumiecie o co chodzi? Nabudowali stadionów i teraz zaczynają mądrzę przyciągać Januszy na nie, takimi programami. Przy okazji wykorzystując nas, by potem nas, z tych wielkich stadionów wyprzeć i zrobić drugą siatkówkę, ewentualnie to nad czym płacze ten szwab, drugi zachód. Wierzycie w to, że właśnie akurat polsat telewizja, która jeszcze nie dawno wypuściła do emisji 4 już interwencję. Gdzie w ciągu tych 4 odcinków, zdążyła zrobić ze złodzieja, oszusta i pijaka (naszego byłego prezesa) bohatera, a z kibiców bez których ten klub by dawno nie istniał, prawie że grupę mafijną, do tego jeszcze wiele innych rzeczy. Od tak się nawróciła?

Jeżeli ktokolwiek przyjdzie na stadion pod wpływem tego programu to bardzo dobrze. Lepszy piknik "wyedukowany" tym programem niż taki zachęcony truskawkami na stadionie Legii ;)

Stadionowy Artysta

Post autor: Stadionowy Artysta » 31.03.2012, 12:22

buakaw pramuk pisze:

Jeżeli ktokolwiek przyjdzie na stadion pod wpływem tego programu to bardzo dobrze. Lepszy piknik "wyedukowany" tym programem niż taki zachęcony truskawkami na stadionie Legii ;)

Wyedukowany tj. kumaty ?:D
Obrazek

buakaw pramuk

Post autor: buakaw pramuk » 31.03.2012, 12:42

Stadionowy Artysta pisze:
buakaw pramuk pisze:
geloMOTOR pisze:Nie rozumiecie o co chodzi? Nabudowali stadionów i teraz zaczynają mądrzę przyciągać Januszy na nie, takimi programami. Przy okazji wykorzystując nas, by potem nas, z tych wielkich stadionów wyprzeć i zrobić drugą siatkówkę, ewentualnie to nad czym płacze ten szwab, drugi zachód. Wierzycie w to, że właśnie akurat polsat [link], która jeszcze nie dawno wypuściła do emisji 4 już interwencję. Gdzie w ciągu tych 4 odcinków, zdążyła zrobić ze złodzieja, oszusta i pijaka (naszego byłego prezesa) bohatera, a z kibiców bez których ten klub by dawno nie istniał, prawie że grupę mafijną, do tego jeszcze wiele innych rzeczy. Od tak się nawróciła?

Wyedukowany tj. kumaty ?:D
Nie no ku*** jak Ty sobie wyobrażasz że typ stanie się kumaty po obejrzeniu programu w tv ? Chodzi mi bardziej o to że gość który zachęcony tym programem przyjdzie na trybuny będzie miał o wiele lepszą ( pod naszym względem ) motywację niż zwykły pikol fetujący Kake zachęcony reklamami typu ta z truskawkami.

ODPOWIEDZ