Akcenty kibicowskie w filmach, mediach etc.
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Akcenty kibicowskie w filmach, mediach etc.
W filmach, serialach, kabaretach przejawia się sporo wstawek o kibicach czy naszych klubach piłkarskich. Widzieliście coś takiego? Informujcie, mile widziane też filmiki. Może ja zacznę:
Miodowe lata, odcinek o derbach Warszawy, Karol i sąsiad Kursi jako Legioniści oraz Norek jako Polonista, który jednak później się przerzucił i został królem Żylety :)
Kabaretowy klub dwójki, skecz o posiedzeniu rządu peło, Donald dzwoni do Komorowskiego z pytanie za kim będzie na mundialu ten opowiada.... za Cracovią :)
Świta mi jeszcze z w jakim serialu tvnowkim w którym grał Karolak była scena w której bodaj Poloniści podrzucali na dworcu prowiant Pasom.
Miodowe lata, odcinek o derbach Warszawy, Karol i sąsiad Kursi jako Legioniści oraz Norek jako Polonista, który jednak później się przerzucił i został królem Żylety :)
Kabaretowy klub dwójki, skecz o posiedzeniu rządu peło, Donald dzwoni do Komorowskiego z pytanie za kim będzie na mundialu ten opowiada.... za Cracovią :)
Świta mi jeszcze z w jakim serialu tvnowkim w którym grał Karolak była scena w której bodaj Poloniści podrzucali na dworcu prowiant Pasom.
-
Re: Akcenty kibicowskie w filmach, mediach etc.
W Świecie Wg. Kiepskich pojawili się kibice Śląska Wrocław jak mu wbili na chatę bo babka Kiepska okradła ich z szalików :)
-
W Miodowych Latach ten łysy gościu zapomniałem jak już się nazywał (Kurski???) tłumaczy zonom tego KRawczyka i Barcisia co to są zgody i kosy. Już ktoś tu chyba gdzieś kiedyś podrzucił na forum ten kawałek - był naprawdę niezły. Zebrałem tu opisy wejść w tryb serwisowy odbiorników TV. W artykule "Tryby serwisowe" są opisy popularnych chassis i w języku polskim. W artykule "Service mode different" zebrane są w tabelach opisy trybów serwisowych różnych odbiorników po angielsku.
W artykułach :Service mode Grundig" jak sama nazwa wskazuje zamieściłem tryby Grundiga. Jest tego dość sporo więc podzieliłem to na kilka części.
Myślę, że język angielski nie będzie wielką przeszkodą w odczytaniu sposobu wejścia w tryb serwisowy.
Z dzisiejszego kabaretu:
- a jak nie zapłace??
- To takich wrzucamy do Wisły!
- Tak od razu, z mostu??
- Nie, dajemy szalik Cracovii i wrzucamy do sektora Wiślaków :)
Może nie aż tak dokładnie, ale coś w ten deseń.
W artykułach :Service mode Grundig" jak sama nazwa wskazuje zamieściłem tryby Grundiga. Jest tego dość sporo więc podzieliłem to na kilka części.
Myślę, że język angielski nie będzie wielką przeszkodą w odczytaniu sposobu wejścia w tryb serwisowy.
Z dzisiejszego kabaretu:
- a jak nie zapłace??
- To takich wrzucamy do Wisły!
- Tak od razu, z mostu??
- Nie, dajemy szalik Cracovii i wrzucamy do sektora Wiślaków :)
Może nie aż tak dokładnie, ale coś w ten deseń.
-
W tym odcinku pokazane były też materiały filmowe ze szturmu kibiców Śląska na sektor Lecha w 1993 roku (że niby babka Kiepska taką awanturę rozkręciła).W Świecie Wg. Kiepskich pojawili się kibice Śląska Wrocław
Pamiętam,że w Świętej Wojnie były akcenty kibicowskie,motyw podobny jak w Miodowych Latach-umówili się na mecz i okazało się,że jedni są za GKS-em a ktoś tam za Ruchem.
-
zamiast pisac to może warto skupic się na linkach -bo inaczej temat chyba bez sensu.A faktycznie jest tego troszkę.
-
Zapewne chodzi ci o 39i pół.Świta mi jeszcze z w jakim serialu tvnowkim w którym grał Karolak była scena w której bodaj Poloniści podrzucali na dworcu prowiant Pasom.

█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all corp are bastards
-
W filmie Weekend widoczne grafy WIDZEWA.
Kiedyś na YT był filmik z serialu święta wojna w którym Bercik przychodzi do domu razem z kibolami Zagłębia Sosnowiec i skanduje "ZAGŁĘBIE! ZAGŁĘBIE!" niestety nie ma go już na YouTube...
-
We wspomnianym serialu bercik był za Gieksą, naprawdę aktor jest za Górnikiem Zabrze. Zkolei serialowy Gerard czyli Bogdan Kalus jest tak jak w serialu fanem Ruchu Chorzów.
-

-
"Rozmowy w toku" - były dziewczyny z Łksu,ale raczej godnie nie reprezentowały klubu :)
[link]
[link]
-
w 39ipół był też motyw zużlowy kiedy to nawet w ostatnim odcinku chyba Karolak mówi coś w Lubuskiem bez zmiany Falubaz pany, pokazane derby z Gorzowem i nie raz wątki sportowe były poruszane jak syn Karolaka gada z dziadkami, że bedzie ultrasam bla bla bla ...
W jakimś filmie na 2 chyba Rodzinka pl ostatnio jakaś małolata przyspacerowała do domu kolegi z klasy w szalu Legii
W Jobie typek w szalu Polski i barwach u lekarza z synkiem ;]
Pamiętam też serial dwie strony medalu gdzie w lokalnym klubie o kilku sekcjach byli też kibole sekcji piłkarskiej
W Pierwszej miłości Pawełek był też w ekipie Śląska o ile dobrze pamietam ;)
W jakimś filmie na 2 chyba Rodzinka pl ostatnio jakaś małolata przyspacerowała do domu kolegi z klasy w szalu Legii
W Jobie typek w szalu Polski i barwach u lekarza z synkiem ;]
Pamiętam też serial dwie strony medalu gdzie w lokalnym klubie o kilku sekcjach byli też kibole sekcji piłkarskiej
W Pierwszej miłości Pawełek był też w ekipie Śląska o ile dobrze pamietam ;)
MCMX
-
Formuła 51 z Samuelem L. Jacksonem
http://www.youtube.com/watch?v=CaGy5JkZiis
http://www.youtube.com/watch?v=CaGy5JkZiis
[email protected]
FB - STORMstreetwear
FB - STORMstreetwear
-
"Chichot losu" taki serial na TVP1 był,chodziło o to że gość zabił kobietę,a jak się potem okazało zabójcą okazała się kibol ! Nie było chyba powiedziane jakiego klubu ale ich "banda" przyszła w żółto-czerwonych szalach na sprawę w sądzie :)
-
Książka - Ulica Daniela Odiji
[link]
w opisie tego nie ma, ale jest rozdział o kibolach Gryfa Słupsk ich życiu na mieście i meczu z Arką.
[link]
w opisie tego nie ma, ale jest rozdział o kibolach Gryfa Słupsk ich życiu na mieście i meczu z Arką.
[email protected]
FB - STORMstreetwear
FB - STORMstreetwear
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=EG1euBFd ... re=relateddalin pisze: Miodowe lata, odcinek o derbach Warszawy, Karol i sąsiad Kursi jako Legioniści oraz Norek jako Polonista, który jednak później się przerzucił i został królem Żylety :)

-
http://www.youtube.com/watch?v=G2tGXSCLOms
Cracovia-Polonia w starym pokoleniowym serialu DOM, jakiś gałgan przebija koło fanom z miasta Kraka hehe
z 39ipół
http://www.youtube.com/watch?v=qCI3blUA ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=BhOhb2c_ ... re=related
Cracovia-Polonia w starym pokoleniowym serialu DOM, jakiś gałgan przebija koło fanom z miasta Kraka hehe
z 39ipół
http://www.youtube.com/watch?v=qCI3blUA ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=BhOhb2c_ ... re=related
MCMX
-
Był kiedyś taki talk show "Talk2szok" (czy coś takiego, z Najsztubem i Żakowskim), i byli w jednym odcinku kibice Polonii Warszawa...Ma to ktoś może? Bo na yt nie znalazłem..
-
"Cud purymowy" :)
-
Mam to na video gdzieś :) ale nie mam możliwości przegraniaHenderson_ pisze:Był kiedyś taki talk show "Talk2szok" (czy coś takiego, z Najsztubem i Żakowskim), i byli w jednym odcinku kibice Polonii Warszawa...Ma to ktoś może? Bo na yt nie znalazłem..
-
"Piłkarski Poker"
[link]
[link]
"Złoty Środek"
[link]
Niemal na początku filmu, dwie drugoplanowe bohaterki rozmawiają o najbliższej kolejce ligowe m.in. o meczu Wisły.
"Vinci"
W jednej ze scen filmu, Cuma (Robert Więckiewicz) ogląda w telewizji mecz z Wisła - Amica z 4 kwietnia 2004 roku. W chwili w, której na ekranach ukazuje się fragment meczu, Tomasz Frankowski strzela w 88 minucie bramkę na 1:1. Przypomnijmy, że całe spotkanie Wisła wygrała 2:1, a decydująca bramkę zdobył Tomasz Kłos w 90'. Co ciekawe, dla gości prowadzenie uzyskał późniejszy pomocnik Białej Gwiazdy, Marek Zieńczuk.
http://www.youtube.com/watch?v=A8fmTo3JYyQ
"13 posterunek"
W odcinku 3. drugiego sezonu, Czarek (grany przez Cezarego Pazurę) odnosi się do Wisły Kraków. Poniżej fragment tego 3. odcinka:
[link]
"I kto tu rządzi"
Polski serial komediowy zrealizowany i emitowany w telewizji Polsat. Główne role zagrali w nim: Małgorzata Foremniak i Bogusław Linda.
W odcinku jedenastym, bohater grany przez Lindę, mówi: "Wisła Kraków trzyma poziom. Ten mecz z Zagłębiem - Szacunek!"
"Parada oszustów"
Odcinek 3. zatytułowany "Tajny detektyw", opowiada historię krakowskiego jubilera oraz skradzionego naszyjnika. Serialowy czas akcji rozpoczyna się 5 października 1936 roku, miejscem akcji natomiast jest Kraków. Część 3. trwa niespełna 48 minut. Podczas tego czasu trzykrotnie na ekranie zobaczyć możemy plakaty zapraszające na wielkie derby Krakowa Wisła - Cracovia. Co ciekawe, z plakatu wyczytać możemy, że derby zaplanowano na dzień 13-ego, nie bardzo wiadomo, którego miesiąca. Poniżej kadr z filmu, oraz krótki urywek:
[link]
[link]
Reklama Sprite
Znana wszystkim seria reklam napoju Sprite, których motywem przewodnim jest hasło: "Ja Sprite, ty pragnienie", doczekała się krakowskiego odpowiednika. Jeden z bohaterów wysiada z pociągu na dworcu głównym w Krakowie. Na szyi zawiązany ma zielono-biało-czerwony szalik. Na peronie stoją natomiast fani w czerwono-biało-niebieskich szalikach. Wprost nie jest powiedziane o jakie kluby chodzi, jednak specyfika miejsca oraz barw jest jednoznaczna. Poniżej reklama:
[link]
W jednym z odcinków "Kocham się Polsko". Padło pytanie o Wisłę Kraków, Marzena Rogalska powiedziała "Wisła Kraków najlepsza na świecie (...)".
[/quote]"OVOMALTINE"
Napój ten wyprodukowany został w Szwajcarii w 1904 roku, przez Alberta Wandera. Początkowo uważano go za odżywkę dla sportowców. W takiej też formie wykorzystywany był na olimpiadzie w Berlinie w 1936 roku. Później stał się niczym innym, jak tylko czekoladowym przysmakiem dla dzieci.
W międzywojennej prasie pojawiały się reklamy napoju. Np. w "Przeglądzie Sportowym" z 1927 roku, znaleźć można taką zachętę do kupna jaką przedstawiamy z boku. Reklama ukazała się na kilka lat przed otwarciem krakowskiej filii to też nazwa produktu jest oryginalna, szwajcarska. Firma dedykowała swój produkt sportowcom, nic więc dziwnego, że do reklamy użyła symbolu najlepszej wówczas piłkarskiej drużyny Polski. Biała gwiazda na obrazku piłkarza każe sugerować, że zawodnik ten jest wiślakiem. Towarzystwo Sportowe nie otrzymało żadnej zapłaty za umieszczenie swojego znaku w tejże reklamie.
[link]
-
Pamietam ten odcinek.W celi znajdowali sie kibice Legii i Widzewa, a Czarek postraszyl tego typa mowiac ze wrzuci go do tej celi i powie im ze jest za Wisla :))jsel2 pisze:"13 posterunek"
W odcinku 3. drugiego sezonu, Czarek (grany przez Cezarego Pazurę) odnosi się do Wisły Kraków. Poniżej fragment tego 3. odcinka:
[link]
-
Kiedyś widziałem film o kibicu Widzewa , który jechał pejsom po majtach.Dostał w******* od ŁKS-u ,a na końcu się okazało , że jest żydem.
P.S.nie oglądałem tego od początku.Wie ktoś może jaki tytuł miał ten film?
-
Cud Purymowyniewinny pisze:Kiedyś widziałem film o kibicu Widzewa , który jechał pejsom po majtach.Dostał w******* od ŁKS-u ,a na końcu się okazało , że jest żydem.
http://www.youtube.com/watch?v=PhbgLbZ5MXs
NIEBIESKO - CZARNE KAPUŚCISKA
-
Dzięki właśnie o ten film mi chodziło.
-
-
Nie akcent ale ogólnie film o niewidomym kibicu Widzewa - polecam obejrzeć !
cz.1 http://www.youtube.com/watch?v=KWu6Uez1V0M
cz.2 http://www.youtube.com/watch?v=F4xVPsHJ ... re=related
cz.1 http://www.youtube.com/watch?v=KWu6Uez1V0M
cz.2 http://www.youtube.com/watch?v=F4xVPsHJ ... re=related
-
-
Gościu był za ŁKS i antysemita, jechał Widzewiakom od żydów. A później okazało się że jest sam żydem, dostał w******* od swoich kumpli i próbował się przerzucić :)niewinny pisze:Kiedyś widziałem film o kibicu Widzewa , który jechał pejsom po majtach.Dostał w******* od ŁKS-u ,a na końcu się okazało , że jest żydem.
-
Nie tak było, był za ŁKS i jechał Widzewiakom od żydów ale później dowiedział sie że jest żydem to ubrał szalik Widzewa poszedł do ŁKSu i dostał od nich w******* wtedy jak już sie przerzuciłThor1982 pisze:Gościu był za ŁKS i antysemita, jechał Widzewiakom od żydów. A później okazało się że jest sam żydem, dostał w******* od swoich kumpli i próbował się przerzucić :)niewinny pisze:Kiedyś widziałem film o kibicu Widzewa , który jechał pejsom po majtach.Dostał w******* od ŁKS-u ,a na końcu się okazało , że jest żydem.
Nick jest świadomie napisany z błędem.
To jest właśnie konfidenctwo - wywlekanie nieznaczących spraw jak np taka, że czyjś ojciec jest policjantem
-
Jan Kochanowski, łódzki robotnik, mieszka wraz z żoną i dorosłym synem w niewielkim, skromnym mieszkaniu w bloku. Syn większość czasu spędza z kolegami - kibicami jednego łódzkich klubów piłkarskich. Młodzi z zaangażowaniem godnym lepszej sprawy szukają okazji do bójki z każdym, kto wejdzie im w drogę. Najchętniej, rzecz jasna, z kibicami innych drużyn. W ich środowisku, za największą obelgę uważa się porównanie kogoś do Żyda. Jan, nigdy nie krył przed rodziną swoich poglądów. Według niego przyczyną wszelkiego zła i nieszczęść są właśnie Żydzi. Pewnego dnia Kochanowski dowiaduje się, że dostał pokaźny spadek. Jego mieszkający w Stanach wuj zmarł niedawno, a był człowiekiem zamożnym. Po długich poszukiwaniach okazało się, że Jan Kochanowski jest jego najbliższym krewnym. Okazuje się, że jego wuj był Żydem! Podobnie jak jego matka i ojciec, którzy naprawdę nazywali się Cohen, a nie Kochanowscy. Jakby tego było mało, warunkiem otrzymania spadku jest powrót rodziny Kochanowskich do wiary ojców! Zdruzgotany Jan wraca do domu, nic nie mówiąc żonie i synowi o przebiegu rozmowy z adwokatem. Stopniowo jednak zaczyna inaczej patrzeć na otaczający go świat.WarjatJP pisze:Nie tak było, był za ŁKS i jechał Widzewiakom od żydów ale później dowiedział sie że jest żydem to ubrał szalik Widzewa poszedł do ŁKSu i dostał od nich w******* wtedy jak już sie przerzuciłThor1982 pisze:Gościu był za ŁKS i antysemita, jechał Widzewiakom od żydów. A później okazało się że jest sam żydem, dostał w******* od swoich kumpli i próbował się przerzucić :)niewinny pisze:Kiedyś widziałem film o kibicu Widzewa , który jechał pejsom po majtach.Dostał w******* od ŁKS-u ,a na końcu się okazało , że jest żydem.
DONALD TY TROLU ZABIŁEŚ PIĘKNO FUTBOLU!!!!!!!!!!!
-
http://www.youtube.com/watch?v=Lff_kL8k15QArmia Krajowa pisze:Mam to na video gdzieś :) ale nie mam możliwości przegraniaHenderson_ pisze:Był kiedyś taki talk show "Talk2szok" (czy coś takiego, z Najsztubem i Żakowskim), i byli w jednym odcinku kibice Polonii Warszawa...Ma to ktoś może? Bo na yt nie znalazłem..
-
serial ''Dwie strony medalu'' praktycznie w kazdym odcinku akcenty kibicowskie, i Gruby szef bandy kibicow Gamrat Szczelin, do tego w serialu pokazane byly wyjazdy na mecze zgody a nawet rozgonienie przez policje ustawki

-
A całość tego programu?pattaya man pisze:http://www.youtube.com/watch?v=Lff_kL8k15QArmia Krajowa pisze:Mam to na video gdzieś :) ale nie mam możliwości przegraniaHenderson_ pisze:Był kiedyś taki talk show "Talk2szok" (czy coś takiego, z Najsztubem i Żakowskim), i byli w jednym odcinku kibice Polonii Warszawa...Ma to ktoś może? Bo na yt nie znalazłem..
-
Pamieta może ktoś taki film:
Akcja działa się w Danii chyba. Było 2 koleżków którzy kombinowali z handlem narkotykami, pożyczali jakis hajs od lichwiarzy. I ktoregos razu pożyczyli hajs albo wzieli dragi od jakichś Serbów, coś im sie po drodze spierdoliło i potem ci Serbowie ich ścigali. Wiem że u tych Serbów na kwadracie wisiała flaga Crvenej Zvezdy. Może ktoś tytuł skojarzy ? Oglądałem w TV to kiedyś, film raczej starszy. Chetnie bym jeszcze raz zobaczyl.
Akcja działa się w Danii chyba. Było 2 koleżków którzy kombinowali z handlem narkotykami, pożyczali jakis hajs od lichwiarzy. I ktoregos razu pożyczyli hajs albo wzieli dragi od jakichś Serbów, coś im sie po drodze spierdoliło i potem ci Serbowie ich ścigali. Wiem że u tych Serbów na kwadracie wisiała flaga Crvenej Zvezdy. Może ktoś tytuł skojarzy ? Oglądałem w TV to kiedyś, film raczej starszy. Chetnie bym jeszcze raz zobaczyl.
-
Mam to na video gdzieś :) ale nie mam możliwości przegrania[/quote]
http://www.youtube.com/watch?v=Lff_kL8k15Q[/quote]
A całość tego programu?[/quote]
Zacząłem ściągać, ale nie wiem czy to będzie tylko ten krótki urywek, czy całość [link].
http://www.youtube.com/watch?v=Lff_kL8k15Q[/quote]
A całość tego programu?[/quote]
Zacząłem ściągać, ale nie wiem czy to będzie tylko ten krótki urywek, czy całość [link].
WYBRZEŻE GDAŃSK
-
Hmm...Jakbyś już ściągnął, i to by było to, to mógłbyś na tubę zrzucić...
-
W tym samym programie było o Krakowie. Z tego co pamiętam to przyszła tylko Wisła i większość była z NH,bo prowadzący byli zdziwieni,dlaczego kibicują Wiśle a nie Hutnikowi.
-
Tak, to jest to. Postaram się wrzucić później na YT.Henderson_ pisze:Hmm...Jakbyś już ściągnął, i to by było to, to mógłbyś na tubę zrzucić...
WYBRZEŻE GDAŃSK