Manifestacje antyrządowe 25 maja

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

ODPOWIEDZ
frodok

Re: Manifestacje antyrządowe 25 maja

Post autor: frodok » 20.05.2011, 18:17

Stab protestacyjny NSZZ „Solidarność” zdecydował o szczegółach akcji protestacyjnych w najbliższych tygodniach. 30 czerwca związek zorganizuje duży protest w Warszawie.

W środę 25 maja odbędą się protesty we wszystkich miastach wojewódzkich. Podczas protestów związkowcy przekażą wojewodom petycje z głównymi postulatami związku. Do najważniejszych należą podwyższenia kryteriów dochodowych upoważniających do świadczeń z pomocy społecznej, czasowego obniżenia podatku akcyzowego na paliwo oraz skierowania dodatkowych środków na walkę z bezrobociem.
http://www.youtube.com/watch?v=eR6CYMEz ... r_embedded
CHODZCIE Z NAMI POLAKAMI KIBICE Z NAMI POLAKAMI PATRIOCI CHODZCIE Z NAMi

iparts.pl
Troublemaker

Post autor: Troublemaker » 20.05.2011, 23:19

Szczerze napisawszy Panowie to dobrze zdajecie sobie sprawę, że w niniejszej sytuacji nawet rzucenie peta może być przyczyna jakiejś "interwencji"...wiemy o tym dobrze.
Abstrahując już od samej manifestacji to zaznaczyć należy, że trzeba się na nią dostać a tam z dala od głównego teatru działań/protestu (niepotrzebne skreślić ) psy, mając de facto wolną rękę w stosunku do nas niezależnie czy będziemy odpalać achtungi czy zbierać kwiatki dla swoich dup na przydrożnych trawnikach.

PS: idąc typ tropem dedukcji rządy koalicji SLD?PSL nie były najgorsze.:)
Precz z antypolonizmem w polskim środowisku kibicowskim!!

przekum

Post autor: przekum » 21.05.2011, 00:09

SUPPORTERS pisze:a juz 30 czerwca najwieksza manifestacja w stolicy !!
mam nadzieje że nie tylko solidarnościowa ale i nasza kibicowska bo wolne w robocie już zaklepane.
IHG`09

cwaniak z PKSu

Post autor: cwaniak z PKSu » 21.05.2011, 15:31

Czyli trzeba nagłośnić sprawę, że w manifestacjach będą brali udział także "kibole". Media chętnie to łykną, wtedy będzie to "manifestacja związkowców i kiboli". Były przecież nieraz takie spędy, że we wspólnej sprawie obok siebie stały różne grupy. Ja też patrzę spode łba na związki zawodowe (z zazdrością?), bo jedynym "pakietem socjalnym" w firmie jaki dostałem była stówa na święta od szefa kilka lat temu. Nie mówiąc o tym, że jak pójdę na chorobowe to nie dostanę premii. W firmach ze związkami jest lepiej ;]
Obrazek

Sztygar

Post autor: Sztygar » 21.05.2011, 19:15

Po jakich 10? Po 5 latach i do tego każdy co miesiąc dostanie talon na d**** do burdelu...

Ręce opadają.
Każdy kto się tylko ośmieli upomnieć o prawa pracownicze i wkurwia go cena benzyny to od razu lewak, żebrak i leń bo ośmiela się wkurwić na to co się obecnie dzieje. Dobrze wiedzieć co nasz czeka po ewentualnym dorwaniu się do władzy pewnego ugrupowania, gdzie zwykły pracownik został by sprowadozny do roli psa.

DrDukeNaJewtubiePL

Post autor: DrDukeNaJewtubiePL » 22.05.2011, 01:38

Udzial w manifestacji z ludzmi pracy/bezrobotnymi, zwiazkiem "Solidarność" uwazam za dobry.

Nie musimy sie ze wszystkimi ich żądanimi zgadzać, tak samo jako oni nie musza popierać nas w 100%. Jest to po prostu niemozliwe. Pytanie jest proste czy bliżej nam do rzadzacej PO czy Solidarnosci upominajacej sie o prawa pracownicze? Jest okazja uderzyc w Tuska i zaprezentowac nasze żądania.
http://www.youtube.com/user/DavidDukePLTV#p/u
http://niszczsyjonizm.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/DavidDukePL2
http://www.polskawalczaca.com

Walker

Post autor: Walker » 22.05.2011, 10:12

Chamstwo i zazdrość ludzka nie zna granic. Po co komuś ma być lepiej jak mi jest gorzej ? Lepiej siedzieć na d**** j**** za 1000 zł i zapierdalać na nową furę dla szefa.

W mojej byłej już pracy kazano podpisać papier że nie będę należał ani zakładał związków zawodowych i wykorzystywał ich do celów z firmą...
I co ? Praca z [link] z najniższą krajową ( wypłata do łapy) bez świadczeń urlopowych i L4 ,praca 10h dziennie. Ile zrobisz tyle zarobisz. Szanowano tylko starzych pracowników reszte jak szmaty do harówki. Wypłaty nie najgorsze ale za taką pracę zdecydowanie za mało. Za to szef stawia baseny, marmury i inne huje muje a przy nas płakal że ciężkie czasy i trzeba przycisnąć pasa ( oczywiście z wypłatami) Ja na szczęście należałem do grupy starszyzny więc jakoś dawałem rade.
Ale żal mi ludzi przychodzących do tej pracy jebiących po 230 h w miesiącu i zarabiając 1400 -1500 zł. Roboty jest mało więc trzeba brać co popadnie.
Tak wygląda ustrój kapitalistyczny bez związków. Zaczynam prace w firmie gdzie są bardzo mocne związki i jest to jedna z ważniejszych rzeczy, wiem przynajmniej że ktoś stoi na straży moich ciężko zarobionych pieniędzy. To że związki często patrzą głównie na siebie to mnie to wcale nie dziwi. Sam jakbym tam był to pewnie postępował bym podobnie. Gdyby nie związki to z wielu firm zrobiono by już dawno obozy pracy

JeszczeJeden

Post autor: JeszczeJeden » 23.05.2011, 19:25

Do tych, którzy tak jadą po Związkowcach (że ciągną od państwa, itd.).
Rzeczywiście, jako kibice, którym nie obce są:
promocje; niszczenie mienia; wjazdy z bramą; i dziesiątki innych opcji, niektórych wręcz standardowych jak przejazdy koleją bez biletów.
mamy pełne prawo czuć się lepsi od nich...

212

Post autor: 212 » 23.05.2011, 21:05

Kibice pod takimi lewackami hasłami?

Viclav

Post autor: Viclav » 23.05.2011, 21:19

Zapewne jedynym wyznacznikiem prawicowości jest JKM i jego mityczny "wolny rynek".

Zresztą "socjalny" to nie "lewacki". Bo wyjdzie zaraz na to, że Autonomiczni Nacjonaliści są lewakami, hehe.
Obrazek"Jesteś sterem, białym żołnierzem!" Beata KozidrakObrazek

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 24.05.2011, 17:50

temat pociety z prawie wszystkich wpisow przeciwnych udzialowi kibicow w manifestacji zwiazkowcow

krytykujemy (i slusznie), ze Tusk robi tu druga Bialorus, tymczasem na forum kibice sobie nawzajem serwuja to samo, jak to wyglada? :/
Ruch Narodowy

hobbysta125

Post autor: hobbysta125 » 24.05.2011, 19:07

Bo ta sytuacja pokazała, że środowisko kibiców nie jest tak świetnie zorganizowane jak myśleliśmy.

ODPOWIEDZ