Grecja-Polska(29.03.2011)
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Grecja-Polska(29.03.2011)
Ogólnie na temat meczu.
Mecz odbędzie się w Atenach(Pireus)
Georgios Karaiskakis [link]
[link]
[link]
Mecz odbędzie się w Atenach(Pireus)
Georgios Karaiskakis [link]
[link]
[link]
-
Re: Grecja-Polska(29.03.2011)
Mam pytanie. Czy na trasie Polska-Grecja (chodzi mi o państwa: Węgry, Serbia, Macedonia) wymagany będzie paszport, czy można wjechać na dowód? Słyszałem, że obywatele UE są wpuszczani na dowód mimo tego, że wymienione państwa nie są w Schengen w zamian za to, że obywatele tych państw nie muszą mieć wiz do Europy Zachodniej. Prawda to czy nie? Mamy już cały komplet na auto, ale problem jest w tym, że jeden z nas nie ma właśnie [link]. Bardzo proszę o pomoc, bo czas goni.
Jak wszyscy za jednego, tak ja sam za wszystkich.
-
Latem na dowodzie cala trase do Grecji zrobilismy, wiec bez przypalu.
Serbsko-Wegierska granica mocno zajebana byla, wiec kilka godzin z glowy moze byc.
W Macedonii spoko droga przez gory
Serbsko-Wegierska granica mocno zajebana byla, wiec kilka godzin z glowy moze byc.
W Macedonii spoko droga przez gory
-
[link]
tu masz wszystkie informacje, można dojechać na dowód osobisty.
tu masz wszystkie informacje, można dojechać na dowód osobisty.
Dyskobolia Grodzisk
-
Na granicach lubią przetrzymać bez powodu jeśli nie dostaną jakiś fantów, także jeśli ktoś nie chce czekać to warto mieć dodatkowy sześciopak albo paczkę fajek na granicę
BYŁO I JUŻ NIE WRÓCI
-
jak wyglada sprawa z biletami ma ktos juz jakies info???
Cale Nasze Zycie To GKS KATOWICE
-
poszukuje transportu do Aten w czymkolwiek. naturalnie zrzucam się na paliwo plus jakiś bonus za przysługę. Mogę dojechać w każdy rejon Polski lub wsiąść po drodze(Wrocław)
kontakt przez priv.
kontakt przez priv.
Tuskostan - mityczny stan na zielonej wyspie, gdzie 28-latek, milioner z 6 wyrokami zakłada linie lotniczą oraz parabank...aby żyło się lepiej!
-
Odbierz prvP_FSW pisze:poszukuje transportu do Aten w czymkolwiek. naturalnie zrzucam się na paliwo plus jakiś bonus za przysługę. Mogę dojechać w każdy rejon Polski lub wsiąść po drodze(Wrocław)
kontakt przez priv.
-
jakie sa mniej wiecej koszta tego wyjazdu transportem samochodowym?
-
Jadąc autem na gaz planujemy się zmieścić w 2tys zł razem z winietami, opłatami itd. Chodzi mi o same paliwo.
-
bilety będzie można nabyć na miejscu w kasach, cena nie znana.
Dyskobolia Grodzisk
-
Rozwieję kilka wątpliwości, bowiem samochodem jechaliśmy na Aris na LE.
Nie trzeba mieć paszportu na całej trasie jadąc przez Słowację, Węgry, Serbię, Macedonię.
Drogi na Węgrzech, w Serbii i Macedonii są bardzo dobre - lepsze niż u nas. Jest też duża liczba stacji benzynowych, więc nie ma problemu z tankowaniem, zjedzeniem, czy kupieniem czegoś. Mniejsza liczba może być ich na południu Serbii bo zaczynają się bardziej górzyste tereny. Na wjeździe do Macedonii mamy trochę stacji. Później znów zaczynają się góry i mega zajebiste widoki.
Sami Serbowie są przychylnie do nas nastawieni. W Macedonii również nie było problemu, poza tym, że lubili na bramce wziąć kilka "złotych" więcej - jak nie miało się ich pieniędzy. Wymiana jednak wymagała jakiś dziwnych akcji i ostatecznie nie opłaca się czekać.
Spore kolejki przy wyjeździe z Serbii na Węgry. Mała kolejka była przy wjeździe w stronę Serbii, jednak jechaliśmy bardzo wczęśnie - 4 - 5 rano.
Ceny na stacjach w Serbii i Macedonii mogą być lekko droższe niż normalnie, ale są to naprawdę nieznaczne różnice. W samej Grecji ceny są wyższe, jednak nie jest to też jakaś kosmiczna różnica - na pewno nie jest to przelicznik 1 zł u nas to 1 euro u nich.
Aha, na Węgrzech trzeba wykupić winietę. Nie są one sprawdzane na bramkach tak jak w Macedonii i Serbii, jednak są niby jakieś służby które sprawdzają samochody, robią zdjęcia i walą mandaty później. Można wykupić tygodniową, która wychodzi taniej. Jeżeli zatem ktoś jedzie na mecz z krótkim noclegiem i załapie się na powrót w czasie tygodnia to na pewno się opłaca.
Nie trzeba mieć paszportu na całej trasie jadąc przez Słowację, Węgry, Serbię, Macedonię.
Drogi na Węgrzech, w Serbii i Macedonii są bardzo dobre - lepsze niż u nas. Jest też duża liczba stacji benzynowych, więc nie ma problemu z tankowaniem, zjedzeniem, czy kupieniem czegoś. Mniejsza liczba może być ich na południu Serbii bo zaczynają się bardziej górzyste tereny. Na wjeździe do Macedonii mamy trochę stacji. Później znów zaczynają się góry i mega zajebiste widoki.
Sami Serbowie są przychylnie do nas nastawieni. W Macedonii również nie było problemu, poza tym, że lubili na bramce wziąć kilka "złotych" więcej - jak nie miało się ich pieniędzy. Wymiana jednak wymagała jakiś dziwnych akcji i ostatecznie nie opłaca się czekać.
Spore kolejki przy wyjeździe z Serbii na Węgry. Mała kolejka była przy wjeździe w stronę Serbii, jednak jechaliśmy bardzo wczęśnie - 4 - 5 rano.
Ceny na stacjach w Serbii i Macedonii mogą być lekko droższe niż normalnie, ale są to naprawdę nieznaczne różnice. W samej Grecji ceny są wyższe, jednak nie jest to też jakaś kosmiczna różnica - na pewno nie jest to przelicznik 1 zł u nas to 1 euro u nich.
Aha, na Węgrzech trzeba wykupić winietę. Nie są one sprawdzane na bramkach tak jak w Macedonii i Serbii, jednak są niby jakieś służby które sprawdzają samochody, robią zdjęcia i walą mandaty później. Można wykupić tygodniową, która wychodzi taniej. Jeżeli zatem ktoś jedzie na mecz z krótkim noclegiem i załapie się na powrót w czasie tygodnia to na pewno się opłaca.
Ciężary na mase ?! Na masę najlepsze są wafelki i ptasie mleczko.
-
Proponuje sprawdzic w necie obowiazkowe wyposazenie auta bo jak bylem na Wegrzech to z tego co pamietam u nich w osobowych autach trzeba miec na wyposazeniu te zielone kamizelki i wiem ze lubia czasami sprawdzac czy sie to ma kase np Forinty lepiej kupic u nas bo ja zrobiłem blad i wymieniałem na granicy Słowacko Wegierskiej i to był bład bo w polsce forint stał 1.59zł a na granicy przelicznik był 2.10 !! ja wymieniałem ok 1200 zł wiec troche byłem w plecy a najlepszy przelicznik miało euro wiec najlepiej jechac z euro . Słowacja Wegry Serbia drogi o niebo lepsze niz nasze greckie tez przez cała Gecje od wjazdu z Bułgari bo tak jechałem autosdrada do aten . W Serbi miejscowa psiarnia bardzo lubi łapówki szczególnie jak sie jedzie na zagranicznych blachach to zatrzymuja dla zasady zeby dostac z pare euro taki bałkanski standart .
-
W ciągu ostatnich 3 lat trasę z Polski do Aten pykałem kilkanaście razy.
Warto w ubezpieczalni upomnieć się o zieloną kartę auta, wydają je za darmo. Na granicy kosztuje to około 50 Euro. W Czechach, Słowacji, Węgrzech trzeba mieć winietę w sumie to jakieś 25-30 euro. Serbia to płatna autostrada około 25Euro, Macedonia jakieś 8Euro i z Salonik do Aten kolejne 25-30 więc sporo tych opłat. Stacje faktycznie są gęsto jednak w Grecji jak jest po 18 to może być kłopot, to samo w weekend, nawet przy autostradzie niektóre stacje są zamknięte.
Generalnie przejazd autem nie jest tani, warto poszukać lotów np Easyjet z Berlina do Aten, można trafić za 60-100Euro w 2 strony. Mój koszt przejazdu w jedną stronę z Poznania to około 350Euro. Warto się nad samolotem zastanowić, bo droga jest dosyć męcząca nawet przy zmianach za kółkiem.
Jak byście jednak jechali to w Grecji warto zatrzymać się jakieś 200km przed Atenami na małą kąpiel w gorących źródłach w Termopilach. Jadąc autostradą po minięciu miasta LAMIA trzeba zjechać na Thermopyles i tam kierować się na Loutra Thermopyles. Jak już zjedziecie to za płotem czeka was miła niespodzianka. Gwarantuje, że po przejechaniu prawie albo i ponad 2tysięcy kilometrów, zanurzenie się tam w wodzie jest bardzo przyjemne i relaksujące. Wstęp darmowy bo miejsce jest można powiedzieć dzikie. Kiedyś były tam jakieś wanny itp a dziś przechodzi się przez dziurę w płocie i kąpie w górskim strumieniu i pod wodospadem. Woda ma jakieś 38stopni. Polecam
Warto w ubezpieczalni upomnieć się o zieloną kartę auta, wydają je za darmo. Na granicy kosztuje to około 50 Euro. W Czechach, Słowacji, Węgrzech trzeba mieć winietę w sumie to jakieś 25-30 euro. Serbia to płatna autostrada około 25Euro, Macedonia jakieś 8Euro i z Salonik do Aten kolejne 25-30 więc sporo tych opłat. Stacje faktycznie są gęsto jednak w Grecji jak jest po 18 to może być kłopot, to samo w weekend, nawet przy autostradzie niektóre stacje są zamknięte.
Generalnie przejazd autem nie jest tani, warto poszukać lotów np Easyjet z Berlina do Aten, można trafić za 60-100Euro w 2 strony. Mój koszt przejazdu w jedną stronę z Poznania to około 350Euro. Warto się nad samolotem zastanowić, bo droga jest dosyć męcząca nawet przy zmianach za kółkiem.
Jak byście jednak jechali to w Grecji warto zatrzymać się jakieś 200km przed Atenami na małą kąpiel w gorących źródłach w Termopilach. Jadąc autostradą po minięciu miasta LAMIA trzeba zjechać na Thermopyles i tam kierować się na Loutra Thermopyles. Jak już zjedziecie to za płotem czeka was miła niespodzianka. Gwarantuje, że po przejechaniu prawie albo i ponad 2tysięcy kilometrów, zanurzenie się tam w wodzie jest bardzo przyjemne i relaksujące. Wstęp darmowy bo miejsce jest można powiedzieć dzikie. Kiedyś były tam jakieś wanny itp a dziś przechodzi się przez dziurę w płocie i kąpie w górskim strumieniu i pod wodospadem. Woda ma jakieś 38stopni. Polecam
-
Dzięki wszystkim za informacje. Są bardzo przydatne, np o tej zielonej karcie auta nie mieliśmy pojęcia. Jeśli ktoś może podzielić się niewymienionymi tutaj wskazówkami i doświadczeniami to byłbym wdzięczny.
-
Witam poszukuje transportu do Aten w czymkolwiek. zrzucam się na paliwo plus jakiś bonus za przysługę.
kontakt przez priv.
kontakt przez priv.
-
Polecam szame w Macedonii, jest bardzo tanio i dobrze :)
Hutnik Nowa Huta
-
Leci ktoś samolotem z Polski ?
-
grecjakibicowsko pisze:W ciągu ostatnich 3 lat trasę z Polski do Aten pykałem kilkanaście razy.
Tak jak piszesz. Nie lepiej rozejrzeć się za samolotem?. Jak dobrze poszperasz to polecisz za 100 euro w dwie mańki. Grecja to kawał drogi.
No chyba że ktoś lubi takie eskapady.
>>> WORKING CLASS <<<
-
Jakby ktos szukal noclegow to godna polecenia jest stronka [link]
Mozna znalezc tam noclegi w samym Pireusie na dwie noce (poniedzialek-sroda) za jedyne 44 euro na dzis dzien dla dwoch osob. Opcja ze sniadaniem (nie we wszystkich hotelach) kilka euro drozsza. istnieje tez mozliwosc odwolania rezerwacji nawet na dzien przed data przybycia. Ja zabukowalem miejsce w tym hotelu
[link]
Patrzac na mape z tego hotelu do stadionu jest rzut beretem
Mozna znalezc tam noclegi w samym Pireusie na dwie noce (poniedzialek-sroda) za jedyne 44 euro na dzis dzien dla dwoch osob. Opcja ze sniadaniem (nie we wszystkich hotelach) kilka euro drozsza. istnieje tez mozliwosc odwolania rezerwacji nawet na dzien przed data przybycia. Ja zabukowalem miejsce w tym hotelu
[link]
Patrzac na mape z tego hotelu do stadionu jest rzut beretem
-
Nie wiem jak na Węgrzech/ Macedonii czy samej Grecji ale jak jedziecie autem przez Czechy/Słowacje to warto byście mieli: zapasowe bezpieczniki elektryczne, jeżeli są używane w instalacji elektrycznej danego samochodu; zapasowe żarówki, po jednej sztuce z każdego rodzaju; podnośnik samochodowy; klucz do demontażu kół samochodowych; koło zapasowe; linka holownicza; trójkąt ostrzegawczy ;kamizelka odblaskowa, która musi być umieszczona w kabinie pasażera, a nie w bagażniku; apteczkę samochodową no i oczywiście gaśnicę. Wszystko to w razie kontroli skrupulatnie sprawdzają. Jazda przez Czechy i Słowację to trochę bzdura bo tu i tu musisz płacić winietę. Lepiej już bezpośrednio na Słowację, a potem w stronę Węgier. Tam jest namieszane dość mocno z odcinkami dróg ekspresowych i część jest płatna trzeba mieć winietę, a część właśnie nie. Brak winiety to zazwyczaj kosmiczna kara. Lepiej też ją kupić na granicy czy stacji bo np. w PZM -ocie ostro przycinają sobie na sprzedaży ich. Z tego co pamiętam w kierunku Chorwacji po zjechaniu z obwodnicy Budapesztu mieliśmy problemy ze znalezieniem stacji z LPG. Jak to się ma w podróży do Grecji czy krajach przelotowych Macedonia, Serbia ?
-
Szukam chętnych na busa do Grecji, jak coś to prv. Koszt to około 600-650zł (sam dojazd). Proszę o prv tylko poważnie zainteresowanych. Pozdro!
-
Polski Związek Piłki Nożnej nie prowadzi sprzedaży biletów na mecz Grecja - Polska (29.03.2011 r., Ateny)Sprzedaż będzie prowadzić Grecki związek.
-
poszukuje chętnych na wyjazd do Grecji, chcemy wybrać się z kumplem jednak ze względu na koszty sami nie podołamy tej zabawie dlatego pisze tutaj. Wyjazd samochodem planujemy dzien po meczu w Kownie. Jakby ktoś był chetny to priv.
-
Jak by ktoś leciał np z Berlina easyjetem (160E na ten moment w dwie strony) to w Atenach z lotniska za 3 euro można dojechać pod sam stadion praktycznie bez przesiadek. Trzeba jechać kolejką podmiejską która kursuje między Pireusem a lotniskiem, można też jechać metrem, ale trzeba się przesiadać raz w centrum na stacji Monastyraki. Taksówka z lotniska będzie kosztowała pod stadion jakieś 50Euro więc absolutnie się nie opłaca, w dodatku pojedzie sporo dłużej ze względu na ruch. Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, ale Ateny to miasto około 4 milionowe a cała aglomeracja jest szacowana na jakieś 6 milionów ludzi, więc niech się nikt nie nastawia, że to takie małe miasto z Akropolem jak na lekcjach historii się uczyliśmy.
Hotele warto brać w okolicach Pireusu bo są tańsze a jak się chce pozwiedzać to można śmiało metrem dojechać do centrum. Z kibicowskich atrakcji turystycznych warto zobaczyć stadion Panathinaikosu stary przy ulicy Alexandras, sporo ciekawych grafów PAO można obejrzeć. Stadion Olimpijski robi też wrażenie, grają tam normalnie AEK i PAO zielona linia metra stacja Irini.
Jak by ktoś potrzebował jakichś tipów co robić, gdzie jeść itd. w Atenach to zapraszam na PM
Hotele warto brać w okolicach Pireusu bo są tańsze a jak się chce pozwiedzać to można śmiało metrem dojechać do centrum. Z kibicowskich atrakcji turystycznych warto zobaczyć stadion Panathinaikosu stary przy ulicy Alexandras, sporo ciekawych grafów PAO można obejrzeć. Stadion Olimpijski robi też wrażenie, grają tam normalnie AEK i PAO zielona linia metra stacja Irini.
Jak by ktoś potrzebował jakichś tipów co robić, gdzie jeść itd. w Atenach to zapraszam na PM
-
Mam wolne miejsce w busie, kontakt pw
-
ceny biletow na mecz od 10-15-20 euro
-
Skad ta wiadomosc? Gdzie mozna nabyc bilety na miejscu?tomi007 pisze:ceny biletow na mecz od 10-15-20 euro
-
Dystrybucja biletów zaczyna sie od 28.03.2011 stadion ,,karaiskaki,,(stadion Olympiakosu) kolo sektora 25
cena 10,15,20
[link]
cena 10,15,20
[link]
-
Ma ktoś wolne miejsca najlepiej w jakimś busie ? ;)
Okolice stolicy
Okolice stolicy
[link]
Zapraszamy!
Zapraszamy!
-
Bilety mozna nabyc w biurze podrozy ZANKO FERRIES ul.Liossion 34 Ateny,maja tez strone www,polski sektor 27 cena biletu 12-15...mieszkam w Atenach i dla informacji kibicow jadacych z polski,mamy spotkanie na Monastiraki(znane miejsce pod akropolem)stamtad ruszamy na stadion,na chwile mowa jest o 200 kibicow ale bedzie duzo wiecejm ysle)pozdrawiam
-
Polski sektor gate 27 na rogu ale zawsze sa przydzielane bilety dla przyjezdnych z moich informacji wiem ze beda dostepne bilety nawet w centralnych sektorach ale co to za przyjemnosc jak mozna byc razem w kilkaset osob a moze i tysiecy...jakies pytania prosze na email [email protected] pozdrawiam
-
po wczorajszym meczu pewnie w Grecji się sraczka zacznie :)
-
odnosnie meczu Grecja-Polska...mamy pokazac kibicow,Nas,doping zeby bylo Nas wszedzie glosno.Osobiscie znajac sie na pilkce uwazam ze mamy najgorsza lige w Europie+druzyne narodowa ktora zanim zagra najpierw pyta "za ile gramy"
-
Tak wiec czy porazka z Litwa czy z Bangladeszem mnie osobiscie nie interesuje....doping,halas,pokazac ze mamy najlepszych kibicow:)Zbiorka w dniu meczu Monastiraki od 19.30...mam glosy ze bedzie Nas troche,informacja poszla w eter,rozne portale spolecznosciowe,jak i czaty itp wiec do boju:)
-
Czy ktos sie orientuje gdzie mozna zobaczyc gdzie nasze 'orly' trenuja?
-
27/3 (17:00) στη Βουλιαγμένη, 28/3 (10:30) στο γήπεδο του αγώνα (όλες θα είναι ανοικτές) czyli jak data najpierw Vulargmeni dokladnie nie pamietam gdzie to i na karaiskaki data powyzej ale moga byc zmiany jak to na gwiazdoow przystalo
-
26/3 και 27/3 (17:00) στο Αθλητικό Κέντρο Μαζαράκη, 28/3 (17:00) στο γήπεδο του αγώνα. O προπονητής της Πολωνίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 28/3 και ώρα 16:30 στο γήπεδο του αγώνα.w
w poniedzialek interview z Frankiem ostatnia data ale niewiem czy ogolnie dostepna,treningi pierwsze nie mam pojecia gdzie sa 28.03 na karaiskaki po interview logiczne ale pamietac prosze o zmianach
w poniedzialek interview z Frankiem ostatnia data ale niewiem czy ogolnie dostepna,treningi pierwsze nie mam pojecia gdzie sa 28.03 na karaiskaki po interview logiczne ale pamietac prosze o zmianach
-
Dzieki, wiem ze dzisiaj mieli na Atromitos'ie ale za pozno sie dowiedzialem
-
W niedziele na Akropolu spotykamy swite z pzpn no i oczywiscie leci odpowiednia przespiewka dla nich