Awantury na galach MMA

ultras, hooligans, liczby, ciekawostki, informacje, opisy

Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM

Dace2

Awantury na galach MMA

Post autor: Dace2 » 21.02.2011, 15:33

Coraz częściej dochodzi do spięć podczas gal MMA, niestety może to spowodować zahamowanie rozwoju tego sportu w naszym kraju. Takie akcje są wyjątkowo przypałowe a media maja gotowy temat. Nie ogarniam skąd bierze się moda na pojawianie się ekip na takich wydarzeniach...

iparts.pl
BartekBP

Re: Awantury na galach MMA

Post autor: BartekBP » 21.02.2011, 15:36

A moda taka, bo często walczą tam kibice?

Janozyk

Post autor: Janozyk » 21.02.2011, 16:36

Awantury na stadionach też miały zahamować rozwój piłki nożnej a jakoś mimo wszystko się rozwija. Ja nie jestem zwolennikiem awantur na takich galach (w sumie kojarzę dwie, jedną na walce Popka niezwiązaną z kibicowaniem oraz drugą w Rzeszowie, gdzie nic wielkiego się nie stało), ale na pewno nie będę tego krytykował. Nie raz ktoś się musiał z kościoła ewakuować tylnym wyjściem do taryfy, dlaczego gale miałyby pozostać neutralne?

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 21.02.2011, 18:01

Janozyk pisze:Awantury na stadionach też miały zahamować rozwój piłki nożnej a jakoś mimo wszystko się rozwija. Ja nie jestem zwolennikiem awantur na takich galach (w sumie kojarzę dwie, jedną na walce Popka niezwiązaną z kibicowaniem oraz drugą w Rzeszowie, gdzie nic wielkiego się nie stało), ale na pewno nie będę tego krytykował. Nie raz ktoś się musiał z [link] ewakuować tylnym wyjściem do taryfy, dlaczego gale miałyby pozostać neutralne?

A to ciekawe...

ObserwatorTrybun

Post autor: ObserwatorTrybun » 21.02.2011, 18:18

Moim zdaniem gala nie powinna być miejsce do spotykanie się ekip w celach mocniejszej wymiany zdań, po to chłopaki trenują żeby dać ładne widowisko sportowe, by ludzie zainteresowali się sportem by ten sport się rozwijał, dla nich też to jest jakaś możliwość wybicia się nawet wyżej nawet i do UFC jednak awantury przyćmiewają całe widowisko i nawet jeżeli przyjdzie ktoś z innej federacji i zobaczy dym to powie że ten człowiek nie będzie walczył u niego w federacji ponieważ:
1. Jest głupi że walczy na takiej gali.
2. Będzie się bał że znowu przyjadą jego koledzy i będzie u niego to samo.

Gale MMA dla kibiców i ekip powinny być traktowane jak mecze reprezentacji nikt nikomu nie wchodzi w zdanie najważniejsze by je wymienili Ci na ringu.

soHo

Post autor: soHo » 21.02.2011, 19:47

ObserwatorTrybun pisze:Moim zdaniem gala nie powinna być miejsce do spotykanie się ekip w celach mocniejszej wymiany zdań, po to chłopaki trenują żeby dać ładne widowisko sportowe, by ludzie zainteresowali się sportem by ten sport się rozwijał, dla nich też to jest jakaś możliwość wybicia się nawet wyżej nawet i do UFC jednak awantury przyćmiewają całe widowisko i nawet jeżeli przyjdzie ktoś z innej federacji i zobaczy dym to powie że ten człowiek nie będzie walczył u niego w federacji ponieważ:
1. Jest głupi że walczy na takiej gali.
2. Będzie się bał że znowu przyjadą jego koledzy i będzie u niego to samo.

Gale MMA dla kibiców i ekip powinny być traktowane jak mecze reprezentacji nikt nikomu nie wchodzi w zdanie najważniejsze by je wymienili Ci na ringu.
swiete slowa, dym na gali sztuk walki to jakies nieporozumienie, ja wszystko rozumiem, ale podawac przeciwnikom takich imprez argumenty jak na tacy to szczyt glupoty

ch.t

Post autor: ch.t » 21.02.2011, 20:49

to zasloncie oczy jak was to razizdanie o kibicach media maja wyrobione wiec po co sobie nimi glowe zawracac ze beda zle pisali:) kazda okazja na spotkanie jest dobra,bynajmniej na galach.A ta w Rzeszowie pod względem ilosci ekip byla jedna z lepszych,bodajze bylo ich z 5 czy 6?

BOS

Post autor: BOS » 21.02.2011, 20:56

Moim zdaniem na takich galach nie powinno dochodzić do żadnych starć pomiędzy kibicami

Sylwester89

Post autor: Sylwester89 » 21.02.2011, 22:14

Zalezy jak na to zjawisko spojrzec wiadomo kazdy ma odmiane zdanie na ten temat, jednak ukazuje to rowniez ciagly rozwój Polskiej sceny kibicowskiej gdyz atrakcje zaczynaja przynosic nie tylko piłkarskie mecze,badz w mniejszym stopniu hokejowe.

Celownik

Post autor: Celownik » 21.02.2011, 22:39

Co do awantury w Rzeszowie to przez długi czas był spokój dopóki jeden z gladiatorów ze Stali nie zaczął prowokować.

acKSU

Post autor: acKSU » 21.02.2011, 23:50

niech kazdy po koleji wyjdzie na ring i walczy
Obrazek

Martini Player

Post autor: Martini Player » 22.02.2011, 00:19

To może opublikujcie listę sportów,podczas których można się bić.
Dla mnie gala MMA to takie samo widowisko sportowe jak piłka nożna,siatkówka,hokej czy żużel. Podczas tych zawodów dochodzi do bijatyk i jakoś nikt z was się nie zastanawia czy zahamuje to rozwój danej dyscypliny...A tu proszę-MMA jest chyba wyjątkiem.

Glasgow_spirit

Post autor: Glasgow_spirit » 22.02.2011, 02:02

Chyba pare osob sie jednak zastanawia.
Nie chodzi o to, ze to MMA, pilka, hokej czy zuzel. Napierdalanki przy monitoringu i obecnosci masy postronnych ludzi sa po prostu przypalowe.
Czasy sie zmienily i samym wymachiwaniem piescia daleko nie zajedziesz. Dzis "trzeba ruszyc banka, zeby sie liczyc na miescie", zeby w ogole sie liczyc.
Pzdr.
Ruch Narodowy

antek11

Post autor: antek11 » 22.02.2011, 03:17

jutro idziemy bronić barw filharmonii narodowej

zoppot kurort

Post autor: zoppot kurort » 22.02.2011, 09:20

antek11 pisze:jutro idziemy bronić barw filharmonii narodowej
To uważajcie na teatr pantomimy, podobno maja jakiś spektakl niedaleko was;)

Dace2

Post autor: Dace2 » 22.02.2011, 09:32

Trafiłeś w sedno, ekipy powinny dążyć do spotkanie w możliwie najmniej przypałowym miejscu! Idąc na mecz mam świadomość ,że może do czegoś dojść ale to ja decyduje w którym sektorze siadam i czy szukam wrażeń itp. itd.
Na galach MMA jest mnóstwo osób nie związanych z kibicowską sceną i atrakcje serwowane przez hools do niczego nie są im potrzebne bo sami często ćwiczą różne sporty walki. Ciekawi mnie co będzie jak ochrona podczas interwencji użyje gazu albo tłum wpadnie w panikę i stratuje jakiegoś dzieciaka wtedy rozpocznie się lament ,że prowokacja i ochrona przesadziła…

Nie wygodniej jest się umówić w ustronnym miejscu wyjaśnić wszelkie nieporozumienia ale to już inny temat...

[link]

Glasgow_spirit pisze:Chyba pare osob sie jednak zastanawia.
Nie chodzi o to, ze to MMA, pilka, hokej czy zuzel. Napierdalanki przy monitoringu i obecnosci masy postronnych ludzi sa po prostu przypalowe.
Czasy sie zmienily i samym wymachiwaniem piescia daleko nie zajedziesz. Dzis "trzeba ruszyc banka, zeby sie liczyc na miescie", zeby w ogole sie liczyc.
Pzdr.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 22.02.2011, 10:57

Martini Player pisze:To może opublikujcie listę sportów,podczas których można się bić.
Dla mnie gala MMA to takie samo widowisko sportowe jak piłka nożna,siatkówka,hokej czy żużel. Podczas tych zawodów dochodzi do bijatyk i jakoś nikt z was się nie zastanawia czy zahamuje to rozwój danej dyscypliny...A tu proszę-MMA jest chyba wyjątkiem.
Ale jesteśmy kibicami PIŁKARSKIMI. Widziałeś, żeby kibice piłkarscy wpierdalali się na mecz jakiś drużyn siatkówki z którymi nie mają nic wspólnego i się napierdalali? I według Ciebie to jest ok? Jak jesteś wielkim hoolsem piłkarskim to masz stadiony i lasy do napierdalania się, a walki na galach MMA to jakaś pomyłka. Kibice piłkarscy to jakaś ku*** husaria żeby wszystkie inne dyscypliny sportowe rozjebać? Wjedźmy też na zawody szachowe, w badmintona, bierki i ku*** w chińczyka, rozjebmy wszystko a c***! Jesteśmy kibicami i możemy robić wszystko co chcemy, nie?

zwykly_kibic

Post autor: zwykly_kibic » 22.02.2011, 11:23

Jak awantury hamują rozwój MMA? Spokojnie w Polsce liczy sie tylko KSW, bo walczy tam Pudzian takie niszowe gale osób które stały sie specjalistami po walce Pudzian - Najman(80 %) , nikogo nie obchodzą ;) No chyba ze będzie walczył tam Pudzian :LOL:

Tel

Post autor: Tel » 22.02.2011, 11:27

Kibice piłkarscy? Ok. A jak np. Twoja druzyna ma sekcje hokeja i gracie z największą kosą, albo kosz i ta sama sytuacja. To nie wybierasz się? Boś kibic piłkarski? I w czasie afery na takich spotkaniach nie bijesz sie boś kibic piłki , a nie hokeja/kosza?
Obrazek

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 22.02.2011, 12:53

Tel pisze:Kibice piłkarscy? Ok. A jak np. Twoja druzyna ma sekcje hokeja i gracie z największą kosą, albo kosz i ta sama sytuacja. To nie wybierasz się? Boś kibic piłkarski? I w czasie afery na takich spotkaniach nie bijesz sie boś kibic piłki , a nie hokeja/kosza?
Moja sekcja = mój klub, ogarniasz? A to nie dość że nie moja dyscyplina, to jeszcze nie ma nic związanego z klubami. Nie wybieram się na mecz jakiejś innej drużyny hokeja, bo gra z moją kosą żeby im wpierdolić.
nowe zagadnienie?? hools piłkarscy??

Jeżeli ktos ma ochotę i cel skonfrontowania się lub przy atakowanie kogoś to niema znaczenia czy jest to mecz, las, gala mma, zawody małysza czy kwesta jurka owsiaka czy jest to jest pod kamerami, w centrum miasta czy w środku lasu. Dziwi mnie że w ogole jest założony taki temat. Temat podobny do tego z pojednaniem dla papieża
Proszę, rasowy chuligan, który by rozjebał całe państwo byleby wpierdolić rywalowi. Niedługo to na meczach będzie spokój, a w operze będą się chuligany napierdalać. Dobrze że nie masz nic do powiedzenia w swojej ekipie. Ja rozumiem, że np. na gali MMA widzisz typa w koszulce np. Cracovii a jesteś z Wisły i spuszczasz mu w******* pod halą. Ale nie rozumiem sytuacji gdzie na hali siedzi 5 ekip około 100osobowych i 200 osób z KSGKS zaczyna robić awantury. Od takich rzeczy są mniej ustronne miejsca, a rozpierdalanie komuś kto chce promować niszowy w Polsce sport i ledwo czerpie z tego zyski, a tu jeszcze kibice mu się napierdalają. Na następne gale będą przychodzić tylko chuligani, czyli de facto mogliby się spotkać w lesie.

Tel

Post autor: Tel » 22.02.2011, 13:08

Jeśli mamy mecz z największą kosą to nie obchodzi mnie czy to (jeśli posiadamy takie sekcje) piłka nożna/ hokej / siatka / kosz!! Ogarniasz?! Ja jestem kibicem klubu nie sekcji!! Ogarniasz?
Obrazek

LeoFCB

Post autor: LeoFCB » 22.02.2011, 13:22

BobSwagger_ pisze:
Janozyk pisze:Awantury na stadionach też miały zahamować rozwój piłki nożnej a jakoś mimo wszystko się rozwija. Ja nie jestem zwolennikiem awantur na takich galach (w sumie kojarzę dwie, jedną na walce Popka niezwiązaną z kibicowaniem oraz drugą w Rzeszowie, gdzie nic wielkiego się nie stało), ale na pewno nie będę tego krytykował. Nie raz ktoś się musiał z kościoła ewakuować tylnym wyjściem do taryfy, dlaczego gale miałyby pozostać neutralne?

A to ciekawe...
Dokładnie, daj spokój z tym rozwojem. jesteśmy 10 lat za wszystkimi a gdyby nie Euro to bylibysmy 40...

LeoFCB

Post autor: LeoFCB » 22.02.2011, 13:24

Nie można edytować...
Nie mówiąc już o tym że w rankingu wyprzedza nas teraz pewnie nawet Gwinea Równikowa. I gdzie ten rozwój?

Dace2

Post autor: Dace2 » 22.02.2011, 13:27

Tel pisze:Jeśli mamy mecz z największą kosą to nie obchodzi mnie czy to (jeśli posiadamy takie sekcje) piłka nożna/ hokej / siatka / kosz!! Ogarniasz?! Ja jestem kibicem klubu nie sekcji!! Ogarniasz?
Co ma to wspólnego z MMA?

zwykly_kibic

Post autor: zwykly_kibic » 22.02.2011, 13:43

BoB - szpanujesz tym swoim podpisem a jeszcze nie dawno robiłeś postanowienia, ze bierzesz się za jakiś SW. Jesteś jak mój ulubiony użytkownik tego forum niejaki młodykibic z lublina, który sie pytał jak przekonać rodziców by puścili na wyjazd, a po roku już robił tatuaże swojej dziewczynie markerem. Nie mam pojęcia skąd jesteś, i jakie są realia w Twoim miescie. Lecz np. Lechia sie chujowo zachowała bo na hokeju awanturę z GKS Tychy kiedyś kręciła??? Czy dużo ekip jeździ do swoich fan clubowych miast by konfrontować się na meczach ze swoją kosą.

Co do rozwoju piłki to chyba pierdolnięci musicie być skoro winę na słaby rozwój piłki składacie na te same osoby co GW. Może przez te osoby całe rodziny boją się na stadion przychodzić.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 22.02.2011, 14:22

Tel pisze:Jeśli mamy mecz z największą kosą to nie obchodzi mnie czy to (jeśli posiadamy takie sekcje) piłka nożna/ hokej / siatka / kosz!! Ogarniasz?! Ja jestem kibicem klubu nie sekcji!! Ogarniasz?
Ty to udany jesteś, ja p*******. Cytuję sam siebie.
Moja sekcja = mój klub, ogarniasz? A to nie dość że nie moja dyscyplina, to jeszcze nie ma nic związanego z klubami. Nie wybieram się na mecz jakiejś innej drużyny hokeja, bo gra z moją kosą żeby im wpierdolić.
Jeżeli nie rozumiesz, to mi przykro, ale ku*** napisałem to samo co Ty.

BoB - szpanujesz tym swoim podpisem a jeszcze nie dawno robiłeś postanowienia, ze bierzesz się za jakiś SW. Jesteś jak mój ulubiony użytkownik tego forum niejaki młodykibic z lublina, który sie pytał jak przekonać rodziców by puścili na wyjazd, a po roku już robił tatuaże swojej dziewczynie markerem. Nie mam pojęcia skąd jesteś, i jakie są realia w Twoim miescie. Lecz np. Lechia sie chujowo zachowała bo na hokeju awanturę z GKS Tychy kiedyś kręciła??? Czy dużo ekip jeździ do swoich fan clubowych miast by konfrontować się na meczach ze swoją kosą.
Ten to już dopierdala po całej linii. Gdzie tu szpan? Daje ciekawego gifa do podpisu, inni mają ku*** gołego Janasa, kilka osób ma tak jak ja walki MMA i nie robisz zadymy, więc się ku*** nie odzywaj. c*** mnie obchodzi co myślisz o jakimś innym użytkowniku i nie wiem co to ma związanego z tematem, myślisz trochę? Jakbyś ku*** umiał czytać to byś wiedział, że inne sekcje mojego klubu = mój klub i to jest w porządku, ale specjalne ustawianie się na imprezach które nie mają nic wspólnego ani z kibicowaniem ani z klubami którymi kibicują to jakiś żart. Tak jak ku*** napisałem, jakby to były pojedyncze osoby, które po prostu zobaczyły kogoś w barwach i postanowiły go skroić to ok, nieważne wtedy jakie to miejsce. Ale ku*** po 200 osób z ekip na gali która nie ma z nimi nic wspólnego to już po prostu ustawka w miejscu gdzie jej nie powinno być.

Tel

Post autor: Tel » 22.02.2011, 14:36

To z jakiej racji ekipy wjezdzają innym na trenningi sw, z jakiej racji wjezdzaja na imprezy, do klubów? z jakiej racji w ogole ku*** wjezdzaja? Tylko las/ polanka, albo siedzenie w kapciach przed kompem. A póżniej płaczcie że "nas" chuliganów "okiełznano". Więcej w tym temacie się nie wypowiem.

PS. czasami trudno trafić jakąś ekipe, a jęsli jest mozliwość zrobić to przy okazji gali, to ekipy to robią. Nie pochwalam tego, ale rozumiem to. I gdybym mojego wielkiego wroga miał tylko tam trafic (gala mma), nie wachałbym sie:)
Obrazek

Gieksa J-no

Post autor: Gieksa J-no » 22.02.2011, 16:09

Już skończyliście? Znów najwięcej do powiedzenia mają osobnicy którzy nic nie znaczą nawet w swoim bloku a co dopiero ekipie. Nie wasze klimaty to morda w kubeł. Jedynie race możecie sobie odpalać w co też wątpię.

PS. Nie, nie jestem chuliganem

Znawca GŚ

Post autor: Znawca GŚ » 22.02.2011, 17:04

Ach te rozkminy na k.net temat do wyjebania bo do niczego nie prowadzi czekam kto założy temat o atakach na trasie i będzie płakal że wiekszośc to zwykli ludzie którzy jezdzą na mecze jak huliagani mogą ich bić hańba!
Kaj stary stoi szyb
Kaj łojców stoi dom
Kaj richtig wonio chlyb
Tam jo swój hajmat mom
Kaj huty wonio dym
Kaj fury pchajom zaś
Kaj czorno hołda jest
Tam hajmat świynty nasz

Martini Player

Post autor: Martini Player » 22.02.2011, 18:45

BobSwagger_ pisze:
Martini Player pisze:To może opublikujcie listę sportów,podczas których można się bić.
Ale jesteśmy kibicami PIŁKARSKIMI. Widziałeś, żeby kibice piłkarscy wpierdalali się na mecz jakiś drużyn siatkówki z którymi nie mają nic wspólnego i się napierdalali? I według Ciebie to jest ok? Jak jesteś wielkim hoolsem piłkarskim to masz stadiony i lasy do napierdalania się, a walki na galach MMA to jakaś pomyłka. Kibice piłkarscy to jakaś ku*** husaria żeby wszystkie inne dyscypliny sportowe rozjebać? Wjedźmy też na zawody szachowe, w badmintona, bierki i ku*** w chińczyka, rozjebmy wszystko a c***! Jesteśmy kibicami i możemy robić wszystko co chcemy, nie?
Nie,nigdy nie słyszałem,żeby np. Raków zaatakował AZS,a Chemik Kędzierzyn Mostostal. W głowie mi się nie mieści,żeby Elana mogła się bić z Apatorem-przecież Elana to kibice piłkarscy. Falubaz też nigdy nie walczył z którąś z piłkarskich ekip,bo po co?Przecież oni na żużel jeżdzą?

only

Post autor: only » 22.02.2011, 19:03

to może i ja się wypowiem... na początki (nie chcę nikomu ubliżać) ale piszą tak durne komentarze że aż nóż się otwiera w kieszeni (nie jestem z Krakowa :)) Zacznijmy od tego że jeden z użytkowników napisał coś w stylu "niech wyjdą do ringu po kolei" otóż tym wpisem zachowałeś się jak typowy "janusz" dużo ludzi tak do kibiców kieruje swoje cięte riposty, chciałbym się uświadomić że część co się bije na tych galach są zawodnikami ale akurat nie walczą na tej gali bądź uprawiają inne sporty walki (np. boks), jak byś chciał wiedzieć to nie jest tak że idziesz mówisz że chcesz walczyć i Ci wystawiają kolesia i się bijesz :)
teraz trochę rozkminki czy to dobre czy złe... raczej złe bo wycofują się sponsorzy (parę lat temu gala w Toruniu) mój znajomy zorganizował galę i po tej gali sporo sponsorów się wycofało i anty reklama w mediach... Ale czy to trzeba potępiać?? byliście kiedyś na gali gdzie Wasz ziomek walczy?? wiecie jakie to emocje?? a gdy przychodzi fakt że walczy na gorącym terenie to trzeba jechać wesprzeć go dopingiem i pokazać że walczy ziomek z ekipy i nie jest sam! a gdy jest do tego ekipa przeciwna która nie pała miłością do Twojej ekipy, adrenalina wzrasta chwila tolerowania się lecz adrenalina i ciśnienie tak się podnosi że się nie wytrzymuje i ktoś zarzuca w końcu anty klubową przyśpiewkę typu "jazda z Kur... :)" i tak się kończy że idą w ruch pięści czasem krzesełka, tak to już jest... czy jest to złe? tak... czy trzeba to potępiać? moim zdaniem powinno się ustalić co i jak często na takich galach są propozycje wyjścia na sparing poza widownią ale to też bez sensu moim zdaniem bo przy każdej gali będą się mobilizować wszytskie ekipy zamiast na mecze piłkarskie... no ale cóż jak to kiedyś powiedział w "Stadionowych Wojnach" kibic Wisły albo Cracovii "u Nas jak jest woja to jest na całego, na każdym froncie" czy jakoś tak...
dobra kończę bo i tak tego czytać nie będziecie, a jak jakiś rodzynek się znajdzie to powyciąga jakieś błędy ortograficzne lub nieścisłości i mnie pojedzie po całości ;p
Pozdro wariaty!

Najkumaty

Post autor: Najkumaty » 22.02.2011, 19:17

Dla mnie jako człowieka interesującego się kibicowaniem bardzo z boku i na spokojnie ten temat jest tak wielką beką że większej sobie nie wyobrażam:D Ciekawe czy 10 lat temu kibice mieli rozkminy typu czy wolno się bić tu i tam czy nie wolno i czy można przyatakować jak nas jest 50 a ich 42. Tymbardziej że te dymy na galach mma to w zasadzie jedna sytuacja w Rzeszowie, gdzie (nie byłem osobiście znam sprawę z 2 ręki) ktoś ze Stali coś tam pokrzykiwał w stronę GKSG i tak to się zaczęło.

ch.t

Post autor: ch.t » 22.02.2011, 19:22

only pisze:Ale czy to trzeba potępiać?? byliście kiedyś na gali gdzie Wasz ziomek walczy?? wiecie jakie to emocje?? a gdy przychodzi fakt że walczy na gorącym terenie to trzeba jechać wesprzeć go dopingiem i pokazać że walczy ziomek z ekipy i nie jest sam! a gdy jest do tego ekipa przeciwna która nie pała miłością do Twojej ekipy, adrenalina wzrasta chwila tolerowania się lecz adrenalina i ciśnienie tak się podnosi że się nie wytrzymuje i ktoś zarzuca w końcu anty klubową przyśpiewkę typu "jazda z Kur... :)" !
dobrze to ujołeś ,nic dodac :)

costamjest

Post autor: costamjest » 22.02.2011, 19:41

Ach te rozkminy na k.net temat do wyjebania bo do niczego nie prowadzi
proponuje wyjebać całe forum od razu. Temat spoko. Każdy wyraża swoją opinie. Od tego jest forum. No chyba ze k.net ma decydować o zmianach w polskiej scenie kibicowskiej.

krokiet_z_grzybami

Post autor: krokiet_z_grzybami » 22.02.2011, 22:15

A ja poniekąd podzielam opinie Boba_szwangera (czy jakoś tak.. sory jesli przekrecilem nick)
Gala MMA to jakby nie patrzec czyste solóweczki, gdzie często tak jak ostatnio w Rzeszowie walczą chłopaki z ekip.. czy podczas solówki na ulicy też nagle zaczyna sie dyma obok bo cisnienie puszcza? nie! (moze czasem sie zdarza, ale zazwyczaj nie)
walczący mają z tege tez korzyści jesli chodzi o prestiz, slawe i kase.. po c*** swoim ziomkom psuć to?
i nie porównujcie awantur gdzie idzie się na mecz swojego klubu (czy to piłki czy innej sekcji) do gali MMA która z danym klubem nie ma nic wspólnego..

hdg

Post autor: hdg » 22.02.2011, 23:50

BobSwagger_ pisze: Na następne gale będą przychodzić tylko chuligani, czyli de facto mogliby się spotkać w lesie.
Ta bo nie ma kamer co i zero przypału jest

A o biednych drzewach ,gadach i płazach to juz nikt nie pomyśli prócz garstki ekologów

ku*** dym to dym,trafia sie okazja to sie leci jeden c*** czy w lesie hotelowym kiblu, na imprezie czy na jakimkolwiek meczu.Dawniejsze chuligańskie ekscesy nie opierały sie na takich rzeczach czy bedzie wielki przypał czy nie,Problem w tym(o czym oczywiście głosno nikt nie powie) że dla wielu "hulsów" to jest mega przypał i przybitka do"innych rzeczy" bo na dobrą sprawe za taki dym jak ktoś poza tym stylem życia jest normalnym człowiekiem nie grozi nic specjalnego

note

Post autor: note » 23.02.2011, 00:23

Duże gale mma nie są wyjątkiem, do ciekawych sytuacji dochodzi też między zawodnikami na shotoo czy lidze A1. Nie widze nic złego w takich awanturach pod warunkiem jednak, że sprawy załatwia się na zewnątrz, a nie na hali.
Kiedy przeszłość nie oświetla przyszłości, rozum porusza się w ciemności.

BobSwagger_

Post autor: BobSwagger_ » 23.02.2011, 10:13

Martini Player pisze:
BobSwagger_ pisze:
Nie,nigdy nie słyszałem,żeby np. Raków zaatakował AZS,a Chemik Kędzierzyn Mostostal. W głowie mi się nie mieści,żeby Elana mogła się bić z Apatorem-przecież Elana to kibice piłkarscy. Falubaz też nigdy nie walczył z którąś z piłkarskich ekip,bo po co?Przecież oni na żużel jeżdzą?
Ty to jednak ku*** ciężko myślisz. Zadam Ci pytanie w sposób, żebyś zrozumiał. Widziałeś, żeby kibice piłkarscy (np. ku*** Lech i Legia) przyszli na mecz drużyn siatkówki (np. Skra Bełchatów i Mostostal) i się tam napierdalali? Teraz już to ogarniasz?

BIC

Post autor: BIC » 23.02.2011, 10:46

Bob, a czy ty nie rozumiesz, ze na tej gali bily sie ekipy z ktorych chlopaki walczyli?
Pozatym podpisuje sie pod tym co napisal Najkumaty.
Bylem akurat na tej gali, siedzialem miedzy zwyklymi ludzmi i nikt tego tak nie przezywal. Powiedzial bym raczej, ze mieli dodatkowa atrakcje, a prezydent powiedzial, ze chetnie zorganizuje jeszcze jedna gale.
Tylko ty krzyczysz na wszystkich. :)

krzycho_ASR

Post autor: krzycho_ASR » 23.02.2011, 11:15

Tak jak większość kibiców na końcu c**** mam przyszłość MMA w Polsce, musisz się z tym pogodzić. Poza tym na takie gale chodzą ludzie, którzy akurat krwi i zadym się nie boją, przecież za to właśnie płacą pieniądze, więc o co robisz takie halo?

ODPOWIEDZ