Pakt antysprzętowy na Śląsku
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Pakt antysprzętowy na Śląsku
W dniu dzisiejszym odbyło się spotkanie, na którym przedstawiciele kibiców Ruchu Chorzów, BKS-u Bielsko-Biała, GKS-u Jastrzębie, GKS-u Katowice, GKS-u Tychy, Górnika Zabrze, Odry Wodzisław Śląski, Piasta Gliwice, Pogoni Szczecin FC Jaworzno, Polonii Bytom i Zagłębia Sosnowiec przybili pakt antysprzętowy. Od dzisiaj obowiązuje on pomiędzy wyżej wymienionymi ekipami.
Re: Pakt antysprzętowy na Śląsku
W koncu. Tak powinno byc wszedzie w dzisiejszych czasach
-
- ostatnie ostrzeżenie
-
Wiadomo, kto jest pomysłodawcą wyżej wymienionego paktu ?
A czy to ważne? Bardzo dobry krok. Nikomu nie chodzi o to, żeby się zabijać (chyba, że jest P***********) a taki pakt ku temu sprzyja.GrubyGks pisze:Wiadomo, kto jest pomysłodawcą wyżej wymienionego paktu ?
-
Zajebista idea.zdzichu pisze:A czy to ważne? Bardzo dobry krok. Nikomu nie chodzi o to, żeby się zabijać (chyba, że jest P***********) a taki pakt ku temu sprzyja.GrubyGks pisze:Wiadomo, kto jest pomysłodawcą wyżej wymienionego paktu ?
Ważne, nieważne, ale również chętnie poznałbym stronę inicjującą.
-
Tak owszem to dobry krok. Ale nie rozumiem po co się wypowiadasz, skoro nic nie wnosisz. Zapytałem z ciekawości, która ekipa wyszła z inicjatywą chyba to nie jest żadna tajemnica.
-
Popytaj kolegów. Nie jest powiedziane pewnie po to, żeby uniknąć głupich rozkminek. Każda z ekip chciała.GrubyGks pisze:Tak owszem to dobry krok. Ale nie rozumiem po co się wypowiadasz, skoro nic nie wnosisz. Zapytałem z ciekawości, która ekipa wyszła z inicjatywą chyba to nie jest żadna tajemnica.
-
Szkoda że to jeszcze nie wszystkie ekipy z GŚ.
-
kogo masz na myśli, Cidry?
-
ROW Rybnik - nie używa sprzętu.
-
Fajnie napisany 1 post zczynaja od Ruchu i dalej alfabetycznie wymienione druzyny.
-
A to ma akurat najwieksze znaczenie w tej kwestii. Najistotniejsze jest przybicie paktu, rewelacyjnie, w koncu krok w kierunku normalnosci.Suczysko pisze:Fajnie napisany 1 post zczynaja od Ruchu i dalej alfabetycznie wymienione druzyny.
Jeśli do końca 2011 roku nikt nie będzie pocięty lub też rakietnicą w ryja nie dostanie,uwierzę...
-
Między innymi też. Wiem zaraz zacznie się że Cidry nie mają ekipy itp. Ale poprzez braku ich w pakcie, sądzę że PB na pewno jeśli będzie mieć okazje to nie zawaha się użyć sprzętu.michal64 pisze:kogo masz na myśli, Cidry?
-
Cidry były na spotkaniu i również są ZA paktem, ale skończyło się to tak jak nie powinno. Było to spotkanie o pakcie, a nie by rozwiązywać sprawy między rywalami, a kolejny raz pokazano, że mniejsze ekipy ma się gdzieś.
Póki co sprzętu nie używaliśmy do tej pory i nie mamy zamiaru go używać.
Póki co sprzętu nie używaliśmy do tej pory i nie mamy zamiaru go używać.
-
Brawo za słuszną inicjatywe jak rywalizować to na zdrowych zasadach, a mam pytanie jak np. żabole będą przestrzegać tego paktu do ekip nie z górnegośląska??? wiadomą jest rzeczą że nie raz nie dwa, udało im się potraktować samochody turystów: [link] z całej polski siekierami??? parę ekip może coś o tym powiedzieć.
-
kolega suczysko udzielił ci już odpowiedzi.GrubyGks pisze:Wiadomo, kto jest pomysłodawcą wyżej wymienionego paktu ?
Suczysko pisze:Fajnie napisany 1 post zczynaja od Ruchu i dalej alfabetycznie wymienione druzyny.
-
sorry za rozmycie, ale nie mogłem się powstrzymać. wypada pogratulować koledze nicku.
-
Panowie, spokojnie - wiadomo, że nie wszystko będzie cacy i będą się zdarzać przypadki z użyciem sprzętu. Chodzi jednak o to, żeby były to właśnie przypadki, a z czasem może samo się wszystko wyklaruje i będzie cyc-pomada.
Pizgacz-Rozpierdalacz
-
Dobra wiadomość
„My stawiamy na młodzież, na to, że to ona wystąpi na ulicach przeciw władzy, przeciw demokracji i jej symbolom."
[link]
[link]
-
Nie ważne, że jakieś mniejszej ekipy tam brakuje. Najważniejsze, że Ci, co mają najwięcej do powiedzenia na Górnym Śląsku się dogadali. Najgorętszy teren w Polsce się dogadał, więc inne części Polski powinny brać przykład.
-
W tym temacie nie mieszamy tematu Krakowa. Tam paktu nie będzie nigdy!LAMPION pisze:Dobra wiadomość, teraz czekamy na Kraków.....
Gratulacje dla Slaska!
-
coz Cidry swoja wspolpracujacosluzalcza postawa wobec wiadomych sluzb doprowadzily do tego ze nawet Szombierki podziekowaly za wspolprace wiec nie dziwie sie ze nikt ich tam nie zaprosil. oby ten pakt utrzymal sie juz na zawsze!
-
W końcu coś ruszyło! ale jestem ciekaw kiedy zostanie złamany przez jakąś ekipe. Nie jesteśmy w stanie zapanowac nad każdym osobnikiem i przemówic mu do łepetyny...
oby trwał jak najdłużej
oby trwał jak najdłużej
-
no to teraz nic jak tylko pochować maczety tasaki kastety miecze samurajskie kije golfowe basebalowe pałki noże siekiery do depozytów .o czymś zapomnialem??? :)
-
Tak. Schowaj internet.klarkson pisze:no to teraz nic jak tylko pochować maczety tasaki kastety miecze samurajskie kije golfowe basebalowe pałki noże siekiery do depozytów .o czymś zapomnialem??? :)
jestem hardkorem
-
spytam z ciekawości, bo kiedyś był bardzo wyśmiewany, że to niby tylko jedna osoba, która sobie uszyła flagę, a tu zjawia się na takim spotkaniu, mam na myśli fc Pogoni z Jaworzna, w jakim składzie się stawili na spotkanie i w ilu działają na codzień
p.s. sory za pytanie, troche nie w temacie

-
Spotkanie odbylo sie z iniciatywy Ruchu Chorzow.Miejmy nadzieje ze pakt bedzie obowiazywal juz zawsze miedzy tymi ekipami.
-
Warto dodać ,że jest to pakt antysprzętowy na Śląsku i ZAGŁĘBIU !!! :)
-
No i ... Podbeskidziu. (vide BKS)Mekeka pisze:Warto dodać ,że jest to pakt antysprzętowy na Śląsku i ZAGŁĘBIU !!! :)
-
Bardzo dobra decyzja, oby sie dotrzymalo jak najdluzej, bo ja bywa sami wiemy, nie ma swietych.
"...a w sobotę to i owszem mam w gumowcach odrzutowce..."
-
słuszny krok! oby utrzymało się to na stałe, w końcu ekipy będą mogły wykazać się umiejętnościami "machania" rekami a nie maczetami.
-
felieton - Schyłek wieków średnich
[link]
[link]
-
I tak powinno być w całym kraju
-
mala poprawkaLubelski Motor pisze:felieton - Schyłek wieków średnich
[link]
o ile mnie pamiec nie myli spotkanie antysprzetowe w Poznaniu odbylo sie 31 stycznia 1999r (niedziela).
miejmy nadzieje ze uda sie utrzymac te postanowienia ktore juz kiedys wielokrotnie na slasku lamano
-
niestety myli Cie pamięć
Chyba nie chcesz spędzić najlepsze lata swojego życia jedząc kurczak z ryżem?
-
Pozna jesien 2004, jako ogarniecie chaosu po wydarzeniach z ul. Grabiszyńskiej.
[link]
-
Sama idea jak najbardziej sluszna tyle ze jakos ciezko mi uwierzyc w to ze sie chlopakom uda utrzymac ten pakt.Sek w tym ze zawsze i wszedzie znajdzie sie jakis prowokator ktory zlamie ten pakt przybijajac to wrogowi(oni pierwsi wystartowali ze sprzetem itd) nie bede tu "pokazywal palcem" o kogo mi chodzi bo nie w tym rzecz. Jesli tylko przypadki wylamki z paktu a takie beda napewno,beda konkretnie karcone wewnetrznie to uwazam ze jest szansa by ten pakt zagoscil na dobre na GS czego im zycze z calego serca.
Jestem scyzorem tego sie nie wstydze-WIDZEW kocham,Korony nienawidze!
-
Jest ich paru, ale konkretnych.Barnet pisze:spytam z ciekawości, bo kiedyś był bardzo wyśmiewany, że to niby tylko jedna osoba, która sobie uszyła flagę, a tu zjawia się na takim spotkaniu, mam na myśli fc Pogoni z Jaworzna, w jakim składzie się stawili na spotkanie i w ilu działają na codzień
Jak widać zdobyli sobie szacunek na śląsku.