Święta Wojna - Cracovia vs Wisła
Moderatorzy: Zorientowany, LechiaCHWM
-
Święta Wojna - Cracovia vs Wisła
Najstarsze w Polsce, pierwsze odnotowane to rok 1908 zakończone wynikiem 1-1, prawdopodobnie grano juz wczesniej ale nie zachowala sie dokumentacja.
181 derby Krakowa czas zaczac, smaczku dodaje to ze mecz ten moze zadecydowac o Mistrzostwie dla Wisly i spadku Cracovii i to ze rozgrywany jest w Hucie.
Wisla dostala 300 biletow, osobny temat sie przyda, zeby nie mieszal on z pozostalymi meczami..
181 derby Krakowa czas zaczac, smaczku dodaje to ze mecz ten moze zadecydowac o Mistrzostwie dla Wisly i spadku Cracovii i to ze rozgrywany jest w Hucie.
Wisla dostala 300 biletow, osobny temat sie przyda, zeby nie mieszal on z pozostalymi meczami..
-
Re: Święta Wojna - Cracovia vs Wisła
To chyba będą ostatnie takie derby (chodzi mi o warunki), w przyszłym sezonie i Wisła i Cracovia będą już grały na nowych stadion. Bo 300 biletów dla "gości" na derby to jest śmiech na sali. Chociaż może jeszcze większym śmiechem na sali jest Cracovia, która nie może sprzedać 4k biletów za 15zł...Cóż, może nowe stadiony coś w tej kwestii zmienią...
-
Tak, na bank Cracovia nie sprzeda 4000 biletów i nie będzie kompletu. Masz może jeszcze jakieś informacje z przyszłości?
Na meczu ma porządku pilnować 700 ochroniarzy + 1000 policjantów.
Na meczu ma porządku pilnować 700 ochroniarzy + 1000 policjantów.
-
Jak zwykle śmieszna liczba gości. Jedyny smaczek tych derbów to fakt, że będą rozegrane w Hucie.
Jako ciekawostka:
http://skwk.pl/news/show/4904_derby_w_odleglych_czasach
Jako ciekawostka:
http://skwk.pl/news/show/4904_derby_w_odleglych_czasach
-
Jemu chyba raczej chodziło o to, że do tej pory nie mogli zapełnić stadionu na SS. Wisła zresztą też nie daje rady, ale frekwencja ma dużo lepszą. A takie były płacze przed rundą, że gdzie Ci wszyscy kibice pomieszczą się na 6 tysięcznym stadioniku;-)blurpikkk pisze:Tak, na bank Cracovia nie sprzeda 4000 biletów i nie będzie kompletu. Masz może jeszcze jakieś informacje z przyszłości?
Szczerze mówiąc, to nie jestem pewien, czy komplet będzie. Szkoda tylko, że na derby wchodzi tylko 300 oponentów:-( Trochę słabo te derby wyglądają, ale pewnie się to zmieni, gdy będą większe stadiony już wkrótce.
[link]
-
Koledze chodziło o to, że do dnia wczorajszego czyli 1 dzień przed meczem, można było spokojnie jeszcze kupić bilet na derby, co przy ilości 6000 jest lekko mówiąc śmieszne. Nie twierdzę, że nie będzie kompletu, chodzi tylko o fakt, że gdzieś moda na Cracovie powoli przemija, bo jeszcze kilka lat temu te 6000 na Kałuży rozeszło by się zapewne w jeden dzień...Acid pisze:Jemu chyba raczej chodziło o to, że do tej pory nie mogli zapełnić stadionu na SS. Wisła zresztą też nie daje rady, ale frekwencja ma dużo lepszą. A takie były płacze przed rundą słabe [link], że gdzie Ci wszyscy kibice pomieszczą się na 6 tysięcznym stadioniku;-)blurpikkk pisze:Tak, na bank Cracovia nie sprzeda 4000 biletów i nie będzie kompletu. Masz może jeszcze jakieś informacje z przyszłości?
Szczerze mówiąc, to nie jestem pewien, czy komplet będzie. Szkoda tylko, że na derby wchodzi tylko 300 oponentów:-( Trochę słabo te derby wyglądają, ale pewnie się to zmieni, gdy będą większe stadiony już wkrótce.
-
Pewnie siedzisz z laptopem pod kasami ;)
Co jak co ale wydaje mi się że Cracovia wykupi bilety i zasiądzie komplet na trybunach.
Co jak co ale wydaje mi się że Cracovia wykupi bilety i zasiądzie komplet na trybunach.
-
Sorki, usunął mi się post. No nie było kolejek. Nie stary, tak się składa, że na COM COM Zone jest WI-FI.
Choć myślę, że w końcu sprzedadzą wszystkie.
Choć myślę, że w końcu sprzedadzą wszystkie.
[link]
-
Ja jestem ciekawy ile osób niestety trafi do szpitala z ranami kutymi ;x
-
No ku***, jesteście nienormalni? jak można powiedzieć, ze jak będą dobre derby to trochę osób będzie pociętych..;/ PARANOJA!! a jeśli tak myślisz to życzę Ci tej upragnionej kosy..nowosadeczak pisze:jesli beda dobre derby to napewno trafi troche osob, wkoncu takie swojskie krakowskie klimatysml1908 pisze:Ja jestem ciekawy ile osób niestety trafi do szpitala z ranami kutymi ;x
Derby jak dla mnie szykują się najgorsze odkąd X lat... 300biletów dla TS to zdecydowanie za mało ale taki urok stadionu
-
No wcześniej już tak było w Kraku...wystarczy dać trochę wstecz:-)
[link]
-
I co z tego ze już się cieli? tradycje sobie ku*** wymyślili?
A później się dziwić, że mniejsze ekipy biorą z nich przykład..
-
Ironia ku***. Ludzie..
-
- Major
przypominam - rozmawiamy o meczu a nie o Krakowie, kosach i innych pierdołach, polecą bany - żeby nie było że nie ostrzegaliśmy. Tak samo jeśli chodzi o prowokacje czy napinanie.

-
no to czekamy na relacje... ile Wisły ? jakies akcje podczas meczu? itd...
-
milion trzysta trzydzieści trzy.Saczzz pisze:no to czekamy na relacje... ile Wisły ? jakies akcje podczas meczu? itd...
a jak myślisz skoro dostaliśmy 300 biletów?
-
Saczzz pisze:no to czekamy na relacje... ile Wisły ? jakies akcje podczas meczu? itd...
Wisły 58 koła;) Kur** masz napisane w postach wyżej ze Wisła dostała 300 biletów to pomyśl ilu ich mogło być;)?
-
Z tego co widziałem w relacji TV to Cracovia nieźle się prezentowała liczbowo. Doping też nie słaby. Wisły parę razy słyszalna.
-
Czy te osoby które znalazły się po meczu na murawie to kibice Cracovii, którzy takim sposobem jak Polonia Warszawa znaleźli się na murawie na czy może zawodnicy drużyn juniorskich ? Z perspektywy tv nie wiele można powiedzieć.
niezalezny obserwator polskiej sceny kibicowskiej
-
może mieszka niedaleko stadionu, o tym juz nie pomyslales?Saczzz pisze:ze nie wykorzystaliscie calej puli pajacu i po co sie napinasz huliganie 30 minut po meczu a dziecko juz w domu wielki fUn Wisły...
-
Normalni kibice... Dużo osób wyleciało na Murwawe :) Po chwili jednak psy nas ,,proszą" o opuszczenie boiska300 pisze:Czy te osoby które znalazły się po meczu na murawie to kibice Cracovii, którzy takim sposobem jak Polonia Warszawa znaleźli się na murawie na czy może zawodnicy drużyn juniorskich ? Z perspektywy tv nie wiele można powiedzieć.

KAWAŁ C.H.U.J.A
-
Nie oszukujmy kolejna krakowska Święta Wojna rozczarowuje.300 biletów dla gości...Powinno ich być 3000nom chociaż 1000.Ale trudno powrócimy na swoje stadiony powinno by ciekawiej.Oprawa Cracovii jak dla mnie nie za staranna i z oklepanym hasłem, ale pewnie zaraz przeczytam że lepsza taka niż wcale...W tvp3 coś klepią że Wisła demoluje sektor, poczekajmy z tym na jakiś filmik chociażby a nie dajmy się nakręcać mediom.Także do następnej oby duuuuuuuuuużo ciekawszej 182 Świętej Wojny
-
napisze jako postronny obserwator nie kibicujacy zadnej stronie . Bedacy na derbach.
po Meczu dziki szał na trybunach Cracovii korzystajac z tej okazji chuligani Cracovii oprócz wszystkich szalejących kibiców wysypują się za kraty widząc że do niczego nie dojdzie ( Wisła w tym czasie z dzikim szałem atakuje kraty ,ochrone policje) wracają do siebie i to chyba tyle jak narazie pozdrawiam :) co do oprawy sie nie wypowiadam bo nie widziałem :)
po Meczu dziki szał na trybunach Cracovii korzystajac z tej okazji chuligani Cracovii oprócz wszystkich szalejących kibiców wysypują się za kraty widząc że do niczego nie dojdzie ( Wisła w tym czasie z dzikim szałem atakuje kraty ,ochrone policje) wracają do siebie i to chyba tyle jak narazie pozdrawiam :) co do oprawy sie nie wypowiadam bo nie widziałem :)
-
dodac mozna ze my tez rozwalilismy krate i z metalowymi pretami wysypalismy sie w ochrone ;)

KAWAŁ C.H.U.J.A
-
no rzeczywiscie szacunek ..Adik pisze:dodac mozna ze my tez rozwalilismy krate i z metalowymi pretami wysypalismy sie w ochrone ;)
Derby mozna powiedziec ze sie odbyły,wspomniana wyzej skromna liczba /300/ to zdecydowanie za mało,oprawa KSC bardzo kiepska i kawałki o Fritzlu tez bez szału.Mam nadzieje ze następne spotkanie będzie o niebo lepsze
-
Wisła rzucała krzesełkami po meczu zaraz w ochronę, w sumie nie dziwię się bo można się wkurzyć ;) Ogólnie derby jak derby, niezbyt wybredne bluzgi z obu stron. Oprawa na tym stadionie to żadna raczej by szału nie zrobiła.

-
Kuć to sobie możesz żelazo. Pewnie chodziło Ci o rany kłute.sml1908 pisze:Ja jestem ciekawy ile osób niestety trafi do szpitala z ranami kutymi ;x
Derby bez historii. Nie życzę krakusom więcej takich. Jedynie będzie się je wspominać w kontekście pomocy Cracovii dla Lecha jeśli ten zdobędzie mistrzostwo. Ale to już raczej nie zasługa samych Pasów lecz Jopa.
-
Sądziłem że od pamiętnego meczu Widzewa z Legią nic bardziej popierdolonego się stać nie może, ale od dzisiaj nic mnie w piłce nie zaskoczy i mimo błędów sędziów ów dyscyplina staje się coraz to bardziej piękniejsza 
wstępnie,
Wisła
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/m ... owa/36987/
Cracovia
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/m ... owa/36986/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/m ... owa/36991/

wstępnie,
Wisła
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/m ... owa/36987/
Cracovia
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/m ... owa/36986/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeria/m ... owa/36991/
-
Jakie osiedla Pasy przedstawiły na transparentach? Pytam bo robię mapkę :)
-
-
Co ty myślisz, że źle widzę? Ruczaj III strona to dzielnica? Wola Duchacka to dzielnica?
No ale tyle zauważyłem może ktoś podesłać resztę.
No ale tyle zauważyłem może ktoś podesłać resztę.
-
Nie że już się cieli, tylko że już były derby, że Wisły na Craxie było bodaj 400? Też jakieś ograniczenia były. Wyluzuj, bo się nakręciłeś jak GW.Dzieciolini pisze:I co z tego ze już się cieli? tradycje sobie ku*** wymyślili?
[link]
-
-
Radość piłkarzy i kibiców Cracovii po meczu: [link]
Zwróćcie uwagę na reakcję piłkarzy Cracovii, gdy spiker podał że Lech wygrał w Chorzowie:)
Zwróćcie uwagę na reakcję piłkarzy Cracovii, gdy spiker podał że Lech wygrał w Chorzowie:)
MMA, Boks i takie pierdoły
-
beka z tego ochroniarza w 3:28Huggos pisze:Radość piłkarzy i kibiców Cracovii po meczu: [link]
-
Wisła - Cracovia galeria
http://galeria.wislakrakow.com/?GaleriaId=483
http://galeria.wislakrakow.com/?GaleriaId=483
-
A mnie męczy jedno pytanie.Czemu wczoraj na derbach nie było dywanu??? Czyżby nie był zbyt okazały i wieszanie kilku sztuk było nie na miejscu??Tylko niech Cracovia nie tłumaczy się że nie miała go jak wnieść itd. , bo jak pokazał Sosnowiec, dla chcącego nic trudnego.A może na nowym stadionie będzie efektowniej, bo będzie dywan z 3 sezonów...
-
Już nie pierwszy raz na meczu Cracovii wisi flaga Beskidu Andrychów - "Andrychów" - a potem znów będzie "my nie jesteś fc Cracovii".
W jakich liczbach wspierały Cracovie zgody i ile osób z Andrychowa na derbach ?
W jakich liczbach wspierały Cracovie zgody i ile osób z Andrychowa na derbach ?
-
no taki dywan bedzie ze cale reymonta by sie ubralo w barwy. nie interesuj sie dlaczego po co i jakzubert_87 pisze:A mnie męczy jedno pytanie.Czemu wczoraj na derbach nie było dywanu??? Czyżby nie był zbyt okazały i wieszanie kilku sztuk było nie na miejscu??Tylko niech Cracovia nie tłumaczy się że nie miała go jak wnieść itd. , bo jak pokazał Sosnowiec, dla chcącego nic trudnego.A może na nowym stadionie będzie efektowniej, bo będzie dywan z 3 sezonów...
-
Cracovia wbiegajac na murawe chciała sie w jakikolwiek sposób dostac do Wisły??
Czy moze wbiegli i tyle ??
Czy moze wbiegli i tyle ??